#نگاه_نو
شهرت و جلب توجه!
نیلوفر حاج قاضی
«محمدرضا ایمانی»؛ روان شناس اجتماعی، گرایش جوانان به نگهداری از حیوانات خانگی را «پدیده ای اجتماعی» دانست و گفت: «کمبود عاطفی»، «الگوبرداری افراد از زندگی دیگران» و «اختلالات روانی» از مهم ترین عوامل گرایش جوانان به نگهداری از حیوانات خانگی به شمار می رود.
به نقل از ایسنا، محمدرضا ایمانی افزود: «انسان ها از زمان آفرینش خود به نوعی با حیوانات هم زیستی داشته اند و نگهداری حیوانات از دیرباز تاکنون به خصوص در مناطق روستایی بسیار رایج بوده، این درحالیست که امروزه افراد زیادی صرفاً به دلیل نوعی «مدگرایی» به نگهداری از حیوانات خانگی گرایش پیدا کرده اند؛ پدیده ای اجتماعی که به دلیل عوامل زیادی، جامعه را با خود درگیر کرده است.» وی درباره ی علت گرایش شهرنشینان به نگهداری از حیوانات اعتقاد دارد که برخی افراد با الگوبرداری از زندگی های غربی و مرفه نشینان جامعه از حیوانات خانگی نگهداری می کنند چراکه آن ها بر این عقیده هستند که حیوانات می توانند موجب شهرت، جلب توجه، تمایز از دیگر افراد جامعه و مورد ستایش قرار گرفتن توسط دیگران شوند.
ایمانی؛ افسردگی، اختلالات شخصیت و کمبودهای عاطفی را از دیگر علل بروز این «پدیده» دانست و اظهار کرد: بسیاری از جوانان برای پر کردن خلاءهای روابط اجتماعی خود، به زندگی با حیوانات تمایل پیدا کرده اند چراکه آن ها معتقدند نگهداری حیوانات خانگی بسیار بهتر از تشکیل خانواده و فرزندآوری است؛ نگاهی که از نظر روانشناسی برآمده از نوعی اختلالات روانی بوده و باعث می شود که افراد روابط اجتماعی ناسالمی با دیگران داشته باشند و با پناه بردن به حیوانات کمبودهای خود را از این راه برطرف کنند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#یار_مهربان
معرفی کتاب «فصل باران» نوشتهی مهدی قزلی و جمعی از نویسندگان
زهرا افخمی نیا
این کتاب مجموعه روایت هایی است که سی و دونفر آن را نوشته اند. این روایت ها در شبکه چهار با خوانش نویسندگان اثر، در برنامه ای با همین نام تهیه شده و سپس این روایت ها را نشر سوره مهر در قالب یک کتاب چاپ کرده است.
جمع آوری این روایت ها به کوشش مهدی قزلی بوده و این آثار طی یک فراخوان جمع آوری شده اند.
در بخش ابتدایی کتاب نوشته شده است «فصل باران سند نسبت دار بودن ماست با حسین که دلیل دل خوشی، دل آشوبه، دل دادگی و دل آرامی ما همیشه به نحوی به او برمی گردد.»
سی و دو نویسنده در این کتاب از داستان هایی می گویند که یک جایی از جهان آن ها را به «امام حسین علیه السلام» متصل کرده است. داستان هایی واقعی با موضع مشخصِ «محبت ما به امام و کرامت امام به محبین...» که همگی به چشم سر و با چشم دل دیده اند که امام همچون پدری مهربان است نسبت به فرزندش. و به این یقین رسیده اند روشنی خانه ها و گرمی نفس هایشان را مدیون حسین اند.»
مهدی قزلی، زهرا افخمی نیا، زینب عطایی، رضا بایرامی، مرضیه اعتمادی، فائضه غفارحدادی، معید داستان، الهام بن عباس، صادق وفایی نیکو، حمیدرضا آزادگان، عطیه هراتی مطلق، گیتی باقری، فریناز ربیعی، محمدرضا جوان آراسته، پرستو علی عسگرنجاد، زهیر توکلی، جواد شیخ الاسلامی، ندا رسولی، فاطمه شایان پویا، محمدمهدی حاجی پروانه، فائزه جوان، علی رضا رأفتی، سیدمحمدحسین شاهوازی، نرگس قزلی، عباس قاضی زاهدی، محمدحسام حاجی فرج اله، نرگس فرجادامین، مجدالدین معلمی، بهاره مرشدی، علی رضا ناصری منفرد نویسندگان این روایت ها هستند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
بخشی از کتاب:
«بدنم یخ کرد بچه ای که با تمام وجود بی قراری می کرد، بی حرکت شد. آن یک ذره جانی که در تن و گردنش بود، یک باره هیچ شد. سرش سنگین شد و برگشت پایین. چانه اش رفت بالا و گلویش پیدا شد. تازه فهمیدم چرا دکتر تأکید داشت دستم زیر سرش باشد. حس کردم از مغز استخوانم جانم را کشیدند. اتاق بیهوشی دور سرم چرخید. طوفان شد. آفتاب، سقف را شکافت. باد تندی وزید. کف اتاق
ریگ های خشک و داغ شد. روحم کنده شد، رفت. دیدم. مردی تنها جلوی چشمم ایستاده بود. بچه کوچکش را به روی دست گرفته بود. تنهای تنها بود. جز این پسر شش ماهه هیچ جنگاوری برایش نمانده بود. خودش بود و پسر. یک طرفشان صف مردان جنگی و یک طرف چند سیاه چادر.(...) می دانستم پسرک موقت بیهوش می شود. می دانستم دکترها و پرستارها می خواهند بچه را خوب کنند. می دانستم دشمنی ندارند ولی گردنش که افتاد، افتادم.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#مشاوره_حقوقی
❓با سلام و احترام؛ در صورتی که زوجه طی سند رسمی در
دفترخانه مهریه خود را به زوج ببخشد (هبه نماید) آیا می تواند بعداً از هبه ی خود رجوع نماید؟
❕در رابطه با اینکه آیا زنی که مهر خود را به همسرش بخشیده است می تواند از بخشش خود رجوع و مهر خود را به صورت مجدد مطالبه کند یا خیر سه حالت متصور است.
🔹حالت اول: زمانی است که زوجه در خصوص مهریه، ما فی الذمه زوج را ابراء می کند. به این بیان که می گوید از نظر من تو دیگر تکلیفی برای پرداخت مهریه نخواهی داشت (تو را از پرداخت مهریه بری می کنم)؛ این بیان باعث می شود تا تکلیف شوهر در ادای مهر به طور کلی ساقط شود. پس در این حالت زن حق رجوع ندارد.
🔹حالت دوم: زمانی است که زوجه در قبال طلاق، مهریه خود را به شوهر بذل می کند. بذل مهر در طلاق های خلع و مبارات انجام می شود، خُلع و مُبارات دو نوع طلاق توافقی در فقه و حقوق اسلامی است که در آن زن با واگذاری مالی به شوهر از وی طلاق می گیرد. این مال ممکن است مهریه ی زن یا معادل آن باشد، بنابراین زن با پرداخت مالی به شوهر، از او می خواهد که طلاقش دهد. اگر زن در ایام عده ی طلاق از بذل خود رجوع کند، طلاق ملغی و کان لم یکن خواهد شد. یعنی همچنان زن و شوهر محسوب می شوند و مثل این است که اصلاً طلاقی صورت نگرفته است. پس در این حالت زن حق رجوع از مهریه را تا پایان مدت عده دارد.
🔹حالت سوم: زمانی است که زوجه مهریه خود را به زوج هبه می کند. به این بیان که می گوید من مهر خود را به تو بخشیدم؛ در این حالت است که همانند سایر اشکال هبه، تکلیف شوهر در پرداخت مهریه به طور کلی از بین نمی رود؛ چراکه زن می تواند تحت شرایطی از هبه ی مزبور رجوع و مهر خود را مطالبه کند. خواه طلاق گرفته باشد یا نگرفته باشد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#بر_سر_دوراهی
ماراتون تولدهای بیپایان
فرزانه مصیبی
این بار عموی شوهرم زنگ زد و ما را برای تولد همسرش دعوت کرد. کارمان درآمد. آخر ما چرا باید توی جشن تولد سورپرایزی زن عموی ۵۷ ساله ی شوهرم که اتفاقاً همیشه هم می گفت، سن ما از تولد گرفتن گذشته دیگه، شرکت کنیم؟ آن هم جشن تولدی که در تالار برگزار شده و در حد یک عروسی مجلل برایش هزینه شده است.
خسته شدم از بس رفتم تولد و کادو بردم. نمی شود هم که مدام لباس تکراری بپوشی و همان آدم های تکراری را ببینی. برای هر تولد لباس جور کردن برای خودم و دو تا بچه و شوهرم کلی خرج روی دستمان می گذارد. یک وقت هایی با کمال خجالت از خواهرهایم لباس قرض می گیرم. البته تا جایی که بتوانیم لباس هایی که داریم را می پوشیم؛ مثلاً کت مشکی ام را یک بار با دامن قرمز می پوشم یک بار با سارافون سفید و سیاه . یا اینکه شومیز سفیدم را یک بار با شلوار می پوشم یک بار با کت و دامن ولی به خدا کم آوردم. ماراتون تولد این فامیل تمامی ندارد...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خدایی که زیباست و زیبایی را دوست دارد...
❤️اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم❤️
سلام! صبح یکشنبه سرد زمستانیتون به خیر و شادی. سالروز ولادت سید جوانان بهشت، حضرت امام حسین علیهالسلام بر شما مبارک💐🌱🌹
«قُلْ إِنَّنِي هَدَانِي رَبِّي إِلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ دِينًا قِيَمًا مِلَّةَ إِبْرَاهِيمَ حَنِيفًا ۚ وَمَا كَانَ مِنَ الْمُشْرِكِينَ. قُلْ إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ. بگو: پروردگارم مرا به راه راست هدایت کرده؛ آیینی پابرجا (و ضامن سعادت دین و دنیا)؛ آیین ابراهیم؛ که از آیینهای خرافی روی برگرداند؛ و از مشرکان نبود. بگو: «نماز و تمام عبادات من، و زندگی و مرگ من، همه برای خداوند پروردگار جهانیان است.» (سوره مبارکه انعام، آیات ۱۶۲ و ۱۶۳)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#مشاوره
پیامرسانهای بدن
مریم کمالی
«حالم بد است. هرچه بیشتر به آنچه در روزهای گذشته از سر گذرانده ام فکر می کنم، کمتر درک می کنم چرا تا این حد حالم بد است. بی دلیل عصبی ام. استرسم بالا آمده. روابطم دارد تیره و تار می شود. حوصله ی بچه هایم را ندارم. کوچک ترین خطایشان را نمی توانم تحمل کنم و از کوره در می روم. در مورد همسر و پدر و مادرم وضعیت به مراتب وحشتناک تر است. خودخوری می کنم. انگار از هیچ چیزی لذت نمی برم. نمی دانم چه اتفاقی برایم افتاده؟!» آیا برای شما هم چنین شرایطی پیش آمده است؟ زمانی که بی دلیل آستانه ی تحمل تان پایین می آید، سطح استرس تان بالا می رود و حوصله هیچ چیز را ندارید. اما دلیلی هم برای این اتفاق پیدا نمی کنید. چیزی در زندگی تان تغییر نکرده است. حتی ممکن است وضعیت طوری باشد که به طور طبیعی باید خوشحال و سرحال باشید، اما شما حالتان خوب نیست. در این شرایط یکی از چیزهایی که باید بررسی شود، وضعیت هورمون هاست. هورمون ها می توانند حال و هوا و وضعیت سلامت روان ما را تحت الشعاع قرار دهند. به افسردگی بعد از زایمان فکر کنید. بخشی از آن در دست هورمون هاست. ما در صفحهی «مشاوره»
این هفته می خواهیم هورمون ها و اثرشان بر سلامت روان را بررسی کنیم...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره
هورمون چیست؟
مریم کمالی
هورمون ها مواد شیمیایی هستند که به عنوان بخشی از سیستم غدد درون ریز در بدن ما وجود دارند. آن ها به عنوان پیام رسان های شیمیایی عمل می کنند و به سلول های بخش های مختلف بدن ما اجازه می دهند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. هر هورمون پیام متفاوتی را منتقل کرده، ترکیب منحصربه فردی دارد و هدف خاصی را دنبال می کند.
هورمون ها به بدن ما می گویند چه کاری، چه زمانی و برای چه مدت انجام دهند. تغییرات کوچک در سطح هورمون می تواند تأثیر زیادی داشته باشد. هورمون ها از طریق جریان خود به گردش در می آیند. آن ها از سلول ها و غدد یک قسمت از بدن به سلول های دیگر قسمت های بدن منتقل می شوند. هر سلول حاوی گیرنده های هورمونی است. معمولاً هر سلول تعدادی گیرنده ی مجزا دارد که به آن اجازه می دهد بیش از یک نوع هورمون را دریافت کند. بنابراین هر هورمون را فقط سلول هایی می توانند قبول کنند که گیرنده ی مناسب آن را داشته باشند. گیرنده باید دقیقاً شکل مخالف هورمون باشد تا اتصال را تضمین کند.
هنگامی که تعادل هورمونی در بدن از دست می رود، علائمی ظاهر می شود که تعبیر ما از این علائم، بیماری است. استرس یکی از مظاهر عدم تعادل هورمونی است. درک ارتباط بین هورمون و سلامت روان به افراد کمک می کند تا متوجه شوند چه زمانی دچار مشکل هورمونی هستند و باید برای درمان آن اقدام کنند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97