پنداره «بهشت اجباری»: تأملی در ابعاد «حق بر سعادت» و کارکرد حکومت در قبال آن
🖼غالبا شناسایی «حق بر نیل به سعادت» برای شهروندان، با مترادف هایی همچون «#بهشت_اجباری» فهم شده که بایستی مبرّا از دخالتهای دولت قرار گیرد.
❌غفلت این سخن در آن است که میان «#اجبار_حکومتی در برابر همگان و در مرحله اول مواجهه» با «#زمینه_سازی_توسط_حکومت تا حدی که راه رشد از گمراهی مشخص باشد»، تفاوتی قائل نشده و همچنین رسالت #حکومت_دینی را با رسالت تمدن غربی یکی می انگارد.
⬅️ این در حالی است که اندیشه #دولت_مدرن، دولت را مسئول #سعادت یا شقاوت اعضای جامعه نمی داند، و تنها دولت را مسئول حمایت از زندگی طبیعی افراد و حفظ جریان آن، ایجاد و حفظ #نظم و #امنیت در جامعه قلمداد میکند. البته ورود حکومت به حمایت از #حق_بر_سعادت، مساوی با #خشونت نیست و ابزارهای تضمین حق بر سعادت؛ از جمله، امر به معروف و نهی از منکر توأم با محبت و موعظه و رعایت همه جوانب اخلاقی است.
دخالت حکومت نیز تنها محدود به رفتارهای علنی و عمومی است و چنین دخالتی زمینه ساز اجرا و تضمین حقوق و ازادی های دیگر است و پاسخی به ندای #فطرت کمال طلب شهروندان و دوری از نگاه سطحی به فلسفه تشکیل دولت است که دولت را تنها برای تامین غذا و مسکن و امنیت معتبر می شمارد!!
بنابراین، در پذیرش «حق بر سعادت» که پروفسور کارل لگنهاوزن آن را در راس سلسله مراتب حقوق برمی شمارد سخنی نیست، در لزوم تضمین آن از سوی حکومت نیز سخنی نیست، بلکه باید دید که دولت ها چگونه عقل و عزم لازم را در تضمین این حق، به کار خواهد بست.⁉️❓
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نقد و ارزیابی عملکرد رژیم اسرائیل متعاقب عملیات طوفان الأقصی از منظر حق بر حقیقت
#حق_بر_حقیقت بهعنوان یک حق مستقل بشری میتواند بههنگام نقضهای گستردة حقوق بشری، حقوقی را جهت حمایت از قربانیان و تکالیفی را برای دولتها در جهت ارائة حقیقت ایجاد کند. عدم مصونیت و مجازات خاطیان، بازدارندگی از تکرار تخلفات بعدی، رفع نیازهای قربانیان و حفظ حقوق آنها، امتیازاتی است که به موجب حق بر حقیقت برای قربانی ایجاد میشود و از سوی دیگر، این حق تعهدات و تکالیفی را در زمینة آگاهسازی و انتشار حقایق در خصوص علل، عوامل و معرفی ناقضان قواعد حقوق بشری برای دولتها، ایجاد میکند. این تعهد در نقض های فاحش حقوق بشری، تعهدی است که علاوه بر قربانیان و خانوادههای آنها، در قبال جامعة جهانی بهعنوان یک کل ایجاد مسئولیت میکند.
برای مطالعه کامل این تحلیل
نگاه کنید به
https://jplsq.ut.ac.ir/article_99011.html
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
ادعای مالکیت و اشغال
اتحادیه اروپا چهارشنبه شانزدهم اکتبر با انتشار بیانیه مشترکی با #شورای_همکاری_خلیج_فارس، از ادعای مالکیت #امارات متحده عربی بر #جزایر_سهگانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی حمایت کرده است.
در بیانیه پایانی نخستین نشست مشترک سران این دو بلوک مهم سیاسی که در بروکسل برگزار شد، نوشته شده است: «از ایران میخواهیم به #اشغال سه جزیره تنببزرگ، تنب کوچک و ابوموسی متعلق به امارات متحده عربی که نقض #حاکمیت این کشور و منشور ملل متحد است، پایان دهد.»
این نخستین بار است که یک سازمان منطقهای غربی، از جزایر سهگانه به عنوان بخش «اشغال شده» خاک امارات نام میبرد.
ایران جزایر سهگانه خلیج فارس را بخش جداییناپذیر سرزمین خود میداند و بر حاکمیت تاریخی بر آن تاکید دارد.
عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به حمایت اتحادیه اروپا از ادعای سرزمینی امارات، با مقابله جویانه خواندن رویه اتحادیه اروپا از به کارگیری واژه «اشغال» در بیانیه پایانی انتقاد و بر تعلق این جزایر به ایران تاکید کرد.
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سیاست چمن زنی علیه حقوق بشر
در مخاصمات مسلحانه، حقوق کودکان به طرق مختلفی نقض میشود. از جمله:
۱٫ استفاده از کودکان به عنوان سربازان: این عمل نه تنها حقوق آنها را نقض میکند، بلکه به سلامت روانی و جسمی آنها آسیب میزند.
۲٫ حملات مستقیم به مدارس و بیمارستانها: در بسیاری از مخاصمات، مدارس و بیمارستانها به عنوان اهداف نظامی مورد حمله قرار میگیرند. این عمل نه تنها جان کودکان را به خطر میاندازد، بلکه حق آنها به آموزش و درمان را نیز نقض میکند.
۳٫ آسیبهای جسمی و روانی: کودکان در جنگها به شدت آسیب میبینند. این آسیبها میتوانند جسمی (مانند جراحات ناشی از انفجار) و روانی مانند PTSD) )باشند.
۴٫ نقص دسترسی به خدمات بهداشتی: در شرایط جنگ، دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی برای کودکان به شدت محدود میشود. این موضوع میتواند به افزایش مرگ و میر و بیماریهای غیرقابل درمان منجر شود.
۵٫ استثمار جنسی و سوءاستفاده: در شرایط جنگ، کودکان به شدت در معرض خطر سوءاستفاده جنسی و استثمار قرار دارند. این موضوع میتواند تأثیرات عمیق و ماندگاری بر روان آنها داشته باشد.
۶٫ نقص حق دسترسی به آب و غذا: در بسیاری از مناطق جنگزده، دسترسی به آب آشامیدنی و غذا برای کودکان محدود میشود. این موضوع میتواند به سوءتغذیه و بیماریهای جدی منجر شود.
برای دیدن ادامه مطلب ارزشمند مخاطب محترم عصر حقوق بشر نک به:
https://jahanbanou.ir/%D9%86%D9%82%
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️رید برودی وکیل حقوق بشر:
🟡"موساد همچون مافیا، دادستانهای ارشد دیوان کیفری بین المللی را تهدید میکند.
عدم صدور حکم دستگیری نتانیاهو در حکم مرگ این دیوان خواهد بود
اسرائیل غزه را به گورستان قوانین بین الملل تبدیل کرده است"
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حق_اشتراک_اجباری_رسانه در اروپا
از جمله حقهایی که با هدف افزایش #سطح_آگاهی_شهروندان! بر ایشان تحمیل شده است، پرداخت پول برای تماشای برنامه های تلویزیونی در اروپا است.
🕓در #سوئیس، هر خانوار باید سالانه ۴۸۰ یورو بابت حق اشتراک رسانه پرداخت کند. در #ایتالیا، این هزینه به قبض برق خانوارها اضافه میشود. #دانمارکی ها ماهانه ۲۹.۵۸ یورو، در نروژ ۲۵.۸۰ یورو و در سوئد ۲۰.۳۷ یورو حق اشتراک رسانه پرداخت میکنند. در #فنلاند، ۰.۶۸٪ از درآمد خانوار به این هزینه اختصاص مییابد.
در #بریتانیا، افراد زیر ۷۵ سال به صورت سالانه ۱۷۲ یورو برای حق اشتراک رسانه پرداخت میکنند.
🕖بنابر گزارش دیلیمیل، این کار درستی نیست که به دلیل عدم خرید حق اشتراک بی بی سی در یک سال دویست هزار نفر در دادگاه حاضر شوند.
منبع خبر:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3078942/BBC-licence-fee-dodgers-shouldn-t-face-court-say-Tories.html
براساس گزارش ایندپندنت، تقریبا یک سوم از محکومیت های زنان به دلیل عدم پرداخت حق مجوز تلویزیون است.
منبع خبر:
https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/tv-licence-fee-women-convictions-b1763192.html
کانال عصر حقوق بشر را از اینجا ببینید
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
⭕️ *نظر سنجی اداره کل بازرسی کار در خصوص آییننامه حق دانستن و حق امتناع از کارهای خطرناک *
🔰 اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای راهبرد مشارکت مردم با این وزارتخانه و دریافت دیدگاههای کارشناسی و تخصصی در خصوص آییننامه حق دانستن و حق امتناع از کارهای خطرناک نظرسنجی کرد.
🔹 دانلود آیین نامه حق دانستن و امتناع از کارهای خطرناک:
🌐 mcls.gov.ir/icm_content/media/image/2024/10/770882_orig.docx
🔹 به منظور دریافت نظرات کارشناسی و تخصصی در خصوص این آییننامه نشانی پست الکترونیکی زیر اعلام شده است:
🌐 bazrsikar@mcls.gov.ir
✅ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در رابطه با تهیه و تدوین لوایح و... که نیازمند تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا مراجع ذیصلاح است. پیش از ارسال، از طریق درگاه الکترونیک خود لوایح و... یاد شده را در معرض نقد عموم قرار داده و پس از دریافت نظرات و انتقادات سازنده مردمی، نسبت به اصلاح و سپس ارسال آن اقدام میکند.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
تسخیر سفارت آمریکا در تهران به استناد حق دفاع مشروع؟؟؟
در روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸ گروهی از دانشجویان چهار دانشگاه تهران، سفارت ایالات متحده آمریکا در تهران را اشغال کردند و دیپلماتهای حاضر در ساختمان را به گروگان گرفتند.
