هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#ماه_رجب #ویکی_فقه
#اعمال_ماه_رجب
✅ اولین #شب_جمعه این ماه «لیلة الرغائب» نام دارد که دارای فضیلت بسیاری است. دستور این عمل [...]
wikifeqh.ir/نمازهای_ماه_رجب
@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#زیارات_امامان
#مفاتیح_الجنان
#اخلاق_اسلامی
🔸 زیارت جامعه را جامعه گفتند، زیرا اوصاف و القاب آن بر هر امامی تطبیق میکند و در هر جا میتوان خواند. قید کبیره را بر آن افزودند، زیرا زیارت دیگری از امام رضا (علیهالسّلام) نقل شده که الفاظ آن جامع است و برای هر امام میتوان خواند، ولی متن آن کمتر و کوتاه تر است، و چون هر دو جامع بودند، جامعه مشهور شد، و چون از نظر متن یکی بزرگتر و دیگری کوچکتر بود، به کبیره و صغیره مشهور شدند. 🔻
wikifeqh.ir/زیارت_جامعه_کبیره
@WikiFeqh
#دعا #ویکی_فقه
#اخلاق_اسلامی
#آداب_دعا
🔸گاهی برآورده شدن حاجت شخص، به مصلحت و نفع وی نیست و صلاح او در عدم استجابت آن است: «عَسی انّْ تَکْرَهو شَیْئاً وَهوَ خَیرٌ لَکمْ وَعَسی اَنْ تحِبّوا شَیْئاً و هوَشَرَّلکم و الله یَعلَم و اَنْتم لا تَعلَمونَ؛ بسا چیزی را خوش نمیدارید و حال آنکه برای شما خوب است و بسا چیزی را دوست میدارید و آن برای شما بد است؛ خدا میداند و شما نمیدانید.»
🔸در چنینحالتی علی الظاهر حاجت شخص برآورده نمیشود؛ اما این به نفع و صلاح اوست و در واقع دعای او که درخواست خیر و مصلحت خود است به گونهای ناآشکار برآورده میشود.
wikifeqh.ir/آسیب_شناسی_توسل
@wikifeqh
#آداب_دعا
#اخلاق_اسلامی
#ویکی_فقه
#اصطلاح_فقهی
🔹بلند کردن دستها به سوی آسمان هنگام دعا را #ابتهال میگویند.
🔹حالت ابتهال هنگام جاری شدن اشک مورد توصیه قرار گرفته است و آن بدین گونه است که دعا کننده دستهای خود را تا حدّی که از سر بگذرد به سوی آسمان بلند و #دعا میکند.
🔹ابتهال هنگام جاری شدن اشک مستحب است.
wikifeqh.ir/ابتهال
@WikiFeqh
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#ویکی_فقه #بیانات_رهبری رزق لایُحتسب را همیشه در محاسباتتان بهطور اجمال در نظر داشته باشید. farsi
یکی از مسائلی که آقا در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش مطرح کردند توجه به «رزق لایحتسب الهی» بود، ایشان با استناد به آیه ۲ و ۳ سوره طلاق، بیعت نیروی هوایی طاغوت با امام در سال ۵۷ را از مصادیق رزق لایحتسب معرفی کردند و فرمودند:
🔸«ممکن است دشمن از جایی ضربه بخورد که انتظار ندارد، و شما که بندهی خدا و مؤمن بِالله و در راه صراط مستقیم هستید، از جایی برایتان عایدی به وجود بیاید که «رزق لایُحتَسَب» باشد و انتظارش را نداشته باشید. به نظر من این خیلی نکتهی اساسیای است که ما توجّه کنیم همهی حوادث عالم بر اساس محاسبات مادّی و دنیایی نیست؛ این هم جزو محاسبات است که گاهی اوقات خدای متعال یک راه میانبُری را به وجود میآورد.»
بخش فقه و معارف پایگاه KHAMENEI.IR در یادداشت زیر براساس آیات و روایات و بیانات رهبری به تبیین مسألهی «رزق لایحتسب الهی» میپردازد.
farsi.khamenei.ir/others-note?id=45006
@WikiFeqh
🌸 پيامبر اسلام
صلىاللهعليهوآله:
🔅 رجَبٌ شَهرُ اللّهِ الأصَبُّ يَصُبُّ اللّهُ فِيهِ الرَّحمَةَ عَلى عِبادِهِ.
