امپراطوری جنگ
چرا ترامپ در آمریکا محبوب میشود ؟ 1️⃣ از 2️⃣ آلفرد ماهان افسر نیروی دریایی آمریکا نویسنده کتاب معرو
چرا ترامپ در آمریکا محبوب میشود ؟
2️⃣ از 2️⃣
اما او پیش بینی اقلیم را نکرده بود و همچنین فکر پیشرفت موشک های نقطه زن که ناوهای دریایی را به یک شو نظامی تبدیل کند .
تمام اقلیم شناسان که از قضا عمدتاً هم آمریکایی هستند بیش از دو دهه است که مرتب هشدار میدهند که با تغییر اقلیم و آب و هوا توفان های دریایی و بلایای طبیعی برای ساحل نشینان اقیانوس ها هر روز با سرعت تصاعدی بیشتر خواهد شد ، به خاطر گرم شدن زمین سطح آب اقیانوس ها هر روز بالاتر خواهد آمد و در دهههای پیش رو راه های دریایی پر ریسک و پر هزینه خواهند بود ،در نهایت بسیاری از شهرهای سواحل اقیانوسی کمتر از یک قرن دیگر زیر آب خواهند رفت و در کوتاه مدت خرابی ناشی از سونامی ها و طوفان های دریایی آنقدر زیاد خواهد بود که اقتصاد آنها را به شدت تضعیف خواهد کرد ، درصد رطوبت هوا بالا و بالا تر میرود و موجب باران های سیل آسا میشود .
این بلایای طبیعی خصوصاً در آمریکا به شدت رو به فزونیست ، در یک دهه گذشته شرکت های بیمه مسکن یا ورشکسته شده اند یا مناطق حادثه خیز را ترک کرده ، یا از تعهدات سیل و ... شانه خالی کرده و آنرا شامل بیمه نمیدانند .
به عنوان یک فرد عادی هم اخبار را دنبال کرده باشید حتماً خبرهای سیل و طوفان در آمریکا بسیار به گوشتان خورده ...
هزینههای بازسازی سنگین است و دولت توان جبران آنها را ندارد ، مردم گرفتار و بی خانمان شده ، با تصور هالیوودی از کمک های دولتی و عدم مطابقت با واقعیت، سرخورده و تحقیر میشوند و نارضایتی بالا میگیرد .
اقلیم شناسان سالهاست هشدار میدهند تمدن پانصد ساله دریایی رو به زوال است و ما به نقطه غیر قابل بازگشت رسیده آیم .
به اینها عوامل انسانی مانند سیاست های اقتصادی نئولیبرال ، رسانه و ... هم اضافه میشود تا هر روز وضعیت رفاه تضعیف و اضطراب های عمومی در آمریکا افزایش یابد .
نقش ترامپ چیست ؟
کاراکتر ترامپ برای مردم بحران زده و نگران از آینده که تماشاگر بدتر شدن وضعیت رفاه خود هستند به مثابه ناجیست.
آنها ساختارهای دولتی و سیاسیون را مقصر میدانند فلذا ترامپ به عنوان یک زیرمیز زن و ساختار شکن محبوب میشود .
برای دردهای مزمن ترامپ یک مُسکن است ، اهل قمار و بیزینس ، ملی گرا ، اهل برنامه ها و دست آورد های فوری کوتاه و بازاری ... ترامپ ترجمان آمریکایی نه غزه ، نه لبنان ، جانم فدای ایران است ، کسیست که نگاه های گلوبالیستی آمریکا را مایه شکست میخواند و همه همپیمانان را قلک خود میداند که باید از آنها برداشت کرد یا اگر خالی اند دورشان انداخت ، گاوهای شیری را فقط باید دوشید ...
این حرفها برای عوام جذاب است و دست اورد های کوتاه مدتی هم شاید داشته باشد اما شاخص های کلان امریکا را به شدت تخریب میکند ، مردم در فشار آمریکا توجه ندارند که موجودیت آمریکا به خاطر دست های بلند ، سرکوبگر و فریبکار در تمام دنیاست ، به خاطر وجود اهرم های جهانیست ، ناتو ، دلار ، تسلط بر سازمان های بین الملی ، کنترل رسانه ها و شبکه های ارتباطی ، متحد کردن همپیمانان در راستای منافع آمریکا و ... که از هیچ ثروت خلق میکند البته که بی هیچ هزینه نیست ، مردم عادی این هزینهها را سرمایه گذاری بلندمدت نمی پندارند ، البته که ساختار سرمایه داری ۹۹ درصد آورده ها را میبلعد...
هر چند دموکراتها هم نمیتوانند جلوی این مرگ تدریجی را بگیرند ، چرا که اقلیم و طبیعت قدرتمندتر از انسان است برخلاف تصور هالیوودی که انسان اراده مطلق دارد آنهم در عصر تکنولوژی ، اما تفاوت دموکرات ها در این است که سیاست را کلان میبینند و هرگز منافع بلند مدت و جهانی را قربانی منافع کوتاه مدت و خرد نمیکنند ، همچنین روحیه فریبکاری و ادعاهای آزادی ، حقوق بشر و ... که ملت ها را در مقابل آمریکا رام تر نگه میدارد ،گرچه آنها هم کم اشتباه نبودند.
ترامپ آمده تا برخلاف نگاه عموم مردم آمریکا بلدوزر تخریب آمریکا باشد نه به این معنی که به دنبال منافع ملی آمریکا نیست بلکه به این خاطر که منافع ملی را در چهار چوب مرز هایش میبیند و همپیمانانش را برده هایی که حتی نقش یک ارباب مهربان شرور را نمیتواند بازی کند ، زبانی گزنده و غیر سازگار دارد .
افزایش مشکلات اجتماعی ، بلایای طبیعی و عدم موفقیت در تحمیل اراده در جنگ های قرن بیست و یکم
مسائل اقتصادی و همچنین نگاه های آخرالزمانی و توطعه پردازانه طرفداران ترامپ که روز افزون است او را تبدیل به ناجی کرده است که حالا در سایه این نوع نگاه ، وضعیت پرونده های بیشمار قضایی نه تنها ترامپ را بی اعتبار نمیکند که بر مظلومیت او می افزاید ، چقدر نمایش ترور ترامپ این سناریو را تقویت کرد .
لینک قسمت اول 👇
https://eitaa.com/ommat_Dream/1809
✍️مهدی اخلاقی
@ommat_Dream
امپراطوری جنگ🇱🇷
🆔 @USAempireofwar
هدایت شده از "شهامت پرسش"
در ویراستی خانم تقینیام، گزیدههایی از کتاب تراژدی علم آمریکایی رو بخونید. توصیه میکنم اگه میخواید وضعیت امروز ایالات متحده و چرایی رفتارهای فردی مثل ترامپ رو تحلیل کنید، حتما این کتاب رو مطالعه کنید. به خوبی رابطه دانش و قدرت در این کشور رو به تصویر کشیده.
#تراژدی_علم_آمریکایی
#کلیفورد_کانر
#سوره_مهر
https://virasty.com/Sarbazvelaiattaghiniam/1732956093611992775
https://eitaa.com/Question_the_Unquestioned
هدایت شده از م.ص. صاد
🔸کدام نقطه از فروپاشی سوریه میتواند درسهای مهمی به ما بیاموزد؟
عطف به این مطلب
✍🏼 محمد محمدینیا
در دهههای 1950 تا 1970 میلادی، ابتدا پنتاگوِنِ نظامی آمریکا مناطقی را تصرف میکند یا به آنها یورش میبرد، سپس پنتاگونِ اقتصادی و مالی آمریکا، زمام امر را در دست میگیرد.
در بیشتر موارد، فرقی نمیکند که تهاجم آمریکا، موفقیتآمیز باشد یا ناموفق. در نمونه مهم جنگ 16سالهی آمریکا-ویتنام، حملات و تخریب گستردهی پنتاگوِنِ نظامی، ناموفق است، اما اجماع واشنگتن و موسسات مالیِ پنتاگونِ اقتصادی، پس از خروج ارتش آمریکا، کاری را که نظامیان نتوانستند در ویتنام به نتیجه میرسانند.
الگوی قرن بیستویکم (و اواخر قرن بیستم) متفاوت است: ابتدا پنتاگونِ مالی و رسانهای آمریکا، منطقهی هدف را تصرف و تضعیف میکند، سپس پنتاگوِنِ نظامی آمریکا (یا نیروهای نیابتی -proxy- او) ضربهی نهایی را به شکارِ آسیبدیده و نیمهجان، وارد میکنند.
پ. ن:
1. فیه آیات بینات و ذکری لأولیالالباب
2. ترجمه عکس: تحت برنامه خصوصیسازی و مشارکت [عمومی-خصوصی]، رژیم سوریه باقی منابع دولتی را نیز میفروشد. (روزنامه سوری عنب بلدی، ۷ جولای ۲۰۲۳)
3. برای مطالعه بیشتر، رک:
کتاب «تبار خیزش: مسائل سرمایهداری معاصر در خاورمیانه» نوشته آدام هنیه، انتشارات پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات (1399)
@Andishnaak| اندیشناک | محمدینیا
هدایت شده از اسناد لانه جاسوسی
📌 رونمایی از سایت اسناد لانه جاسوسی
🔹در همایش ملی «کاپیتولاسیون؛ رابطه خدایگان و برده»، پایگاه اینترنتی «اسناد لانه جاسوسی» در دسترس مخاطبان قرار گرفت.
💠 آقای محمدی سردبیر این سایت با اشاره به مطالبه سی ساله رهبر انقلاب مبنی بر اهتمام در مطالعه اسناد لانه جاسوسی، این سایت را تسهیل کننده ارتباط محققان، اصحاب رسانه و عموم مردم با اسناد لانه جاسوسی دانست.
🔻ایشان ادامه داد: اسناد لانه جاسوسی مشتمل بر بیش از چهار هزار عنوان سند در 11 هزار صفحه است که در این سایت دسته بندی موضوعی شده و در بخش «درختواره موضوعی» قابل مطالعه است. بخش «امروز در اسناد» نیز دسترسی به اسناد را بر اساس زمان و تاریخ دلخواه مخاطب، ممکن می سازد.
💥 سوژههای رسانهای و سوژههای پژوهشی، بخش دیگری از سایت هستند که در آن، ایدههایی برای تولیدات رسانهای یا پژوهشی در اختیار علاقمندان قرار بگیرد. دو بخش یادداشتها و پرونده ویژه نیز مطالب قابل توجهی در تحلیل اسناد ارائه کردهاند.
📡پایگاه اینترنتی اسناد لانه جاسوسی👇
usdoc.ir
🔖اسناد لانه جاسوسی در ایتا👇
🆔@USAdoc
هدایت شده از مطالعات راهبردی آمریکا
📣 قابل توجه اساتید، پژوهشگران و دانشجویان محترم حوزه مطالعات بینالملل و آمریکا
🔴 سیزدهمین شماره فصلنامه علمی مطالعات راهبردی آمریکا منتشر شد.
♦️ در این شماره میخوانیم:
📚 نظریه دیپلماسی پنهان مقاومتپایه در روابط بینالمل؛ با تأکید بر گذار از نظم سلطهمحور آمریکایی
🖊روح الله قادری کنگاورری
📚 نظم بینالملل آمریکایی در دوره گذار تاریخی؛ احیای امپراتوری در بستر ژئوپلیتیکگرایی
🖊سعید پیرمحمدی؛ علی اکبر جعفری
📚 راهبردهای پیشنهادی اندیشکده رند جهت مقابله با سیاستهای منطقهای جمهوری اسلامی ایران طی سال های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ (بر اساس نظریه تصمیمگیری عقلایی)
🖊بهادر نوکنده؛ امیرهوشنگ میرکوشش؛ محمدفاضل صدری
📚 تحلیل بازنمایی رسانه ای از مواجهه ایالاتمتحده آمریکا با برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران (با تأکید بر تحلیل محتوای اخبار بی بی سی فارسی و ایران اینترنشنال ۱۳۹۸-۱۴۰۱ ه.ش)
🖊فاطمه طاهرخانی
📚 معمای تداوم حضور نظامی آمریکا در عراق و پیامدهای آن برای منافع و امنیت پایدار جمهوری اسلامی ایران
🖊محمد کمالی گوکی؛ سینا علیزاده
📚 تبیین ژئوپلیتیکی حضور ایالات متحده آمریکا در منطقه شاخ آفریقا
🖊میثم میرزائی تبار
📌 اساتید و پژوهشگران محترم جهت مشاهده و دریافت مقالات و همچنین ارسال آثار خود میتوانند به وب سایت فصلنامه مراجعه فرمایند.
https://asr.ihu.ac.ir/
┄┅═✧❁🇺🇸🌍🇮🇷❁✧═┅┄
▫️مرکز مطالعات آمریکا
🌐 www.Ascenter.ir
▫️پیامرسان ایتا
🆔 @ascenter
هدایت شده از علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
6.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
غفلت کردیم
مستند «جهان در جنگ» ـ ۱۹۷۳
💡 سیمافکر؛ ویدئورسانه فرهنگ و سیاست ایران
@simafekr_com
امپراطوری جنگ
غفلت کردیم مستند «جهان در جنگ» ـ ۱۹۷۳ 💡 سیمافکر؛ ویدئورسانه فرهنگ و سیاست ایران @simafekr_com
غفلت کردیم
مستند «جهان در جنگ» - ۱۹۷۳
چرچیل در خاطرات خود درباره جنگ جهانی دوم این گونه میگوید: «در ۱۹۳۶، هنگام اشغال رنانی از طرف آلمان، عملیات نظامی کوچکی کافی بود که هیتلر را بجای خود بنشاند. قبل از مونیخ یعنی هنگامیکه آلمان میخواست با چکسلواکی وارد کشمکش شود در جبهه مغرب بیش از ۱۳ لشکر نداشت. حتی در ۱۹۳۹ یعنی در مدتی که لهستان مقاومت میکرد ۴۲ لشکر آلمانی مجبور بود که در جبهه مشرق بجنگد، اما اکنون برتری با آلمان بود زیرا در هیچ لحظه متفقین، یعنی شکستدهندگان سابق آلمان، جرأت نکرده بودند که ابتکار عملیات را بهدست بگیرند و حتی در موقعی که قدرت داشتند نخواستند از تجاوزات مكرر هیتلر جلوگیری کنند.»
به چنگ آوردن دشمن چیزی غیر از صرف رویارویی با اوست. در نهایت متفقین در جنگ جهانی دوم بر آلمان پیروز شدند اما پیروزیشان به قیمت نابودی کل اروپا بود و به عقیدهی بسیاری این پیروزی میتوانست خیلی زودتر و با مشقت کمتری رخ دهد.
فیلم بخشی است از سری مستند «جهان در جنگ» که به روایت تاریخی جنگ جهانی دوم میپردازد.
💡هر فیلم آغاز یک گفتگوست...
@simafekr_com
هدایت شده از نظم مقاومت|م.ص.صاد
جنگ پست مدرن _ بخش نخست
ران باراتز
همزمان با توافقات آتش بس میان حماس و رژیم صهیونیستی کارشناسان اسرائیلی موافق و مخالف این توافق اقدام به ارزیابی آن از نگاه خود کردند. از جمله آنها ران باراتز است که استاد تاریخ و استراتژی جنگ در دانشگاه نظامی و سردبیر وب سایت عبری زبان Mida و مدیر عامل سازمان غیردولتی اسرائیلی El Haprat است. وی در مقالهای با عنوان "چه چیزی در ارتشِ پست مدرن غلط است؟" سعی میکند توضیح دهد که اسرائیل در استراتژی نظامی شکست خورده است و موفقیتهای اسرائیل در این جنگ را تنها در بخش تکنیکال و فناوری میداند.
وی ضمن اشاره به تاریخ شروع ارتشِ پست مدرن پس از جنگ سرد مینویسد دکترین امنیت ملی و نظامی اسرائیل با روی کار آمدن افرادی که به پست مدرن اعتقاد راسخ دارند دچار ناکارآمدی و شکست شده است. وی معتقد است علمای علوم سیاسی به دنبال عملیات روانی در جنگ هستند و گفتههای آنها جنگ را از یک حرفه به یک نظریه تبدیل کرده است که برآورد و پیشبینی آنها جنگ را از حالت فعال به منفعل تبدیل کرده است. متخصصان غیر نظامی سعی میکنند با تحلیل و دستکاری ذهنی دشمن بازدارندگی خود را افزایش دهند. اما بسیاری از متخصصان نظامی معتقدند که بازدارندگی یک امر غیر قابل اعتماد و نامطمئن است که به دلایل بسیاری شکننده و شکست پذیر است. (اختصاصا در کیس اسرائیل و فلسطین حتی بازدارندگی سلاح هستهای هم برای عدم حمله 7 اکتبر اتفاق نیافتاد) کارشناسان نظامی معتقدند به قول کارلوون کلاوزویتز جنگ قلمرو عدم قطعیت است اما کارشناسان غیر نظامی و علوم سیاسی تلاش میکنند با توسعه مدلهای انتزاعی پیچیده، عدم قطعیت را از بین ببرند. استراتژی نظامی جای خود را به نظریههای بازدارندگی و علوم اجتماعی داده است که جنگ را بر روی کاغذ مدیریت میکنند. ارتش اسرائیل در ابتدا بر اساس موثرترین دکترینهای عملیاتی و برنامههای جنگی طراحی شده بود و به اهداف نظامی که میخواستند در جنگها میرسیدند آنها کمترین زمان را صرف طراحی عملیات روانی و بازدارندگی صرف میکردند اما به اهداف استراتژیک نظامی تعیین شده میرسیدند. رهبران امنیت ملی اسرائیل در 7 اکتبر به وضوح و در مقابل چشم همه نه برنامهریزی داشتند و نه توانستند به موقع و مناسب پاسخ دهند و زمان زیادی را صرف برنامهریزی عملیاتی کردند. مشکل در تحولات اعتقادی در سران امنیتی و نظامی اسرائیل است. روشنفکران اسرائیلی که دکترین امنیت ملی اسرائیل را طراحی میکنند بر سه ضلع مثلث "بازدارندگی"، "هشدار اولیه" و "پیروزی قاطع" تاکید میکنند و مسئله دفاع را کاملا نادیده میگیرند. ارتش با سیستم اطلاعاتی گران قیمت و پیچیدهای که داشت در 7 اکتبر غافلگیر شد و هیچ سناریوی دفاعی و برنامه عملیاتی برای آن نداشت. در گزارش طبقهبندی شدهای که مریدور پس از جنگ 2006 به شائول موفاز نوشت آمده است: افسران و سربازان اسرائیلی آمادگی جنگ واقعی را نداشتند این جنگ یک فاجعه ملی برای اسرائیل بود. مشکل عملکرد ضعیف نظامی ارتش نبود مشکل در دکترین نظامی اسرائیل است. بین سالهای 2000 تا 2006 دکترین جدیدی جایگزین دکترین سنتی اسرائیل شد که به دنبال عملیات روانی شوک و ترس بود و دو مانور هم برگزار کردند. این دکترین بر پایه "مهندسی اطلاعات دشمن" سوار بود و با عملیات بازدارندگی، آتش دقیق، نیروی زمینی کوچک و حجم گسترده عملیات هوایی؛ جنگ را راهبری میکرد. پس از شکست این دکترین در جنگ با لبنان هالوتز به همراه چند فرمانده دیگر برکنار شد و گابی اشکنازی به عنوان رئیس ستاد منصوب شد. اما بازهم دکترین نظامی تغییر نکرد آنها مانند جراحی بودند که به جای عمل جراحی برای بیمار از تاثیرات دارو و عمل جراحی صحبت میکردند. این دکترین نظامی بازهم پس از 7 اکتبر نتوانست موفقیتی بدست بیاورد. جراح با هزینههای بالا دستگاهها و فناوریهای پیشرفته به سراغ بیمار رفته و از تاثیرات دارو حرف زده و درباره عمل وحشتناک او را ترسانده است اما درمانی انجام نداده است. این دکترین نظامی با هزینههای گزاف ارتش که هم در بخش جمعآوری اطلاعات و هم در بخش تسلیحات و تجهیزات انجام داده است نتوانست حماس را نابود کند و غزه را بگیرد، آنها همچنان خطر حزب الله را در لبنان برای شمال نگه داشتند. پیشرفتهای فناوری همیشه برای نظامیان مفید بوده و برخی ایدههای تاکتیکی و عملیاتی جدید میتوانند در میدان نبرد مفید باشند؛ اما چنین نوآوریهایی جبران، یا جایگزینی برای از دست دادن هنر عملیاتی نمیشود.
آنچه به وضوح مورد نقد این کارشناس نظامی قرار گرفته است عدم حذف حماس و حزب الله ؛ علی رغم هزینههای زیاد نیروی انسانی و اقتصادی ارتش است.
#نظم_مقاومت
https://eitaa.com/mssadeghi_ir
هدایت شده از نظم مقاومت|م.ص.صاد
جنگ پست مدرن _ بخش دوم
ران باراتز
شکست استراتژیک اسرائیل در مقابل پیروزی تاکتیکها برای نخبگان نظامی و سیاسی اسرائیل زنگ خطر بزرگی محسوب میشود آنها معتقدند که حماس و حزبالله به سرعت میتوانند توان از دست رفته خود را بازیابی کنند و همه مهمتر نتوانستند آسیب جدی به مرکز ثقل آنها در ایران وارد کنند. علی رغم تلاشهای گستردهی اسرائیل برای به جنگ کشاندن ایران، ایران با کمترین هزینه خود را از آسیب حفظ کرد. پس از 15 ماه جنگ در منطقهای کوچک و با گروهی که تجهیزات نظامی پیشرفتهای ندارند آنها انتظار داشتند موضوع غزه برای همیشه خاتمه یابد و کاملا در اختیار اسرائیل قرار بگیرد نه اینکه حتی از محور نتزاریم که برای آنها استراتژیک بود هم عقبنشینی کنند. تخریب و کشتار گسترده نتوانسته پیروزی حقیقی را برای اسرائیل رقم بزند بلکه تصویری از موفقیت است. دستاوردهای اسرائیل در این جنگ نه اهدافی بود که از قبل تعیین کرده بود و نه تصاحب زمین بود. هرچند نویسنده احتمال تغییر دکترین نظامی را بعید میدانست اما بنظر میرسد که اصلاحاتی در آن صورت بگیرد. 7 اکتبر این نگاه که جنگها دیگر در روی زمین نیستند و جنگ قدرت و جنگ نامتقارن است که با ارعاب و مهندسی ذهن انجام میشود را تغییر داده است. احتمالا بخشی از تمرکز دکترین نظامی جدید به جنگ کلاسیک نیز معطوف شود و افسران و ژنرالهای نظامی مسئولیت جنگ را برعهده بگیرند نه سیاستمدارن اسرائیلی.
#نظم_مقاومت
https://eitaa.com/mssadeghi_ir