این اقدام چند روز پس از آن صورت گرفت که آخرین شاه ایران بعد از مدتی سرگردانی در کشورهای مختلف سرانجام به آمریکا رفت و این موضوع باعث خشم دانشجویان مسلمانی شد که از فردای انقلاب در پی محاکمه ی شاه بودند.
"فرانسیس آنتونی بویل" - استاد دانشكده حقوق دانشگاه ایلینویز آمریكا می نویسد:
«بحران گروگانها در ایران با توقیف دیپلماتهای آمریكایی در 4 نوامبر سال 1979 آغاز نشد، بلكه تصمیم كارتر مبنی بر پذیرش شاه برای معالجه كه امكانات آن در دیگر جاها نیز فراهم بود، باعث بروز این بحران گردید»(ص 74).
او در جای دیگر(ص 76) می نویسد: «تاریخ طولانی مداخلات آشكار و پنهان آمریكا در حمایت از شاه راه را برای بروز بحران گروگانگیری هموار كرد. آمریكا باید از این تجربه دردناك درس بگیرد كه كمك به یك رژیم سركوبگر در یك جنگ تمام عیار با مردم نه تنها عادلانه نیست، بلكه دور از مصلحت هم هست. به هر حال در این مورد، اصل اساسی حقوق بینالمللی، مبنی بر عدم مداخله در امور داخلی كشورهای دیگر آنچه را در بردارنده بیشترین منافع برای آمریكاست، به او گوشزد میكند».
«با توجه به این مجموعه تاریخی تلخ و ناخوشایند، استدلالهای حقوقی ایران در دفاع از بازداشت كاركنان سیاسی سفارت آمریكا در تهران شایسته تأمل است. تصمیم به پذیرش شاه، نمایانگر بیاعتنایی دولت كارتر به تشویش و نگرانی به جای مردم ایران بود. آنها پیش از این، یك بار شاه را از مملكت اخراج كرده بودند[اشاره به كودتای 28 مرداد 1332] اما دیدند كه با حمایت سازمان سیا، دوباره بر تاج و تخت سلطنت نشست. برای آنان قابل تصور بود كه با حضور شاه در آمریكا تكرار چنین امری امكان پذیر است. اینكه سفارت آمریكا در تهران درگیر فعالیتهای گسترده اطلاعاتی و امنیتی بود كه مأموران اطلاعاتی آمریكا آنها را تحت عنوان دیپلمات انجام میدادند، غیر قابل انكار است چرا كه سفارت، اولین منبع برای هدایت مسائل اطلاعاتی و امنیتی آمریكا بود. در واقع سازمانهای اطلاعاتی آمریكا با گروهی از اطرافیان "شاپور بختیار" در پاریس، به عنوان جانشینان احتمالی [امام] خمینی تماس نزدیك برقرار كرده بودند. بیم و هراس مردم ایران از یك كودتای آمریكایی، عقلانی بود.»
این حقوقدان در توضیح بیشتر استدلال خود چنین نتیجهگیری میكند: «بر اساس این واقعیتها میتوان به طور متقن و موجه استدلال كرد كه بازداشت دیپلماتهای آمریكایی، استیفای مشروع حق دفاع فردی ملت ایران طبق ماده 51 منشور ملل متحد بود. این دفاع با توجه به شرایط وخیم آن زمان بر تعهدات ایران ناشی از بندهای 3 و 4 ماده 2 و ماده 33 منشور ملل متحد و بر كنوانسیون 1961 وین راجع به روابط دیپلماتیك و نیز كنوانسیون 1963 وین راجع به روابط كنسولی و كنوانسیون 1973 راجع به جلوگیری و مجازات جرائم علیه اشخاص تحت حمایت بینالمللی از جمله نمایندگان دیپلماتیك مقدم بود.»
این حقوقدان آمریكایی همچنین در بخشی از مطالب خود با توسل به نظریه "دفاع مشروع پیشگیرانه"، سعی میكند تا اشغال سفارت آمریكا در تهران را منطبق بر مبانی فكری مقامات این كشور نشان دهد: «میتوان در اینباره به دكترین "دفاع مشروع پیشگیرانه" كه به وسیله وزیر خارجه وقت آمریكا "دانیل وبستر" عنوان شد، اشاره كرد. ضابطه هم این است كه "ضرورت توسل به دفاع از خود" فوری و همه جانبه شود و هر نوع انتخاب، وسیله و فرصتی برای مشورت و تأمل را از بین میبرد. اگر از دید ایرانیان به این قضیه نگاه كنیم، دیپلماتهای آمریكایی بر مبنای همین دكترین دستگیر و بازداشت شدند چراكه هدف، جلوگیری از وقوع یك كودتای ویرانگر و شاید همراه با خونریزی با حمایت آمریكا بود كه به طور آشكار مغایر حقوق بینالمللی تلقی می شد.»(ص 80).
برای مطالعه بندهای فوق نگاه کنید به اثر این حقوقدان:
Buyle، Francis Anthony ، "World Politics and International Law" ،Duk University Press
#تسخیر_سفارت_آمریکا
#سیزدهم_آبان
#حق_دفاع_مشروع
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا آمادگی زندگی در دنیای هوش مصنوعی را دارید؟
⭕️ چرا نباید عکس فرزندانمان را در فضای مجازی نشر بدهیم؟
🧷حق نسلهای آینده بر حفاظت از اطلاعات هویتی و منع سوءاستفاده از آن
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
هنر دارای گستره تاثیرگذاری بسیار وسیعی است که تاکنون در حوزه های کاهش جرم و به عنوان یک ابزار دیپلماتیک تاثیرگذار در روابط بین الملل و نیز ابزاری برای پیشبرد حقوق بشر در کشورها و نیز انتقاد از نقض حقوق بشر و یا اتهام زنی به وضعیت حقوق بشر در کشورهای دیگر مورد استفاده قرار گرفته است.
در این میان، نقاشی و کاریکاتور و نیز هجویه های شعری بیشتر در حوزه حقوق بشر کاربرد داشته است.
در مقابل، حقوق بشر نیز حمایتهای خود را از برخی اقسام هنر روا داشته است؛ از جمله در قالب «آزادی مشارکت در زندگی فرهنگی» و «آزادی بیان». البته این آزادیها با محدودیتهایی به نام اخلاق حسنه، نظم عمومی و امنیت عمومی، در نظام بین المللی حقوق بشر مواجه است.
در تصاویر بالا میتوانید برخی از بنام ترین کاریکاتورهای حقوق بشری را ملاحظه بفرمایید.
#کاریکاتور
#هنر
#حقوق_بشر
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
حق مادری ایمن (right to safe motherhood)
مادری ایمن برای همه زنان به عنوان یک حق اولیه انسانی توسط سازمان ملل متحد شناسایی شده است، با این حال بسیاری از جوامع هنوز این موضوع را به رسمیت نمی شناسند، و برخی منابع لازم را برای ارائه بهداشت باروری، زایمان و مراقبت کافی از نوزاد، تصویب نمی کنند. این حق عمدتا روی صحبتش با دولتها به منظور حمایت از حق مادر شدن در قالب ارائه خدمات بهداشتی و مالی است.
مطالعه این حق در قوانین برخی کشورها نشان میدهد که این حق مشتمل بر حقوق فرعی بسیاری است که در ذیل می آید:
1) حق بر سلامت باروری
2) حق دریافت خدمات مامایی و مراقبت های زنان و زایمان و مراقبتهای اورژانسی
3) ثبت آمار تولد نوزادان به منظور دریافت خدمات پس از زایمان
4) دریافت خدمات تنظیم خانواده؛ نه آنکه تنظیم خانواده به صورت اجباری اجرا شود و اجبار به استفاده از داروهای ضد بارداری شود.
5) حق مرخصی زایمان:
6) حق انجام ایمن سقط جنین در موارد ضروری و دریافت خدمات سقط جنین در این موارد و نه اینکه سقط جنین به زور انجام شود
7) ممنوعیت سقط جنین بعد از تشخیص جنسیت
#حق_مادری_ایمن
کانال عصر حقوق بشر
اخبار هفتگی حقوق بشر
🔴 ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت که علیرغم پیشرفتهای دهه اول، هنوز بسیاری از مردم آفریقاییتبار با تبعیض و نابرابری دست و پنجه نرم میکنند و نیاز به اقداماتی جدیتر است تا نژادپرستی سیستماتیک از بین برود و #عدالت_ترمیمی برای ظلمهای گذشته انجام شود. دهه دوم باید بر پایه تجربیات این مردم باشد و قدمهای بزرگی در راستای #برابری و #عدالت برداشته شود.
🔵 نیکلاس لورات، گزارشگر ویژه در مورد مسائل #اقلیتها با صدور بیانیهای اعلام کرد حفاظت و ترویج #تنوع_فرهنگی یکی از ارکان اساسی برای دستیابی به یک جهان پایدار است. او بیان کرد که تنوع نه تنها باعث تقویت جوامع میشود، بلکه به جوامع کمک میکند تا در برابر چالشهای جهانی مقاومتر باشند. این بیانیه همچنین بر اهمیت حمایت از حقوق بشر، احترام به هویتهای فرهنگی و تضمین دسترسی برابر به فرصتها برای همه، تأکید میکند.
