هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
📚 سیری در حکمت متعالیه
🏢 در تیرماه سال 95 سلسله جلساتی در تبیین علوم اسلامی (منطق، حکمت متعالیه و تفسیر بر اساس المیزان) در دانشگاه شهید رجایی تهران، به همت برادر بزرگوار حجت الاسلام و المسلمین دکتر اکبری اقدم ، مسئول وقت نهاد آن دانشگاه و مسئول فعلی نهاد رهبری دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد. مخاطب این جلسات اساتید بزرگوار دانشگاه شهید رجایی بودند.
📕 بخشی از این جلسات به بیان اجمالی از فلسفه صدرا و حکمت متعالیه به قرائت مرحوم علامه طباطبایی البته به صورت بسیار سریع و گذرا، اختصاص یافت.
📣 در این دو جلسه سعی شده در حد وسع و فرصت، امهات فلسفه صدرایی، به صورتی که برای متخصصین رشته های دیگر قابل فهم باشد ارائه شود. این جلسات برای دانشجویانی که پیگیر فلسفه اسلامی هستند احتمالا نافع باشد. طلاب نیز می توانند یک دوره ارائه سریع و ترتیبی برخی مباحث حوزوی را در این جلسات دنبال کنند. این جلسات در آن دانشگاه با هدف تقریب بیشتر نگاه ها در حوزه و دانشگاه صورت گرفت. هدفی که به شدت به آن نیازمندیم.
#فلسفه_اسلامی
#دانشگاه
#علامه_طباطبایی
@ofoqemobin
صوت جلسات 👇👇👇
☀️ به مناسبت سالگرد ارتحال عارف بی بدیل عصر ما، حضرت علامه آیت الله میرزا علی آقای قاضی طباطبایی (ششم ربیع الاول ۱۳۶۵ هجری)
🔶 دو سال است عطر نزده ام
🖊 خاطره ای از علامه طباطبایی به نقل از مرحوم علامه طهرانی:
🔰 بارى، استاد ما نسبت به استاد خود مرحوم #قاضى علاقه و #شيفتگى فراوانى داشت، و حقّاً در مقابل او خود را كوچك میديد؛ و در چهره مرحوم قاضى يك دنيا عظمت و ابَّهت و اسرار و توحيد و ملكات و مقامات می جست.
🔺 من يك روز به ايشان عطر تعارف كردم، ايشان عطر را بدست گرفته، و تأمّلى كردند و گفتند: دو سال است كه استاد ما مرحوم قاضى رحلت كرده اند؛ و من تا بحال عطر نزده ام.
🔺 و تا همين زمان اخير نيز هر وقت بنده به ايشان عطرى داده ام؛ دَرِ آنرا میبستند و در جيبشان میگذاردند. و من نديدم كه ايشان استعمال عطر كنند، با اينكه از زمان رحلت استادشان سى و شش سال است كه میگذرد.
📕سید محمد حسین حسینی طهرانی، مهر تابان ص 24
🌹 حمدی نثار هر سه بزرگوار ...
@ofoqemobin
🔆 نمایی از سلسله اساتید و برخی شاگردان مرحوم میرزا علی #قاضی قدس الله سره
🔶 البته ایشان ملازم و همچنین استاد برخی بزرگان دیگر نیز بوده اند که در این تصویر نامی از ایشان نیست.
منبع:
http://ghazi.orafa.info/page=2
@ofoqemobin
🔆 متن وصیت نامه آیت الحق میرزا علی قاضی که کمتر از یک ماه پیش از ارتحال نوشته شده و در آن جز به متابعت از شریعت توصیه نفرموده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
🔺 الحـمـد لله الذى لا یـبقى الا وجهه و لا یدوم الا ملکه و الصلوة و السلام على خاتم النبیین الذى هـو البـحـر و الائمة الاطهار من عترته جواریه و فلکه ، صلى الله علیه و علیهم ما سلک سلکه و نسک نسکه.
و بـعـد، وصـیـت از جـمـله سـنـن لازمـه است و بنده عاصى ، على بن حسین الطباطبایى چندین مـرتـبه وصیت نامه نوشتهام و اینکه در این تاریخ که روز چهارشنبه، دوازدهم ماه صفر سـنـه هـزار و سـیـصـد و شـسـت و پـنـج (۱۳۶۵) اسـت و ایـن وصـیـت نـامـه دو فـصـل اسـت : یـک فـصل در امور دنیا، فصل دیگر در امور آخرت است . مقدم دارم ذکر دنیا را چنان که حق - تبارک و تعالى - در خلقت و ذکر آخرت مقدم داشته است.
دیـگـر آنـکـه از جـمـله قـروض ، پـنـجـاه تـومـان اسـت کـه مال الوصیة علیین رتبت ، حاج سید قریش قزوینی است و بعد از ایشان به حاجى امام قلى رسیده است و از حاجى قلى به والد حقیر رسیده است - رضوان الله علیهم اجمعین . این وجه باید در دست کسى که اهلیت آن را داشته باشد برسد که در دهه محرم از فایده شرعیه آن عـزادارى بـکـنـد، چـیـزى از آن بـه روضـه خـوان بـرسـد، بـه چـاى و قـهـوه و امثال این صرف نشود- ان شاء الله تعالى.
واگر شخص دیگرى را معرفى کردم ، در حاشیه همین وصیت نامه مى نویسم و بعد از این اگر تغییر و تبدیل به نظر رسید، در ذیل ورقه نوشته مى شود.
و فـصـل دوم در امـور آخرت و عمده آنها توحید است . خداى تعالى مى فرماید: ان الله لا یـغـفر ان یشرک به و یغفر ما دون ذلک لمن یشاء (نساء ۴۸) همانا خداوند شرک به خود را نمى بخشد و جز آن را براى هر که بخواهد مى بخشد. و این مطلب حقیقتش به سـهـولت بـه دسـت نـمـىآیـد و از اولادهـاى بـنـده کـسـى تـا حال مستعد تعلیم آن ندیدهام و از رفقا هنوز وصى آخرتى معین نکرده است که شما را به پـیـروى او امـر کـنـم . عـجـالتـا ایـن شـهـادت را از بـنـده تحمل نمایید:
اشهد ان لا اله الا الله وحده لا شریک له کما شهد الله لنفسه و ملائکته و اولوا العلم من خلقه لا اله الا هو العزیز الحکیم الها واحدا احدا صمدا لم یتخذ صاحبة و لا ولدا و لا شریک له فـى الوجـود و لا فـى الالوهـیـة و لا فـى العـبـودیـة و اشـهد الله سبحانه و ملائکته و انـبـیـاءه و سـمـاءه و ارضـه و مـن حضرنى من خلقه و ما یرى و لا یرى و اشهدکم یا اهلى و اخوانى على هذه الشهادة بل کل من قرا هذا الکتاب و بلغه شهادتى و اتخذکم جمیعا شاهدا و اشـهـد ان محمدا عبده و رسوله جاء بالحق من عنده و صدق المرسلین و ان اوصیاءه من عترته اثنا عشر رجلا اولهم امیرالمؤ منین على بن ابى طالب و آخرهم الامام منتظر لدولة الحق و انه یـَظـهـر و یُظهر دین الحق - صلى الله علیه و علیهم - و اشهد ان البعث حق و النشور حق و کـلمـا جـاء بـه رسول الله او قاله اوصیاؤ ه - صلى الله علیه و علیهم - حق لا ریب فیه . اسـال الله المـوت عـلى هـذه الشـهـادة و هـو حـسـبـنـا جـمـیـعـا و نـعـم الوکیل . الحمد لله رب العالمین.
امـا وصـیـتـهـاى دیـگـر، عـمـده آنـهـا نـمـاز اسـت . نـمـاز را بـازارى نـکـنـیـد، اول وقـت بـه جـا بـیـاوریـد بـا خضوع و خشوع ! اگر نماز را تحفظ کردید، همه چیزتان مـحـفـوظ مـى مـاند و تسبیحه صدیقه کبرى سلام الله علیها و آیة الکرسى در تعقیب نماز تـرک نـشـود؛... واجـبـات اسـت و در مـسـتـحبات تعزیه دارى و زیارت حضرت سیدالشهداء مسامحه ننمایید و روضه هفتگى ولو دو سه نفر باشد، اسباب گشایش امور است و اگر از اول عـمـر تـا آخرش در خدمات آن بزرگوار از تعزیت و زیارت و غیرهما به جا بیاورید، هـرگـز حـق آن بـزرگـوار ادا نـمـى شـود و اگـر هـفـتـگـى مـمـکـن نـشـد، دهـه اول محرم ترک نشود.
دیـگـر آنـکـه ، اگـر چـه ایـن حرفها آهن سرد کوبیدن است ، ولى بنده لازم است بگویم ، اطـاعـت والدین ، حسن خلق ، ملازمت صدق ، موافقت ظاهر با باطن و ترک خدعه و حیله و تقدم در سلام و نیکویى کردن با هر بر و فاجر، مگر در جایى که خدا نهى کرده . اینها را که عـرض کـردم و امـثـال ایـنـهـا را مـواظـبـت نـمـایـیـد! الله الله الله کـه دل هیچ کس را نرنجانید!
تا توانى دلى به دست آور
دل شکستن هنر نمى باشد
و عن تقریر الاحقر،
🔺 على بن الحسین الطباطبایى
@ofoqemobin
افق مبین||سید محمد هاشمی
🔶 دوره آموزشی مجازی صراط انقلاب (تبیین گفتمان انقلاب اسلامی) 🔺 جهت خادمان طرح ولایت سازمان بسیج دان
🎙 جلسات تدریس کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن:
https://eitaa.com/ofoqemobinsupport/659
🔆 رسانه #المرسلات الگوی تمام عیار حوزه عصر انقلاب اسلامی 👇👇👇
🔆 رسانه #المرسلات الگوی تمام عیار حوزه عصر انقلاب اسلامی
⭕️ کسی که طبقات مختلف طلاب حوزه های علمیه خصوصا در قم در ارتباط باشد به راحتی می تواند دریابد که استعدادهای بسیار ارزشمندی هر ساله وارد این پایگاه علمی مقدس می شوند، همچنان که می تواند به سادگی دید که چگونه بسیاری از این استعدادها پس از مدتی دچار سرگشتگی و تحیر می شوند و نسبت خود را با دغدغه های اصیلی که با آن وارد حوزه شده اند از دست می دهند. گروه های زیادی تلاش می کنند این معضل را حل کنند و راه حل موثری برای این معضل ارائه دهند.
⭕️ به نظر حقیر و پس از تتبع نه چندان کوتاهی که داشته ام کانال «المرسلات» که عمده کار خود را به صورت مجازی و با تمرکز بر اندیشه های استاد بزرگوارمان حاج آقای فرحانی صورت می دهد نمونه بسیار موفقی برای برون رفت از چالشی است که به آن اشاره شد.
⭕️ این رسانه در حدود سه سال پیش و توسط یکی از شاگردان بسیار فاضل استاد، حجت الاسلام ابراهیمی تاسیس شد و تا امروز به کار خود به خوبی ادامه داده و بنده هم توفیق دارم بخش کوچکی از این کار ارزشمند باشم.
در ادامه ضمن دعوت تمامی طلاب خصوصا طلاب جوان تر به همراهی با این رسانه، بخشی از مزایایی که درباره «المرسلات» به ذهنم می رسد را عرض می کنم:
🔺 این کانال جزو معدود رسانه هایی است که به صورت تخصصی بر اندیشه های رهبران انقلاب اسلامی آن هم در وجوه حوزوی و اندیشه ای آن کار می کند و این تلاش را به صورتی قابل عرضه را برای عموم طلاب و دانشجویان ارائه می نماید. کسی که در دوره ای چند ماهه با «#المرسلات» همراه باشد به عمق اندیشه های معنوی و علمی مرحوم امام خمینی و راز تاکید رهبر انقلاب بر اندیشه ایشان پی می برد. این مساله غیر از تلاش های ارزشمندی است که برخی گروه ها بر سخنرانی های امام در صحیفه انجام می دهند. بلکه در اینجا خمینیِ کشف الاسرار، خمینیِ مصباح الهدایه، خمینیِ کتاب البیع و خمینیِ صحیفه در یک امتدد فهم می شوند.
🔺 همین اتفاق برای اندیشه های علامه طباطبایی و شاگرد شهیدش، استاد مطهری نیز رقم می خورد. با همراهی با این رسانه می توان طیف وسیعی از اندیشه های انسان ساز و تمدن ساز علامه طباطبایی را به سهولت و به تدریج دریافت و با آثار شهید مطهری آن هم با تمرکز بر وجوه فلسفی و اجتهادی اندیشه ایشان آشنا شد و برای کار محتوایی عمیق بر آثار این دو بزرگوار نیز سیر علمی دریافت کرد.
🔺 جهت دیگری که به اتقان، در این رسانه مورد تاکید است و برای طلاب نیز درس بزرگی به شمار می آید تبیین وحدت رویه چهار اندیشمندی است که از ایشان نام برده شد. این تبیین هم به صورت علمی و بر اساس آثار و هم بر اساس بیانات رهبر انقلاب صورت می گیرد و الگوی بسیار روشن و امیدوار کننده ای پیش چشم طلاب قرار می دهد.
🔺 جهت ارزشمند دیگر در کانال المرسلات، راهبری علمی برای طلاب از ابتدای ورود به حوزه تا رسیدن به درس خارج و حتی تا پایان مسیرِ خارج است. با توجه به تلاش های جناب استاد فرحانی در 18 سال گذشته دوره کاملی از اصلی ترین کتب درسی حوزه با افق رسیدن به اندیشه های امام خمینی و انقلاب اسلامی ولی بدون عدول از محتوای اصیل و سنتی تدریس شده است که بدون اغراق می توان گفت در پایانِ کارِ علمی عمیق با این جلسات، طلبه به مرزهای صاحب نظر شدن در علوم حوزوی با قوت و با سرعت نزدیک می شود.
🔺 شاید این رسانه از معدود نقاطی باشد که شما بدون اتصال رسمی به یک مدرسه یا مجموعه خاص به صورت مستمر می توانید از جمعی از فضلای حوزوی، در مورد مسیر تحصیل، تردیدها و امیدها، مشکلات راه، سیر و ترتب علوم و ... مشاوره دریافت کنید. این فضا نیز به توصیه استاد بزرگوار در باب لزوم تلاش برای کمک به تمام طلاب برای نزدیک تر شدن به اندیشه های امام خمینی و رهبر انقلاب به وجود آمده است و روزانه ده ها و شاید صدها سوال در آن به پاسخ خود می رسد که به نظر من با توجه به عده و زمان بسیار محدود کار واقعا بزرگی است.
🔺 وجه ارزشمند دیگر «المرسلات» تبیین علمی گسترده اندیشه انقلابی رهبر انقلاب در توضیح معیت سیر معنوی و سیر انقلاب اسلامی است. این ایده را تمام کسانی که از سالها پیش در درس ها در محضر استاد فرحانی بوده اند به کرات شنیده اند. بخش زیادی از جلسات درسی ایشان به بیانات رهبر انقلاب در این باب و توضیح آن اختصاص داده شده است. این تبیین چالش بزرگ فردیت و اجتماعیت را بالمره برای طلبه منحل می کند و او را حقیقتا در خدمت انقلاب اسلامی قرار می دهد. نکته مهم این است حتی در این مطلب نشان داده می شود که سلسله ارزشمند معنوی نجف نیز بر همین مسلک سیر می کرده اند و انقلاب امام خمینی (ره) نیز بر همین پایه قرار گرفته است.
🔅 ان شاء الله همه طلاب بزرگوار بتوانند از این منبع استفاده کنند و این مسیر و مثل آن را برای نیرومندتر شدن اندیشه های اسلامی به کار بندند.
🖊 سید محمد هاشمی
@ofoqemobin
هدایت شده از المرسلات
علامه طباطبائی - بالاترین نصیحت اسلام.mp3
2.24M
📌بالاترین نصیحت اسلام این است که خدا را فراموش نکنید.
🔰علامه طباطبایی
🔅پند و اندرزی که برای بنده و جنابعالی و همه دوستان ما لازم است و هیچ مسامحه ای در آن نباید کرد، این است که "خدا را نباید فراموش کرد" و برای همه لازم است که این حقیقت را انجام بدهند و همیشه مدنظرشان باشد. در خواب، در بیداری، در همه حال و در هر حالی که فرض بشود، این معنا در نظرشان باشد که "خدا را نباید فراموش کرد" و اسلام هم بالاتر از این نصیحت ندارد.
#اخلاق_و_عرفان #مراقبه #در_محضر_علامه
@almorsalaat
هدایت شده از المرسلات
این ملاکی را که علامه در این #چندثانیه بیان می کنند در عین اینکه در ظاهر ساده است و به نظر می رسد مسئله واضحی است، اما تمام #ملاک و #روش سلوکی و عرفانی ایشان همین #مراقبه و #ذکر خداست. به عبارتی میتوان گفت ایشان تمام آثار خود از جمله #المیزان را برای تبیین این مسئله نوشته اند.
محسن ابراهیمی
@almorsalaat
هدایت شده از المرسلات
چیستی «عقلاء».mp3
5.64M
🔊#اصول_فقه
📌چیستی عقلاء و جعل عقلائی
✅استاد علی فرحانی
🔹استاد در این صوت با اشاره به مساله وضع تعینی و اشکال برخی مبنی بر وضع نبودن آن؛ به مقایسه حدوسط این اشکال با مساله #اعطاء_حجیت از جانب عقلا و #حسن_و_قبح می پردازند.
🔹استاد در نهایت نتیجه می گیرند که باید #چیستی_عقلاء تحقیق شده و دقیقا معلوم شود که مراد از عقلاء چیست.
♨️ در این صوت نکات کاربردی و جالبی مطرح میشود حتما دنبال کنید.
#اصول_فقه #عقلاء #وضع #جعل #پای_درس_استاد
@maarejj
@almorsalaat
هدایت شده از المرسلات
▪️دلیل فشارهای وارد بر امام حسن عسکری ع
▫️امام يازدهم ... به واسطه سختگيرى بيرون از اندازه مقام خلافت، با تقيه بسيار شديد رفتار مىكرد در به روى مردم حتى عامه شيعه بسته جز خواص شيعه كسى را بار نمىداد با اين حال اكثر اوقات زندانى بود. و سبب اين همه فشار اين بودكه:
1⃣اولا: در آن ازمنه جمعيت شيعه كثرت و قدرتشان به حد قابل توجهى رسيده بود و اينكه شيعه به امامت قائلند براى همگان روشن و آفتابى شده بود و امامان شيعه نيز شناخته مىشدند و از اين روى مقام خلافت بيش از پيش ائمه را تحت مراقبت درآورده و از هر راه بود با نقشه هايى مرموز در محو و نابود كردن ايشان مىكوشيدند.
2⃣ثانيا: مقام خلافت پى برده بودكه خواص شيعه براى امام يازدهم فرزند معتقدند و طبق رواياتى كه از خود امام يازدهم و هم از پدرانش نقل مىكنند فرزند او را همان مهدى موعودى مىشناسند كه بهموجب اخبار متواتره از طرق عامه و خاصه پيغمبر اكرم ص خبر داده بود و او را امام دوازدهم مىدانند.
📚علامه طباطبایی، شیعه در اسلام
#اهل_بیت #در_محضر_علامه
@almorsalaat
📕 فرانسه و روشنفکری ذاتا الحادی
🔰 بر خلاف تصور رایج، فلسفه و اندیشه مدرن در تمام تعینات خود لزوما نافی وجود خدا نیست. بیشترین تعارض الهیاتی در دوران مدرن با توحید تشریعی است. بر این اساس انسان، جایگزین خداوند یا جایگزین نماینده خداوند در تنظیم و استقرار قوانین مدنی می شود. اما این لزوما به معنای نفی هرگونه جلوه ایمانی و الهی نبود. خصوصا در فیلسوفان انگلستان و آلمان که حتی در میان بزرگترین ایشان مانند، دکارت، بارکلی، اسپینوزا، کانت و ... مساله دین و الهیات و خداوند و تجربه های معنوی همواره نقش مهمی داشته است. اما فرانسه از همان ابتدا، مدرنیته را با رنگی الحادی تر پذیرفت و انسان جدید فرانسوی نه تنها تشریع ربوبی را نمی پذیرفت بلکه در اصل وجود خدا نیز تشکیک داشت.
🔰 روسو، منتسکیو، دیدِرو، آگوست کنت و بسیاری از فیلسوفان مشهورِ دوران روشنگری و برخی فیلسوفان معاصر مانند سارتر در فرانسه چنین ایده ای داشتند. به همین دلیل اساسا مساله آزادی و #آزادی_بیان در این کشور نه یک ارزش مطلق بلکه یک شعار به شدت مهاجم علیه نهاد دین و ارزش های دینی است.
🔰شاید به همین دلیل است که در این کشورِ آزادی بیان! حجاب در اماکن دولتی و دانشگاهی و مطلقِ حجابِ «برقع» (پوشیه) در تمام محافل عمومی ممنوع و از طرفی دیگر فعالیت نشریاتی مانند #شارلی_اِبدو به شدت پر رونق و مشمول حمایت از دولت مرکزی است.
🔰این کشور از معدود مناطقی در دنیاست که درصد ملحدین (آتئیست یا آگنوستیک) در آن بیش از 50 درصد است. تجارب مسلمانان مقیم اروپا نیز نشان می دهد که زندگی به عنوان مسلمان در کشوری مثلا مانند انگلستان بسیار سهل تر از زندگی در فرانسه است.
🔰 از مصائب روشنفکری ایرانی همین است که آشنایی اولیه اش با مدرنیته و تجدد در دوران قاجار از همین فرانسه آغاز شد و این بعدها به شدت در سیاست، فرهنگ، هنر و علوم انسانی کشور ما موثر افتاد.
🔰 با توجه به حمایت اخیر اولین شخصیت سیاسی فرانسه (#مکرون) از ادامه توهین ها به رسول اکرم (ص) اسلام و فضای عمومی این کشور، پیش بینی می شود در آینده حجم این توهین ها بیشتر شود لذا جا دارد که کشور ما و همه علاقه مندان به پیامبر مکرم اسلام موضع محکمی در مقابل این افراد بگیرند.
🖊 سید محمد هاشمی
#لبیک_یا_رسول_الله
#فرانسه
@ofoqemobin
🎙 پایان مباحث کتاب المیراث شرح لمعه در 39 جلسه:
https://eitaa.com/ofoqemobinsupport/680
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🚨پیام رهبر انقلاب اسلامی خطاب به جوانان فرانسه در پی اقدام توهینآمیز رئیسجمهور فرانسه درباره پیامبر اعظم(ص)
🔻اظهارات امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در تأیید کاریکاتور توهینآمیز به پیامبر اسلام صلواتاللهعلیهوآله، باعث خشم مسلمانان در سرتاسر جهان شده است. به همین علت حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی خطاب به جوانان فرانسوی پیامی کوتاه صادر کردند. متن این پیام که به زبان فرانسوی در شبکههای اجتماعی منتشر شد، به شرح زیر است:
🏳بسمه تعالی
🔰جوانان فرانسه !
🔹️از رئیس جمهور خود بپرسید: چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت میکند و آن را آزادی بیان میشمارد؟ آیا معنی آزادی بیان این است: دشنام و اهانت، آن هم به چهرههای درخشان و مقدس؟ آیا این کار احمقانه، توهین به شعور ملتی نیست که او را به ریاست خود انتخاب کرده است؟
🔹️سوال بعدی این است که چرا تردید در هولوکاست جرم است؟ و اگر کسی چیزی در اینباره نوشت باید به زندان برود، اما اهانت به پیامبر آزاد است؟
سیدعلی خامنهای
۷ آبان ۱۳۹۹
@Khamenei_ir
🔰 اختلال گسترده در گفتگو با جهان
🔺«به مناسبت واقعه توهین به پیامبر اعظم (ص)»
⭕️ برای ما ایرانیانِ مسلمان هیچ شخصیتی برتر از حضرت رسول (ص) نیست. او تمام هویت و حجت مسلمانی ماست و اگر قرار باشد از حقایق دینی دفاع کنیم قطعا وجود مبارک پیامبر در صدر آن حقایق قرار می گیرد.
⭕️ اما امروز لسان ما در دفاع از نبی مکرم اسلام پر #لکنت و کم اثر است، نه کسی صدای ما را می شنود و نه ما می توانیم ندای خود را به عالم برسانیم. به راحتی چهره پیامبر را به تمسخر گرفته اند و بعد هم از آن دفاع کرده اند اما ما راهی برای مقابله و فریاد نداریم.
⭕️ مدتهاست اهل علمِ ما در #تارِ خود تنیده اند و دنیایشان در حد شهر و کشور خودشان کوچک شده است.
⭕️ در این میان حوزه های علمیه که متولی امر دین هستند بیش از سایرین وظیفه دارند. اما آیا حوزه توان گفتگو با ادیان مختلف در دنیا و اندیشمندان بزرگ آن را پیدا کرده است؟ آیا می توانیم سوالات دیروز رهبر انقلاب را در میان جوانان غیر مسلمان به صورت گسترده طرح کنیم؟ چقدر در این گفتگوها تجربه داریم؟ چقدر تلاش کرده ایم تریبونی فراتر از مرزهای خود داشته باشیم؟ #غرب را رها کنیم آیا در دنیای #عَرَب صدای ما را می شنوند؟ کار به جایی رسیده است که علَم حمایت از پیامبر به دست رییس جمهور متظاهر ترکیه افتاده که با زیاده خواهیش سوریه را نابود کرده و هنوز هم راضی نیست.
⭕️ این وضعیت، وضعیت امتناع است، در مقابل چشم ما مقدس ترین اندیشه ها را لگدکوب می کنند اما ما حتی اگر بخواهیم امکانی برای مقابله به وجود نیاورده ایم تا امروز از آن استفاده کنیم.
⭕️ آیا وقت آن نرسیده که ساز و کار آموزشی و تربیتی این نهاد شریف کهن، مجاهدان علمی #رشیدتری برای میدان دنیای امروز تربیت کند؟
⭕️ آیا وقت آن نرسیده که طلبه های #جوان خودشان به فکر باشند و برای انجام تکلیف عظیم الهی و جهانی که خمینی کبیر بر دوششان نهاده آستین بالا بزنند و منتظر هزارتوی #بروکراتیک سیستم های آموزشی نمانند؟
⭕️ به یاد دارم در انقلاب مصر #رهبر_انقلاب به حوزه ها اعلام کرد امروز جهان اسلام تحولات بزرگی را تجربه می کند و برای حکمرانی پس از این تحولات تئوری هایی مبتنی بر اسلام می خواهد. و ما باید این خلاء تئوریک را پر کنیم ! چقدر در پاسخ به این ندا موفق بودیم؟
🔸🔸🔸
پ.ن: انصاف این است که آنچه تا امروز در حوزه های مختلف در مسائل جدید در حوزه ها تولید و ترویج شده حجم بسیار عظیمی دارد و قابل مقایسه با پیش از انقلاب نیست و اگر انقلابی نبود، شیعه همین پایگاه فعلی جهانی را نیز دارا نبود اما مسئله این است که این همه، هنوز بسیار اندک است.
🖊سید محمد هاشمی
@ofoqemobin
☀️ علامه ی ناشناخته
🔰 13 ربیع الاول سالروز ارتحال مرحوم آیت الله سید محمد حسن الهی طباطبایی اخوی ناشناخته مرحوم علامه طباطبایی
🔺 دو بیان از علامه حسن زاده پیرامون ایشان:
⭕️ نكتهاى بلند از استادم، شادروان جناب علامه آقا سيد محمد حسن #الهى طباطبائى تبريزى- جانم به فدايش- به يادگار دارم. روزى در شيخان قم به حضور مباركش افتخار تشرف داشتم و هيچگاه در محضر فرخندهاش يك كلمه از دنيا و از كسى گله و شكوى و حرف كم و زياد مادى نشنيدم؛ دنيا را آب ببرد او را خواب ببرد؛ فرمود: آقا، انسانها معادناند، بايد معدنها را در آورد. «1» غرض آن جناب اين كه همچنانكه كوهها داراى معادن طلا و نقره و الماس و فيروزه و غيرها هستند، انسانها نيز مانند كوهها داراى معادن گوناگون حقايق و معارفاند، بايد هر كسى كوه وجودش را بشكافد و آن معادن را استخراج كند، يعنى در روانشناسى بكوشد تا آب زندگى از او بجوشد. البته اين سخن را ريشه عمق ديگر است، صبر كن تا صبح دولتش بدمد.
دروس معرفت نفس، متن، ص: 302
⭕️ علامه طباطبائى و برادر بزرگوارش حضرت آية اللّه آقا سيّد محمّد حسن #الهى طباطبائى، هر دو از تربيت شدگان محضر مبارك آيتين، حاج سيّد على قاضى و آقا سيّد حسين بادكوبى، در حكمت متعاليّه و عرفان علمى و عملى بودهاند، و در تمام دوران مسير تكاملى علمى و عملى از آغاز تا انجام، از تبريز تا نجف اشرف، همدوش بودهاند. وقتى حضرت استاد علامه طباطبائى از اين بنده سؤال فرمودند: كه اخوى را چگونه يافتهايد؟ عرض كردم: آقا، جناب اخوى آية اللّه آقا سيد محمد حسن الهى، علامه طباطبائى است، با اين تفاوت كه آن جناب در تبريز اقامت فرمود، و سرمايهاش راكد بماند، و اين جناب به حوزه علميّه قم تشريف آورده و از سرمايهاش كسب كرده است، و ديگر با اين تفاوت كه آن جناب خيلى بذول است، و اين جناب خيلى كتوم.
مجموعه مقالات، ص: 13
در شب زیارتی حضرت #سیدالشهداء فاتحه ای نثار این دو وجود نورانی کنیم.
#شب_جمعه
@ofoqemobin
🔰 دو بیت از حکیم و عارف الهی میرداماد، خطاب به یگانه حکمت صدرالمتاهین شیرازی:
🔺 #صدرا! جاهت گرفت باج از گردون
اقرار به بندگیت کرد #افلاطون
🔺 بر مسند تحقیق نیامد چون تو
یک سر ز گریبان طبیعت بیرون
علیهما رحمه الله
@ofoqemobin
🛎 یکی از نظریه پردازان اصلی این حوزه مرحوم علامه سید محمد حسین طباطبایی است. ایشان به تعبیر شهید مطهری مبدع نظریه اعتباریات در عالم اسلام و حتی عالم فلسفه است. مباحث ایشان در اعتباریات از مقدمات اصلی تئوری اجتماعی اسلام است.
📌 در جلساتی در سال گذشته ضمن تدریس کتاب اصول فقه مرحوم مظفر ذیل بحث مستقلات عقلیه به بخشی از نظریه اعتباریات علامه طباطبایی و مکانیزم تکون اعتباریات از منظر ایشان پرداخته شد:
🔰 سرفصل های اصلی این جلسات:
- اصل شکل گیری ادراک اعتباری
- چیستی اعطای حد شیء الی شیء در اعتباریات
- اعتبار وجوب به عنوان اولین اعتبار انسانی
- تفکیک اعتباریات قبل و بعد از اجتماع
- بررسی اعتبار حسن و قبح و شکل گیری آن
در این جلسات از این منابع استفاده می شود:
- مقاله ششم اصول فلسفه و روش رئالیسم
- رساله اعتباریات علامه طباطبایی
- جلد دوم المیزان ذیل آیه 213 سوره بقره
- جلد پنجم المیزان ذیل آیه 79 سوره نساء
تعداد جلسات: 3
(این جلسات پس از اشکال لینک ها دوباره بارگزاری می شود)
#فلسفه_اجتماعی_اسلام
#علامه_طباطبایی
#اعتباریات
@Ofoqemobin
دریافت جلسات👇👇
هدایت شده از المرسلات
31.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️محبت و مودت پیامبر با مسلمانان، عامل اصلی جهش تمدنی در صدر اسلام بود.
🔰استاد آیت الله فرحانی
📌گزیده ای از بیانات امشب (۹۹/۸/۱۲) استاد به مناسبت میلاد نبی مکرم اسلام ص و آقا امام صادق ع پس از معمم کردن یکی از طلاب مدرسه
#اهل_بیت #پیامبر_رحمت #تمدن_اسلامی
@almorsalaat
هدایت شده از بینش مطهر || مطهَرین
ـــــــــ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحيمِ ـــــــــــ
🌐موضوع : اندرزی به طالبان #حکمت_متعالیه
#ادامه_یادداشت_اول📝
💫معروف است كه در اواخر عمر هميشه متأسف بود و در مسائل ايمانى هم اين مرد به اطمينان و يقين نرسيد.
📌مى گفته است مسئله اى كه پنجاه سال به آن معتقد بودم حال بطلانش براى من روشن شده است؛
از كجا معلوم كه تمام معتقدات من از همين قبيل نباشد❓
چرا اينچنين بوده است❓
🔍فيلسوفانى نظير مرحوم آخوند نه تنها به ديگران خدمت مثبت كرده اند 👌
بلكه به خودشان هم خدمت مثبت كرده اند. 👌
🌐اگر ما حاجى سبزوارى را با فخر رازى مقايسه كنيم هرگز به اندازه فخر رازى توقّد ذهن ندارد.
🌐ولى حاجى سبزوارى راه هايى از ايمان و معنويت و از خلوص و صفا و از يقين طى كرده است که يك هزارمش را هم#فخر_رازى نرفته است.
⬅️از اين جهت است كه امثال مرحوم آخوند معتقدند كه انسان اگر بخواهد در معارف الهی تنها تكيه اش به ذهن و استدلال باشد به جايى نمی رسد.
◀️كما اينكه اگر علم را كنار بگذارد و تكيه اش تنها بر صفاى روح و تزكيه باشد، آن هم بی خطر نيست
🔍مگر اينكه زير نظر اولياء اللّٰه باشد كه آن حساب ديگرى است.
🔰ولى اگر كسى خودش بخواهد كار كند، بايد اين دو بال را همراه يكديگر داشته باشد و با اين دو پا قدم بردارد؛
يعنى 👇👇👇
پاى علم و فكر و پاى عمل و تقوا هر دو بايد باشد.
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
✅✅مجموعه جلسات سیر تطور فقه و اصول شیعه (از زمان غیبت صغری تا مکتب امام خمینی (ره) )
🔹ارائه شده در جمع طلاب مدرسه فیلسوف الدوله تهران در شهر مقدس قم/تیرماه 97
👈 تعداد جلسات: ۲۰
💠💠💠💠💠💠
💢 مطالب مطرح شده در این جلسات:
1. تبیین فلسفی ضرورت و نحوه پیدایش اصول و فقه
2. تاثیر فهم تطور تاریخی فقه و اصول در استنباط و ضرورت آن
3. بررسی ادوار مهم استنباط در تاریخ شیعه
4. تاثیر شیخ طوسی در تطور استنباط و شکل گیری فقه استدلالی
5. ابن ادریس حلی و شکستن هیمنه ی تقلید از گذشتگان و آغاز دوره جدید در پایان قرن ششم
6. نقش مکتب حله در استنباط در قرن هشتم
7. قرن دهم و یازدهم و تاثیر حاکمیت صفویه در فقه حکومتی
8. ظهور اخباری گری در قرن دوازدهم و افول صد و پنجاه ساله استنباط نزد شیعه
9. امین استرآبادی و استدلال او در انحصار حجج به کلام معصومین علیهم السلام
10 . مختصری از تفاوت نگاه اخباریون و اصولیون به استنباط
11. نهضت تولید جوامع روایی در قرن یازدهم و دوازدهم از برکات دوران اخباری گری (بحار، وسائل، وافی)
12. ظهور وحید بهبهانی در پایان قرن دوازدهم و شکست مکتب اخباری در کربلا و آغاز دوره ی جدید استنباطِ شیعی
13. شیخ انصاری و تجدید بنای استنباط با پی ریزی ساختار جدید در اصول فقه
14. آخوند خراسانی و شاگردان و تعمیق اصول فقه
15. نقش و میزان ورود فلسفه در استنباط پس از آخوند خراسانی
16. بررسی چند مورد از نقش فلسفه در ابواب مختلف اصول فقه پس از آخوند
17. بررسی میزان کارآمدی فقه و اصول موجود در حل مسائل جدید بشر
18. بررسی نظر شهید مطهری در الهام از شیخ طوسی برای حل مسائل جدید
19. اجمالی از راهگشا بودن نظام استنباطی امام خمینی در دوران جدید
20. رهیافتی بر توسعه فقه و حل مسائل علوم انسانی بر اساس نظرات استاد علی فرحانی (از مرحله ی موضوع شناسی تا استنباط)
💠💠💠💠💠💠
◀️◀️لینک دانلود صوت جلسات:
👇👇👇👇👇
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/shagerdan/smhashemi/tatavorefeghhvosul/
💠💠💠💠💠💠
#فقه
#اصول_فقه
@ofoqemobin
در کربلا که موج زند آب روي آب
از قحط آب گشته بپا،هاي و هوي آب
در ساحل فرات که خود مهر فاطمه است
دارند کودکان حسين آرزوي آب
#شب_جمعه
@ofoqemobin
هدایت شده از المرسلات
#یادداشت
♨️درباره برهان ملازمات
🖊محسن ابراهیمی
🔅علامه طباطبایی در کتاب شریف نهایه الحکمه هم در فروعات مدخل و هم فروعات اصالت وجود بیان می دارند که تنها برهانی که در مسائل فلسفی جاری می شود، برهان "ان ملازمات" است. دلیل این ادعا را نیز چنین توضیح میدهند که چون موضوع فلسفه "واقعیت" است و محمولات فلسفه هم مساوق با موضوع هستند، ثبوت محمول برای موضوع علتی که غیر از موضوع و محمول باشد ندارد، لذا برهان "لم" در اثبات آن جاری نمی شود. از طرفی برهان "ان متعارف" هم که یقین آور نیست.
🔅بزرگان حکمت معاصر همچون حضرات آیات جوادی، مصباح و فیاضی همگی (البته هر کدام به طریقی) با این مدعا مخالفت کرده اند. استاد #آیت_الله_فرحانی هم در درس خارج اسفار و هم در تدریس نهایه و همچنین استاد #علی_فرحانی در تدریس نهایه، مراد علامه را تبیین و در مقابل اشکالات وارده، از دیدگاه علامه دفاع کرده اند.
🔅اصل این برهان را #بوعلی در کتاب #برهان_شفا ذکر کرده اند. ایشان در فصل "ذوات الاسباب لاتعرف الا باسبابها" بیان می دارد که در گزاره هایی که ثبوت محمول برای موضوع، دارای سبب است، تنها راه حصول یقین، پی بردن به علت آن است که در واقع همان برهان "لم" است که علت، حدوسط قرار می گیرد.
🔅ایشان در ادامه بیان می کند که یک قسم از برهان هم در جایی است که ثبوت محمول برای موضوع، علت ندارد اما چون آن گزاره نظری است، نیاز به حدوسط داریم که اثباتا این گزاره را اثبات کند. ایشان در بیان این قسم از برهان، تعبیر گزاره های "لاسبب لها" به کار می برد.
🔅استاد #علی_فرحانی در جلسات اخیر تدریس کتاب #برهان_شفا، دیدگاه بوعلی را در تبیین این قسم از برهان شرح می دهند.
🔅ایشان در شرح این بحث، به دیدگاه آیت الله مصباح در شرح عبارت بوعلی اشاره می کنند و اشکالاتی را به ایشان در شرح عبارت بوعلی وارد می کنند. و نکات ارزشمندی را در مورد این برهان بیان می دارند.
🔅پیشنهاد می کنم که دو جلسه اخیر تدریس این کتاب را که در همین هفته برگزار شد، استماع کنید.
⬇️دانلود جلسه شنبه ۹۹/۸/۱۰
eitaa.com/majazi_almorsalaat/565
⬇️ دانلود جلسه دوشنبه ۹۹/۸/۱۲
eitaa.com/majazi_almorsalaat/567
#برهان #منطق #در_محضر_علامه
#پای_درس_استاد
@almorsalaat