#آگهی_نشست
#نشست_کلامی
🔶 موضوع: بنیادهای معرفت شناختی آزاد اندیشی
🎙استاد مدعو:
استاد سید مهدی موسوی
📆 پنجشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۱
⏱ ۷ تا ۹ صبح
📍موسسه فتوت، ط ۴
🔹 شرکت در این جلسه برای عموم آزاد است.
🏴 یاد صدیق عزیز و برادر مجاهدمان، مرحوم حجت الاسلام سید مصطفی مدرس مصلی را گرامی میداریم، باشد که او نیز نزد اجداد طاهرینش ما را یاد کند.
#حلقه_اندیشه_کلامی
#کلام_انقلابی
▫️
هدایت شده از امتداد حکمت قرآنی و فلسفه الهی
📌الگوهای کلان تولید علوم انسانی اسلامی در بستر انقلاب اسلامی: ویژه طلاب و دانشجویان
مؤلف: سیدمهدی موسوی
ناشر: آفتاب توسعه
زبان: فارسی
ردهبندی دیویی: 297.485
سال چاپ: 1395
نوبت چاپ: 1
تیراژ: 1000 نسخه
تعداد صفحات: 664
قطع و نوع جلد: وزیری (شومیز)
شابک 10 رقمی: 964786731X
شابک 13 رقمی: 9789647867313
کد کتاب در گیسوم: 11215776
توضیح کتاب:
علوم انسانی نقش فرهنگسازی، سیاستگذاری، برنامهریزی و مدیریت اجتماعی را در هر جامعهای به عهده دارد و زمینهساز ساخت الگوها و شاخصههای پیشرفت و تعیینکننده مسیر تاریخی یک ملت و راه وصول به غایت مطلوب در زندگی است. در کتاب حاضر تلاش شده تا علاوه بر بیان تطورات تاریخی علوم انسانی، در برخی از مقاطع تمدن اسلامی و تمدن غرب، گزارشی از آرا و الگوهای سیزده نفر از اندیشمندان و متفکران مسلمان ایران و جهان اسلام ارائه شود که به نوعی با گفتمان انقلاب اسلامی قرابت دارند
✅ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121
هدایت شده از امتداد حکمت قرآنی و فلسفه الهی
📌الگوهای کلان تولید علوم انسانی اسلامی در بستر انقلاب اسلامی
سید مهدی موسوی
ناشر : آفتاب توسعه
این کتاب در 3 بخش به نگارش درآمده است: بخش اول با عنوان «درآمدی بر تطورات علوم انسانی»
و بخش دوم «الگوهای کلان در تولید علوم انسانی اسلامی در ایران
و بخش سوم «الگوهای مهم جهان اسلام در تولید علوم انسانی اسلامی».
🔹بخش اول این کتاب با عنوان «درآمدی برتطورات علوم انسانی» شامل دو فصل است که مولف در فصل اول با موضوع «تطورات علوم انسانی در تمدن اسلامی و امتداد آن در انقلاب اسلامی» به مضامینی همچون، جایگاه و مفهوم علوم انسانی در تمدن اسلامی و انقلاب اسلامی محصول علوم انسانی اسلامی پرداخته است. در فصل دوم از بخش اول این کتاب، موضوع «تطورات علوم انسانی در تمدن مدرن غرب» مطرح شده است.
🔸بخش دوم، شامل ۱۰ فصل با موضوعاتی همچون،
بنیان های تولید علوم انسانی از منظر امام خمینی(ره)،
نقشه راه دستیابی به علوم انسانی اسلامی از منظر مقام معظم رهبری،
بسترسازی فلسفی و قرآنی علامه طباطبایی جهت تولید علوم انسانی اسلامی،
گام های اساسی در مسیر تولید علوم انسانی اسلامی در اندیشه شهید مطهری،
علوم انسانی در پرتو مکتب اسلام از منظر شهید آیت الله صدر،
امکان علوم انسانی اسلامی در بستر حیات معقول از منظر علامه جعفری،
تولید علوم انسانی در پرتو نظریه علم دینی آیت الله جوادی آملی،
روند اسلامی سازی علوم انسانی از منظر علامه آیت الله مصباح یزدی،
اجتهاد عام به مثابه روش علوم انسانی اسلامی از منظر آیت الله علی عابدی شاهرودی،
منطق تولید علوم انسانی اسلامی در نگاه حجت الاسلام حسینی شیرازی.
🔸و در بخش پایانی(بخش سوم) در دو فصل با عناوین «بایسته های اسلامی سازی علوم انسانی از منظر سید محمد نقیب العطاس» و «جغرافیای اسلامی سازی معرفت در نگرش طه جابر العوانی» تهیه و تنظیم شده است.
