🔸ادامه 👇
5⃣در ادامه گویی عربی بودن قرآن را دلیل بر آن گرفته است که آموزه های قرآن اختصاص به اعراب دارد ، در حالی که خواندیم دعوت پیامبر گرامی اختصاص به اعراب ندارد . از آنجایی که پیامبر مبعوث الهی ، باید دارای ویژگی ها و استعدادهای خاصی باشد که در ذیل توضیح داده ایم ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/2564
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/9475
👌تنها فردی که حائز این ویژگی ها برای رسالت آخر الزمانی بوده است ، پیامبر اسلام بوده که در منطقه ای عرب زبان زندگی می کرده است ، لذا او از همان منطقه عربستان مامور به رسالت و دعوت جهانی عموم مردم می شود . بنابراین عرب بودن پیامبر اسلام و کتابش ، دلیل بر انحصار دعوت او به عرب زبانان نمی باشد .
👌در کتاب پاسخ به پرسشهای مذهبی می خوانیم ؛
« پيامبرانى كه براى هدايت عموم اعزام مى شده اند، از آنجا كه در وهله اوّل با قوم خود، سر و كار داشتند، بايد كتاب آسمانى آنها به زبان قوم آنان باشد؛ سپس بايد از طرق مختلف معارف و برنامه هاى خود را در ميان ساير اقوام و ملل منتشر سازند. امروز دانشمندان هر كشور سعى مى كنند كتابهاى خود را به زبان مردم همان كشور بنويسند، با آن كه محتويات كتابشان به هيچ وجه اختصاصى به مردم محيط آنها ندارد. از آنجا كه پيامبر اسلام از ميان يك امّت عربى برخاسته و در مرحله نخست، سر و كار او با اقوام و ملل عرب بوده از اين نظر كتاب او به يكى از زبانهاى زنده و وسيع جهان (زبان عربى) بوده است، در صورتى كه قوانين و احكام او مربوط به عموم جهانيان است.
👌اگر روز بعثت پيامبر اسلام يك زبان جهانى و بين المللى وجود داشت كه همه مردم آن روز به آن زبان آشنايى مى داشتند و با آن مكالمه مى كردند، در اين صورت جا داشتند كتاب آسمانى او به همان زبان بين المللى باشد، در صورتى كه در آن روز چنين مطلبى وجود نداشته و تا كنون نيز اين موضوع تحقّق نپذيرفته است؛ بنابراين، عربى بودن قرآن هيچگونه منافاتى با جهانى بودن اسلام ندارد. »
📚پاسخ به پرسشهای مذهبی ، ص 514
6⃣در ادامه نیز به آیاتی استناد می کند که پیامبر گرامی را مامور به هدایت مردمان شبه جزیره عربستان می کند ، در حالی که روشن است آن آیات در صدد بیان مراحل دعوت است که از خویشان آن حضرت شروع می شود وسپس به سایر اهل مکه و حوالی آن گسترش می یابد و سر انجام همه جهانیان را در بر می گیرد ؛
📚آموزش عقاید ، مصباح، ص 283
❕در تفسیر نمونه می خوانیم ؛
« می دانیم اسلام تدريجا گسترش يافت ؛
👌پيامبر نخست مامور بود بستگان نزديك خود را انذار كند، چنان كه در آيه 214 سوره شعرا مى خوانيم « وَ أَنْذِرْ عَشِيرَتَكَ الْأَقْرَبِينَ » تا هسته بندى اسلام محكم شود، و آماده گسترش گردد.
❕سپس در مرحله دوم پيامبر مامور شد ملت عرب را تبليغ و انذار كند، چنان كه در آيه 3 سوره فصلت آمده ؛ « قُرْآناً عَرَبِيًّا لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ » اين قرآنى است عربى براى قومى كه مى فهمند و درك مى كنند » و در آيه 44 سوره زخرف نيز آمده است: « اين قرآن مايه تذكر تو و قوم تو است ».
❕هنگامى كه پايه هاى اسلام در ميان اين قوم قوى و مستحكم شد پيامبر ماموريت گسترده ترى يافت، و مامور انذار جهانيان شد، چنان كه در آيه اول سوره فرقان مى خوانيم ؛ « جاويد و پر بركت است خداوندى كه قرآن را بر بنده اش نازل كرد تا همه جهانيان را انذار كند » (و آيات فراوان ديگر).
❕و به خاطر همين ماموريت بود كه پيامبر نامه به سران بزرگ جهان آن روز در خارج از جزيره عربستان نوشت، و كسراها و قيصرها و نجاشيها را به اسلام دعوت كرد و نيز بر اساس همين خط و برنامه بود كه پيروانش براى تبليغ اسلام بعد از او به همه جهان گام نهادند، و تعاليم اسلام را در دنيا منتشر ساختند.»
📚تفسیر نمونه ج 20 ص 358
❕البته ما در مورد آیه شریفه « لتنذر ام القری و من حولها » در گذشته بحث مفصل تری داشته ایم ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/5023
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#اسلام_ناسخ_ادیان_دیگر
🤔#پرسش
❔فقه دانش مناسبی برای روابط بین الادیان نیست!/ اسلام، ناسخ ادیان دیگر نیست!/ ارتداد، تغییر مذهب نیست، بلکه توطئه علیه مسلمانان است
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با استاد محمدتقی فاضل میبدی، استاد دانشگاه مفید؛ به مناسبت آغاز سال جدید مسیحی🔻
🔹آیات قرآن میرساند که دین اسلام دین جدیدی نیست و اسلام شامل همه ادیان ابراهیمی میشود و نسخی در کار نیست.
🔹اگر کسی بر اثر مطالعه به این نتیجه رسید که مسیحیت از یهودیت بهتر است و دین خود را تغییر داد، نمیتوان به او مرتد گفت. مرتدی باید سخت مجازات شود که توطئهای علیه مسلمین انجام دهد.
🔹اگر از جهات کلامی، مبنای ما بر این باشد که تنها راه رستگاری اسلام و تشیع است و مذاهب دیگر هیچ راه رستگاری برایشان نیست و مقهور خداوند است، در این صورت نمیتوان تقریب ادیان و مذاهب درست کرد.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/915107
💠پاسخ💠
👌به راستی انسان از این گونه اظهار نظرها از ناحیه نو اندیشانی که ادعای اجتهادشان همه جا را فرا گرفته تعجب می کند که چنین اظهار نظر های سطحی عرضه می دارند .
❕اسلام آیین خودش را آیینی جهانی معرفی می کند که همه افراد بشر تا روز قیامت باید متدین به آن باشند.طبیعی است که چنین دعوتی به معنای ترک آیین پیشین و پیوستن به آیین جدید که اسلام است می باشد.
👌خداوند می فرماید:
«بگو ای مردم من رسول خدا به سوی همه شما هستم» (اعراف158 ) ، «ما تو را برای بشارت و انذار تمام مردم ارسال کردیم» (سبا28 ) ، «ما تو را برای تمام مردم فرستادیم» (نساء 79 ) ، « ما تو را به عنوان رحمتی برای جهانیان فرستادیم» ( انبیا107 ) ، « پر برکت است خداوندی که قرآن را بر بنده اش نازل کرد تا برای جهانیان منذر باشد» (فرقان1 ) ، « ( بگو) قرآن بر من وحی شده است تا شما و هرکس که دعوتم به او برسد را انذار دهم» (انعام19 )
❕همینطور آیات زیر بر این مطلب گواه است؛
♻️صف 9- نساء 170- ابراهیم 1- ال عمران 138
👌خداوند می فرماید ؛
«هرکس جز اسلام آیینی برای خود انتخاب کند از او پذیرفته نخواهد شد و او در آخرت از زیانکاران است» ( ال عمران 85 )
❗️و می فرماید ؛
«دین در نزد خدا اسلام است»
🔷 ال عمران 19
👌و می فرماید ؛
«و ما اين كتاب (قرآن) را به حق به سوى تو فرو فرستاديم، در حالى كه تصديق كننده كتابهاى پيشين و حاكم بر آنهاست». ( مائده، آيه 48 )
❕و می فرماید ؛
« او كسى است كه پيامبر خود را براى هدايت مردم فرستاد، با دينى درست و بر حق، تا او را بر همه دينها پيروز گردانَد » ( توبه آيه 33 )
👌این آیات به وضوح ثابت می کند که آیین اسلام لازم التبعیت است و دین حق و حاکم بر سایر ادیان اسلام است ، و این آیین تنها آیین مقبول نزد خداوند است ، به خاطر همین خداوند در آیات متعددی اهل کتاب را دعوت به اسلام می کند و آنان را به خاطر ترک اسلام ملامت می کند ، در حالی که اگر اسلام ناسخ ، آیین یهود و نصارا نباشد ، دعوت آنان به اسلام و ملامت و سرزنش آنان بی معنا است لذا می فرماید ؛
« بدان چه نازل کرده ام که موید همان چیزی است که با شماست ایمان آورید و نخستین منکر آن نباشید و آیات مرا به بهایی ناچیز نفروشید » (بقره41 )
👌همین مضمون در آیات ؛ مائده 15 و 16 و 19 و آل عمران 70- 71 و...تکرار شده است.
👌پيامبر گرامی فرمود ؛
«همانا خداوند كتاب مرا بر كتابهاى آسمانى پيشين حاكم، و ناسخ آنها قرار داده است».
📚بحار الانوار ج 16 ص 329
👌و در نقل دیگر آمده است ؛
« از بزرگى قَدْر او [پيامبر اكرم ] اين است كه خداوند با شريعت او شريعتهاى پيشين را نَسخ كرد، در حالى كه شريعتِ او را نَسخ نكرده است».
📚همان منبع ص 336
پيامبر گرامی در نامه اى به زيد بن جَهْوَر، حاكم مسيحى مى فرمايد ؛
« مردم به هر آيينى پاى بند بوده اند بايد آن آيين رها شود، مگر آيين اسلام. اين را بدان».
📚مکاتیب الرسول ج 1 ص 165
❕عُمَر با مجموعه هايى از تورات نزد پيامبر اكرم آمد و به آن حضرت گفت ؛ اى رسول خدا مرا مجموعه هايى از تورات است كه از برادرى از بنى زريق گرفته ام. در اين حال رنگ رخسار حضرت دگرگون شد و عبداللَّه بن زيد به عمر نهيب زد كه: آيا رخسار پيامبر اكرم را نمى بينى كه چه شده؟ پس عمر گفت: خشنوديم از اينكه اللَّه پروردگار ما، اسلام دين ما، محمد پيامبر ما و قرآن راهنماى ماست، پس كدورت خاطر پيامبر برطرف شد و فرمود ؛
« قَسَم به آن كه جان محمد در دست اوست، اگر خود موسى هم اكنون در ميان شما بود و شما از او پيروى مى كرديد و مرا وا مى گذاشتيد، بى شك در گمراهى بسيار مى بوديد. شما بهره من از ميان امتهاييد و من بهره شما از پيامبرانم»
📚مجمع الزوائد و منبع الفوائد، ج 1، ص 174 كنز العمال، ج 1، ص 163، 180
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕و فرمود ؛
«روز قیامت اعمال را یک به یک می آورند، هرکدام خودرا معرفی می کنند یکی میگوید من نمازم، دیگری میگوید من روزه ام و... سپس اسلام را می آورند و می گوید پروردگارا تو سلامی ومن اسلام. خداوند می فرماید:امروز به واسطه مخالفت با تو مواخذه میکنم وبه تو پاداش میدهم»
📚در المنثور،ج 2 ص 48
❕امیر مومنان فرمود علیه السلام فرمود ؛
«کسی که جز اسلام آیینی را برگزیند شقاوت و بدبختی دامن او را خواهد گرفت، دستگیره ایمانش از هم گسسته، سقوط او شدید وسر انجام اندوهی طولانی وعذابی مهلک خواهد داشت»
📚نهج البلاغه، خطبه 161
👌در روایات فراوان دیگری نیز آمده است که هر کس معتقد به ولایت اهل بیت و امامت آنان نباشد و اعمال و افعال صالح و عبادات ، انجام دهد خداوند هیچ یک از اعمالش را قبول نمی کند و جایگاه او در روز قیامت آتش دوزخ است .
📚وسائل الشیعه ج1 ص118 باب 29 _ مستدرک الوسائل ج1 ص149 باب 27
🔶امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« هر کس بدون اعتقاد به امامت ما عبادت و بندگی کند سعی و تلاش او غیر مقبول است و او گمراه و متحیر محسوب می شود ، خداوند نیز اعمالش را قبول نمی کند »
📚الکافی ج1 ص183
🔸ابو جارود به امام باقر علیه السلام عرضه داشت ؛
« مرا از دينى كه خود و خانواده ات به وسيله آن، خدا را ديندارى و عبادت مى كنيد آگاه ساز، تا من نيز به وسيله همان خدا را ديندارى كنم . امام علیه السلام فرمود ؛ « سؤالى كوتاه اما بسيار مهم كردى. به خدا سوگند، دين خود و دين پدران خود را كه با آن خداوند عزّوجلّ را طاعت و عبادت مى كنيم، به تو مى گويم: گواهى دادن به يگانگى خداوند است و پيامبرى محمّد و اقرار به آنچه او از جانب پروردگار آورده است و دوستى با دوست ما و بيزارى از دشمنان ما و گردن نهادن به فرمان ما و انتظار قائم ما و كوشش [در عبادت و بندگى خدا] و پرهيزگارى. »
📚الكافي ج 2 ص 21
❕على بن ابى حمزه می گوید ؛
« شنيدم كه ابو بصير از امام صادق عليه السلام سؤال كرد ، فدايت شوم، مرا آگاه ساز از آن دينى كه خداوند عزّوجلّ بر بندگانش واجب كرده است و وظيفه دارند آن را بشناسند و جز آن، دين ديگرى از ايشان پذيرفته نيست، حضرت فرمود ؛
« گواهى دادن به يگانگى خداوند و پيامبرى محمّد ، گزاردن نماز و پرداخت زكات و حجّ خانه خدا براى افراد مستطيع و روزه ماه رمضان. در اين جا امام اندكى سكوت كرد وسپس دوبار فرمود: و ولايت. »
📚همان منبع ص 22
👌ما اگر بخواهیم تمام آیات و روایاتی را که نشان دهنده ناسخ بودن اسلام و منسوخ شدن ادیان سابقه است را بیاوریم ، سخن به درازا می کشد ، کلام را با آنچه در تفسیر نمونه است پایان می دهیم که می گوید ؛
« امروز جز آيين اسلام از هيچ كس پذيرفته نيست و در عين احترام به همه اديان الهى برنامه امروز، اسلام است. همانگونه كه دانشجويان دوره دكترا در عين احترام به تمام دروسى كه در مقاطع مختلف تحصيلى مانند ابتدايى، راهنمايى و دبيرستان و دوره ليسانس خوانده اند تنها درسى را كه بايد دنبال كنند همان دروس سطح بالاى مقطع نهايى خودشان است و پرداختن به غير از آن جز زيان و خسران چيزى نخواهد داشت و آنها كه با تقليد نابجا و تعصب جاهلى و مسائل نژادى و خرافات خود ساخته پشت به اين آيين كنند بدون شك گرفتار زيان و خسران خواهند شد و جز تاسف و ندامت از سرمايه هاى عمر و حيات كه بر باد داده اند نتيجه اى نخواهند گرفت. »
📚تفسیر نمونه ج 2 ص 646
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌مجتهد نو اندیش مورد بحث ما در بیان دیگرش می گوید ؛
«مرتدی که باید سخت مجازات شود ( کسی است ) که توطئه ای علیه مسلمین انجام دهد ( نه کسی که مثلا دینش را عوض کند و از اسلام به آیین مسیحیت یا یهودیت در آید )»
👌این هم یکی دیگر از اجتهادات در برابر نص این جماعت نواندیش مدعی فهم و فقاهت می باشد ، مرتدی که در بحث ارتداد از آن بحث می شود ، کسی است که از اسلام به سایر ادیان می گرود ، که بر دو قسم است: «مرتد فطرى» و «مرتد ملى».
❗️«مرتد فطرى» به کسى گفته مى شود که: از پدر و یا مادر مسلمان تولد یافته و یا به قول بعضى در حالى که نطفه او منعقد شده پدر و یا مادرش مسلمان بوده اند و سپس او اسلام را پذیرفته و بعداً از آن برگشته است.
🔷ولى «مرتد ملى» به کسى گفته مى شود که: از پدر و مادر مسلمان تولد نیافته بلکه خود بعد از بلوغ، اسلام را پذیرفته و سپس از آن باز گشته است.
❗️توبه مرتد ملى پذیرفته مى شود و در حقیقت مجازات او خفیف است؛ زیرا او مسلمان زاده نیست ولى در مورد «مرتد فطرى» حکم از این شدیدتر و سخت تر است یعنى اگرارتداد او در دادگاه اسلام ثابت شود، محکوم به اعدام خواهد شد و اموال او به عنوان ارث به ورثه مسلمان او مى رسد و همسر او از او جدا خواهد شد و حتى توبه کردن او نمى تواند جلو این احکام شدید را بگیرد، گر چه اگر واقعاً توبه کند در پیشگاه خداوند قبول مى شود و براى جهان آخرت او مفید است.
🔸محمد بن مسلم می گوید ؛
« از امام باقر علیه السلام در مورد مرتد سوال کردم که فرمود ؛
« هر كه از اسلام روى برتابد و پس از مسلمان شدن، به آنچه خداوند بر محمّد نازل فرموده است، كفر ورزد، توبه اش پذيرفته نيست و بايد كشته شود، زنش از وى جدا گردد و ميراثش ميان فرزندانش تقسيم شود. »
📚الکافی ج 7 ص 256
❕راوی از امام کاظم علیه السلام در مورد مسلمانی که مسیحی شده بود ، سوال کرد که امام علیه السلام پاسخ داد ؛ « کشته می شود و توبه داده نمی شود » راوی سوال کرد مسیحی که مسلمان شده ، سپس از اسلام بازگشته تکلیفش چیست ؟ امام علیه السلام پاسخ داد ؛ « توبه داده می شود ، اگر به اسلام بازگشت ( توبه اش قبول می شود ) و الا کشته می شود »
📚التهذیب ج 10 ص 137
👌در این رابطه روایات فراوان دیگری است که رجوع شود ؛
📚وسائل الشیعه ج 28 ص 323 به بعد « ابواب حد المرتد »
👌البته تا زمانی که فرد ارتدادش را در جامعه علنی نکند کسی با او کاری ندارد . در رابطه با فلسفه حد مرتد ، پاسخ گذشته ما را مطالعه کنید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2020
👌کسی که بر علیه مسلمین توطئه کند و امنیت جامعه اسلامی را مختل کند ، به عنوان مفسد فی الارض تنبیه می شود ، نه مرتد ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3404
❕برای تقریب به ادیان و مذاهب نیازی نیست که قائل به حقانیت ادیان و فرق باطل شویم ، همین اندازه که یکدیگر را دعوت به زندگی مسالمت آمیز کنیم ، تقریب حاصل شده است . منظور از تقریب ، حسن مجاورت و معاشرت است نه دست کشیدن از عقیده حق و مشروعیت دادن به عقاید باطل ، این نوع تقریب عملی ( نه نظری ) به معنای حسن معاشرت ، مورد توصیه آیات و روایات است که جهت آگاهی ، پاسخ های گذشته ما را بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2184
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2415
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#مجازات_محاربین_اغتشاشات_آبان
🤔#پرسش
❕اوالفضل بهرامپور کارشناسی ارشد ادبیات وعلوم قرآنی از دانشکده الهیات دانشگاه تهران در تلویزیون شبکه میگوید که:
طبق آیات قرآن، مخالفان را نباید کشت بلکه باید زجرکش کرد و به دار آویخت و دست راست و پای چپشان را قطعه قطعه کرد...
قابل توجه آن عده از هموطنان ساده لوح كه خودشان را به خواب زده اند:
داعش و جمهورى نجاست آخوندى هر دو به دستور قرآن آدمكشى ميكنند ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌خداوند می فرماید ؛
« كيفر آنها كه با خدا و پيامبر به جنگ بر مى خيزند و در روى زمين دست به فساد مى زنند. (و با تهديد به اسلحه به جان و مال و ناموس مردم حمله مى برند) اين است كه اعدام شوند يا به دار آويخته گردند يا (چهار انگشت از) دست راست و پاى چپ آنها بريده شود و يا از سرزمين خود تبعيد گردند، اين رسوايى آنها در دنياست و در آخرت مجازات بزرگى دارند.- مگر آنها كه قبل از دست يافتن شما بر آنان توبه كنند، بدانيد (خدا توبه آنها را مى پذيرد) #خداوند آمرزنده و مهربان است.»
🔹مائده 33_34
❕این آیه جزای افراد #متجاوزی را که اسلحه بروی مسلمانان میکشند و با تهدید به مرگ و حتی کشتن، اموالشان را به غارت میبرند، با شدت هر چه تمامتر بیان میکند، و میگوید ؛ کیفر کسانی که با خدا و پیامبر به جنگ بر میخیزند و در روی زمین دست به فساد میزنند این است که یکی از چهار مجازات در مورد آنها اجراء شود ، نخست اینکه کشته شوند، دیگر اینکه به دار آویخته شوند، سوم این که دست و پای آنها به طور مخالف (دست راست با پای چپ) بریده شود چهارم اینکه از زمینی که در آن زندگی دارند تبعید گردند.
❕در اینجا به چند نکته باید توجه کرد ؛
1⃣منظور از محاربه با خدا و پیامبر آن چنان که در احادیث اهل بیت وارد شده این است که کسی با تهدید به اسلحه به جان یا مال مردم تجاوز کند، اعم از اینکه به صورت دزدان گردنه ها در بیرون #شهرها چنین کاری کند و یا در داخل شهر، بنا بر این افراد چاقوکشی که حمله به جان و مال و نوامیس مردم میکنند نیز مشمول آن هستند.
📚البرهان فی تفسیر القرآن ج 2 ص 284
❕ضمنا جالب توجه است که محاربه و ستیز با بندگان خدا در این آیه به عنوان محاربه با خدا معرفی شده و این تاکید فوق العاده اسلام را درباره حقوق انسانها و رعایت امنیت آنان ثابت می کند.
📚تفسیر نمونه ج 4 ص 359
2⃣ منظور از قطع دست و پا طبق آنچه در کتب فقهی اشاره شده همان مقداری است که در مورد سرقت بیان گردیده یعنی تنها بریدن چهار انگشت از دست یا پا می باشد.
📚کنز العرفان فی فقه القرآن ج 2 ص 352.
3⃣آیا مجازاتهای چهارگانه فوق جنبه تخییری دارد یعنی حکومت اسلام هر کدام از آنها را درباره هر کسی صلاح ببیند اجراء میکند، و یا متناسب با چگونگی جرم و جنایتی است که از آنها انجام گرفته! یعنی اگر افراد محارب دست به کشتن انسانهای بیگناهی زده اند مجازات قتل برای آنها انتخاب میشود و اگر اموال مردم را با تهدید به اسلحه ببرند انگشتان دست و پای آنها قطع میشود و اگر هم دست به آدمکشی و هم سرقت اموال زده باشند اعدام میشوند و جسد آنها برای عبرت مردم مقداری به دار آویخته میشود و اگر تنها اسلحه به روی مردم کشیده اند بدون اینکه خونی ریخته شود و یا سرقتی انجام گیرد به شهر دیگری تبعید خواهند شد، شک نیست که معنی دوم به حقیقت نزدیکتر است، و این مضمون در چند حدیث که از ائمه اهل بیت (علیهم السلام) نقل شده وارد گردیده است.
📚وسائل الشیعه ج 28 ص 307 باب 1
❕درست است که در پاره ای از احادیث اشاره به مخیر بودن حکومت اسلامی در این زمینه شده است ولی با توجه به احادیث سابق منظور از تخییر این نیست که حکومت اسلامی پیش خود یکی از این چهار مجازات را انتخاب نماید و چگونگی جنایت را در نظر نگیرد زیرا بسیار بعید به نظر میرسد که مسئله کشتن و به دار آویختن همردیف تبعید بوده باشد، و همه در یک سطح.
👌اتفاقا در بسیاری از قوانین جنائی و جزائی دنیای امروز نیز این مطلب به وضوح دیده میشود که برای یک نوع جنایت چند مجازات را در نظر می گیرند، مثلا در پاره ای از جرائم، در قانون مجازات مجرم، حبس از سه سال تا 10 سال تعیین شده و دست قاضی را در این باره باز گذاشته اند مفهوم آن این نیست که قاضی مطابق میل خود سالهای زندان را تعیین نماید بلکه منظور این است چگونگی وقوع مجازات را که گاهی با جهات مخففه و گاهی با جهات تشدید همراه است در نظر بگیرد و کیفر مناسبی انتخاب نماید.
❕در این قانون مهم اسلامی که درباره محاربان وارد شده، چون نحوه این جرم و جنایت بسیار متفاوت است و همه محاربان مسلما یکسان نیستند طرز مجازات آنها نیز متفاوت ذکر شده است.
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
4⃣ناگفته پیدا است شدت عمل فوق العاده ای که اسلام در مورد محاربان به خرج داده برای حفظ خونهای بیگناهان و جلوگیری از حملات و تجاوزهای افراد قلدر و زورمند و جانی و چاقوکش و آدمکش به جان و مال و نوامیس مردم بی گناه است.
5⃣بنابراین حکم محارب که مصداق آن کسانی هستند که در اعتراضات اخیر ، دست به سلاح برند و مردم بیگناه را کشتند و اموالشان را غارت کردند ، همان است که در آیه شریفه و تفسیر آن ، مورد اشاره قرار گرفت .
❕البته تذکر این نکته لازم است که گاهی اوضاع جامعه به قدری طوفانی و شرایط بحرانی است که اگر حکم مذکور در مورد محاربان اجرایی شود ، مخالفان با تبلیغات وسیع و کاذب ، افکار عمومی را بر علیه حکومت اسلامی سوق می دهند و دولت های بیگانه با به دست آوردن بهانه ، فشارها را بر حکومت اسلامی بیشتر می کنند و ...
👌در چنین شرایطی ، مطابق روایات ، حاکم اسلامی این حق را دارد که حکم مذکور را بر محاربین بخشیده و مجازات دیگری را در قبال او اجرایی کند .
📚وسائل الشیعه ج 28 ص 40 باب 18
👌چنان که علی علیه السلام ، بعد از جنگ جمل ، تمام همدستان طلحه و زبیر و حتی خود عایشه را با این که مصداق محارب بودند ، اما حکم محارب را در مورد آنان اجرایی نکرد ، زیرا اگر امام علیه السلام چنین می کرد ، مخالفان به آسانی می توانستند توده های عوام مسلمین را بر ضد او بشورانند ، لذا در نقلی از عمروعاص می خوانیم که به عایشه گفت ؛
« ای کاش در روز جنگ جمل کشته شده بودی و ما کشتن تو را بزرگترین دستاویز بر ضد علی قرار می دادیم »
📚شرح نهج البلاغه ،ابن ابی الحدید ، ج 6 ص 322
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
#زرتشت_پیامبری_دروغین
🤔#پرسش
❔برخی از مسولین امروز را به عنوان روز شهادت زرتشت که یک پیامبر الهی بوده است #تسلیت گفتند ❗️سوالم این است که آیا واقعا زرتشت یک پیامبر الهی بوده است ❕❕
💠#پاسخ💠
❕واژه مجوس که بر زرتشتیان اطلاق می شود فقط یک بار در قرآن مجید ( آیه 17 حج ) مطرح شده و با توجه به اینکه در برابر مشرکان و در صف ادیان آسمانی قرار گرفته اند چنین بر می آید که آنها دارای دین و کتاب و پیامبری بوده اند.
🌐تردیدی نیست که امروز #مجوس به پیروان زرتشت گفته می شود، و یا لااقل پیروان زرتشت بخش مهمی از آنان را تشکیل می دهند، ولی تاریخ خود زرتشت نیز به هیچوجه روشن نمی باشد، تا آنجا که بعضی ظهور او را در قرن یازدهم قبل از میلاد دانسته اند و بعضی در قرن ششم یا هفتم
📚اعلام قرآن صفحه 550.
👌این تفاوت و اختلاف عجیب یعنی پنج قرن ! نشان می دهد که تا چه اندازه تاریخ زردشت تاریک و مبهم است .
❗️معروف این است او کتابی به نام اوستا داشته که در سلطه اسکندر بر ایران از بین رفته است، و بعدا در زمان بعضی از پادشاهان ساسانی بازنویسی شده است .
📚تفسیر المیزان جلد 14 صفحه 392
👌از عقائد آنها مطالب زیادی در دست نداریم، ولی چیزی که امروز بیش از همه شهرت دارد مساله اعتقاد به دو مبداء خیر و شر یا نور و ظلمت است، به این ترتیب که خدای نیکیها و نور را اهورامزدا و #خدای شر و ظلمت را اهریمن می دانند، و به عناصر چهار گانه مخصوصا آتش احترام بسیار می گذارند تا آنجا که آنها را آتش پرست می خوانند و هر جا آنها هستند آتشکده ای کوچک یا بزرگ نیز وجود دارد.
❕در روایات اسلامی آنها از پیروان یکی از انبیای بر حق شمرده شده اند (که بعدا از اصل توحید منحرف گشته و به افکار و عقائد شرک آلود روی آورده اند).
👌در بعضی از روایات می خوانیم مشرکان مکه از پیامبر تقاضا کردند از آنها جزیه بگیرد، و اجازه بت پرستی به آنها بدهد! پیامبر فرمود: من جز از اهل کتاب جزیه نمی گیرم، آنها در پاسخ نوشتند تو چگونه چنین میگوئی در حالی که از مجوس منطقه ((هجر)) جزیه گرفته ای ؟!
❕پیامبر فرمود ؛ « مجوس #پیامبری داشتند و کتاب آسمانی، پیامبرشان را به قتل رساندند، و کتاب او را آتش زدند»
📚وسائل الشیعه جلد 11 _ ابواب جهاد العدو _ باب 49 صفحه 96.
👌در حدیث دیگری از اصبغ بن نباته می خوانیم که علی (علیه السلام ) بر فراز منبر فرمود ؛ از من سؤال کنید پیش از آنکه مرا نیابید »اشعث بن قیس (منافق معروف ) برخاست و گفت : ای امیر مؤمنان چگونه از مجوس جزیه گرفته می شود در حالی که کتاب آسمانی بر آنها نازل نشده و پیامبری نداشته اند؟ علی (علیه السلام ) فرمود: آری ای اشعث قد انزل الله الیهم کتابا و بعث الیهم نبیا ؛ « خداوند کتابی بر آنها نازل کرده و پیامبری مبعوث نموده است »
📚وسائل الشیعه جلد 11 _ ابواب جهاد العدو _ باب 49 صفحه 96.
❗️و در حدیثی از امام سجاد علی بن الحسین (علیه السلام ) می خوانیم که پیامبر فرمود ؛ « سنوا بهم سنة اهل الکتاب، یعنی المجوس » « با آنها طبق سنت اهل کتاب رفتار کنید، منظور پیامبر اسلام مجوس بود»
📚همان _ تفسیر نمونه ج 14 ص 44
❕چنان که گذشت ، اصل این که مجوسیان که به نام زرتشتیان شناخته می شوند پیامبری داشته اند که او را کشته و کتابش را آتش زده اند ، قابل انکار نیست ، اما این که پیامبرشان همان زرتشت بوده این #قطعی نیست چرا که اساسا برخی معتقدند که زرتشت یک شخصیت خیالی و وهمی است و اصلا وجود خارجی نداشته و خیال بافان چنین وجودی را ساخته اند و دلیل آن این است که محل و تاریخ تولدش معلوم نیست و در مکان تولد او هم اختلاف شده است پس اصل وجود چنین کسی از نظر تاریخی محل بحث است .
📚کتاب النکاح ، مکارم شیرازی ج 4 ص 125
❕در روایات اسلامی نیز زرتشت پیامبری الهی محسوب نشده است ، بلکه کسی بود که به دروغ ادعای نبوت کرد که نهایتا قومش او را از شهر بیرون کردند و توسط درندگان به هلاکت رسید .
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« هیچ امتی وجود ندارد مگر اینکه پیامبری میان آنها وجود داشته و رسولی با کتاب از جانب خدا بر انگیخته شده اما انکارش کردند . مردی سوال کرد که پیامبر مجوسیان کیست ؟ بعضی از مردم خالد بن سنان را معرفی می کنند ؟ فرمود ؛ خالد بن سنان مرد عربی بیابانی بود نه پیامبر این حرفی است که بعضی از مردم می زنند . مرد سوال کرد پس زرتشت بوده است ؟ فرمود ؛ #زردشت ( زرتشت ) برای آنها با زمزمه ( کلام نا مفهوم و مباین با حق ) آمد و ادعای ( دروغ ) پیامبری کرد ، برخی ایمان آوردند و گروهی نیز منکر شدند او را در بیابان انداختند درندگان بدنش را خوردند ...»
📚الاحتجاج ج 2 ص 346_بحار الانوار ج 10 ص 193
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
#اطاعت_از_زنان
🤔#پرسش
❔چرا اسلام می گوید باید از زنان حتی در صورتی که امر به کار خوب هم بکنند نباید اطاعت کرد ❗️آیا این اهانت به زنان نیست ❕❕
💠#پاسخ💠
👌مضمون آنچه اشاره شد در برخی روایات آمده است .
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
" در کار خوب از زنان #اطاعت نکنید قبل از آنکه شما را امر به کار زشت کنند و از بدان آنها به خدا پناه برید و نسبت به خوبان آنها نیز احتیاط کنید "
📚الکافی ج5 ص516
👌علی علیه السلام فرمود ؛
" از زنان بد بپرهیزید و مراقب نیکان آنها نیز باشید ،در اعمال نیک از آنان اطاعت نکنید تا در اعمال بد انتظار اطاعت کردن شما را نداشته باشند "
📚نهج البلاغه خطبه 80
❕برای فهم #مقصود این روایات باید توجه داشت ؛
👌 عدم اطاعت از آنها در #معروف (كار نيك) به اين معنا نيست كه اگر آنها دعوت به امور معروفى، همچون نماز و روزه و عدالت و احسان كردند شما با آنها مخالفت كنيد، بلكه منظور اين است كه قبول پيشنهاد آنها نبايد به صورت تسليم بىقيد و شرط در برابر آنان باشد و به تعبير ديگر «معروف» را به خاطر معروف بودنش انجام دهيد، نه به خاطر تسليم بىقيد و شرط در برابر همسرتان
👌تا مبادا آنها جسور شوند و احيانا انتظار داشته باشند، تسليم خواستههاى ناپسند آنها شويد.
❕گر چه عبارت نهج البلاغه و سایر عبارات در اينجا مخصوص همسران نيست و زنان را به صورت مطلق عنوان مىكند، ولى پيدا است كه اين گونه مسايل معمولا در بين همسران اتفاق مىافتد.
💠بنابراين، آنچه در اين باره آمده، با آيات وجوب امر به معروف و نهى از منكر و لزوم پذيرش آن كه شامل هر مرد و زن مىشود، منافات ندارد، چرا كه منظور خطبه اين نيست كه معروف را ترك گويند، بلكه منظور اين است كه عمل شما شكل اطاعت بىقيد و شرط نداشته باشد، مثل اينكه به او بگويد من هم اين كار را در نظر داشتهام كه انجام دهم (در صورتى كه در واقع چنين نيّتى را داشته است) و يا اينكه اگر كارى است كه تأخيرش مانعى ندارد كمى تأخير بيندازد و فاصله شود تا همسرش احساس نكند كه شوهرش تابع بىقيد و شرط او است.
❕ ولى به هر حال، زنان با ايمان و آگاه و هوشيار و متعهّد، به يقين از اين حكم مستثنا هستند، زنانى كه رضاى آنها رضاى خدا و سخط آنها سخط خداست، همچون فاطمه زهرا عليها السّلام كه فرمان او جز خير و صلاح و تحصيل رضا و قرب پروردگار نخواهد بود.
👌همان زنانی که امام صادق علیه السلام در وصف آنان فرمود ؛
"یک زن #صالحه برتر از هزار مرد غیر صالح است "
📚وسایل الشیعه ج20 ص 172
🔰اين نكته نيز روشن است كه مىگويد «از خوبان آنها بر حذر باشيد » خوب #نسبى است، نه خوب مطلق، چرا كه خوبان مطلق، نه تنها نبايد از آنها بر حذر بود، بلكه بايد از پيشنهادهاى آنها استقبال كرد و صحبت آنها را غنيمت شمرد.
❗️به همين دليل در تاريخ اسلام مردان برجستهاى را مىبينيم كه به پيشنهادهاى همسران شايسته خود اهميت مىدادند.
👌و به همين دليل، در بعضى از آيات قرآن مىبينيم كه براى مشورت با زنان، اهمیت قايل شده و آن را كار پسنديدهاى معرفى مىكند. در مورد باز گرفتن كودك از شير در سوره بقره مىخوانيم: «فَإِنْ أَرادا فِصالًا عَنْ تَراضٍ مِنْهُما وَ تَشاوُرٍ فَلا جُناحَ عَلَيْهِما»؛ ( بقره 233) هر گاه پدر و مادر، بخواهند با رضايت هر دو و مشورت و توافق، كودك را قبل از دو سال از شير باز گيرند، گناهى بر آنها نيست.»
📚پیام امام امیر المومنین ج3 ص292
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamaye_Behesht
🤔پرسش
❓در قرآن می گوید ما همه چیز را زوج آفریدیم اما کرم خاکی و موجودات تک سلولی ، تک جنسی هستند آیا در این جا قرآن با علم متناقض نیست❕❕
💠پاسخ💠
🔷زوج در اصل معنای لغوی خود به هر دو موجودی که قرین یکدیگر و یا ضد یکدیگر باشند اطلاق می شود لذا به دو اتاق مشابه یک خانه و یا دو لنگه درب و یا دو همکار و یا شب و روز و یا تلخ و شیرین و زن و شوهر به همه این ها زوج گفته می شود .
📚معج الوسیط ، ماده زوج
📚تفسیر نمونه ج18 ص376
❕قرآن در آیاتی تصریح به وجود قانون زوجیت در عالم گیاهان کرده است .
🔷می فرماید:
« از آسمان آبی نازل کردیم و به وسیله آن در روی زمین از ازواج گوناگونی از گیاهان پر ارزش رویانیدیم»
🔶لقمان10
❕همین مضمون در آیه 7 شعراء و 7 ق نیز آمده است.
🔶ما می توانیم زوجیت را در مورد گیاهان به معنای معروفش که اختلاط نر و ماده می باشد بگیریم .
❕در گذشته انسانها کم و بیش فهمیده بودند که بعضی از گیاهان دارای نوع نر و ماده هستند و برای بارور ساختن گیاهان از طریق تلقیح استفاده می کردند این مساله در مورد درختان نخل کاملا شناخته شده بود ولی نخستین بار « لینه » دانشمند و گیاهشناس معروف سوئدی در اواسط قرن 18 میلادی موفق به کشف این واقعیت شد که مساله زوجیت در دنیای گیاهان تقریبا یک قانون عمومی است و گیاهان نیز همانند غالب حیوانات از طریق آمیزش نطفه نر و ماده بارور می شوند و سپس میوه می دهند .
📚تفسیر نمونه ج15 ص191
💠قرآن در آیات دیگری بحث زوجیت عمومی در میان تمام موجودات را مطرح می کند.
✍در آیه49 سوره ذاریات مى خوانیم: «و از هر چیز یک جفت آفریدیم (و اینها همه براى آن است که) شاید متذکّر شوید»
🔶در آیه36 سوره یس مى فرماید: «منزّه است کسى که تمام زوج ها را آفرید، از آنچه زمین مى رویاند، و از خودشان، و از آنچه نمى دانند»
👌 این آیه به وضوح بیشترى گستردگى زوجیت را در گیاهان و انسان ها و اشیایى که از محدوده علم بشر بیرون است بیان مى کند.
.
🔶با توجه به معنای لغوی ماده « زوج » که به معنای دو موجود قرین یکدیگر است امروزه ما تفسیردقیق ترى براى این دو آیه مى یابیم؛
❗️ تحقیقات علمى این حقیت را به خوبى اثبات کرده که تمام موجودات جهان ماده از اجزاى بسیار کوچکى به نام اتم تشکیل شده، و این اجزاء که در گذشته به عنوان موجود نشکن (اجزاء لاتَتَجَزى) شناخته شده بود و به همین دلیل نام اتم (به معناى نشکن) براى آن انتخاب کرده بودند؛ با سر پنجه علم و دانش بشر، شکسته شده و انرژى اتمى و صنایع مربوط به آن از اینجا نشات گرفت.
👌هنگامى که اتم را شکافتند آن را مرکب از اجزایى که عمدتاً« الکترون ها» ( ذرات گردنده اتم که داراى بار منفى الکتریسیته هستند ) و« پروتون ها » (هسته اتم که داراى بار الکتریسته مثبت است ) یافتند؛
✍و به این ترتیب معناى دقیق ترى از زوجیت در تمام ذرات عالم هستى، یعنى وجود دو شی نر و ماده مثبت و منفى، فاعل و قابل به دست آمد که هیچ استثنایى نیز براى آن وجود ندارد .این را نیز می دانیم که دو جسم با دو بار الکتریسته ناهمنام مثبت و منفی یکدیگر را جذب می کنند .آیا جاذبه و کششی که میان دو جسم یا دو نوع بار الکتریکی وجود دارد شباهت کاملی با جاذبه جنسی که میان دو زوج وجود دارد نیست؟ بدیهی است وجود اجزای دیگری در اتم ضرری به آنچه گفتیم نمی زند.
🔷حضرت علی علیه السلام فرمود:
« خداوند در میان قوای متخاصم جهان الفت ایجاد کرده و در میان قوای نزدیک جدایی افکنده است»
📚الکافی ج1 ص139
🔴پیام قرآن ج8 ص182
🗯کرم خاکی و موجودات تک سلولی که به گفته شما خارج از قانون زوجیت قلمداد می شوند بر اساس این معنایی که ما از زوجیت به معنای مقرونیت بیان کردیم داخل در قانون زوجیت عمومی هستند که قرآن بیان می کند و گفته قرآن پرده از قاعده علمی برداشته است که قرن ها بعد مورد کشف واقع شده است .
📚قرآن و آخرین پیامبر ، ص166
📝پرسمان اعتقادی
@Rahnamaye_Behesht
#آیین_جهانی_اسلام_عزیز
🤔#پرسش
❔مدرک قرآنی که ثابت می کند اسلام برای ما نیامده است
ﺍﮔﺮ به ﻗﺮﺁﻥ ﺑﺎﻭﺭ ﺩﺍﺭﯾﺪ ﮐﻪ ﻗﺮﺁﻥ ﺭﺍ خدا یا همان آلله ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﺤﻤﺪ ﺍﺑﻦ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﺳﺖ، ﺑﺪﺍﻧﯿﺪ ﮐﻪ بر اساس گفته ﺍﻟﻠﻪ ما ایرانیها ﺑﺎﯾﺪ ﺯﺭﺗﺸﺘﯽ بمانیم.
ﺍﯾﻦ گفته آشکار ﺍﻟﻠﻪ ﺍﺳﺖ ﻭ ﭼﻨﺪﯾﻦ ﺑﺎﺭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻗﺮﺁﻥ ﺗﮑﺮﺍﺭ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﺗﺎ ﺟﺎﯼ ﻫﯿﭻ تردیدی ﻧﺒﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﻫﺎ ﻧﺒﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﻣﺤﻤﺪ ﭘﯿﺮﻭﯼ ﮐﻨﻨﺪ ﻭ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﭘﯿﻐﻤﺒﺮ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﮐﻪ ﺯﺭﺗﺸﺖ ﺍﺳﺖ ﭘﯿﺮﻭﯼ ﮐﻨﻨﺪ.
ﺩﺭ زیر ﺁﯾﻪ ﻫﺎﯼ ﻗﺮﺁﻥ با آدرس آن ﺑﺮﺍی شما آورده شده تا باور کنیذ
ﺳﻮﺭﻩ ﺍﺑﺮﺍﻫﯿﻢ، ﺁﯾﻪ 4
ﻭَﻣَﺎ ﺃَﺭْﺳَﻠْﻨَﺎ ﻣِﻦ ﺭَّﺳُﻮﻝٍ ﺇِﻟَّﺎ ﺑِﻠِﺴَﺎﻥِ ﻗَﻮْﻣِﻪِ ﻟِﻴُﺒَﻴِّﻦَ ﻟَﻬُﻢْ ۖ ﻓَﻴُﻀِﻞُّ ﺍﻟﻠَّـﻪُ ﻣَﻦ ﻳَﺸَﺎﺀُ ﻭَﻳَﻬْﺪِﻱ ﻣَﻦ ﻳَﺸَﺎﺀُ ۚ ﻭَﻫُﻮَ ﺍﻟْﻌَﺰِﻳﺰُ ﺍﻟْﺤَﻜِﻴﻢُ
ﻣﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﻫﯿﭻ ﻗﻮﻣﯽ ﭘﯿﻐﻤﺒﺮﯼ ﻧﻔﺮﺳﺘﺎﺩﯾﻢ ﺑﻐﯿﺮ ﺍﺯ ﭘﯿﻐﻤﺒﺮﯼ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺯﺑﺎﻥ ﺁﻧﺎﻥ ﺳﺨﻦ ﺑﮕﻮﯾﺪ.
ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﻣﺤﻤﺪ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺎ ﭘﺎﺭﺳﯽ ﺯﺑﺎﻧﺎﻥ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﭘﺎﺭﺳﯽ ﺯﺑﺎﻥ ﺯﺭﺗﺸﺖ ﺑﻮﺩ.
ﺳﻮﺭﻩ ﺍﻟﻨﺤﻞ (ﺯﻧﺒﻮﺭ)، ﺁﯾﻪ 36
ﻭَﻟَﻘَﺪْ ﺑَﻌَﺜْﻨَﺎ ﻓِﻲ ﻛُﻞِّ ﺃُﻣَّﺔٍ ﺭَّﺳُﻮﻟًﺎ ﺃَﻥِ ﺍﻋْﺒُﺪُﻭﺍ ﺍﻟﻠَّـﻪَ ﻭَﺍﺟْﺘَﻨِﺒُﻮﺍ ﺍﻟﻄَّﺎﻏُﻮﺕَ
ﻣﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﻫﺮ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺍﯼ ﺭﺳﻮﻟﯽ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ، ﻣﯽ ﮔﻔﺖ: "ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﭙﺮﺳﺘﻴﺪ ﻭ ﺍﺯ ﭘﺮﺳﺘﺶ ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﺑﺘﯽ ﺍﺟﺘﻨﺎﺏ ﮐﻨﻴﺪ
ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺎ ﺍﯾﺮﺍﻧﯿﺎﻥ ﺍﯾﻦ ﺭﺳﻮﻝ ﺯﺭﺗﺸﺖ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﭘﯿﺎﻡ ﯾﮑﺘﺎ ﭘﺮﺳﺘﯽ ﺭﺍ هماهنگ ﺑﺎ ﺧﻮﯼ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﺁﻭﺭﺩ.
ﺳﻮﺭﻩ ﺍﻟﺸﻌﺮﺍﺀ (ﺷﺎﻋﺮﺍﻥ)، ﺁﯾﻪ 195، 198، 199
ﺑِﻠِﺴَﺎﻥٍ ﻋَﺮَﺑِﻲٍّ ﻣُّﺒِﻴﻦٍ، ﻭَﻟَﻮْ ﻧَﺰَّﻟْﻨَﺎﻩُ ﻋَﻠَﻰٰ ﺑَﻌْﺾِ ﺍﻟْﺄَﻋْﺠَﻤِﻴﻦَ، ﻓَﻘَﺮَﺃَﻩُ ﻋَﻠَﻴْﻬِﻢ ﻣَّﺎ ﻛَﺎﻧُﻮﺍ ﺑِﻪِ ﻣُﺆْﻣِﻨِﻴﻦَ
195 ﻭ ﺁﻥ (ﻗﺮﺁﻥ) ﺑﻪ ﺯﺑﺎﻥ ﻋﺮﺑﯽ ﺁﻣﺪ 198 ﻭ ﺍﮔﺮ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺮﺩﻣﯽ ﮐﻪ ﻋﺮﺑﯽ ﻧﻤﯿﺪﺍﻧﻨﺪ ﻧﺎﺯﻝ ﻣﯿﮑﺮﺩﯾﻢ،199 ﻣﺤﺎﻝ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻔﻬﻤﻨﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺍﯾﻤﺎﻥ ﺑﯿﺎﻭﺭﻧﺪ.
ﯾﮑﺒﺎﺭ ﺩﯾﮕﺮ آشکارا ﻣﯿﮕﻮﯾﺪ ﮐﻪ ﻗﺮﺁﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﻋﺮﺏ ﺯﺑﺎﻧﻬﺎ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﻧﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺎ ﭘﺎﺭﺳﯽ ﺯﺑﺎﻧﻬﺎ.
ﺳﻮﺭﻩ ﺳﺠﺪﻩ، ﺁﯾﻪ 3
ﺃَﻡْ ﻳَﻘُﻮﻟُﻮﻥَ ﺍﻓْﺘَﺮَﺍﻩُ ۚ ﺑَﻞْ ﻫُﻮَ ﺍﻟْﺤَﻖُّ ﻣِﻦ ﺭَّﺑِّﻚَ ﻟِﺘُﻨﺬِﺭَ ﻗَﻮْﻣًﺎ ﻣَّﺎ ﺃَﺗَﺎﻫُﻢ ﻣِّﻦ ﻧَّﺬِﻳﺮٍ ﻣِّﻦ ﻗَﺒْﻠِﻚَ ﻟَﻌَﻠَّﻬُﻢْ ﻳَﻬْﺘَﺪُﻭﻥَ
ﺍﯼ ﻣﺤﻤﺪ ﻗﺮﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﻗﻮﻡ ﺗﻮ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﯾﻢ ﭼﻮﻥ ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﺗﻮ ﺭﺳﻮﻟﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﺁﻧﻬﺎ ﻧﯿﺎﻣﺪﻩ ﺑﻮﺩ ﺗﺎ ﺗﻮ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺳﻮﻟﺖ ﮐﻨﯽ ﻭ ﺷﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﻫﺪﺍﯾﺖ ﺷﻮﻧﺪ.
ﺳﻮﺭﻩ ﺍﻧﻌﺎﻡ (ﭼﻬﺎﺭﭘﺎﯾﺎﻥ)، ﺁﯾﻪ 92
ﻭَﻫَـٰﺬَﺍ ﻛِﺘَﺎﺏٌ ﺃَﻧﺰَﻟْﻨَﺎﻩُ ﻣُﺒَﺎﺭَﻙٌ ﻣُّﺼَﺪِّﻕُ ﺍﻟَّﺬِﻱ ﺑَﻴْﻦَ ﻳَﺪَﻳْﻪِ ﻭَﻟِﺘُﻨﺬِﺭَ ﺃُﻡَّ ﺍﻟْﻘُﺮَﻯٰ ﻭَﻣَﻦْ ﺣَﻮْﻟَﻬَﺎ ۚ ﻭَﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﻳُﺆْﻣِﻨُﻮﻥَ ﺑِﺎﻟْﺂﺧِﺮَﺓِ ﻳُﺆْﻣِﻨُﻮﻥَ ﺑِﻪِ ۖ ﻭَﻫُﻢْ ﻋَﻠَﻰٰ ﺻَﻠَﺎﺗِﻬِﻢْ ﻳُﺤَﺎﻓِﻈُﻮﻥَ،
ﺍﻳﻦ ﻧﯿﺰ ﻛﺘﺎﺏ ﺁﺳﻤﺎﻧﯽ ﻣﺒﺎﺭﻛﯽ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﺎ ﻧﺎﺯﻝ ﻛﺮﺩﻩﺍﻳﻢ، ﺗﺼﺪﯾﻖ ﮐﻨﻨﺪﻩٔ ﻛﺘﺐ ﺁﺳﻤﺎﻧﯽ ﭘﻴﺸﻴﻦ. ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﺟﺎﻣﻌﻪ (ﻣﮑﻪ) ﻭ ﺑﻪ ﻣﺮﺩﻡ ﺣﻮﺍﻟﯽ ﺁﻥ( ام القرا )ﻫﺸﺪﺍﺭ ﺩﻫﯽ. ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺁﺧﺮﺕ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺩﺍﺭﻧﺪ، ﺑﻪ ﺍﻳﻦ (ﻛﺘﺎﺏ) ﺍﻳﻤﺎﻥ ﻣﯽ ﺁﻭﺭﻧﺪ ﻭ ﻧﻤﺎﺯﻫﺎ (ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﺑﺎ ﺧﺪﺍ) ﺭﺍ ﺑﻪ ﺟﺎ ﻣﯽ ﺁﻭﺭﻧﺪ.
ﺍﯾﻦ ﺁﯾﻪ ﺛﺎﺑﺖ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﮐﻪ ﻣﺤﻤﺪ ﻓﻘﻂ ﺑﺮﺍﯼ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮﯼ ﻣﮑﻪ ﻭ ﺍﻃﺮﺍﻑ ﺁﻥ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ ﺷﺪﻩ.
ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﺣﺘﯽ ﺍﯾﺮﺍﻧﯿﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻋﺮﺏ ﺯﺑﺎﻥ ﻣﯿﺪﺍﻧﻨﺪ ﻧﺒﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﺍﻭ ﭘﯿﺮﻭﯼ ﮐﻨﻨﺪ ﭼﻮﻥ ﺁﻧﻬﺎ ﺩﺭ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﯿﮑﻨﻨﺪ، ﻧﻪ ﺩﺭ ﻣﮑﻪ ﻭ ﺣﻮﺍﻟﯽ.
ﺳﻮﺭﻩ ﻓﺼﻠﺖ (ﺟﺰﯾﯿﺎﺕ)، ﺁﯾﻪ 3
ﻛِﺘَﺎﺏٌ ﻓُﺼِّﻠَﺖْ ﺁﻳَﺎﺗُﻪُ ﻗُﺮْﺁﻧًﺎ ﻋَﺮَﺑِﻴًّﺎ ﻟِّﻘَﻮْﻡٍ ﻳَﻌْﻠَﻤُﻮﻥَ
ﮐﺘﺎﺑﯽ ﺁﺳﻤﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺁﻳﺎﺕ ﺁﻥ ﺑﺎ ﺗﻤﺎﻡ ﺟﺰﺋﻴﺎﺕ ﺑﯿﺎﻥ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ، ﺩﺭ ﻗﺮﺁﻧﯽ ﻋﺮﺑﯽ، ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺮﺩﻣﯽ ﮐﻪ ﻋﺮﺑﯽ ﻣﯽ ﺩﺍﻧﻨﺪ
ﯾﮑﺒﺎﺭ ﺩﯾﮕﺮ، ﻗﺮﺁﻥ ﻋﺮﺑﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺮﺩﻡ ﻋﺮﺏ ﺯﺑﺎﻥ. ﻧﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺎ ﻣﺮﺩﻡ ﭘﺎﺭﺳﯽ ﺯﺑﺎﻥ. ﺑﯿﺨﻮﺩ ﻧﯿﺴﺖ ﮐﻪ ﺁﺧﻮﻧﺪﻫﺎ کوشش می کنند ﮐﻪ ﺯﺑﺎﻥ ﻣﺎ ﺭﺍ ﻋﺮﺑﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﺗﺎ ﺍﺯ ﻧﻮﻥ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﻧﯿﻔﺘﻨﺪ. ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌با تامل در آیات و روایات فراوانی ، به وضوح بدست می آید که اسلام آیینی جهانی بوده و رسالت پیامبر اسلام تا روز قیامت باقی خواهد بود و مخاطب دعوت ایشان تمام مردمان می باشد .
👌خداوند می فرماید ؛
« ما تو را به عنوان رحمتی برای جهانیان فرستادیم»
🔷انبیاء 107
❗️« پر برکت است خداوندی که قرآن را بر بنده اش نازل کرد تا برای جهانیان منذر باشد»
🔷فرقان1
❗️« ( بگو) قرآن بر من وحی شده است تا شما و هرکس که دعوتم به او برسد را انذار دهم»
🔷انعام19
❕توضیحات بیشتر را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1505
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕حال پاسخ به اشکالات ؛
1⃣خداوند می فرماید ؛
« ما هيچ پيامبرى را نفرستاديم مگر به زبان قومش تا (حقايق را) براى آنها آشكار سازد » ( ابراهیم 4 )
❕معاند می گوید بر اساس این آیه چون پیامبر اسلام عرب زبان بوده است ، پس پیامبر ما ایرانیان نیست ، در حالی که آیه می گوید هر پیامبری به لغت قومش تکلم می کرده است ، زيرا پيامبران در درجه اول با قوم خود، همان ملتى كه از ميان آنها برخاسته اند، تماس داشتند و نخستين شعاع وحى وسيله پيامبران بر آنها مى تابيد، و نخستين ياران و ياوران آنها از ميان آنان برگزيده مى شدند، بنا بر اين پيامبر بايد به زبان آنها و لغت آنها سخن بگويد تا حقايق را به روشنى براى آنان آشكار سازد .
❕بنابراین آیه می گوید لسان پیامبر با لسان قومش هماهنگ است نه آنکه لسان پیامبر باید با لسان همه کسانی که برای هدایت آنان مبعوث شده است هماهنگ باشد چرا که ممکن است که افرادی که مامور به تبلیغ به سوی آنان شده است وسیع تر از قومش باشند ، لذا می بینیم ابراهیم نبی مامور به دعوت مردم حجاز شد ، اما از حجازیان نبود ، بلکه سریانی بود و یا موسی نبی مامور به دعوت قبطیان شد ، در حالی که خودش عبری زبان بود .
📚الالهیات ، ج 3 ص 478
👌اگر هم بگوییم بر اساس آیه ، پیامبر باید با تمام اقوامی که به سوی آنان مبعوث شده است ، هم زبان باشد ، باز هم روشن است که پیامبر گرامی اسلام آگاه به تمام زبان ها بوده است ، و زبان تمام اقوام جهان که مامور به هدایت آنان بوده است را به تعلیم الهی می دانست ، و از این جهت رسالت ایشان را نمی توان زیر سوال برد .
❕امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« پیامبر اسلام علم گذشته و آینده تا روز قیامت را دارا بود و ما آن علم را از پیامبر به ارث بردیم »
📚بحار الانوار ج 26 ص 111
❕امام رضا علیه السلام فرمود ؛
« خداوند بر اقوامی حجتی را منصوب نمی کند ، در حالی که لغت و زبان آنان را نمی داند ( حجت خدا آگاه به تمام زبانها است ) »
📚عیون الاخبار ج 2 ص 228
2⃣معاند به آیاتی استناد کرده است که خداوند می گوید هر قومی پیامبری داشته اند ، بنابراین ایرانیان نیز پیامبری داشته اند که آن زرتشت است ، و دیگر نیازی به پیامبر دیگر ندارند .
❕ما هم می گوییم تمام اقوام دارای پیامبر بوده اند ، اما با مبعوث شدن پیامبر اسلام ، شرائع انبیاء گذشته نسخ شده و همه مامور به تبعیت از پیامبر اسلام هستند ، چنان که خداوند می فرماید ؛
«هرکس جز اسلام آیینی برای خود انتخاب کند از او پذیرفته نخواهد شد و او در آخرت از زیانکاران است» ( ال عمران 85 )
❗️و می فرماید ؛
«دین در نزد خدا اسلام است» ( ال عمران 19 )
❕و می فرماید ؛
« او كسى است كه پيامبر خود را براى هدايت مردم فرستاد، با دينى درست و بر حق، تا او را بر همه دينها پيروز گردانَد » ( توبه آيه 33 )
👌پيامبر گرامی فرمود ؛
«همانا خداوند كتاب مرا بر كتابهاى آسمانى پيشين حاكم، و ناسخ آنها قرار داده است».
📚بحار الانوار ج 16 ص 329
👌و در نقل دیگر آمده است ؛
« از بزرگى قَدْر او [پيامبر اكرم ] اين است كه خداوند با شريعت او شريعتهاى پيشين را نَسخ كرد، در حالى كه شريعتِ او را نَسخ نكرده است».
📚همان منبع ص 336
👌توضیحات بیشتر را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3401
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
3⃣می گوید پیامبر ایرانیان زرتشت است ، در حالی که بر اساس آثار مورخان ، زرتشت بیشتر به شخصیتی افسانه ای شبیه است تا به واقعی .
❕تاریخ زرتشت به هیچوجه روشن نمی باشد، تا آنجا که بعضی ظهور او را در قرن یازدهم قبل از میلاد دانسته اند و بعضی در قرن ششم یا هفتم
📚اعلام قرآن صفحه 550.
👌این تفاوت و اختلاف عجیب یعنی پنج قرن نشان می دهد که تا چه اندازه تاریخ زردشت تاریک و مبهم است ، توضیحات بیشتر را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3406
❕اساسا ایرانی بودن زرتشت نیز مشخص نیست و پیروان او معتقدند که ما از زادگاه زرتشت و زمان زندگی او اطلاعی نداریم و تنها می دانیم که نشر دعوت او ایران بوده است .
❕ در کتاب ترجمه اوستا آقای جلیل دوستخواه می خوانیم ؛
« درباره زمان زندگی زرتشت چندان نظریه های گوناگون و ناسازگار ابراز شده است که جوینده و پژوهنده را براستی دچار سرگردانی می کند ....در مورد زادگاه زرتشت نیز گوناگونی نظریه ها کمتر از اختلاف آرا درباره زمان زندگی وی نیست .....و هوادارای نظریه ها دلیل روشنی و پذیرفتنی برای ثابت کردن گفته خود ندارند و بیشتر دلیل و توضیحهای آنان ناهماهنگ و ناسازگار است ،از خود اوستا خواه از گاهان ، خواه از بخشهای اوستای نو ، چیزی در این زمینه دریافت نمی شود ... بنابراین ناگزیر باید از بحث درباره زادگاه و بنیاد خانوادگی زرتشت بگذریم و به پذیرفتن نتیجه پژوهشهای بیشتر اوستا شناسان که جای نشر دعوت زرتشت را در خاور ایران می دانند بسنده کنیم ... »
📚ترجمه اوستا ، جلیل دوستخواه ، ج 1 ص 14 _ 15 _ 16
❕همینطور ، پیروان زرتشت او را یک انسان شاعر و اندیشه ور معرفی می کنند ، نه یک پیامبر الهی ، چنان که در کتاب فوق آمده است ؛
« زرتشت کهن ترین دادگذار و شاعر و اندیشه ور »
📚همان ص 16
❕بر این اساس معرفی زرتشت به عنوان یک پیامبر ایرانی یا یک پیامبر الهی ، مطلبی دروغین و بی اساس است .
4⃣در ادامه برای نفی رسالت جهانی پیامبر به آیه ای استناد کرده است که بر مدعایش هیچ گونه دلالتی ندارد . خداوند می فرماید ؛
« هر گاه ما آن را بر بعضى از عجم (غير عرب) نازل مى كرديم. و او آن را برايشان مى خواند به آن ايمان نمى آوردند. » ( شعراء 198 _ 199 )
❕يعنى نژادپرستى و تعصبهاى قومى اعراب بقدرى شديد است كه اگر قرآن بر فردى غير عرب نازل مى شد، امواج تعصبها مانع از پذيرش آن مى گرديد، تازه حالا كه بر مردى شريف از خانواده اصيل عربى، و با بيانى رسا و گويا، نازل شده، و در كتب آسمانى پيشين نيز بشارت آن آمده، و علماى بنى اسرائيل نيز به آن گواهى داده اند، بسيارى از آنها ايمان نمى آورند، چه رسد اگر پيامبرشان اصلا چنين شرائطى را نداشت. ( بنابراین آیه در صدد بیان شدت تعصب مردمان عرب جاهلی است و ارتباطی با دعوت جهانی پیامبر ندارد )»
📚تفسیر نمونه ج 15 ص 351
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
5⃣در ادامه گویی عربی بودن قرآن را دلیل بر آن گرفته است که آموزه های قرآن اختصاص به اعراب دارد ، در حالی که خواندیم دعوت پیامبر گرامی اختصاص به اعراب ندارد . از آنجایی که پیامبر مبعوث الهی ، باید دارای ویژگی ها و استعدادهای خاصی باشد که در ذیل توضیح داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/745
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2834
👌تنها فردی که حائز این ویژگی ها برای رسالت آخر الزمانی بوده است ، پیامبر اسلام بوده که در منطقه ای عرب زبان زندگی می کرده است ، لذا او از همان منطقه عربستان مامور به رسالت و دعوت جهانی عموم مردم می شود . بنابراین عرب بودن پیامبر اسلام و کتابش ، دلیل بر انحصار دعوت او به عرب زبانان نمی باشد .
👌در کتاب پاسخ به پرسشهای مذهبی می خوانیم ؛
« پيامبرانى كه براى هدايت عموم اعزام مى شده اند، از آنجا كه در وهله اوّل با قوم خود، سر و كار داشتند، بايد كتاب آسمانى آنها به زبان قوم آنان باشد؛ سپس بايد از طرق مختلف معارف و برنامه هاى خود را در ميان ساير اقوام و ملل منتشر سازند. امروز دانشمندان هر كشور سعى مى كنند كتابهاى خود را به زبان مردم همان كشور بنويسند، با آن كه محتويات كتابشان به هيچ وجه اختصاصى به مردم محيط آنها ندارد. از آنجا كه پيامبر اسلام از ميان يك امّت عربى برخاسته و در مرحله نخست، سر و كار او با اقوام و ملل عرب بوده از اين نظر كتاب او به يكى از زبانهاى زنده و وسيع جهان (زبان عربى) بوده است، در صورتى كه قوانين و احكام او مربوط به عموم جهانيان است.
👌اگر روز بعثت پيامبر اسلام يك زبان جهانى و بين المللى وجود داشت كه همه مردم آن روز به آن زبان آشنايى مى داشتند و با آن مكالمه مى كردند، در اين صورت جا داشتند كتاب آسمانى او به همان زبان بين المللى باشد، در صورتى كه در آن روز چنين مطلبى وجود نداشته و تا كنون نيز اين موضوع تحقّق نپذيرفته است؛ بنابراين، عربى بودن قرآن هيچگونه منافاتى با جهانى بودن اسلام ندارد. »
📚پاسخ به پرسشهای مذهبی ، ص 514
6⃣در ادامه نیز به آیاتی استناد می کند که پیامبر گرامی را مامور به هدایت مردمان شبه جزیره عربستان می کند ، در حالی که روشن است آن آیات در صدد بیان مراحل دعوت است که از خویشان آن حضرت شروع می شود وسپس به سایر اهل مکه و حوالی آن گسترش می یابد و سر انجام همه جهانیان را در بر می گیرد ؛
📚آموزش عقاید ، مصباح، ص 283
❕در تفسیر نمونه می خوانیم ؛
« می دانیم اسلام تدريجا گسترش يافت ؛
👌پيامبر نخست مامور بود بستگان نزديك خود را انذار كند، چنان كه در آيه 214 سوره شعرا مى خوانيم « وَ أَنْذِرْ عَشِيرَتَكَ الْأَقْرَبِينَ » تا هسته بندى اسلام محكم شود، و آماده گسترش گردد.
❕سپس در مرحله دوم پيامبر مامور شد ملت عرب را تبليغ و انذار كند، چنان كه در آيه 3 سوره فصلت آمده ؛ « قُرْآناً عَرَبِيًّا لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ » اين قرآنى است عربى براى قومى كه مى فهمند و درك مى كنند » و در آيه 44 سوره زخرف نيز آمده است: « اين قرآن مايه تذكر تو و قوم تو است ».
❕هنگامى كه پايه هاى اسلام در ميان اين قوم قوى و مستحكم شد پيامبر ماموريت گسترده ترى يافت، و مامور انذار جهانيان شد، چنان كه در آيه اول سوره فرقان مى خوانيم ؛ « جاويد و پر بركت است خداوندى كه قرآن را بر بنده اش نازل كرد تا همه جهانيان را انذار كند » (و آيات فراوان ديگر).
❕و به خاطر همين ماموريت بود كه پيامبر نامه به سران بزرگ جهان آن روز در خارج از جزيره عربستان نوشت، و كسراها و قيصرها و نجاشيها را به اسلام دعوت كرد و نيز بر اساس همين خط و برنامه بود كه پيروانش براى تبليغ اسلام بعد از او به همه جهان گام نهادند، و تعاليم اسلام را در دنيا منتشر ساختند.»
📚تفسیر نمونه ج 20 ص 358
❕البته ما در مورد آیه شریفه « لتنذر ام القری و من حولها » در گذشته بحث مفصل تری داشته ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1384
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#نام_بردن_از_اسم_خاص_امام_زمان_یعنی_محمد_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔با سند صحیح از امام صادق نقل شده است که گفت: هر کس که نام امام زمان را بیاورد کافر است!
#منبع: کتاب دار السلام (در احوالات حضرت مهدی)، مولف شیخ محمود عراقی میثمی، صفحه ۱۵۵
✍🏻از دید امام صادق تمام این آخوندها و شیعیان فعلی که از صبح تا شب مهدی مهدی، امام زمان امام زمان میکنند، تماماً مُشتی کافر هستند ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌نام اصلی امام زمان علیه السلام « محمد » است و لقب مشهورشان « مهدی آل محمد » است . در رواياتى چند گفته شده است نام بردن آن حضرت به نام خاص یعنی « محمد » جايز نيست. البته اين، در حالى است كه برخى روايات به روشنى از آن حضرت با اين نام ياد كرده است.
❕در مورد حكم نام بردن اسم شريف حضرت یعنی « محمد » عليه السّلام بيش از صد روايت وجود دارد كه مى توان آنها را به چهار دسته تقسيم كرد ؛
1⃣ رواياتى كه به طور مطلق و بدون هيچ قيد و شرطى از ذكر نام حضرت نهى كرده است.
📚الکافی ج 1 ص 332
2⃣رواياتى كه از ذكر نام شريف آن حضرت تا زمان ظهور نهى كرده است.
📚کمال الدین یک جلدی ص 214
3⃣ رواياتى كه علت نهى از ذكر نام شريف آن حضرت را خوف و تقيه و علل ديگر دانسته است.
📚بحار الانوار ج 51 ص 31
4⃣ رواياتى كه در آنها به اسم شريف حضرت چه از سوى امام يا راوى تصريح شده است.
📚 همان، ص 500.
❕دسته اول و دوم بيانگر يك معناست. برخى با استناد اين روايات به حرمت فتوا داده و ذكر نام شريف حضرت یعنی محمد را تا زمان ظهور حرام دانسته اند برخى نيز حرمت ذكر نام شريف آن حضرت را مقيّد به صورت خوف و تقيه دانسته اند كه از آن جمله مى توان از اربلى، شيخ حرّ عاملى، خواجه نصير الدين طوسى و فيض كاشانى و ديگران- رضوان اللّه عليهم- نام برد. برخى نيز اين حكم را به عصر غيبت صغرا اختصاص داده اند.
❕اما حق با قول دوم باشد؛ يعنى حرمت مختص به صورت خوف و تقيه است به دليل ؛
1⃣در باب تلقين محتضر در حديثى چنين آمده است: «تلقين كن به محتضر كلمات فرج و شهادتين و اسم هريك از امامان را تا هنگام فوتش».
📚کافی ج 3 ص 134
❕معلوم است كه هنگام تلقين به اسم حضرت تصريح مى شود.
2⃣در مورد تلقين ميّت نيز همين دستور آمده كه نام هريك از امامان را بر او ببر و تلقين كن، كه از آن جمله نام امام زمان عليه السّلام است.
📚وسائل ج 3 ص 174
3⃣ محمّد بن ابراهيم كوفى مى گويد: امام عسكرى عليه السّلام براى كسى كه اسمش را برد به توسط من پولى فرستاد تا گوسفندى از طرف حضرت قربانى كند و فرمود: «اين به جهت عقيقه براى فرزندم محمّد عليه السّلام است».
📚همان ج 21 ص 448
4⃣كنيه معروف حضرت عسكرى عليه السّلام ابو محمّد است و در اين كنيه تصريح به اسم حضرت مهدى عليه السّلام مى باشد.
5⃣ از امام رضا عليه السّلام در مورد زيارت قبر امام حسين عليه السّلام سؤال شد، حضرت فرمود:
«... و بسيار بر محمّد و آل او درود مى فرستى و نام هريك از آنها را مى برى و به سوى خدا از دشمنانشان پناه مى برى».
📚همان ج 14 ص 549
❕محقق اربلى مى گويد: «نظر من چنين است كه منع از ذكر نام شريف حضرت به جهت تقيه در دوران خوف و تحت تعقيب بودن و سؤال از نام و محلّ ايشان بوده است، ولى الآن كه خوف و تقيه اى نيست منع و حرمتى از ذكر نام شريفش وجود ندارد».
📚کشف الغمه ج 3 ص 310
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
6⃣ جابر بن عبد اللّه انصارى به امام باقر عليه السّلام مى گويد: «وارد بر فاطمه زهرا عليها السّلام شدم تا در ولادت امام حسن عليه السّلام به حضرتش تهنيت بگويم، صحيفه اى از درّ سفيد در دست مباركش يافتم، سؤال كردم: اى بهترين زنان عالم! اين صحيفه كه در دستان شما مىبينم چيست؟ حضرت فرمود: در آن اسامى امامان از فرزندانم هست ... جابر مى گويد: نگاه كردم و اسامى هريك از امامان را در آن صحيفه مشاهده كردم ...».
📚کمال الدین یک جلدی ص 307
❕بنابراین مقصود روایات نهی از نام بردن به اسم امام زمان علیه السلام یعنی « محمد » ، دوران غيبت صغرا باشد؛ يعنى، زمانى كه آن حضرت ميان جمعى حضور مى يافتند و اگر كسى نام او را افشا مى كرد، موجب فاش شدن اسرار مى شد و خطرى متوجه آن حضرت مى گرديد .
🔸یکی از بزرگان معاصر که خداوند بر صحت و سلامتی اش بیفزاید ، پس از نقل چهار گروه روايات ياد شده، نوشته است ؛
« شكى نيست كه قول به منع نام بردن از روى تعبّد، خالى از تحقيق است؛ اگرچه برخى از بزرگان بدان تصريح كرده اند ... ظاهر اين است كه منع، داير مدار وجود ملاك تقيه است. بنابراين نام بردن از آن حضرت به اين نام در زمان ما هيچ منعى ندارد. به علاوه دسته چهارم روايات كه بر جواز دلالت مى كرد، از دسته هاى ديگر به مراتب، هم از نظر عدد بيشتر و هم از نظر دلالت اقوا است.»
👌آنگاه نتيجه مى گيرد ؛
« حرمت تنها هنگام تقيه بوده و تنها راه جمع بين روايات همين قول است؛ وگرنه بايد هردو دسته روايت را قبول نكنيم و به اصطلاح، از اعتبار ساقط بدانيم يا قائل به تخيير شويم- اگر بگوييم روايات ظنى هستند- و حاصل اين هم چنين مى شود كه به جواز قائل شويم. در پايان قوى ترين قرينه بر نظر خود (جواز نام بردن) را همان دسته چهارم از روايات دانسته، احتياط را نيز لازم نمى داند.»
📚القواعد الفقهیه ، شیخ ناصر مکارم شیرازی ایده الله ، ج 1 ص 504
❕بنابر این جناب منتقد اسلام ، قدری سواد نقد کردن یاد بگیر ، مهدی لقب امام زمان علیه السلام است نه نام حضرت ، مورد روایات نهی ، اسم حضرت یعنی « محمد » است که ما در بالا آوردیم که این نهی اختصاص به حالت تقیه و در گذشته داشته و زمان کنونی را شامل نمی شود .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht.
#روایی_اعتقادی
#جنابت_امامان
🤔#پرسش
❔در روایات آمده است که #امامان جنب نمی شوند ❗️این یعنی چه یعنی آنان با همسرانشان همبستر نمی شوند ❕پس #نسل آنان چگونه گسترش پیدا می کند ❕❕
💠#پاسخ💠
👌امام #باقر علیه السلام فرمود ؛
«برای امام #ده نشانه است ؛ ختنه شده به دنیا می آید و در هنگام تولد بر کف دست فرود می آید و شهادتین را می گوید و #جنب نمی شود و قلبش همیشه بیدار است و خمیازه نمی کشد و خود را کش و قوس نمی دهد و همه اطراف خود را می بیند همان گونه که جلوی خود را می بیند ، و مدفوعش بوی مشک می دهد و زمین مامور است که آن را فرو ببرد و اگر زره پیامبر را بپوشد مناسب با بدنش خواهد بود و تا پایان عمر محدث است»
📚#الکافی ج1 ص389
❕علامه #مجلسی می نویسد ؛
👌در این روایت یکی از صفات امام علیه السلام ، جنب نشدن بیان شده است که به دو #معنا می تواند باشد ؛
1⃣منظور از این که جنب نمی شود آن است که در خواب #محتلم نمی شود چنان که امام رضا علیه السلام یکی از نشانه های امام علیه السلام را چنین بر شمرد ؛
« در خواب محتلم نمی شود »
📚#الفقیه ج4 ص418
2⃣دیگر آنکه منظور آن است که #خباثت جنابت بر امام علیه السلام وارد نمی شود ، اگر چه غسل بر او واجب است چنان که در روایات فراوانی از پیامبر گرامی آمده است که برای هیچ کس جایز نیست که در حال جنابت وارد مسجد شود به جز خمسه طیبه زیرا خباثت جنابت به هیچ #عنوان بر آنان وارد نمی شود .
📚#بحار_الانوار ج25 ص168
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamaye_Behesht
🤔پرسش
❓آیا راست است که می گویند اهل سنت معتقد به جبر هستند و می گویند انسان از خود هیچ گونه اختیاری ندارد❕❕
💠پاسخ💠
👌بله از جمله عقائد اهل سنت اعتقاد به قضا و قدر الهی به گونه ای که از انسان سلب اختیار می شود می باشد.
🔶احمد بن حنبل رییس حنابله چنین می گوید:
« قضا و قدر خوب و بد ، کم و زیاد ، ظاهر و باطن ، شیرین و تلخ ، خوشایند و نا خوشایند ، زیبا و نازیبا و آغاز و پایان از جانب خدا است .همه مردم به سوی آنچه برای آنان مقدر شده قرار می گیرند .زنا و سرقت و میگساری و آدم کشی و حرام خواری و شرک به خدا و کلیه گناهان به تقدیر الهی است»
📚طبقات الحنابله ج1 ص15
📚 السنه ، احمد بن حنبل ، ص44
❗️و این روایات را در اثبات عقیده خود نقل می کنند؛
1⃣واقدی از زنی به نام ام حارث نقل می کند که :
« در نبرد حنین دیدم عمر بن خطاب پا به فرار گذاشته است و از میدان می گریزد .به او گفتم این کار چیست گفت تقدیر الهی است ( و من در فرار کردن اختیاری ندارم)»
📚مغازی واقدی ج3 ص904
2⃣عبدالله بن عمر می گوید:
« مردی پیش ابوبکر آمد و گفت آیا زنا به تقدیر الهی صورت می گیرد .او گفت بله .مرد گفت چگونه می توان گفت خدا عملی را بر من تقدیر کرده است آنگاه مرا کیفر می دهد .ابوبکر گفت چنین است ای فرزند زن بد بو به خدا سوگند اگر کسی پیش من بود می گفتم با مشت بر بینی تو بکوبد»
📚تاریخ الخلفاء ، ص95
3⃣از پیامبر نقل می کنند که فرمود:
« برخی از شما کار بهشتیان را انجام می دهد تا آنجا که میان او و بهشت تنها یک ذراع فاصل می ماند .ناگهان سرنوشت بر او پیشی می گیرد و او کار دوزخیان را انجام می دهد و به جهنم می رود و برخی از شما کار دوزخیان را انجام می دهد تا آنجا که میان او و دوزخ جز یک ذراع باقی نمی ماند در این هنگام سرنوشت بر او پیشی می گیرد و او کار بهشتیان را انجام می دهد و به بهشت می رود»
📚صحیح مسلم ج8 ص44
📚صحیح بخاری ج4 ص79
📚سنن ابن ماجه ج1 ص29
🔶این حدیث می رساند که زمام کار دست خط پیشانی و سرنوشت است نه رفتار و اختیار انسان
4⃣حذیفه از پیامبر نقل می کند:
« آنگاه که از استقرار نطفه در رحم چهل و پنج روز گذشت فرشته ای وارد رحم می شود و می گوید خدایا این جنین شقی است یا سعید .آنگاه نوشته می شود .باز می پرسد پسر است یا دختر باز نوشته می شود .سپس کارهای او و اجل او و روزی او نوشته شده و نامه اعمال او پیچیده می شود .نه چیزی بر آن افزوده و نه چیزی از آن کاسته می شود»
📚صحیح مسلم ج8 ص45
5⃣در روایت دیگر عمر می گوید:
« من به پیامبر گفتم کارهایی که انجام می دهیم دستاورد خودمان است یا از پیش مقدر شده است.
🔶پیامبر فرمود همگی قبلا مقدر شده و قلم از نوشتن آن فارغ گشته است .هرکس اهل سعادت باشد برای خوشبختی عمل می کند و آن کس که شقی و بدبخت باشد برای آن سعی می کند»
📚صحیح مسلم ج8 ص48
📚جامع الاصول ج1 ص516
6⃣ابوهریره از پیامبر نقل می کند:
« موسی به آدم گفت تو پدر بشر هستی که خدا به دست خود تو را آفریده است ...چرا ما و خودت را از بهشت بیرون کردی آدم در پاسخ گفت تو موسایی که خدا با تو سخن گفته و تورات را بر تو نوشته بنگر که خدا چند سال قبل از آفرینش من عصیان و گمراهی من را نوشته است .موسی در پاسخ گفت چهل سال .پس آدم به موسی گفت من تقصیری نداشتم و این تقدیر خدا بوده است»
📚صحیح بخاری ج4 ص158 و ج6 ص96
🗯در حالی که عقیده به جبر مخالف آیات قرآن است که اختیار را برای انسان ثابت می داند و می فرماید:
« هر کس کفر بورزد ضرر آن متوجه خود اوست و هرکس عمل نیک انجام دهد برای خود پاداشی را آماده می سازد»
🔶روم44
❕این آیه به روشنی انسان را یک موجود مختار و آزاد معرفی می کند و پاداش و عقاب را کاملا مربوط به عمل و کردار می داند .
🔷ومی فرماید:
« ما راه را به انسان نشان دادیم خواه شاکر باشد ( وپذیرا گردد ) و یا کفران کند»
🔶انسان3
❕اهل بیت و علمای مکتب امامیه با رد روایات جعلی جبر که در کتب اهل سنت آمده است شدیدا در برابر عقیده به جبر موضع گرفته اند و با طرح استدلال های مختلف این عقیده را باطل اعلام و نظریه « امر بین الامرین» را اثبات کرده اند و روشن کرده اند که قضاء و قدر الهی به هیچ عنوان با اختیار انسان منافاتی ندارد .
@Rahnamaye_Behesht
#نماز_روزه_در_ادیان_گذشته
🤔#پرسش
❔آیا ادیان گذشته نماز و روزه هم داشتند و اگر داشتند به چه شکلی بوده است ❗️❗️
-
💠#پاسخ💠
👌از بررسی آیات و روایات بدست می آید که تمام #شرایع گذشته نیز دارای نماز و روزه بوده اند اگر چه کیفیت آن ، با کیفیتی که در اسلام است ، متفاوت است.
❕خداوند می فرماید ؛
« آن کس که خود را پاک کرد و نام پرودگارش را یاد کرد و نماز خواند ، رستگار است ...قطعا در صحیفه های گذشته این معنا بوده است ، صحیفه های ابراهیم و موسی»
🔶اعلی 14-19
👌و در مورد #پیامبران گذشته می فرماید ؛
« به ایشان انجام دادن کارهای نیک و برپا داشتن نماز و دادن زکات را وحی کردیم »
🔶انبیاء 73
❕و از زبان عیسی علیه السلام نقل می کند ؛
« ( خداوند ) تا زنده ام مرا به #نماز و زکات سفارش کرده است »-
🔶مریم 31
❕و می فرماید ؛
« به موسی و برادرش وحی کردیم ...#نماز برپا دارید »
🔶یونس 87
❕همینگونه قرآن از نماز خواندن سایر پیامبران ، چون ابراهیم ، اسحاق ، یعقوب ، سلیمان ، شعیب ، زکریا ، و ...سخن به میان می آورد که جهت آگاهی #تفصیلی رجوع کنید ؛
📚فرهنگ قرآن ج 31 ص391
❕در روایات اسلامی نیز مفصلا از تشریع نماز در آیین گذشته و نماز خواندن آنها سخن به میان آمده است .
