درددل یک همشهری
باعرض سلام ووقت بخیر..خدمت ادمین محترم واعضای کانال خوب ومردمی ذره بین...
امروز حوالی ساعت ۱۱گذرم به خیابان صدرآبادافتاد..
بعدازخیابان شهید زفاک درست وسط خیابون نگاهم به پسربچه ی کوچیکی که۲سال؛ ۲ سال ونیم بیشترنداشت افتاد...تک وتنها وسط خیابون خلاف مسیرماشینا راه میرفت..باعجله ازماشین پیاده شدم وجلوی حرکت ماشینای تومسیرو گرفتم بچه روبغل کردم..بچه هنوز مای بی بی بود وازخیسی لباساش معلوم بودکه توجوی آب کنارخیابون افتاده بوده.. هیچ زن یامردی توخیابون نبود که بشه گفت بچه ی اوناس...اونطرف توپیاده روروبروی پنبه زنی..۲تا دختربچه ۳..۴ساله اشاره کردن که این بچه باماست وقتی سراغ مادر بچه روگرفتم دختر بزرگه به کوچیکتره اشاره کرد که خونه ی ایناس....
دنبال بچه هارفتم..داخل یکی ازکوچه ها که آخرش تقریبا بن بست بودانتهای کوچه یه خانومی ایستاده بود..به حدس اینکه مادراین بچه هاباشه به سمتش رفتم وحدسم درست بود خانومه خیلی ریلکس وراحت تقریبا آخرای کوچه ... خیابون صدرآباد میبود ایستاده بود..
ازش سوال کردم شمامادراین بچه این گفت بله..وقتی ازش سوال کردم میدونی بچه ات کجابود خیلی راحت گفت نه!!!!
بهش میگم خانوم شمااینجایی بچه ات چندتا کوچه اونطرف تر روبروی نوشت افزارفروشی من از وسط خیابون گرفتمش...انگارنه انگار که دارم ازبچه ی کوچیک اونو اینهمه فاصله ای که ازمادرش گرفته وازاتفاقی که ممکن بود براش بیفته حرف میزنم!!!!!
میگم خانوم چرا بچه اتو ول میکنی یکی نتونه ماشینو کنترل کنه یانبیندش بچه ی طفل معصوم باآسفالت یکی میشه...
خیلی راحت خیلی ریلکس گفت ولشون نکردم که خودشون رفتن!!!!!!!!!!!!!!
باخودم گفتم..کاااااش وای کااااش فقط وفقط به حرمت نام مادریک درصداز وقتی روکه صرف بزک کردن خودت کردی صرف مواظبت از بچه ات میکردی.....
ومتاسفانه اگراتفاقی برای همچین بچه وبچه هایی بیفته اونوقته که روزگارراننده بدبخت ازهمه جا بیخبر سیاه میشه...
وهمین بچه پدرومادرکه هیچ صدتا دایه ی دلسوز ترازمادرپیدامیکنه...
وگاهی چقدر دلمون میخواد..ازخدابخوایم وقسمش بدیم به عزیزترینهای درگاهش که مورد رحمت ومغفرت خودش قرارنده..اون کسانی روکه سند صنعتی شدن شهرمون روامضاکرد...که اینهمه غریبه پاشون به این شهر باز شد وآسایش وآرامش وامنیت روازاردکان همیشه مظلوم ومردم مظلوم ترش گرفت...
@zarrhbin
باعرض سلام به مدیرکانال ذره بین
ممنون ازکانال خوب ومردمیتون
در جواب عزیزی که گفتن که اردکان صنعتی شده.فقط خواستم بگم مشکلات فقط این نیست که پای غریبه ها به اردکان بازشده.البته اشتباه نشه هرکسی شخصیت خودش رو داره.از صنعتی شدن اردکان فواید دیگری هم نصیب شهروندان اردکانی شده.ناامنی ،کمبود آب.یه کارخانه ی بزرگ داره آب شیرین مصرف میکنه درحالیکه مردم وشهروندان اردکانی محرومن ازاون .آلودگیها چند برابر شده مخصوصا وقتی باد میاد.که آلودگیها رو میاره به سمت شهر.سقط جنین هایی که به راحتی انجام میشه چون اکثر جنین ها یا لب شکری هستن یا کام ندارن.بیماریها وسرطانهایی که بخاطر آلودگی کارخونه ها زیاد شده.البته کسی هم چیزی نمیگه چون چندین هزار نفر دارن روزی خودشون رو ازاین کارخونه ها میگیرن. ولی کاش قبل ازاینکه کلنگ کارخونه ها رو میزدن یکم به فکر مردم بدبخت اردکان هم بود ومیرفتن دورتر از شهر.
این ها یک کمی از فواید صنعتی شدن اردکانه.
#ارسالی ازیک شهروند
@zarrhbin
💧 آب در آبادان سهمیه بندی شد
🔹 اداره آبفای آبادان با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: آب شرب شهروندان آبادان با توجه شوری آب رودخانه بهمنشیر به حد آب دریا، و متوقف شدن برداشت آب از این رودخانه و نیز افت فشار ، سهمیه بندی شده است./ ایرنا
@zarrhbin
🔹برخوردِ مردم با تکنولوژی ها...‼️
▫️صحبت از نوشتن مشق با خودکار بود. چقدر بچّه ها چون با #خودکار مشق می نوشتند از دست معلّم ها #کتک خوردند یا نمره منفی گرفتند. خودکار در دهه ۱۳۳۰ در یزد مثل کامپیوتر در دهه ی ۸۰ _۱۳۷۰ بود. بچّه ها از معلّم ها و آموزش و پرورش جلوتر بودند.
▫️همانطور که حالا در اکثر شهرهای بزرگ کشور و بخصوص در تهران بچّه ها از نظر کاربری کامپیوتر، شناخت نرم افزارها و استفاده از اینترنت از معلّم ها و آموزش و پرورش جلوتر هستند. آموزش و پرورش همیشه از دانش آموزان عقب تر بوده است. در مواردی که آموزش و پرورش خود وسیله ای برای اجرای بعضی اهداف دولت بوده است، مثل همان اهدای شیرخشک یا نفتی کردن بخاری ها. در هر صورت آموزش و پرورش که خود یک ابزار مدرنیزاسیون و نوسازی است در کشور ما، در اکثر موارد خود عقب تر از جامعه حرکت کرده است.
▫️ در شرایط فعلی فشار اقتصادی روی معلّمین، موجب شده است که شان معلّم نزد دانش آموز شکسته شود. دبیری که تاکسی سرویس امثال شاگرد خودش است کجا می تواند پدر روحانی او باشد؟
▫️اصولا برخورد مردم با تکنولوژی های جدید بسیار جالب است. من به یاد دارم که وقتی #بلندگو آمد و مردم در روضه خوانی خواستند استفاده کنند برخی منبری ها آن را #حرام می دانستند و استفاده از آن را #جایز نمی شمردند. به یاد دارم(حدود سال های۳۵_۱۳۳۳) تازه خواستند بلندگو را در حسینیه ی پشت باغ به کار گیرند یکی از وعاظ(منبری ها) ۷۰ ساله، سخت مخالف بود. چون حسینیه ی بزرگ بود و حدود ۲۵۰۰ نفر در روضه شرکت می کردند و صدای آن واعظ به همه ی حسینیه نمی رسید شخصی وسط حسینیه حرف های آقا را تکرار می کرد. ولی همان واعظ سال ها استفاده از بلندگو را حرام می دانست. گویا اوّلین منبری سرشناسی که #بلندگو را به #راحتی استفاده کرده است #مرحوم_فلسفی واعظ مشهور بود.
▫️وقتی #رادیو داشت عمومی می شد آشیخ علی پسر حاج شیخ غلام رضا قفیه خراسانی رادیو را #حرام می دانست نه این که حرف های رادیو را حرام بداند اصلا خودِ #دستگاه را حرام می دانست. برخی از طرفدارانش معتقد بودند که اگر رادیوی مغازه ها را خُرد و خمیر کنند جای آن ها در بهشت خواهد بود. فقط پلیس و دادگستری و به خصوص مخالفت عموم مردم توانست جلو آن ها را بگیرد.
▫️همین افراد و همفکران آنها وقتی #تلویزیون آمد استفاده آن را #حرام اعلام کردند. سالها پس از تلویزیون استفاده از #ویدئو و #اینترنت به همان بلا دچار بود. در صورتی که #مردم با مقاومت و صبر و شکیبایی استفاده ی آن را #عمومی ساختند. خدا می داند چند ده هزار نفر به خاطر ویدئو پرونده دار شدند و به دادگستری رفتند. حالا چه تعداد از مردم پرونده ی آنتنِ #ماهواره دارند⁉️ مردم ما باید دولت را به زور پشت سر خود بکشند؛ بیچاره این ملّت. از لحاظ استفاده از تکنولوژی های ارتباطی از اول ابتدای تکنولوژی تا سال ۱۳۵۷ دولت از مردم جلوتر بود و از آن به بعد مردم از دولت جلوتر بودند. مردم با دادن خسارت های مادی و معنوی و مقاومت، استفاده از ویدئو را #آزاد کردند. نوبت به #ماهواره و #قانونی شدنِ #اینترنت هم می رسد. ولی در این زمینه ها دولت از مردم عقب تر است.
▫️در جلسه ی مدیران گروه های آموزشی جغرافیایی کشور در شیراز بین ۲۱_۱۹ اردیبهشت ۸۱ یک دبیر از شیراز اعلام کرد که مسئول ICT آموزش و پرورش گفته است مایل نیستم که بچّه ها با #اینترنت آشنا شوند چون بدین ترتیب امکان به خارج رفتن آنها برای کار بیشتر می شود. همین نظر را یکی از مسئولین ICT آموزش و پرورش خراسان هم اظهار داشته اند. البته همه ی مسئولین اینطور فکر نمی کنند. یعنی به نظر این گروه کوچک از مسئولان، #جوانها باید در #جهل مرکب بمانند تا #مطیع باشند. ولی جوان ها راه خود را می یابند. همانطور که نسل ما در دهه ی ۱۳۳۰ استفاده از خودکار را به آموزش و پرورش تحمیل کرد و خود را از دوات های کثیف و قلم نی و قلم فرانسه رهاند.
▫️نسل جدید با تسلط خود بر #رایانه، آموزش و پرورش را گیج و مات و مبهوت کرده است و خواهد کرد. آموزش های #مجازی قدرت این سازمان عریض و طویل که وظیفه اش ساختن افرادِ مطیع و بدون اعتماد به نفس است را دچار معظل خواهد کرد.
▫️ به احتمال زیاد در دهه ی۱۴۰۰ _۱۳۹۰ رایانه، خانواده و فرد را بر آموزش و پرورش و دولت حاکم خواهد نمود. بساط قدرت نمایی آموزش و پرورش را به کسادی خواهد کشاند. به نظر می رسد رایانه ها، آموزش و پرورشِ قدرت گرا را که در اکثر کشورهای جهان سوم کوشش دارد افراد مطیع، مفلوک، حرف شنو و منظم تربیت کند و پرورش دهد تا بعد از دیپلم کارگران و کارمندان نوکر صفت باشند را در هم خواهد شکست.
📚 از کتاب شازده حمام
📩 سمیّه خیرزاده اردکان
@zarrhbin
ذرهبین درشهر
🔹برخوردِ مردم با تکنولوژی ها...‼️ ▫️صحبت از نوشتن مشق با خودکار بود. چقدر بچّه ها چون با #خودکار م
👈 دکتر پاپلی در ادامه ی بیانِ نقص ها و کمبودهایی که در آموزش و پرورش ایران وجود دارد، اینچنین، منصفانه بحث را ادامه می دهد👇👇👇
▫️در هر صورت آموزش و پرورش سال ۸۲_۱۳۸۱ تفاوت های فاحش و بسیار اساسی با آموزش و پرورش سال ۴۰_۱۳۳۰ دارد. باید گفت آموزش و پرورش پیشرفت های زیادی نسبت به ۴۰ سال قبل کرده است، ولی نسبتِ عقب ماندگی آموزش و پرورش از نظر به کار گیری تکنولوژی با اجتماع شهری در طول ۴۰ سال تفاوت آشکاری نکرده است. آموزش و پرورش از نظر به کارگیری #کامپیوتر صدها بار از بانک های ایران عقب تر است.
▫️در همین جلسه ی ۲۱_۱۹ اردیبهشت ۸۱، همایشِ سرگروه هایِ جغرافیا در شیراز، فردی از کارشناسان دفتر آموزش هایِ نظری و پیش دانشگاهی از تهران آمده بود و در جلسه به عنوان مدیر کل شرکت داشت، وقتی یکی از اساتید در مورد گذار از سنت به مدرنیته صحبت می کرد، ایشان تصوّر می کرد مدرنیته و پست مدرنیته دو حزب سیاسی هستند‼️ شاید کلاس های #ضمن_خدمت برای #مدیران آموزش و پرورش #واجبتر از کلاس ضمن خدمت برای #دبیران باشد. در همین جلسه دانش آموز تیزهوشی به نام محمد صادق توللی در باره ی بارورسازی ابرها صحبت کرد و با کمک کامپیوتر مطالبی را ارائه داد که آن مدیر کل با حالتی متعجّب آن دانش آموز را نگاه می کرد. برگردیم به خاطرات. در هر صورت در سال ۱۳۳۹ هنوز تنبیه بدنی در مدارس یزد انجام می شد ولی روز به روز به علّت انتقاد و ممانعت برخی معلّم های جوان و حضور والدین در مدرسه کمتر می شد. حداقل بچّه های طبقه متوسط کمتر شلاق می خوردند و فقط بچّه فقیرها باید جور شلاق را می کشیدند.
🍃 امیدوارم از پست مطالعاتی امروز نهایت استفاده را بُرده باشید، جالب است بدانید که بعضی مواقع، در لابلای کتابها با بحث هایی روبرو می شویم که این بحث ها، نیازهایِ روزِ جامعه یِ ماست، پس بهتر نیست این بحث ها و قصه ها را که سالهاست، زینت بخش کتابها شده است! از بطن کتابخانه ها به متن جامعه بکشانیم؛ که اینگونه شاید پسندیده تر باشد.
موفق و پیروز باشید.🌹
@zarrhbin
قيمت هر رأس قربانی حج ٩٧ اعلام شد
🔹 حجاج بيت الله الحرام سال جاری از ٣٠ خرداد لغايت ٨ تیر میتوانند با واريز ۴۹۲ هزار تومان نسبت به پرداخت هزينه قربانی خود اقدام کنند.
@zarrhbin
شهریارا !
شب چراغی یافتی
چشم و دلها كُن چراغان نیز هم ...
#شهریار
شبتون روشن✋