در پایان کتاب مولف، جمع بندی و سخن پایانی خود از الگوهای کلان تولید علوم انسانی اسلامی در بستر انقلاب اسلامی را ارائه کرده است
✅ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121
عقلانیت انقلاب اسلامی
⭕️ که قائلین به این نگاه معتقد اند برای تولید علوم انسانی اسلامی باید چند گام را برداریم: 🔻گام اول
⭕️ رویکرد دوم:
متفکرین صاحب این رویکرد و منظر شروع کار را از علوم انسانی می دانند به صورتی که باید در یکی از علوم انسانی غربی تخصص یافت باید به نظریات دنیای غرب مسلط شویم و چارچوب نظری آن را بپذیریم و با توجه به آن نظریه به منابع اسلامی اعم از قرآن و روایات مراجعه کنیم تا ببینیم چه فهمی از این روایات و آیات به دست می آوریم؟ ببینیم آیات و روایات چه کمکی می توانند به حل مسئله و ارائه راهکار کنند؟
اینجا از آیات و روایات دنبال یک مکتب فکری و نظام اسلامی مستقل نیستیم بلکه ما چارچوب و مکتب را به صورت پیشینی انتخاب کرده ایم و نگاه پسینی به منابع اسلامی داریم و راهکارهایی که برداشت میکنیم را به عنوان یک فرضیه علمی در دستگاه مطالعات تجربی خودمان قرار میدهیم که اگر با ادله تجربی یا تاریخی اثبات شدند ، طرح خود را با توجه به آنها تکمیل میکنیم و اگر جواب مثبت نگرفتیم باید به سایر آیات و روایات رجوع کنیم تا طرح فکری خود را تکمیل کنیم.نوعا هم فقط به رو روایات و آیات مراجعه می کنند و سراغ حکمت و فلسفه اسلامی را نمیگیرند.
افرادی مثل دکتر خسرو باقری در حوزه تعلیم وتربیت یا اشخاص دیگری که هستند ،هرکدام از این بزرگواران مکتب فلسفی و علمی غربی و چارچوب ها و اصول آن را پذیرفته اند و از ایات و روایات بهره می برند تا طرح فکریشان را تایید و به حل مسئله بپردازند.
این رویکرد، رویکرد غالب دانشگاه ها می باشد که البته میشود گفت یک رویکرد التقاطی هست و در واقع یک رویکرد گزینشی از اسلام است که سعی دارد با قرآن و روایات نظریات غربی را تایید و تکمیل کند و در این نگاه ،آیات و روایات اصالت ندارند بلکه فقط آنها را با آن نظریات تطبیق داده میشود و نظریات بر منابع دینی تحمیل میشود.
⭕️رویکرد سوم:
این رویکرد رویکردی است که دنبال علوم انسانی بومی است نه اسلامی ! بنای این ایده آن است که علوم انسانی تولید شده در یک زیست بوم، تابع شرایط تاریخی، جغرافیایی ،فرهنگی ،سیاسی و بحران ها و نیاز های آن جامعه است و در نتیجه علوم غربی که در غرب شکل گرفته است و به نیاز های ما توجه نداشته است نمی تواند نیاز ما را پاسخ دهد بنابراین ما باید در جستجوی علوم انسانی متناسب با زیست بوم خودمان باشیم. پس ما باید با محور قرار دادن نیاز های جامعه خودمان با استفاده از علوم انسانی غربی یک شناخت عمیق از فرهنگ و تاریخ و تمدن ایرانی خودمان به دست بیاوریم و بعد شروع به اندیشه و حل مسئله در باب علوم انسانی بپردازیم و در این بین بعضی اسلام را جزء زیست بوم انسانی تلقی می کنند و آنرا هم مطالعه میکنند و بعضی هم نه! بالاخره محصول این رویکرد می شود یک علوم انسانی ایرانی ،اگر یک لبنانی این پروسه را طی کند محصولش میشود علوم انسانی لبنانی
مبنای این رویکرد این است که ما علم مطلق نداریم،علوم انسانی مطلق نداریم و همه علوم برساخته فرهنگ و تاریخ و جغرافیا هستند ،علوم انضمامی و تاریخی اند و هر جامعه به اقتضای نیاز های خودش معرفت خاص خود را اعتبار وایجاد می کند.
بعضی از اساتیدی که از علوم انسانی بومی یا ایرانی یا شرقی تعبیر می کنند از این دسته بندی هستند، اشخاصی مثل دکتر سعید زیبا کلام، حسین العطاس، اباذری،سید محمد امین قارئی راد...حتی غیر مسلمین هم می توانند از این ایده دفاع کنند چون بستر و بنیاد این ایده #پست_مدرنیسم بوده است.
⭕️ رویکرد چهارم:
رویکرد چهارم نظریه ایست که خلاف این سه رویکرد ذکر شده یک ستیز و تضاد با تمدن غرب و کل دستگاه علوم انسانی غربی دارد و هم یک رویکرد انتقادی جدی به علوم اسلامی دارد . مدعیان این ایده معتقدند که علم خاصیت کشفی و واقع نمایی ندارد . در این نظریه که بنیاد آن یک نگاه برساختی و اراده گرایانه از علم است، علم تابع و برساخته حب و بغض هاست و حیثیت کاشفیت و نفس الامری ندارد. هر کس در هر دستگاه حبی و بغضی که قرار داشته باشد علم متناسب با آن را ایجاد خواهد کرد. بنابراین این جریان فکری میگوید که علوم تابع اراده ها هستند و ما دو دستگاه اراده در این جهان داریم یک دستگاه ارادی ولایی و الهی و یک دستگاه ارادی طاغوتی. علم نیز از این دستگاه تبعیت می کند و علم دو دسته می شود : علم اهل بیتی و علم شیطانی. در نتیجه هر علمی که در غرب یا در میان غیر شیعه اثنا عشری باشد شیطانی و باطل بوده و صفر تا صدش برای توسعه ولایت شیطان است و هیچ امکان گزینش و تفکیک صحیح از ناصحیح در آن وجود ندارد .حتی علومی که در دوره #تمدن_اسلامی ایجاد شده هم چون ولایت و حکومت، طاغوتی بوده، علوم تولید شده در این دوران غیر از آن مواردی که از روایات اهل بیت استفاده شده ،باطل و شیطانی است.فلسفه و اخلاق و اصول و عرفان همه شیطانی است ، فلسفه شیطانی است چون عباسی ها ترجمه کرده اند و ساخته ی دست یونانی ها بوده است،اصول را هم اهل سنت ایجاد کرده بودند به عقیده این جریان تنها علم صحیح فقط #فقه است آنهم آنجایی که روایات است و اصول به آن نیامیخته است.
🔻البته این حرفها را اخیرا در مجامع عمومی صریح بیان نمی کنند و در لفافه کلماتی مثل تغییر منطق حجیت علم اصول ،تولید اصول فقه حکومتی، فلسفه شدن استفاده میکنند .
🔻می گویند فلسفه کنونی کارآمد نیست. اصول فقه فعلی توانمند نیست. کلام کارآمد نیست. منطق همه این علوم باید از نو تاسیس شود. این نگاه می خواهد علوم را از صفر تاسیس کند تا زمینه علوم انسانی اسلامی را ایجاد کنند. این نگاه دست ما را از استفاده تراث اسلامی و علوم انسانی غربی کوتاه می کند ولی با این وجود شاید بتوان گفت که بیشترین استفاده از غرب و متفکرین غربی در نظریات و ایده ها را همین جریان کرده اند.
🔻مدعیان و قائلین به این ایده فرهنگستان علوم و آقای میرباقری می باشند که یک چنین نگاهی را ترویج می کنند و صد البته که نقد ما به حسن فعلی این جریان است و گرنه در حسن فاعلی قضاوتی نمی توانیم بکنیم.
🔻نکته آخر: همه این جریانات، استدلال ها و بررسی های خاص خود را می طلبد که به تفصیل بیشتری نیاز دارند.
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami
هدایت شده از امتداد حکمت قرآنی و فلسفه الهی
📌پرفکرترین انقلاب
(درآمدی بر جبهه فکری انقلاب اسلامی)
🔹انقلاب اسلامی ملت ایران محصول تلاش گسترده فکری و فلسفی بود و به یقین می توان اذعان کرد که برای هیچ انقلابی پیش از پیروزی در طول تاریخ به اندازه انقلاب اسلامی کار فکری و فلسفی نشده است.
🔸انقلاب اسلامی محصول مجموعه ای از تلاش های نظری و فکری است که از سالیان دور توسط متفکران بزرگ و اندیشمندان مسلمان در جلسات خصوصی و مجامع علمی و منابر عمومی مطرح شده است و در این راستا طرحها، راهبردها، پیشنهادات مختلفی ارائه شد که زمینه ساز رشد و تعالی جامعه ایرانی و همبستگی کنشگران انقلابی شد.
🔹این طرحها و برنامههای نظری و فلسفی شباهتها و تمایزهایی هم با هم داشتند هر کدام افقها و راهبردهای مختلفی را پیشنهاد میکردند اما آنچه مهم بود این است که یک نهضت فکری و فلسفی در جامعه شکل گرفت و از طریق رسانهها و منابر به اطلاع عموم می رسید.
#نظام_اندیشه_اسلامی
#جبهه_فکری_انقلاب_اسلامی
#متفکران_معاصر_مسلمان
#فقیهان و فیلسوفان انقلاب_اسلامی
متفکران #نظام_اندیشه_اسلامی :
#امام_خمینی(ره)
#آیت_الله_خامنه_ای
#علامه_طباطبایی
#شهید_مطهری
#شهید_صدر
#شهید_بهشتی
#علامه_جعفری
#آیت_الله_جوادی_آملی
#آیت_الله_مصباح_یزدی
#فقه_انقلاب_اسلامی
#فلسفه_انقلاب_اسلامی
✅ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121
⁉️سوال
آیا مدل «نظام جامع اندیشه اسلامی» بعنوان مدل کارآمد برای فهم دین و اجرای ان، مدلی ثابت است یا خود نیز در طول زمان و همگام با تحولات متکامل می شود؟
آیا خود مدل نظام اندیشه دارای بخش های ثابت و متغیر است؟
❇️ پاسخ:
سلام علیکم
نظام اندیشه داراب دو حیثیت است:
۱. مفاهیم و گزارهها
۲. هیات و شاکله
به لحاظ حیث اول، ثبوتا امری ثابت است چرا که بر گرفته از وحی و عقل است و کاشف از واقعیت هستند. هرچند ممکن است در مقام اثبات به مرور زمان در حقیقی بودن آنها و یا تفسیر از آنها کسی تردید کند.
به لحاظ حیثیت دوم، یعنی هیات و ساختار، میتواند امری متغیر و بهروزشونده باشد و متناسب با اقتضائات زمان، بخشهایی از عناصر آن برجسته و تقدم یابد. هر چند که این خود نیازمند برهان و دلیل اجتهادی است.
#نظام_جامع_اندیشه_اسلامی
#اجتهاد
https://eitaa.com/usul121
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 پرچم از دست تو به مهدی میرسد
🎥 بفرمایید آغوش رایگان...
واقعاً دیدنیه👌
هدایت شده از دروس خارج حضرت استاد ربانی گلپایگانی
14011220 معارفی که در حوزه یافتم .mp3
1M
🔰نکته ای کوتاه از حضرت استاد:
🔸شهید مطهری در اوایل عدل الهی می فرماید: من بعد از سالها که در حوزه مشغول بودم، از خود پرسیدم: اگر حوزه نمی آمدم چه چیزی را از دست داده بودم؟ اگر بحث تدین و اخلاق است، در جای دیگر هم پیدا می شود، اما معارفی که در اینجا پیدا کرده ام هیچ جای دیگر نیست. اگر هر جای دیگر می رفتم به این معارف نمی رسیدم . اینها را از طریق علامه طباطبایی و صدرالمتالهین و حکمت اسلامی پیدا کردم. اینها در آکسفورد هم نیست، در دانشگاه تهران هم نیست. جای این معارف تنها حوزه است.
•┈┈••✾••┈┈•
🌐@kharejkalam |کانال استاد ربانی گلپایگانی
📌 شیوهی غلط من
🔹در آغاز تحصیل حکمت و فلسفه اسلامی دو استاد متفاوت را تجربه کردم:
❇️استاد اول بسیار بذول بود و راحتگیر، عمیق ترین مطالب حکمت و عرفان را به شاگرد نوپا میآموخت و از بیان ظرائف و لطائف دقیق استنکاف نمیکرد. هر متنی را درس میداد. در واقع متن بهانه بود تا شاگرد را وارد حکمت کند و به این دليل به هر پرسشی پاسخ میداد.
✅پس از مدتی به محضر استاد دیگری شرفیاب شدم. استاد دوم، بسیار کتوم و سختگیر بود. هیج مطلب عمیقی را خارج از وقت خودش درس نمیداد. به پرسشهای تخصصی پاسخ نمیداد و حوالت به آینده میکرد. متن محور بود و از چارچوب متن خارج نمیشد. ظرفیتها را میدید اما بیشتر به پختگی و موقف طلبگی توجه داشت. او بر این اعتقاد بود که هر حرفی وقتی دارد و وقت آن باید برسد.
🔹اگرچه استاد اول بسیار جذابتر بود و با ذهن عجول جواتی و فطرت حقیقتجویی سازگارتر بود، اما توفیق تحصیل بیشتر در محضر استاد دوم فراهم شد.
اما از زمانی که تدریس را آغاز کردم، شیوه استاد اول را پیشه ساختم و از بیان هیچ مطلبی برای طلاب جوان و جستجوگر دریغ نمیکردم و گاه چند سال برای یک طلبهی جستجوگر و مطالبهگر به تنهایی کلاس برگزار میشد و از هر دری برای او سخن گفته میشد و به تبیین انتقادی آرا و اندیشههای برخی از مکاتب و جریانها پرداخته میشد.
🔸اما بعد از سالها تدریس و رفاقت با برخی از طلاب و نتایج برخی از آنها، به این نتیجه رسیدهام که شیوه انتخاب شده بسیار غلط بوده است و حق با استاد دوم بود. زیرا به جهت اتخاذ روش اول و کثرت وقتگذاری و ارائه بیش از حد مطالب و مباحث برای طلبهی نوپای جویای نام، و به جهت اطلاع پیش از موعد از برخی مطالب و دادهها برخی از دوستان خوب "غوره نشده مویز شدند" و خیلی زود از کتاب و درس، استاد و حوزه و دانشگاه احساس استغنا ورزیدند و پا در کفش ادیبان و نویسندگان کردند و اظهارات عجیب و غریب و با تمسخر و طعنه میکنند.
همچنانکه ملکالشعرای بهار گفته است:
چون آینه نور خیز گشـتی احسنت
چون ارّه به خلق تیـز گشتی احسنت
در کفش ادیبان جهان کردی پای
غوره نشده مویز گشتی احسنــت
♦️تربیت و تدریس امر تدریجی و چند مرحلهای است و مدرس باید به فرایند تدریجی آموزش و ظرفیت یادگیری متربی توجه کند. نباید هر آنچه میداند را در اختیار او قرار دهد و از سر دلسوزی و هرچیز دیگری، اطلاعات پیش از موعد به او دهد. باید زمان بگذرد "تا پخته شود خامی".
بسیار سفر باید تا پخته شود خامی
صوفی نشود صافی تا درنکشد جامی
گر پیر مناجات است ور رند خراباتی
هر کس قلمی رفتهست بر وی به سرانجامی
https://eitaa.com/usul121
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺تفسیر و تاویل جالب رهبر انقلاب از نحوه برخورد ایرانیانِ مسلمان با رسوم نوروز
هدایت شده از مکتب امام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 دو نوع دستگاه عقلانی حاکم بر جوامع
1⃣ عقلانیت پیرو بودن
2⃣ عقلانیت پیشرو بودن
🔰 عقلانیت مورد پذیرش در #اندیشه #توحیدی و #فطرت #انسان کدام است ؟
#کلیپ
#تواصی_توحیدی
#استاد_سید_مهدی_موسوی
#گفتمان_توحید
-------------------------------------------------
🔰 گفتمان توحید
https://eitaa.com/joinchat/3998351448C73bf29b9e1
هدایت شده از امتداد حکمت قرآنی و فلسفه الهی
📌 سال تحوّل
🔹 انسان موجودی است که ازقوه به فعل، از نقص به کمال در حال صیرورت و شدن است. هیچ انسانی نمیتواند خود را بینقص بداند و خود را کمال محض بداند که این خود نقصی بزرگ و آغاز توقف است. انسان عاقل به نواقص خود میاندیشد و برای درمان آنها به طبیب مراجعه میکند.
🔸گاه ممکن است انسانی به جهت برخی از ویژگیها و فعلیتها در نظر دیگران بزرگ جلوه کند و مورد اقبال شدید و تعریف و تشویق فراوان و غلو آمیز شود، اما نباید از رأی وجدان خود و اذعان درونی به نواقص و ضعفها چشم پوشی کند و تحت تأثیر محیتها و تعریفهای غلوآمیز قرار گیرد. انسان عاقل در عین احترام به دوستداران و محبان، باید حد خود را بشناسد و از حدود خود تجاوز نکند و داوری منصفانهای از خود داشته باشد.
🔹 بنابراین نقص و ضعف طبیعی آدمی است چرا که او دارای استعدادهای زیادی است که هنوز فعلیت نیافته است و همچنین در برابر او کمالات بینهایت و افقهای متعالی دور دستی قرار دارد که فاصله زیادی با آنها دارد.
🔸 انسان عاقل همواره در حال حرکت و جنبش است و زمانی این حرکت و جنبش رو به جلو و در مسیر کمال خواهد بود که بر بازتعریف کمالات و نواقص خود استوار باشد. هر انسانی در طول زندگی از پیشرفتها، کمالات و ویژگیهایی برخوردار است که سرمایهی اصلی او برای حرکت و فعالیت اوست. بدون شناخت و بهروری آن سرمایهها و کمالات حرکت صحیح و پیشبرنده غیرممکن است. در عین حال، نواقص و ضعفهایی هم دارد، عقبماندگیها و شکستهایی هم داشته است، بدون شناخت آنها حرکت و جنبش رو به جلو ممکن نخواهد بود چون حرکت متوقف بر ریلگذاری صحیح و انتخاب راهبردهای درست است که بخش زیادی از آن محصول عبرتگیری از عقبماندگیها و شکستهاست.
🔹 آغاز هر سال فرصت مناسبی است که هر انسانی به کمالات و نواقص، پیشرفتها و عقبماندگیهای خود بیاندیشد و اهداف واقعی و برنامهای راهبردی را برای حرکت و صیرورت خود تنظیم کند و با خداوند متعال عهدی جدید ببندد که سالی جدید را برای تحقق آن آغاز کند.
🔸 تقارن آغاز سال جدید با ماه مبارک رمضان، فرصتی ممتاز برای تنظیم این اهداف و برنامه و بستن عهد و میثاقی پایدار است. ماهی که هم افق وجودی انسان را نشان میدهد و هم زمینه استغفار و توبه حقیقی را فراهم کرده است.
🔹 امسال میتواند سال تغییر و تحوّل برای افرادی باشد که همچون نویسندهی این سیاهه احساس عقبماندگی زیاد و اشتباهات فراوان دارد و در عین حال به لطف و رحمت الهی امید وافر دارد. ان شاءالله
یا مقلّب القلوب و الابصار
یا مدبّر اللیل و النهار
یا محوّل الحول و الاحوال
حوّل حالنا الی احسن الحال
✅ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121
هدایت شده از مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد (علیه و علیهم السلام)
گروه فقه الاجتماع مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد (ص) برگزار میکند:
💠 شرح طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
📚 با رویکرد الهیات اجتماعی
🎙 با ارائه: حجة الاسلام و المسلمین سید مهدی موسوی
(دبیر حلقه فقه الاجتماع مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد (علیه و علیهم السلام) و استاد حوزه علمیه قم و دانشگاه)
📎 ۲۰ جلسه
📆 از شنبه ۳ رمضان ال
🕰 ساعت ۱۰ الی ۱۱ صبح
🕌 آدرس: حرم مطهر، بست شیخ حرعاملی، مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد (ع) (خیرات خان)، تالار میرزا جواد تهرانی ره
🌿•✾•••┈┈•
💐 باما همراه باشید:
📣کانال رسمی مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد عليه و علیهم السلام
╔═🦋🌸════╗
🆔 @mfaam_razavi
╚════🌼🦋═╝
هدایت شده از خبرگزاری حوزه علميه خراسان
🔰گروه فقه الاجتماع مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِه و سلم) با همراهی مرکز معرفت و مهارت دانشگاه رضوی برگزار میکند:
📖 «(شرح طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن)» با رویکرد الهیات اجتماعی
🎙 با ارائه: حجة الاسلام و المسلمین سید مهدی موسوی
📎 ۲۰ جلسه
📆 از شنبه ۳ رمضان
⏰ ساعت ۱۰ الی ۱۱ صبح
🕌 نشانی: حرم مطهر، بست شیخ حرعاملی، مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد (علیه و علیهم السلام) (خیرات خان)، تالار آیةالله میرزا جواد آقا تهرانی (اعلی الله مقامه)
🌐 اخبار و رویدادهای حوزه خراسان را در کانال خبرگزاری این حوزه دنبال کنید.
🆔https://eitaa.com/joinchat/4281663544C83a47c9060
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مناجات عرفانی حضرت امام خمینی ره
🔹خدایا ما هیچیم؛ هرچه هست تویی
🔹این ایران را تو تقویت کن.
خدایا! ما بندگان ضعیف هستیم، ما بندگانی هستیم که هیچ نداریم، ما هیچیم و هر چه هست تویی. ما اگر چنانچه خلاف میکنیم نادانیم، تو بر ما ببخش.
کسانی که برای خدا کار میکنند هیچ وقت باخت در آن نیست. آنهایی که برای دنیا کار میکنند باخت دارند که اگر نرسیدند خوب، باختند و عمرشان را هم هدر دادند. اگر برسند هم باخت دارند، لکن آنهایی که برای خدا قیام میکنند، اطاعت امر خدا را میِخواهند بکنند، نهضت برای خدا، قیام برای خدا، عمل برای خدا، این هیچ وقت شکست ندارد. در ظاهر هم اگر خیال بشود که ما نتوانستیم، پس شکست خوردهایم، نه. به حَسَبِ واقعش شکستی نخوردیم؛ برای اینکه ما برای خدا کار کردیم، و کسی که برای خدا کار بکند، همین دنیا نیست قضیه؛ جاهای دیگر ما داریم، بُرد آنجاست.
سخنرانی امام خمینی ره در تاریخ ۱۱ آبان ۱۳۵۸.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 اینجا مجتمع خرید #آرامش رامسره
چون هوا بارونیه نشد تو فضای باز باغ ایرانی برنامه اجرا کنیم و اومدیم تو این فضا
از اونجا که تنها مرکز خرید رامسره به شدت شلوغه
با مشورت رفقا امشب اومدیم اینجا
نیم ساعت مسابقه داشتیم و بعد هم یه گروه سرود
نکته قابل توجه میدونید چی بود؟
این مجتمعی که خب ۹۰درصدش کم حجاب ها حضور داشتند و شرکت کننده های مسابقه هم ایضا و از دور میگیم اوههههه چه مجتمع افتضاحی
ولی وقتی براشون اجرا کردیم دیدیم عه
اینا که خیلی با ما اشتراکات زیادی دارند
مثلا یه زوج جوان که ظاهرشون خیلی متفاوت با ما بود گفتیم بهترین خاطره زندگیتون چی بود ؟
گفتند سفر به #مکه
یه دختر بچه دیگه ای اومد گفت میشه شعر بخونم ؟
عملا هیچ حجابی نداشت و نزدیک ۱۲سال هم سنش بود
گفتیم خب بخون
میدونید چی خوند؟
شعر معرفی دوازده امام ...
چی میخوام بگم
میخوام بگم خیلییییییی کم کار کردیم
باور کنید کم گذاشتیم
باور کنید بین مردم نبودیم و خوب دین و معرفی نکردیم
این مشکلات امروز بدحجابی همش از کم کاری ها بوده
باور کنید درصد خیلییییییی کمی #معاند هستند
بسیاری از اینهایی که ما امشب تو این مجتمع دیدیم دلبسته این دین و این کشور هستند
ای کاش فرصت ها رو از دست ندیم
#سید_مرتضی_پورعلی
۱۲فروردین ۱۴۰۲/مجتمع تجاری #آرامش
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب، عصر امروز: حجاب محدودیت شرعی و قانونی است/ کشف حجاب حرام شرعی و سیاسی است/ خیلی از کسانی که کشف حجاب میکنند اگر بدانند پشت کار آنها چه سیاستی است قطعاً این کار را نمیکنند/ دشمن با برنامه وارد شده ما هم باید با برنامه وارد شویم/ کارهای بیقاعده نباید انجام بگیرد
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 رهبر انقلاب با اشاره به اغتشاشات پاییز گذشته: رهبر انقلاب با اشاره به اغتشاشات پاییز گذشته:
👈 پشت صحنهی اغتشاشات دستگاههای جاسوسی دشمنان بودند / مسئلهی زن را بهانه کردند / بانوان ایرانی در جمهوری اسلامی با افتخار و سربلندی در مسائل گوناگون فعالیت میکنند
🔻 رهبر انقلاب، امروز در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام: توطئههایی از سوی دشمنان برای داخل کشور ما بوده، توطئههایی هم خواهد بود، اغتشاشات پاییز گذشته. اینها مسئلهی زن را بهانه کردند، هیاهو راه انداختند، پشت قضیّه هم دستگاههای جاسوسی دشمنها بودند، دولتهای غربی، آن کشورهایی که خودشان در مسئلهی زن به شدت متهماند؛
آن وقت اینها در قضیهی زن، به جمهوری اسلامی که برترین شأن را برای زن قائل است ایراد میگیرند و خط و نشان میکشند و حرف میزنند.
🔹 اینجا یک عدهای هم حالا در داخل به نظر اغلب فریب خوردند که به تبع دشمن خارجی و افراد خائن خارجنشین که آنها تحریک میکردند شعار آزادی زن را دادند. اینجا هم هوچیگری کردند به جای استدلال منطقی و حرف صحیح و متین که بشود گوش داد، بشود جواب داد، بشود حرف زد، هوچیگری کردند.
🔹 مسئلهِی خانمها که فقط پوشش نیست زن مسئلهی تحصیل دارد، مسئلهی اشتغال دارد، مسئلهِی ازدواج دارد، مسئلهِی فعالیت سیاسی دارد، مسئلهی حضور در مسائل اجتماعی دارد، مسئلهی حضور در مدیریتهای بالای دولتی دارد، اینها همه مسائل زن است. در کدام از اینها در کشور آزادی وجود ندارد؟ جمهوری اسلامی در کدام یک از این موارد در کار زنها دخالت کرده و جلوی آزادیشان را گرفته؟ این همه دختر محصّل، این همه دختر دانشجو، این همه زن دارای مشاغل بالای دولتی، این همه خانمهای تشکیل دهندهی اجتماعات بزرگ، این حضور فعال زنها در اجتماعات مؤثر دوران مبارزات، قبل از پیروزی انقلاب، بعد از پیروزی انقلاب در جنگ، در پشت جبهه، تا امروز در تظاهرات، در راهپیماییها، در بیست و دوم بهمن، در روز قدس حضور زنها کجای دنیا این همه فعالیت، زن انجام میدهد؟ که بانوان ایرانی با افتخار و سربلندی دارند انجام میدهند. ۱۴۰۲/۱/۱۵
🏷 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
⭕️ «حرام سیاسی» ترکیبی از چندین و چند حرام و گناه کبیره
🔘 رهبر فرزانه انقلاب در دیدار مسؤولان نظام فرمودند: «کشف حجاب هم حرام شرعی است، هم حرام سیاسی.»
👈 حرام سیاسی یعنی؛
۱) نافرمانی نسبت به ارزشهای اجتماعی اسلام
۲) همکاری عملی با دشمنان نظام اسلامی
۳) تضعیف بنیانهای اجتماعی و فرهنگی جامعه اسلامی
۴) تشبّه به کفار و دشمنان دین در سبک زندگی؛ پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «مَنْ تَشَبَّهَ بِقَوْمٍ فَهُوَ مِنْهُم»
۵) امیدوار کردن دشمنان اسلام نسبت به تأثیرگذار بودن جنگ نرم و تهاجم فرهنگی علیه جامعه اسلامی
۶) «تعرب بعد الهجره» و «رهاکردن ولایت حق» و پیوستن به ولایت باطل.
🖇 بنابراین «حرام سیاسی» ترکیبی از چندین و چند حرام و گناه کبیره دیگر است. به همین دلیل عقاب و کیفر گناه سیاسی به مراتب سختتر و شدیدتر از گناه فردی است.
🔚 گناهان فردی را با توبه و پشیمانی میتوان پاک کرد، اما گناهان سیاسی و اجتماعی؛ هم «تضییع حق الناس»اند و هم «تضییع شأن و اعتبار نظام اسلامی» و هم «تضییع حق الولایه و الولی» و تضییع این حقوق هرگز با توبه و پشیمانی شخصی بخشیده نخواهد شد.
🖊احمدحسین شریفی
#سیاست
#حجاب
#اخلاق_سیاسی
article_168750_1af5f063ce8d4fd02bde2bbd41ea26b2.pdf
608.9K
زن در فلسفه سیاسی فارابی
نویسنده: علیرضا صدرا
دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
چکیده
مسأله [در این گفتار]، نقش فعال مدنی زنان میباشد؛ از جمله در مناصب مدیریتی عالی سیاسی تا مرز ریاست جمهوری.
پیشفرض اینکه: نقش فاعل اجتماعی و سیاسی زن، همچنان پرسشخیز و چالشانگیز است.
پرسش اصلی: شخصیت مدنی زن چیست؟ به تعبیری، خاستگاه، جایگاه و نقش اجتماعی و سیاسی زنان در جامعه سیاسی و در نظام سیاسی و دولت چیست؟
فرضیه: «در فلسفه سیاسی فارابی، زن انسان اجتماعی و سیاسی و دارای قابلیت نقش فعال سیاسی تا مدیریتی بالای سیاسی است». توضیح فرضیه اینکه: چهبسا لطافت طبع زنان سبب بسیاری سوء فهمها و بدتر از آن، سوء استفادههای تاریخی از زنان باشد.
نتیجه: زن ظرفیت ایفای نقش فعال سیاسی نرم (نه قهرآمیز) را بهتناسب لطافت طبع خود داشته است. اما این ضرورت نیازمند زمینهسازی متناسب میباشد.
روش: تحلیل متن و محتوایی آثار و آراء فلسفی سیاسی، بهخصوص دیدگاه فارابی در زمینه زن و در مورد او میباشد.
بر این اساس، در این مقاله «زن در فلسفه سیاسی فارابی» را بررسی مینماییم. [ناگفته نماند که] فارابی (قرن4ه.ق/11م) برترین مفسر و مؤسس حکمت مدنی و فلسفه سیاسی اسلامی است.
منبع: فصلنامه حکمت اسلامی، زمستان ۱۴۰۱، شماره ۳۶
زن در فلسفه سیاسی فارابی
http://fhi.hekmateislami.com/article_168750.html
هدایت شده از موسسه فلسفه و عرفان نفحات
12فروردین_8. تفسیر سوره یس 1401.1.12-1(2).mp3
21.26M
🔰 قدردان امامیم
🇮🇷 ما باید قدردان حضرت امام و ملت مسلمان ایران باشیم.
🇮🇷 ولایت فقیه، لبّ اندیشه دینی است. هر کس به سوره بقره توجه کند باید ولایت فقیه را بپذیرد.
🇮🇷 ولایت فقیه در همین آیات، تشریع شد.
🇮🇷ولایت فقیه، مخّ اندیشه حاکمیت دینی در جمهوری اسلامی است.
🇮🇷 به برکت انقلاب اسلامی، معنویت جمعی در ایران اوج گرفت.
🇮🇷دست ولایت امام زمان در آستین حضرت امام باعث شد مردم به سمت دیانت آمده اند.
🇮🇷 امام کاری کرد که کل کره را فراگرفت. به همین دلیل کسینجر گفت از این به بعد دو قطبی ایران_ آمریکا داریم. او متوجه است، موج انقلاب دنیا را میگیرد.
🇮🇷 منطق حجاب آهسته آهسته غرب را فرا میگیرد.
🇮🇷 آیندهای که غربیها از آن حذر میکنند، آینده اسلام است.
🇮🇷 جمهوری اسلامی، حاصل تلاش های تاریخی شیعه است.
🇮🇷تمدن ما اگر بسط پیدا کند، تمدن غرب را می بلعد.
🇮🇷چون پایه های اندیشه دینی بر انسانیت استوار است و انسان میگوید من را در حد حیوان ندان و متوجه است فرهنگ غرب خلاف فطرت اوست.
🇮🇷امام توانست تشنگی ملت ایران، تشنگی جهان اسلام و تشنگی جهان ادیانی را درست پاسخ بدهد.
🏷 حضرت استاد یزدانپناه | ۱۲فروردین ۱۴۰۲
_______________
🕌مدرسه علمیه حکمت و عرفان باقرین علیهماالسلام
https://eitaa.com/joinchat/1103298577C35a67e59ab
هدایت شده از یادداشت های فلسفی
نقد و بررسي تقابل اخلاق با دين.docx
44.2K
نقد و بررسي تقابل اخلاق و دين (سخنان آقاي پناهيان)
ويراست دوم، چند اصلاح جزئي انجام گرفته و دو نکته به متن اضافه شده که رنگ مطالب اضافه شده متفاوت است.
@sarbakhshi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سامرا . عراق
خدای خلاقیت اند مستضعفین عراقی...!
😳😅