Tasnif_dar_kooche sare shab.mp3
18.79M
🎵 کوچهسار شب
آلبوم: جام تهی
شاعر: #هوشنگ_ابتهاج
آهنگساز: #محمدرضا_لطفی
خواننده: #محمدرضا_شجریان
تنظیم ارکستر: #فریدون_شهبازیان
🖋️درین سرای بیکسی کسی به در نمیزند
به دشـتِ پُرملال ما پرنده پَر نمیزند
یکی ز شبگرفتگان چراغ بر نمیکُند
کسی به کوچهسارِ شب درِ سحر نمیزند
نشستهام در انتظارِ این غبارِ بیسـوار
دریغ کز شبی چنین سپیده سر نمیزند
گذرگهیست پُر ستم که اندر او به غیر غم
یکی صلای آشـنا به رهگذر نمیزند
🔗 بهترین تصنیفها با صدای محمدرضا شجریان را در سایت میدان آزادی بشنوید.
#موسیقی
#مجله_میدان_آزادی
4⃣0⃣3⃣
@azadisqart
▫️تکنگاری: نگاهی به زندگی و آثار فریدون مشیری
👤 امروزه کمتر کسی را میتوان یافت که نام #فریدون_مشیری را شنیده باشد، اما شعر کوچه را از او به خاطر نیاورد؛ حتی این احتمال وجود دارد که کسی نام او را نداند، اما شعر کوچه را به حافظه سپرده باشد. این میان، پرسش مهمی که در ذهن مطرح میشود علت توفیق این شعر و برخی دیگر از آثار فریدون مشیری بهعنوان یکی از شاعران نوکلاسیکسرا و از مهمترین چهرههای جریان شعر رمانتیک است.
📕 عوامل متعددی میتواند در توفیق یک شعر در کارنامهی شاعر دخیل باشد که در خصوص فریدون مشیری باید از ویژگی مهم سادهنویسی سخن به میان آورد. شفیعی کدکنی اهمیت این شاخصهی زبانی را در موفقیت مشیری چنین خلاصه میکند: «مشیری میکوشد که شعرهایش را به طبقهی وسیعتری از جامعهی ما که اکنون حوصلهی جستجو و کوشش برای گشودن رمزهای شعر شاعران تندرو و افراطی را ندارد و هنوز موازین پسندش، کموبیش از شعر سنتی سرچشمه میگیرد، عرضه کند». او راز موفقیت شعر مشیری را سادگی و همواری زبان شعرهایش دانسته و اعتقاد دارد این نوع زبان قلمروی پسند خواننده است.
🔗متن کامل تکنگاری فریدون مشیری را به بهانهی سالروز درگذشت این هنرمند بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#شعر
4⃣0⃣4⃣
@azadisqart
▫️زندگی هنری #پابلو_پیکاسو به دورههای پنجگانهی «دورهی آبی»، «دورهی صورتی»، «دورهی کوبیسم»، «دورهی نئوکلاسیک» و «دورهی سوررئال» قابل بخشبندی است که چهار دوره از آن پررنگتر به چشم میآید.
▫️ دورهی آبی: رنگِ آبی در آثار پیکاسو آیینهای است که فقر، بیزاری و تنهایی را به نمایش میگذارد. الهامبخش این دورهی هنری زندگی او خودکشی کارلوس کاساگماس، دوست هنردوست و شاعرش بود. با وجود آنکه پیکاسو بسیاری از تفسیرهای آثار هنری خود را برنمیتابید و معتقد بود آنها به بیراهه رفتهاند، آثار این دوران ما را به تماشای سوژههایی میبَرد که به طبقهی فرودست جامعه تعلق دارند. یکی از تابلوهای معروف این دوران، تابلوی «گیتاریست پیر» است. در این اثر وجود رنگهای سرد، همچون سبز و آبی، بهزیبایی حس ناامیدی را به تماشاگر القا میکند. با این همه، منتقدان معتقدند رنگ گرم گیتار، بهعنوان مجاز و نمادی از هنر، امیدبخش به نظر میرسد.
🔗 در صد و چهلمین سالروز تولد پابلو پیکاسو از پیشگامان هنر مدرن، متن کامل تکنگاری پابلو پیکاسو را بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#نقاشی
4⃣0⃣5⃣
@azadisqart
▫️ «زودپز؛ این خندهها مصنوعی است!»
🎬 «#زودپز» فیلمی به کارگردانی #رامبد_جوان و تهیهکنندگی منصور سهرابپور است که اواسط مهر امسال اکران شد. داستان فیلم که در فضای موشکباران دههی شصت تهران میگذرد دربارهی دو باجناق است که تلاش میکنند پدرزن مرحومشان را شهید جا بزنند. نوید محمدزاده (در نقش شاهین)، محسن تنابنده (در نقش سیروس)، گلاره عباسی، روزبه حصاری و محمود جعفری از بازیگران این فیلم هستند.
زودپز، واقعاً هیچ برگ برندهای ندارد؛ نقش مثبت تنابنده و محمدزاده هم فقط برای روی پوستر و کشاندن مردم به سینما بوده است و بس. همه چیز در فیلم بهشکل غلوشدهای مصنوعی است؛ بازیها، شخصیتها، فضای فیلم، دیالوگها، گریم و حتی پوستر فیلم.
