#منبرک
رحمت خدا را سنگچين نکن!
آیت الله جوادی آملی
مردی در حضور رسول خدا (صلی الله عليه و آله و سلم) در مقام دعا عرض كرد: خدايا پيامبر را بيامرز، مرا بيامرز، (لسان دعای او حصر بود). حضرت فرمودند: چرا دور رحمت خدا را سنگچين كردی؟ چرا فقط من و تو؟ همهٔ مؤمنان را دعا كن: «إذا دعا أحدكم فليَعمّ فإنّه أوجب للدّعاء»؛ هرگاه دعا میكنيد به دعای خود عموميت دهيد كه اجابت را حتمی میكند. اين دعای امام رضا (عليه السلام) چقدر كريمانه است: «واغفر لمن فى مشارق الأرض و مغاربها من المؤمنين والمؤمنات» خدايا در مشرق و مغرب عالم هر كسی كه اهل ايمان است او را بيامرز.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
کاندیدای بیماری نقرس چه افرادی هستند؟
عبدالرحمان رستمیان فوق تخصص روماتولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: «بعضی از افراد در بیماری نقرس زمینه ی ژنتیکی دارند و ممکن است از پدر یا برادرشان شروع شود. گروه بعدی افرادی هستند که مصرف بالای پروتئین مانند گوشت قرمز و غذاهای دریایی دارند، همچنین افرادی که الکل مصرف می کنند، کاندیدای ابتلاء به بیماری نقرس هستند.»
وی افزود: «یک نکته ی مهم این است، کسانی که به دلیل مصرف الکل دچار نقرس شده اند به طور کلی باید الکل را از زندگی خود حذف کنند اما کسانی که به دلیل مصرف بی رویه پروتئین به نقرس مبتلا شده اند می توانند در مقادیر کنترل شده از پروتئین ها استفاده کرده و نیازی به قطع کلی آن نیست.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#نگاه_نو
زندگی تجملی یا دستهای خالی؟
نیلوفر حاج قاضی
به نظر می رسد بروز این پدیده شوم خیلی وابسته به سطح زندگی و رفاه مادی صاحبانش نیست و خیلی افراد از طبقات مختلف به دنبال یک چشم و هم چشمی نفس گیر می خواهند سگ زیستی را تجربه کرده، هزینه های سنگینش را هم به جان بخرند. از سوی دیگر در حالی که بسیاری از خانواده ها با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند،و دستمزد یک کارگر زحمتکش حدود ۱۰ میلیون تومان است صاحبان پول های بادآورده برای پانسیون سگ هایشان ۲۰ میلیون هزینه می کنند و بر رخ جامعه چنگ می کشند.
آیا این خدمات در اولویت ها و ارزش های اجتماعی جامعه ی ما قرار دارد و ضروری است؟ تا چه زمانی مردم باید در پیاده روها با سگ ها و صاحبان شان چشم در چشم شوند، رنج ببرند و کنار بکشند؟ تا چه زمانی مردم باید تاوان نبود قانون یا عدم اجرای کامل آن در مورد نگهداری از سگ در خانه را تحمل کنند. متولیان این امر تا چه زمانی قرار است از این مسئولیت سرباز بزنند و آسیب ها و اتفاق های ناگوار بعدی چه کسانی را درگیر خواهد کرد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#نگاه_نو
شهرت و جلب توجه!
نیلوفر حاج قاضی
«محمدرضا ایمانی»؛ روان شناس اجتماعی، گرایش جوانان به نگهداری از حیوانات خانگی را «پدیده ای اجتماعی» دانست و گفت: «کمبود عاطفی»، «الگوبرداری افراد از زندگی دیگران» و «اختلالات روانی» از مهم ترین عوامل گرایش جوانان به نگهداری از حیوانات خانگی به شمار می رود.
به نقل از ایسنا، محمدرضا ایمانی افزود: «انسان ها از زمان آفرینش خود به نوعی با حیوانات هم زیستی داشته اند و نگهداری حیوانات از دیرباز تاکنون به خصوص در مناطق روستایی بسیار رایج بوده، این درحالیست که امروزه افراد زیادی صرفاً به دلیل نوعی «مدگرایی» به نگهداری از حیوانات خانگی گرایش پیدا کرده اند؛ پدیده ای اجتماعی که به دلیل عوامل زیادی، جامعه را با خود درگیر کرده است.» وی درباره ی علت گرایش شهرنشینان به نگهداری از حیوانات اعتقاد دارد که برخی افراد با الگوبرداری از زندگی های غربی و مرفه نشینان جامعه از حیوانات خانگی نگهداری می کنند چراکه آن ها بر این عقیده هستند که حیوانات می توانند موجب شهرت، جلب توجه، تمایز از دیگر افراد جامعه و مورد ستایش قرار گرفتن توسط دیگران شوند.
ایمانی؛ افسردگی، اختلالات شخصیت و کمبودهای عاطفی را از دیگر علل بروز این «پدیده» دانست و اظهار کرد: بسیاری از جوانان برای پر کردن خلاءهای روابط اجتماعی خود، به زندگی با حیوانات تمایل پیدا کرده اند چراکه آن ها معتقدند نگهداری حیوانات خانگی بسیار بهتر از تشکیل خانواده و فرزندآوری است؛ نگاهی که از نظر روانشناسی برآمده از نوعی اختلالات روانی بوده و باعث می شود که افراد روابط اجتماعی ناسالمی با دیگران داشته باشند و با پناه بردن به حیوانات کمبودهای خود را از این راه برطرف کنند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#یار_مهربان
معرفی کتاب «فصل باران» نوشتهی مهدی قزلی و جمعی از نویسندگان
زهرا افخمی نیا
این کتاب مجموعه روایت هایی است که سی و دونفر آن را نوشته اند. این روایت ها در شبکه چهار با خوانش نویسندگان اثر، در برنامه ای با همین نام تهیه شده و سپس این روایت ها را نشر سوره مهر در قالب یک کتاب چاپ کرده است.
جمع آوری این روایت ها به کوشش مهدی قزلی بوده و این آثار طی یک فراخوان جمع آوری شده اند.
در بخش ابتدایی کتاب نوشته شده است «فصل باران سند نسبت دار بودن ماست با حسین که دلیل دل خوشی، دل آشوبه، دل دادگی و دل آرامی ما همیشه به نحوی به او برمی گردد.»
سی و دو نویسنده در این کتاب از داستان هایی می گویند که یک جایی از جهان آن ها را به «امام حسین علیه السلام» متصل کرده است. داستان هایی واقعی با موضع مشخصِ «محبت ما به امام و کرامت امام به محبین...» که همگی به چشم سر و با چشم دل دیده اند که امام همچون پدری مهربان است نسبت به فرزندش. و به این یقین رسیده اند روشنی خانه ها و گرمی نفس هایشان را مدیون حسین اند.»
مهدی قزلی، زهرا افخمی نیا، زینب عطایی، رضا بایرامی، مرضیه اعتمادی، فائضه غفارحدادی، معید داستان، الهام بن عباس، صادق وفایی نیکو، حمیدرضا آزادگان، عطیه هراتی مطلق، گیتی باقری، فریناز ربیعی، محمدرضا جوان آراسته، پرستو علی عسگرنجاد، زهیر توکلی، جواد شیخ الاسلامی، ندا رسولی، فاطمه شایان پویا، محمدمهدی حاجی پروانه، فائزه جوان، علی رضا رأفتی، سیدمحمدحسین شاهوازی، نرگس قزلی، عباس قاضی زاهدی، محمدحسام حاجی فرج اله، نرگس فرجادامین، مجدالدین معلمی، بهاره مرشدی، علی رضا ناصری منفرد نویسندگان این روایت ها هستند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
بخشی از کتاب:
«بدنم یخ کرد بچه ای که با تمام وجود بی قراری می کرد، بی حرکت شد. آن یک ذره جانی که در تن و گردنش بود، یک باره هیچ شد. سرش سنگین شد و برگشت پایین. چانه اش رفت بالا و گلویش پیدا شد. تازه فهمیدم چرا دکتر تأکید داشت دستم زیر سرش باشد. حس کردم از مغز استخوانم جانم را کشیدند. اتاق بیهوشی دور سرم چرخید. طوفان شد. آفتاب، سقف را شکافت. باد تندی وزید. کف اتاق
ریگ های خشک و داغ شد. روحم کنده شد، رفت. دیدم. مردی تنها جلوی چشمم ایستاده بود. بچه کوچکش را به روی دست گرفته بود. تنهای تنها بود. جز این پسر شش ماهه هیچ جنگاوری برایش نمانده بود. خودش بود و پسر. یک طرفشان صف مردان جنگی و یک طرف چند سیاه چادر.(...) می دانستم پسرک موقت بیهوش می شود. می دانستم دکترها و پرستارها می خواهند بچه را خوب کنند. می دانستم دشمنی ندارند ولی گردنش که افتاد، افتادم.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#مشاوره_حقوقی
❓با سلام و احترام؛ در صورتی که زوجه طی سند رسمی در
دفترخانه مهریه خود را به زوج ببخشد (هبه نماید) آیا می تواند بعداً از هبه ی خود رجوع نماید؟
❕در رابطه با اینکه آیا زنی که مهر خود را به همسرش بخشیده است می تواند از بخشش خود رجوع و مهر خود را به صورت مجدد مطالبه کند یا خیر سه حالت متصور است.
🔹حالت اول: زمانی است که زوجه در خصوص مهریه، ما فی الذمه زوج را ابراء می کند. به این بیان که می گوید از نظر من تو دیگر تکلیفی برای پرداخت مهریه نخواهی داشت (تو را از پرداخت مهریه بری می کنم)؛ این بیان باعث می شود تا تکلیف شوهر در ادای مهر به طور کلی ساقط شود. پس در این حالت زن حق رجوع ندارد.
🔹حالت دوم: زمانی است که زوجه در قبال طلاق، مهریه خود را به شوهر بذل می کند. بذل مهر در طلاق های خلع و مبارات انجام می شود، خُلع و مُبارات دو نوع طلاق توافقی در فقه و حقوق اسلامی است که در آن زن با واگذاری مالی به شوهر از وی طلاق می گیرد. این مال ممکن است مهریه ی زن یا معادل آن باشد، بنابراین زن با پرداخت مالی به شوهر، از او می خواهد که طلاقش دهد. اگر زن در ایام عده ی طلاق از بذل خود رجوع کند، طلاق ملغی و کان لم یکن خواهد شد. یعنی همچنان زن و شوهر محسوب می شوند و مثل این است که اصلاً طلاقی صورت نگرفته است. پس در این حالت زن حق رجوع از مهریه را تا پایان مدت عده دارد.
🔹حالت سوم: زمانی است که زوجه مهریه خود را به زوج هبه می کند. به این بیان که می گوید من مهر خود را به تو بخشیدم؛ در این حالت است که همانند سایر اشکال هبه، تکلیف شوهر در پرداخت مهریه به طور کلی از بین نمی رود؛ چراکه زن می تواند تحت شرایطی از هبه ی مزبور رجوع و مهر خود را مطالبه کند. خواه طلاق گرفته باشد یا نگرفته باشد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#بر_سر_دوراهی
ماراتون تولدهای بیپایان
فرزانه مصیبی
این بار عموی شوهرم زنگ زد و ما را برای تولد همسرش دعوت کرد. کارمان درآمد. آخر ما چرا باید توی جشن تولد سورپرایزی زن عموی ۵۷ ساله ی شوهرم که اتفاقاً همیشه هم می گفت، سن ما از تولد گرفتن گذشته دیگه، شرکت کنیم؟ آن هم جشن تولدی که در تالار برگزار شده و در حد یک عروسی مجلل برایش هزینه شده است.
خسته شدم از بس رفتم تولد و کادو بردم. نمی شود هم که مدام لباس تکراری بپوشی و همان آدم های تکراری را ببینی. برای هر تولد لباس جور کردن برای خودم و دو تا بچه و شوهرم کلی خرج روی دستمان می گذارد. یک وقت هایی با کمال خجالت از خواهرهایم لباس قرض می گیرم. البته تا جایی که بتوانیم لباس هایی که داریم را می پوشیم؛ مثلاً کت مشکی ام را یک بار با دامن قرمز می پوشم یک بار با سارافون سفید و سیاه . یا اینکه شومیز سفیدم را یک بار با شلوار می پوشم یک بار با کت و دامن ولی به خدا کم آوردم. ماراتون تولد این فامیل تمامی ندارد...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97