🔴 به زودی جلسات و نوشته هایی پیرامون علوم انسانی در کانال قرار خواهم داد. در سال 97 توفیق داشتیم با هیئت تحریریه کانال #المرسلات محفل هایی برای بررسی ابعاد #علوم_انسانی اسلامی برگزار کنیم. ارائه برخی از این جلسات بر عهده بنده بود. جلسات اول و دوم این محفل به درآمدی بر علوم انسانی مدرن گذشت. به نظر می رسد بدون فهم صحیح از عقبه علوم انسانی هر تلاشی برای بومی یا اسلامی کردن آن عقیم باشد. در ادامه سرفصل ها و صوت های این دو جلسه تقدیم می شود. جلسه اول بیشتر به شکل مباحثه و جلسه دوم به صورت ارائه برگزار شده است. ان شاء الله بزرگواران نظرات اصلاحی خود را ابراز کنند:
💠💠💠💠💠
💢سرفصل مطالب مطرح شده در دو جلسه اول:
🔅جلسه اول:
1. علوم انسانی محصول دوران مدرن
2. لزوم شناخت دوران مدرن (چرایی شناخت مدرنیته برای تولید علوم انسانی اسلامی)
3. توقف شناخت انضمامی انسان مسلمان امروز بر شناخت مدرنیته
4. چگونگی تولد دوران مدرن پس از قرون وسطا (اثر آتوریته کلیسا)
5. بررسی مولفه های اصلی دوران جدید
6. بررسی اومانیسم به عنوان گوهر مدرنیته
7. بررسی سوبژکتیویسم دکارتی و تاثیر آن بر دنیای جدید
🔅جلسه دوم:
1. بررسی نظریه علم و قدرت فرانسیس بیکن و اثر آن در علوم انسانی
2. اثر علوم تجربی و ساینتیسم در علوم انسانی
3. نقد اعتبار علوم تجربی در اعتبار بخشی به گزاره های دینی
4. تاثیر نظریه دئیسم نیوتونی در تکون علوم انسانی
5. بررسی تاثیر عصر روشن گری فرانسه در پیدایش علوم انسانی
6. اشاره اجمالی به موثرترین متفکران غرب در شکل گیری علوم انسانی (ماکیاولی، منتسکیو، ولتر، ژان ژاک روسو، کنت و ...)
7. بررسی اجمالی مراحل پنجگانه تئوری های علوم تجربی در حوزه فلسفه علم
8. اشاره اجمالی به 20 مورد از تقابل های موثر شهید مطهری با غرب
لینک های اصلاح شده:
https://eitaa.com/ofoqemobinsupport/700
#علوم_انسانی_اسلامی
#محفل_علوم_انسانی
#علوم_انسانی_مدرن
💠💠💠💠💠
@ofoqemonin
01-rishehaye-oloomeensani-modern(1)@almorsalat.mp3
13.63M
💢جلسه 1: تاریخچه تکون علوم انسانی (1)
🔰سید محمد هاشمی
@ofoqemobin
02-rishehaye-oloomeensani-modern(2)@almorsalat.mp3
20.24M
💢جلسه 2: تاریخچه تکون علوم انسانی (2)
🔰سید محمد هاشمی
@ofoqemobin
✨ تمثال سه نفر از اعلام از شاگردان مرحوم سید علی قاضی قدس الله نفسه در جوانی.
🔴 از راست: مرحوم علامه سید محمد حسین طباطبایی، مرحوم میرزا علی اکبر مرندی، مرحوم سید محمد حسن الهی (اخوی علامه)
☀️ این سه بزرگوار در نجف هم حجره بوده اند و هر سه در اوج مراتب معنوی. حشرنا الله معهم.
خاطره ای از مرحوم مرندی:
«من برای چند روز استراحت از تبریز به مرند آمده بودم، مسئول پست شهرمان که مرد متدینی بود به دیدنم آمد و صد قران به من داد و گفت: برو به کربلا برای من نایب الزیاره باش. خدمت استادم، آیت الله انگجی رسیدم و این مسأله را با ایشان در میان گذاشتم و ایشان نیز صلاح دیدند این پیشنهاد را بپذیرم. لذا آماده این سفر معنوی شدم.با دو مسافر دیگر درشکهای کرایه کردیم و رهسپار کربلا شدیم. بعد از زیارت مرقد مطهر اباعبدالله به نجف اشرف مشرف شدم و بعد از اتمام زیارت، خداوند متعال به دلم انداخت که همان جا بمانم و من حدود شانزده سال آن جا اقامت گزیدم، یعنی از سال ۱۳۴۴ هـ . ق. (۱۳۰۴ شمسی) تا سال ۱۳۶۰ هـ . ق. (۱۳۱۹ شمسی) که در اولین روز ورودم با علامه طباطبایی و الهی طباطبائی آشنا شدم و با آنها هم حجره گشتم» (عارف ناشناخته، تالیف صادق حسن زاده)
#شاگردان_مرحوم_قاضی
#عرفان_شیعی
@ofoqemobin
🌙 ضمن تبریک میلاد صدیقه طاهره سلام الله علیها دو کتاب بسیار ارزشمند پیرامون زندگی این بانوی بزرگوار را معرفی می کنیم:
🔺 1- جلوه نور، اثر مرحوم آیت الله سعادت پرور (پهلوانی) که هم در شناخت زندگی حضرت و هم وجوه معنوی ایشان کتاب بسیار خوبی است.
🔺2- الجنه العاصمه، اثر مرحوم سید محمد حسن میرجهانی، که مشتمل بر نکات ناب و ناگفته ای از زندگی و شخصیت حضرت صدیقه سلام الله علیها است.
📚هر دو کتاب به راحتی در قم پیدا می شود و واقعا ارزش مطالعه دارد.
#معرفی_کتاب
#حضرت_زهرا
@Ofoqemobin
☀️حکمتِ طباطبایی
💥حکمت متعالیه محلِ تلاقیِ مسیرِ بسیاری از نحله های قدرتمند فکری و معنوی در تاریخ اسلام بود. این فلسفه در طول سفر خود و خصوصا پس از جهد عظیم ملا علی نوری به محور فکر و اندیشه در حوزه های شیعی تبدیل شد.
📚 به نظر می رسد مرحوم علامه طباطبایی هم در تقریر صحیح و منطقی حکمت متعالیه و هم در رساندن آن به قله هایی جدید نقش متفاوتی داشته است به حدی که شاید بتوان فلسفۀ او را پله ای دیگر، پس از حکمت سینوی و صدرایی دانست. در یادداشت هایی که پیش از این نوشته شده یا در آینده نوشته خواهد شد در حد وسع نکاتی پیرامون فلسفه و اندیشه ایشان خواهیم گفت.
🙏 آنچه خواهد آمد عموما تحت تاثیر جلسات فلسفی استاد بزرگوارمان، شیخ #علی_فرحانی شکل گرفته که بعد ها رنگ تحقیقاتی مختصر نیز به خود گرفته است. (کیفیت و چگونگی ورود به جلسات فلسفی ایشان را ان شاء الله توضیح خواهم داد.)
اولین یادداشتی که ارائه می شود، مقاله ای است که در زمستان 94 پیرامون سیره فلسفی علامه طباطبایی به رشته تحریر در آمد و در فصل نامه #خرد_نامه_همشهری به چاپ رسید:
#حکمت_طباطبایی
#استاد_فرحانی
#حکمت_متعالیه
@Ofoqemobin
☀️سالکِ سبیلِ حقیقت (در آمدی بر سیره فلسفی علامه طباطبایی)
🔺علامه طباطبایی و حقیقت
وصول به #حقیقت دغدغه دائمی و همیشگی انسان بوده است، و برای در آغوش کشیدنش، رنج ها کشیده و گاه محرومیت ها به جان خریده است. حتی آنان که به کلی واقعیت خارجی یا نیل به آن را انکار می نمودند چنان محکم و مصمم گفته اند و نوشته اند و از گفته ی خود دفاع کرده اند که گویی در پی اثبات "حقیقتی" محکم و یقینی و غیر قابل انکارند.
اما علیرغم تمام تلاش های خالصانه و مجدانه، گاه حوادث اجتماعی و سیاسی و پیش زمینه های تاریخی و بی دقتی های فکری و فلسفی و پیگیری مطامع مادی و شخصی، چنان اذهان بشر را تحت تاثیر خود قرار می دهد که صحیح را غلط و صواب را خطا می پندارد. آن چه از افکار فلسفی مختلف و متنوع و گاه متناقض و متضاد، در قرن های عبور اروپا از دوران قرون وسطا در تاریخ ثبت شده است تنها گوشه ای از این واقعیت است.
آنچه در سنت حکمیِ فلاسفه ی مسلمان همواره مورد توجه بوده است، حرکت مستقیم در مسیر واقعیت و حقیقت، و تلاش دائم برای عدم خلط احکام حقیقت با غیر آن است. این معنا در آثار حکیم بزرگ ابو علی سینا مشهود است.
از بزرگمردان این عرصه مرحوم #علامه_طباطبایی است، ایشان با عبور کاملا بدیهی و روشن از سفسطه نشان می دهند که سفسطه و انکار واقعیت از حوزه "کلمات" خارج نمی شود و هیچ دانشمند منکر واقعیتی نیست که در زندگی و نوشتن و تدریس و حتی تفکر خود منکر واقعیت باشد...
ادامه یادداشت در فایل PDF در پست بعد آمده است:
@Ofoqemobin
☀️در جستجوی حقیقت
🖊 ماجرای یافتن استاد به قلم خودشان:
«تا سنين هزار و سيصد و چهل و هشت (1348 ه) و چهل و نه (1349) و پنجاه (1350) نه آنكه خود را مستغنى ديدم، بلكه ملول شدم چه آنكه طول ممارست از تدرّس و تدريس و مجالس تقرير كه در شبها تا جار حرم در صحن مطهر منعقد مىداشتم خسته شدم. به علاوه كمال نفسانى در خود نيافتم، بلكه جز دانستن چند ملفّقاتى كه قابل هزاران نوع اعتراض بود چيزى نداشتم. و همواره از خستگى ملول و در فكر برخورد به كاملى وقت مىگذراندم. و به هركس مىرسيدم با ادب و خضوع تجسّسى مىكردم كه مگر از مقصود حقيقى اطلاعى بگيرم. و در خلال اين احوال به سالكى ژندهپوش برخوردم، و شبها را در حرم مطهّر حضرت مولى الموالى ارواحنا فداء عتبته تا جار حرم با ايشان بسر مىبردم. و او اگرچه كامل نبود لكن من از صحبتش استفاداتى مىبردم. تا آنكه موفق به ادراك خدمت كاملى شدم، و به آفتابى در ميان سايه برخوردم، و از انفاس قدسيه او بهرهها بردم، و در مسجد كوفه و سهله شبهائى تنها مشاهداتى كردم. و كمكم باب مراوده با مردم را به روى خود بستم، و به مجالس مباحثات حاضر نمىشدم، و دروسى را كه خود داشتم ترك كردم»
📌 علامه حسن زاده حفظه الله در پاورقی کتاب هزار و یک کلمه در ص 55 از جلد دوم می فرماید:
« از حضرتش پرسيدم اين انسان كامل كدام بزرگوار بوده است كه سركار عالى در محضرش زانو زدهايد و تسليم او شديد و آنهمه او را به عظمت ياد مىفرمائيد؟ فرمودند: جناب حاج سيد على آقاى قاضى طباطبائى تبريزى قدس سره.»
حشرنا الله معهم
#عرفان_شیعی
#شاگردان_مرحوم_قاضی
#مرحوم_آملی
@ofoqemobin
🔴حضور دوباره این مرد بزرگ الهی و این حکیم ربانی در #مجلس_خبرگان برای انقلاب اسلامی و برای ما خیر و برکت است. همانطور که عدم حضور ایشان در این مجلس به تعبیر رهبر انقلاب #خسارت بود. کسی که آبرو را که از جان مهم تر است فدای مکتب اهل بیت کرد و در زمانی که بسیاری به کنجِ عافیتِ «سکوت» پناه برده بودند فریاد اسلام سر می داد. ایشان در این مسیر حقیقتا «لا یخافون لومة لائم» است. حرف زدنِ بی هزینه از اسلام و انقلاب آسان است اما هزینه دادن در این مسیر وقتی می توانی در عافیت باشی، جهادِ اکبر است.
📚 ان شاء الله در این کانال برخی از آثار ارزشمند حضرت آیت الله مصباح یزدی را نیز معرفی خواهیم کرد.
#مصباح_انقلاب
#خبرگان_انقلابی
@ofoqemobin
🕌 برخی علمای اسلام در دوران جدید توجه ویژه ای به احیای جنبه مغفولِ «اجتماعی» اسلام داشته اند. در این بین به نظر می رسد، حضرت امام، رهبر انقلاب، مرحوم علامه طباطبایی و مرحوم شهید مطهری از سایرین پیشتازترند.
📣 در مجموعه ای از جلسات و نوشته ها تحت عنوان «فلسفه اجتماعی اسلام»، سعی می کنیم ایده اجتماعی این بزرگواران را بیان کنیم.
📚شهید مطهری تلاش گسترده ای در جهت تبیین عقلانی نظام اجتماعی اسلام داشته است. ایشان در کتاب های جامعه و تاریخ، فلسفه تاریخ، قیام و انقلاب مهدی (عج) و در برخی آثار دیگر نظریه اجتماعی اسلام را که بر گرفته از نگاه قرآن در این باب است بیان می کند. نظر ایشان در مساله حقیقت اجتماع تحت تاثیر آراء مرحوم علامه طباطبایی در جلد دوم و چهارم المیزان است. اما ایشان این نظریه را در تقابل با اندیشه اجتماعی مدرن قرار داده است.
🛎 در تابستان سال 96 در مجمع مرکزی جامعه اسلامی دانشجویان در تهران در دو جلسه به کلیات اندیشه شهید مطهری در باب حقیقت جامعه و جامعه اسلامی پرداخته شد. در سال گذشته نیز طی جلسات تبیین نظام اندیشه شهید مطهری در جلسه ای به هستی شناسی جامعه از منظر استاد شهید پرداختیم، که در ادامه می آید.
#فلسفه_اجتماعی_اسلام
#شهید_مطهری
دریافت جلسات👇👇
@Ofoqemobin
افق مبین||سید محمد هاشمی
🔴 به زودی جلسات و نوشته هایی پیرامون علوم انسانی در کانال قرار خواهم داد. در سال 97 توفیق داشتیم با
✏️ اصالت وجود یا اگزیستانسیالیسم
📕 بی دقتی ها در ترجمه یا فهم مراد متفکرین بزرگ گاهی باعث اشتباهات عجیب و غریب در مقارنه های فکری می شود. این اتفاق در گفتگوی میان فلسفه اسلامی و غرب به دفعات افتاده است.
یکی از مثال هایش ترجمه #اگزیستانسیالیسم فلسفی به اصالت وجود و بعدها تسری این ترجمۀ همراه با مسامحه به اندیشه است. به طوری که برخی تصور کردند آنچه #کِگور و #هایدگر و #سارتر گفته اند و به اصالت وجود ترجمه شده است همان بیان #صدرا در حکمت متعالیه است. غافل از آنکه این دو اساسا یکی نیستند.
اگزیستانسیالیسم، توجهی وجودی به انسان (نه همه هستی) است و اساسا ایده ای به شدت اومانیستی است در حالی که اصالت وجودِ صدرایی توجه به وجود در تمام عالم است - یعنی هستی شناسی ای بر اساس وجود در برابر دستگاه اصالت ماهیتی - که در نهایت استقلال را از انسان به طور کامل زائل می کند.
علاوه بر آن، «اگزیستانس» در فلسفه این آقایان اساسا از یک سنت فلسفی متفاوت نشات گرفته و به شدت ناظر به انسانِ انضمامی است که واقعا نسبتِ چندانی با بیان صدرالمتالهین ندارد. (گرچه شاید با برخی بیانات در عرفان اسلامی قرابت هایی داشته باشد.)
هم برخی مترجمین و شاغلین به فلسفه غرب از فرسنگ ها فاصله در مورد فلسفه اسلامی سخن می گویند و هم متاسفانه برخی از ما که در سنت فلسفه اسلامی رشد کرده ایم با بی دقتی بسیار در مورد فلسفه غرب سخن می گوییم.
🖊 واقعا فهم فلسفه غرب (درست یا غلط) با یکی دو کتاب نصفه و نیمه مطالعه کردن حاصل نمی شود. همانگونه که ما نیز انتظار داریم متفکرین دیگر به چند ترجمه دست و پا شکسته از آثار حکمت اسلامی اکتفا نکنند.
به نظر می رسد یکی از عوامل انسداد گفتگو نیز همین سوء تفاهم علمیِ طرفینی است.
این یکی از نکات اساسی است که باید در حوزه ها بیشتر به آن دقت شود. متاسفانه شناختِ غرب در حوزه ها ضعیف متولد شده است.
لازم است طلاب جوانتر نسبت به این نکته آگاه باشند و برنامه علمی خود را با دقت تنظیم کنند. این بحث از موضوعات مهم ما برای گفتگو در این کانال نیز خواهد بود.
✏️سید محمد هاشمی
#فلسفه_غرب
#فلسفه_اسلامی
@ofoqemobin
✅✅مجموعه جلسات سیر تطور فقه و اصول شیعه (از زمان غیبت صغری تا مکتب امام خمینی (ره) )
🔹ارائه شده در جمع طلاب مدرسه فیلسوف الدوله تهران در شهر مقدس قم/تیرماه 97
👈 تعداد جلسات: ۲۰
💠💠💠💠💠💠
💢 مطالب مطرح شده در این جلسات:
1. تبیین فلسفی ضرورت و نحوه پیدایش اصول و فقه
2. تاثیر فهم تطور تاریخی فقه و اصول در استنباط و ضرورت آن
3. بررسی ادوار مهم استنباط در تاریخ شیعه
4. تاثیر شیخ طوسی در تطور استنباط و شکل گیری فقه استدلالی
5. ابن ادریس حلی و شکستن هیمنه ی تقلید از گذشتگان و آغاز دوره جدید در پایان قرن ششم
6. نقش مکتب حله در استنباط در قرن هشتم
7. قرن دهم و یازدهم و تاثیر حاکمیت صفویه در فقه حکومتی
8. ظهور اخباری گری در قرن دوازدهم و افول صد و پنجاه ساله استنباط نزد شیعه
9. امین استرآبادی و استدلال او در انحصار حجج به کلام معصومین علیهم السلام
10 . مختصری از تفاوت نگاه اخباریون و اصولیون به استنباط
11. نهضت تولید جوامع روایی در قرن یازدهم و دوازدهم از برکات دوران اخباری گری (بحار، وسائل، وافی)
12. ظهور وحید بهبهانی در پایان قرن دوازدهم و شکست مکتب اخباری در کربلا و آغاز دوره ی جدید استنباطِ شیعی
13. شیخ انصاری و تجدید بنای استنباط با پی ریزی ساختار جدید در اصول فقه
14. آخوند خراسانی و شاگردان و تعمیق اصول فقه
15. نقش و میزان ورود فلسفه در استنباط پس از آخوند خراسانی
16. بررسی چند مورد از نقش فلسفه در ابواب مختلف اصول فقه پس از آخوند
17. بررسی میزان کارآمدی فقه و اصول موجود در حل مسائل جدید بشر
18. بررسی نظر شهید مطهری در الهام از شیخ طوسی برای حل مسائل جدید
19. اجمالی از راهگشا بودن نظام استنباطی امام خمینی در دوران جدید
20. رهیافتی بر توسعه فقه و حل مسائل علوم انسانی بر اساس نظرات استاد علی فرحانی (از مرحله ی موضوع شناسی تا استنباط)
💠💠💠💠💠💠
◀️◀️لینک دانلود صوت جلسات:
👇👇👇👇👇
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/shagerdan/smhashemi/tatavorefeghhvosul/
💠💠💠💠💠💠
#فقه
#اصول_فقه
@ofoqemobin
📚 آیا می توان به اَبَر مسائل دوران مدرن به روش استفتایی پاسخ داد؟
🔸 یکی از ارکان فهم موضوعات جدید و مواجهه اندیشه اسلامی با آنها، فهم کامل و با تمام اجزاء آن موضوع به همراه پیشینه ی اندیشه ای و تاریخی آن است.
به همین دلیل پاسخ به برخی مسائل جدید به صورت استفتایی و جزیی مشکلی را حل نمی کند. خصوصا اگر این موضوعات، #ابر_اندیشه های شکل گرفته در یک بستر تاریخی خاص باشند. شهید مطهری در حدود 50 سال پیش به این موضوع بسیار مهم توجه داشته است و همین معنا را در مورد #سرمایه_داری بیان می کند. ایشان معتقد است اساسا این طور نیست که به راحتی سرمایه داری یا سوسیالیسم اقتصادی و ابعاد این دو را ذیل یکی از کتابهای فقهی خودمان مندرج کنیم و با خیال راحت نظر اسلام را درباره آن بیان نماییم. بر این اساس بیان سریع حکم بدون موضوع شناسی دقیق راه به جایی نمی برد و نمی توان آن را به اسلام نسبت داد.
🔸 بلکه باید این موضوع را با تمام پیچیدگی ها و جزییاتش فهم کنیم و بعد از آن نسبت اسلام با این اندیشه را محقق کنیم، ایشان در کتاب «نظری به نظام اقتصادی اسلام» به خوبی به این نکته بسیار مهم می پردازد. این بیان شهید در این کتاب از بهترین بخش های کل آثار ایشان است و به نظر می رسد خود ایشان در تمام مواجهه ها با اندیشه های مدرن چنین مسیری را در پیش گرفته است. متن شهید:
🔺«در باب سرمايه دارى و سوسياليسم از لحاظ انطباق و عدم انطباق آنها با اسلام اين مطلب به ترتيب ذيل بايد بحث شود: سرمايه دارى در دنياى امروز يك پديده نو و بىسابقهاى است كه دو سه قرن از عمر آن بيشتر نمىگذرد، و يك پديده اقتصادى و اجتماعى نوى است كه محصول پيشرفت و ترقى تكنيك جديد است؛ ازاينرو مستقلًا به عنوان يك مسئله مستحدث بايد از آن بحث شود. فقهاى عصر از مسائل بانك و بيمه و چك و سفته به عنوان مسائل مستحدث كم و بيش بحثهايى كرده و مىكنند ولى توجه ندارند كه رأس و رئيس مسائل مستحدثه خود سرمايه دارى است، زيرا ابتدائاً چنين تصور مىرود كه سرمايه دارى يك موضوع كهنه و قديمى است كه شارع اسلام براى آن حدود و موازينى مقرر كرده است؛ تجارت، اجاره، مستغلّات، مزارعه، مضاربه، مساقات، شركتها، همه اينها سرمايه دارى است كه در اسلام براى آنها احكام و مقرراتى تعيين شده است، اما اينكه مقدار سرمايه كمتر يا بيشتر باشد ربطى به مطلب ندارد. ولى حقيقت مطلب اينطور نيست؛ سرمايه دارى جديد يك پديده جداگانه و مستقل و بىسابقهاى است و جداگانه و مستقلًا بايد درباره آن اجتهاد كرد؛ همچنان كه تجارت در دنياى جديد سرمايه دارى با تجارت ساده قديم از لحاظ ماهيت ممكن است متفاوت باشد. اين موضوع از لحاظ اصول علم اقتصاد بايد مورد مطالعه قرار گيرد، زيرا ادعا مىشود كه سرمايه دارى جديد يك نوع استثمار بيّن و اكل مال به باطلِ مسلّمى است، معاملهاى است كه يك طرف محصول زحمت كشيدن ديگرى را مفت و مسلّم مىخورد و مىبرد. در سرمايه دارى جديد بحث در اين نيست كه سرمايهدار با انصاف است يا بىانصاف، بحث در اين است كه اگر سرمايهدار بخواهد حق واقعى كارگر را بدهد بايد از سود مطلقاً صرف نظر كند، و همچو سرمايه دارى هرگز در دنيا پيدا نخواهد شد، و اگر بخواهد سود ببرد، هر اندازه ببرد، دزدى و غصب است.» مجموعه آثار ج 20 ص 480
#علوم_انسانی_اسلامی
#شهید_مطهری
ادامه پست👇👇👇
@ofoqemobin
📌در جلسه یازدهم از محفل علوم انسانی المرسلات که در سال 97 برگزار می شد به تفصیل به این روش ارزشمند و مغفول مرحوم شهید مطهری در برخورد با اندیشه های مدرن پرداختیم.
💠💠💠💠💠
موضوع : بررسی ظرفیت نوآوری های شهید مطهری در تولید علوم انسانی اسلامی
💢سرفصل مطالب مطرح شده در این جلسه:
👇👇👇
1. سیر سه مرحله ای تولید علم در آثار شهید مطهری
2.شناخت دقیق و اجتهادی تراث اسلامی، نقد گسترده مبانی مدرن بر اساس این شناخت، تولید علم بر اساس آن شناخت و نقد
3. تقریر صورت دقیق مساله در مباحث اسلامی و غربی از جانب شهید
4. بررسی چند مورد از مواجهه های استاد شهید بر اساس سیر سه گانه فوق
5. بررسی برخورد شهید با سوالات هگل، راسل و کنت در موضوع علت نخستین و استفاده از مبحث «مناط احتیاج ممکن به علت» در فلسفه اسلامی برای حل مشکل فلسفه مدرن
6. بررسی جامع مواجهه شهید مطهری با فلسفه مارکسیسم در حوزه های جامعه شناختی، روان شناختی، اقتصادی، دین شناختی و کمال شناختی
7. تاسیس نظریه اصالت جامعه و اصالت فرد در تقابل با فلسفه مارکسیسم
8. تاسیس و تبیین نظریه فطرت در برابر نظریه انسان میان تهی مارکسیستی توسط شهید مطهری
9. استفاده از حرکت جوهری ملاصدرا در نقد نگاه دورکیم به جامعه شناسی توسط شهید مطهری
10. تبیین نظریه مهدویت و سرنوشت توحیدی عالم در برابر جبر ماتریالیستی مارکسیسم توسط شهید مطهری
#شهید_مطهری
#علوم_انسانی_اسلامی
📌 صوت جلسه 👇👇
@ofoqemobin
بررسی ظرفیت نوآوری های شهید مطهری در تولید علوم انسانی اسلامی.mp3
22.89M
💠 بررسی ظرفیت نوآوری های شهید مطهری در تولید علوم انسانی اسلامی
📌 یازدهمین محفل گروه علوم انسانی المرسلات
👈 تاریخ: 97.10.26
#اندیشه_مطهر
#علوم_انسانی_اسلامی
@ofoqemobin
✅ جلسه ای پیرامون مبانی فقه حکومتی امام (ره) توسط استاد فرحانی برگزار خواهد شد
⭕️ این جلسه در بین طلاب مجاهد و انقلابی بحرینی و به زبان عربی در «منتدی السیده المعصومه الثقافیه» قم برگزار میشود.
مجموعه ای از جوانان انقلابی و مخلص بحرینی که تشنه معارف انقلاب اسلامی هستند.
🕌 استاد پیش از این در سفر به عتبات جلسه ای به زبان عربی برای جمعی از نخبگان مجاهد عراقی با موضوع فقه الجهاد از منظر امام خمینی (ره) داشتند.
حضور در این جلسه برای برادران و خواهران آزاد است.
@ofoqemobin
👇👇👇