🟡 گریم رید، کارشناس حقوق بشر سازمان ملل در پیشگیری از خشونت بر اساس گرایش جنسیتی از دولتها خواسته است که مشارکت برابر در انتخابات را برای همه شهروندان، بدون تبعیض، تضمین کنند. این بیانیه تأکید دارد که تمامی گروهها، از جمله اقلیتها و افراد آسیبپذیر، باید از #حق_مشارکت در فرآیندهای دموکراتیک برخوردار باشند و هیچگونه مانعی برای ورود آنان به عرصه انتخابات نباید وجود داشته باشد. او همچنین بر لزوم #شفافیت، #عدالت و رعایت حقوق بشر در روندهای انتخاباتی تأکید کرده است.
🟣جمعی از کارشناسان سازمان ملل با صدور بیانیهای در مورد افزایش خشونتها علیه غیرنظامیان در سودان، خواستار پایان فوری این حملات و پاسخگویی مسئولان شدند. ایشان تاکید کردند که حفاظت از غیرنظامیان باید اولویت اصلی باشد و بر رعایت قوانین بینالمللی حقوق بشر و بشردوستانه تاکید کردند.
🟢ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل پس از انتخابات اخیر در #موزامبیک، خواستار جلوگیری از خشونتهای بیشتر شد و تاکید نمود مقامات باید به گفتگوهای سیاسی پرداخته و حقوق بشر را در این شرایط بحرانی رعایت کنند.
🟤جمعی از کارشناسان سازمان ملل طی گزارشی بر لزوم مقابله با تأمین مالی غیرقانونی مرتبط با مزدوران و بازیگران مشابه تأکید کردند. این گزارش خواستار اقداماتی است که به قطع منابع مالی این گروهها پرداخته و از ابزارهای قانونی بینالمللی برای جلوگیری از فعالیتهای آنان استفاده کند.
🔵کمیته ضد شکنجه سازمان ملل از قانون جدید تایلند که شکنجه را جرم میشمارد، استقبال کرده و آن را گامی مثبت در راستای تقویت حقوق بشر در تایلند شمرده، اما تأکید کرد که باید به طور کامل اجرا و پیادهسازی شود تا مسئولیتپذیری تضمین گردد.
🟠 ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل طی گزارشی از دولتها خواستند تا تحقیقات شفاف و جدی در مورد قتلهای اخیر #دگرباشان_جنسی انجام دهند. او تأکید کرد این قتلها باید بهعنوان جنایات نفرتانگیز در نظر گرفته شوند و مسئولان باید تحت پیگرد قانونی قرار گیرند. کمیسر عالی همچنین خواستار تدابیر پیشگیرانه برای حفاظت از این افراد در برابر خشونتهای مشابه شد.
🟢دبیر کل سازمان ملل در تاریخ 8 نوامبر طی گزارشی به نقضهای حقوق بشر در غزه از اکتبر ۲۰۲۳، پرداخته است. این نقضها شامل حملات به غیرنظامیان، #آوارگی، و استفاده بیرویه از نیروی نظامی در #غزه است. همچنین این گزارش بر لزوم عدالت و پاسخگویی تأکید کرده و خواستار توقف فوری خشونتها، آزادی گروگانها و ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه شده است و نقضهای مداوم حقوق بشر، به ویژه علیه #کودکان و #زنان، محکوم شده است.
⚫️ گزارش اخیر سازمان ملل از نقض حقوق بشر در نیکاراگوئه حکایت دارد که طی یک سال گذشته تشدید شده است. این گزارش از بدرفتاری با مخالفان سیاسی، شکنجه، بازداشتهای خودسرانه و حملات خشونتآمیز علیه مردم بومی و فعالان حقوق بشر خبر میدهد. در گزارش ادعا شده دولت نیکاراگوئه با تصویب قوانین جدید، به شدت بر آزادی بیان و فعالیتهای سیاسی نظارت دارد و مخالفان را سرکوب میکند.
🔴 سازمان ملل متحد طی گزارشی از افزایش بازداشتهای خودسرانه و آزار فعالان حقوق بشر در مکزیک ابراز نگرانی کرده است. بر اساس این گزارش، دولت مکزیک با جرمانگاری فعالیتهای مدنی و اعمال فشار بر مدافعان حقوق بشر، بهطور جدی #آزادی_بیان و تجمعات مسالمتآمیز را محدود کرده است.
🟠 کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد گزارش جدیدی در مورد وضعیت حقوق بشر در کره شمالی منتشر کرد. این گزارش شامل نظرات کمیته درباره شکایات فردی است که به سازمان ملل ارسال شدهاند و بر لزوم اقدام برای اصلاح نقضهای حقوق بشری در این کشور تاکید دارد. نقضهای حقوقی شامل محدودیتهای #آزادی_بیان، #حقوق_اجتماعی و فرهنگی و آزادیهای فردی است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نگرانیهای حقوق بشری پس از انتخاب دوباره ترامپ: واکنش عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر
⛔️ بعد از انتخاب دوباره #ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا، برخی از سازمانهای حقوق بشری نگرانیهای جدی خود را نسبت به پیامدهای احتمالی سیاستهای او برای حقوق بشر در داخل آمریکا و جهان ابراز کردهاند. این سازمانها از جمله سازمان دیدهبان حقوق بشر و سازمان عفو بینالملل، هشدار دادهاند که اقدامات دولت ترامپ میتواند تهدیدی برای #آزادی، #عدالت_اجتماعی و #حقوق_اقلیتها باشد. نکات مهم این گزارشها به شرح زیر است:
❎ سازمان دیدهبان حقوق بشر طی گزارشی در تاریخ ۶ نوامبر ۲۰۲۴، درباره دوره دوم ریاستجمهوری دونالد ترامپ اشاره کرده که ترامپ در دوره اول ریاستجمهوری خود اقداماتی مانند محدود کردن #حقوق_مهاجران، #سرکوب_اعتراضات، و تضعیف #حقوق_مدنی را انجام داد که در دوره دوم ممکن است تشدید شوند. دیدهبان حقوق بشر تأکید دارد که این سیاستها میتواند به نقض آزادیهای اساسی، حقوق اقلیتها و آسیب به دموکراسی در آمریکا منجر شود.
❎ این گزارش همچنین به نگرانیهای جهانی درباره تأثیر سیاستهای ترامپ بر حقوق بشر در دیگر کشورهای جهان اشاره کرده و بر همین مبنا سازمان دیدهبان حقوق بشر از دولتهای مختلف میخواهد که در برابر هرگونه تلاش برای تضعیف حقوق بشر در آمریکا واکنش نشان دهند و از حقوق بینالمللی حمایت کنند. بهویژه، این سازمان بر لزوم حفظ اصول حقوق بشری در مواجهه با هرگونه سیاست تبعیضآمیز یا سرکوبگرانه تأکید دارد و وعده داده که همچنان از حقوق بشر در سطح جهانی دفاع خواهد کرد.
✴️ #سازمان_عفو_بینالملل نیز در واکنش به انتخاب دوباره دونالد ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا در ۶ نوامبر اعلام کردکه همچنان به دفاع از حقوق بشر در این دوره ادامه خواهد داد. این سازمان تأکید کرده است که با وجود نگرانیها درباره سیاستهای ضد حقوق بشری ترامپ، عفو بینالملل به تعهدات خود برای مقابله با نقض حقوق بشر در آمریکا و سراسر جهان ادامه خواهد داد. این سازمان بهویژه بر حفظ آزادیهای مدنی، حقوق مهاجران، #حقوق_زنان، و مقابله با #تبعیضهای_نژادی و قومی تأکید دارد.
✴️ عفو بینالملل اعلام کرده که در دوره دوم ریاستجمهوری ترامپ، همچنان با اراده برای ایستادگی در برابر هرگونه نقض حقوق بشر پایبند خواهد بود. این سازمان از دولتهای مختلف خواسته به احترام به اصول حقوق بشری پایبند باشند و در برابر تهدیدات و سیاستهای ضد انسانی که ممکن است از سوی دولت ترامپ اعمال شود، واکنش نشان دهند. عفو بینالملل همچنین بر لزوم حفاظت از آزادی بیان، حق اعتراض و حقوق اقلیتها تأکید کرده و وعده داده که به حمایت از قربانیان نقض حقوق بشر در داخل آمریکا و دیگر کشورها ادامه دهد.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
معاونت پژوهشی دانشکده معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق علیهالسلام برگزار میکند:
📌 نشست علمی بازدارندگی نظامی از منظر فقه، حقوق و روابط بینالملل با نظر به فتوای حرمت سلاح هستهای مقام معظم رهبری مدظلهالعالی
👥با حضور:
◽️ دکتر پورامینی؛ پژوهشگر فقه سیاسی و حقوق بینالملل و مدیر حلقه نظامپردازی اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
◽️ دکتر کاظمی؛ پژوهشگر فقه سیاسی و مدرس دانشگاه
◽️ دکتر سعیدی؛ عضو هیأت علمی دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق علیهالسلام
◽️ دکتر طاهر حبیبزاده؛ عضو هیأت علمی و معاون پژوهشی دانشکده معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق علیهالسلام
🗓 تاریخ برگزاری: یکشنبه ۴ آذرماه ۱۴۰۳
🕰 زمان: ساعت ۱۹:۳۰
📍 مکان: سالن شهید مطهری رحمةاللهعلیه
✅ همراه با اعطای گواهی معتبر علمی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حق کودک در داشتن آینده باز (Children’s Right to an Open Future)
#حق_آینده_باز برای کودکان به این معناست که کودکان دارای نوع خاصی از حقها هستند که حقهای محفوظ (Rights in trust) هستند که هم اکنون نمیتواند آنها را استیفا کند اما پس از رسیدن به سن بلوغ میتواند از آنها استفاده کرده و مطالبه نماید.
بر همین اساس اطرافیان، دولت و دولتها نباید مانعی بر سر راه فرصتهای طلایی آینده کودک ایجاد کرده و #حق_رشد_و_تشکیل_خانواده در سرزمین آبا و اجدادی خود را از آنها بگیرند و در مسیر شکل گیری آینده آنها اختلال ایجاد نمایند.
#نماهنگ_مثلا_جنگ_نیست
#فلسطین
#لبنان
#حق_کودکان
#حق_داشتن_آینده_باز
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
گزارش جدید سازمان ملل درباره غزه: شواهد نسلکشی و نقض آشکار حقوق بشر
🛑 کمیته ویژه تحقیق درباره عملکرد اسرائیل، در گزارشی که ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴ منتشر شد، اقدامات نظامی اسرائیل در غزه را با معیارهای نسلکشی سازگار دانسته است.
این گزارش تأکید دارد که اسرائیل با محاصره غزه، انسداد کمکهای بشردوستانه و بمباران گسترده، شرایط مرگبار برای فلسطینیها ایجاد کرده است.
به اعتقاد کارشناسان کمیته ویژه تحقیق، نابودی زیرساختهای حیاتی از جمله سیستمهای آب و فاضلاب، کشاورزی و خدمات بهداشتی، بحرانهای طولانیمدت برای نسلهای آینده به همراه داشته است.
🛑 گزارش مستند میکند که تا اوایل ۲۰۲۴، بیش از ۲۵ هزار تن مواد منفجره معادل دو بمب هستهای بر غزه ریخته شده است.
استفاده از سیستمهای هدفگیری هوش مصنوعی با نظارت انسانی محدود نیز به تلفات گسترده، خصوصاً میان زنان و کودکان، منجر شده است.
همچنین، سانسور شدید رسانهها و حذف محتوای حامی فلسطین در شبکههای اجتماعی بخشی از تلاش برای سرکوب اطلاعرسانی مستقل عنوان شده است.
🛑 کمیته، این اقدامات را نقض آشکار قوانین بینالمللی و تلاش برای خاموش کردن صدای گزارشهای مستقل و تضعیف نقش سازمان ملل در کمکرسانی دانسته و خواستار اقدام فوری دولتها برای توقف این تخلفات و پایان دادن به این شرایط شده است.
📗 لازم به ذکر است در سال ١٩۶٨ مجمع عمومی سازمان ملل متحد کمیته ویژهای را برای نظارت، بررسی و گزارش دهی اقدامات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی تاسیس و مامور نمود تا بر حقوق بشر مردم فلسطین و سایر اعراب سرزمینهای اشغالی همچنین در بیتالمقدس شرقی، غزه، کرانه باختری و بخش اشغالی جولان سوریه نظارت نماید. اعضای امسال این کمیته متشکل از نمایندگان سه کشور مالزی، سنگال و سریلانکا بوده و گزارش نیز مشترکا توسط این سهکشور منتشر شد.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فقرزدایی و نجات حقوق بشر و محیط زیست با مالیات بر سوداگری
♦️تقاضای دریافت مالیات موثر از اَبَر ثروتمندان برای رعایت حقوق بشر و رفع فقر در سطح جهانی
دو گزارشگر شورای حقوق بشر سازمان ملل در زمینه #حق_به_توسعه و مقابله با #فقر و رعایت حقوق بشر با صدور بیانیه ای از روسای کشورهای عضو گروه 20 خواستند که برای اجرای #برنامه_جهانی_توسعه_پایدار، شجاعت وضع مالیات بر اَبر ثروتمندان را بنحو موثری نشان دهند.
❌بنا به گفته این گزارشگران، انباشت ثروت توسط گروه محدودی از ابر ثروتمندان دنیا اغلب به طور مستقیم با استثمار نظام مند مردم یا کره زمین مرتبط است. هم چنین 10 درصد ثروتمندترین افراد از میان جمعیت کل جهان، 75 تا 80 درصد از کل گازهای گلخانه ای که موجب #گرمایش_کره_زمین هستند، را از طریق دارایی ها و ثروتهای خود نشر می دهند.
لینک دسترسی به متن اصلی گزارش به زبان انگلیسی
https://www.ohchr.org/en/press-releases/2024/11/g20-leaders-must-show-courage-tax-super-rich-rescue-2030-agenda-sustainable
✍️ لازم به ذکر است که طرح مالیات بر سوداگری نیز از جمله طرحهای در دستور کار مجلس شورای اسلامی ایران است.
