🍃 ﷽ 🍃
«وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ لَجَعَلَكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَلَٰكِنْ يُضِلُّ مَنْ يَشَاءُ وَيَهْدِي مَنْ يَشَاءُ وَلَتُسْأَلُنَّ عَمَّا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ»
و اگر خدا میخواست، همه شما را امت واحدی قرارمیداد؛ (و همه را به اجبار وادار به ایمان میکرد؛ امّا ایمان اجباری فایدهای ندارد!) ولی خدا هر کس را بخواهد (و شایسته بداند) گمراه، و هر کس را بخواهد (و لایق بداند) هدایت میکند! (به گروهی توفیق هدایت داده، و از گروهی سلب میکند!) و یقیناً شما از آنچه انجام میدادید، بازپرسی خواهید شد!
🌺
📗 سوره نحل، آیه ٩٣
#قرآن
💢 @Hadis_Shia 💢
👆
از آنجا که بحث از آزمایش الهی و تأکید بر ایمان و انجام وظائف، غالبا این توهّم را ایجاد میکند که مگر برای خدا مشکل است که همه انسانها را اجبارا به قبول حق وادار سازد، لذا در این آیه به پاسخ این توهم پرداخته میگوید: «و اگر خدا میخواست، همه شما را امت واحدی قرار میداد» (وَ لَوْ شاءَ اللَّهُ لَجَعَلَکُمْ أُمَّةً واحِدَةً).
«امت واحده» از نظر ایمان و قبول حق، ولی بدیهی است این پذیرش حق نه گامی به سوی تکامل است نه دلیلی بر افتخار پذیرنده آن، لذا سنت خدا این است که همگان را آزاد بگذارد، تا با اختیار خود، راه حق را بپویند.
ولی این آزادی به آن معنی نیست که از ناحیه خدا، هیچ گونه کمکی به پویندگان این راه نمیشود، بلکه آنها که قدم در راه حق میگذارند توفیق خداوند شامل حالشان میشود، و آنها که در راه باطل گام میگذارند از این موهبت محروم میگردند و بر گمراهیشان افزوده میشود.
لذا بلافاصله میگوید: «لکن خدا هر کس را بخواهد گمراه میکند و هر کس را بخواهد هدایت» (وَ لکِنْ یُضِلُّ مَنْ یَشاءُ وَ یَهْدِی مَنْ یَشاءُ).
اما این هدایت و اضلال الهی هرگز سلب مسؤولیت از شما نمیکند، زیرا گامهای نخستین آن، از خود شماست به همین دلیل اضافه میکند: «و شما بطور قطع در برابر اعمالی که انجام میدادید مسؤولید، و از شما بازپرسی میشود» (وَ لَتُسْئَلُنَّ عَمَّا کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ).
📙 تفسیر نمونه، ذیل آیه شریفه
#تفسیر
💢 @Hadis_Shia 💢
🌿
⭕ ثواب تلاوت حوامیم
امامـ صـادق علیهالسلامـ
اَلْحَوَامِيمُ رَيَاحِينُ اَلْقُرْآنِ فَإِذَا قَرَأْتُمُوهَا فَاحْمَدُوا اَللَّهَ وَ اُشْكُرُوهُ كَثِيراً لِحِفْظِهِا وَ تِلاَوَتِهَا إِنَّ اَلْعَبْدَ لَيَقُومُ وَ لَيَقْرَأُ اَلْحَوَامِيمَ فَيَخْرُجُ مِنْ فِيهِ أَطْيَبُ مِنَ اَلْمِسْكِ اَلْأَذْفَرِ وَ اَلْعَنْبَرِ وَ إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَيَرْحَمُ لِتَالِيهَا وَ قَارِيهَا وَ يَرْحَمُ جِيرَانَهُ وَ أَصْدِقَاءَهُ وَ مَعَارِفَهُ وَ كُلَّ حَمِيمٍ وَ قَرِيبٍ لَهُ وَ إِنَّهُ فِي اَلْقِيَامَةِ يَسْتَغْفِرُ لَهُ اَلْعَرْشُ وَ اَلْكُرْسِيُّ وَ مَلاَئِكَةُ اَللَّهِ اَلْمُقَرَّبُونَ.
سوره هايى كه با «حم» آغاز مى شوند (غافِر، فُصِّلَت، شوری، زُخرُف، دُخان، جاثیه و أحقاف) گياهان خوشبوى قرآنند؛ پس چون آنها را تلاوت نمودى به سبب حفظ و تلاوت آنها خدا را بسيار ستايش نما و سپاس دار.
به راستى، بنده بر مىخيزد و سورههاى «حم» را تلاوت مىكند، پس از دهانش بويى نيكوتر از مشك ناب و عنبر بر مىآيد.
همانا خداى گرامى و بزرگ بر تلاوتگر و خوانندۀ آن و بر همسايگان و دوستان و آشنايان و همۀ خويشان و نزديكان او رحم آورد و بى گمان در رستاخيز، عرش و كرسى و فرشتگان تقرّب يافتۀ خداوند، براى او آمرزش جويند.
🌷
📚 ثواب الأعمال، ص١١۴
#حدیث #ماه_رمضان
💢 @Hadis_Shia 💢
🌱
💠 ثواب تلاوت جزء ٢۶
١. ثواب تلاوت سوره شوری
امامـ صـادق عليهالسلامـ فرمودند:
هر كه بر تلاوت سورۀ حم عسق (شورى) مداومت و پايدارى ورزد خداوند او را در روز رستاخيز در حالى برانگيزاند كه رخسارش مانند برف (سپيد) و يا مانند آفتاب (فروزان) باشد تا آنگاه كه در پيشگاه خداى گرامى و بزرگ بايستد و خداوند او را فرمايد: بندۀ من! بر تلاوت سورۀ حم عسق پايدارى ورزيدى و از پاداش آن آگاهى نيافتى؟ هان! اگر در مىيافتى كه اين سوره چيست و پاداشش چقدر است از تلاوتش دلخسته نمىشدى ولى به زودى تو را از پاداشش آگاه مىسازم؛ (پس آنگاه خداوند فرمايد:) او را به بهشت در آوريد. و او را در بهشت كاخى از ياقوت سرخ باشد كه درها و ايوانها و پلّه هايش نيز از ياقوت سرخ است، بيرونش از درون و درونش از بيرون ديده شود.
✨
٢. ثواب تلاوت سوره زخرف
امامـ بـاقـر عليهالسلامـ فرمودند:
هر كه بر تلاوت سورۀ زخرف مداومت و پايدارى ورزد خداوند او را در گورش از گزندگان و حشرات زمين و فشار قبر در امان دارد تا در پيشگاه خداى گرامى و بزرگ ايستد، سپس آن سوره آيد تا به فرمان خداى فرازمند او را به بهشت در آورد.
✨
٣. ثواب تلاوت سوره محمّد (ص)
امامـ صـادق عليهالسلامـ فرمودند:
هر كه سورۀ «الّذين كفروا» (سورۀ محمّد صلّى اللّٰه عليه و آله) را تلاوت كند هرگز در ترديد فرو نيفتد و هرگز شكّى در دينش به او راه نيابد و هيچ گاه خداوند او را گرفتار تهيدستى و هراس از زمامدار نگرداند و همواره از ترديد و كفر به دور ماند و نگاه داشته شود تا آنگاه كه جان سپارد؛ پس چون جان سپرد خداوند هزار فرشته را در گور او گمارد كه در گورش نماز گزارند و پاداش نماز آنان نيز از آن اوست و فرشتگان او را بدرقه كنند تا در جايگاه امان يافتگان در پيشگاه خداى گرامى و بزرگ بايستد و در امان خدا و حضرت محمّد صلّى اللّٰه عليه و آله باشد.
✨
٣. ثواب تلاوت سوره فتح
امامـ صـادق عليهالسلامـ فرمودند:
با تلاوت سورۀ انّا فتحنا (فتح) دارايىها و زنان و بردگان خويش را از نابودى بركنار داريد؛ زيرا اگر تلاوتگر آن سوره بر تلاوتش پايدارى ورزد در روز رستاخيز نداگرى (از سوى خدا) ندا در دهد كه همۀ آفريدگان بشنوند و گويد: تو از بندگان مخلص من هستى. او را به بندگان درستكارم ملحق نماييد و به بهشت پرنعمت در آوريد و از بادۀ سر به مهر كه آميخته به كافور است سيرابش سازيد.
✨
۴. ثواب تلاوت سوره حجرات
امامـ صـادق عليهالسلامـ فرمودند:
هر كه سورۀ حجرات را هر شب يا هر روز تلاوت كند از زيارتگران حضرت محمّد صلّى اللّٰه عليه و آله باشد.
✨
۵. ثواب تلاوت سوره ق
امامـ بـاقـر عليهالسلامـ فرمودند:
هر كه در نمازهاى واجب و مستحبّ خويش بر تلاوت سورۀ «ق» پايدارى و مداومت ورزد، خداوند روزىاش را فراخ گرداند و نامۀ كردارش را به دست راستش دهد و حسابرسىاش را آسان گيرد.
🌸
💠 با مشارکت در ختم قرآن از آثار و برکات مادی و معنوی آن بهرهمند گردید👇
https://EitaaBot.ir/counter/q2ar
https://EitaaBot.ir/counter/q2ar
📚 ثواب الأعمال، ص١١۴-١١۵
#حدیث #ماه_رمضان
💢 @Hadis_Shia 💢
🍃 پيامبر خـدا صلىاللهعليهوآله
المؤمنُ مَنْفَعةٌ؛ إنْ ماشَيْتَهُ نَفعكَ، و إنْ شَاوَرْتَهُ نَفعكَ، و إن شَاركْتَهُ نَفعكَ، و كلُّ شَيءٍ مِن أمرِهِ مَنْفعةٌ.
(وجودِ) مؤمن سود است. اگر با او راه بروى به تو سود مىرساند، اگر با وى مشورت كنى به تو بهره مىرساند، اگر با او شراكت كنى به تو فايده مىرساند. همه چيز و همه كارش سود است.
🌹
📚 كنز العمّال، حدیث ۶٩٢
#حدیث
💢 @Hadis_Shia 💢
🔹 امیرالمؤمنین عـلـے عليه السلامـ
يا مَعشَر التُّجّارِ، الفِقْهَ ثُمَّ المَتْجَرَ، الفِقْهَ ثُمّ المَتْجَرَ، الفِقْهَ ثُمّ المَتْجَرَ.
اى جماعت تاجران (و کاسبان)! نخست احكام (داد و ستد را بياموزيد) سپس تجارت، نخست احكام سپس تجارت، نخست احكام سپس تجارت.
🌺
📚 الكافي، ج۵، ص١۵٠، ح١
#حدیث
💢 @Hadis_Shia 💢
🌱
⁉️ کیفیت یا کمیت؟
در اعمال و عبادات نزد پروردگار متعال، کیفیت اهمیت دارد یا کمیت؟!
.
.
.
⭕ آنچه در حساب خدا مایه ارزش اعمال است کیفیت است نه کمیت.
توجه نکردن به این نکته سبب شده گروهی از مردم در برخی از اعمال فوق العاده با ارزش اولیاء خدا وقتی که حجم اجتماعی آنها را کوچک دیدهاند افسانهسازی کنند.
مثلًا درباره انگشتری که امیر المؤمنین علی علیهالسلام در حال رکوع به فقیر دادند و آیه دربارهاش نازل گشت گفتهاند ارزش آن معادل خراج سوریه و شامات بوده است؛ و برای اینکه مردم باور کنند، شکل روایت به آن دادهاند.
به نظر اینان شگفت بوده است که درباره انفاق یک انگشتر حقیر، آیهای عظیم از قرآن نازل شود؛ و چون نتوانستهاند این معنی را باور کنند افسانه سازی کرده بهای مادی آن را بالا بردهاند؛
فکر نکردهاند انگشتری که معادل خراج سوریه و شام باشد، در مدینه فقیر و بیچاره، زینت بخش دست امام علی علیهالسلام نخواهد بود.
فرضاً چنین انگشتری در دست امام علی علیهالسلام میبود او آن را به یک گدا نمیداد بلکه با چنان انگشتری مدینه را آباد میکرد و همه بینوایان شهر را نجات میداد.
عقل افسانه سازان درک نکرده است که عمل بزرگ در نزد خدا حسابی غیر از حسابهای مادی دارد؛ گویی ایشان پنداشتهاند که گرانقیمت بودن انگشتر چشم خدا را (معاذ اللّه) خیره کرده و او را وادار به تحسین کرده است که آفرین به علی، چه کار بزرگی انجام داد!
لابد این کوتهفکران، درباره نانهای جوینی که امام علی علیهالسلام و خاندانش انفاق کردند و سوره «هل أتی» در شأن آنان نازل شد چه فکری کردهاند؟ لابد در آنجا هم میگویند آرد آن نانها از جو نبوده مثلًا براده طلا بوده است!
نه، چنین نیست. اهمیت عمل امیرالمؤمنین علیهالسلام و خاندانش از جنبه مادی که نظرهای ما را جلب میکند نیست؛
اهمیت عمل آنان در این است که عملی پاک و صددرصد خالص برای خدا بوده است، در آن حدّ از اخلاص که برای ما قابل تصوّر هم نیست، اخلاصی که در ملکوت اعلی انعکاس یافته و عکس العمل تمجید و تحسین به وجود آورده است.
اهمیت عمل آنان در این بوده است که قرآن نقل کرده است:
«إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزَاءً وَلَا شُكُورًا» (انسان، ٩)
(و میگویند:) ما شما را بخاطر خدا اطعام میکنیم، و هیچ پاداش و سپاسی از شما نمیخواهیم!
این زبان دل ایشان است که خدای آگاه فاش نموده است؛ یعنی آنها با آن ایثار و آن گذشت، از خدا جز خدا نمیخواستند.
اینکه قرآن کریم اعمال کافران را همچون سرابی پوچ و بیحقیقت دانسته است از این جهت است که اعمال آنان ظاهری آراسته و فریبنده دارد ولی چون برای هدفهای پست مادی فردی انجام شده نه برای خدا، چهره ملکوتی ندارد.
🌻
📕 مجموعه آثار شهید مطهری، ج١، ص٣٠١
#پرسش_پاسخ
💢 @Hadis_Shia 💢
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
💠 در همه حال مراقب نمازتان باشید ...
🎞️ حجت الاسلام کافی رحمة الله علیه
#سخن_بزرگان #ویژه_ماه_رمضان
💢 @Hadis_Shia 💢
✨ پروردگارا
ما را درباره تو آروزی طولانی بسياری است، ما را در حق تو اميد بزرگی است،
از تو نافرمانی كرديم و حال آنكه اميدواريم گناه را بر ما بپوشانی،
و تو را خوانديم و اميدواريم كه بر ما اجابت كنی،
مولای ما اميدمان را تحقق بخش، گرچه ما سزاوار رحمتت نيستيم ولی تو شايسته آنی كه جود كنی بر ما...
🤲
📘 مفاتیح الجنان، دعای ابوحمزه ثمالی
#نیایش #ماه_رمضان
💢 @Hadis_Shia 💢