ورود کاروان اسرا به کربلا /اربعین👇
#تصویر
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
✅بنابر نقل مشهور در چنین روزی اهل بیت(ع) به کربلا رسیدند.
وقتی آنان به کربلا رسیدند، جابربن عبدالله انصاری را دیدند که با تنی چند از بنی هاشم و خاندان پیامبر(ص) برای زیارت حسین(ع) آمده بودند، همزمان با آنان به کربلا وارد شدند و سخت گریستند و ناله های جانسوز سر دادند و زنان روستاهای مجاور نیز به آنان پیوستند.
حضرت زینب(س) در میان جمع زنان آمد و با صوتی حزین که دلها را جریحه دار می کرد، فرمود :
《وا اخاه! و احسیناه! و احبیب رسول الله(ص) و ابن مکة و منی! و ابن فاطمة الزهراء(س)! و ابن علی المرتضی(ع)! آه ثم آه!》سپس بیهوش شد.
آنگاه حضرت ام کلثوم(س) به حالت گریان می فرمود :
《امروز محمد مصطفی(ص) و علی مرتضی(ع) و فاطمه زهرا(س) از دنیا رفته اند!》
و دیگر زنان گریه و شیون می کردند.
و سکینه بنت الحسین(ع) چون چنین دید، فریاد زد :
《وا محمداه! وا جداه! چه سخت است بر تو تحمل آنچه با اهل بیت(ع) تو کرده اند، آنان را از دم تیغ گذراندند و بعد عریانشان نمودند!》
و در این روز رأس مطهر امام حسین(ع) که توسط امام زین العابدین(ع) از شام به کربلا آورده شده بود و به بدن مطهّر آن حضرت(ع) ملحق گردید.
📚 منابع :
۱)بحارالانوار مجلسی، ج۴۴، ص۱۹۹
۲)بحارالانوار مجلسی، ج۴۵، ص۱۴۰
۳)الدمعة الساکبه بهبهانی، ج۵، ص۱۶۲
۴)اللهوف ابن طاووس، ص۲۵۳
#اربعین
#صفر
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
✅بیست صفر، وقتی که چهل روز از شهادت امام حسین(ع) گذشت، جابر بن عبدالله انصاری از صحابه حضرت رسول اکرم(ص) به همراه عطیه بن سعد کوفی به عنوان نخستین زائران امام حسین(ع) شناخته میشوند که در چهلم شهادت امام حسین(ع)، یعنی ۲۰ صفر سال ۶۱ قمری، به کربلا آمدند و قبر امام حسین(ع) را زیارت کردند.
🔸گروهی معتقدند به دلیل دوری مسافت، اینکه بازماندگان کربلا چهل روز بعد از عاشورا به کربلا بازگشته باشند ممکن نبوده است.
زیرا پیمودن مسیر کوفه تا شام و سپس بازگشت به کربلا در مدت زمان ۴۰ روز، برای کاروان اسرای کربلا ممکن نبوده است.
محدث نوری و شیخ عباس قمی طرفدار این نظریه هستند.
🔸علاوه بر این برخی بر این باورند که گزارش معتبری نیز بر اثبات این رویداد در دست نیست.
🔸گروهی نیز ضمن پذیرش اصل بازگشت کاروان اسرای بازماندگان به کربلا در مسیر شام به مدینه، زمان آن را حدود پایان صفر و اوایل ربیع الاول و یا زمانی بعد از آن دانستهاند.
🔸 برخی دیگر، اربعین سالهای بعد را زمان این رویداد شمردهاند.
به گفته شهید قاضی طباطبایی زیارت روز اربعین در نزد شیعیان زیارت «مَرَدّ الرَّأس» نیز خوانده میشود.
مَرَدُ الرأس یعنی بازگرداندن سر، و منظور آن است که در این روز که اسرای اهل بیت به کربلا بازگشتند سر امام حسین(ع) را نیز به کربلا آوردند و دفن کردند.
#اربعین
#صفر
✍مطالعه مفصّل و تحقیقی در باب اربعین امام حسین(ع) به لینک زیر مراجعه فرمایید :👇
http://www.askdin.com/showthread.php?t=25107
📚منابع :
۱)سفینة البحار محدث قمی، ج۸، ص۳۸۳
۲)لهوف ابن طاووس، ص۲۲۵
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
1557216532-10057-13-8.pdf
426.6K
معرفی #کتاب پیاده روی اربعین ... _ نو یسنده: محسن حسام مظاهری
#اربعین
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
✍🏻معرفی #مورخین_متقدم:
1️⃣محمد بن اسحاق:(۱۵۱ - ۸۱ قمری)
✅وی بزرگترین و اصلی ترین مورخ اسلام می باشد، که امروزه کتابش "سیرة الرسول(ص)" در دسترس قرار دارد.
ابن اسحاق در مدینه پرورش یافت.
هرچند مهاجرتش به عراق سبب انتقال دانش سیره نویسی از زادگاهش به عراق شد.عمده نقلهای وی در این کتاب مدنی است.
کتاب او سه بخش دارد :
🔹آغاز خلقت تا پیدایش نسل عرب وفرزندان اسماعیل ع تا بعثت پیامبرص
🔹از بعثت تا تشکیل دولت مدینه و مغازی و غزوات پیامبرص
🔹ماجرای رحلت پیامبرص و سقیفه بنی ساعده و..
البته بیشتر مطالب ابن اسحاق از طریق ابن هشام و کتاب مشهور چهار جلدی وی (سیره ابن هشام) که تهذیب کتاب ابن اسحاق است، در دسترس قرار دارد.
2️⃣ابو مخنف:( ۹۰-۱۵۷ ه.قمری)
✅ابومخنف از مورخان بنام قرن دوم هجری و رهبر مکتب مورخان عراق است. او با آنکه شیعه بود، بدون تعصب چهره ی واقعی بنی امیه را نشان داد، به طوری که اهل سنت نیز روایات او را نقل کرده اند و شاید به همین دلیل ابن ابی الحدید تشیع او را انکار کرده است.
از طریق طبری که بیش از ۵۸۷ روایت از ابومخنف نقل کرده، می توان به خوبی با (روایت های ابو مخنف) آشنا شد.کتاب《مقتل الحسین(ع)》 از ارزشمندترین کارهای او شمرده می شود.
مقتل ابومخنف تا حدود قرن چهارم، موجود بوده، اما بعدها مانند دیگر آثار ابومخنف، از میان رفته است.
کتابی که امروزه با نام «مقتل ابومخنف» شهرت دارد، کتابی مجعول است. محمدهادی یوسفی غروی در کتاب «وقعة الطف لأبیمخنف» تلاش کرده است با گردآوری و تدوین نقلقولهای موجود در کتاب «تاریخ طبری»، مقتل واقعی ابو مخنف را بازسازی کند. جواد سلیمانی این کتاب را با عنوان «نخستین گزارش مستند از نهضت عاشورا»، به فارسی ترجمه کرده است.
3️⃣بلاذری:(۱۷۰-۲۷۹ قمری)
✅احمد بن یحیی بلاذری از دانشمندان نیمه دوم قرن سوم هجری و از نسب شناسان معروف است، که تدوین تاریخ اسلامی را با تحول روبه رو ساخت.از بلاذری دو کتاب ارزشمند《فتوح البلدان》و《انساب الاشراف》بر جای مانده است.
4️⃣یعقوبی:(۱۸۳-۲۸۴)
✅احمد بن ابی یعقوب کاتب و مورخ اسلامی که"تاریخ یعقوبی" مهمترین کتاب وی در تاریخ است، که می توان آن را یک دوره تاریخ عمومی دانست .این کتاب شکل تاریخ نگاری و انحصار آن در تاریخ اسلام و سیره نویسی را دگرگون ساخت و رویدادهای آغاز خلقت تا قرن سوم هجری را در قلمرو تاریخ جای داد.
تاریخ یعقوبی مضبوط ترین و دقیق ترین دائرة المعارف فرهنگ اسلامی تا عصر نویسنده است.
5️⃣محمد بن جریر طبری:( ۲۲۴- ۳۱۰ق)
✅وی از مورخان نامی دوران اسلام است.کار عمده ی او در فقه بود، اما دو اثر وی در تفسیر و تاریخ به نام " تاریخ طبری" شهرت بسزایی برایش به ارمغان آورد . بیشتر پژوهشگران ، نگاشتن افسانه ها ، خرافات واسرائیلیات را عیب بزرگ اثر تاریخی وی می شمارند.
6️⃣مسعودی:(۲۸۳-۳۴۶):
✅علی بن حسین مسعودی، تاریخنویس و جغرافیدان و دانشمند و جهانگرد عرب می باشد.وی از نوادگان صحابی بزرگ عبدالله بن مسعود است.نگاه مسعودی در کتابش«مروج الذهب» تنها تاریخی نیست ،بلکه از هر جهت به گذشته می نگرد.سفرهای طولانی به خارج از مرزهای کشور اسلامی برای گردآوری اخبار سایر ملل از مهمترین اقدامهای او در تدوین تاریخ است.
7️⃣ابن خلدون:( ۸۰۸-۷۳۲ ق)
✅وی از اندیشمندان بلند پایه ی جهان اسلام و پایه گذار فلسفه ی تاریخ است.مشهورترین اثر او، مقدمه ی کتاب «اَلعِبَر» معروف به مقدمه ی ابن خلدون است.
8️⃣سخاوی:(۸۳۱-۹۰۲ق)
✅وی مورخ و عالم به حدیث و تفسیر بود. او در حدیث و تاریخ سرآمد بود.وی با نگارش کتاب «الاعلانُ بِالتوبیخ»از تاریخ به عنوان منبع موضوعی کمک آموزشی برای مطالعات دینی دفاع کرد.
#تاریخ
#معرفی_شخصیت
@salehi6
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
✍🏻معرفی برخی از مورخان و دانشمندان مسلمان برجسته معاصر:
1️⃣علامه آیت الله سید جعفر مرتضی عاملی:(۱۳۲۲ ش)
✅ایشان عالم دینی، متخصص تاریخ اسلام و تشیع، سیرهنگار شیعی و از عالمان حوزه علمیه قم و لبنان می باشد. وی کتابهایی در زمینه سیره اهل بیت تالیف کرده است که مهمترین آنها کتاب "الصحیح من سیرة النبی الاعظم(ص)" و "مأساة الزهراء(س)" می باشد.
2️⃣علامه مرحوم سید مرتضی عسگری(ره):(۱۲۹۳ - ۱۳۸۶ش)
✅ایشان پژوهشگر تاریخ اسلام و حدیثشناس و رئیس دانشگاه اصول دین بود.وی علاوه بر بررسی کتب شیعه با تکیه بر کتاب و سنت، احادیث و روایات اهل سنت و را مورد بررسی قرار دادهاست.
این دانشمند کتابهایی چون « معالم المدرستین » ، « عبدالله بن سبا و 150 صحابی ساختگی » و «احادیث عایشه » نگاشته و در مسیر روشن ساختن زوایای تاریک تاریخ اسلام گامهای بلندی برداشته است.
3️⃣دکتر مرحوم محمد ابراهیم آیتی(ره):((۱۲۹۶-۱۳۴۲ش)
✅ایشان نویسنده شیعه و تاریخ دان اسلامی بود.او علاوه بر تحصیلات حوزوی دارای مدرک دکتری فلسفه اسلامی از دانشگاه تهران بود. آیتی از روحانیون فعال در عرصه های علمی پژوهشی و فرهنگی بود و نزد اهل علم و فرهنگ صاحب جایگاه و احترام بود.او با نگاشتن کتابهای «تاریخ پیامبر اسلام»، « شهداء الاسلام فی عصر الرساله » ،«اندلس» یا «تاریخ حکومت مسلمین بر اروپا» و ترجمه کتابهایی از عربی و انگلیسی به فارسی، خدمتی ارزنده به دانش پژوهان فارسی زبان ارائه کرده است.
4️⃣دکتر سید جعفر شهیدی(ره): (۱۲۷۹-۱۳۸۶ش)
✅وی رئیس مؤسسه لغتنامه دهخدا و مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی، استاد تمام دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران و از پژوهشگران برجسته زبان و ادبیات فارسی، فقه و تاریخ اسلام بود.وی دکترای خود را در رشته ادبیات فارسی و تاریخ دریافت کرد.کتابهای «تاریخ تحلیلی اسلام»، «قیام حسین (ع)» ، «زندگانی فاطمه زهرا(س)» و «زندگانی علی بن الحسین (ع)» شماری از آثار اوست. تحلیل تاریخ اسلام بر اساس شکاف میان قبائل و تحلیل زندگانی خاندان رسالت را می توان از ویژگیهای آثار وی دانست.
5️⃣علامه مرحوم شیخ باقر شریف قرشی(ره):(۱۳۱۲ - ۱۳۹۲ش)
✅ایشان مورخ و محقق اسلامی، دارای دهها تألیف در زمینه های تاریخ،سیره و فرهنگ اهل بیت(ع) بود.که به زبانهای مختلف ترجمه شده است. تاسیس کتابخانه امام حسن (ع) در شهر نجف اشرف که دارای کتب خطی و آثار گرانبهایی است، از جمله اقدامات مرحوم قرشی است.
6️⃣آیت الله محمد هادی یوسفی غروی : (۱۳۲۷)
✅ایشان استاد حوزه علمیه قم و کارشناس تاریخ اسلام می باشد که در زمینه های علوم قرآن و حدیث به تحقیق، تألیف و تدریس در حوزه و دانشگاه پرداخته است. کتاب ارزشمند (موسوعهًْ التاریخ الاسلامی) که در چندین جلد منتشر شده است، ارزشمندترین اثر این استاد فرهیخته به شمار میرود.
7️⃣حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی:(۱۳۲۱)
✅وی از اساتید برجسته تاریخ صدر اسلام است که کتاب «سیره پیشوایان» این محقق بارها منتشر شده است و به زبانهای دیگر به چاپ رسیده است.اثر ماندگار وی«مقتل جامع سیدالشهداء(ع)» می باشد.
8️⃣دکتر رسول جعفریان:(۱۳۴۳ش)
✅وی روحانی و پژوهشگر تاریخ و استاد تاریخ دانشگاه تهران و رئیس کتابخانه ی تخصصی تاریخ اسلام و ایران میباشد.عمده پژوهشهای جعفریان درباره تاریخ تشیع است. زمینههای دیگر پژوهشهای وی عبارت اند از: تاریخ سیاسی صدر اسلام، تاریخ تشیع و تاریخ دوره صفوی، کتابهایی چون تاریخ سیاسی اسلام (سیره رسول خدا و سیره خلفا)، تاریخ تشیع در ایران، اطلس شیعه و نیز سیاست وفرهنگ روزگار صفوی، از جمله کارهایی است که در این زمینهها منتشر کردهاست.
#تاریخ
#معرفی_شخصیت
@salehi6
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
✳️✳️به مناسبت راهپیمایی شکوهمند اربعین✳️✳️
⭕️دکتر موسی نجفی:
📚📚امپراتوری پارس یا تمدن جدید! ؟ یا تحول و "عهد آخرالزمانی"
(یک حقیقت با دو تعبیر از دو نظریه پرداز امریکایی و روسی)
🔴🔵🔴دو اظهار نظر از دو متفکر و نظریه پرداز متفاوت یکی هنری کیسنجر امریکایی و دیگری الکساندر دوگین روسی دیدم که علیرغم زاویه نگاه متفاوت از یک حقیقت واحد ومهم پرده بر می دارد : اول به کیسنجر می پردازیم ؛ وی چندین بار از تعبیر "امپراتوری پارس" یا امپراتوری ایران سخن گفته ، وی در سال ۱۳۹۳ در مصاحبه با رادیو ان پی آر می گوید : نوعی کمربند شیعی از تهران تا بغداد و از آنجا تا بیروت شکل گرفته است این وضعیت این فرصت را به ایران می دهد تا امپراتوری پارس باستان را این بار با عنوان شیعی احیا کند .
🔴🔵🔴این سیاستمدار ۹۴ ساله یهودی بار دیگر این اظهارات را خطاب به ترامپ در مهر ۱۳۹۶ تکرار می کند ۰ صرف نظر از میزان دقیق بودن الفاظ بکار رفته در سخن وی ، ساخت یک امپراتوری ( چه پارسی ،ایرانی ، اسلامی و یا شیعی ) علاوه بر بستر تاریخی و امکانات مادی ، به نوعی نیروی برتر فرهنگی و فکری محتاج است که بتواند بیرون از قدرت تکنیکی و تبلیغی و سیاسی و فکری غرب مدرن عرض اندام کند و در اعتراف کیسنجر، ایران به چنین شرایطی دست یافته است ۰ در فرض مذکور ایجاد چنین امپراتوری در جهانی که تحت سلطه تمدن غرب است فقط با یک تمدن رقیب و جدید و پر انرژی ممکن است ۰
🔴🔵🔴برای تکمیل سخن با چرخش به نیمکره دیگر زمین به اظهار نظر متفکر روسی که یک مسیحی ارتدوکس است و در راهپیمایی اربعین امسال شرکت کرده توجه می کنیم ؛ پروفسور الکساندر دوگین می گوید:
«این پیاده روی نشانه ای مهم از آمادگی برای یک تحول معنوی جهانی و آخرالزمانی است. من به عنوان یک مسیحی ارتدوکس با رویکرد آخرالزمانی انقلاب اسلامی که خود را حرکتی آماده گر برای ظهور مسیح و مهدی می داند، موافقم و امیدوارم با آن حادثه عظیم که پیروان همه ادیان منتظر آن هستند، فاصله زیادی نداشته باشیم. پیاده روی اربعین به یک حادثه آخرالزمانی شباهت بیشتری دارد تا یک حادثه عادی و معمولی ۰ ما و همه کسانی که در جستجوی عدالت و معنویت در دنیای ظلمت و ستم زده مدرن هستیم باید با همدیگر متحد شویم و این پیاده روی جلوه ای از این اتحاد است.»
#اربعین
#صفر
#تمدن
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
⭕️دکتر نجف لک زایی:
📌اربعین در چهار بخش می تواند به ما در عرصه #تمدن سازی و امت سازی کمک کند:
1⃣ارکان بنیان ساز
2⃣ارکان جهت ساز
3⃣ارکان ساختارساز
4⃣ارکان محیطی.
#اربعین
#صفر
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
🔻اعمال روز اربعین:
1- خواندن زیارت اربعین
2- غسل اربعین و توبه (قبل از نماز ظهر)
3- بعد از نماز صبح صد مرتبه (لاحول ولاقوة الا بالله علي العظيم)
4- هفتاد مرتبه تسبیحات اربعه
5- بعد از نماز ظهر سوره والعصر بعد هفتاد مرتبه استغفار
6- غروب چهل مرتبه لا الة الا الله
7- بعد از نماز عشاء سوره یاسین هدیه به حضرت سیدالشهدا
#اربعین
#صفر
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
💠 زیارت اربعین:
🔻 صفوان جمّال روایت كرده است:
🔹 مولایم امام صادق(ع) درباره زیارت اربعین به من گفت:
◀ هنگامی كه قسمت قابل توجهی از روز اربعین برآمده (هنگام طلوع آفتاب روز اربعین و تا قبل از غروب آفتاب فرصت است)، این زیارتنامه را بخوان.
💠متن زیارت اربعین:
السَّلامُ عَلَى وَلِیِّ اللهِ وَ حَبِیبِهِ السَّلامُ عَلَى خَلِیلِ اللهِ وَ نَجِیبِهِ السَّلامُ عَلَى صَفِیِّ اللهِ وَ ابْنِ صَفِیِّهِ السَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ الْمَظْلُومِ الشَّهِیدِ السَّلامُ عَلَى أَسِیرِ الْکُرُبَاتِ وَ قَتِیلِ الْعَبَرَات
ِ اللهُمَّ إِنِّی أَشْهَدُ أَنَّهُ وَلِیُّکَ وَ ابْنُ وَلِیِّکَ وَ صَفِیُّکَ وَ ابْنُ صَفِیِّکَ الْفَائِزُ بِکَرَامَتِکَ أَکْرَمْتَهُ بِالشَّهَادَةِ وَ حَبَوْتَهُ بِالسَّعَادَةِ وَ اجْتَبَیْتَهُ بِطِیبِ الْوِلادَةِ وَ جَعَلْتَهُ سَیِّدا مِنَ السَّادَةِ وَ قَائِدا مِنَ الْقَادَةِ وَ ذَائِدا مِنَ الذَّادَةِ وَ أَعْطَیْتَهُ مَوَارِیثَ الْأَنْبِیَاءِ وَ جَعَلْتَهُ حُجَّةً عَلَى خَلْقِکَ مِنَ الْأَوْصِیَاءِ
فَأَعْذَرَ فِی الدُّعَاءِ وَ مَنَحَ النُّصْحَ وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَیْرَةِ الضَّلالَةِ وَ قَدْ تَوَازَرَ عَلَیْهِ مَنْ غَرَّتْهُ الدُّنْیَا وَ بَاعَ حَظَّهُ بِالْأَرْذَلِ الْأَدْنَى وَ شَرَى آخِرَتَهُ بِالثَّمَنِ الْأَوْکَسِ وَ تَغَطْرَسَ وَ تَرَدَّى فِی هوَاهُ وَ أَسْخَطَکَ وَ أَسْخَطَ نَبِیَّکَ وَ أَطَاعَ مِنْ عِبَادِکَ أَهْلَ الشِّقَاقِ وَ النِّفَاقِ وَ حَمَلَةَ الْأَوْزَارِ الْمُسْتَوْجِبِینَ النَّارَ [لِلنَّارِ]
فَجَاهَدَهُمْ فِیکَ صَابِرا مُحْتَسِبا حَتَّى سُفِکَ فِی طَاعَتِکَ دَمُهُ وَ اسْتُبِیحَ حَرِیمُهُ اللهُمَّ فَالْعَنْهُمْ لَعْنا وَبِیلا وَ عَذِّبْهُمْ عَذَابا أَلِیما
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ رَسُولِ اللهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ سَیِّدِ الْأَوْصِیَاءِ أَشْهَدُ أَنَّکَ أَمِینُ اللهِ وَ ابْنُ أَمِینِهِ عِشْتَ سَعِیدا وَ مَضَیْتَ حَمِیدا وَ مُتَّ فَقِیدا مَظْلُوما شَهِیدا وَ أَشْهَدُ أَنَّ اللهَ مُنْجِزٌ مَا وَعَدَکَ وَ مُهْلِکٌ مَنْ خَذَلَکَ وَ مُعَذِّبٌ مَنْ قَتَلَکَ وَ أَشْهَدُ أَنَّکَ وَفَیْتَ بِعَهْدِ اللهِ وَ جَاهَدْتَ فِی سَبِیلِهِ حَتَّى أَتَاکَ الْیَقِینُ فَلَعَنَ اللهُ مَنْ قَتَلَکَ وَ لَعَنَ اللهُ مَنْ ظَلَمَکَ وَ لَعَنَ اللهُ أُمَّةً سَمِعَتْ بِذَلِکَ فَرَضِیَتْ بِهِ
اللهُمَّ إِنِّی أُشْهِدُکَ أَنِّی وَلِیٌّ لِمَنْ وَالاهُ وَ عَدُوٌّ لِمَنْ عَادَاهُ بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی یَا ابْنَ رَسُولِ اللهِ أَشْهَدُ أَنَّکَ کُنْتَ نُورا فِی الْأَصْلابِ الشَّامِخَةِ وَ الْأَرْحَامِ الْمُطَهَّرَةِ [الطَّاهِرَةِ] لَمْ تُنَجِّسْکَ الْجَاهِلِیَّةُ بِأَنْجَاسِهَا وَ لَمْ تُلْبِسْکَ الْمُدْلَهِمَّاتُ مِنْ ثِیَابِهَا وَ أَشْهَدُ أَنَّکَ مِنْ دَعَائِمِ الدِّینِ وَ أَرْکَانِ الْمُسْلِمِینَ وَ مَعْقِلِ الْمُؤْمِنِینَ
وَ أَشْهَدُ أَنَّکَ الْإِمَامُ الْبَرُّ التَّقِیُّ الرَّضِیُّ الزَّکِیُّ الْهَادِی الْمَهْدِیُّ وَ أَشْهَدُ أَنَّ الْأَئِمَّةَ مِنْ وُلْدِکَ کَلِمَةُ التَّقْوَى وَ أَعْلامُ الْهُدَى وَ الْعُرْوَةُ الْوُثْقَى وَ الْحُجَّةُ عَلَى أَهْلِ الدُّنْیَا وَ أَشْهَدُ أَنِّی بِکُمْ مُؤْمِنٌ وَ بِإِیَابِکُمْ مُوقِنٌ بِشَرَائِعِ دِینِی وَ خَوَاتِیمِ عَمَلِی وَ قَلْبِی لِقَلْبِکُمْ سِلْمٌ وَ أَمْرِی لِأَمْرِکُمْ مُتَّبِعٌ وَ نُصْرَتِی لَکُمْ مُعَدَّةٌ حَتَّى یَأْذَنَ اللهُ لَکُمْ فَمَعَکُمْ مَعَکُمْ لا مَعَ عَدُوِّکُمْ صَلَوَاتُ اللهِ عَلَیْکُمْ وَ عَلَى أَرْوَاحِکُمْ وَ أَجْسَادِکُمْ [أَجْسَامِکُمْ] وَ شَاهِدِکُمْ وَ غَائِبِکُمْ وَ ظَاهِرِکُمْ وَ بَاطِنِکُمْ آمِینَ رَبَّ الْعَالَمِینَ.
پس دو ركعت نماز مىخوانى و دعا مىكنى به آنچه مىخواهى.
💫اللهم عجل لولیک الفرج💫
#اربعین
#صفر
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
معنای حرکت حضرت زینب(س) در اربعین چه بود؟
#رهبرانقلاب:
🔹حرکت زینب کبری نشان داد، نباید اجازه داد که انگیزههاى خباثت آلودى که قصد دارند مقاطع #اثرگذار و مهم را از یادها ببرند، موفّق بشوند.
🔹حادثهى #عاشوراى حسینى را هم ستمگران و ظالمان میخواستند نگذارند باقى بماند، زینب کبری (سلام الله علیها) نگذاشت.
🔹دو حرکت عمّهى ما - #زینب کبری (علیهاالسّلام) - انجام داد: یک حرکت، حرکت اسارت بود به کوفه و شام و آن روشنگرىها و آن بیانات که مایهى افشاى حقایق شد؛ یک #حرکت دیگر، آمدن به #زیارت کربلا در #اربعین بود؛ حالا اربعین اوّل یا دوّم یا هرچه.
🔹این حرکت به معناى این است که نباید اجازه داد که انگیزههاى خباثت آلودى که قصد دارند مقاطع عزیز و اثرگذار و مهم را از یادها ببرند، موفّق بشوند؛ البتّه موفّق هم نخواهند شد.
🔸تا ملّتها زندهاند، تا زبانهاى حقگو در کار است، تا دلهاى مؤمن داراى انگیزه هستند، نخواهند توانست این را به فراموشى بسپرند؛ همچنانکه نتوانستهاند. ۹۳/۱۰/۱۷
#اربعین
#زینب_کبری(س)
#کربلا
#تاریخ
@tarikh_j
🔅🔅🔅🔅🔅🔅
مقام معظم #رهبری حفظه الله تعالی:
تاریخ چیز مهمی است. #تاریخ را به عنوان یک چیز کوچک یا حاشیه ای نباید خیال کرد؛ تاریخ واقعاً مهم است. تاریخ، درس و گنجینه اطلاعات ما از گذشته بشریت است؛ #سرگذشت ماست. مگر می شود نسبت به تاریخ بی اعتنا بود؟ همه علوم و همه معارف و همه تلاشهای بشری و همه آنچه که امروز در این صحنه عالم وجود دارد، فقط زمان حال است؛ میلیونها برابرِ این تلاشها در گذشته انجام گرفتهاست است. سرگذشت اینها، یعنی #تاریخ
بیانات در دیدار اعضای گروه تاریخ صدای جمهوری اسلامی ایران۱۳۷۰/۱۱/۸
🔅🔅🔅🔅🔅
#تاریخ
#رهبری
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
#امام_حسن(ع)
به مناسبت نزدیکی ایام #شهادت کریم اهل بیت👇👇👇
✨السلام علیک یا حسن المجتبی(ع)✨
▪️کُنیه ایشان أبومحمد می باشد.
▪️زادروز:۱۵ رمضان سال سوم هجری قمری
▪️زادگاه: مدینه
▪️مدت امامت: ۱۰ سال
(۴۰ تا ۵۰) قمری
▪️شهادت: ۷ صفر سال ۵۱ هجری قمری (به نقلی ۲۸ صفر همان سال) در سن ۴۷ سالگی.
▪️مدفن: قبرستان #بقیع(مدینه)
▪️#امام_حسن_مجتبی(ع) دومین امام شیعیان، فرزند ارشد علی(ع) و فاطمه(س) می باشد.
▪️ایشان هفت سال از عمرش را در دوران #پیامبر(ص) سپری کرد.
#امام_حسن(ع) علاوه بر درک محضر پیامبر(ص) در بسیاری از حوادث دوران هجرت همراه ایشان بود، مانند حادثه مباهله.
▪️آن حضرت(ع) مشمول #حدیث_کساء و #آیه تطهیر شد که از دلایل مهم بر #عصمت آن حضرت(ع) است.
▪️ایشان همراه برادرش #حسین(ع) در بیعت رضوان حاضر بود.
▪️و همچنین به همراه برادرش، امام #حسین(ع)، بالای سر #حضرت رسول اکرم(ص) هنگام رحلت حاضر بود.
▪️درباره تعداد دفعات ازدواج امام حسن(ع) و تعداد همسران آن حضرت(ع) روایات زیادی نقل شده است؛ که ارقام این تعداد همسران حضرت(ع) مبالغهآمیز و مغرضانه است. (#تهمت #مطلاق) آنچه در منابع معتبر، درباره نام همسران و فرزندان ایشان آوردهاند، آن هم با تمام تفحصی که مورخان در زندگی ائمه داشتند، فقط از نام و نشان ۱۳ نفر از همسران ایشان گزارش شده است. که برخی عبارتاند از:
۱)جعده دختر اشعث بن قیس
۲)ام بشیر دختر عقبة بن عمر
۳)خوله دختر منظور بن زیاد
۴)حفصه دختر عبدالرحمن بن ابی بکر
۵)ام اسحاق دختر طلحه بن عبیدالله
۶)هند دختر سهیل بن عمرو
▪️#نسل #امام_حسن (ع) تنها از #حسن مثنی و #زید بن حسن باقی ماند. و فرزندان امام(ع) را #سادات_حسنی یا #سادات_طباطبایی مینامند.
▪️در اوصاف آن حضرت(ع) نوشته اند که؛ #امام_حسن(ع) ۲۵ بار پیاده به حج رفت و سه بار مالش را در راه خدا تقسیم کرد، به طوری که کفشش را بخشید و دمپایی را برای خویش نگه داشت.
🔷در زمان خلفا:
گزارشهایی درباره اعتراض امام حسن(ع) به خلفای ثلاثه وجود دارد.
🔹ابوبکر:روزی امام حسن(ع) در سنین کودکی بر ابوبکر وارد شد؛ در حالی که وی بر فراز منبر سخن میگفت. حضرت(ع) بر او بانگ زد و با اعتراض بدو گفت:
از منبر پدرم پایین بیا.
ابوبکر در پاسخ گفت: به خدا راست گفتی، این منبر پدر توست نه پدر من!
🔹عمر: درباره حضور حسنین(ع) در جنگهای منتهی به فتح ایران اختلاف نظر وجود دارد.(#فتوحات در ایران)
بسیاری از پژوهشگران از جمله سید جعفر مرتضی عاملی قائلند، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در این جنگها حضور نداشتهاند و گزارشهایی که بنابر آنها امام حسن(ع) در جنگ با ایرانیان حضور داشته، مبنای تاریخی استواری ندارند.
🔹عثمان: در شورش مردم علیه خلیفه سوم، امام علی(ع) برای حفظ اسلام و باب نشدن خلیفه کشی، حسن(ع) و حسین(ع) را به خانه خلیفه روانه کرد. البته منابع جزئیات این واقعه را متفاوت ذکر کردهاند.
🔷در زمان خلافت امام علی(ع):
امام حسن(ع) همراه پدرشان در جنگهای جمل، صفین و نهروان شرکت داشتند.
در جنگ جمل هنگامی که ابوموسی اشعری فرماندار کوفه با فرستادگان امام علی(ع) برای مقابله با شورش داخلی (برپاکنندگان جنگ جمل) همکاری نکرد، امام علی(ع) فرزند خود، امام حسن(ع) را به همراه عمار یاسر با نامهای به کوفه اعزام کرد.
آن حضرت(ع) با سخنرانی خود در مسجد کوفه توانست حدود ده هزار نفر را به میدان جنگ علیه ناکثین بکشاند.
🔷در زمان امامت خویش:
دوران خلافت ایشان شش ماه و سه روز طول کشید.
بعد از این مدت کوتاه حضرت با معاویه به #صلح نشست که جریان این، مفصلا در پست های بعدی خواهد آمد.
▪️امام حسن(ع) بعد از صلح از کوفه به مدینه رفت و در آنجا مرجعیت علمی، دینی، اجتماعی و سیاسی را بر عهده گرفت.
اما همچنان برای معاویه خطری بزرگ محسوب می شد.
معاویه بعد از اینکه پایه های حکومتش را در شام و بلاد اسلامی محکم ساخت در صدد کشتن حضرت(ع) برآمد، تا اینکه به این نتیجه رسید که حضرت(ع) را به واسطه ی همسرش جعده به قتل برساند.
♦️بنابر مشهور، شهادت #امام_حسن (ع) در سال ۵۰ هجری قمری رخ داد.
بیشترین نقلها درباره ی روز شهادت آن حضرت مربوط به روزهای آخر ماه صفرو۲۸#صفر است.
◾️◾️◾️ایشان بعد از شهادت در قبرستان بقیع دفن شدند.
📚منابع:
۱)تاریخ طبری، ج۴، ص۱۹۸
۲)الارشاد مفید، ج۲، ص۱۵
۳)رسالة فی تواریخ النبی(ع) شوشتری، ص۳۳
۴)زندگانی #امام_حسن (ع) محلاتی، ص۴۵۲
۵)انساب الاشراف بلاذری، ج۳، ص۵۵
۶)سیره پیشوایان، ص۳۲۴
۷)تاریخ یعقوبی، ج۲، ص۱۵۴
۸)الامالی شیخ طوسی، ص۱۶۰
۹)بحار الانوار مجلسی، ج۳، ص۲۹۴
#امام_حسن
#تاریخ
#بقیع
#تشیع
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
#امام_حسن ع
✅دوران ۴۷ ساله ی #امام_حسن(ع) به چهار بخش کلی تقسیم می شود:👇
1⃣از تولد امام حسن(ع) تا رحلت
حضرت پیامبر(ص) یعنی(از سال۳ تا سال ۱۰هجری): ۷ سال
2⃣از رحلت پیامبر اکرم(ص) تا به خلافت رسیدن امام علی(ع) یعنی (از سال۱۰ تا سال ۳۵هجری): ۲۵سال
3⃣از خلافت امام علی(ع) تا شهادت امام علی(ع) یعنی(از سال۳۵ تا سال ۴۰هجری): ۵ سال
4⃣از شهادت امام علی(ع) تا شهادت امام حسن مجتبی(ع) یعنی(از سال۴۰ تا سال ۵۰هجری): ۱۰سال
#امام_حسن ع
#تاریخ
#تشیع
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
معرفی کتب مرتبط با امام حسن مجتبی(ع).pdf
432.6K
فایل معرفی کتب مرتبط با امام حسن مجتبی(ع)
#امام_حسن
#معرفی_کتاب
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
حدیث مطلاق.pdf
309K
مقاله تطور شناسی حدیث مطلاق امام حسن مجتبی ع: حسین مرادی نسب
#امام_حسن
#مطلاق
#مقاله
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️📽▶️⏹⏸📽▶️⏹⏸📽♦️
✳️سکانسی جانسوز از شرح غربت امام حسن مجتبی(ع) توسط سعید بن مسعود ثقفی عموی مختار، در قسمتی از فیلم مختارنامه ساخته جناب میرباقری:👆
#امام_حسن ع
#اللهم_عجل_لولیك_الفرج
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
#تاریخ تابلوی ورود ممنوعی است، که بر سر هر کوره راهی که بشر را از مسیر اصلی منحرف می کند، نصب می شود که گویای این است که ای بشر! گذشتگان این راه را پیموده اند و به نتیجه ای نرسیده اند.
و عمر کفاف این ندارد که داخل در این کوره راه شوی و بازگردی تا که جبران نمایی!
#تاریخ
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
☀️☀️☀️☀️☀️
مقام معظم رهبری حفظه الله تعالی:
"من به جوانان عرض می کنم، با تاریخ گذشته نزدیک کشورتان آشنا شوید؛ چون یکی از راههای فریب و اغواگری، تحریف تاریخ است که امروز متأسفانه این کار به وفور صورت می گیرد. "
(بیانات در دیدار مردم کاشان و آران و بیدگل 1380/8/20) ☀️☀️☀️☀️☀️
#تاریخ
#رهبری
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
طلاقهای امام حسن.pdf
779.5K
#مقاله تحلیل سندی روایی طلاقهای امام حسن ع
#امام_حسن
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
📝 گزارشی از سخنان دکتر پاکتچی در #نشست تخصصی «سال های زندگی #امام_حسین (علیه السلام)» که به همت پژوهشکده ی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی و با همکاری معاونت دانشجویی و فرهنگی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.
🗓 تاریخ: سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۵
♦️«متاسفانه فقط یک برهه از زندگی امام حسین علیه السلام مورد توجه ویژه قرار گرفته است، در حالی که باید همه ی ابعاد زندگی آن امام همام را مورد بررسی و توجه قرار داد».
🔹 «امام حسین(علیه السلام) در سال چهارم هجری متولد شد. ایشان در سال ۱۱ هجری رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و کمی بعد مادر گرامیشان را از دست دادند. ایشان در دوره ی فتوحات اسلام ۹ سال داشتند و تا پایان فتوحات به سن مناسب برای مشارکت در جنگ رسیده بودند، لیکن هیچ شاهدی مبنی بر اینکه ایشان در جنگ شرکت کرده باشند، موجود نیست».
♦️ «امام حسین (علیه السلام)در دوره ی خلافت عثمان (که دوره ای پرتنش بود)، در فاصله ی سنی ۱۹ تا ۳۱ سالگی قرار داشتند و اولین رد پای ظلمستیزی که از آن امام دیده شد، مخالفت با تبعید ابوذر بود، زیرا که ابوذر در این دوره با خلیفه به مخالفت پرداخت که به تبعید وی منجر شد . امام حسین (علیه السلام) از همان آغاز جوانی به مبارزه با ظلمستیزی پرداخته است».
🔹 «در همان برهه ی زمانی شاهد حضور تاریخی دیگری از امام حسین (علیه السلام) بوده ایم و آن اقدام به مجازات عاصم بن عمرو، پسر خلیفه ی دوم بود. چراکه او مرتکب خطا شده و امام حسین (علیه السلام) به عنوان شاهد، خواستار مجازات او شدند و این گویای تاکید امام حسین (علیه السلام) در اجرای عدالت بوده است».
♦️ «به علت تقسیمات ناعادلانه ی بیت المال در دوره ی خلیفه ی وقت موجی از اعتراضات توسط مردم صورت گرفت و جمعی از معترضان در مدینه تجمع کردند . اگرچه امیرالمومنین(علیه السلام) و فرزندانش از منتقدان خلیفه بودند اما مایل به تهدید جان خلیفه نبودند».
🔹 «امیرالمومنین امام علی(علیه السلام) به #امام_حسن و#امام_حسین علیهما السلام دستور دادند تا برای محافظت از جان خلیفه به خانه ی ایشان بروند، ولی به دلیل عصبانیت بیش از اندازه ی مخالفان این حفاظت با خوبی و خوشی به پایان نرسید چرا که خلیفه در حمله ای که به او شده بود جان باخت و امام حسین (علیه السلام) نیز زخمی شدند».
♦️ «پس از خلیفه ی سوم، امام علی(علیه السلام) به خلافت رسیدند. همانطور که انتظارش را داریم در این دوره، امام حسین (علیه السلام) در کنار پدرش در جنگ ها حضور داشته و این دوره مصادف با خلافت جعلی #معاویه در شام بوده است».
🔹 پس از بیعت مردم با امام حسن (علیه السلام)، در خطبه ای که از آن بوی #صلح به مشام میرسید، بسیاری از مردم معترض و خواستار جنگ با معاویه بودند. پس به امام حسین(علیه السلام) مراجعه کردند تا بلکه نظر ایشان را در این باره جلب کنند، ولی امام حسین (علیه السلام) نیز فرمودند: «من هم پیرو راه برادرم هستم».
♦️«دوره ی امامت امام حسین علیه السلام (۵۰-۶۰ ق) شروع شد و خلیفه همچنان معاویه بود. در این دوره، امام حسین (علیه السلام) خواستار به خاک سپاری برادر گرامیشان در کنار آرامگاه پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بودند که با ایشان مخالفت می شود. عده ای از مردم در حمایت از امام حسین (علیه السلام) علیه معاویه اعتراض کردند، لیکن امام برای جلوگیری از به وجود آمدن جنگ و قیام نسبت به این اعتراض مخالفت کردند و در هنگام دفن برادرشان سخنانی درباره ی حق طلبی، حق خواهی و تقیه ایراد فرمودند».
🔹 «در این زمان جمعی از مردم کوفه به امام نامه ی تسلیتی نوشتند و از ایشان حمایت کردند ولی امام (علیه السلام) سکوت کردند. در آن دوران معاویه، آزار شیعیان را آغاز و جمعی از آن ها را به شهادت رساند که این باعث نارضایتی مردم کوفه شد».
🔹 «عده ای در مورد شروع خلافت یزید مقاومت کردند و امام هم مخالف خلافت یزید بودند؛ چرا که یزید صلاحیت نداشت. معاویه در آخرین وصیت خود به یزید گفت که با امام حسین(علیه السلام) وارد جنگ نشو».
🔹 «محورهای موضوعی احادیث امام حسین (علیه السلام) دو موضوع اصرار بر محور قرار دادن پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و آمادگی مقابله با مصائب و محور سخنان ایشان در چهار موضوع پیامبر محوری و قرآن محوری، صبر بر مصائب، تکیه بر برادری دینی و ظلم ستیزی بوده است»
#نشست
#اللهم_صل_علی_محمد_و_آل_محمد_و_عجل_فرجهم
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60
1_33481047.pdf
1.12M
📄 #معرفی_مدخل📄
📌 عنوان مدخل: #امام_حسن علیه السلام
🔹 نویسنده: دکتر پاکتچی
♦️ مدخل برگزیده ی دایرة المعارف بزرگ اسلامی
http://eitaa.com/joinchat/2809069591C5d884e4f60