☑️از #غزه تا #کرمان
آه از غمی که تازه شود با غمی دگر
جز همدلی نباشدمان مرهمی دگر
کانال #آسمان_دیگر
🆔https://eitaa.com/AnotherSky
تقدیرباوری نامانگارانه
#یادداشت
1. یکی از شبهات اساسی بنده دربارۀ اسم کوچکم، محمدباقر، همیشه این بوده که چرا روز تولد پیامبر ص به همنامهای ایشان جایزه و هدیه میدهند، روز تولد امام علی ع، حضرت زهرا س، امام رضا ع و امام مهدی ع نیز همینطور. اما قربان غربت امام باقر ع بروم چرا هیچ وقت، به عنوان یک محمدباقر تأکید میکنم، هیچ وقت به هم نامهای ایشان به دلیل هم نامی جایزه یا هدیهای ندادهاند و ظاهراً هم نمیخواهند بدهند؟ حداقل به من که نرسیده و به گوشم هم نخورده. با اینکه فکر میکنم به لحاظ اقتصادی بهتر است به همنامهای امام باقر ع هدیه بدهند چرا که تعدادمان بسیار کم است؛ مثلاً در مدرسه حقانی یادم هست کلاً دو نفر محمدباقر بودیم و یا در محل کار کنونیام کلاً سه نفر محمدباقر هستند.
بگذریم.
2. مادرم معتقد است علاقۀ من به درس و بحث ریشه در اسمی دارد که برایم انتخاب کردهاند؛ یعنی محمدباقر! و من همیشه این ارتباط اسم با شخصیت و رفتار را اعتقادی عامیانه میپنداشتم. با خود میگفتم: «یکی از یادگاریهای هر پدر و مادری برای فرزندش نام او است و طبیعتاً مادرم دوست دارد من قدر یادگاری او را بیشتر بدانم.» تا اینکه چهار سال پیش کتابی را مطالعه کردم با عنوان #بازداشتگاه_صورتی، کتابی که به دنبال بیان نیروهای پنهانی است که طرز فکر، احساس و رفتار آدمی را شکل میدهند. فصل اول این کتاب دربارۀ نامها است که اینگونه آغاز میشود:
"زمانی کارل یونگ، از نامدارترین روانشناسان قرن بیستم، پیش خود فکر میکرد که چرا این قدر دلبسته موضوع تولدِ دوباره است. در همین فکرها بود که یکدفعه جواب را پیدا کرد: نام خانوادگی او یونگ است و یونگ به معنای جوان (یانگ) است. از همین رو، از بدو تولد، مفاهیم جوانی، سالخوردگی و زایشِ دوباره ذهن او را به خود مشغول ساخته بود. سایر روانشناسانِ سرشناس اوایل سدۀ بیستم به برنامههای پژوهشی کاملاً متفاوتی مبادرت کردند، ولی همانطور که یونگ توضیح میدهد «آقای فروید (که نامش در آلمانی به معنای لذت است) از اصل لذت دفاع میکند. آقای آدلر (در آلمانی به معنای عقاب) مدافعِ میل به قدرت است و آقای یونگ (جوان) از ایدۀ تجدید حیات حمایت میکند». به نظر یونگ، نامهایی که در بدو تولد بر ما میگذارند، سالیان سال، همچون مشعلی بر مسیر تقدیرمان پرتو میافکند. سالها بعد در 1994، یکی از نویسندگان ستون نظر خوانندگان نشریۀ نیوساینتیست پدیدار مزبور را تقدیرباوری نامانگارانه نامید که معنای تحت اللفظی آن «پیامد ناشی از نام» است." (آدام آلتر، بازداشتگاه صورتی، نشر ترجمان، ص17 و 18) این کتاب در ده فصل از تأثیرِ نامها، برچسبها، فرهنگها، دیگران، رنگها، مکانها، آب و هوا و ... بر رفتار انسان بحث میکند و شواهد خوب و درخور توجهی میآورد.
بله ظاهراً حق با مادرم است.
3. حلول ماه رجب و میلاد مبارک امام محمد باقر ع را به همۀ عاشقان و شیعیانش تبریک و تهنیت عرض کرده و سخن را به دعای امام باقر ع از زبان #عطار_نیشابوری در آخرین بخش #تذکرةالاولیا خاتمه میدهم:
«نقل است که از یکی از خواص او پرسیدند که او (امام محمدباقر ع) شب چون میگذراند، گفت: چون از شب لختی برود او از اوراد فارغ شود به آواز بلند گوید: الهی و سیدی، شب درآمد و ولایت تصرف ملوک به سر آمد و ستارگان ظاهر شدند و خلایق بخفتند و صوت مردمان بیارامید و مردم از در خلق رمیدند و بایستهای خود بنهفتند و به نوم درها فروبستند و پاسبانان برگماشتند و آنها که بدیشان حاجتی داشتند فرو گذاشتند. بار خدایا تو زندهای و پایندهای و بیننده، غنودن بر تو روانیست و آن که تو را بدین صفت نداند هیچ نعمت را مقر نیست. تو آن خداوندی که رد سائل بر تو روا نباشد، آن که دعا کند از مومنان بر درگاهست سایل را باز نداری. بار خدایا چون مرگ و گور و حساب را یاد کنم چگونه از دنیا بهرهای پس از تو خواهم از آن که تو را دانم و از تو جویم از آن که تو را میخوانم راحتی درحال مرگ بیبرگ و عیشی درحال حساب بیعقاب. این میگفتی و میگریستی. تا شبی او را کسی گفت: یا سیدی چند گوئی؟ گفت: ای دوست، یعقوب را یک یوسف گم شده، چنان بگریست علیه السلام که چشمهایش سفید شد. من ده کس از اجداد خود یعنی حسین و قبیله او را در کربلا گم کردهام، کم از آن کی در فراق ایشان دیدهها سفید کنم. و این مناجات به عربی بود و بغایت فصیح اما ترک تطویل کرده، معانی آن را به پارسی آوردیم تا مکرر نشود و به جهت تبرک ختم کتاب را ذکر او کردیم.» (آخرین برگ کتاب تذکرة الاولیا)
🖋سیدمحمدباقر میرصانع
کانال #آسمان_دیگر
🆔https://eitaa.com/AnotherSky
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اخلاق بندگی
#نماسخن
چگونه در نماز، حضورِ قلب داشته باشیم؟
۲۳ دی سالروز درگذشت استاد اخلاق، آیت اللّٰه احمد مجتهدی تهرانی
کانال #آسمان_دیگر
🆔https://eitaa.com/AnotherSky
ایستادگیِ پویا
#یادداشت
عباراتی که داخل تصویر میبینید مربوط به صفحه ۲۴۰ و ۲۴۱ جلد سوم کتابِ #شرح_اشارات نوشته #خواجه_نصیرالدین_طوسی است. خواجۀ «جان بِدَر بُرده» از حمله مغول و «گرفتار» در قلعۀ اسماعیلیان در انتهای کتاب این چنین سفرۀ دل میگشاید:
"بیشتر مطالب آن را در چنان وضع سختی نوشته ام که مشکل تر از آن ممکن نیست و بیشتر آنها را در دورانی همراه با تشویش خاطر به رشته تحریر درآورده ام که هر جزئی از آن زمان حاوی غصه و عذاب دردناکی بود و پشیمانی و حسرت بزرگی همراه داشت. در جاهایی بودم که آتش جهنم در هر لحظه، در آنها زبانه می کشید و آتش گداخته به سرم می ریخت، و زمانی بر من نگذشت که چشم هایم پر از اشک و خیالم ناراحت و مشوش نباشد و زمانی پیش نمی آمد که دردم در آن مضاعف نشود و غم و غصه ام فزونی نیابد. به قول شاعر به زبان فارسی:
بگرداگرد خود چندانکه بینم//بلا انگشتری و من نگینم
نمی دانم چرا در دوره زندگانی ام به زمانی برنخوردم که پر از حادثه هایی نباشد که مستلزم پشیمانی دائم است و زندگانی من در بین سپاهی می گذرد که امیرش غم و لشگریانش هم بود. خداوندا، مرا از تزاحم امواج بلا و توفانهای مشقت و سختی نجات بده، به حق رسول برگزیده ات و وصی پسندیده او (درود خداوند بر رسول تو و بر وصی او و خانواده آنان باد) و مرا به حرمت آن که خدایی نیست جز تو از آنچه در آن افتاده ام فرجی عنایت فرما، و تو ارحم الراحمینی."
وضع چنان سخت است که از هر عبارت آتشی بر میخیزد، اما مقاومت و ایستادگی او در مقابل سختی جنگ و اسارت منفعلانه نیست، بلکه پویا و فعالانه است. در دل خاکستر اوضاع، او ققنوسی چون شرح اشارات را به نگارش درمیآورد، که یکی از متون فلسفی مهم جهان اسلام به شمار میآید.
ایستادگی و مقاومت دو صورت دارد یکی فعّال و پویا و دیگری منفعل و پذیرا. #ایستادگی_پویا از دل تهدید فرصت ایجاد میکند و امید به زندگی را همچنان زنده نگه میدارد. نقل است که بعد از حمله هلاکوخان به آن قلعه تنها خواجه و دو پزشک زنده ماندند.
🖋سیدمحمدباقر میرصانع
کانال #آسمان_دیگر
🆔https://eitaa.com/AnotherSky
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رنج بیهوده
#نماهنگ
بسیاری از اوقات ما، آدمها، دچار رنجهای الکی میشویم. غصه چیزی را میخوریم که ارزش ندارد و یا اگر ارزشمند است، کاری از دستمان برنمیآید.
#خیام به خوبی این دست رنجها را نامگذاری کرده:
گردون نِگَری ز قدِّ فرسودهٔ ماست،
جیحون اثری ز اشکِ پالودهٔ ماست،
دوزخ شَرَری ز #رنجِ_بیهودهٔ ماست،
فردوس دمی زِ وقتِ آسودهٔ ماست.
این بنده خدا، در این فیلم، خوب فهمیده رنج بیهوده، ارزش ناراحتی نداره. باز هم به قول خیام:
ای دل چو حقیقتِ جهان هست مَجاز،
چندین چه بَری خواری ازین #رنجِ دراز!
تن را به قضا سپار و با درد بساز،
کاین رفته قلم زِ بهرِ تو ناید باز.
کانال #آسمان_دیگر
🆔https://eitaa.com/AnotherSky
گاهی برای یکی باش
#برگزیدهها
مردی در کنار ساحل دورافتادهای قدم میزد. مردی را در فاصله دور میدید که مدام خم میشد و چیزی را از روی زمین بر میداشت و توی اقیانوس پرت میکرد. نزدیکتر شد، دید مردی بومی صدفهایی را که به ساحل میافتد در آب میاندازد.
- صبح بخیر رفیق، خیلی دلم میخواهد بدانم چه میکنی؟
- این صدفها را در داخل اقیانوس میاندازم. الآن موقع مد دریاست و این صدفها را به ساحل دریا آورده و اگر آنها را توی آب نیندازم خواهند مرد.
- دوست من! حرف تو را میفهمم ولی در این ساحل هزاران صدف این شکلی وجود دارد. تو که نمیتوانی آنها را به آب برگردانی خیلی زیاد هستند و تازه همین یک ساحل نیست. نمیبینی کار تو هیچ فرقی در اوضاع ایجاد نمیکند؟
مرد بومی لبخندی زد و خم شد و دوباره صدفی برداشت و به داخل دریا انداخت و گفت:
"برای این یکی اوضاع فرق کرد."
کانال #آسمان_دیگر
🆔https://eitaa.com/AnotherSky
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آستان سخاوت
#نماسخن
به چه حسرتی،
به چه حالتی،
نه مرا نبین،
رصدم نکن
و نظر به خوب و بدم نکن
تو که آستان سخاوتی!
کانال #آسمان_دیگر
🆔https://eitaa.com/AnotherSky
هدایت شده از مدرسه اخلاق پژوهی روشمند
✅ سلسله نشست های علمی آنلاین "درآمدی به اخلاق قرآنی" فصل چهارم
🔴برگزارکننده: انجمن علمی معارف اسلامی دانشگاه شهید بهشتی با همکاری مراکز علمی کشور
مزایا:
☑️ بهرهمندی از ارائه ۶۵ استاد داخلی و ۱۵ استاد خارجی
☑️اعطای گواهینامه معتبر از دانشگاه شهید بهشتی
📅زمان: ۲۱ اسفند ۱۴٠۲ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴٠۳ (مصادف با آغاز ماه مبارک رمضان)
⏰ همه روزه ساعت ۱۵:٠٠ و ۲۱:٠٠
👈سامانه ثبت نام (رایگان): https://survey.porsline.ir/s/UeMBbeF
💥 عناوین نشست ها و سخنرانان
🚨لطفا در به اشتراکگذاری این رویداد علمی قرآنی، سهیم باشید.
☘️مدرسه اخلاقپژوهی روشمند
تلگرام I ایتا I آپارات I اینستاگرام I روبیکا
هدایت شده از مدرسه اخلاق پژوهی روشمند
اخلاق قرآنی فصل ۴.pdf
1.6M
✅ سلسله نشست های علمی آنلاین "درآمدی به اخلاق قرآنی" فصل چهارم (انجمن علمی معارف اسلامی دانشگاه شهید بهشتی)
🔴 با حضور ۶۵ استاد داخلی و ۱۵ استاد خارجی
📅زمان: ۲۱ اسفند ۱۴٠۲ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴٠۳ (مصادف با آغاز ماه مبارک رمضان)
⏰ساعت ۱۵:٠٠ و ۲۱:٠٠
👈سامانه ثبت نام (رایگان): https://survey.porsline.ir/s/UeMBbeF
☘️مدرسه اخلاقپژوهی روشمند
تلگرام I ایتا I آپارات I اینستاگرام I روبیکا
#شب_قدر
#برگزیدهها
#دعای_جوشن_کبیر (۷۵)... یَا مَنْ رِزْقُهُ عُمُومٌ لِلطَّائِعِینَ وَ الْعَاصِین ...
اى آنکه روزی اش همه مطیعان و گنهکاران را فراگیرد.
.
.
ابوالحسن خرقانی:
«هر که در این سرا درآید، نانش دهید و از ایمانش مپرسید؛ چه آن کس که به درگاه باری تعالی به جان ارزد البته بر خوان بوالحسن به نان ارزد»
کانال #آسمان_دیگر
🆔https://eitaa.com/AnotherSky
علی وجدان انسانیت قرون.pdf
2.19M
#کتاب
#علی_وجدانانسانیتقرون
#حکیمی
تقدیم به مناسبت ایام شهادت امیرالمؤمنین علیهالسلام
کتاب حاوی گزارشهای قابل توجهی از سیره و گفتار امام علی علیهالسلام است. (تحلیلهای نویسنده لزوماً مورد تأیید بنده نیست)
۶۲ صفحه
مدت زمان تقریبی مطالعه نیم ساعت
کانال #آسمان_دیگر
🆔https://eitaa.com/AnotherSky
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ أُولَاهُمَا بَعَثْنَا عَلَيْكُمْ عِبَادًا لَنَا أُولِي بَأْسٍ شَدِيدٍ فَجَاسُوا خِلَالَ الدِّيَارِ ۚ وَكَانَ وَعْدًا مَفْعُولًا ﴿اسرا:٥﴾
#وعده_صادق
#حالِخوب
چقدر خوبه سر صبح که میخوای بری سرِ کار یه صحنه اینطوری ببینی.
ببینی که آدما هنوز در جریان احوال هم هستند.
دلشون برا هم میسوزه.
در جریان غم و نداریِ هم هستند.
خوبه گهگاهی #در_جریان_هم_باشیم.
هدایت شده از موسسه معارف اهل بیت علیهم السلام
«کارگاه معناشناسی در متون وحیانی»
👨💻مدرس: حجت الاسلام والمسلمین دکتر شعبان نصرتی
📆زمان:
یکشنبهها، ساعت ۱۸ (شروع از نهم اردیبهشت)
📌مکان:
خیابان صفاییه، کوچه ۲۱، فرعی اول سمت چپ، پلاک ۵۰، مرکز تخصصی معارف اهلبیت علیهمالسلام
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات
دانشگاه آزاد
#یادداشت عمومی
نزدیک به 15 سال پیش، من و سه نفر از رفقا، داخل اتاقک هشتم سالن 15 قطار تهران-مشهد نشسته بودیم که پیرمردی لاغر اندام، خوشپوش و خوشرو وارد شد. برق چشمانش در همان ابتدای ورود نشان از خوشحرفی و خوشمجلسیاش میداد.
دربارۀ همه چیز حرفی داشت و برای هر متنی حاشیهای. به ویژه با غذا خوردن من خیلی حال کرده بود و میگفت: «جوری میخوری که آدمِ سیر به هوس میافته» (اون موقع بود که فهمیدم با چه حرصی و ولعی لقمهها را میخورم!😅از آن پس شیکتر خوردم. )
همسرش را به تازگی از دست داده بود و از عشقاش به او حکایتها داشت.
اما مهمتر از همۀ اینها دیدگاهاش دربارۀ دنیا بود: «دنیا #دانشگاه_آزاد است. دانشگاهی که هرکسی یا هر چیزی در آن میتواند #معلّم و #استاد باشد، به شرط اینکه شاگرد و دانشجو اهل دیدن، دقّت کردن و درس گرفتن باشد.»
با این پیشدرآمد قصد دارم از برخی معلمان و اساتیدِ خودم در این دانشگاه آزاد تشکر کنم:
1. همان پیرمرد لاغراندمِ خوشپوشِ خوشروی خوشسخنِ خوشمجلس که به واژۀ دانشگاه آزاد آبرو داد.
2.معلم کلاس دومِ ابتداییام مرحوم پیشوا❤️ که با اینکه متوجه شد کلاس را نجس کردهام عیبپوشی کرد و دروغ من را راست پنداشت و ضایعام نکرد. (اما خداییش جوری با اعتماد به نفس گفتم: «قبل از اینکه ما بیایم بود» که همۀ بچهها باور کردند)
3. داییام که با شُل بستنِ پالان الاغ و سوار کردنِ من، برادرم، پسردایی و پسرخاله بر روی الاغِ بیچاره به من آموخت، کار از غیرمحکمکاری خیلی عیب میکنه. (هنوزم احتمال میدم دایی بنده قصد ترور دستهجمعیِ ما رو داشت)
4. آن سنگ بزرگی که در مسیر خانۀ پدربزرگم بود و به منِ سر به هوا، سر به زیری را آموخت. (البته کمی بد اخلاق بود چون هم شلوارم پاره شد و هم صورتم زخمی.)
و بسیار معلم دیگری که به من بسیار درس آموختند و الان فرصتِ بازگو کردنشان نیست.
🖋سیدمحمدباقر میرصانع
کانال #آسمان_دیگر
🆔https://eitaa.com/AnotherSky
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«داد و دَِهِش»
خداوند در قرآن به صراحت امر به عدل و احسان کرده است:
إِنَّ اللَّهَ يَأمُرُ بِالعَدلِ وَالإِحسانِ ﴿نحل:۹۰﴾
عدل و احسان همان «داد» و «دهش» است که فردوسی بارها آنها را به هم عطف کرده، به خوانندگان شاهنامه توصیه میکند!
بفرمان یزدان پیروزگر ... بداد و دهش تنگ بسته کمر
در ادامه به هشت اثر این دو فضیلت اخلاقی از نگاه فردوسی اشاره میکنم:
1. نیرومندی دل و قلب انسان
بداد و دهش دل توانگر کنید ... از آزادگی بر سر افسر کنید
2. زنده و پویا شدن جامعه و جهان
بر آن نیز گنجی پراکنده کرد ... جهانی بداد و دهش زنده کرد
3. آبادی و رضایت زیر دستان
بداد و دهش گیتی آباد دار ... دل زیردستان خود شاد دار
4. پاک شدن انسان از بدی و نقصان
چو داد و دهش باشد و راستی ... نپیچد دل از کژی و کاستی
5. آرامش و راحتی
سوی زال کرد آنگهی سام روی ... که داد و دهش گیر و آرام جوی
6. نو شدن و تازگی دنیا
جهان را بداد و دهش نو کنم ... مگر کز بدان باغ بی خو کنم
7. رمز سعادت دنیا و آخرت
دو گیتی بداد و دهش داشتند ... به بیداد بر چشم نگماشتند
8. فضایل اصلی انسان سعادتمند
بداد و دهش یافت این نیکوئی ... توداد و دهش کن فریدون توئی
#فردوسی
۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی
🖋سیدمحمدباقر میرصانع
کانال #آسمان_دیگر
🆔https://eitaa.com/AnotherSky
با سلام و احترام خدمت شما پژوهشگر عزیز و گرامی
همان گونه که احتمالا مستحضرید فصلنامه تخصصی حیات معنوی در حوزه اخلاق اجتماعی و معنویت شماره های متعددی را تاکنون در موضوعات مختلف و در قالب ویژه نامه های تخصصی منتشر کرده است.
از این رو به اطلاع می رساند یکی از شماره های پیش روی این نشریه به موضوع "صدق و راستی (۲) در ارتباط با موضوعات مختلف؛ اعم از دینی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ..." اختصاص یافته است ،موجب کمال امتنان و افتخار است که یکی از مقالات این شماره حاصل تأملات فکری و نظریه پردازی جنابعالی باشد.
پیشاپیش از لطفی که مبذول می فرمایید سپاسگزارم.
جهت ارسال مقاله:👇
آیدی در ایتا
@mirsane_smb
ايميل
Smb.mirsane@gmail.com
با احترام مجدد سیدمحمدباقرمیرصانع سردبیر ویژه نامه صدق و راستی۲
استعارههای غلط و اخلاق انتخابات
#یادداشت
#خطاهای_عملی
«ذهنِ ما برای فهم و درک بسیاری از چیزها از چیزهای دیگر کمک میگیرد» به این عملیات ذهنی استعاره میگویند.
برای مثال ما برای بررسی و نقد نظریهها و استدلالها، آنها را مانند یک ساختمان در نظر میگیریم. به این جملات توجه کنید:
1. این موضوع زیربنای استدلال شما است.
2. پایههای استدلال متزلزل است.
3. اگر این ثابت شود استدلال فرو خواهد پاشید.
4. نظریه فلانی بر دلایل قدرتمند بنا شده است.
ما در زندگی عادی اینقدر با این استعارهها انس گرفتهایم که بسیاری را متوجه نمیشویم و به راحتی به کار میبریم. اهمیت این استعارهها از آن جهت است که به رفتارهای ما جهت میدهند. (برای اطلاع بیشتر ن.ک: «اصول فلسفه و روش رئالیسم»، مقاله ششم، علامه طباطبایی، انتشارات صدرا و «استعارههایی که با آنها زندگی میکنیم»؛ نوشته جرج لیکاف، نشر علم)
استعارههای درست رفتارهای صحیح و اخلاقی را تسهیل میکنند و استعارههای غلط به رفتارهای ناصواب منجر میشود.
متأسفانه انتخابات یکی از چیزهایی است که استعاره غلط درباره آن همهگیر شده است. بیشتر مردم برای فهم صحنه انتخابات از استعاره "جنگ" استفاده میکنند. به عبارات زیر توجه کنید:
۱. کارزار انتخابات
۲. ما پیروز انتخاباتیم.
۳. او در مناظره غلبه کرد.
۴. رقیب با تمام توان به صحنه آمده
...
بسیاری از تنشها، بیاخلاقیها و گفتوگوهای چالشی و تخریبی زاییده این استعاره غلط است. مرزکشی میان نامزدها، تفسیق و تکفیر رقیبِ انتخاباتی به دلیل این است که انتخابات را صحنه جنگ پنداشتهایم. در جنگ علاوه بر توانایی خود باید نقاط ضعف نیروی مقابل را ملاحظه کرد، دقیقا به همین دلیل است که نامزدهای انتخاباتی و هواداران دست به تخریب یکدیگر میزنند.
یکی از راههای ترمیم #اخلاق_انتخابات برگرداندن استعاره آن از #جنگ به #وکالت است. در انتخاب وکیل تقابل و درگیری معنا ندارد. دو وکیل ممکن است سالم، صالح و معتمد باشند اما آنچه یکی را بر دیگری مقدم میکند توانایی و مهارت او است.
"حقیقتِ انتخابات گزینش وکیل برای رتق و فتق امور جاری مملکت است." آن را صحنه جنگ و زورآزمایی ندانید.
🖋سیدمحمدباقر میرصانع
کانال #آسمان_دیگر
🆔https://eitaa.com/AnotherSky
مخالفانِ اخلاقمدار چگونهاند؟
#یادداشت
#اخلاقِ_مخالفت
بخشی از زندگی و رفتارهای ما در حوزۀ مخالفت کردن است؛ مخالفت کردن با کسی، با عقیدهای، با دیدگاهی، با حزبی، با نامزدِ انتخاباتی، یا با دین و یا مذهب دیگری است.
آدمهای اخلاقی چگونه مخالفت میکنند؟
به طور طبیعی هر مخالفی خود دیدگاهی، عقیدهای یا مذهبی دارد و انتظار دارد دیگران و به ویژه دگراندیشان قواعد و نکاتی را در مخالفتِ با او رعایت کنند؛ حال آن انتظارات چیست؟
گنسلر در کتاب "اخلاق و دین" هشت انتظار زیر را مطرح میکند:
1. سخنان ما را کامل و خوب گوش کند.
2. منصف باشد و نخواهد به هر صورت ما را محکوم کند.
3. به دیدگاه و عقیدۀ ما احترام بگذارد و توهین را کنار بگذارد.
4. کلام ما را تحریف نکند و نهایت تلاش خود را برای ارائه بهترین تبیین از کلام ما انجام دهد.
5. چند آدم بد که هم عقیدۀ با ما هستند را به همۀ ما تعمیم ندهد.
6. بهترین افراد در مذهب و عقیدۀ خود را با بدترین یا افراد متوسط در دیدگاه ما مقایسه نکند.
7. به نگاه، باور و اعتقاد ما خوش گمان باشد.
8. تفاوتها و اختلافاتمان را انکار نکند و بزرگ نیز نکند.
این هشت انتظار به ضمیمه قاعده زرین -با دیگران چنان رفتار کن که خوش داری با تو رفتار کنند- اصولِ اخلاقیِ مخالفت را بیان میکنند؛
(با مخالفانت چنان رفتار کن که خوش داری با تو رفتار کنند)
به نظرم #مخالفانِ_اخلاقمدار این ۸ انتظار را برآورده میکنند.
🖋سیدمحمدباقر میرصانع
کانال #آسمان_دیگر
🆔https://eitaa.com/AnotherSky