📷 اینستاگرام در صدر برنامههای «متجاوز»
✅ به استناد دادههای شرکت ذخیرهسازی ابروارهای «پیکلود» پس از تحلیل برچسبهای رعایت حریم خصوصی برنامهها، اینستاگرام در صدر فهرست برنامههای «متجاوز» که دادههای کاربران را گردآوری کرده و به اشتراک میگذارند، قرار گرفت.
📌 مشروح خبر:
yun.ir/btqo05
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
#خبر
🔴 فیسبوک؛ فرصتی برای تبلیغ
🔷 هانی الشیخ، عضو هیئت علمای سودان در مقاله خود درباره فیسبوک مینویسد: اشکال فیسبوک نبود نظارت بر آن است؛ حتی نظارت الکترونیکی نیز بر آن نیست، به همین دلیل امکان سوءاستفاده برای کسانی که از دین، حیا و عفت بیبهرهاند، افزایش مییابد.
🔷 وی ادامه میدهد: با این حال فیسبوک، فرصتی تبلیغی به شمار میآید و کسانی که خود را از شبهات مصون میدانند، میتوانند از آن به عنوان یک فرصت باارزش استفاده کنند. دو نمونه از ویژگیهای تبلیغی فیسبوک عبارتاند از:
🔷 با نبود نظارت، هیچکس نمیتواند مانع نوشتن مطالبی برای دعوت به دین شود یا نویسنده را تحت تعقیب قرار دهد؛
🔷 سهولت دعوت و بینیازی به امکانات مادی یا مهارتهای خاص، ویژگی دوم آن است؛ ازاینرو افراد میتوانند به آسانی با انتشار سخنان علما، بارگزاری تصویر و کلیپ و کامنت گذاشتن به تبلیغ بپردازند و لازم نیست برای این کار، حتما خطیب توانایی بود.
📡 صید الفوائد
✍️ علی آران دشتی آرانی
🌐 تهیه شده در واحد بینالملل
#فیسبوک #تبلیغ
دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی
🌐 @oisc_majazi
توضیحاتی پیرامون محورهای جشنواره:
6⃣ بررسی فقهی ارزشهای اساسی اقتصاد اسلامی در فضای مجازی با مطالعه تطبیقی رمزارز اسلامی
🔹 در طراحی پیشرفت اقتصادى، ارزشهای مقبول و تحقق در جامعه نقش اساسى دارند. این ارزشها هدایتگر اندیشهها بوده و خلاقیتها و ابتکارها را جهت میدهند و سیاستها و مقررات اقتصادی در چارچوب ارزشهای اساسی نگاشته میشود. شریعت الهی ارزشهای اساسی پایه برای پیشرفت همهجانبه را دربر دارد و از مهمترین آنها لزوم هماهنگی پیشرفتهای ایندنیایی با رشد در کمالات انسانی و معنوی است و به همین جهت خلّاقیت، علم و فنآورى را در همین راستا تعریف میکند. به همین جهت، عقلانیت نگاه به ثروت و علمیت هر نظر و فعالیت اقتصادی را با آموزههای اخلاقی و شرعی تعریف میکند.
🔹 آنچه ارزش اقتصادی را در فضای واقعی تعیین میکند، عرضه و تقاضا است و ادارهی #بازار در خارج از این چارچوب، تنها به صورت جزیی ممکن است و آن هم شکننده خواهد بود. اما میتوان با سیاستگذاری مناسب به عرضه و تقاضا ارزش اقتصادی را در مسیرهای اخلاقی و دینی جهتدهی کرد. هم چنین، امروزه پول ارزش اعتباری دارد و ارزش آن وابسته به سلامت و ثبات اقتصادی است. #سلامت و #ثبات_اقتصادی با شاخصههایی تعیین میشود که غالباً ماهیت ایدئولوژیک دارند و از منابع شریعت میتوان شاخصهای مناسب با ارزشهای اخلاقی و شرعی یافت.
🔹 جوامع بشری برای پیشرفت اقتصادی تدابیر و برنامههایی دارند که الزاماً باید شاخصههای اصلی آن برگرفته از آموزههای اخلاقی و مکتبی باشد. تأثیر اخلاق در اقتصاد گرچه امری بدیهی است، امّا عملیاتی کردن آن مستلزم پژوهشهای اخلاقی و فقهی دقیق است. از جملهی آموزههای اخلاقی و شرعی که باید در عین رعایت کارآمدی اقتصاد در رفع نیازهای اولیه، مورد توجه باشد میتوان به این امور اشاره کرد: عدالت، عزت مؤمنانه، مال پاک، حفظ هویت مؤمنانه، حفظ نظام اسلامی، تسهیل دینمداری و اخلاقمداری، کار و کوشش و مشارکت عمومی.
