🔷روز جهانی بازی🚴🤾♂️🏊♂️
🔹 امسال برای اولین بار در تقویم مناسبت های بین المللی، سازمان ملل روز بازی را گرامی داشت. در این مناسبت تاکید شد که همه انسانها اعم از کودکان (براساس ماده 31 کنوانسیون حقوق کودک) یا بزرگسالان #حق_بازی دارند و بازی می تواند فرصت خوبی برای تامین سلامتی و توسعه تاب آوری در مقابل مشکلات و تقویت دوستی و صلح باشد.
🔹در حالی که فضای مجازی برای کودکان در حد ضعیفی ساماندهی شده و مفهوم #محیط_بازی_امن_کودکان را به چالش کشانده؛ اما چارچوب حقوق بشری برای اجرای حق بازی با چهار عنصر متمایز اما مرتبط با یکدیگر تشکیل شده که عدم وجود هر یک از این مولفه ها، احتمال تحقق یا برخورداری از حق را به شدت محدود می نماید.
🔹۱.#محیط_بازی
کودکان هم به فضای فیزیکی و هم به فضای ذهنی و روانی نیاز دارند تا از حق بازی خود برخوردار شوند.
در خصوص فضای فیزیکی، فضاهای بازی کودکان باید در دسترس، امن و دارای منابع مناسب باشند.
در مورد مولفه فضای روانی نیز باید کودکان از سوء استفاده، اثرگذاریهای منتهی به صدمات روحی، فقر، درگیری، فشارهای رقابتی مدرسه و فعالیتهای فوق برنامه آموزشی محافظت شوند و کودکان استراحت کافی داشته باشند.
🔹۲. #زمان_بازی
این امر بر سیاست های آموزشی پیرامون ساعات مدرسه، زمان موجود برای بازی در مدرسه و سطح تکالیف خارج از مدرسه و کودکان کار تأثیر خواهد گذاشت.
🔹۳. #پذیرش_بازی
کودکان حق بازی دارند و این حق مبتنی بر اجازه والدین یا اجتماع برای بازی نیست. این #حق_ذاتی کودکان است و بنابراین باید مورد احترام، حمایت و اجرا قرار گیرد.
این امر در خصوص اینکه کودکان در چه محیط هایی می توانند بازی کنند، ذهنیت های به کودکان در فضای عمومی و دیدگاههایی که نسبت به بازی بهعنوان یک فعالیت بیاهمیت یا کماهمیت می نگرند، اثرگذار خواهد بود.
🔹۴. #حق_بر_آگاهی از حقوق مرتبط با بازی مانند: #حق_شنیده_شدن، #منافع_عالی_کودک، #حق_عدم_تبعیض،
#حق_زندگی، بقا و رشد و همچنین حقوق دیگری مانند:
#آموزش،
#بهداشت،
#آزادی_بیان
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
#اطلاع_نگاشت تحولات حقوق بشری فلسطین اشغالی
#حقوق_آوارگان
#بازداشت_خودسرانه
#حقوق_گروه_های_آسیب_پذیر
#حقوق_اماکن_غیر_نظامی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔰 #حق_چاپیدن_ممالک
📝 کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
توصیه کانال عصر حقوق بشر به شرکت در نشست علمی زیر:
.
📌 الزامات انتقال مطلوب دولت در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران
.
🎙 ارائهكننده: خانم دکتر فاطمه زابولی زواره،
🎓 پژوهشگر حقوق عمومی، مدرس دانشگاه
.
📝 اساتید ناقد:
خانم دکتر الهه مرندی،
🎓 عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س)
.
آقای دکتر محمدرضا اصغری شورستانی،
🎓 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
.
🎙 دبیر جلسه:
آقای حمید فعلی،
🎓 پژوهشگر دکتری حقوق عمومی
.
🕓 زمان:
یکشنبه ۲۸ مردادماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۵ - ۱۷
.
⚠️ لینک شرکت در جلسه:
https://www.skyroom.online/ch/p_edalat/matloob
.
💥 همراه با صدور #گواهی شرکت در جلسه
.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌏 در ماه می ۲۰۲۴ (خردادماه ۱۴۰۳) ، دبیرکل سازمان ملل گزارشی را با عنوان «پیشرفت به سوی اهداف توسعه پایدار» درخصوص ارزیابی کمیت و کیفیت راهی که جهان از سال ۲۰۱۵ تا سال ۲۰۲۴ برای رسیدن به هفده هدف ذکر شده در اینخصوص طی کرده، منتشر نمود.
برخی نکات محوری این گزارش بهشرح زیر میباشند:
❄️ طبق گزارش ۲۶ صفحهای دبیرکل، تنها ۱۷ درصد از اهداف SDG در مسیر دستیابی به ضربالاجل سال ۲۰۳۰ قرار دارند. نزدیک به ۵۰درصد از اهداف فقط پیشرفت حداقل یا متوسط را نشان میدهند و بیش از یک سوم اهداف توسعه پایدار یا متوقف شدهاند یا پسرفت کردهاند.
🔥 دبیرکل تاکید دارد همهگیری کووید ۱۹، حمله روسیه به اوکراین و افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی تلاشهای جهانی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار را به شدت مختل کرده است. این رویدادها نابرابریهای موجود را تشدید کرده و دستاوردهای کاهش فقر، گرسنگی و سایر زمینههای کلیدی را معکوس کرده است.
🦠در گزارش عنوان شده سیستمهای بهداشت جهانی با فشار زیادی مواجه شده که این امر منجر به شکست در مبارزه با بیماریهایی مانند ایدز، سل و مالاریا شده است. همچنین تاکید گردیده سیستمهای آموزشی به شدت مختل شدهاند و میلیونها کودک فرصتهای یادگیری را از دست دادهاند و همین امر نابرابریهای آموزشی را بیشتر کرده است.
🌕 دبیرکل معتقد است غلظت گازهای گلخانهای به سطوح بیسابقهای رسیده است، به طوری که غلظت دی اکسید کربن در حال حاضر 150٪ بیشتر از سطوح قبل از صنعتی است.
⛑در حوزه صلح و امنیت، گزارش برآورد کرده درگیریهای جاری منجر به افزایش بیسابقه تعداد آوارگان اجباری شده است. تعداد این افراد در حال حاضر مجموعا به 110 میلیون نفر در سراسر جهان میرسند. همچنین تلفات غیرنظامیان به دلیل درگیریهای مسلحانه بین سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ به میزان ۷۲درصد افزایش یافته است که نشان دهنده افزایش هزینههای انسانی ناشی از بیثباتی جهانی است.
🍀به گزارش دبیرکل، علیرغم کاستیهای بسیار در حوزههای ذکر شده در فوق، اما موفقیتهایی نیز در کاهش میزان مرگ و میر نوزادان و همچنین مبارزه با ویروس HIV حاصل شده است.
🧿همچنین میزان دسترسی به خدمات ضروری مانند آب تمیز، سرویس بهداشتی، و پهنای باند سیار در برخی مناطق بهبود یافته و به استانداردهای زندگی بهتر کمک میکند.
دبیرکل معتقد است علیرغم ناکامیهای جهانی، بسیاری از کشورها پیشرفت قابل توجهی در تغییر اقتصاد و جوامع خود در راستای همسویی با اهداف توسعه پایدار داشتهاند و میتوان از آنها بهعنوان مدلهایی برای اینکه چگونه سیاستهای هدفمند و همکاریهای بینالمللی میتوانند نتایج مثبتی به همراه داشته باشند، یاد کرد.
📕 برای مطالعه دقیقتر و دریافت نکاتی بیشتر از این گزارش، میتوانید به این آدرس مراجعه فرمایید:
https://B2n.ir/f23710
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌏امدادگران و روز جهانی بشردوستانه
📙به دنبال بمبگذاری هتلی در بغداد، در ۱۹ اوت ۲۰۰۳ و کشته شدن ۲۲ کارمند بشردوستانه و نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل، #مجمع_عمومی در سال ۲۰۰۸ با تصویب قطعنامه (A/RES/63/139) این روز را بهعنوان «#روز_جهانی_بشردوستانه» (WHD) نامگذاری کرد.
🔶هدف از نامگذاری این روز، حمایت از بقا، #رفاه و #کرامت مردم آسیبدیده از بحرانها و ایمنی و امنیت #امدادگران است.
🔸با توجه به نگرانی های ناشی از ادامه یافتن عدم اعمال حقوق بشردوستانه در سال 2024، 🛎 کمپین ۲۰۲۴: #ActForHumanity با هدف مقابله با عادیسازی حملات به #غیرنظامیان، از جمله کارکنان بشردوستانه و معافیت از مجازات تحت حقوق بشردوستانه بینالمللی شکل گرفته است. در این روز از صاحبان قدرت خواسته میشود به کمپین #ActForHumanity بپیوندند!
🔷طبق آمار موجود در شش ماه اول جنگ #غزه بیش از ۱۵۰ امدادگر جان خود را از دست دادهاند.
🔹طبق تخمین بررسی اجمالی بشردوستانه جهانی (GHO) در سال ۲۰۲۴، به ۴۸.۶۵ میلیارد دلار برای کمک به ۱۸۶.۵ میلیون انسان نیاز است.
🔷به گفته دفتر امور هماهنگیهای بشردوستانه (اوچا) در سال ۲۰۲۳، تعداد امدادگران کشته شده نسبت به سال قبل، دو برابر شده: ۱۱۸ نفر در سال ۲۰۲۲ و ۲۶۱ نفر در سال ۲۰۲۳. همچنین ۷۸ امدادگر در سراسر جهان ربوده و ۱۹۶ نفر زخمی شدهاند.
🔷 از میان امدادگرانی که جان باختهاند، ۹۶ درصد کارکنان ملی و ۴ درصد، بینالمللی و نیمی از این افراد هم (۴۷ درصد) کارکنان سازمانهای غیردولتی ملی بودهاند.
عصر حقوق بشر را از اینجا ببینید:
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
ضرب المثل انگلیسیِ «آیا سیبهای آن طرف دیوار شیرین تر است؟» و بازداشت معترضان اخیر در انگلیس
🔻دستگیری معترضان خیابانی در وقایع خشونت بار اخیر روزهای اخیر انگلیس با واکنش نهادهای حقوق بشری مواجه شد؛ از جمله #عفو_بین_الملل یا دیده بان حقوق بشر تاکید کردند #نژادپرستی و #افراطی گری و #مهاجر_ستیزی و اسلام هراسی عامل اصلی بروز این حوادث بوده اند و توصیه شده که دولت انگلیس فقط به دستگیری معترضان و تخریب گران بسنده نکند بلکه عوامل ریشه ای این وضعیت را شناسایی و برای رفع آن اقدام نماید. برخی نیز شبکه های اجتماعی را عامل حرکت های افراطی و خشونت آمیز اخیر در انگلیس داشته اند و گفته اند باید در قبال آن دولت انگلیس تدبیر کند.
از جمله نکات مهم در رویه دولت انگلیس:
🔻وقتی اعتراضات خیابانی در انگلیس وارد فاز خشونت آمیز علیه اموال یا اشخاص شد،هیچ مقام انگلیسی آن را #اعتراض_مسالمت_آمیز و #حقوق_بشری تلقی نکرد و به استناد #نظم_عمومی، #امنیت و منع ترویج خشونت آنها را محکوم کرد؛ مانند:
⬅️«ایوت کوپر» وزیر کشور بریتانیا گفت: «خشونت جنایی و بینظمی جایی در خیابانهای بریتانیا ندارد. هرکه درگیر بینظمی جنایی و خشونتآمیز در خیابانهای ما شود، باید بهای آن را بپردازد و باید انتظار داشته باشد که دستگیری، تعقیب، مجازات از جمله حبس و ممنوعیت سفر اعمال خواهد شد. قانونشکنی عواقب دارد.» (نگاه کنید به: https://www.theguardian.com/uk-news/article/2024/aug/05/england-rioters-can-expect-knock-on-door-from-police-says-yvette-cooper)
⬅️«کیم مک گینس» شهردار نیز گفت: «با این افراد باید با تمام ابزار قانونی و با تمام قدرت برخورد شود، شما نمیتوانید از غم و اندوه دیگران برای ارتکاب جنایت و خشونت استفاده کنید.» (https://www.express.co.uk/news/uk/1931531/Far-right-protests-live-Sunderland-Salford-Liverpool)
این در حالی است که موضع دولت انگلیس در قبال اعتراضات و تجمعات خشونت آمیز در سرزمینش با موضع گیری اش در خصوص همین اتفاقات در سایر کشورها تفاوت بسیاری داشته و در خصوص آنها، نظم و امنیت عمومی را فراموش ساخته و هر اقدام تخریبی را ذیل آزادی بیان محترم می دانست و بسترهای هیجانی را فراهم و به شکلهای گوناگون برای توسعه اعتراضات و حتی به جهت خشونت کشیده شدن آن اقدامات فراوانی انجام می داد!
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
مساجد: حوزه عمومی قُدسی
یادداشت کانال عصر حقوق بشر به مناسبت روز جهانی مسجد (31 مرداد)
#سپهر_عمومی، میدانی برای گردهمایی افراد برای #مشارکت در گفتگوهای باز و علنی در خصوص نیازهای همگانی شان است. این حوزه، نقشی اساسی در #کنترل و نیز مشروعسازی قدرت سیاسی داراست و در آن، افراد از رهگذر مفاهمه، ارتباط و استدلال مبتنی بر #تعقل، جهتگیریهای هنجاریای را در پیش می گیرند که بر فرآیند اعمال قدرت دولت، اثرگذار است.
از جمله خصایص این عرصه آن است که افراد خصوصی و شهروندان را یارای آن است که بی اجبار و اضطرار در خصوص مسائل مورد علاقه یا مصالح عمومی به گفتگو بپردازند.
«پاسـخ بــه پرسـشهایی از ایـن قبیـل کـه #آزادی، #عدالـت، #برابـری، #عقلانیـت و جـز آن چیسـت، تنهـا در حـوزه عمومـی هـر جامعه ای ممکـن اسـت داده شـود و مـورد پذیـرش و بـاور قـرار گیـرد».
#مسجد به عنوان عرصه تعقل و مدیریت در اسلام، برای آنکه به جایگاه اصیل گذشته خود-که تعبیر ما از آن به #حوزه_عمومی_قدسی است_برگردد، حداقل باید اصول زیر را اجرایی کند:
1. هیچ شخص ذینفعی نبایستی در بحث از آن کنار گذارده شود؛
2. مشارکت کنندگان به یک اندازه #حق_ابراز_عقیده دارند؛ در واقع، «هرکس به طور بالقوه #حق_حضور و #مشارکت در این فضا را دارد و در این حوزه کسی را بر دیگری برتری و امتیازی نیست».
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌏 روز جهانی یادبود و گرامیداشت قربانیان تروریسم
📕در سال ۲۰۱۷ مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب قطعنامه (۷۲/۱۶۵)، روز ۲۱ اوت هر سال را «روز جهانی یادبود و ادای احترام به #قربانیان_تروریسم» نامگذاری کرد.
🔶 این روز به منظور گرامیداشت و حمایت از قربانیان و بازماندگان تروریسم و بهرهمندی کامل آنان از #حقوق_بشر و آزادیهای اساسیشان تعیین و ترویج شده است. در واقع این روز نشان آنست که مجمع عمومی ارتقای حمایت از حقوق بشر و حکومت قانون در سطح ملی و بینالمللی را برای #پیشگیری از تروریسم ضروری میداند.
🔶سازمان ملل با ظرفیتسازی؛ ایجاد شبکهها؛ ارائه حمایت از سازمانهای جامعه مدنی و تشویق کشورهای عضو به ترویج، حمایت و احترام به حقوق قربانیان تروریسم نقش مهمی در حمایت از کشورهای عضو برای اجرای استراتژی جهانی مبارزه با تروریسم دارد.
📣 پیام دبیرکل به مناسبت این روز در سال ۲۰۲۴
❗️شعار امسال «صداهایی برای صلح: قربانیان تروریسم بهعنوان حامیان و مربیان صلح» است.
🔷 در این روز به قربانیان و بازماندگان تروریسم احترام میگذاریم. اقدامات تروریستی موجی از اندوه غیرقابل تصور را ایجاد میکند و خانوادهها و جوامعی که توسط اقدامات تروریستی از هم پاشیده شدهاند برای همیشه تغییر میکنند. جای زخم ها – چه قابل مشاهده و چه نامرئی – هرگز بهطور کامل بهبود نمییابند.
🔷تأمل در مورد آسیبهای شخصی برای آموزش دیگران یک عمل شجاعانه است. ما با هم میتوانیم صدای همه قربانیان و بازماندگان را بلند کنیم. ما با هم میتوانیم به آموزش نسل حاضر و آینده کمک کنیم. ما با هم میتوانیم جوامع صلحآمیزتر و انعطافپذیرتری برای همه بسازیم.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استئثار (یا مقدم دانستن خود و خویشان در برخورداری از امکانات و اموال عمومی و...) در نقطه مقابل حسن الولایه یا حکمرانی مطلوب قرار دارد و منشأ بسیاری از فسادهای مالی و سیاسی و... است.
اربعین نقطه جدی تقابل با رویکرد استئثارگونه و زمینه ساز شکل گیری آن الگوی مطلوب حکمرانی و نفی خودخواهی و تمامیت خواهی و اصالت خود در حقوق بشر غربی است.
#استئثار
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
📎📎ردیابی حق زیارت در اسناد بین المللی: وجود عرفهای منطقه ای و خاص و دلالتهای ضمنی در اسناد بین المللی
🗒نوشته ای به مناسبت ایام⏱ زیارت اربعین حسینی
🕌در خصوص رویکرد سندی به حقوق زائران نیز با وجود فقدان سندی مستقل دال بر حقّ گردشگری برخی از اسناد نظیر ماده 13 اعلامیه جهانی حقوق بشر، ماده 7 میثاق و بند الف ماده 21 حقوق بشر اسلامی قاهره به إشعار چنین حقی را مقرر کرده اند.
عملکرد کشورها هم در زمینه ملی و هم بین المللی نشان از نیاز مستمر به رسمیت شناختن زیارت به عنوان یک بخش اساسی از حق آزادی اندیشه دارد، البته این رویه با وجود آنکه عمومی و منسجم نیست ولی می توان با شکل گیری عرف منطقه ای یا خاص بر وجود «حق زیارت» پافشاری کرد. همچنین در چندین مورد سازمانهای سازمان ملل متحد تشخیص داده اند که حق آزادی اندیشه، وجدان و دین شامل حق زیارتهای مذهبی است.
#اربعین
#حق_زیارت
#اسناد_بین_المللی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
تلگرام: ۱۰ سال حمایت از آزادی بیان و کنشگری مدنی
یا
تلگرام و شیفت دیلیت بسیاری از حقهای شهروندی؟؟
کدام؟
1️⃣تلگرام با خودداری از اجرای مصوبه شورای عالی فضای مجازی (به تاریخ 8 خرداد 1395) عملا اعلام کرده که تعهدی برای اجرای حقوق شهروندی کاربران ايرانی شامل #حق_بر_حریم_خصوصی و #حق_بر_حفاظت_از_داده_های_شخصی آنها و پرهیز از گردآوری و پردازش دادههای آنها ندارد.
⬅️طبق مفاد #قانون_صیانت_از_دادههای_اشخاص در اتحادیه اروپا، خدماتدهندگان موظفند در صورت درخواست نهادهای حاکمیتی مربوطه جهت اِعمال وظایف نظارتی و رصدی خود، سابقه پردازشی اطلاعات کاربران را در اختیار قرار دهند. رویه قانونگریزانهای که تلگرام اتخاذ کرده حتی با استانداردهای کشورهای اروپایی، ناهمخوان است.
⬅️هزاران پرونده مربوط به #کلاهبرداری و #هتک_حیثیت و دیگر جرایم ارتکاب یافته در بستر تلگرام بدلیل عدم تبعیت مدیر آن از قوانین کشور و عدم پاسخگویی به استعلامات قضایی و عدم امکان تحقیق و جمع آوری ادله اثبات جرم، مفتوح بوده و یا بدون نتیجه مختومه شده اند
⬅️#حق_بر_فراموشی و حق تصحیح اطلاعات شخصی نیز در تلگرام هیچ جایگاهی ندارد. پیامهایی که در کانالهای تلگرامی منتشر میشوند، در صورت اصلاح و ویرایش و حتی در صورت حذف در دسترس باقی میمانند.
حال باید برای آزادی مالک تلگرام دست به دعا و دست به هشتگ #FreePavel شد یا این بازداشت را فرصتی برای تمکین وی به قوانین فضای مجازی کشورها دانست!!
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌏 روز جهانی قربانیان ناپدید سازی اجباری
📙 ناپدید شدن اجباری زمانی رخ میدهد که:
🔹 افراد بر خلاف میل خود دستگیر، بازداشت و ربوده شده و توسط مقامات یا سطوح مختلف حکومت یا توسط گروههای سازمان یافته از آزادی خود محروم میشوند. در اینگونه مواقع، موافقت دولت به این امر و به دنبال آن امتناع از افشای سرنوشت یا محل نگهداری افراد، آنان را از حمایت قانون خارج میکند.
🔹 مجمع عمومی سازمان ملل در ۲۱ دسامبر ۲۰۱۰، طی قطعنامه ۶۵/۲۰۹ نگرانی خود را در مورد افزایش این پدیده، از جمله دستگیری، بازداشت و #آدمربایی ابراز کرد.
🔹ناپدید شدن اجباری اغلب بهعنوان یک استراتژی برای گسترش وحشت در جامعه بوده که تنها به بستگان نزدیک ناپدیدشدگان محدود نمیشود، بلکه بر جوامع و جامعه آنها نیز تأثیر میگذارد.
🔹آزار و اذیت مداوم مدافعان حقوق بشر، بستگان قربانیان، شاهدان و مشاوران حقوقی که به موارد ناپدید شدن اجباری رسیدگی میکنند و همچنین مصونیت گسترده برای ناپدید شدن اجباری نگرانی زیادی ایجاد کرده است.
📣 پیام دبیرکل در سال ۲۰۲۴ به مناسبت این روز:
بر اساس حقوق بشر بینالمللی، خانوادهها و جوامع حق دارند #حقیقت را در مورد آنچه اتفاق افتاده است بدانند. من از کشورهای عضو درخواست میکنم به این تعهد خود پایبند باشند و مسئولیتشان را انجام دهند.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
نقش پیامبر مسلمانان در توسعه حقوق بشر
ازرا اوان (Azra Avan) استاد کالج لندن در یادداشتی نوشت:
محمد (صلی الله علیه و آله و سلم)، پیامبر خاتم اسلام، اولین جامعه اسلامی را تأسیس کرد که مشکلات روحی و اجتماعی شایع در شبه جزیره عربستان را از بین برد. آزادی مذهب در مدینه برقرار شد. زنان به صورت یکسان مورد احترام قرار گرفتند. تبعیض نژادی عملاً از بین رفت. جنگ های قبیله ای با پیوندهای اتحاد و برادری جایگزین شد.
برای مشاهده متن کامل؛ نک به:
https://www.whyislam.org/human-rights-in-islam/
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نَمی از یَم: برخی مؤلفه های #حقوق_بشر در مکتب رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم؛ پیامبر مهربانی ها
۱.لزوم رعایت «#حق_مادری» ولو در بحبوحه جنگ: به فرموده پیامبر، کسی که میان #مادر و فرزندش جدایی افکند، خداوند در روز قیامت میان او و بستگانش جدایی خواهد افکند(طوسی، المبسوط فی فقه الامامیة، ج۲: ۲۱).
۲.رعایت #حقوق_محیط_زیست حتی در خلال مخاصمات: پیامبر در هنگام اعزام لشکریان خود به ایشان میفرمودند: «از قطع و سوزاندن درختان خرما و دیگر درختان میوه دار و نیز از سوزاندن مزارع بپرهیزید»(حر عاملی، وسائل الشیعة، ج۱۵، ۵۹).
۳.حقوق #بازماندگان_جنگی: پیامبر فرمود: «هر کس در جنگ کشته شود و از خود عائله و خانواده ای داشته باشد، تامین آنها بر عهده ماست»(طوسی، الخلاف،۲۱۱).
۴.تاسیس اصل ممنوعیت وارد کردن درد و رنج زاید و بیهوده در جنگ (مجلسی، بحار الانوار، ۲۱: ۵)
۵.تکلیف به بازگرداندن #بقایای_اجساد_کشته_شدگان در جنگ بدون دریافت ما به ازای مالی (حلبی، السیرة الحلبیة، ۲: ۴۲۸).
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
📣 کوتاه در مورد حقوق بشر #اقلیتهای_اویغور
1️⃣ در تاریخ ۲۷ اوت ۲۰۲۴ (۶ شهریور ۱۴۰۳) سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر با اشاره به گزارشی که دو سال قبل در همین ایام، از سوی کمیساریا درخصوص وضعیت #اقلیت_اویغور در چین منتشر شده بود، عنوان داشت:
«ما میدانیم که بسیاری از قوانین و سیاستهای مشکلساز در سینکیانگ همچنان برقرار هستند. به همین دلیل دوباره از مقامات خواستهایم تا بررسی کاملی از چارچوب قوانین مربوط به #امنیت_ملی و مبارزه با #تروریسم از دیدگاه حقوق بشر انجام دهند و حفاظت از اقلیتها را در برابر #تبعیض تقویت کنند.»
وی همچنین اعلام کرد در ماه ژوئن امسال، تیمی از کمیساریا به چین سفر کرده و درخصوص نگرانیهای کمیساریا با دولت این کشور مذاکره داشته است.
2️⃣ گفتنی است دو سال پیش میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر وقت سازمان ملل متحد، در گزارشی ۴۸ صفحهای که در آخرین روز کاری خود منتشر کرد، نتیجه گرفت:
«دولت چین در چارچوب استراتژیهای مبارزه با تروریسم و افراطگرایی مرتکب نقضهای جدی حقوق بشر در منطقه خودمختار اویغور سینکیانگ شده است».
برای دریافت این گزارش؛ نگاه کنید به:
https://www.ohchr.org/sites/default/files/documents/countries/2022-08-31/22-08-31-final-assesment.pdf
3️⃣ این گزارش با واکنش شدید چین که بعد از سالها مجوز حضور تیم کمیساریا در استان سینکیانگ را صادر کرده بود مواجه شد و از آن تاریخ به بعد منشا جدال لفظی دیپلماتهای چین با مقامات کمیساریا یا دیپلماتهای غربی بوده است.
کانال عصر حقوق بشر را از اینجا دنبال کنید
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
حقوق اقلیتها در سیره امام رضا علیه السلام
⬅️⬅️اعتبار حقوقی اراده اقلیتهای دینی و تکلیف حکومت به جبران آثار ناشی از نقض این اراده:
یاسـرالخادم نقـل میکنـد: نامـه ای از نیشـابور به مأمون رسـید کـه مردی مجوسی (زرتشـتی) هنـگام مـرگ وصیـت کـرده اسـت مـال زیـادی را از امـوال او میـان بینوایـان تقسـیم کننـد.
قاضــی نیشــابور، آن امــوال را میــان فقــرای مســلمان تقســیم کــرده اســت. مأمــون نظــر امام رضا (علیه السـلام) را پرسـید. حضـرت فرمودنـد: «مجوسـیان بـه بینوایـان مسـلمان چیزی نمیدهنـد. نامـه ای بـه قاضـی نیشـابور بنویـس تـا همـان مقـدار از مالیاتهـای مسـلمانان بردارد و بـه بینوایـان زرتشـتی بدهد» (ابن بابویه، عیون اخبار الرضا، ج2، ص 95)
⬅️⬅️برابری ذاتی اقلیتهای نژادی و رنگی با سایرین: «ابراهیم بن عبــاس صولــی نقــل میکنــد کــه در جلســه ای بــا امام رضا (علیه الســلام) بودیــم.
در پایـان فرمودنـد: «سـوگند بـه قرابتـم بـا پیامبـر خدا اگـر کسـی فکـر کنـد مـن بهتـر از این غلام سیاه پوست خود هسـتم، صحیـح نیسـت، مگــر مــن عمــل شایســته ای داشــته باشــم تــا بهتــر از او باشــم» (ابن بابویه، عیون اخبار الرضا، ج2، ص 237).
#حقوق_اقلیتها
#سیره_امام_رضا
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
حق شهروندان بر داشتن سلاح:🔪🗡 معامله خون یا صیانت از آزادی؟
🧯#حق_بر_داشتن_سلاح یکی از قدیمی ترین مباحثی است که چالش فکری متفکرانی چون
افلاطون و ارسطو بوده است.
🔌به باور برخی، این حقِ اساسی و بنیادین شهروندان یک جامعه است که برای دفاع از خود و نگهبانی از یک #جامعه_دمکراتیک مسلح باشند، اما برخی دیگر حق بر داشتن سلاح را مغایر یک نظام الیگارشی می دانند.
⏰بر اساس دیدگاه نخست، حقوق کیفری نه تنها در برابر این حق نیست، بلکه پشتیبان دارندگان چنین حقی است و به مجازات کسانی می پردازد که
شهروندان را از این حق محروم می سازند. البته این دیدگاه، جامعه را به سمت دوران #عدالت_خصوصی و انتقام های شخصی خواهد برد و تضمینی برای استفاده درست از آن وجود ندارد.
🛢اما در دیدگاه دوم، نگهداری و به کارگیری سلاح،
بیرون از چارچوب مقررات، جرم انگاری شده و مجازات در انتظار کسانی است که مقررات
#حقوق_کیفری درباره سلاح را نقض می کنند.
🔋از میان این دیدگاه ها، بنیانگذاران قانون اساسی آمریکا نیز تحت تأثیر #نظام_کامن_لا اصلاحیه دوم قانون اساسی را به حق شهروندان بر داشتن سلاح اختصاص دادند. هرچند که رویه قضایی آمریکا کم وبیش در پی محدودسازی این حق و جرم انگاری برخی رفتارهای مجرمانه درباره سلاح بوده اند.
📻حقی که البته در زمانهای مختلف، مردم #آمریکا را به خیابان کشانده تا علیه این حق، اعتراض کنند؛ به عنوان مثال؛ نگاه کنید به:
https://www.nytimes.com/2022/06/11/us/gun-violence-protests.html
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
اخبار جعلی (فیک) در مصاف با دو حق آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات صحیح
اطلاعات نادرست رابطه مستقیمی با امنیت روانی و تولید اغتشاشات و گم شدن حقیقت در زیر نقاب آزادی بیان رسانه ای دارد. کشورها قوانینی برای مقابله با فیکنیوزها وضع کرده اند؛ از جمله:
1. در استرالیا اگر محتوای خشونتآمیز «به سرعت» حذف نشود، شرکتهای شبکههای اجتماعی و میزبانی وب جریمه و مدیران آن زندانی میشوند. طبق قانون، شرکتها میتوانند با جریمهای تا ۱۰ درصد از گردش مالی سالانه جهانی خود مواجه شوند؛ در حالی که مدیران اجرایی در صورتی که فیلمها یا عکسهایی را که تروریسم، قتل، تجاوز جنسی یا موارد دیگر را نشان میدهد حذف نکنند، به سه سال زندان محکوم خواهند شد.
2. دولت روسیه جریمههای شدیدی را برای روسهایی وضع کرد که آنچه را که مقامها به عنوان اخبار جعلی میدانند یا افرادی که به صورت آنلاین «بیاحترامی آشکار» به دولت نشان میدهند، منتشر میکنند. افراد ممکن است به دلیل انتشار اطلاعات نادرست آنلاین که به «نقض گسترده نظم عمومی» منجر شود تا ۴۰۰ هزار روبل جریمه شوند.
3. آرژانتین: تولید و انتشار اخبار جعلی، مشمول اخطار، جریمه، رد اعتبار تا ۱۰ سال، از دست دادن مزایای مالیاتی خاص و تعلیق به مدت ۲ سال خواهد بود.
4. آلمان: شبکههای اجتماعی که محتوای آشکارا غیرقانونی را حذف نمیکنند ممکن است تا ۵۰ میلیون یورو جریمه شوند. انتشار اطلاعاتی که باعث بدبینی افکار عمومی به فرد شود، به حبس تا پنج سال یا جزای نقدی محکومیت به همراه خواهد داشت.
#حق_آزادی_بیان
#اخبار_جعلی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
💢 سازمان ملل: انفجار دستگاههای ارتباطی، نقض قوانین حقوق بشر است
💬 ولکر تورک، مسئول حقوق بشر سازمان ملل متحد:
🔻 انفجار دستگاههای ارتباط رادیویی در نقاط مختلف لبنان، نقض قوانین بینالمللی است. عاملان و مسئولان انفجار دستگاههای پیجر در نقاط مختلف لبنان بایستی پاسخگو شوند.
🔻 حمله همزمان به هزاران نفر اعم از غیرنظامیان یا اعضای گروههای مسلح بدون داشتن علم نسبت به تملک دستگاهها، مکان آنها و وضعیت محیط اطراف آنها در زمان انجام حمله نقض قانون حقوق بشر بینالمللی است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
#حق_بر_کار_در_محیط_امن
مروری بر آیین نامه ایمنی در #معادن سال ۱۳۹۱
ماده ۱: در کلیه معادنی که دارای حداقل ۲۵ نفر کارگر هستند باید یک نفر به عنوان مسئول_ایمنی و یک نفر به عنوان مسئول بهداشت حرفه ای به استناد آیین نامه کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار مصوب شورای عالی حفاظت فنی تعیین گردد. این مسئولیت در معادن کمتر از ۲۵ نفر می تواند به مسئول فنی محول شود.
ماده ۲: مسئول ایمنی هر معدن به عنوان ناظر و کنترل کننده عملیات و انطباق دادن معدن با بندهای مندرج در این آیین نامه و دیگر آیین نامه های مصوب شورای عالی حفاظت فنی می باشد و با حضور و بازرسی از معدن، توصیه ها و پیشنهادهای خود را جهت پیشگیری و رفع #خطر تذکر داده و در صورت حساسیت موضوع آن را کتباً به مسئولین معدن گزارش می نماید و در صورت تشخیص خطر حتمی برابر مقررات این آیین نامه تا رفع خطر نسبت به توقف عملیات در محل خطر اقدام نماید...
همچنین، به استناد مواد ۹۱ و ۹۵ قانون کار جمهوری اسلامی ایران، مسئولیت رعایت مقررات این آیین نامه بر عهده کارفرمای کارگاه بوده و در صورت وقوع هر گونه حادثه به دلیل عدم توجه کارفرما به الزامات قانونی، مکلف به جبران خسارات وارده می باشد.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔶تصویر کتاب اخیر الانتشار در زمینه یکی از مباحث مهم اثرگذار بر حقوق کودک، ( 519 صفحه) نشر الماس علم
#معرفی_کتاب
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
#حق_بر_تَشَفّی_خاطر
⚖️در مفهوم رسمی تئوری #مجازات، این استعاره نهفته است که مجرم به جامعه بدهکار است و اعتبار مجازات ناشی از «#رضایت_خاطر»ی است که در قربانی جرم (و شاید خانواده، دوستان، همسایگان و اطرافیان وی) ایجاد میکند که نمیتوان آن را به یک حس انتقام یا «#خشم_بحق» تنزل داد.
🪑تردیدی نیست، تألم خاطر مشروعی که در پی ترور و کشتار وسیع #انسانیت و #دین و #رهبران و #فرماندهان_نظامی در طی روزها و سال گذشته رخ داده، زمانی تسکین مییابد که عاملان ایجاد آن دستگیر و در محضر عدالت حاضر شوند. بنابراین معنای حق بر «تشفی خاطر» آن است که مجازات متقابل و پاسخ عادلانه، نه فقط به دلیل تسکین خاطر، ولی میتواند به منظور اقناع احساس رنجشی رخ دهد که به طور طبیعی در قربانیان ایجاد شده است؛ گرچه که لزوما تساوی روانی میان «میزان رنجش قربانیان و #افکار_عمومی» با «مقدار رضایت خاطر ناشی از مشاهده مجازات مجرم» در مواردی اساسا دست نیافتنی است.
◀️ولی آنچه که به طور کلی روشن است، اگر قربانیان و خواطر متاثر از این قبیل موارد نقض #حقوق_بشر و #حقوق_بشردوستانه، امیدی به سپرده شدن مجرمین به دست عدالت نداشته باشند و افراد گستاخ و قدرتمند، سرمست از بی پاسخ ماندن رفتارهایشان، در ارتکاب جرایم علیه بشریت، پیشروی کنند، و ساختارهای بین المللی بی معنا شوند، آنگاه قربانیان، خود بایستی «قانون را به دست گیرند». چه آنکه شرط #تقاص، امکان وصول به حق از طریق محکمه عادل است که فرض آن منتفی است و نهادهای بین المللی نتوانسته اند از جهات مختلف مانع بیعدالتی و بیثباتی ناشی از نبود #مجازاتهای_سازمانیافته شوند.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
عصر حقوق بشر
#حق_بر_تَشَفّی_خاطر ⚖️در مفهوم رسمی تئوری #مجازات، این استعاره نهفته است که مجرم به جامعه بدهکار اس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آنچه از مفاهیم حقوق بشری که در این نماآوا خواهید دید و شنید:
#اصل_استماع
#حقوق_قضایی_کودکان_ستمدیده
#حق_وتو
#نسل_کشی
#حق_بر_بازگشت
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld