هفتهنامه زن روز
#یار_مهربان
معرفی کتاب «یک دریا افتادگی» نوشتهی اکرم گلبان
فهیمه شاکری مهر
در این یادداشت به سراغ کتاب «یک دریا افتادگی» رفتیم. کتابی تحت عنوان زندگی نامه مستند «شهید عباس باغستانی» که به قلم نویسنده ی محترم سرکارخانم «اکرم گلبان» به رشته تحریر درآمده است. این کتاب را «نشر شاهد» سال ۱۴۰۱ در ۵۵۶ صفحه راهی بازار نشر کرده است. کتابی
که در نگاه اول شاید قطور و حجیم به نظر برسد اما به محض تورق و خواندن پاراگراف های ابتدایی، خواننده چنان غرق قصه ی کتاب می شود که لحظه به لحظه عطش بیشتر دانستن قصه ی شخصیت ها، حجیم بودن کتاب را به دست فراموشی می سپارد. آن قدری که از همان ابتدا و فصل اول جمله ی «صدای زندگی آبادی را پر کرده بود» قلابی می شود برای گیر انداختن خواننده و پاگیر قصه می شود. این جمله به عینه در کل کتاب جاری است و خواننده آن را حس می کند. موضوع کتاب، زندگی شهید عباس باغستانی است که تولد و شهادتش در پاییز بوده است. شهیدی که متولد آبان ماه سال ۱۳۲۱ روستای باغستان یزد بوده و شهادتش در مهر ماه سال ۱۳۶۷ در مریوان کردستان اتفاق افتاده است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
کتاب قصه ی مردمانی است که زندگی روزمره شان قبل از انقلاب و دفاع مقدس بر اثر حادثه ی طبیعی سیل دچار تغییر و تحول می شود. آن ها مجبور به مهاجرتی برای امرار معاش می شوند و از آب و هوای خوب و روستایی قصه ی روزگارشان به زندگی ماشینی شهری می رسند اما خب خود و اصالت شان را فراموش نمی کنند. هم قدم هم هستند و دست یکدیگر را برای رفع مشکلات زندگی رها نمی کنند و در دو گذرگاه تاریخی کشور نیز نقش خود را به خوبی ایفا می کنند. فصول کتاب به فراخور موضوع و زمان از مصاحبه یکی از نزدیکان شهید من جمله همسر، فرزندان، خواهر، برادر، دوست، همکار و... جمع آوری شده است و در نهایت نویسنده تمامی فصول را از زبان راوی سوم شخص تنظیم کرده و از عناصر داستانی و ادبی نیز در روایت استفاده شده است. کتاب «یک دریا افتادگی» یک دریا قصه های ملموس در دل خود دارد و می توان از آن درس گرفت. کتابی که ارزش مطالعه را دارد و معرفی آن به دیگران با استقبال مخاطب روبرو خواهد شد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ینگه_دنیا
احضار مدیران شبکه های اجتماعی به پارلمان
گاردین گزارش کرده که نمایندگان مجلس عوام انگلیس در تحقیقی درباره ی آشوب های انگلستان و افزایش «محتوای مضر و نادرست هوش مصنوعی»، ایلان ماسک را برای شهادت درباره ی نقش سکوی ایکس در گسترش اطلاعات غلط احضار می کنند. در این گزارش آمده که «انتظار می رود مدیران ارشد متا و تیک تاک هم برای پاسخ گویی به مجلس انگلیس احضار شوند. این احضارها در چهارچوب تحقیقات کمیته ی علوم و فناوری مجلس عوام درباره ی شبکه های اجتماعی است».
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#زیرگذرتاریخ
فرهنگ بالای اروپا!
در اروپای قرون وسطی، اصولاً ساختمانی با عنوان سرویس بهداشتی، وجود نداشت!
ویل دورانت در جلد چهارم «تاریخ تمدن» خود در این باره می نویسد:
«... در قرون سیزدهم و پس از آن، پاریسی ها، ظرف های حاوی ادرار و مدفوع خود را آزادانه از فراز پنجره ها به داخل معابر می ریختند و تنها تامینی که عابر بیچاره داشت اخطار صاحب خانه بود، که به صدای بلند می گفت: «خیس نشوی! مردم در خانه ها و از بالای خانه ها ادرار می کردند. حتی کاخ «ورسای» آلوده به کثافات انسانی بود. پس از بروز طاعون در سال ۱۵۳۱ به موجب فرمان ویژه ای به همه مالکان و خانه داران
Lپاریسی اخطار شد که برای هر خانه ای مستراح احداث نمایند؛ ولی بیشتر مردم نپذیرفتند
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان_هفته
جنگ ستارگان
کیمیا یحیاییفر
مریم ابراهیمی شهرآباد
خورشید خانه است و مادر مرکز آن و فرزندان ستارگانی که حول محور مادر میچرخند و بندِ منظومه شمسی مادرند. خورشید همیشه به فکر ستارگانش هست و با آنها دشمنی ندارد، گیر دادن هایش، امر و نهیهایش، مخالفت کردنها و کنترلهایش و حتی دمپاییهایی که به سرعت نور به طرفت پرت میکند، همه و همه در مدار مهربانی و محبتهای مادرانه اوست، مادر چون خورشید است و با همه اخم و سختگیری و نقد و انتقادهایش، نور خانه و تمثال خدا روی زمین است... .
دختر، تک ستاره ی درخشان قلب مادر، خوب میداند که نور خود را مدیون خورشید خانه است… اما گاها جنگ ستارگان، جرقه های جدل را به هوا می خیزاند و منظومه ی همیشگی مادر دختری را می لرزاند!
طنز دنبالهدار امسال مجلهی ما ماجرای همین جنگ ستارگان است که یکبار از زبان دختر و یکبار از زبان مادر روایت میشود...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#اطلاعیه
بسم الله الرحمن الرحیم...
✨🪴دو هزار و هشتصد و هشتاد و نهمین شماره هفته نامه فرهنگی اجتماعی «زن روز» منتشر شد🪴✨
آنچه در این شماره میخوانیم:
🌼تحریرالشام؛ از جهادگرایی تا سیاستبازیهای منطقهای
🌺مردی از جنس بهار و گل سرخ
🌸اشتیاق بیپایان
🧵🧶ضمیمه خیاطی
🌻و بخشهای متنوع آموزشی، علمی، داستان و...
🍃شما میتوانید مجله «زن روز» را به قیمت پنجاه هزار تومان از روزنامهفروشیها و یا نسخه الکترونیک آن را از طریق اپلیکیشن طاقچه به قیمت بیست و پنج هزار تومان تهیه نمایید🍃
✨همچنین برای داشتن اشتراک مجله با شماره تلفن
02135202278 تماس حاصل فرمایید.✨
#زن_روز | عضو شوید 👇
https://eitaa.com/zane_ruz
صفحهی ما در اینستاگرام:
https://B2n.ir/g80625
بسم الله الرحمن الرحیم...
💚اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💚
هموطنان گرامی همراه کانال زن روز! سلام!✋☺️
صبح زیبای شنبه زمستانیتون بهخیر و شادی. امیدواریم آخر هفته رو به خوبی و خوشی سپری کرده باشید و هفتهای پربار و پرتلاش در پیش داشته باشید. با دعا برای رزمندگان جبههی مقاومت علیه استکبار و ظلم جهانی روز خود را آغاز میکنیم.🍀💐
«وَأَقْسَمُوا بِاللَّهِ جَهْدَ أَيْمَانِهِمْ لَئِنْ جَاءَتْهُمْ آيَةٌ لَيُؤْمِنُنَّ بِهَا ۚ قُلْ إِنَّمَا الْآيَاتُ عِنْدَ اللَّهِ ۖ وَمَا يُشْعِرُكُمْ أَنَّهَا إِذَا جَاءَتْ لَا يُؤْمِنُونَ. با نهایت اصرار، به خدا سوگند یاد کردند که اگر نشانهای [= معجزهای] برای آنان بیاید، حتماً به آن ایمان میآورند؛ بگو: «معجزات فقط از سوی خداست (و در اختیار من نیست که به میل شما معجزهای بیاورم)؛ و شما از کجا میدانید که هرگاه معجزهای بیاید (ایمان میآورند؟ خیر،) ایمان نمیآورند!» (سوره مبارکه انعام، آیه ۱۰۹)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#مشاوره
اشتیاق بیپایان
مریم کمالی
شاید امروزه با توجه به تمام پیشرفت های پزشکی، پذیرفتن «ناباروری» برای یک زوج، امری بعید به نظر برسد. اما بچه دار نشدن، صرفاً یک دلیل و آن هم دلیل پزشکی ندارد. دلایل متعددی می تواند باعث شود که زوجین فکر کنند هرگز قرار نیست بچه دار شوند. درصد بالایی از زن و شوهرها می خواهند بچه دار شوند. تعداد کسانی که آگاهانه و ارادی تصمیم می گیرند بچه ای نداشته باشند، کمتر از گروه اول است. آدم ها گاهی گمان می کنند که خواسته ی واقعی شان بچه دار نشدن است، اما همین که در تنگنای بیماری یا دلایل دیگر قرار می گیرند و آینده را بدون بچه تصور می کنند، خواستی تازه در خودشان کشف می کنند. به هر حال اگر زوجینی هستند که به هر دلیلی به جز تصمیم شخصی خودشان، بچه دار نمی شوند، باید بدانند که کنار آمدن با این مسئله به هیچ عنوان کار ساده ای نیست. خاصه اگر که آن ها بچه دار شدن را به عنوان برنامه ای برای زندگی و آینده شان در نظر گرفته باشند.
همه ی ما در جوانی فکر می کنیم که روزی مادر یا پدر می شویم. هیچ وقت فکر نمی کنیم که مادر نشدن بخشی از سرنوشت ما باشد. حتی اغلب تصورمان این است که به سادگی قرار است مادر شویم. اما برخی از ما ناگهان چشم باز می کنیم و می بینیم به چهل سالگی رسیده ایم و بچه ای نداریم. یا با ناباروری دست و پنجه نرم کرده ایم یا ازدواج نکرده ایم و یا به دلایل دیگر.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره
اشتیاقی بی پایان
مریم کمالی
اشتیاق برای بچه دار شدن چیزی نیست که بتوانیم دکمه ی آن را بزنیم و خاموشش کنیم. یا اینکه با جلسات روانشناسی یا انکار موضوع از آن خلاص شویم. همین امروز که شما این مطلب را می خوانید و البته در طول تاریخ، بسیاری از زنان با این میل و غریزه طبیعی اما برآورده نشده زندگی می کنند. زنانی که ناخواسته، بدون فرزند مانده اند، اغلب باید از قلب شان مراقبتی اضافه داشته باشند، چون آن ها به هر حال آسیب روحی دیده اند. در شایستگی، ارزشمندی و زنانگی خود تردید کرده اند، گمان کرده اند که زندگی از معنا خالی شده و اصلاً چرا باید زندگی کنند و تمام آنچه هستند و دارند را زیر سؤال برده اند. علاوه بر این باید مدام تلاش کنند تا انتظارات، تعصبات و نظرات عجیب و غیرضروری دیگران را نسبت به خودشان از بین ببرند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
ادعا باید در مرتبهٔ عمل بروزوظهور داشته باشد
استاد محمدرضا عابدینی
مرحوم «آیتالله بهجت» میفرمودند: «اگر در زندگیِ روزانه دیدید کسی که ادعا میکند «امام زمانی» است، با کسی که ادعای امام زمانی ندارد و یا اصلا «امام زمان» علیه السلام را قبول ندارد، زندگی آنها از صبح تا شب به یک شکل است، معلوم میشود که این هم ادعایی بیش نیست.» این فرمایش ایشان خیلی حرف زیبایی است. اگر کسی ادعایی دارد، باید در مرتبهٔ «عمل» او بروزوظهور داشته باشد. کسی که میگوید من اهل کتاب هستم و خداوند را قبول دارم، «آخرت» هم برای من است، با کسی که مشرک است، هر دو میخواهند هزار سال در این دنیا بمانند و یا با «دنیا» یک طور برخورد دارند، معلوم میشود که «دین» او و این فرد مشرک یکی است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97