عصر حقوق بشر را از اینجا دنبال کنید
👇👇
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔷 استقبال سازمانهای غیر دولتی حقوق بشری در 124 کشور عضو دیوان از اقدام دیوان کیفری بین المللی در صدور قرار بازداشت نتانیاهو و گالانت به عنوان گامی برای امیدبخشی به اجرای عدالت در سطح جهانی
متن خبر: https://www.aljazeera.com/news/2024/11/21/world-reacts-to-icc-arrest-warrants-for-israels-netanyahu-gallant
🔴 برگزاری کنفرانسی در آلمان با موضوع ابعاد نقض های گسترده حقوق انسانی در دوره استعمار اروپایی ها در آفریقا: از جمله گفته های این کنفرانس: چرا دولت های اروپایی، بجای جبران خسارت، بعضا حتی حاضر به عذرخواهی زبانی در قبال جنایات گذشته خود نیستند؟
نک به: https://www.britannica.com/event/Berlin-West-Africa-Conference
♦️ کمیته یونسکو برای حفاظت از میراث فرهنگی در وضعیت مخاصمات در جلسه اخیر خود مصوبه ای در خصوص 34 مورد میراث فرهنگی لبنان گذارد که وفق آن، این اموال موقتا مشمول حفاظت توسعه یافته قرار گرفتند و منابع مالی برای آن اختصاص یافت. گرچه با وجود رویه اسرائیل، امیدی به حاشیه سازی امن برای میراث فرهنگی توسط این مصوبات نخواهد بود.
متن اصلی خبر: https://www.unesco.org/en/articles/lebanon-34-cultural-properties-placed-under-enhanced-protection
🔴استقبال جهانی از رای اخیر دیوان عالی هند در نفی اقدام تخریب خودسرانه منازل مسلمانان هند: بنابر آن، هیچ مرجعی نباید بدون طی فرایندهای لازم قضایی، اماکن افراد را تخریب کند.
متن خبر: https://www.dw.com/en/whats-next-after-india-outlaws-bul
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
دانش آموزانی که زود فارغ التحصیل شدند:
دادرسی #حق_حیات و #حق_آموزش دانش آموزان بروجردی سال 1365 در شعبه ۵۵ دادگاه امور بین الملل با مشارکت خانواده قربانیان و وکلای پرونده علیه دولت و مقامات آمریکا-(دوشنبه) ۲۸ آبان ماه
⚖️در ابتدای این جلسه قاضی حسین زاده گفت: این پرونده با شکایت ۴۵ نفر از خانوادههای شهدا و جانبازان این حادثه به طرفیت ۷۰ نفر شامل دولت امریکا و سردمداران وقت آن که براساس اظهارات خواهان و وکیل ایشان نقش بنیادین در حادثه داشتند، تشکیل شده است.
⚖️در ادامه جلسه دادگاه، نریمان سبحانی نیا مدیرکل آموزش و پرورش بروجرد گفت: با شروع جنگ تجاوزکارانه عراق علیه ایران #حقوق_کودکان در ایران مورد نقض قرار گرفت. #کنوانسیون_حقوق_کودک ضامن بیان تعریفی از حقوق کودک است و از مهمترین اسناد #حق_حیات و بقا و رشد است که رژیم بعث با بمباران مناطق، آنها را نقض کرده است.وجود ترس از ادامه تحصیل حتی پس از دوران جنگ، عامل عقب افتادن دانش آموزان این شهرستان از تحصیل به عنوان خسارتهای باقی مانده از تبعات جنگ بوده است.
🗽در ادامه، بهزاد حسینی مقدم یکی دیگر از دانش آموزان وقت حادثه بمباران مدرسه امام حسن مجتبی(ع) بروجرد گفت: مسیر خانه ما دقیقا در منطقه اصابت موشک بود. در حال دویدن به سمت خانه، تکههای اعضای بدن دانش آموزان را در مسیر میدیدم. تا سالها دچار اثرات روانی شده بودم، به حدی که به محض شنیدن صدای جیغ کودکی بهم میریختم...
✍️رای مقتضی چند ماه آینده صادر خواهد شد
#حقوق_بشر_آمریکایی
#حق_حیات
#حق_آموزش
#حقوق_کودکان
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
علیه «آزادی بیانِ در قالب دعا»
در پارلمان هلند، لایحه تعطیلی مساجد و مؤسساتی که برای نابودی رژیم صهیونیستی #دعا میکنند، با ۹۱ رأی موافق و ۵۸ رأی مخالف تصویب شد.
گیرت ویلدرز، از ارائه کنندگان پیشنویس این قطعنامه، رأی پارلمان در این خصوص را یک رأی «تاریخی» توصیف کرد و ون زانتن، دیگر نماینده ارائه دهنده این طرح با ادعای #ترویج_خشونت و #نفرتپراکنی در مساجد هلند گفت: بسیار خوشحال هستیم که پیشنهاد ما برای بستن #مساجدی که نفرت را ترویج میکنند و به خشونت دامن میزنند، تصویب شد.
منبع اصلی خبر: https://www.jns.org/after-amsterdam-pogrom-dutch-lawmakers-vote-to-close-antisemitic-mosques/
#نقض_ایده_بیطرفی_دولت
#نقض_حق_بر_خطا
#آزادی_بیان
#حقوق_گروههای_دینی
کانال عصر حقوق بشر را از اینجا دنبال کنید
👇👇👇
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld