🌱
⁉️ کیفیت یا کمیت؟
در اعمال و عبادات نزد پروردگار متعال، کیفیت اهمیت دارد یا کمیت؟!
.
.
.
⭕ آنچه در حساب خدا مایه ارزش اعمال است کیفیت است نه کمیت.
توجه نکردن به این نکته سبب شده گروهی از مردم در برخی از اعمال فوق العاده با ارزش اولیاء خدا وقتی که حجم اجتماعی آنها را کوچک دیدهاند افسانهسازی کنند.
مثلًا درباره انگشتری که امیر المؤمنین علی علیهالسلام در حال رکوع به فقیر دادند و آیه دربارهاش نازل گشت گفتهاند ارزش آن معادل خراج سوریه و شامات بوده است؛ و برای اینکه مردم باور کنند، شکل روایت به آن دادهاند.
به نظر اینان شگفت بوده است که درباره انفاق یک انگشتر حقیر، آیهای عظیم از قرآن نازل شود؛ و چون نتوانستهاند این معنی را باور کنند افسانه سازی کرده بهای مادی آن را بالا بردهاند؛
فکر نکردهاند انگشتری که معادل خراج سوریه و شام باشد، در مدینه فقیر و بیچاره، زینت بخش دست امام علی علیهالسلام نخواهد بود.
فرضاً چنین انگشتری در دست امام علی علیهالسلام میبود او آن را به یک گدا نمیداد بلکه با چنان انگشتری مدینه را آباد میکرد و همه بینوایان شهر را نجات میداد.
عقل افسانه سازان درک نکرده است که عمل بزرگ در نزد خدا حسابی غیر از حسابهای مادی دارد؛ گویی ایشان پنداشتهاند که گرانقیمت بودن انگشتر چشم خدا را (معاذ اللّه) خیره کرده و او را وادار به تحسین کرده است که آفرین به علی، چه کار بزرگی انجام داد!
لابد این کوتهفکران، درباره نانهای جوینی که امام علی علیهالسلام و خاندانش انفاق کردند و سوره «هل أتی» در شأن آنان نازل شد چه فکری کردهاند؟ لابد در آنجا هم میگویند آرد آن نانها از جو نبوده مثلًا براده طلا بوده است!
نه، چنین نیست. اهمیت عمل امیرالمؤمنین علیهالسلام و خاندانش از جنبه مادی که نظرهای ما را جلب میکند نیست؛
اهمیت عمل آنان در این است که عملی پاک و صددرصد خالص برای خدا بوده است، در آن حدّ از اخلاص که برای ما قابل تصوّر هم نیست، اخلاصی که در ملکوت اعلی انعکاس یافته و عکس العمل تمجید و تحسین به وجود آورده است.
اهمیت عمل آنان در این بوده است که قرآن نقل کرده است:
«إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزَاءً وَلَا شُكُورًا» (انسان، ٩)
(و میگویند:) ما شما را بخاطر خدا اطعام میکنیم، و هیچ پاداش و سپاسی از شما نمیخواهیم!
این زبان دل ایشان است که خدای آگاه فاش نموده است؛ یعنی آنها با آن ایثار و آن گذشت، از خدا جز خدا نمیخواستند.
اینکه قرآن کریم اعمال کافران را همچون سرابی پوچ و بیحقیقت دانسته است از این جهت است که اعمال آنان ظاهری آراسته و فریبنده دارد ولی چون برای هدفهای پست مادی فردی انجام شده نه برای خدا، چهره ملکوتی ندارد.
🌻
📕 مجموعه آثار شهید مطهری، ج١، ص٣٠١
#پرسش_پاسخ
💢 @Hadis_Shia 💢
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
💠 در همه حال مراقب نمازتان باشید ...
🎞️ حجت الاسلام کافی رحمة الله علیه
#سخن_بزرگان #ویژه_ماه_رمضان
💢 @Hadis_Shia 💢
✨ پروردگارا
ما را درباره تو آروزی طولانی بسياری است، ما را در حق تو اميد بزرگی است،
از تو نافرمانی كرديم و حال آنكه اميدواريم گناه را بر ما بپوشانی،
و تو را خوانديم و اميدواريم كه بر ما اجابت كنی،
مولای ما اميدمان را تحقق بخش، گرچه ما سزاوار رحمتت نيستيم ولی تو شايسته آنی كه جود كنی بر ما...
🤲
📘 مفاتیح الجنان، دعای ابوحمزه ثمالی
#نیایش #ماه_رمضان
💢 @Hadis_Shia 💢
🍃 ﷽ 🍃
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَدْخُلُوا بُيُوتًا غَيْرَ بُيُوتِكُمْ حَتَّىٰ تَسْتَأْنِسُوا وَتُسَلِّمُوا عَلَىٰ أَهْلِهَا ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ»
ای کسانی که ایمان آوردهاید! در خانههایی غیر از خانه خود وارد نشوید تا اجازه بگیرید و بر اهل آن خانه سلام کنید؛ این برای شما بهتر است؛ شاید متذکّر شوید!
🌺
📗 سوره نور، آیه ٢٧
#قرآن
💢 @Hadis_Shia 💢
👆
بدون اجازه به خانه مردم وارد نشوید:
باید در خانه و محیط زندگی خصوصی افراد امنیت کافی وجود داشته باشد به همین دلیل در تمام قوانین دنیا وارد شدن به خانه اشخاص بدون اجازه آنها ممنوع است.
در اسلام نیز در این زمینه دستور بسیار مؤکد داده شده و آداب و ریزه کاریهایی در این زمینه وجود دارد که کمتر نظیر آن دیده میشود.
از جمله، در حدیثی میخوانیم که: «پیامبر به یکی از یارانش فرمود: به هنگام اجازه گرفتن رو بروی در نایست!»
و خود آن حضرت هنگامی که به در خانه کسی میآمد رو بروی در نمیایستاد بلکه در طرف راست یا چپ قرار میگرفت و میفرمود: السّلام علیکم و به این وسیله اجازه ورود میگرفت.
🌻
📙 تفسیر نمونه، ذیل آیه شریفه
#تفسیر
💢 @Hadis_Shia 💢