45879582217000190774_201117_135049 (1).pdf
1.97M
کتابی در روش مطالعه و یادگیری و تقویت حافظه و آماده شدن برای امتحانات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 وبینار الهیات رنج تطبیقی
🎧🎤 ارائه توسط دکتر یوسف دانشور عضو هیأت علمی موسسه امام خمینی 🔴 بخش اول @meshkatnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 وبینار الهیات رنج تطبیقی
🎧🎤 ارائه توسط دکتر یوسف دانشور عضو هیأت علمی موسسه امام خمینی 🔴 بخش دوم @meshkatnoor
Sound_2020_12_01_19_04_52_631 00_00_00-01_25_00.mp3
20.4M
🔸 وبینار بررسی و نقد تقابل نظریه فرگشت داکینز با برهان نظم از دیدگاه داوکینز ( جلسه دوم ) 🎤 دکتر حامد ساجدی 🌐 @meshkatnoor
✨﷽✨
📌 فرقه شناسی
🔹نام فرقه: نعمت اللهیه سلطانعلیشاهی گنابادی
🔹تخلص فرقه: گنابادی
🔹موسس فرقه: محمد سلطانعلیشاه
🔹سال تاسیس: ۱۲۹۴ هجری قمری
🔹قطب کنونی: نورعلی تابنده مجذوبعلیشاه
🔹محل مرکزی فعالیت: تهران خانقاه امیر سلیمانی
🔹مهمترین مراکز جمعیتی: بخش بیدخت گناباد و بخش ششده فسا
🔰مهمترین منابع اقتصادی:
🔹علاوه بر عشریه (دریافت یک دهم مال اعضای فرقه) که از اتباع فرقه گرفته میشود این فرقه دارای شرکتهای اقتصادی و بنگاههای درآمدی هست که به برخی اشاره میشود:
🔺الف:-صنایع شیر دامداران
🔺ب:-صنایع کیک وکلوچه شکوهی(پچپچ)
🔺ج:-حدود ۶ چاپخانه و انتشاراتی مانند چاپ جنت بروجرد، حافظ شیراز ، انتشارات حقیقت تهران و...
🔰مهمترین خطرات سیاسی اجتماعی فرقه گنابادی:
🔺رشد سریع
🔺حرکت رسانهای قوی
🔺داشتن نیروهای مخالف نظام وآماده درگیری
🔺نفوذ در دستگاه
🔰تشکیلات:
🔹در راس فرقه قطب قرار دارد. بعد از قطب شیوخ فرقه هستند که در بسیاری از مناطق فعالند وبه عنوان شیخ نامیده میشوند. مهمترین شیوخ فرقه عبارتند از:
🔺۱-یوسف مردانی شیخ کرج
🔺۲-محجوبی شیخ ملایر
🔺۳-خواجه گراشی شیخ فارس و ...
📝 توضیحات:
🔹سلطان محمد بيچاره (فامیل نامبرده) گنابادی در سال ۱۲۹۴ اين فرقه را تاسیس کرد.
انحرافات عقیدتی وی باعث شد كه مرحوم آيت الله آخوندخراسانی (صاحب كفايه) وی را مرتد اعلام نمايد كه در سال ۱۳۲۷ هجری قمری توسط عده ای از شيعيان در بيدخت گناباد در توالت خانهاش ، خفه شد و بعد از آن، قطبيّت در خاندان وی موروثی شد.
🔹فرقه نعمتاللهی گنابادی كه گستردهترين شبكه صوفی در ايران به شمار می رود، همانگونه كه از نام آن معلوم است، نسبت طريقتی خود را به نعمتالله ولی (شاعر) میرسانند که بیشک از اهل سنت بود
🔹تفسیر بیان السعادة به سلطان محمد نسبت داده میشود لکن رجال شناس خبیر شیعه، مرحوم آقا بزرگ تهرانی كتابشناس بزرگ معاصر در كتاب ارزشمند الذريعه مینويسد:
🔹برخی معتقدند اين تفسير مربوط به ملا سلطان است. اما نگاهی به اعراب اول آن نشان ديگری دارد. سپس میگويد:
📚عين عبارات اين تفسير در رساله شيخ علی ابن احمد مهائمی كوكنی متولد سال ۷۷۶ ومتوفی ۸۳۵ مشهور به مخدوم علی مهائمی موجود است. همچنين الفاظ آن را سيد غلامعلی آزاد بلگرامی در كتابش سُبحۀ المرجان، تاليف سال ۱۱۱۷ آورده است. (الذريعه جلد ۳ ص۱۸۱.)
❌ برخی از انحرافات این فرقه :
🔺۱_تجسم صورت مرشد در عبادات.
🔺۲ _عُشريه: اينها بر خلاف نصّ صريح قرآن به جای خُمس، عشريه را درست كردهاند كه به قطب يا نماينده وی داده میشود.
🔺۳_غُسل اسلام: شخص قبل از تشرف به محضر قطب باید غسل اسلام كند!
🔺۴_ امام دانستن قطب (مهدویت نوعیه).
🔺۵_سماع: یعنی رقص به نیت مدهوش شدن در یاد خدا!! اقطاب این فرقه از مروجین و افراطگرایان در موضوع سماع بوده اند.
🔺۶_اعتقاد به بی نیازی از عبادت هنگام فناء فی الله!
🔰سخنی در رابطه با قطب فعلی فرقه:
🔹نورعلی تابنده مشهور به مجذوب علیشاه در ۲۱ مهر ماه ۱۳۰۶ هجری شمسی متولد شد. وی تحصیلات قبل از دیپلم خود را دریکی از دبیرستان های تهران و پس از آن در سال ۱۳۲۷ رشته حقوق قضایی در دانشگاه تهران گذراند و سپس برای تكمیل تحصیلات خود به فرانسه عزیمت كرد. در سال ۱۳۳۶ پس از اتمام تحصیلات در رشته ادبیات فرانسه و اخذ دكترا در رشته حقوق به ایران بازگشت و پس از مدتی در دولت بازرگان در وزارت دادگستری، وزارت ارشاد و سازمان حج، سمتهایی کسب کرد. او فرزند محمد حسن تابنده صالحعليشاه، قطب دراويش گنابادی است كه پس ازبرادرش سطان حسين ملقب به رضاعليشاه و پسر برادرش يعنی علی تابنده معروف به محبوب عليشاه به عنوان قطب سی و نهم سلسله نعمتاللهی سلطانعليشاهی گنابادی رسيد.
🔹نورعلی تابنده به دلیل تحصن دراویش گنابادی در سوم اسفند سال ۱۳۸۷ مقابل مجلس شورای اسلامی در میدان بهارستان تهران، روز سوم اسفند را که همزمان با کودتای شاه و روز اول سلطنت پهلوی است به عنوان روز درویش نامگذاری نمود. این تعیین روز خاص، یک برنامه سیاسی به حساب میآید که در طول دوران تصوف بیسابقه بوده است.
⚛⚛⚛⚛⚛
✍کانال رسمی حجتالاسلام دکتر غفاری
📖@gh
تفاوت عرفان اصیل اسلامی با معنویت سکولار
معنویت سکولار تقریرهای گوناگون دارد. طبق یک تقریر معنویت رسیدن به شادی، امید و آرامش است. برخی رضایت باطن و احساس معناداری را هم افزوده اند. روح چنین معنویتی مادیگری و خودمحوری است و عنوان معنویت تناسبی با آن ندارد. در این معنویت ادعایی نه جایی برای خدا هست و نه جایگاهی برای خلق. انسان معنوی در این دیدگاه فقط به خود می اندیشد؛ نه دغدغۀ خدمت به خلق دارد، نه بندگی خدا. او فقط در پی آن است که شاد باشد و لذت ببرد. برای عارف نیز این عناصر مطلوب است و عرفان راستین تأمین کنندۀ آنهاست. اما هدف عارف محدود به این خواسته ها نیست. عارف هم به دنبال شادی و آرامش است، اما دغدغۀ او بندگی خدا و خدمت به خلق است. منبع شادی و آرامش و امید و رضایت خداست و بستر بهره¬مندی از این مواهب حیات ابدی است. اگر خدا نباشد منبعی برای این مواهب نخواهد بود. اگر معاد و حیات پس از مرگ نباشد بستر و فرصتی برای برخورداری از این مواهب نخواهد بود. معنویت عرفانی مبتنی بر اعتقاد به مبدأ و معاد است و سلوک عرفانی بندگی خدا و خدمت به خلق است.
لازمۀ آنچه گفتیم این نیست که عارف خوشی را فقط در حیات پس از مرگ جستجو می کند. خیر؛ عارف در همین حیات دنیا شادمان و کامیاب است و بهشت نقد را میطلبد، اما آنچه این بهشت نقد را برای او تأمین میکند اعتقاد به خدا و حیات جاوید و زندگی بر وفق این اعتقاد است. این را عرفا گفته اند که:
من که امروزم بهشت نقد حاصل می شود
وعدۀ فردای زاهد را چرا باور کنم
صائب تبریزی نیز به تبع از حافظ میسراید:
این چه حرف است که در عالم بالاست بهشت
هر کجا وقت خوشی رو دهد آنجاست بهشت
از درون سیه توست جهان چون دوزخ
دل اگر تیره نباشد همه دنیاست بهشت
عمر زاهد به سر آمد به تمنّای بهشت
نشد آگاه که در ترک تمنّاست بهشت
مقصود این است که عارف برای شادی منتظر قیامت نمی ماند و در همین حال او شاد است، نه اینکه بهشت پس از مرگ وجود ندارد. اما چه چیز است که او را شاد میکند؟ آیا اگر اعتقاد به خدا و حیات جاوید نبود او می-توانست شاد باشد؟ ابدا. دلیل و توجیهی برای شادی حقیقی و پایدار نداشت. ملحد یا ندانمگرا ممکن است گاهی خود را به غفلت زند و با سرگرم شدن به لذایذ دنیا شادی محدودی را تجربه کند، اما این حالت پایدار نیست و احساس تنهایی و بی پناهی در این عالم و کابوس مرگ هر لحظه به سراغش می آید و کامش را تلخ می¬کند. هرکسی به وجدانش رجوع کند می یابد که بدون اعتقاد به مبدأ و معاد راهی برای رسیدن به شادی و آرامش حقیقی و پایدار نیست. اگر هم به فرض برای اقلیتی ممکن باشد که بدون اعتقاد به خدا به شیوه ای خود را شاد و آرام نگهدارند، برای اکثریت آدمیان این امر میسر نیست.
جای این سؤال هست که حال که ایمان به خدا و حیات پس از مرگ از مؤلفه های چنین معنویتی نیست، این امید و شادی و آرامش و رضایت از کجا می آید. عمر کوتاه آدمی سراسر مشحون از رنج و پریشانی و مصیبت و ناکامی است و سرانجام با مرگ و نابودی و از دست دادن همۀ آنچه که به آن دلبستگی دارد به پایان میرسد. انسان در چنین جهانی از کجا شادی و امید و آرامش و رضایت می-آورد و به چه چیزی میتواند دلگرم باشد؟ این تصویر از معنویت مانند آن است که کسی بگوید ما به آب نیازمندیم و با نوشیدن آب لذت می¬بریم و تشنگی خود را برطرف میسازیم، اما اعتقادی به وجود چشمه و منبعی برای آب نداشته باشد. البته چنانکه گفته¬اند شرط چنین معنویتی انکار خدا و دین نیست؛ نه دینداری در آن شرط است و نه بی دینی؛ اما در هر حال دینداری از مؤلفه های آن نیست و امری بیرون از این معنا از معنویت است. پس طبق
تصویر سکولار از معنویت، منبع آرامش و شادی و امید و رضایت باید چیزی غیر از خدا و حیات جاوید باشد. آن چیست که در غیبت خدا میتواند برای ما شادی و آرامش حقیقی و پایدار بیاورد و همۀرنج ها و مصائب و ناکامی ها را جبران و تحمل پذیر کند؟
عارف، اما، هم از زندگی خرسند است و هم از مرگ هراسان نیست. او با اتصال و انس با سرچشمۀ حیات و علم و قدرت و زیبایی و رحمت شادمان و مسرور است و عالم را بوستان زیبای هزار رنگی می بیند که جمال آن محبوب ازلی در آن نمودار است. «دلی را کز آسمان و دایرۀ افلاک بزرگتر ست و فراختر و لطیفتر و روشنتر، بدان اندیشه و وسوسه چرا باید تنگ داشتن و عالم خوش را بر خود چو زندان تنگ کردن؟ چگونه روا باشد عالمِ چو بوستان را بر خود چو زندان کردن؟ همچو کرم پیله، لعاب اندیشه و وسوسه و خیالات مذموم بر گِرد نهاد خود تنیدن و در میان زندانی شدن و خفه شدن! ما آنیم که زندان را بر خود بوستان گردانیم. چون زندان ما بوستان گردد، بنگر بوستان ما خود چه باشد!»
البته عارفان هم اهل خوف و حزن هستند، اما خوف آنها از عظمت و کبریایی خداست و حزن آنها از قصورها و تقصیرها و از فراق است، که آن نیز همراه با رجاء و اشتیاق است. اما نسبت به دنیا خوف و حزنی ندارند.
مرگ برای عارف نه پایان خوشی ها بلکه پایان رنجها و آغاز شادی است. غیر عارف نیز ممکن است مرگ را بپذیرد و با آن کنار آید، اما پذیرفتن و تن دادن به مرگ از روی ناچاری غیر از مطلوب دیدن و مشتاق بودن است.
در کف شیر نر خونخواره ای
غیر تسلیم و رضا کو چاره ای
اما عارف طربناک و غزلخوان به سوی مرگ می شتابد.
ای خوش آن روز که پرواز کنم تا برِ دوست
به هوای سر کویش پر و بالی بزنم
آنان «همین که به لب گور رسیدند صد هزار شعلۀ نور بینند. ملک الموت کجاست؟ ایشان را ملک الحیاة است. گور کجاست؟ ایشان را خلاص است از گور و زندان. الدنیا سجن المؤمن.» (شمس تبریزی)
البته زندان بودن دنیا با بوستان بودنش منافاتی ندارد. دنیا با همۀ فراخی-اش نسبت به آخرت زندان و تنگنا است. همچنین عارف گرچه در دنیا نیز با خدا مأنوس و در محضر اوست، اما همچنان حجاب و جدایی برقرار است. با مرگ این حجاب برداشته می شود و این فراق به وصال مبدل می شود.
عارفان در بیان تصویرشان از مرگ از استعاره های گوناگونی استفاده میکنند، همچون آزاد شدن مرغ از قفس، بازگشت غریبی به وطن مألوفش، و رسیدن عاشق به وصال محبوبش. این است که مرگ برای آنها شیرین و خواستنی است، چنانکه حضرت مولی فرمود: «وَ اللَّهِ لَابْنُ أَبِىطالِبٍ انَسُ بِالْمَوْتِ مِنَ الطِّفْلِ بِثَدْىِ أُمِّهِ.» (نهج البلاغة، خطبۀ 5) به خدا سوگند که اُنس پسر ابو طالب به مرگ بیش از انس كودك شيرخوار به پستان مادر است.
چون بلال از ضعف شد همچون هلال
رنگ مرگ افتاد بر روی بلال
جفت او دیدش بگفتا وا حرب
پس بلالش گفت نی نی وا طرب
تا کنون اندر حرب بودم ز زیست
تو چه دانی مرگ چون عیشست و چیست
این همی گفت و رخش در عین گفت
نرگس و گلبرگ و لاله میشکفت
گفت جفتش الفراق ای خوشخصال
گفت نی نی الوصالست الوصال
گفت جفت امشب غریبی میروی
از تبار و خویش غایب میشوی
گفت نی نی بلک امشب جان من
میرسد خود از غریبی در وطن
گفت رویت را کجا بینیم ما؟
گفت اندر حلقۀ خاص خدا
حلقۀ خاصش به تو پیوسته است
گر نظر بالا کنی نه سوی پست
اندر آن حلقه ز رب العالمین
نور میتابد چو در حلقه نگین
گفت ویران گشت این خانه دریغ
گفت اندر مه نگر منگر به میغ
کرد ویران تا کند معمورتر
قومم انبُه بود و خانه مختصر (مولوی)
@dreshkevari. 🌹🌺🌸💐🌼🌷🌻🌹
moalefe-shakhes.mp3
32.28M
#صوت
💯🔊 #بشنوید
🔶 دومین پیش نشست علمی #همایش فلسفه دین اسلامی
🔰 نشست علمی "مولفهها و شاخصههای #فلسفه_دین_اسلامی"
🎙 سخنرانان:
#حمیدرضا_شاکرین، #محمد_محمدرضایی و #رسول_رسولی_پور
🆔 @iictchannel
📚طریقههای شیعی ایران
ناشناخته بودن درویشگری ایرانی در حوزۀ شرقشناسی، انگیزهای بود برای عرفانپژوه سرشناس آلمانی، ریشارد گراملیش، که دست به پژوهشی علمی بزند و از این رهگذر خلاء موجود را جبران کند. حاصل تحقیقِ دقیق و کار طاقتفرسای او اثری گرانسنگ است در معرفی سه طریقة بزرگ ایران: ذهبیّه، نعمتاللّهیّه و خاکساریّه.
کتاب حاضر در سه بخش به ترتیب در شرح سلسلهها و دستاوردهای ادبی بهویژه در ارتباط با تاریخ جدیدتر، شرح عقاید و قیاس آنها با میراث بهجا مانده از تصوف پیشینه و شرح آداب و سنن آنها برپایۀ تحقیقات میدانی، منابع شفاهی مورد اعتماد و استناد به انبوه منابع کهن و معاصر عرفان اسلامی شکل گرفته است. به قول بِرند راتکه، این اثر فشردهای فوقالعاده از پژوهش میدانی و شناخت منابع است که در آن برای نخستینبار دنیای صوفیگری مدرن ایرانی باز نموده شده است.
طريقههای شيعی ايران؛ ذهبيه، نعمتاللهيه و خاكساريه، ريشارد گرامليش، ترجمۀ شيرين شادفر، نشر نامک، چاپ اول ۱۳۹۹، ۸۶۳صفحه، ۱۹۰۰۰۰تومان
@Bookcitycc
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گردو (https://gerdoo.me) یک فراجستجوگر ایرانی هست که به تازگی شروع به کار کرده. در فاز اول نتایج خودش رو از گوگل میگیره و به کاربر نشون میده ولی به تدریج امکانات بیشتری بهش اضافه میشه و از گوگل مستقل میشه.
اگه گردو رو توی مرورگرتون به عنوان جستجوگر پیشفرض قرار دادید از طریق @gerdoodotme در تلگرام به ما پیام بدید.
آموزش تغییر جستجوگر پیشفرض مرورگر اینجاست:
https://gerdoo.me/guidance_install/
2020_12_09 17-55-49 .cid.d722b35ebfee2fd8.mp3
39.94M
#صوت
💯🔊 #بشنوید
🔶 سومین پیش نشست علمی #همایش فلسفه دین اسلامی
🔰 نشست علمی " تمایزات فلسفه دین اسلامی با فلسفه دین تحلیلی و قاره ای"
🎙 سخنرانان: پروفسور محمد لگنهاوزن و حجت الاسلام دکتر علیرضا قائمی نیا 🌐 @meshkatnoor
#یادداشت
🔶 نوشتاری از #روزبه_زارع عضو هیات علمی گروه #غرب_شناسی
🔰 #الهیات_طبیعی معاصر و ادوار آن
🔻 علمای الهیات، از جهات مختلف این علم را تقسیم کرده اند. مهمترین اقسام الهیات که در حقیقت از نظر منبع مقدمات و مبادی آن است، تقسیم آن به الهیات طبیعی و الهیات وحیانی است.
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/elahyattabei
4_5764809395087082063.mp3
1.65M
💥اهمیت علم عقاید و #معرفی_کتاب مهم گوهر مراد
🎤حضرت استاد #ربانی_گلپایگانی
✂️ برشی از درس خارج کلام جدید
♦️ @kharejkalam
Ashamelah.pdf
2.98M
نسخه جدید المكتبة الشاملة
دانلود رایگان از لینک زیر👇👇👇👇👇👇
https://shamela.ws/index.php/page/download-shamela
“المکتبة الشامله” نرم افزار و کتابخانه جامع همراه بر روی سیستم عامل های اندروید، آیفون و ویندوز می باشد. این نرم افزار مشهور بین پژوهشگران اسلامی است که با آن به راحتی هزاران کتاب را می توانند مطالعه، جستجو و استفاده کنند.
در فایل بارگذاری شده، چگونگی آموزش کار با این نرم افزار معرفی شده است.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وقتی صهیونیستها مفسر قرآن میشوند!
🔹سخنگوی عربزبان ارتش صهیونیستی در ویدئویی به تحلیل واژه «التطبیع» (عادیسازی) پرداخت و با خواندن یک آیه قرآن تلاش کرد که سازش برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی را پیام اسلام جلوه دهد.
@Farsna
السیدهة زینب رائدة الجهاد فی الاسلام بقرشریف قرشی.pdf
6.18M
#ویژه_پژوهشگران
⚫️ نسخه PDF
💥 السيدة زينب رائدة الجهاد في الاسلام
✍️ اثر مرحوم استاد شیخ باقر شريف القرشي
🔰 طبق توصیه حجتالاسلام #محمدصادق_ابوالحسنی
▪️اشاره: این کتاب، یکی از کتابهای روان و معتبر است که به صورت سیر تاریخی و زندگینامهای (نه صرفا بر اساس فضائل) به حیات فردی و اجتماعی حضرت زینب (س) پرداخته است. کارهای شیخ باقر شریف القرشی اصطلاحا شسته رفته و قابل استفاده است. در این کتاب نقش جهادی حضرت در قیام عاشورا کاملا برجسته شده است.
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐 eitaa.com/monzer_ir
✅ کانال مرکز کلام اسلامی و تفسیر کرمانشاه
@kalamkermanshah
2899200.pdf
11.25M
#ویژه_پژوهشگران
⚫️ نسخه PDF
💥 خصائص الزینبیه؛ به قلم عالم بزرگوار و مجتهد عالیمقام سید نورالدین جزایری (فرزند سید نعمت الله)
✍️ با تقریظ آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی و میرزا محمدعلی شهرستانی؛ چاپ بیروت
🔰 طبق توصیه حجتالاسلام #محمدصادق_ابوالحسنی
▪️اشاره: این کتاب، از جمله آثاری است که تا حدودی ما را از نگاه تک بعدی و کلیشهای به حضرت زینب (س) رها میکند. کتاب حاوی چهار مقدمه مهم و دست کم ۲۱ خصیصه روشنگر درباره حضرت زینب (س) است.
#سیر_مطالعات_تاریخی
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐 eitaa.com/monzer_ir
✅ کانال مرکز کلام اسلامی و تفسیر کرمانشاه
@kalamkermanshah
۴. چهارمین پیشنشست علمی همایش فلسفه دین اسلامی- امکان فلسفه دین اسلامی- برنجکار، قنبری، محمدرضایی و قائمینیا.mp3
31.92M
#صوت
🔶چهارمین پیش نشست علمی #همایش_فلسفه_دین_اسلامی
🔰نشست مناظره ای "امکان #فلسفه_دین_اسلامی"
🎙سخنرانان:
رضا برنجکار، حسن قنبری، محمد محمدرضایی، علیرضا قائمینیا 🌐 @meshkatnoor
أراد مدرسُ لغة عربية أن يتزوج
فسألهُ أصدقاؤهُ : ما هي صفاتُ الزوجة التي تتمناها؟
فأجاب: أريدُها مرفوعةَ الهامة ، منصوبةَ القامة، مجرورةَ الثّوب ، مُجرَّدةً عن العيب، مربوطةَ الشَّفتين ، مبسوطة الكفَّين ، مُؤنَّثةً تتقنُ أسلوبَ الإغراء، وتطيعُ فعلَ الأمر بلا استثناء، وتجيبُ النَّداء ، وتفهمُ بالإشارة من غير عبارة ، لا تعرفُ الجملةَ الاعتراضيَّة ولا أفعالَ الظن وليس في قاموسها: (لا ولم ولن)، ضميرُها مُتَّصلٌ بضميري، منفصلٌ عن غيري، إذا طلبَتْ فغيرُ جازمة، من كلِّ عِلَّةٍ سالمة ، إذا رأيتُها سَبحَتُ، وإنْ غابَتْ عنّي حَوْقَلْتُ ، تجاملني بالكناية و التَّصريح ، فعلها تامٌّ صحيح ، لا تنازعني في عمل الفاعل على الإطلاق ، قولي عندها معلومٌ لازمٌ بلا طلاق ، تعاملني بالسُّكون والعطف، أمَّا مالي عندها فممنوعٌ من الصرف.
#مستفاد
لطیفه ادبیات عربی.....ویژگی های زوجه صالحه ازدیدگاه مدرس ادبیات عرب😂