⭐ #سخن_نگاشت | یا مَن یُعطی مَن سَأَلَه
✍... هر کسی از او چیزی بخواهد، به او میدهد. این واقعیّت است، بدانید که [اگر] انسان از خدا چیزی بخواهد، خدا به او میدهد؛ آنجایی که میبینید #دعا مستجاب نمیشود، یا شما درست نخواستید یا یک مصلحتی، یک مانع بزرگی در کار است یا بر خلاف سنّتهای آفرینش است؛ [چون] سنّتهای #آفرینش هر دعایی را #مستجاب نمیکند، اجازه نمیدهد هر خواستهی انسان برآورده بشود.
💭 امّا اگر این #موانع نباشد، هر خواستهای از #خدا داشته باشید، خدای متعال میدهد.
📝 بیانات #رهبر_معظم_انقلاب در شرح دعای #ماه_رجب
🆔️ @Torab_bash
▪️امام کاظم (علیه السلام) فرمودند:
▫️«مَنْ کَفَّ نَفْسَهُ عَنْ أَعْراضِ النّاسِ أَقالَهُ اللّهُ عَثْرَتَهُ یوْمَ الْقِیامَةِ وَ مَنْ کَفَّ غَضَبَهُ عَنِ النّاسِ کَفَّ اللّهُ عَنْهُ غَضَبَهُ یوْمَ الْقِیامَةِ».
🔺هر کس خود را از ریختن #آبروی مردم نگه دارد، خدا در روز قیامت از لغزشش میگذرد و هر کس #خشم خود را از مردم باز دارد، خداوند در روز #قیامت خشمش را از او باز دارد.
🆔 @Torab_bash
🌹 #امام_موسی_کاظم_علیهالسلام:
✍🏻... چشم و گوش خود را نسبت به برادر دينیات #تكذيب كن؛ آنچنان كه اگر پنجاه نفر درباره او حرفی زدند [و او #خلاف آنها را گفت] تو حرف او را #قبول كن و ديگران را تكذيب نما! [و به او #كمال_خوشبينی را داشته باش.]
📚 سفينة البحار، ج ٢، ص ١١١.
🆔 @torab_bash
🌷 پرهيز از #بدگویی در #فضای_اخلاق
✍🏻... سعی کنيم #اخلاقمان را #تميز کنيم! سعی کنيم #هر_اخلاقی نداشته باشيم! سعی کنيم #مثبت_بین باشیم و فقط #بدیهای_ديگران را #نبينيم!
⛔️ اينکه انسان مدام #پشت_سر این و آن بگويد: «فلانی اين کار را کرد، چنين کرد، چنان کرد، پس به اين دليل بد است، اينطور است یا آنطور است!» این #کار_غلطی است. اگر انسان دارد به اشتباه بدگويی میکند که کار غلطی دارد انجام میدهد؛ و اگر واقعاً اين #حرفهایی که دارد درباره #دوستش یا #دیگران میزند؛ صحت داشته باشد؛ خب او اگر میخواهد جزو «الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ» باشد؛ اگر میخواهد در فضایی از #اخلاقیات_مثبت صالحانه رفتار کند؛ باید بنا را بر #اصلاح بگذارد؛ و دنبال اصلاح دوستان و اطرافیانش باشد...!
📌 اينکه انسان مدام #بدگويی کند و #بدی_ظاهری افراد را پيش اين و آن نقل کند؛ #چه_فايدهای دارد؟
🌷 گفتا شیخا! هرآنچه گویی هستم!
🌷 آیا تو چنان که مینمایی هستی؟
🆔 @torab_bash
35.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 | مجموعه مستند #برنامه_شیطان
✡قسمت بیستوپنجم: ۲.سلطه_استثمار
👁🗨 همه باید تحت سلطه ما باشند!!
👀 #اختصاصی
⛔️نامناسب برای شیطانپرستان⛔️
⏳کانال تراب باش
🆔️ @Torab_bash
❗تا چه حدّ به امام زمان عج بَها دهيم؟
✍️... در سورهی طه، آيه ۱۱۵ جواب اين سئوال داده شده است. خداوند دربارهی جد بزرگوارمان آدم علیهالسلام میفرماید: «وَ لَقَدْ عَهِدْنا إِلی آدَمَ مِنْ قَبْلُ فَنَسِيَ وَ لَمْ نَجِدْ لَهُ عَزْماً» ما قبلاً از آدم(ع) پيمان گرفتيم، با او عهد بستيم، گفتيم ای آدم! نسبت به اين موضوع، اينطور که گفته میشود رفتار کن، ایشان هم گفت چشم. با ما عهد بست ولی عهدش را فراموش کرد و آن عزم بايد و شايد را از خودش نشان نداد. اين عهد چيست؟ آدم (ع) و به تبعِ ایشان تمامِ بنیآدم نسبت به چه موضوعی بايد عزم داشته باشند؟ در احاديث ذيل همين آيه که نگاه میکنيم؛ مثلاً در کتاب بصائر الدرجات، صفحه ۷۰ از قول امام باقر (ع) حديثی نقل میشود که ایشان فرمود: از آدم علیهالسلام در موردِ رسولالله (ص) و امامانِ بعد از ايشان (ع) خصوصاً نسبت به امام مهدی عج و سیره مهدوی ایشان #عهد و #پيمان گرفته شد؛ «فَتَرَکَ وَ لَمْ يَکُنْ لَهُ عَزْمٌ...» ولی ايشان آن عهدش را ترک کرد، قولش را فراموش کرد، بلکه اصلاً بها نداد و به قولی آن عزم بايد و شايد را نسبت به اهلبيت (ع) از خودش بروز نداد.
🔺همچنين مولا در همین حدیث میفرمايد: «أَنَّهُمْ هَکَذَا وَ إِنَّمَا سُمِّيَ أُولُو الْعَزْمِ أُوْلِي الْعَزْمِ لِأَنَّهُ عَهِدَ إِلَيْهِمْ فِي مُحَمَّدٍ وَ الْأَوْصِيَاءِ مِنْ بَعْدِهِ وَ الْمَهْدِيِّ وَ سِيرَتِهِ وَ أَجْمَعَ عَزْمُهُمْ عَلَي أَنَّ ذَلِکَ کَذَلِکَ وَ الْإِقْرَارِ بِهِ...» در مورد دیگر پیامبران نیز این عهد و پیمان گرفته شد؛ لذا اينکه به بعضی از ایشان گفته میشود #اولو_العزم به اين خاطر است که آنها هم عهد بستند و با تمام وجود بر این عهد و میثاق، #پایمردی کردند. با #رسولانِ اولوالعزم و دیگر رسولان در موردِ سیدِ ما رسولالله (ص) و ديگر اهلبيت (ع) و همچنين در مورد امام زمان(عج) و رفتارهای امام زمان عج که #عهد بسته شد، ایشان بنای زندگیشان را #تقوای_ولایی گذاشتند؛ مبنای حیاتشان را محضریت اهلبیت علیهمالسلام از امام زمان عج گذاشتند؛ چون رفتارهای مولايمان امام زمان عج عجيب است، لذا مخصوصاً از اولوالعزم برای امام زمان عج و رفتارهای امام زمان عج عهد گرفته شد. به ايشان گفته شد که آيا هرچه امام زمان گفت، هر رفتاری انجام داد روی چشمتان میگذاريد؟ انجام میدهيد؟ قبول میکنيد؟ ایشان هم گفتند بله، هرچه امام زمان عج انجام داد، انجام میدهيم، هرچه ايشان خواست انجام میدهيم، «وَ أَجْمَعَ عَزْمُهُمْ عَلَي أَنَّ ذَلِکَ کَذَلِکَ وَ الْإِقْرَارِ بِه» یعنی دیگر رسولان از جمله اولوالعزم من الرسل، اقرار کردند و تمام عزمشان را برای حرف شنوی از اهلبیت علیهمالسلام جمع کردند.
📚 در حديث ديگری از همين کتاب بصائر، صفحه ۷۰، باز از قول امام باقر (ع)، صحبت از اين است که خداوند در روز #الست از انبيا (ع) عهد گرفت «قالُوُا أَقرَرْنا و شَهِدْنا يا رَبَّ»، همه آنها گفتند که خدايا! ما اقرار میکنيم و اين ماجرا را دنبال میکنيم؛ «وَ لَمْ يَجْحَدْ آدَمُ وَ لَمْ يَقِرّ» ولی آدم (ع)، آن عزم بايد و شايد را از خود بروز نداد. زمانی که با انوار طيبهی اهلبيت (ع) آشنا شد، وقتی که انوارِ دور #عرش را ديد، اقرار نکرد، ولی از بين پيغمبران، پنج نفر عزم بايد و شايد را خیلی خوب از خودشان نشان دادند و لذا اولوالعزم بودن برای اين پنج نفر تثبیت شد. بخاطر چه موضوعی؟ در چه مقولهای بيشتر عزم نشان دادند که بخاطر آن، اينها اولوالعزم ناميده شدند؟ «فَثَبَتَتِ الْعَزِیمَةُ لِهَؤُلَاءِ الْخَمْسَةِ فِی الْمَهْدِی» (اصول کافی،ج ۲، ص ۸)، به خاطر صددرصد بها دادن به مهدی عج و مهدویت، صفت یا مقوله اولوالعزمی در اين پنج نفر تثبیت شد؛ و ايشان به خاطر امام زمان عج اولوالعزمِ ناميده شدند. بعد امام باقر (ع) میفرمايد: آدم (ع) عزم بايد و شايد را نشان نداد و لذا آيه ۱۱۵ طه برایش مطرح شد که ما قبلاً از آدم پيمان گرفتيم، ولی او فراموش کرد و عزم بايد و شايد را از خودش نشان نداد.
🔻خب، #سئوال ما اين بود که به امام زمان عج و #مهدویت ایشان تا چه حدی #بها دهيم؟! تا چه ميزان بها دادن مطلوب است؟ جوابش را خداوند در اين آيه به ما داد، منظور چيست؟ اين آيه را بياوريد و بگذاريد کنار آيه آخر سوره يوسف که خداوند ميفرمايد: «و لَقَد کانَ فِي قَصَصِهِمْ عِبرَةٌ لِأُولِي الأَلبابِ»، ماجراهای رسولان الهی را بشنويد و از سرگذشت ایشان #عبرت بگيريد. خب ما چه عبرتی از رفتار آدم (ع) بگيريم؟ اين عبرت را بگيريم که بايد #بيشترين_عزم را نسبت به امام زمان عج داشته باشیم. #ادامه👇
🆔 @Torab_bash
#ادامه👆: اولاً ما نبايد امام زمانمان را #فراموش کنيم که آدم (ع) عهدش را فراموش کرد و خدا هم برای او دو #هبوط از #بهشت قرار داد؛ لذا ما نبايد عهدمان را فراموش کنيم؛ ثانیاً ما بايد عزم زيادی داشته باشيم، کسانی که نسبت به امام زمان عج بيشترين عزم را نشان دهند؛ آنها نزد خداوند متعال #قيمت دارند. کما اينکه در قرآن هم بهترينِ خوبانِ بعد از اهلبيت(ع) بخاطر ميزان عزمشان، بهترين شمرده میشوند و به آنها اولوالعزم من الرسل گفته میشود.
🆔 @Torab_bash
🚨 رهبر معظم انقلاب: مصیبت غزّه مصیبت بشریّت و نشاندهنده بطلان نظم جهانی است!
🔹مصیبت غزّه متأسّفانه ادامه دارد. این مصیبت مصیبتِ دنیای اسلام است، بلکه بالاتر، مصیبت بشریّت است. این نشاندهندهی آن است که نظم کنونی جهانی چقدر نظم باطلی است!
🔹بطلان نظم جهانی را از همین حادثۀ غزه میشود فهمید و این ماندنی نیست، این قابل دوام نیست، این از بین خواهد رفت. حادثۀ غزه تمدن غربی را و فرهنگ غربی را رسوا کرد در دنیا.
🔹نشان داد که اینها تمدنشان یک تمدنی است که در او آنچنان بیرحمیای رواج دارد و مجاز است که جلو چشم داریم میبینیم که بیمارستان را میزنند، در یک شب صدها نفر را به قتل میرسانند، در ظرف سه چهار ماه نزدیک به سی هزار نفر را که اغلب آنها هم زن و کودک هستند در یک منطقهای به قتل میرسانند و پشت سرشان اینهاست. پشت سر رژیم صهیونیستی آمریکاست. خود صهیونیستها اعتراف میکنند. میگویند اگر تسلیحات آمریکایی نبود، رژیم صهیونیستی یک روز هم نمیتوانست این جنگ را ادامه بدهد و دنبال بکند.
🔹راهحل فقط همین است که قدرتهای بزرگ جهانی خودشان را کنار بکشند و مبارزان فلسطینی خودشان میدانند چه جوری اداره کنند میدان را، کمااینکه تا امروز اداره کردند.
🆔 @Torab_bash
هدایت شده از @Torab_bash
♨️ پناه به قرآن در فِتَنِ آخرالزمان!
🔅 قال رسولالله صلیاللهعلیهوآله: «اِذَا التَبَسَتْ عَلَیْکُمُ الفِتَنُ کَقِطَعِ اللَّیْلِ الْمُظْلِمِ فَعَلَیْکُم بِالْقُرْآنِ.»
📍رسولالله صلیاللهعلیهوآله فرمود: هنگامی که فتنهها[ی #آخرالزمان] همچون پارههای شب تاریک، شما را در خود پیچید، بر شما واجب است که به #قرآن تمسک جویید!
📚 اصول کافی، ج ۲، ص ۴۵۹.
🆔 @Torab_bash
❤️ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (عَلَيْهِالسَّلاَمُ):
📖 «مَنْ لَمْ يَعْرِفْ أَمْرَنَا مِنَ الْقُرْآنِ لَمْ يَتَنَكَّبِ الْفِتَنَ».
🌹 امام صادق علیهالسلام فرمودند:
⛔هركس #معرفتِ امرِ [مهدویتِ] ما را از طریق #قرآن کسب نکند، از #فتنهها در امان نخواهد ماند»
📚 تفسیر عیاشي، ج ۱، ص ۱۳.
🆔 @Torab_bash
❗در محضر مهدی عج بهترین باشیم!
✍️... ما در #دنیا برای #نصرت اهلبیت (ع) آورده شدهایم؛ طبق بسیاری از روایات ما قبل از ورود به دنیا با ولایت اهلبیت (ع) #عهد و #پیمان بستیم؛ قول دادیم که تقوای ولایی داشته باشیم و تمام زندگیِ دنیایی را به محضریت و مهدویتِ اهلبیت (ع) بپردازیم! اما آیا الآن اینگونه هستیم؟! اصلاً یادمان میآید که چنین قولی به خدا دادیم؟! من خودم بسیار شاهد بودهام که دوستانِ هیئتی و مؤمن، وقتی دور هم نشستند و دارند صحبت میکنند، مثلاً بیست دقیقه، نیم ساعت، سه ربع هست که دارند باهم گپ میزنند؛ اما کلامشان، کلامی حاکی از حرکت به سوی اهلبیت (ع) نیست! بلکه درباره دنیا، درباره یک ماشین یا درباره یک غذا صحبت میکنند، درباره مغازهها یا خاطرات بیخودی خودشان دارند حرف میکنند! موضوعاتی که شنونده اذیت میشود که چرا یک انسان مؤمن که باید تمام لحظات عمرش به محضریت و مهدویت اهلبیت (ع) بگذرد؛ باید به این موضوعات بپردازد؟ طبق برخی از آیات قرآن و روایات عترت، این #اتلاف_وقت و اینطور صحبتهای بیخودی فینفسه #عقوبت دارد. اگر ماها عقوبت نمیشویم؛ این دیگر از باب رحمت الهی است. خدا به ماها ترحم میکند که عقوبتمان نمیکند؛ وگرنه این نیست که خب، حالا کمی صحبت داشتیم دیگر، طوری هم نشد که! نه! اینها عقوبت دارد، آقا یا خانمِ فلانی! شما با بیتقوایی خودت، وقتِ خود و اوقات دوستان مؤمنت را به مقولات بیخود دنیا تلف کردی! چرا اینکار را کردی؟ طبق قرآن، انسان حتی چیزهایی که در #قلبش میگذرد هم #محاسبه میشود چه رسد به اعمالش! به عنوان مثال خداوند در آیهی ۲۲۵ بقره میفرماید: «وَ لکِنْ يُؤاخِذُکُمْ بِما کَسَبَتْ قُلُوبُکُمْ وَ اللّهُ غَفُورٌ حَليمٌ» ولی خدا شما را بدانچه در قلبهای خود جمعآوری کردهاید، مؤاخذه میکند، و خداوند آمرزندهی بردبار است.
🚨بحث اکتسابیات را که شما دنبال میکنید؛ درمییابید که اعمال شما، محصولاتِ اعمال شما، بلکه آن چیزی که در قلبِ شما هست؛ همهاش مورد #حساب قرار میگیرد. طبق آیات قرآن، یوم الحساب در ابتدای قیامت نیست. قیامت با قوانین برزخ و ظاهر شدن اعمال انسانها که از جنس برزخ هست مثل اخلاقیات و فقهیات تازه شروع میشود. البته وقتی آدمها سر از قبر درمیآورند متوجه نیستند، فکر میکنند که مانند صحنه دنیاست؛ به تدریج متوجه میشوند یک اختلافاتی در این سرزمین با دنیا وجود دارد. خود یوم اول قیامت به حسب پلکان ارتقاء اگر بخواهیم جزئیتر نگاه کنیم شامل پلکان هفت آسمان و بعد پلههای کرسی است. قلب انسانها یعنی مرکز ادراکشان، در #صدر یا همان #روح آنهاست، لذا تمام آن چیزهایی که در روح شماست، به تبع، آن چیزهایی که در قلب شما هست نسبتاً در اوایل یوم اول قیامت در حدّ ظاهر شدن آشکار میشود. یوم دوم قیامت به بعد هم یواشیواش نیّات و باطن اعمال انسانها، پیرامون خود فرد، ظهور داده میشود، ما خیلی باید مواظب باشیم. حتی چیزهایی که در قلبمان میگذرد؛ #محبتی که به #دوستی داشتید این واقعاً قلبی بود یا ظاهری بود؛ تقوایی که ورزیدید تظاهر بود، بخاطر دیگری بود یا صادقانه بود و بخاطر خدا بود؟
▪️خیلی اعمال ما وقتی که وجوهِ روحمان و از جمله قلبمان و قلبیاتمان ظاهر میشود؛ آن اعمال میریزد. چرا؟ چون یا #صادقانه نبود یا به خاطر خدا نبود. در آن دوران معلوم میشود که این اعمالی که به عنوان اکتسابیات همراه ما بود؛ اینها قیمتی ندارد؛ بلکه منفی است! چون یا صادقانه نبود یا بخاطر خدا نبود. ما در آینده با این ماجرا مواجه هستیم. لذا در آن دوران «فَلْيَضْحَکُوا قَليلاً وَ لْيَبْکُوا کَثيرًا جَزاءً بِما کانُوا يَکْسِبُونَ» تنها گروهی اندک شادمان هستند؛ و اما دستهجات زیادی [از مردم] به خاطر اعمالشان و آنچه به دست میآوردند، بسيار گریاناند.
🧩 با این توصیف چطور یک انسان به خودش جرأت میدهد که وقت خودش و وقت دوستان مؤمنش را با حرفهای بیخود دنیایی مشغول کند، مگر نمیترسد؟ مگر #تقوا نمیورزد؟ ما در قرآن داریم که: «اتَّقُوا یَوْمًا» نسبت به آن دوران تقوا بورزید. به پیشگاه خدا میخواهیم برویم «اتَّقُوا اللهَ»؛ با جهنم مواجه هستیم «اتَّقُوا النّارَ». یک نوع تقوا هم تقوا در قبال ولیّ عالم است؛ #تقوای_ولایی! در حدیث هست که متقین، #شیعیانِ امیرالمؤمنین (ع) هستند؛ تمام عالم محضر اهلبیت (ع) است، ما باید تقوای در قبال اهلبیت (ع) داشته باشیم؛ و اولین بحثِ تقوا در قرآن، ذیل آیه دوم سوره بقره، تقوای ولایی است. تقوا در قبال «الْغَیْب» که در روایات فرمودند منظور حجت غائب است.
🔻 #ادامه: 👇
🆔 @Torab_bash
🔺 #ادامه: 👆
پس ولایتی که به واسطه اهلبیت (ع) در اسلام نازل شده و ولایتی که به واسطه این بزرگواران بر گذشتگان نازل شده؛ وجود دارد؛ ما باید در قبالش تقوا بورزیم؛ و امروز هم همین است؛ باید محضر مولایمان مهدی عج را رعایت کنیم و تمام زندگی را معطوف مهدویت ایشان قرار دهیم.
🆔 @Torab_bash
🌹 #امام_سجاد_علیهالسلام:
🌤️ «هَلَكَ مَن لَيس لَهُ حَكيمٌ يُرشِدُهُ»:
✍️... «كسىكه برای او #حكيمى نباشد تا [به سوی #رشد] ارشاد و راهنمايىاش كند؛ #هلاک خواهد شد.»
📚 بحارالانوار، ج ۷۵، ص ۱۵۹.
🆔 @Torab_bash