🌙 #رجب ماه بارش رحمت الهى است. خداوند در اين ماه، #رحمت خود را بربندگانش فرو مىريزد.
📚 عيون اخبارالرضا: ج ۲، ص۷۶
@WikiFeqh
🌸امام صادق
سلام الله عليه
✅ در گذشته، پزشك، «معالج» ناميده مى شد. در آن روزگاران، موسى بن عمران عليه السلام پرسيد:
پروردگارا! درد از كيست؟ فرمود: «از من».
پرسيد: پس درمان از كيست؟ فرمود: «از من». پرسيد: پس مردم با معالج چه مى كنند؟ فرمود:
«او به اين كار، دل آنان را خوش و خرسند مىسازد. پس از همين روى، او را طبيب نام نهادند».
📘 بحار الأنوار ، ج۶۲، ص۶۲
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #علمای_شیعه #اشخاص
🔸حجةالاسلام سیدهادی خسروشاهی، از علمای معاصر بود که در شهر #تبریز و در خانوادهی علم و فقاهت، به دنیا آمد. بعد از اتمام تحصیلات مقدماتی، عازم قم شد و در دروس آیات عظام؛ بروجردی، امام خمینی، علامه طباطبایی و دیگران تلمذ نمود.
🔸 آثاری که از او چاپ شده بالغ بر ۸۰ جلد میشود، بیش از چهل جلد آنها، بارها در داخل و خارج کشور چاپ شده است. علاوه بر آنها ۱۲۰ جلد کتاب دیگر نیز با تحقیق، توضیح و یا مقدمه و اشراف ایشان در نقاط مختلف جهان منتشر شده است که میتوان به ترجمه و تحقیق کتاب امام علی علیهالسّلام صدای عدالت انسانی تالیف استاد جرج جرداق اشاره کرد.
🔸وی پس از پیروزی انقلاب، بیشترین همکاری را با روزنامه اطلاعات داشت و در سطح جهانی با شرکت در کنفرانسها و کنگرههای اسلامی، در ممالک اروپایی فعال بوده است. همچنین به مدت دو سال نمایندهی #امام_خمینی در وزارت ارشاد اسلامی بود. آن گاه به سفارت ایران در #واتیکان انتخاب شد و مدت پنج سال در خارج از کشور به فعالیت پرداخت.
🔸وی علاوه بر زبان ترکی، فارسی و عربی، با زبان انگلیسی و ایتالیایی هم آشنایی داشت و پس از مراجعه به ایران از واتیکان، ضمن ادامهی اشتغال در وزارت امور خارجه، در دانشگاههای تهران، از جمله دانشکدهی حقوق، دانشکدهی روابط بینالملل و غیره، به تدریس پرداخت.
🔸حجت الاسلام خسروشاهی در صبح روز پنجشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۸ ش به علت کهولت سن درگذشت. 👇
wikifeqh.ir/سیدهادی_خسروشاهی
@WikiFeqh
39.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ویکی_فقه #شبهات_وهابیت #کرونا #ویروس_کرونا
پاسخ منطقی به جسارت و شبههافکنی یک شبکه وهابی؛
🎥 | چرا امام زمان کرونا را از قم دور نکرد؟!
@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#حدیث
🌸 #امام_جواد_علیه_السلام
🔅 موْتُ اَلْإِنْسَانِ بِالذُّنُوبِ أَكْثَرُ مِنْ مَوْتِهِ بِالْأَجَلِ وَ حَيَاتُهُ بِالْبِرِّ أَكْثَرُ مِنْ حَيَاتِهِ بِالْعُمُرِ.
🔰 مردن آدمی به #گناه بیشتر است از مردن او به اجل، و حیات او به نیکویی بیشتر است از حیات او به عمر».
📚 الاربلی، علی بن عیسی، کشف الغمه، ج۳، ۱۴۲.
