💐 السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا شَهْرَ اللَّهِ الْأَكْبَرَ،
وَ يَا عِيدَ أَوْلِيَائِهِ.
السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا أَكْرَمَ مَصْحُوبٍ مِنَ الْأَوْقَاتِ،
وَ يَا خَيْرَ شَهْرٍ فِي الْأَيَّامِ وَ السَّاعَات
✅ توصیه های بزرگان برای استفاده بهینه از فرصت پراهمیت ماه مبارک رمضان برای اصلاح نفس :
🔹 مطالعه خطبه شعبانیه حضرت رسول ص در مورد ماه رمضان و دعای ۴۴ و ۴۵ صحیفه سجادیه
🔹 تلاوت قرآن با تامل و تدبر چند بار در طول روز
🔹 قرائت ادعیه با تامل و تدبر، مانند دعای ابوحمزه، دعای افتتاح و ... .
🔹 شرکت در مجالس موعظه و معارف دین یا گوش دادن به صوت این مجالس از طریق رادیو یا تلویزیون
🔹 ذکر زبانی همراه به توجه قلبی
(کافی، ج۴، ص۸۸ : كَانَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ ع إِذَا كَانَ شَهْرُ رَمَضَانَ لَمْ يَتَكَلَّمْ إِلَّا بِالدُّعَاءِ وَ التَّسْبِيحِ وَ الِاسْتِغْفَارِ وَ التَّكْبِيرِ فَإِذَا أَفْطَرَ قَالَ اللَّهُمَّ إِنْ شِئْتَ أَنْ تَفْعَلَ فَعَلْتَ).
🔹 مبارزه جدی با هوای نفس
✅ دو توصیه در مورد تبلیغ :
1⃣ توجه ویژه به مردمداری و مدارا با مردم و خوش اخلاقی و خوش رفتاری در برخورد.
2⃣ توجه به اولویت مطالبی که باید به گوش مخاطبین برسد.
به عنوان مثال گفته می شود مشکل اصلی بسیاری از جوانان و نوجوانان ما #هویت - اعم از هویت دینی، ملی، اجتماعی و ... است، یعنی از انسان شناسی آگاهی ندارد، رابطه خودشان با خدا، دین، کشور و جامعه را نمی دانند.
#ماه_رمضان
@y_talabegi
الحمدلله 1.mp3
11.59M
✅ #تفسیر
شرح مختصر آیه شریفه
«الحمدلله ربّ العالمین»
قسمت اول :
🖋 اهمیت ذکر شریف #الحمدلله و معنای آن
🖋 دلیل اختصاص حمد به "الله"
🖋 اثر اعتقاد به این آیه شریفه
🔺 شرح آیه شریفه "بسم الله الرحمن الرحیم" در :
https://eitaa.com/y_talabegi/729
🎙 #صوتی
@y_talabegi
✅ #تفسیر
📜 #سوره_حمد / ۱۴
❇️ الحمدلله ربّ العالمین
💐 اهمیّت حمد الهی
طبق مفاد روایات مبارک از خزائن علم الهی وجودات مقدس معصومین –علیهم الصلاه و السلام-، بنای اسلام بر تسبیحات اربعه، یعنی سبحان الله، الحمدلله، لا اله الا الله و الله اکبر است و از این رو عرش، بیت المعمور و کعبه همگی مربع هستند. (کافی، ج۲، ص۵۰۳ و ۵۰۴).
از سویی وارد شده است که حمد الهی محبوبترین اعمال نزد خداوند است. دعای جامعی است که خداوند –تبارک و تعالی- آن را می شنود. دعایی که با تحمید شروع نشود، ابتر است، بلکه هر کاری بدون آن، ابتر و بی سرانجام است. (علل الشرائع، ج2، ص398).
💐 معنای حمد
حمد به معنای ثناء و ستایش است. ستایش برای کمال اختیاری یا کار نیک اختیاری است، هر چند روشن است که کار نیک، ناشی از کمال ذاتی شیء است و از کمال ذاتی سر می زند.
💐 تفاوت حمد با مدح
مدح -در مقابل ذم- اعمّ از حمد است و برای کمال یا کار نیک غیر اختیاری نیز به کار می رود، به عنوان مثال زیبایی یک گوهر مورد مدح قرار می گیرد، اما «حمد» نمی شود.
💐 تفاوت حمد با شکر
شکر به معنای سپاس است و مخصوص مواردی است که احسان و فعل یک شخص با میل و اراده او برای انتفاع غیر باشد. بنابراین در صدق شکر، وصول اثر به غیر نقش دارد، در حالی که این شرط در «حمد» وجود ندارد.
💐 «ال» در الحمد
«الف و لام» در آیه شریفه ظهور در «ال» جنس دارد و اشاره به طبیعت حمد دارد که در تمام مصادیقِ حمد محقّق است. اگر «ال» برای استغراق باشد، مستقیم اشاره به تمام مصادیق حمد دارد.
از وجود مقدس امام باقر ع نقل شده است که ذکر شریف «الحمدلله» بر زبان جاری ساختند و فرمودند : «چیزی را ترک نکردم و باقی نگذاشتم. همه انواع حمدها را برای خداوند –عزّ و جلّ- قرار دادم و حمدی نیست مگر این که داخل در آن چیزی است که گفتم». پس حمد بر قدرت، حمد بر علم، حمد بر حکمت، حمد بر عزت، حمد بر هر لطف و رحمتی داخل در ذکر شریف «الحمدلله» است و تمام حمدها را در بر می گیرد.
💐 «لام» در لله
«لام» در «لله»، ظهور در «لام» اختصاص یا ملکیت دارد و انحصار جنس حمد یا تمام افراد حمد به ذات اقدس الهی را افاده می کند که در ادامه شرح آن خواهد آمد.
💐 اختصاص حمد به «الله»
بیان شد حمد به معنای ستایش برای کمال اختیاری یا فعلِ حَسَنِ اختیاری است. آیه شریفه، ستایش را مختص به «الله» معرفی می کند. معنایش این است که کمال اختیاری و فعل کمالی اختیاری که شایسته حمد و ستایش است، مخصوص «الله» -تبارک و تعالی- است و غیر او کمال یا فعل اختیاری ندارند. غیر او فاقد کمالی است که او را شایسته حمد کند و الا حصر حمد برای خداوند –تبارک و تعالی- صحیح نبود.
🔺 ادامه : 👇🏻
@y_talabegi
💐 دلیل اختصاص حمد به «الله»
🔹 هر کمالی از جمله علم، قدرت، حکمت، عزت، عطوفت، بردباری و ... برای اوست و هر کمالی که در مخلوقی دیده می شود، افاضة او، لطف او، ملک حقیقی او و تجلّی و بروز و ظهور کمال اوست و مخلوق از خود کمالی ندارد. «و لایحیطون بشیء من علمه الا بما شاء». تمام علمها، علمِ اوست. «بحول الله و قوّته اقوم و اقعد» . تمام قدرتها، قدرتِ اوست. تمام کمالات، کمال اوست. او کمال بی نهایتی است که هیچ کمالی از او جدا و برای غیر او نیست.
🔹 مخلوقات دارای کمالات و نقص هایی هستند. جهت کمال برای اوست و جهت نقص برای او نیست. هیچ نقص و ضعفی به او راه ندارد. هیچ مخلوقی کمال و جمالی از خود و برای خود ندارد، بلکه مخلوق جلوة ناقصِ کمالِ خالق است. نقص از مخلوق است و کمال از خالق. پس هیچ مخلوقی شایسته حمد نیست و تمام حمدها از ازل الی الابد مختصّ به ذات اقدس الهی است.
🔹 از سوی دیگر هر فعلِ شایسته تقدیری که از کمال ناشی می شود نیز فعلِ اوست. هر عمل صالحی که انجام می شود، هر خدمتی که به دیگران و جامعه رخ می دهد، هر نعمتی که از غیر می رسد و هر فعلی که مستحقّ حمد است، ناشی از کمالِ او و برای اوست. حُسن و کمال هر فعلی ناشی از ذات دارای کمال است و ذات دارای کمال، منحصر در باری تعالی است و هر نقص و عیبی در فعل ناشی از نقص ذات فاعل است که در باری تعالی راه ندارد. نقص فعل به دلیل نقص مخلوق است و کمال آن به دلیل کمال خالق. پس حمد به جهتِ کمالِ فعل به باری تعالی تعلق می گیرد و مخصوص اوست.
🔹 هر جا ستایشی هست، آن جا كمالى یا فعل کمالی وجود دارد که برای خداست. هر کمالی مورد ستایش قرار گیرد، در حقیقت خداوند –تبارک و تعالی- مورد ستایش قرار گرفته است. در فرازی از ادعیه روز عید غدیر آمده است : «يا مَنْ لَهُ الْحَمْدُ وَ لا يَنْبَغِي الْحَمْدُ إِلّا لَه». ای کسی که حمد برای اوست و حمد شایسته غیر او نیست.
🔹 گاهی ستایش کننده، تصور می کند شیئی دارای کمال اختیاری یا فعل نیک اختیاری است و او را می ستاید، حال آن که آن کمال و فعل از خداست و مخلوق از خود هیچ کمالی ندارد. ستایشِ حمد کننده در حقیقت به صاحب اصلی آن کمال و فعل که ذات اقدس الهی است، تعلّق گرفته است. مانند کسی که «زید» را مولف کتاب ارزشمندی می داند و او را می ستاید و می گوید «چقدر شما عالم و دانشمند هستید»، حال آن که کتاب برای «علی» است و تعریف و تمجیدهای او در حقیقت به «علی» تعلق میگیرد و «علی» است که عالم و دانشمند است، ولی او -به دلیل جهل- خیال می کند که در حال تعریف و تمجید زید است. کسی که می گوید «عجب ورزشکار قدرتمندی»، «عجب بازیگر توانمندی»، «چه مدیر با صلابتی» و ...، خیال می کند در حال مدح آن افراد است، در حالی که حمد او در حقیقت به ذات اقدس الهی رجوع می کند. تمام حمدها و ستایشها به ذات اقدس الهی تعلق میگیرد، چه حمد کننده بداند و چه نداند.
🔹 کسی که فضل و کمالی در غیر خدا ببیند و غیر خدا را بستاید، جاهل است، حقیقت اسم بودن مخلوق را نفهمیده است و به عمقِ درکِ ذکر شریف «بسم الله» نرسیده است. کسی که فضل و کمالی برای خود قائل است و خود را می ستاید، جاهل و دچار خودپسندی و غرور است. «اسم بودن خود برای خدا» را نفهمیده است و حقیقتِ «الحمدلله» را تصدیق نکرده است، هر چند این ذکر شریف را بارها بر زبان جاری کند.
🔺 انسان از سویی به دلیل انانیت، خودپسندی و هوای نفس، حاضر نیست این حقیقت را بپذیرد و کمال را از خود نفی کند. تصور می کند با نفی کمال از خود، خوار و خفیف میشود.
🔺 از سوی دیگر با کمالِ توهّمیِ خود خوگرفته و از پذیرش خلاف آن وحشت دارد، حال آن که با اثبات کمال برای خود، عین جهل و نادانی است و خود را از درک حقائق و نیل به کمالات محروم کرده است. نفی کمال از خود و تصدیق «الحمدلله» از عمق وجود نشانة بروز کمالات بیشتر الهی در ذات مخلوق است.
💐 اثر اعتقاد به «الحمدلله»
🔹 اعتقاد به اختصاص حمد به خداوند –تبارک و تعالی-، مانع هر گونه غرور و تکبّر است. غرور و تکبّر از آن جایی ناشی می شود که انسانی تصوّر کند کمالی دارد و فعل شایستهای از او سر زده است. حال آن که همه اینها از خدا و به لطف اوست. «تا نباشد جذبه روشن نیستم، این که غوغا می کند من نیستم».
@y_talabegi
🌟 «فَقُطِعَ دابِرُ الْقَوْمِ الَّذينَ ظَلَمُوا وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمين» (سوره مبارکه انعام، آیه شریفه ۴۵)
✅ شکر خداوند که توفیق ضربه زدن به شقیترین انسانها را به ما عنایت کرد.
🔹 شکر خداوند که دوران ما را دوران قدرتمندی و عزت شیعه در دنیا قرار داد.
🌷 دنیا به این پرچم مقدس، به #جمهوری_اسلامی افتخار میکند.
#وعده_صادق
@y_talabegi
تحلیل روشمند خیارات 10.mp3
16.83M
🎙 #فایل_صوتی "تحلیل روشمند کتاب مکاسب، بخش خیارات"
✅ جلسه دهم
#فقه
#مکاسب
#تحلیل_روشمند_متون
@y_talabegi
🏴 خون مقدس اباعبدالله ع با #جهاد_فرهنگی صادق آل محمد ص به ثمر نشست؛
جهاد فرهنگی با نهایت تلاش در سختترین شرایط اجتماعی:
🌟 #امام_صادق ع:
أَهْلُ الْمَدِینَةِ شَرٌّ مِنْ أَهْلِ مَکَّةَ وَ أَهْلُ مَکَّةَ یَکْفُرُونَ بِاللَّهِ جَهْرَةً. (كافی، ج۲، ص: ۴۱۰)
اهل مدینه از اهل مکه بدتر هستند و اهل مکه آشکارا به خداوند کفر می ورزند.
🔹 خصوصیات کسانی که وارد جهاد فرهنگی شدهاند و امیدوارند جزو اصحاب ایشان ع به حساب آیند:
🌟 امام صادق ع:
مَا أَقَلَّ وَ اللَّهِ مَنْ يَتَّبِعُ جَعْفَراً مِنْكُمْ إِنَّمَا أَصْحَابِي مَنِ اشْتَدَّ وَرَعُهُ وَ عَمِلَ لِخَالِقِهِ وَ رَجَا ثَوَابَهُ فَهَؤُلَاءِ أَصْحَابِي. (کافی، ج۲، ص۷۷).
به خدا چقدر کم هستند کسانی که از جعفر (من) پیروی می کنند. از اصحاب من کسی است که ورعش شدید است، برای خالقش عمل می کند و امید ثواب او را دارد. چنین کسانی اصحاب من هستند.
#معرفت_اهل_بیت ع
@y_talabegi
یادداشتهایی بر کفایه. عام و خاص.pdf
1.4M
📌 یادداشتهایی بر کفایه
🔹 المقصد الرابع، العام و الخاص
➕ شرح مطالب
➕ اشاره به مراحل و روشهای حل مساله در کفایه
➕ ارجاع به منابع برای تکمیل بحث
➕ تحلیل دقیق متن
#اصول
#شرح_کفایه
@y_talabegi
🏴 مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ ...
🔹 اللهم ارزقنا توفیق الشهاده فی سبیلک 🤲🏻
▪️شهادت رئیس جمهور محترم و هیات همراه را تسلیت عرض میکنیم.
🔹 خداوند ایشان و همهی شهدای انقلاب اسلامی را غریق رحمت خود گرداند
و طول عمر با عزت به مقام معظم رهبری و همه خدمتگزاران به انقلاب عنایت فرماید 🤲🏻
@y_talabegi
کثرت روایت اجلاء 1.mp3
41.72M
💢 اکثار روایت اجلاء؛ بخش اول
🔹 #اکثار_روایت_اجلاء از توثیقات عامِّ مهمّ و اختلافی است.
🔹 با توجه به نظرات :
حجتالاسلام و المسلمین سیدجواد شبیری زنجانی
استاد حسینی شیرازی
آیات عظام علی عندلیبی، مسلم داوری و سایر علماء و اساتید گرانقدر
🎙 #فایل_صوتی
واعظی
#توثیق_عام
#رجال_پیشرفته
@y_talabegi
اکثار روایت اجلا.pdf
758.1K
💢 متن "اکثار روایت اجلاء"
🔹 #اکثار_روایت_اجلاء از توثیقات عامِّ مهمّ و اختلافی است.
🔹 با توجه به نظرات :
حجتالاسلام و المسلمین سیدجواد شبیری زنجانی
استاد حسینی شیرازی
آیات عظام علی عندلیبی، مسلم داوری و سایر علماء و اساتید گرانقدر
واعظی
#توثیق_عام
#رجال_پیشرفته
@y_talabegi
🌷نهجالبلاغه، خطبه ۱۰۹ :
پيامبر صلّى اللّه عليه و آله
#دنیا را خوار مى شمرد و در نزد ديگران خوار و بى مقدار معرّفى فرمود.
🔹و مى دانست كه خداوند براى احترام به ارزش او دنيا را از او دور ساخت و آن را براى #ناچيز بودنش به ديگران بخشيد.
🔹پيامبر صلّى اللّه عليه و آله از جان و دل به دنيا پشت كرد، و ياد آن را در دلش ميراند.
🔺دوست مى داشت كه زينت هاى دنيا از چشم او دور نگهداشته شود، تا از آن لباس فاخرى تهيّه نسازد، يا اقامت در آن را آرزو نكند.
#اخلاق
@y_talabegi
یادداشتهایی بر کفایه. مطلق و مقید.pdf
901.2K
📌 یادداشتهایی بر کفایه
🔹 المقصد الخامس، المطلق و المقید و المجمل و المبین
➕ شرح مطالب
➕ اشاره به مراحل و روشهای حل مساله در کفایه
➕ ارجاع به منابع برای تکمیل بحث
➕ تحلیل دقیق متن
#اصول
#شرح_کفایه
@y_talabegi
🏴 او نعمت بزرگ الهی بود.
🔹#امام_خمینی ره، دریای عمیق دینشناسی و کوه با عظمتی از ایمان و توحید بود
که تمام زندگی خود را وقف اسلام کرد و عمر خود را در نشر معارف دین و هدایت و اصلاح جامعه سپری نمود
و تبدیل به نماد درخشان مبارزه با سکولاریسم خفی و عملی در نهادهای دینی گردید.
🔹 اسلام ناب و حقیقی را درک کرد و به ما آموزش داد.
به مبارزه با اسلام ناقص، تحریف شده پرداخت و به یگانه عصر خویش مبدل شد.
🔺 صدای ملکوتی او در نجف از خاطرم نمی رود که می فرمود :
«علماء اسلام به داد اسلام برسید. دین مردم را دارند می برند.
حالا من بیایم برای شما درس اخلاق بگویم.
مهذب نیستیم که در فکر نیستیم».
🔹 تلاش او با عنایت الهی به ثمر نشست، انقلاب پیروز شد و انسانهای بسیاری با نفس قدسی او هدایت شدند و به قلههای #شهادت رسیدند.
باکریها، همتها، بروجردیها، چمرانها و ... شاگرد ایمان و اخلاص او بودند.
امام خمینی ره کیمیاگری بود که روحهای مسی را به طلای ناب تبدیل کرد.
🔹 مقام معظم رهبری :
«او [امام خمینی] به همه فهماند که انسان کامل شدن، علیوار زیستن و تا نزدیکی مرزهای عصمت پیش رفتن، افسانه نیست. ... .
لمعات قرب حق را صاحبان بصیرت در چهرهی منور او دیدند و طعم برّ الهی را که در حیات و ممات بر او میبارید، همه چشیدند.
(۲۳ تیرماه ۱۳۶۸؛ پیام ایشان به مناسبت چهلم رحلت امام خمینی).
🔹 و چقدر ما خوشبختیم که با چنین نعمت الهی آشنا شدیم، اسلام را از او آموختیم و معنی طلبگی و روحانیت را از زبان او شنیده و در رفتار او دیدیم.
@y_talabegi
💐 پیامبر اکرم (ص) :
آبروهای شما حرمت دارد؛ همانگونه که #عید_قربان در ماه ذی الحجّه و در سرزمین مکّه حرمت دارد».
📚 تفسیر نور الثقلین، ج۱، ص۶۵۵.
💐 رسول خدا (ص) :
اگر کسی از آبروی برادر مؤمن خود دفاع کند، بهشت بر او واجب می شود.
📚 نوادر، ص۱۰۱.
#انتخابات
@y_talabegi
تحلیل روشمند متون، بخش اول. خیارات 1.pdf
1.02M
📌 تحلیل روشمند متون
بخش اول :
مکاسب مرحوم شیخ اعظم، از ابتدای خیارات (قسمت اوّل)
🍀 ارائه دقیق فرمایشات مرحوم شیخ اعظم با اشاره به مراحل و روش های ایشان در حل مسائل فقهی
🔹 با هدف :
فهم بهتر متن و توانایی بر استخراج روشهای استنباط مرحوم شیخ
🔺 مناسب برای طلابی که دوره مقدماتی #روش_شناسی_اجتهاد را گذرانده اند.
🌹 توضیح :
برای آموزش روشمند فقه سه مرحله تعریف شده است :
۱) روش شناسی اجتهاد.
۲) تحلیل روشمند متون.
۳) فقه روشمند.
#مکاسب
#تحلیل_روشمند_متون
@y_talabegi
☀️ نهج البلاغه، خطبه ۱۳۳ :
📌 كِتَابُ اللَّهِ تُبْصِرُونَ بِهِ
وَ تَنْطِقُونَ بِهِ
وَ تَسْمَعُونَ بِهِ ...
وَ لَا يُخَالِفُ بِصَاحِبِهِ عَنِ اللَّه
🔹 اين قرآن است كه با آن مىتوانيد راه حق را بنگريد
و با آن سخن بگوييد
و به وسيله آن بشنويد ...
و كسى را كه همراهش شد از خدا جدا نمىسازد.
#قرآن
#اخلاق
#سیروسلوک
@y_talabegi