🔹 به عنوان یک #فرضیه میتوان گفت که در رمزارزها، هم پروتکلها میتوانند چنان طراحی شوند که بخش بزرگی از هم ارزشهای مطلوب را کمابیش تضمین کنند. محقق باید درستی این فرضیه را بررسی نماید و در صورت درستی، راهکارهایی برای چگونگی لحاظ این ارزشهای در پروتکلها ارایه دهد. همچنین، بر فرض توسعهی اقتصاد مبتنی بر رمزارز، به صورت کلی بررسی کند که چگونه میتوان این ارزشها را در رمزارزها و اقتصاد رمزارزها لحاظ کرد.
#پیوست_محورهای_جشنواره #جشنواره #اقتصاد #اخلاق #رمزارزها
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | رهاسازی فضای #اینترنت باعث افتخار نیست بلکه باید مانند همه دنیا آن را #مدیریت کرد
#رهنمود
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
توضیحاتی پیرامون محورهای جشنواره:
5⃣1⃣ مقایسه انتقادی نگاه سلبی و ایجابی در رویکردها، حرکتها و رفتارها در مواجهه با فضای مجازی از منظر فلسفه فقه
🔹فناوریهای نوین ارتباطی به بینشها، ارزشها، رفتارها، احساسات و دیگر حیثیات حیات انسانی متوجه شدهاند. به همین جهت، دغدغهمندان فرهنگی نسبت به این فناوریها حساسیت زیادی نشان دادهاند. در این میان #فضای_مجازی، به جهت ویژگیهای خاصی که دارد، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. فعالان فرهنگی در برابر این فناوری دو رویکرد سلبی و ایجابی اتخاد کردهاند.
🔹طرفداران رویکرد سلبی، بر بخشی از ویژگیهای منفی و جنبههای تاریک فضای مجازی تأکید میکنند و توانایی حاصل از امکانات موجود در فضای مجازی را در اغلب موارد توهمی بیش به شمار نمیآورند. این گروهها معتقدند فناوری فضای مجازی با آموزههای اساسی دین، ارزشهای اخلاقی و سبک زندگی دینی در تعارض است. در بسیاری از موارد، این گروهها بر وضع فعلی فضای مجازی و حاکمیت غرب بر آن تأکید میکنند؛ اما میزان محدودیتهای مطلوب آنان نشان میدهد که در واقع با زندگی بدون این فناوری با آرامش همراه بوده و زندگی با این فناوری همواره با نگرانیهای بنیادی همراه است. 🔹از حیث فلسفی، طرفداران رویکرد سلبی با تأکید بر گونهای ذاتگرایی، ماهیت فناوریهای جدید، به ویژه فضای مجازی، این فناوریها را دارای ماهیت غربی میدانند. از احکام و قواعد فقهی، این گروه بر قواعدی مانند #نفی_سبیل، #حرمت_اشاعه_فحشا، #حرمت_اعانه_بر_گناه و مانند آنها خیلی تأکید دارند. در امنیت فرهنگی مورد نظر این گروه، استفاده از اقتدار محدودیت خاصی ندارد.
🔹طرفداران رویکرد ایجابی، بر توانایی حاصل از امکانات موجود در فضای مجازی تأکید دارند و تلاش دارند که از این تواناییها برای پیشبرد اهداف فرهنگی خود بهره ببرند و ویژگیهای منفی و جنبههای تاریک فضای مجازی را گاهی معلول عوامل بیرونی یا هزینهی قابل پذیرش در برابر امکانات آن به شمار میآورند . این گروهها سعی میکنند نشان دهند تعارض فناوری فضای مجازی با آموزههای دینی، ارزشهای اخلاقی و سبک زندگی دینی تعارضهایی عارضی بوده و قابل حل است. در بسیاری از موارد، حاکمیت غرب بر وضع فعلی فضای مجازی برای آنان مانع فعالیتهای دینی به شمار نمیرود و تلاش میکنند با سیاستگذاری درست فرهنگی از فساد ناشی از فضای مجازی بکاهند.
🔹از حیث فلسفی، طرفداران رویکرد سلبی، ذات فناوریهای جدید، به ویژه فضای مجازی، را دارای ماهیت غربی نمیدانند؛ بلکه بر آنند با تغییر در جایگاه این فناوریها یا تغییر صورت آنها یا نحوهی #کاربست این فناوریها، از این فناوریها در مسیر #مقاصد_دینی بهره برد. از احکام و قواعد فقهی، این گروه بر قواعدی مانند #عزت_مؤمن، #جهانی_سازی اسلام و انقلاب، #وجوب_حضور در صحنههای مختلف، #پرهزینه_کردن_فضای_مجازی_برای_کافران و مانند آنها خیلی تأکید دارند. در امنیت فرهنگی مورد نظر این گروه، استفاده از اقتدار محدودیت دارد و سیاستگذاری فرهنگی بر محور #مردم_سالاری_دینی برای این گروهها در اولویت است.
🔹از محقق انتظار میرود بتواند تقریری از این دو رویکرد ارایه دهد که طرفداران هر رویکرد، آن تقریر را تقریر مناسبی به شمار آورند و یک مقایسهی انتقادی در سطوح مبانی، روشها، مسایل، نظریهها و پیامدها از این دو رویکرد داشته باشد. در عین حال، نگاه انتقادی نیز داشته باشد و رویکرد مطلوب خود را نیز عرضه کند. چارچوب نظری مطلوب جشنواره، در این مقایسهی انتقادی فقه نظام است. به طور اجمال، فقه نظام، فقه را تئورى واقعى و کامل ادارهی انسان از گهواره تا گور میداند و پاسخ به معضلات جواب و ایجاد قدرت برخورد در مسلمانان را جزء کارویژههای فقه به شمار میآورد.
#پیوست_محورهای_جشنواره #جشنواره #رویکرد_ایجابی #رویکرد_سلبی
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🎉 ولادت با سعادت حضرت علی اکبر علیه السلام و روز جوان، مبارک باد.
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی
csri.majazi.ir | @oisc_majazi
#خبر
🔴 شیوههای خدمت به اسلام در اینترنت
🔷 شیوههای بسیاری برای خدمت به اسلام در اینترنت وجود دارد و کسانی که از این فناوری استفاده میکنند، میتوانند از آن بهرهمند شوند.
🔷 شوقی عباد نویسنده عرب زبان سایت صید الفوائد برخی از این شیوهها را برشمرده است. وی در مقاله خود مینویسد: از جمله این شیوهها ایجاد سایتهای مفید است. سایت مهمترین وسیله برای خدمت به دین است، اما باید این موارد رعایت شود: تحقیق کافی دربارۀ هدف و میزان نیاز مردم به این سایت، نظارت یک هیئت علمی از علما و روحانیون بر سایت، عدم وابستگی سایت به سایتهای دیگر، طراحی مناسب، مدیریت و محافظت از دادهها در برابر هک.
🔷 شیوه دیگر استفاده از پست الکترونیک است که میتواند این کارکردها را داشته باشد: امر به معروف و نهی از منکر، طلب علم از راه نامهنگاری با علما، صلۀ رحم از راه نامهنگاری بین فرزندان و والدین.
🔷 تشکیل گروهها و انجمنهای گفتوگو نیز یکی از شیوههای خدمت به اسلام در اینترنت است.
🔷 شیوه دیگر مقابله با سایتهای غیر اسلامی است که باید از دسترسی فرزندان به این سایتها برای محافظت از دین و اخلاق آنها جلوگیری شود، همچنین آگاهی هکرهای مبتدی افزایش یابد.
🔷 شیوه دیگر حمایت از سایتهای اسلامی است که با عضویت در آنها و نیز معرفی این سایتها به مردم و در نتیجه افزایش بازدید آنها، صورت میگیرد.
🔷 نویسنده: شوقی عباد
📡 صید الفوائد
✍️ علی آران دشتی آرانی
🌐 تهیه شده در واحد بینالملل
#اسلام #اینترنت
دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی
🌐 @oisc_majazi
توضیحاتی پیرامون محورهای جشنواره:
8⃣ بررسی حدود سیاستگذاری، مقررهگذاری، قانونگذاری و جرمانگاری در حکمرانی فضای مجازی از منظر فقهی
💠 فضای مجازی عرصهی رقابتهای فرهنگها و قدرتهای بزرگ است. گرچه از جهتی در فضای مجازی ارادهها به تعداد کاربران فضای مجازی متکثر است و اغلب در #تزاحم و #تعارض با هم قرار میگیرند؛ اما این ارادهها در جریانهای بزرگ قرار میگیرند و مسئله به رقابت جریانهای بزرگ تمدنی تبدیل میشود. فرهنگ ایرانی اسلامی و قدرت پشتیبان آن، در فضای مجازی با هژمونی فرهنگها و قدرتهای دیگر روبرو است.
🔹 #حکمرانی_فضای_مجازی برای تغییر موازنهی قدرت به نفع #فرهنگ ایرانی اسلامی و نیز تسهیل فعالیتهای مطلوب در فضای مجازی و ایجاد مانع در برابر فعالیتهای نامطلوب ضروری است. یکی از مهمترین لوازم حکمرانی در فضای مجازی، ضابطهگذاری برای فضای مجازی است که در قالب سیاستگذاری، قانونگذاری، مقررهگذاری و جرمانگاری انجام میشود.
🔹 در این عنوان سیاستگذاری در اینجا در معنای عامی استفاده میشود که شامل سیاستهای ابلاغی، چشمانداز و راهبردهای کلان و مانند آنها میشود. مراد از قانون نیز معنای عامی شامل قوانین الزامی مصوب و آییننامهها و دستورات دولتی و مانند آنها است. مقررات شامل اموری چون پروتکلها و لایسنسها میشود. بنابر این، محقق محترمی که میخواهد در این موضوع کار کند، خود را به معانی مصطلح این واژهها محدود نکند؛ بلکه این واژگان عنوان مشیر به هر گونه قید و بندی هستند که برای فضای مجازی لازماند.
🔹 به هر حال، روشن است که فضای مجازی را نمیتوان یله و رها گذاشت و باید هر گونه فعالیت «در آن» و «با آن» و «بر آن» را ضابطهمند کرد. از آن سو، نمیتوان ضوابط آن را به سادگی تعیین کرد. فضای مجازی عرصهی رقابتهای شدیدی است و در صورت کوچکترین اشکال در ضابطهگذاری ممکن است کاربران و سرویسدهندگان به سمت رقیبان و دشمنان میل کنند. بنابر این، خود ضابطهگذاری بر فضای مجازی باید از قواعدی بالادستی تبعیت کند که در تغییر موازنهی قدرت به نفع جمهوری اسلامی ایران در یک چشمانداز مناسب، نقش فعالی داشته باشد. این نکته روشن است که با صرف ضابطهگذاری بر فضای مجازی این تغییر انجام نخواهد شد، اما از سوی دیگر روشن است که با ضوابط نامناسب حکمرانی از دست خواهد رفت و ضوابط مناسب در دستیابی به حکمرانی بسیار ضروری خواهد بود.
🔹 در این تحقیق از محقق خواسته شده که قواعد بالادستی برای انواع ضوابط مربوط به فضای مجازی را ارایه دهد. محقق میتواند در پژوهش خود از مبانی فلسفی، کلامی، اصولی، فقهی، اخلاقی، جامعهشناختی و روانشناختی بهره ببرد؛ اما لازم است گفتمان تفکر عقلانی وحیانی را حفظ کند.
#پیوست_محورهای_جشنواره #جشنواره #جهانی_سازی #ضابطه_گذاری #سیاستگذاری
#مقررات #قانون #ولنگاری
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
💡 بسته ویژه حکمرانی فضای مجازی
✅ بازنشر آثار پژوهشگاه در حوزه حکمرانی فضای مجازی، به مناسبت تاکید مجدد رهبری معظم انقلاب بر مسئله «مدیریت فضای مجازی»
#مدیریت_فضای_مجازی #ولنگاری #حکمرانی
csri.majazi.ir | @oisc_majazi
✅ بازنشر آثار پژوهشگاه در حوزه حکمرانی فضای مجازی، به مناسبت تاکید مجدد رهبری معظم انقلاب بر مسئله «مدیریت فضای مجازی»
📙گزارش سریع شماره 7 حکمرانی کشورهای جهان «فرانسه»
📌 تهیه شده در گروه فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه فضای مجازی
💡 دریافت گزارش:
yun.ir/2xgjwa
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
توضیحاتی پیرامون محورهای جشنواره:
9⃣ بررسی فقهی حدود و شیوههای نظارت بر فضای مجازی با لحاظ لایهمندی گروههای کاربری در فضای مجازی
💠 میلیاردها کاربر از بزرگترین و پیچیدهترین شبکهی #اینترنت استفاده میکنند و در واقع، یک جهان جدید ساختهاند. این جهان جدید یک جهان بدون مرز است که در آن همهی کاربران، بخش بزرگی از اطلاعات خود را به اشتراک میگذارند. این فضا امکان نفوذ هر ملت و دولتی را در هر ملت و دولتی ایجاد کرده است و نیز امکان استفاده از اطلاعات فراوان این شبکه، برای همه، اعم از خودی و غیرخودی فراهم است. این فضا انجام بسیاری از فعالیتها را، اعم از خوب و بد، آسانتر کرده است.
🔹 در نتیجه، #فضای_مجازی به یک حوزه جنگی تبدیل شده است که میتواند زیرساختهای فرهنگی، فیزیکی و مجازی را نابود یا بیفایده کند و در واقع به تواناییهای مهم ملی آسیب برساند. در واقع، هر کدام از این مشکلات، ناشی از گونههای مختلف #تهدیدات_سایبری است. این نوع مشکلات، به دلیل دشواری در شناسایی عوامل تهدید سایبری، همه نهادهای ملی را وادار میکند تا راهبردهای دفاعی خود را مرور کنند. برای مقابله با این تهدیدها ، کارگزاران #امنیت ملی از ابزارها و فنون مختلفی برای نظارت بر فضای سایبری استفاده میکنند.
🔹 در این تحقیق، محقق با مسایلی مانند چگونگی بررسی رویدادهای گستردهی سایبری، مرجع نظارت بر فضای مجازی، سیاستهای حفظ حریم خصوصی و امنیتی پشت تحلیل و استقرار امنیت، سیاستهای نظارت بر فضای مجازی، و مانند آنها باید مواجهه داشته باشد. محقق لازم است چند سیاست بسیار مهم را در تحلیل فقهی حدود و شیوههای نظارت بر فضای مجازی مورد توجه قرار دهد:
◀️ ۱) اگر فضای مجازی برای ما مخاطراتی دارد، برای دشمن هم مخاطراتی دارد. سیاستهای نظارتی نباید ما را چنان محدود نماید که ایجاد خطر برای دشمن را نیز محدود کند. نفس حضور ملل مسلمان، مخصوصاً ملت ایران در پلتفرمهای جهانی میتواند با سیاستگذاری مناسب تهدید بزرگی برای دشمن باشد.
◀️ ۲) در سیاستهای نظارت بر فضای مجازی حد نظارت از اموری چون تجسس کاملاً روشن شود.
◀️ ۳) لایهمندی گروههای کاربری در فضای مجازی در سیاستهای نظارت باید مورد توجه باشد، بالاخص لایهی #کودک و #خانواده .
#پیوست_محورهای_جشنواره #جشنواره #لایه_مندی #امنیت #نظارت #تجسس #تهدیدات_سایبری
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
7.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
السلام علیک یا ربیع الأنام و نضرة الأیام
💠اهمیت احیاء شب نیمه ی شعبان
🔸قال الامام علی بن موسی الرضا علیهماالسلام:
🔹«كانَ أمیرُالمؤمنینَ علیه السّلام لایَنامُ ثلاثَ لیالٍ لَیلةَ ثلاثٍ و عِشرِینَ مِن شَهرِ رَمَضانَ ، و لَیلةَ الفِطرِ ، و لَیْلةَ النِّصفِ مِن شَعبانَ ، و فیها تُقسَمُ الأرزاقُ و الآجالُ و ما یَكُونُ فی السَّنَة»
🔰امام رضا علیه السلام فرمودند:
أمیرالمؤمنین علیه السّلام سه شب را نمىخوابیدند ، شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان ، شب عید فطر ، و شب نیمه ماه شعبان . در این شبها ، ( هم در شب نیمه شعبان ) روزیها تقسیم و مدّت عمر و هر آنچه در آن سال رخ خواهد داد ، تعیین مىشود .
📚بحارالأنوار ۹۱ / ص ۱۲۳
🌺شب ولادت منجی عالم بشریت بر تمام جهانیان مبارک باد.🌺
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi