1️⃣3️⃣
🔘در عصر آهن گُميخت، از جهان بايد گريخت
🔹 جناب زرتشت در مکاشفه خود، اوضاع جهان و مردم را بسيار تيره و تار مي بيند؛ هزاره سرآمده، دين بهي سر بر زمين کوفته، مردماني بي هنر، آکنده از کين و فتنه و شور و شر، بي آنکه حرمتي براي نان و نمک بر جاي مانده باشد، رادمردي گم و ناپيدا و دروغ و رنگ و ريا آشکارا خودنمايي مي کند. خلق روزگار مبتلاي آز و خشم و کين، بي آزرم و شرم، روي از دين پيچيده به هواپرستي روي آورده اند.
🔹 دين لاغرتر از هر زمان، تنک مايه و دينداران کمياب و رادمردان مبتلاي ناپاک دينان. اين همه، نشانه هاي سر آمدن هزاره و علائم آخرالزماني را در خود داراست تا آن زمان که موسم ديگرگوني فرا رسد.
🔹 پیش گویی های زرتشت، درباره #آخرالزمان و دیگرگونی های ارضی و سماوی حادث شونده و تحول در اخلاق و رویکرد مردم، بی شباهت به آنچه اخبار آخرالزمانی منقول از حضرات معصومان(ع) است، نمی باشد و از جمله، آنچه که در این باره، منابع و مصادر یهودی و مسیحی ارائه کرده اند.
🔹 مطابق آنچه به جناب زرتشت در خلوت انس و مکاشفاتش رسیده، در آخرالزمان، نامردان و ناپرهیزگاران عزیز می شوند؛ مردمان نیرنگ بازی و دغل کاری پیشه کرده و گواهی دروغ می دهند؛ شرم و حیا در وقت ارتکاب به گناه، از میانشان رخت برمی بندد؛ بارش باران کاهش یافته، آب چشمه ها و رودخانه ها خشک شده و مردم مبتلای رنج و کاستی می شوند؛ کار روزگار واژگونه شده و رسوم دادگری و سنت های پسندیده دین بهی از میان مردم رخت می بندد.
🔹 جناب زرتشت، در التهاب و سؤال از وضعی که برایش بازنمایی و توصیف شده، در پی باخبر شدن از سرانجام آن همه درد و رنج حاصل از بحران های آخرالزمانی است. بزرگترین دل مشغولی زرتشت، سرانجام دین بهی، آئین ها و رسوم پسندیده مذهبی و مطالبه مردم برای دین است. در پاسخ سؤال، پرده از هجمه های سپاهیان ترک و روم و عرب به ایران و رنج هایی که بر مردم وارد می آید، برداشته می شود. هم دستی اهریمن و اهریمن منشان برای نابود ساختن سرزمینِ دینِ بهی.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_زرتشت
📚 #از_زرتشت_تا_سوشیانس
@tarikh_farda
1️⃣2️⃣
⭕️ بشارت به بهروزی در کتاب اشعیای نبی(ع)
🔺 ... زیرا فرزندی برای ما به دنیا آمده است؛ پسری برای ما بخشیده شده و بر ما سلطنت خواهد کرد. نام او عجیب، مُشیر، خدای قدیر، پدر جاودانی و سرور سلامتی خواهد بود. او بر تخت پادشاهی داوود خواهد نشست. بر سرزمین او تا ابد سلطنت خواهد کرد. پایه حکومتی خود را بر عدل و انصاف استوار خواهد کرد و گسترش فرمانروایی صلح پرور او را انتهایی نخواهد بود. خداوند قادر متعال، چنین اراده فرموده است و این را انجام خواهد داد.
🔻 و در فصل یازدهم از آن کتاب، درباره منجی موعود و همه نعمت هایی که با خود خواهد آورد، آمده است:
نهالی از تنه یِسی [پدر حضرت داوود] بیرون آمده، شاخه ای از ریشه هایش خواهد شکفت؛ و روح خداوند بر او قرار خواهد گرفت؛ یعنی روح حکمت و فهم و روح مشورت و قوت و روح #معرفت و ترس خداوند؛
🔺 و خوشی او در ترس خداوند خواهد بود و موافق رؤیت چشم خود داوری نخواهد کرد و بر وفق سمع گوش های خویش تنبیه نخواهد نمود؛ بلکه مسکینان را به عدالت داوری خواهد کرد و به جهت مظلومانِ زمین به راستی حکم خواهد نمود و جهان را به عصای دهان خویش زده، شریران را به نفخه لب های خود خواهد کُشت؛
🔻 و کمربند کمرش عدالت خواهد شد و کمربند میانش امانت؛ و گرگ با بره سکونت خواهد داشت و پلنگ با بزغاله خواهد خوابید و گوساله و شیر و پرواری با هم و طفل کوچک آنها را خواهد راند؛...
🔺 و در آن روز واقع خواهد شد که ریشه یسی به جهت عَلَمِ قوم ها برپا خواهد شد و امت ها آن را خواهند طلبید و سلامتی او با جلال خواهد بود.
🔻 جناب اشعیاء(ع) با تأکید بر نسب حضرت #موعود، یعنی داوود نبی(ع) به شأن قضاوت و داوری ایشان و عدالت ورزی اشان و جهانی بودن دولتشان اشاره دارد و حاصل این عمل الهی را بسط سلامت و امنیت و آسایش عادلانه در میان جمیع مخلوقات اعلام می دارد.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_عهدین
#منجی_موعود_در_یهودیت_و_مسیحیت
@tarikh_farda
25.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 خالی شدن جهان از صالحان
🔸سخنان مهم استاد #اسماعیل_شفیعی_سروستانی درباره پر شدن جهان از فاسقان
#اختصاصی_موسسه_موعود
#مطالعات_فرهنگی
#نشست_فرهنگ_مهدوی
#کلیپ
@tarikh_farda
@mouood_multimedia
1️⃣3️⃣
⭕️کتاب زکریای نبی(ع)
🔺 یکی از انبیای بنی اسرائیل که بارها در #قرآن_کریم از او به نیکی یاد شده، حضرت زکریاست. حضرت زکریا(ع) قوم خود را به توبه فرا می خواند و به ایشان وعده می دهد که روزی مسیحای #موعود در معبد سکونت خواهد گزید.
🔻 کتاب زکریا، کتاب مکاشفه #عهد_عتیق نامیده شده؛ زیرا پیام آن به مردم روزگار خودش مربوط است؛ بلکه او وعده می دهد که مسیحا چون بازگردد، پادشاهی خود را در معبد استوار ساخته، از آنجا به تمام جهان خواهد گسترد.
🔺 شایان ذکر است که یهود با تحریف تعالیم و پیش گویی های انبیای عظام الهی، سعی خود را مصروف آن داشت تا با مصادره به مطلوب کردن موضوع قربانی حضرت اسماعیل(ع) در جغرافیای خاکی منا و وعده ظهور موعود مقدس از نسل جناب اسماعیل نبی(ع)، از مسیر تحریف تاریخ، اسحاق نبی(ع) را قربانی، معبد سلیمان در #اورشلیم را قربانگاه و ظهور حضرت موعود از نسل اسماعیل(ع) را به بنی اسرائیل نسبت داده و خیال تأسیس دولت جهانی را در سر بپرورد.
🔻 اشاره اشعیای نبی(ع) درباره پادشاهی مسیحا در اورشلیم، از وجهی ناظر بر تحریف کتاب مقدس است و البته از وجهی دیگر، می تواند ناظر بر اشاره رمزگونه و پوشیده آن حضرت باشد درباره بازگشت حضرت مسیح(ع) و نزول اجلال ایشان در #فلسطین(بیت المقدس) پس از ظهور و قیام حضرت صاحب الزمان(عج).
🔺 در کتاب زکریا، پیش گویی های بسیار درباره عیسی مسیح(ع) یافت می شود که هم به ظهور نخست او در میان یهودیان اشاره دارد و هم به بازگشت او در ایام آخر.
🔻 شایان ذکر است خدمت نبوتی زکریا در دوران پس از تبعید، یعنی در دوران بازگشت یهودیان از اسارت بابل بوده است.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_عهدین
#منجی_موعود_در_یهودیت_و_مسیحیت
@tarikh_farda
1️⃣4️⃣
🔘 فرا رسیدن امدادهای آسمانی و خیزش سپاه خراسانی برای نجات دین بهی
🔹 پروردگار دانا، سیر رخدادهای ارضی و سماوی را به موازات رویارویی لشکریان کین جو و بدخواه با لشکریان سرزمین دین بهی ذکر می کند.
🔹 لشکریانی با پرچم هایی سیاه از جا کنده شده و روی به ایران می آورند و از سویی دیگر، سرخ جامگانی از سرزمین روم، جملگی بی رحم و مروّت، بداندیش و ناپاک، سرزمین نور و روشنایی را پامال ستوران خود می سازند و درست در همین زمان، سرزمین فراخ خراسان (ایران بزرگ) مبتلای کم آبی و خشکسالی می شود و خلق روزگار، از ترس قحطی و خشکی زمین، روی به آز و حرص می آورند.
🔹 در این هنگامه، امدادهای آسمانی فرا می رسد و رویارو با سپاهیان ترک و روم به جدال مشغول می آیند؛ امّا قوم عرب نیز فرصت غنیمت شمرده، با شرارت و فتنه گری به جنگ و قتال با ایرانیان مشغول می شوند. از این همه، سرتاسر مرزهای ایرانی روی به تباهی می گذارد. در منتهاالیه پرسش و اضطراب، جناب زرتشت در انتظار آن به سر می برد تا برایش مکشوف شود سرانجام کار به کجا می انجامد.
🔹 پروردگار در پاسخ به سؤال زرتشت، او را از سر برآوردن منجی موعود، جناب هوشیدر در این هنگامه و یاری و داوری بهرام ورجاوند با او خبر می دهد.
بهرام که از شاهان کیانی، اصل و نسب دارد، سپاهی گران فراهم آورده، از دروازه های هند و چین به سوی ایران روانه می شود. از پارس و خراسان و سیستان نیز سپاهیانی گرد آمده و به قصد یاری ایران به پا می خیزند. در این رویارویی بزرگ، لشکریان مهاجم و دیوصفتان روی به هزیمت می آورند.
🔹 مردان بسیاری کشته می شوند؛ امّا به یاری خداوند پشوتن رجعت نموده و برای یاری دین بهی از جای برمی خیزد. وی با اهریمن رودرو شده و دیوان را از ایران می راند. بهرام برتخت نشسته و روزگاری بهتر، به دور از سیاهی و درّنده خویی و رنج برای ایرانیان آغاز می شود.
🔹 شایان ذکر است هوشیدر، اوّلین موعود از منجی های سه گانه آئین زرتشتی است.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_زرتشت
📚 #از_زرتشت_تا_سوشیانس
@tarikh_farda
1️⃣3️⃣
⭕️ زکریای نبی
🔺 در عهد عتیق، کتاب زکریا(ع) در بخش نبییم (انبیاء) و در آخرین قسمت کتاب های کوچک انبیاء قرار دارد. او در آغاز این کتاب، پسر برخیا و نوه عِدو معرفی شده است. اگر این عدو همان عدویی باشد که از او در میان کاهنانی که در 536 ق.م. به فلسطین بازگشتند، یاد شده، زکریا(ع) از نسل کهانتی او شمرده میشود و هم کاهن و هم نبی بوده است.
🔻 بنا بر کتاب زکریا(ع) میتوان گفت احتمالاً فعالیت او در مقام نبی در سنین جوانی آغاز شده است. عموماً کتاب زکریا(ع) را به سبب تفاوت در سبک و محتوا، به دو بخش جداگانه تقسیم کردهاند: بخش نخست متعلق به دوران بازگشت از اسارت بابل است و نام زکریا(ع) و تاریخ نبوت او در آن ذکر شده است؛ اما بخش دوم به ظهور مسیح و موضوعات آخرالزمانی اختصاص دارد و زمینه تاریخی آن نامشخص است...
🔺 در عهد جدید، از کاهنی به نام زکریا(ع) و ماجرای تولد فرزندش، یحیی(ع) سخن رفته است که از نسل هارون، برادر موسی(ع) بود. او و همسرش که افرادی صالح و مطیع خدا بودند، در ایام کهولت از داشتن فرزند محروم مانده بودند.
🔺 در این هنگام، رحمت خدا شامل حال زکریا(ع) شد و هنگام حضور در معبد، فرشته ای مژده ولادت فرزندی، به نام یحیی را به او داد و گفت این مولود از مردان بزرگ خدا می شود و علاوه بر هدایت بسیاری از بنی اسرائیل، مردم را برای ظهور مسیح آماده می کند...
🔻 در قرآن، نام [حضرت] زکریا(ع) هفت بار در چهار سوره ذکر شده است. مضمون آیات قرآن درباره زکریا(ع) با آنچه در انجیل لوقا درباره او آمده است، شباهت هایی دارد.
🔺 یازده آیه نخست سوره مریم درباره زکریاست و به مضامینی، چون دعای زکریا(ع) برای داشتن فرزند و وارثی صالح با وجود سالخوردگی خودش و نازایی همسرش و سرپرستی مریم(س) اشاره دارد.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_عهدین
#منجی_موعود_در_یهودیت_و_مسیحیت
@tarikh_farda
1️⃣5️⃣
🔘 چگونگی میلاد موعودهای سه گانه زرتشت
🔹 هاشم رضی در کتاب «سوشیانت (موعود و پیامبر آخرالزّمان مزدیسنان زرتشتی)» به تفصیل کیفیت انعقاد نطفه هر یک از موعودهای سه گانه را در نقطه عطف های هر یک از هزاره ها بیان کرده است. شایان ذکر است که آخرین سه هزار سال از ادوار چهارگانه تاریخ زرتشتی، به ترتیب زرتشت و در آخرین هر یک از هزاره ها، هوشیدر، هوشیدرماه و سوشیانس پا به عرصه وجود می گذارند.
🔹 هوشیدر: سی سال به پایان سده دهم از هزاره چهارم، یعنی هزاره زرتشت، دوشیزه ای پانزده ساله به نام نامی پد در آب کیانسه می نشیند و از آن می خورد و بارور می شود و کودکی را که در دین، هوشیدر گفته شده است، به جهان می آورد... زادن او (هوشیدر) با آشوب هایی همراه است...
🔹 هوشیدر به سی سالگی می رسد و هزاره پنجم که به نام هزاره هوشیدر نامیده می شود، آغاز می گردد. خورشید ده روز در میان آسمان می ایستد و بر همگان روشن می شود که امری شگفت و پدیده ای غیرمنتظره واقع شده است... وقتی که مرد سی ساله شود،... هوشیدر، پیامبر دین مزدیسنی و به انجام رساننده همان وظیفه ای است که پیش از او به پدرش زردشت واگذار شده بود:
🔹 پس هزاره پنجم هوشیدران بن بود (آغاز شود) هوشیدر زردشتان نمودار [دین] و پیامبر راست از [سوی] هرمزد آید چنان که زردشت [دین] آورد او نیز دین آورد و رواج دهد. او پاک سازی دین را برعهده می گیرد و برای رسیدن به این هدف بر مبنای هاتمانسری (احکام و قوانین دو جهان) کار می راند...
🔹 «زراتشت نامه»، اثر زرتشت بهرام پژدو سلسله وقایع را تا ظهور اوّلین منجی، یعنی هوشیدر پی گرفته و با به ثمر رسیدن همه رادمردی های یاران دین بهی و بر تخت نشستن بهرام ورجاوند و بسته شدن دفتر کین جویان، به ستایش پروردگار مشغول آمده و زراتشت نامه را به پایان می برد.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_زرتشت
📚 #از_زرتشت_تا_سوشیانس
@tarikh_farda
10.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 همه یتیمیم
🔸 سخنان استاد #اسماعیل_شفیعی_سروستانی درباره وضعیت اسفناک مومنان بدون امامشان در #عصر_حیرت
#اختصاصی_موسسه_موعود
#مطالعات_فرهنگی
#نشست_فرهنگ_مهدوی
#کلیپ
@tarikh_farda
@mouood_multimedia
1️⃣4️⃣
⭕️ بشارت به موعود در کتاب زکریا
🔺در کتاب زکریای نبی، درباره بشارت ظهور منجی عالم آمده است: اینک روز خداوند می آید؛ غنیمت تو در میانت تقسیم خواهد شد و جمیع امت ها را بر ضد اورشلیم برای جنگ جمع خواهم کرد و شهر را خواهند گرفت و خانه ها را تاراج خواهند نمود و زنان را بی عصمت خواهند کرد و نصف اهل شهر به اسیری خواهد رفت و بقیه قوم از شهر منقطع خواهند شد.
🔻 و خداوند بیرون آمده با آن قوم ها مقاتله خواهد نمود؛ چنان که در روز جنگ مقاتله نمود و در آخر آن روز، پاهای او بر کوه زیتون که از طرف مشرق به مقابل اورشلیم است, خواهد ایستاد و آن یک روز معروف خداوند خواهد بود و یَهوه (خدا) بر تمامی زمین پادشاه خواهد بود و در آن روز یَهوه واحد خواهد بود و اسم او واحد.
🔺 قاموس مقدس درباره این نبی مکرم(ع) می نویسد:... کتاب او با مقدمه تنبیه آمیزی شروع می شود و شش باب بعد از آن، دارای سلسله رؤیاهای متوالیه است که بیان زمان تجدید موعوده اسرائیل و هلاکت دشمنان قوم خدا و تائب شدن طوایف بت پرست و ظهور مسیح و افاضه شدن روح القدس و تأثیرات مقدمه آن و اهمیت و سلامتی تمسک به خدمت با امانت خدای عهد در آنها مذکور است.
🔻 در ارتباط با تأکیدات کتاب [زکریا] بر مکاشفه و آخرت شناسی، زکریا محاصره اورشلیم پیروزی ابتدایی دشمنان یهودا، دفاع خداوند از اورشلیم، داوری امت ها، تغییرات جغرافیایی یهودا، جشن عید خیمه ها در عصر پادشاهی مسیح و تقدس نهایی اورشلیم و ساکنان آن را پیش بینی می کند.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_عهدین
#منجی_موعود_در_یهودیت_و_مسیحیت
@tarikh_farda
1️⃣6️⃣
🔘 چگونگی میلاد موعودهای سه گانه زرتشت: هوشيدرماه
🔹 دومین منجی دین زرتشتی، هوشیدرماه سی سال مانده به پایان هزاره هوشیدر رخ می نماید. او نیز از نسل زرتشت است. بار آمده از نطفه زرتشت که در آب دریاچه کیانسه رها شده و تحت حفاظت 99999 نگهبان به ودیعه گذاشته شده بود تا از پس هزار سال موجد و باعث تولد نجات بخش های دین بهی باشد.
🔹 به رغم ظهور اولین منجی و اصلاحات اجتماعی و دینی، در پایان هزاره اش، اوضاع مردم در ایران زمین روی به پریشانی می گذارد. از این رو زمینه های ظهور دومین منجی فراهم می آید. در این هزاره است که ضحاک از بند رسته و با هم دستی دیوان کار و بار مردمان را به تباهی و سیه روزی می کشد.
🔹 [در منابع آمده است:] در هزاره هوشیدرماه نیکی فزونی می گیرد و شرایط برای ظهور سوشیانس آماده تر می شود؛ گرچه ضحاک از خواب برخواسته، از بند رها می شود و مردمان زیادی را هلاک می کند؛ اما مردم به لحاظ معنوی روزبه روز آماده تر می شوند: «هنگامی که از آن هزاره پنجاه و سه سال مانده، شیرینی و چربی در شیر و گیاه کامل شود که به سبب بی نیازی از گوشت، مردم گوشت خوردن را رها می کنند و خوراک ایشان شیر و گیاه خواهد بود. هنگامی که سه سال مانده است، شیر خوردن را نیز رها خواهند کرد و آشامیدنی و خوردنی ایشان آب و گیاه می شود.»
🔹 چنین برداشت می شود که دو منجی هوشیدر و هوشیدرماه با انجام اصلاحات، نقش زمینه سازان و مرتفع کنان موانع را در خود دارند و مأموریت آنها اصلاحگری کلی، فراگیر و ماندگار نیست.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_زرتشت
📚 #از_زرتشت_تا_سوشیانس
@tarikh_farda
1️⃣5️⃣
⭕️ کتاب صفنیا(ع)
🔺 لفظ صفنیا، یعنی مخفی شده توسط یهوه و او نهمین انبیای اصغر و پسر کوشی و محتمل است نوه حزقیای پادشاه باشد. تخمیناً در سال 430 ق.م.، یعنی در ابتدای سلطنت یوشیای پادشاه، قبل از آنکه اصلاحات آن پادشاه نیکو نهاد تکمیل گردد، به نبوت شروع نمود.
🔻 برخی پیش گویی های این نبی درباره رخدادهای آینده در فصل سوم از کتابش وارد شده است.
▪️ خداوند در اندرونش عادل است و بی انصافی نمی نماید. هر بامداد حکم خود را روشن می سازد و کوتاهی نمی کند؛ اما مرد ظالم حیا را نمی داند؛
▪️ امت ها را منقطع ساخته ام که برج های ایشان خراب شده است و کوچه های ایشان را چنان ویران کرده ام که عبورکننده ای نباشد. شهرهای ایشان چنان منهدم گردیده است که نه انسانی و نه ساکنی باقی مانده است؛
▪️ و گفتم: کاش که از من می ترسیدی و تأدیب را می پذیرفتی تا آنکه مسکن او معدوم نمی شد، موافق هر آنچه بر او تعیین نموده بودم؛ لیکن ایشان صبح زود برخاسته، اعمال خود را فاسد گردانیدند؛
▪️ بنابراین خداوند می گوید: برای من منتظر باشید تا روزی که به جهت غارت برخیزم؛ زیرا که قصد من این است که امت ها را جمع نمایم و ممالک را فراهم آورم تا غضب خود و تمامی حدت خشم خویش را بر ایشان بریزم؛ زیرا که تمامی جهان به آتش غیرت من سوخته خواهد شد؛
▪️ زیرا که در آن زمان، زبان پاک به امت ها باز خواهم داد تا جمیع ایشان اسم یهوه را بخوانند و به یک دل او را عبادت نمایند؛
▪️ از ماورای نهرهای حَبَش پرستندگانم؛ یعنی دختر پراکندگانم هدیه ای برای من خواهد آورد؛
▪️ در آن روز، از همه اعمالت که به من عصیان ورزیده ای، خجل نخواهی شد؛ زیرا که در آن زمان، آنانی را که از تکبر تو مسرورند، از میانت دور خواهم کرد و بار دیگر در کوه مقدس من تکبر نخواهی نمود.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_عهدین
#منجی_موعود_در_یهودیت_و_مسیحیت
@tarikh_farda
1️⃣7️⃣
🔘 چگونگی میلاد موعودهای سه گانه زرتشت: سوشیانس
🔹 سوشیانس، نام آورترین و آخرین منجی موعود آئین زرتشتی است که در آخرین هزاره و پس از هوشیدرماه رخ می نماید. منابع زرتشتی چنین گزارش کرده اند:
🔹 سی سال مانده به پایان دهمین سده از هزاره هوشیدر ماه، دوشیزه ای پانزده ساله به نام گواگ پد از نسل زردشت درون آب دریاچه کیانسه می شود و همانند مادر هوشیدر و هوشیدر ماه از نطفه زردتشت آبستن می شود. سوشیانس از این زن زاییده می شود. او نیز در سی سالگی با هرمزد و امشاسپندان به همپرسگی (دیدار) رسد و همانند زردشت از هرمزد دین بپذیرد و چون او به ترویچ آن پردازد:
🔹 «در آن هنگام، سوشیانس، پسر زردشت، به پیدایی رسد. سی شبانه روز خورشید به بالای آسمان بایستد. نخست از جهانیان مرده گشتاسب، پسر سام را برانگیزد (تا) بیوراسب را به گرز زند و کشد و از آفریدگان بازدارد. هزاره سوشیانس آغاز شود که هزاره او که تن کردار است، پنجاه و هفت سال بود.»
علاوه بر گشتاسب، کی خسرو نیز به یاری سوشیانس می آید و بنا بر روایتی «در آن مدت پنجاه و هفت سال، کی خسرو فرمانروا و سوشیانس موبدان موبد است.»
🔹 سوشیانس، چهره ای است که مهم ترین رویداد در پایان تاریخ مقدس زرتشتی، یعنی فِرَش کرد (تسویه و تجدید) به او نسبت داده می شود. نبردی را که مزدا یا اورمزد در آغاز با اهریمن یا انگرمئینو شروع کرده بود، نهایتاً با دخالت دوباره اورمزد و امشاسپندان با پیروزی نیروهای راستی به پایان می رسد.
🔹 اما اینجا سوشیانس نقش محوری دارد. یشت کردن ها (دعا خواندن ها)ی او در نابودی دیوان مؤثر است و کارکردهای عمده ای، چون فرش کردسازی و رستاخیز متعلق به اوست. در دوره پنجاه و هفت ساله او، مردمان هرچه بیشتر به کردار مینوی نزدیک تر می شوند؛ به گونه ای که «هفده سال خوراک گیاه، سی سال خوراک آب و ده سال خوراک مینوی باشد.»
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_زرتشت
📚 #از_زرتشت_تا_سوشیانس
@tarikh_farda