🖋 داستان و فرم فیلم تکراری است؛ مانند اکثر فیلمهای کمدی این دهه، یک زوج هنری بازیگران اصلی فیلماند. قصهی فیلم هم یادآور بسیاری از کمدیهای خوب و بد ایرانی است. حتی «#هزارپا» که «زودپز» بیشترین شباهت را به آن دارد، حداقل در خلق موقعیتها و شخصیتهای کمیک، خیلی بهتر از «زودپز» از آب درآمده است. میتوان گفت فیلم جز چند سکانس کوتاه که خنده به لب میآورد چیزی برای عرضه کردن ندارد.
🔍 نکتهی قابل تأمل دربارهی فیلم این است که چطور وزارت ارشاد درست زمانی که دشمن کشورمان را تهدید نظامی کرده اجازهی اکران فیلمی را میدهد که به موشکباران دههی شصت ایران مربوط است؟!
🔗 متن کامل ریویو: نقد و نظری به فیلم «زودپز» ساخته «رامبد جوان» را بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
4⃣0⃣6⃣
@azadisqart
▫️ فهرست: همهی رمانهای نیکوس کازانتزاکیس
📆 امروز ۲۶ نوامبر سالروز درگذشت یکی از مشهورترین داستاننویسان یونانی است که در عالم مسیحیت شهرتی جهانی دارد. او کسی نیست جز نیکوس کازانتزاکیس که اگرچه بسیاری او را در کسوت نویسندگی میشناسند اما او شاعر، مترجم و روزنامهنگاری بود که سری پرشور برای دیدن جهان داشت. از کازانتزاکیس آثار فراوانی به فارسی ترجمه شده است. اما در این یادداشت فقط به بررسی رمانهای ترجمه شده او پرداختهایم.
📕 کمتر نویسندهای را میتوان یافت که این اندازه دین را موضوع آثارش قرار داده باشد. شخصیت حضرت عیسی مسیح علیهالسلام قهرمان رمان «آخرین وسوسه مسیح» است و شخصیت فرانسیس قدیس شخصیت اصلی رمان «سنت فرانسیس»؛ به همین ترتیب رمان «مسیح بازمصلوب» تماما بر اساس قرینهسازی قهرمان با شخصیت حضرت عیسی مسیح، و رمان «برادرکشی» بر پایهی مسئله افراطگرایی مذهبی شکل گرفتهاند.
🔗 متن کامل فهرست: همهی رمانهای نیکوس کازانتزاکیس + نقد و بررسی را بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
4⃣0⃣7⃣
@azadisqart
▫️ فهرست: ۱۰ اقتباس سینمایی برتر از داستان پینوکیو
🖋 ماجراهای #پینوکیو، این داستان آشنا و نوستالژیک که در سال ۱۸۸۱ از شهر فلورانس ایتالیا سر برآورد، ابتدا بخشی از یک سری داستان در مجلهای ایتالیایی بود که بعدها به کتابی واحد تبدیل شد. این قصه که حتی در زمان خودش هم بهشدت پرطرفدار بود، واگویههای پدرانهی #کارلو_کلودی بود برای کودکان عصر خودش. او میخواست این کودکان را بیشتر با پایههای اخلاق و انسانیت آشنا کند. در حقیقت وقتی به اعماق داستان پینوکیو نگاه میکنیم، میتوانیم در آینهی شخصیت پدر ژپتو انعکاس کارلو کلودی را ببینیم. او در نقش پدر و راهنما میخواهد این پیام را برساند که تا وقتی از چارچوبهای اخلاق انسانی دوریم با عروسکی چوبی فرقی نداریم و تنها کالبدمان شبیه به انسانی است که میتواند حرکت کند و حرف بزند!
🎬 بیش از چهل اقتباس سینمایی از پینوکیو بر پردهی نمایش سینمای جایجای جهان به حرکت درآمد که اولین آنها به اولین روزهای حیات سینمای صامت در سال ۱۹۱۱ برمیگردد.
در ادامهی این یادداشت قصد داریم از میان تمام اقتباسهای سینمایی پینوکیو به ده مورد از برترینها بپردازیم؛ آنهایی که به بهترین شکل عروسک خیمهشببازی کارلو کلودی را به حرکت درآوردهاند و به آن جان بخشیدهاند.
🔗 متن کامل فهرست: ۱۰ اقتباس سینمایی برتر از داستان پینوکیو را بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
4⃣0⃣8⃣
@azadisqart
🎴#پوستر
▫️ سر میدهند سربازها، وقتی همهی کودکان سرزمینمان، سر بر زمین داشتند.
تصویرگر: منصوره دهقانی
#مجله_میدان_آزادی
4⃣0⃣9⃣
@azadisqart
▫️ تکنگاری: نگاهی به زندگی و آثار ایران درودی
👤 بعضی انسانها جهان را بیشتر با قلبشان درک میکنند و زور احساساتشان همیشه بر منطقشان میچربد. اینها اگر نقاش شوند، نقاشیهایشان بیش از هر چیز عمدتاً تبلور احساسات است؛ بهسان آیینهای در مقابل روح حساسشان.
📆 امروز سالگرد درگذشت #ایران_درّودی؛ نقاش، کارگردان، نویسنده، منتقد هنری و استاد برجسته دانشگاهاست. درودی بیشاز همه با نقاشیهای خیالانگیز و انتزاعی که خلق کرده شناخته میشود. گرچه این نقاشیها به آثار سوررئالیستی شباهت دارد، اما این فضای نمادین بهواسطهی نوع مواجههی درودی با پدیدهها و هستی شکل گرفته است. او آثارش را بداهه میسازد و در این باره میگوید: «نقاشیهای من نمیتوانند چیزی جز بداهه باشند. من اینطور فکر میکنم، چراکه سعی دارم حسم را القا کنم، نه اینکه حادثه یا داستانی را روایت کنم. من حتی رنگهایی را که درونمایهی اصلی تابلو را به وجود میآورند، از پیش انتخاب نمیکنم. خلاصه کنم: من با ندانستههایم نقاشی میکنم.»
نام ایران را پدرش برای او برگزیده بود؛ نامی که بخشی مهم از هویتش را شکل داد. پدر، تحصیلکردهی فرنگ و عاشق فرهنگ ایران بود و بذر این عشق را بهخوبی در دل ایرانش نیز کاشت. تأکید پدر بر شناخت فرهنگ ایران و دانستن عمیق زبان فارسی، از او فردی وطندوست ساخت که شیفتهی تاریخ ایران خصوصاً هخامنشیان و اشکانیان بود، بهنحوی که در مدرسه او را «ایران هخامنشی» مینامیدند.
🔗 متن کامل تکنگاری: نگاهی به زندگی و آثار ایران درودی را بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#نقاشی
4⃣1⃣0⃣
@azadisqart
▫️ فهرست: ۵ رمان فانتزی تاریخی از نویسندگان ایرانی برای نوجوانان
🔍 فانتزی مدرن از قرن نوزدهم و در عصر ویکتوریا از پس دودهای کارخانهی تکنولوژی سر برآورد؛ در زمانهای که عقلگرایی و هیاهوی تغییرات سریعالسیر صنعت، انسان را بیش از پیش نیازمند فرار به جهانی خیالی میکرد. رفتهرفته روانشناسان و نظریهپردازان به کاوش در دلیل پیدایش این ژانر ادبی پرداختند و هر یک رأیی در ستایش یا تخریب آن صادر کردند. برخی همچون روسو آن را ادبیات فریب خواندند و برای کودکان مضر دانستند و برخی مثل سر والتر اسکات آن را نمایشی از دروغ و کذب محض معرفی کردند. دامنهی مخالفتها ادامه یافت تا بالاخره موکلانی قدر از فانتزی حمایت کردند و از فواید آن برای مخاطب کودک و نوجوان سخن راندند. در نهایت بر همگان محرز شد که فانتزی یکی از مهمترین ژانرهای ادبیات کودک است؛ چراکه نقشی مهم در افزایش خلاقیت، مهارت حل مسئله، تقویت حافظه و قدرت زبانی کودکان و نوجوانان دارد.
📚 از همان زمان فانتزی مدرن بیشتر در ادبیات جهان جا باز کرد و زیرشاخههای متعددی را بر درخت تنومندش افزود که شاید از جذابترین آنها زیرشاخههای فانتزیتاریخی باشد که حداقل در ادبیات غرب آثار مهمی را به خود اختصاص میدهند. در این #فهرست اما به سراغ آثار تألیفی و نه ترجمهای رفتهایم تا مخاطب خود را با پنج تا از بهترینهای ژانر فانتزی تاریخی ایرانی آشنا کنیم.
🔗 به مناسبت روز ملی نوجوان، متن کامل فهرست بهترین رمانهای فانتزی تاریخی برای مخاطب نوجوان را بخوانید.
#فهرست_آثار
#مجله_میدان_آزادی
4⃣1⃣1⃣
@azadisqart
▫️ فهرست: ۵ رمان از بهترین رمانهای فانتزی حماسی برای نوجوانان
🔎 در ایران اگرچه ادبیات فانتزی از ابتدای ۱۳۰۰ پا به دنیای ادبیات گذاشته اما بهدلیل فقدان زمینههای اجتماعی و تقلیدهای خام تا دههی هفتاد بروز چندان موفقی نداشت. از اواخر دههی هشتاد تاکنون اما روی دیگر سکه نمایان شده و نویسندگان قلم خیال به دست گرفته و با رجزخوانی ماهرانه در جهان فانتزی، رمانهای ژانر فانتزی به خصوص برای مخاطب نوجوان پدید میآورند. ژانر فانتزیحماسی نیز از این قاعده مستثنا نیستند و آثار مهمی در این ژانر خلق شده است.
📚 در ادامهی این یادداشت قصد داریم پنج نمونهی مهم از این ژانر فانتزی حماسی نوجوان را که عموما توسط نویسندههای ایرانی نوشته شده معرفی کنیم. این اثار به بهترین شکل حماسهها و تاریخ ایرانزمین را بازآفرینی کرده و به آنها حیاتی نو بخشیدهاند.
🔗 به مناسبت روز ملی نوجوان، متن کامل فهرست بهترین رمانهای فانتزی تاریخی برای نوجوانان را بخوانید.
#فهرست_آثار
#مجله_میدان_آزادی
4⃣1⃣2⃣
@azadisqart
23.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ویدئو
امروز زادروز دیهگو آرماندو مارادوناست. مردی که هرگز از نشان دادن مخالفتش با جهان سرمایهداری و استعمار نترسید. مردی که با رهبران چپ آمریکای جنوبی مثل کاسترو، چاوز و چگوارا همدلی آشکاری داشت. مردی که در برنامه تلویزیونی اعلام کرد از بوش متنفر است و بوش باید متوقف بشود. مردی که در جنگ اسرائیل و فلسطین حمایت کامل خودش از فلسطین را اعلام کرد. مردی که دست خدا را انتقام از انگلیس عنوان کرد. مردی که همیشه خودش بود. مردی که وقتی مرد، رقیب سرسختش پله در نامهای برای او نوشت: زندگی تو در صداقت تعریف میشد.
به همین مناسبت، در #مجله_میدان_آزادی کلیپی تهیه کردهایم از هرآنچه در سینمای ایران از گل معروف مارادونا و «دست خدا» روایت شده است.
🔗 ویدئوی باکیفیت را اینجا ببینید.
4⃣1⃣3⃣
@azadisqart
▫️ آقا سروش! بیا و دراگِ ما بچههای پایین را بزن!
👤 آقا سروش! بچهمحلهای من اگر یک روز عصر بعد از گُل کشیدن بیایند سینما، به کدام بخش فیلم شما میتوانند بخندند؟ به آن بطری آب که عوض بطری مشروب گرفته میشود؟ به آن مخزنی ابتدای فیلم با آن ماشین لاکچری؟ به آن مجلس عروسی؟ به آن پارتی در ویلای دکتر؟ اگر به هر کدام از اینها بخندند به آن کوکائین کشیدن دقیقه به دقیقه، بعید است بخندند. این یکی خیلی ضدحال بزرگی برایشان است؛ این گرانترین مخدر!
در بخش دوم؛ حرفی بیشتر با خود شما و ایمان صفایی که اهل فضل و کمالات هستید کار دارم و در این بخش خدمتتان درس پس میدهم. میدانید که خیلی از سوءتفاهمهای میان انسانها که باعث دعوا و درگیری و حتی جنگ جهانی میشود ناشی از «مغالطه»ها هستند. یعنی یک طرف برای اینکه حرف غلط خودش را به کرسی بنشاند به یک روش غلط استدلال میکند و داستان را به روش اشتباه خودش تعریف میکند.
🔗 به مناسبت اکران «#صبحانه_با_زرافهها»، متن کامل یادداشت: سروش صحت و مغالطه «کوچکنمایی» و «بزرگنمایی» در «صبحانه با زرافهها» را بخوانید.
#سروش_صحت
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
4⃣1⃣4⃣
@azadisqart
▫️ژانر هنر ضدجنگ
#مدفن_کرم_های_شب_تاب محصول ۱۹۸۸ معروفترین، محبوبترین، تاثیرگذارترین و مهمترین انیمیشن سینمایی #ایسائو_تاکاهاتا است. این اثر در حالت عادی برخلاف آثار دیگر تاکاهاتا قابل توصیه به همه روحیهها نیست چون آن را در شمار غمگینترین آثار کل تاریخ سینما برشمردهاند و دستکم میتوانیم غمگینترین اثر تاریخ انیمیشن بدانیمش؛ اما در شرایط جنگی و به خصوص نسلکشی این روزگار، تماشای این انیمیشن برای همه انسانها مخصوصا آنانکه سعی کردهاند خود را از فکرکردن به موضوع جنگ دور نگاه دارند قابل توصیه است. مگر کسانی که واقعا تحمل آثار غمگین را ندارند.
البته برای پیگیران حرفهای سینما این مسائل ثانوی است. بسیاری از منتقدان سینمایی جهان و حتی راجر ایبرت آمریکایی هم مدفن کرمهای شبتاب را جزو برترین آثار تاریخ سینمای جنگ معرفی کردهاند. در سایت آمریکایی «آیامدیبی» این فیلم با امتیاز ۸/۵ از ۱۰، چهلمین فیلم محبوب جهان است؛ رتبهای که با توجه به انیمیشنبودن و غیرغربیبودن آنهم در چنین سایتی جدا تحسین دارد.
🔗 متن نقد و بررسی انیمیشن مدفن کرمهای شبتاب را ببینید.
#مجله_میدان_آزادی
#انیمیشن
4⃣1⃣5⃣
@azadisqart
🔎چرا «هری پاتر» را از «ارباب حلقهها» بیشتر دوست داریم بااینکه از هر طرف که نگاه میکنیم، «هری پاتر» وامدار «ارباب حلقهها»ست. بعد از بالا و پایین کردن فراوان به این نقطه میرسیم: «شاید بهخاطر روح مدرسهایِ داستان هری پاتر است. تالکین همه چیز دارد ولی مدرسه ندارد.» شاید علتش همین باشد. «مدرسه» و «دانشآموز بودن» تجربهی مشترک همهی انسانهای عصر حاضر است و در هر اثری بیاید باعث همذاتپنداری میشود. خوب که دقت کنیم خیلی از آثار محبوب و بهیادماندنی دانشآموزمحورند؛ از «نیکولا کوچولو» گرفته تا «انجمن شاعران مرده». در این یادداشت به مناسبت ۱۳ آبان درباره دانشآموزهای بهیادماندنی تلویزیون ایران نوشتیم که هر یک از ما به نوعی با آنها همذاتپنداری کردهایم.
▫️شاید بتوانیم نماد دانشآموزترین شخصیت تلویزیون ایران را «مجید» بدانیم. مجید که عاشق کلاس انشا است. مجید که از درس پرسیدن معلم ریاضی میترسد. مجید که همیشه با ناظم درگیر است. میخواهد ملخ بخورد که ذهنش خوب کار کند و امتحانهایش را خوب بدهد. مجید که سربههوا و بازیگوش است و در آسمانها سیر میکند و سقف مدرسه برایش کوتاه است و هر بار ما را یاد خودمان میاندازد که ترسیدهایم، شعر گفتهایم و ازمان تعریف کردند یا توی ذوقمان زدند، امتحان داشتهایم ودنبال بهانههای جورواجور بودیم که درس نخواندنمان را توجیه کنیم و هر بار مجید را دیدهایم با او همراهی کردهایم و خندیدهایم.
🔗 به مناسبت روز دانشآموز متن بهیادماندنیترین دانشآموزان سریالهای تلویزیون ایران را بخوانید.
#فهرست_آثار
#مجله_میدان_آزادی
#سریال
4⃣1⃣6⃣
@azadisqart
◽ هفتمین اپیزود پادکست «رادیو خرمالو» منتشر شد
📻 پادکست «رادیو خرمالو» سلسله پادکستهایی است که با نگاهی ویژه به کتاب، برای نوجوانان و با موضوع رمان نوجوان همزمان با آغاز نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از اردیبهشتماه ۱۴۰۳ منتشر شده و تا کنون ادامه یافته است. اکنون هفتمین شماره از پادکست #رادیو_خرمالو با نویسندگی و اجرای معصومه توکلی -نویسنده، منتقد کتاب و مدرس کتابخوانی- منتشر شد.
👤 #معصومه_توکلی در هفتمین شماره از پادکست رادیو خرمالو، قصههایی از چهارگوشهی دنیا معرفی میکند با این توضیح که بستگی دارد کجا را گوشهی دنیا ببینید؛ نویسندههای این قصهها لزوما اهل همانجایی نیستند که داستان در آنجا اتفاق میافتد اما توانستهاند اثری بنویسند که وقتی شما میخوانید میتوانید با قاطعیت بگویید سفری به آن گوشهی دنیا داشتهاید.
🔗 شما میتوانید هفتمین اپیزود پادکست رادیو خرمالو را از اینجا گوش کنید.
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات_کودک_و_نوجوان
4⃣1⃣7⃣
@azadisqart
◽ یادداشت: آیا گسترش سکوهای نمایشی مخاطب تلویزیون و سینما را کم میکند؟
🔎 باید بپذیریم که مخاطب بهدنبال موضوع جذاب و فرم هنری با ارزشهای زیباشناسانه است و اگر یک اثر نمایشی واجد این دو وجه نباشد، بهطور طبیعی او را دلسرد میکند. حالا اگر یک فیلم سینمایی یا یک #سریال تلویزیونی نتواند مخاطبش را راضی کند، طبیعی است او راه دیگری برای برطرف کردن «نیاز تصویری» خود پیدا خواهد کرد؛ نیازی طبیعی و بدیهی مثل غذا خوردن و نفس کشیدن. انسان سدهی بیست و یکم نمیتواند بدون تصویر سر کند.
📺 پس حالا که نیاز تصویری امری طبیعی و بدیهی است، مخاطبی که نتواند نیاز بصریاش را با تلویزیون برطرف کند، راه دیگری پیدا میکند و اینجاست که وجود سکوهای نمایشی که اقدام به پخش فیلم سینمایی و سریالهای سکوهای مختلف جهان میکنند که اصولاً هم ساختار جذابی دارند و موضوع هیجانانگیزی را دستمایهی ساخت قرار دادهاند، مخاطب را شیفته و «پاگیر» میکنند.
🔗 متن کامل این یادداشت را در پرونده هزار و یک سریال بخوانید.
#هزار_و_یک_سریال
#مجله_میدان_آزادی
4⃣1⃣8⃣
@azadisqart
🔮 اپیزود دوم «رادیو رازآلو» منتشر شد
🪄 اپیزود دوم «رادیو رازآلو» در حالوهوای داستانهای «هزارویک شب» با ماجراهایی از سرزمینی که پادشاهش هر روز صبح همسرش را میکشد و هر شب همسر جدیدی اختیار میکند در پادگیرها منتشر شد.
🔍 شاید با خودتان بگویید این #داستان ربط خاصی هم به #ادبیات فانتزی ندارد و تنها مجموعهای از افسانههای کهن است. بله! «هزار و یک شب» فانتزی به معنای جریان مدرن تخیلی محسوب نمیشود ولی شاید اگر بشنوید این کتاب چه مسیری را از حدود هزار سال پیش تا الان طی کرده، به کدام کشورها سفر کرده و روی چه خردهفرهنگهایی تاثیر دوسویه داشته است، دیگر نتوانید از اهمیت و تاثیرش بر ادبیات فانتزی مدرن چشمپوشی کنید.
🔗 متن کامل خبر را اینجا بخوانید. همچنین میتوانید #رادیو_رازآلو را با یک کلیک در لینک زیر بشنوید:
کستباکس رادیو رازآلو
#مجله_میدان_آزادی
4⃣1⃣9⃣
@azadisqart
🎶 فهرست: ۱۰ تکنوازی پیانو از بهترین آهنگهای آندره آرزومانیان
#آندره_آرزومانیان یکی از بهترین نوازندگان پیانوی کشورمان بود که با سبک ویژه نوازندگیاش توجهها را به خود جلب کرد و سالها در بسیاری از آلبومهای #موسیقی نوازندگی پیانو را به عهده داشت. در این مطلب ۱۰ قطعه از بهترین تکنوازیهای او را به بهانه ۱۵ آبان، هشتادمین زادروز این پیانیست ایرانی ارمنیتبار برای شما گلچین کردهایم.
🔗 بهترین تکنوازیهای آندره آرزومانیان را در سایت میدان آزادی بشنوید.
#مجله_میدان_آزادی
4⃣2⃣0⃣
@azadisqart
مجله میدان آزادی
🎶 فهرست: ۱۰ تکنوازی پیانو از بهترین آهنگهای آندره آرزومانیان #آندره_آرزومانیان یکی از بهترین نوا
پاییز، پاییز، پاییز- آلبوم پاییز طلایی_2.mp3
3.89M
🎵 «پاییز، پاییز، پاییز»
آلبوم: پاییز طلایی
نوازندهی پیانو: آندره آرزومانیان
🔗 سایر تکنوازیهای این هنرمند را در سایت میدان آزادی بشنوید
#موسیقی
#مجله_میدان_آزادی
4⃣2⃣1⃣
@azadisqart
49.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ویدئو: ترانه اقتباسی جولیا پطرس برای سید حسن نصرالله + ترجمه فارسی
سال ۲۰۰۶، پس از جنگ ۳۳ روزه که خاک و مرز لبنان با همت حزبالله لبنان و رهبری شهید آزادی و آزادگی و فرماندۀ بزرگ «سید حسن نصرالله» برای همیشه از چنگ قصابان غاصب صهیونیست آزاد شد، انتشار ترانهای جهان عرب را تحت تاثیر قرار داد. این آهنگ را خانم «جولیا پطرس» خوانندۀ مسیحی سرشناس لبنان در ستایش مجاهدان حزب الله و با اقتباس از سخنان خود سیدحسن نصرالله خواند. در حقیقت ماجرا این است که جولیا پطرس یکی از سخنرانیهای سیدحسن نصرالله را به شعر وموسیقی تبدیل میکند و اجرا میکند.اما ماجرای آن سخنرانی چه بود؟
🔗 ویدئوی باکیفیت را اینجا ببینید.
#مجله_میدان_آزادی
4⃣2⃣2⃣
@azadisqart
🎬 پیشنهاد مطالعه: همه مطالب مجله میدان آزادی درباره فیلم صبحانه با زرافهها
دومین اثر سینمایی #سروش_صحت که اولین بار در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر اکران شد، از چهارشنبه ۹ آبان در سینماهای سراسر کشو به نمایش درآمد. به همین مناسبت، تمام مطالبی که پیش از این در مجله میدان آزادی درباره نقد، بررسی و تحلیل این اثر منتشر کرده بودیم را در این بستهی سینمایی برای شما گردآوری کردهایم.
۱. ویدئو: نقد و بررسی فیلم «صبحانه با زرافهها»، ساخته «سروش صحت»
۲. ریویو: نقد و نظری به فیلم «صبحانه با زرافهها»، ساخته «سروش صحت»
۳. یادداشت: سروش صحت و مغالطه «کوچکنمایی» و «بزرگنمایی» در «صبحانه با زرافهها»
#صبحانه_با_زرافه_ها
#مجله_میدان_آزادی
4⃣2⃣3⃣
@azadisqart
🔻 بایکوت اسرائیل توسط ادبیات
👤 بیش از یکهزار نویسنده با آغاز یک بایکوت گسترده علیه ناشران اسرائیلی، مخالفت خود را با سلب مالکیت فلسطینیان به دست اسرائیل اعلام کردند. نویسندگان برنده جایزه نوبل عبدالرزاق قورنه و انی ارنو و چهرههای مطرح ادبیات جهان همچون سالی رونی، ریچل کوشنر و آرونداتی روی از امضاکنندگان اولیهی این بیانیه هستند.
این نویسندگان در بیانیهای متعهد شدهاند با ناشران، جشنوارهها یا انتشارات موسسات فرهنگی رژیم صهیونیستی که «همدست در نقض حقوق فلسطینیها هستند» همکاری نکنند.
📰 در این بیانیه آمده است: «اسرائیل غزه را زیستناپذیر کرده است. شمار دقیق فلسطینیان کشته شده از اکتبر (۲۰۲۳) تاکنون مشخص نیست زیرا اسرائیل تمامی زیرساختها، از جمله امکانات آمارگیری و دفن کشتهشدگان را نابود کرده است. با این حال، میدانیم که #اسرائیل بیش از 43 هزار فلسطینی را از اکتبر تاکنون در غزه کشته است و این بزرگترین جنگ علیه کودکان در قرن حاضر به دنبال ۷۵ سال آوارگی، پاکسازی قومی و آپارتاید است.
ما نقشی داریم که باید ایفا کنیم. ما نمیتوانیم با وجدان راحت با مؤسسات اسرائیلی بدون بررسی رابطه آنها با آپارتاید و کوچ اجباری (فلسطینیان) همکاری کنیم.»
🔗 خبر قطع همکاری بیش از هزار نویسنده مطرح جهان با اسرائیل را در سایت میدان آزادی بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#اخبار
4⃣2⃣4⃣
@azadisqart
▫️ تکنگاری: نگاهی به زندگی و آثار فئودور داستایفسکی
روسیهی قرن نوزدهم، جایی است که در آن رماننویس و شاعر جای خالی فیلسوف را پر میکند. دورانی که در آن مدرنیستها و اسلاودوستها با هم در چالشاند و هر کدام بهدنبال راه نجاتی برای روسیهی بحرانزده. یکی طرفدار غربی شدن است و دیگری طرفدار بازگشت به اصالت روسی. در این زمانه است که #فیودور_میخائیلوویچ_داستایِفسکی پا به عرصهی وجود گذاشت و شد یک داستاننویس فیلسوفمآب.
👤 داستایفسکیها خانوادهی شادی نبودند؛ وجود پدری سختگیر و بدخلق باعث میشد در هراسی دائمی زندگی کنند. هرچند مادر خانواده آنقدر ظریف و مهربان بود که پناه فرزندانش باشد، اما این روزنهی آرامش هم خیلی زود مسدود شد و مادرشان از دنیا رفت. او در یادداشتهای دوران نوجوانیاش از احساس جداافتادگیاش از دیگران میگوید؛ او نوشته است: «من تنها هستم و آنها همه با هماند.»
فیودور از آنجایی که مدام مقروض و بیپول بود دست به کار ترجمهی «اوژنی گرانده» اثر بالزاک شد. غوطه خوردن در جهان داستان او را هوایی کرد و وقتی به خودش آمد، دید که داستانی نوشته با عنوان «مردم فقیر»؛ داستانی که بسیار مورد توجه ویساریون بلینسکی قرار گرفت و همو بود که نام داستایفسکی را در محافل ادبی بر سر زبان انداخت.
🔗 فردا سالروز تولد داستایفسکی، نویسندهی بزرگ روسی است. به همین مناسبت تکنگاری: نگاهی به زندگی و آثار فئودور داستایفسکی را در سایت میدان آزادی بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
4⃣2⃣5⃣
@azadisqart
▫️ نامه دیده نشده نیما یوشیج به مادرش
✉️ انسانها در کمتر جایی به اندازه نامههایشان این اندازه صریح، صادق، صمیمی و واقعی نمایان میشوند، به همین خاطر، نامه یکی از بهترین آینههایی است که میتوان چهرهی انسانها را در آن تماشا کرد. #نیما_یوشیج از کسانی است که علاوه بر شعرها و سایر نوشتههای ادبیاش، گنجینهی بزرگی از نامهها از خود به یادگار گذاشته است.
پدر نیما به انقلابیون پیوسته است. اما مادر و خواهران نیما در زندگی اشرافی خود در تهران بسر میبرند. آنها میخواهند نیما را وادار کنند تا به اداره برود و فکل بزند و اشرافی جلوه کند. اما خبر از درون نیما ندارند و روح سرگشته او را نمیشناسند. اما نیمای انقلابی از شهر میگریزد و به انقلابیون جنگل میپیوندد. او در چهارم اسد سال ۱۳۰۰ نیما برای مادرش مینویسد...
🔗 متن کامل نامهی دیده نشدهی نیما یوشیج به مادرش را در سالروز تولد او بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
#شعر
4⃣2⃣6⃣
@azadisqart
▫️تکنگاری: نگاهی به زندگی و آثار مصطفی عقاد
👤 #مصطفی_عقاد، سال ۱۹۶۲ یعنی در ۳۲ سالگی که فعالیتش در سینما را شروع کرده بود به تماشای «لورنس عربستان» نشست. او وقتی «عمر شریف» را دید که با لباس عربی و سوار بر اسب از دل یک صحرا به سمت دوربین میتازاند، احساساتش به شدت برانگیخته شد. چه بسا که در این طغیان احساسات، عقاد به این اندیشید که اگر آن صحراهای خشک و خالی این ظرفیت هنری و بصری را داشتهاند که از کسی مانند توماس ادوارد لورنس که جاسوسی انگلیسی بود یک قهرمان بسازند، پس چرا جای قهرمانی با شمایل خود مسلمانان و ساکنان این صحرا بر پرده سینما خالی است؟
🔍 از طرفی او یک میراث پدری داشت که برایش بسیار مهم و تاثیرگذار بود. خاستگاه عقاد از یک خانوادهی مذهبی و درسخوانده در حلب سوریه بود. روزی که او خاک سوریه را به مقصد آمریکا ترک میکرد، پدرش به همراه ۲۰۰ دلار پول، یک قرآن به او داد و گفت این تنها کاری است که میتواند برای مصطفی بکند. فکر ادای دین به این میراث پدر همیشه با عقاد بود. حالا عقاد خود فرزندانی داشت از مادری آمریکایی که در دل جامعهی آمریکا زندگی میکردند. جامعهای به شدت متکی بر تماشا و تصویر و حس بینایی. عقاد دوست داشت برای فرزندانش میراثی تصویری از حقیقت بدون تحریف دین اسلام باقی بگذارد.
و تمام چیزهایی که گفته شد بستر این شد که مصطفی عقاد اولین فیلم بلندش را بسازد «الرسالة» یا «محمد رسولالله».
🔗 متن کامل تکنگاری مصطفی عقاد را در سالروز ترور این هنرمند بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
4⃣2⃣7⃣
@azadisqart
📣 عاشقانههای «هزار و یک شب» به انتخاب محمود دولتآبادی
👤 #محمود_دولت_آبادی در گفتوگو با ایسنا دربارهی کتاب جدید خود که در انتشارات «وزن دنیا» منتشر خواهد شد، گفت: «این قصهها بهرغم قصههای طولانی «هزارویکشب» که هر قصه در چندین شب خوانده میشود، قصههای کوتاهی بوده و مناسب این است که آدم هر شب قصهای را بخواند.»
📕 دولتآبادی دربارهی اینکه هدفش انتشار گزینی بهعنوان کتاب بالینی است، خاطرنشان کرد: «آوردهاند که...» برای جوانان خوب است. کتابی که جوانان اندکاندک با #ادبیات و فرهنگ منطقه آشنا شوند صرفاً برای اینکه بالینی باشد، نبود. من گفتم این کتاب میتواند کتاب بالینی هم باشد.
🔗 متن کامل خبر را اینجا بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
4⃣2⃣8⃣
@azadisqart
▫️ فهرست: کتابهای اهدائی رهی معیری به کتابخانه مجلس شورای ملی
📚 کتابخانه در دنیای شاعران و نویسندگان، بیشترین سرمایه و اندوختهایست که با آن اندیشهی خود را ورز دادهاند. بعضی از شاعران همانند رهی معیری اکثر کتابهای کتابخانهی خود را چنان با دقت خواندهاند که در کنار تمام صفحات کتاب، رد حاشیهنویسیهای آنان را میتوان دید. شاعران و نویسندگانی که سرنوشت این برگهای اندیشهساز برایشان مهم بود، در انتهای عمر خویش، به دنبال مکانی تازه برای زیستن و ادامه یافتن مسیر بودند.
👤 #رهی_معیری کتابخانهای غنی داشت که در انتهای عمر خویش، ۲۳ نسخهی خطی از دیوان شاعران و جُنگ اشعار و ۱۶۶۲ جلد کتاب چاپی ادبی را به کتابخانهی مجلس شورای ملی اهدا کرد تا همه بتوانند از این گنجینهی ادبی بهرهمند شود. در همین راستا و در آستانهی روز کتاب و کتابخوانی و سالروز درگذشت رهی معیری، در نظر داریم برای اولینبار فهرست کتابهای اهدائی این شاعر نامآشنای معاصر را به طور اختصاصی در مجله میدان آزادی منتشر کنیم.
🔗 متن کامل فهرست کتابهای نفیس اهدائی رهی معیری را خوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#فهرست_آثار
4⃣2⃣9⃣
@azadisqart
55.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ویدئو
📚 هدیه مجله میدان آزادی به کتاببازها!
به بهانه روز کتاب و کتابخوانی در هفتمین قسمت #قاب_خاطره بهیادماندنیترین سکانسهای مرتبط با کتابها و کتاب خواندن را برای شما گردآوری کردهایم و شما را به تماشای این ویدئو دعوت میکنیم.
🔗 ویدئو با کیفیت بهتر اینجاست.
#مجله_میدان_آزادی
4⃣3⃣0⃣
@azadisqart
▫️ فهرست: ده شعر از بهترین غزلهای رهی معیری
ای چشم رهی سویت کو چشم رهیجویت؟
روی از من سر گردان شاید که نگردانی
👤 محمد حسن معیری متخلص به رهی شاعر معاصر #ادبیات فارسی، در ۱۰ اردیبهشت ۱۲۸۸ در خانوادهای اهل هنر در تهران متولد شد. #رهی_معیری اولین #شعر خود را در ۱۳ سالگی سرود و از میان قالبهای شعری مختلف به غزل علاقهی بیشتری داشت. او در سبک شاعری خود، از سعدی بیشتر از شاعران دیگر تاثیر پذیرفته است. رهی معیری در انجمنهای مختلفی مانند انجمن ادبی حکیم نظامی و فرهنگستان و انجمن موسیقی ایران عضویت داشت و بیشتر اشعارش در مجلهها و روزنامههای ادبی آن دوران مانند باباشمل و تهران منتشر میشد.
معیری علاوه بر شعرسرایی، به ترانهسرایی و تصنیفسرایی هم علاقه داشت و آثاری خلق کرد که خوانندگان معروفی همچون غلامحسین بنان و محمدرضا شجریان و... به استقبال این تصنیفها رفتند و باعث شهرت بیشتر آنها شدند. در این یادداشت سعی داریم تا ده غزل از دلنشینترین غزلهای رهی معیری را با شما بخوانیم.
🔗 متن کامل فهرست ده غزل زیبا و خواندنی از رهی معیری را در سالروز درگذشت این شاعر بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
4⃣3⃣1⃣
@azadisqart
▫️ شاعری در حضور پروانگیهای مقدس
«... که شاید مرا زنی زاید
که بایدم نوشت با میخها بر سنگ
چنان که عشق را با رسمالخط میخی
و چون هر دانه دهد گندم
و بنشیند بر ساقهاش برنج سبز
من آمدن خواهم
و تو خواهی شد...»
👤 #بیژن_نجدی شاعری است که واژههایش را به سبزی برنجزارهای گیلان پیوند زده و با کلماتی بهدقت نقش بال پروانهها شعر میسراید؛ و بیانی دارد به صراحت و ابهامِ مرگ. مردی که پروانه، همسر او بود و لاهیجان، پناه امنش. در آغاز، او را از زبان خودش بخوانیم:
«بیژن نجدی هستم؛ متولد خاش (در سیستان و بلوچستان). گیلهمرد هم هستم. متولدِ خاشِ ۱۳۲۰، سالی که جنگ جهانی دوم تمام شد. یک دختر و یک پسر دارم. اسم همسرم پروانه است. او میگوید، او دستم را میگیرد، من مینویسم.»
نجدی سالها معلم دبیرستانهای لاهیجان بود و در سالهای جنگ مدتی به جبهه هم اعزام شد. به همین دلیل، در #شعر او ردی از تنپوشِ شهیدانِ ایران، به جا مانده است.
🔗 متن کامل یادداشت مروری بر هستیشناسی در شعر بیژن نجدی را در زادروز این هنرمند بخوانید.
#بیژن_نجدی
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
4⃣3⃣2⃣
@azadisqart