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 |وقتی عواطف مردم به بازی گرفته میشود
📡 | آیا عامل #ویروس_کرونا، طلاب چینی هستند؟
✅ #ویکی_فقه؛ دانشنامهی بزرگ اینترنتی
@WikiFeqh
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#ویکی_فقه #علمای_شیعه #اشخاص 🔸حجةالاسلام سیدهادی خسروشاهی، از علمای معاصر بود که در شهر #تبریز و در
✍️ پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجةالاسلام والمسلمین سیدهادی خسروشاهی
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #تراجم #علمای_قرن_سوم
🔹 #ابْن_سِکّیت لغوی، نحوی و راوی تبار ایرانی است او از #شیعیان ویاران امام جواد و امام هادی علیهماالسلام بود. دلیل نامگذاریاش به ابن سکیت، سکوتهای طولانی پدرش بوده است.
🔹 به تایید اکثر منابع، علت قتل او اظهار محبت شدید نسبت به خاندان علی -علیهالسلام- در برابر متوکل بود که پرسیده بود: «فرزندان من معتز و مؤید نزد تو عزیزترند یا حسن و حسین فرزندان علی» ؟ او با اینکه تقیه میکرد، اختیار از کفداد و در پاسخ گفت: «قنبرخادمعلی-علیهالسلام- از تو و فرزندان تو برتر است». متوکل از این گفته چنان برآشفت که در دم دستور داد زبان وی را از قفا بیرون کشیدند.
✅ اگر میخواهی درباره ابن سکیت بیشتر بدانی به لینک زیر رجوع کن
wikifeqh.ir/ابن_سکیت
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ویکی_فقه #شبهات_وهابیت #کلام_اسلامی
🎥| مگر قرار نبود شفای جسمی را از حرم اهل بیت (ع) بگیریم؟ چرا دور آن را نرده کشیدند؟»
🎙 حجةالاسلام شهبازیان پاسخ میدهد:
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #روانشناسی #اضطراب #اخلاق_اسلامی
🔸 #استرس، به هر عاملی درونی یا بیرونی گفته میشود که بر ارگانیسم وارد شده و روان او را تحت تاثیر قرار میدهد، و موجب اختلال، آشفتگی و از بین رفتن تعادل آن میشود.
🔸که ممکن است به صورت محرکهای فیزیکی یا عفونتها و واکنشهای آلرژیک و نظایر آنها را که به صورت بیماریهای جسمی نمود پیدا میکنند؛ یا به صورت تغییر کلی در جو اجتماعی روانی هم چون مرگ عزیزی، جنگ، زلزله، و حتی رخدادهای عادی زندگی چون ازدواج، تحصیل و غیره باشد.
🔴 با چه روشهایی میتوانیم استرس را کاهش دهیم؟👇
wikifeqh.ir/استرس
@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
🔹 پرستارى، مراقبت و مواظبت از بیمار، کودک و مانند آنان است، که از آن به مناسبت در بابهاى طهارت، صلات، حج و نکاح سخن رفته است.
#ویکی_فقه
#فقه
#احکام_شرعی
👈 مطالعهی بیشتر را در لینک زیر 🔻🔻🔻
📖 wikifeqh.ir/پرستاری
@wikifeqh
#ویکی_فقه #جهاد #بیانات_رهبری
✅ هر تلاشی که در مقابله با دشمنان باشد، مجاهدت است و در عرف اسلامی اسمش جهاد است.
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #اخلاق_اسلامی #فضائل_اخلاقی
❓#توکل بر خدا یعنی چه؟
🔹مرحوم محدث قمی نقل میکند که پیامبر اکرم به جبرئیل فرمودند:
«ما التوکل علی الله عز و جل؟» توکل بر خدا به چه معناست؟
جبرئیل جواب میدهد: «فقال العلم بان المخلوق لا یضر و لا ینفع ولایعطی ولا یمنع» توکل به این معناست که ما یقین داشته باشیم مخلوقات نمیتوانند از پیشرفت ما جلوگیری کنند، نه زیان یا نفعی به ما برسانند و عطا یا منعی کنند. بلکه آنچه هست از سوی خداوند است. به این معنی که ما تلاش و کوشش میکنیم و به رحمت پروردگار امیدواریم. «فاذا کان العبد کذلک لم یعمل لاحد سوی الله ولم یرج و لم یخف سوی الله و لم یطمع فی احد سوی الله» زمانی که انسان به این مقام رسید، تنها امیدش به ذات پاک پروردگار است و تنها از او فرمان میبرد و تنها به او وابسته است و به هیچ انسان دیگری وابستگی پیدا نمیکند.
🔹 مرحوم علامه نیز در بحارالانوار میگوید: توکل به این معنی نیست که انسان درپی کارهای ضروری و تدبیر امور نباشد، و در کارش حساب و کتاب نداشته باشد، و دنبال عالم اسباب نباشد. بلکه توکل به این معنی است که همه این امور را انجام دهد اما چشم امید و تمام توجهش تنها به مسبب الاسباب باشد.
wikifeqh.ir/تحریف_مفهوم_توکل
@WikiFeqh
#جهاد #واژه_شناسی #فقه
🔹با نیرنگ یا غافلانه کسی را کشتن و همچنین مال دیگری را به نیرنگ گرفتن را اغتیال میگویند.
🔹تفاوت #اغتیال با #ترور در آن است که ترور در اصطلاح، قتل سیاسی به وسیله سلاح است لیکن اغتیال، کشتن کسی به صورت غافلگیرانه یا با نیرنگ است؛ خواه با سلاح باشد یا غیر سلاح، در امور سیاسی باشد یا در امور غیر سیاسی. پس اغتیال اعم از ترور است و ترور از مصادیق اغتیال به شمار میرود.
🔹 اغتیال کافر ذمی و نیز کافر حربی که بین وی و مسلمانان عقد امان یا صلح بسته شده، جایز نیست.
wikifeqh.ir/اغتیال
@WikiFeqh
✅ مصیبتها و #شدائد برای تکامل بشر ضرورت دارند. اگر محنتها و رنجها نباشد بشر تباه میگردد. قرآن کریم میفرماید: «لقد خلقنا الانسان فی کبد».
" همانا انسان را در رنج و سختی آفرینش دادهایم ".
آدمی باید مشقتها تحمل کند و سختیها بکشد تا هستی لایق خود را بیابد.
📗 شهید مطهری: عدل الهی، ص۱۵۲
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #آب #اصطلاح_فقهی
🔵 پاکی و پاک کنندگی آب مطلق مستفاد از کتاب و سنّت است: خداوند آب را طهور خوانده است و احادیث بسیاری هم بر این معنا دلالت دارد: خَلَقَ اللهُ الماءَ طَهوراً لایُنَجِسُّهُ شیءٌ اِلاّ ما...؛ و دربارهی دریا آمده: قَدُ سُئِلَ عَنِ اَلوُضوءِ بماءِ اَلبَحْرِ، فقال: هو الطَّهورُ ماؤُه، الحِلُّ مِیتَتُهُ.
🔴 در معنای طهور احتمالاتی دادهاند:
1️⃣ مرادفِ طاهر.
2️⃣ مبالغه ظاهر مانند صبور در برابر صابر، به استناد این دو احتمال، طهور تنها بر طهارت آب دلالت دارد، البته با اختلاف از لحاظ مبالغه.
3️⃣ طهور به معنی مُطَهِّر مانند غَسول، در این صورت طهور به دلالت مطابقه از مُطَهِّر بودن آب و به دلالت التزام از طاهر بودن آن حکایت میکند.
4️⃣ طهور به معنی مابِه یُتَطَهَّرُ مانند فَطور؛ در این صورت نیز مانند احتمال پیشین به دلالت مطابقه و التزام، به مطهِّر بودن و طاهر بودن آب دلالت دارد؛
5️⃣ طهور به معنی طاهِر مُطهِّر، در این صورت به دلالت تضمّن بر هر دو حکم دلالت میکند. علاوه بر اینها آیه شریفه «وَ یُنَزِّلُ عَلَیْکُمْ مِنَ السَّماءِ ماءً لِیُطَهِّرَکُمْ بِهِ» مجال هیچگونه تامل در مطهّر بودن آب باقی نمیگذارد.
wikifeqh.ir/آب
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا