اصلاً تشخیص اینکه کجا مطلب خود کاشانی است و کجا منقولات او از دیگران در این چاپ بسیار مشکل است و همین موجب شده که اصلاً منطق تألیف کتاب برای مصحح هم روشن نشود. کاشانی گاهی عباراتی را مستقیماً از خواجویی و یا دیگران نقل می کند اما در چاپ حاضر تشخیص این موارد بسیار سخت است. دلیلش هم به هم آمیختگی عبارات و سطور کتاب است. کتاب بی نهایت بد و با اغلاط فراوان چاپ شده و صفحه ای نیست که در آن چند مشکل جدی دیده نشود.
جالب است بگویم کاشانی کتاب دیگری هم دارد که اگر آن هم منتشر شود باید بسیار مفید باشد و آن رساله ای است که او با این عنوان نوشته: هداية المسترشدين وتخطئة المبلكفين. این رساله در رد نظریه توحید بلا کیف است که چنانکه قبلاً گفتم خواجویی از آن طرفداری می کرده و بنابراین به احتمال بسیار زیاد این رساله او هم در رد معاصرش خواجویی بوده. آقای دهباشی طبعاً متوجه این نکته در مقدمه نشده. دعوای این دو عالم معاصر که هر دو را استاد ملا مهدی نراقی دانسته اند ظاهراً خالی از جنبه های شخصی نبوده. برخلاف آن دو ملا مهدی حکیم مهمی است و آثار ارزشمندی در حکمت دارد.
یادداشتی دیگر در همین رابطه: تصحیح غیر قابل قبول دو کتاب
این روزها به مناسبت یک سخنرانی مشغول خواندن دو کتابم؛ یکی رساله ابطال زمان موهوم ملا اسماعیل خواجویی و دیگری مرآة الآزمان تألیف محمد بن محمد زمان کاشانی. اولی را میراث مکتوب منتشر کرده و دومی را انجمن آثار و مفاخر فرهنگی. دومی ردیه ای است بر نظریه حدوث دهری میرداماد و اولی ردیه ای است بر مؤیدان نظریه زمان موهوم و توجیه حدوث زمانی عالم به آن و در واقع کتابی است در تأیید نظریه حدوث دهری میرداماد. ملا اسماعیل در حقیقت مطالب آقا جمال خوانساری را رد کرده در تعلیقه اش بر حاشیه محقق خفری. هر دو کتاب از آثار ارزشمند و قابل توجه است؛ به ویژه اینکه زمینه منازعات تازه را در خصوص مناقشات قدیمی میان متکلمان و فلاسفه در دوره تجدید آن مباحث در عصر صفوی و آخر آن نشان می دهند. نقل قول ها و ارجاعات فراوان هم هر دو کتاب به آثار گذشتگان دارند اما هم در تصحیح اقدام همه جانبه ای برای شناسایی و پیدا کردن ردپای اقوال نشده و هم متأسفانه هر دو کتاب با اغلاط مطبعی و تصحیحی فراوان منتشر شده به نحوی که عملاً در بسیاری موارد خواندن کتاب ها را مشکل می کند. تصحیح متن ها انتقادی نیست و اشکالات متنی فروانی در هر دو تصحیح وارد شده. باید هر دو کتاب دوباره منتشر شود.
@vajeazeh
استاد طباطبایی جلسه اول 1-6-1402 فشرده شده.mp3
25.43M
صوت چهارمین جلسه از سلسله نشستهای عاشوراپژوهی ۲ مرکز پژوهشهای تاریخ اسلام
ارائهدهنده: استاد سید محمود طباطبایینژاد
موضوع: بررسی رویکردهای مشهور در تفسیر واقعۀ عاشورا 1
دوستان خود را از طریق نشانی زیر به کانال مرکز پژوهشهای تاریخ اسلام دعوت کنید:
@chsiqs
استاد طباطبایی جلسه دوم 2-6-1402 فایل فشرده شده.mp3
19.51M
صوت پنجمین جلسه از سلسله نشستهای عاشوراپژوهی ۲ مرکز پژوهشهای تاریخ اسلام
ارائهدهنده: استاد سید محمود طباطبایینژاد
موضوع: بررسی رویکردهای مشهور در تفسیر واقعۀ عاشورا 2
دوستان خود را از طریق نشانی زیر به کانال مرکز پژوهشهای تاریخ اسلام دعوت کنید:
@chsiqs
نقش فلسفه و عرفان اسلامی در تحقق تمدن اسلامی - استاد امینی نژاد.mp3
13.46M
🎧 #بشنوید | نشست علمی (۲)
نقش فلسفه و عرفان اسلامی در تحقق تمدن اسلامی
(استاد #امینی_نژاد)
🔵 مروری بر مباحث مطرح شده در این جلسه:
🔸 زیربنای اصلی و سنگ بنای اولیه تمدنسازی، یک لایه عمیقِ فلسفی است.
🔸 عرفان و فلسفه در نگاه مقام معظم رهبری مدظلهالعالی
🔸 پایه تمام علوم، علوم انسانی است.
🔸 مقام معظم رهبری به شدت طرفدار حکمت متعالیه و حکمت صدرایی هستند.
🔸 ماجرای دیدار اول مرحوم علامه طهرانی با مرحوم علامه طباطبایی رضواناللهعلیهما
🔸 وقتی انسان از دریچه فلسفه و عرفان به معصومین علیهمالسلام رجوع کرد، تازه بابهایی از عظمت آنها و کلامشان را میفهمد.
🔸 تحولات تمدنی، با تغییرات فلسفی رخ میدهد.
🔸 تصویر جهان بر اساس فلسفه صدرایی، باید به گوش همه برسد.
@vajeazeh
فلسفه ذهن.mp3
15.21M
🔊 #بشنوید
🔸 صوت کامل نشست علمی حیث التفاتی در فلسفه ذهن
🎙 با حضور:
#علیرضا_قائمی_نیا
#قاسم_بابایی
@vajeazeh
صلی الله علیک یا اباعبدالله
صلی الله علیک یا اباعبدالله
صلی الله علیک یا اباعبدالله
پژوهشی_در_حدیث_«قتیل_العبرة».pdf
691.4K
مقاله بخوانیم
📝 پژوهشی در حدیث قتیل العبرة
✍️ محمد احسانیفر لنگرودی
یکی از فرازهای زیارت اربعین سیدالشهدا علیه¬السلام، عبارت «السَّلَامُ عَلَى أَسِيرِ الْكُرُبَاتِ وَ قَتِيلِ الْعَبَرَات» است. در روایات دیگر نیز تعابیری همچون « قَتِيلُ الْعَبْرَة» درباره امام حسین علیه السلام بکار رفته است.
چکیده مقاله
احادیث «قتیل العبره» منقول از پنج تن از معصومان صلی الله علیه و آله وسلم و با ده گونه متنی و سیزده اسناد، در اعتبار و کثرت اسانید، برتر از آن اند که مورد تشکیک و مناقشه قرار گیرند؛ لیکن برخی ابهامات مربوط به مفاد و نوع اضافه در ترکیب «قتیل العبره» و دیگر ترکیب های مشابه به کار رفته در این نصوص، بویژه خود ترکیب «قتیل العبره» می طلبد که این دسته از احادیث، به عنوان مشکل الحدیث، مورد بررسی و تحقیق قرار گیرند. این مقاله در دو محور کلی سامان می یابد: الف. بررسی مصادر و گونه های نصوص مربوط، ب. تحقیق مفاد «قتیل العبره».
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
راهکارهای خلاصه نویسی جلسه اول.mp3
12.23M
راهکارهای خلاصه نویسی جلسه دوم.mp3
10.33M
استقامت و صبوری در مسیر.mp3
8.38M
استقامت و صبوری در راه علم
استاد نائیجی حفظه الله تعالی
از شاگردان مرحوم علامه حسنزاده آملی ( رضوان الله تعالی علیه)
@vajeazeh
خاطراتی درباره تعیین تاریخ شهادت امام حسن (ع)
دکتر حامد منتظری مقدم:
حدوداً از ده سال و اندي پيش شخص محترمی پيگير ترويج اين مسئله بود که هفتم صفر به عنوان شهادت امام مجتبي (عليه السلام) اعلام شود تا به زعم ايشان با استقلال سالروز شهادت امام مجتبی(ع) از وفات رسول خدا(ص)، بهتر براي حضرت سوگواری شود!
در زمان حيات مرحوم پيشوايی اين شخص محترم به گروه تاريخ مؤسسه آمدند و مباحثی هم انجام شد؛ اما ادلۀ ايشان قانع کننده نبود. مهمترين سند ايشان کتابی از قاسم بن ابراهيم رسی بود. به ياد دارم يک بار مرحوم استاد عرفان هم اين سند را نقد میکرد و میفرمود در صفحه پايانی کتاب قاسم بن ابراهيم رسی فهرستی از تواريخ زندگانی اهلبيت ذکر شده و در آنجا تا امام عسکری را بيان کرده در حالی که قاسم رسی خودش قبل از امام عسکری وفات کرده است! پس اعتباری به آن فهرست نيست.
برخي اشارات مرحوم پيشوایی ناظر به اين بود که از شخص ايشان خواسته اند که در اين باره قضاوت و نظرشان را اعلان کنند که ايشان نيز تأييد نکرد؛ اما پس از سالها به نظر ميرسد که امسال، اولين سالی است که رسانه ملی هفتم صفر را متأسفانه (به رغم ضعف سند) به عنوان شهادت امام مجتبی(ع) قرار داده است!
به نقل از کانال حامد منتظری مقدم- تشیع پژوهی https://eitaa.com/Tashayo
دوستان خود را از طریق نشانی زیر به کانال مرکز پژوهشهای تاریخ اسلام دعوت کنید (بازنشر مطالب کانال فقط با ذکر نشانی کانال مرکز و ذکر منبع جایز است): ⬇️⬇️
@chsiqs
27Safar1395-128k.mp3
47.7M
🎙استاد وکیلی
⚫️هجرت تمدن ساز
امام رضا علیه السلام
#جلسه_اول
#هجرت_تمدن_ساز
#طرائف
#دروس_حوزوی_استاد_وکیلی
https://eitaa.com/taraef110