👌امام سجاد علیه السلام فرمود ؛
« چون آدم از دنیا رفت ، هبه الله بر او نماز خواند و در نمازش هفتاد و پنج تکبیر گفت »
📚بحار الانوار ج11 ص264
❕علی علیه السلام فرمود ؛
« نوح نبی در کشتی به همراه همراهان نماز می خواند »
📚بحار الانوار ج11 ص342
❕در نقل دیگر آمده است ؛
« آدم نماز عصر را خواند و به عرفات وارد شد ( و توبه کرد )»
📚بحار الانوار ج11 ص178
❕همین گونه کلیت روزه برای ادیان سابق نیز تشریع شده بود چنان که قرآن می گوید ؛
« روزه بر شما نوشته شد ، همان گونه که بر کسانی که قبل از تو بودند ، نوشته شد تا پرهیزکار شوید »
🔶بقره 183
👌امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« خداوند شرایع انبیاء سابق را به پیامبر اسلام عطا کرد که دستورات آن توحید و اخلاص و ...#نماز ، زکات ، صیام ، حج ، امر به معروف ، نهی از منکر ...بوده است »
📚الکافی ج2 ص17
❕ابن شهر #آشوب نقل می کند ؛
« پیامبر ما با صد و پنجاه خصلت از انبیاء گذشته متمایز می شود ...در باب نماز این تمایز با اذان و اقامه و جمعه و جماعت ، رکوع ، سجود ، تشهد و سلام و نماز شب و وتر و کسوفین ، استسقاء و نماز عشا حاصل می شود و در باب روزه با وجوب روزه رمضان و شب قدر و حلال بودن خوردن و آشامیدن پس از مغرب تا صبح و حرام بودن روزه وصال حاصل می شود »
📚مناقب آل ابی طالب ج1 ص98-99
❕در تورات و انجیل تحریف یافته کنونی نیز ، #شواهدی بر این مطلب وجود دارد .
👌می نویسند در تمام اوقات در میان هر طایفه و هر ملت در موقع ورود اندوه و زحمت غیر مترقبه روزه معمول بوده است ( پولس 3 : 5) ،حضرت موسی چهل روز روزه گرفت (تورات،سفر تثنیه،فصل 9 شماره 9) و حضرت عیسی چهل روز روزه گرفت ( انجیل متی،باب 4 شماره 1-2 ) و حواریون مسیح نیز روزه می گرفتند (انجیل لوقا،باب 5 شماره 33 و35) و قوم یهود در موقعی که فرصت می یافتند و می خواستند اظهار خشوع کنند روزه می داشتند تا به وسیله ان رضای حق را تحصیل کنند (سفر داوران،20 : 26) و حضرت مسیح به شاگردانش دستور داد که پس از فوت او روزه بگیرند (انجیل لوقا،5 : 34)
❕ برلی مسیحیت کنونی اعمال و عبادت خاصی نمانده است جز جمع شدن یک روز در هفته در #کلیسا و دعا کردن اما یهود کنونی دارای نماز و روزه است .
👌گفته شده است نماز یهودیان فصلی از زبور داود است که روزی سه بار می خوانند ، که نماز اول از سحرگاه تا طلوع خورشید خوانده می شود و نماز دوم بعد از ظهر تا پیش از غروب خورشید و نماز سوم بعد از غروب آفتاب تا نیمه شب .
❕همینطور روزهای مخصوصی از سال را #روزه می گیرند که جهت آگاهی رجوع شود ؛
📚تاریخ ادیان و مذاهب جهان ، ج 2 ص627 به بعد
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#موضوع_فقهی_روزه_دروغ_بستن_بر_اهل_بیت
🤔#پرسش
❔آیا واقعا ما در حق پیامبر و امامان گرفتار #غلو نشدیم❗️آیا این غلو نیست که اونها را همتای خدا قرار داده ایم و می گوییم #دروغ بستن به آنها سبب #باطل شدن #روزه می شود❕❕
💠#پاسخ💠
👌#غلو آن است که انسان در حق اهل بیت #معتقد به چیزی باشد که ریشه در آیات و روایات نداشته باشد و فوق #حد آن بزرگواران باشد که جهت آگاهی #بیشتر به نمایه زیر رجوع فرمایید؛
🔶 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2930
❕این که #دروغ بستن به پیامبر گرامی و اهل بیت پاکشان سبب #باطل شدن روزه می گردد ، ریشه در روایات متعددی دارد.
🔶امام #صادق علیه السلام فرمود:
« دروغ گویی بر خدا و رسولش و #ائمه سبب باطل شدن روزه می گردد»
📚#التهذیب ج4 ص203
📚#وسائل الشیعه ج10 ص33
📚#الکافی ج2 ص340
📚#معانی الاخبار ص165
📚#الفقیه ج2 ص107
👌و #فرمود:
« پنج چیز است که سبب #باطل شدن روزه می گردد ؛ #خوردن ؛ #آشامیدن ؛ #جماع ؛ #فرو بردن سر در آب ؛ #دروغ بستن بر خدا و رسولش و بر ائمه »
📚#الخصال ج1 ص286
📚#وسائل الشیعه ج10 ص34
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
🤔پرسش
❔ آيا ميدانستيد با استناد به آيات قرآن
💥 روزه ماه رمضان ٣ روز است و نه ٣٠ روز ...
❕از تمام اسلامگرايان شيعه و سنى ميخواهيم با استناد به قرآن اثبات كنند روزه ماه رمضان ٣٠ روز است❗️❗️
💠پاسخ💠
👌خداوند صراحتا روزه ماه رمضان را واجب کرده است و می فرماید ؛
🔷« یَأَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُوا کُتِب عَلَیْکمُ الصیَامُ کَمَا کُتِب عَلی الَّذِینَ مِن قَبْلِکمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ_أَیَّاماً مَّعْدُودَتٍ فَمَن کانَ مِنکُم مَّرِیضاً أَوْ عَلی سفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَیَّامٍ أُخَرَ وَ عَلی الَّذِینَ یُطِیقُونَهُ فِدْیَةٌ طعَامُ مِسکِینٍ فَمَن تَطوَّعَ خَیراً فَهُوَ خَیرٌ لَّهُ وَ أَن تَصومُوا خَیرٌ لَّکمْ إِن کُنتُمْ تَعْلَمُونَ_شهْرُ رَمَضانَ الَّذِی أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْءَانُ هُدًی لِّلنَّاسِ وَ بَیِّنَتٍ مِّنَ الْهُدَی وَ الْفُرْقَانِ فَمَن شهِدَ مِنکُمُ الشهْرَ فَلْیَصمْهُ وَ مَن کانَ مَرِیضاً أَوْ عَلی سفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَیَّامٍ أُخَرَ یُرِیدُ اللَّهُ بِکمُ الْیُسرَ وَ لا یُرِیدُ بِکمُ الْعُسرَ وَ لِتُکمِلُوا الْعِدَّةَ وَ لِتُکبرُوا اللَّهَ عَلی مَا هَدَاکُمْ وَ لَعَلَّکمْ تَشکُرُونَ»
🔷«ای افرادی که ایمان آورده اید، روزه بر شما نوشته شد همان گونه که بر کسانی که قبل از شما بودند نوشته شده، تا پرهیزکار شوید.
🔷 چند روز معدودی را (باید روزه بدارید) و کسانی که از شما بیمار یا مسافر باشند روزهای دیگری را (بجای آن روزه بگیرند) و بر کسانی که قدرت انجام آن را ندارند (همچون بیماران مزمن و پیرمردان و پیره زنان ) لازم است کفاره بدهند، مسکینی را اطعام کنند، و کسی که کار خیر را پذیرا شود برای او بهتر است، و روزه داشتن برای شما بهتر است اگر بدانید.
🔷 (آن چند روز معدود) ماه رمضان است که قرآن برای راهنمائی مردم و نشانه های هدایت و فرق میان حق و باطل در آن نازل شده، پس آنکس که در ماه رمضان در حضر باشد روزه بدارد، و آنکس که بیمار یا در سفر باشد روزهای دیگری را بجای آن روزه بگیرد، خداوند راحتی شما را می خواهد نه زحمت، هدف این است که این روزها را تکمیل کنید، و خدا را بر اینکه شما را هدایت کرده بزرگ بشمرید و شاید شکرگذاری کنید.»
🗯بقره 183 تا 185
👌خداوند در این آیات صراحتا روزه ماه رمضان را لازم می شمارد و می فرماید هر کس ماه رمضان را درک کند باید آن ماه را روزه بگیرد « فمن شهد منکم الشهر فلیصمه » و روشن است که ماه های قمری 29 الی 30 روز است و این یعنی در هر سال روزه ماه رمضان حدود 29 الی 30 روز بر همگان واجب است .
❕خداوند از این مدت به عنوان « ایاما معدودات » ( چند روز معدودی ) یاد می کند به این معنا که مجبور نیستید که تمام سال یا قسمت مهمی از آن را روزه بگیرید بلکه روزه تنها بخش کوچکی از سال حدود یک ماه را اشغال می کند.
📚تفسیر نمونه ج1 ص624
👌باید « ایاما معدودات » را با « فمن شهد منکم الشهر فلیصمه » مقایسه کرد تا مراد از آن بدست آید .
❕این معنا در روایات متعددی نیز وارد شده است .
👌پیامبر گرامی فرمود :
« ماه رمضان است که خداوند روزه آن را واجب کرده است »
📚الفقیه ج2 ص94
📚الکافی ج4 ص66
📚التهذیب ج3 ص57
👌امام صادق علیه السلام فرمود :
« روزه ماه رمضان بر امت های گذشته به غیر از امت اسلام واجب نبوده است »
📚الفقیه ج2 ص99
🔷امام سجاد علیه السلام فرمود :
« تنها روزه واجب ، روزه ماه رمضان است »
📚الفقیه ج2 ص77
📚وسائل الشیعه ج10 ص241
🔷امام رضا علیه السلام فرمود :
« تنها روزه ماه رمضان واجب است و روزه سایر ماه ها واجب نیست »
📚عیون الاخبار ج2 ص116
👌و فرمود :
« روزه ماه رمضان واجب است ، با رویت هلال روزه آغاز می شود و با رویت هلال افطار می شود »
📚عیون الاخبار ج2 ص124
👌پیامبر گرامی فرمود :
« ماه رمضان است که خداوند روزه آن را واجب گردانیده است »
📚التهذیب ج4 ص152
❕این روایات و سایر روایاتی که به همین معنا می باشد صراحتا تصریح می کند که روزه ماه رمضان فریضه و واجب است که این وجوب با رویت هلال ماه مبارک رمضان آغاز و با رویت هلال ماه شوال پایان می پذیرد.
👌ماه رمضان هم از ماه های قمری است که 29 الی 30 روز می باشد و این یعنی حدود یک ماه روزه داری بر همگان در هر سال واجب است .
❗️ادامه پاسخ 👇👇👇
❗️❗️ادامه پاسخ 👇👇👇
🔷این مضمون با صراحت بیشتری نیز در برخی روایات تاکید شده است.
🔶حضرت علی علیه السلام می فرماید :
« یهودی به نزد پیامبر اسلام آمد و از او سوال کرد که چرا خداوند بر امت تو ( حدود) سی روز روزه داری را در روز واجب کرده است .
🔷پیامبر گرامی فرمودند :
« آدم زمانی که از آن درخت ممنوعه خود ، مواد آن ( حدود ) سی روز در شکمش بود . خداوند به همین خاطر بر ذریه اش ( حدود ) سی روز ، ( روزه داری ) و گرسنگی و تشنگی را لازم کرده است ( تا در این سی روز پاک و پاکیزه شوند )»
📚الفقیه ج2 ص73
📚وسائل الشیعه ج10 ص240
👌در روایت دیگری پیامبر گرامی فرمود :
« اگر بدانید که در ماه رمضان چه چیزی است بسیار شکر خداوند را می گفتید .
🔶زمانی که روز اول ماه رمضان روزه گرفته می شود خداوند تمام گناهان امتم را می آمرزد ...و با روزه داری در روز دوم در ازای هر قدمی که بر می دارید عبادت یک سال برایتان نوشته می شود ...و با روزه داری در روز سوم به ازای هر موی بدنتان خداوند گنبدی در بهشت به شما عطا می کند ...و با روزه داری در روز چهارم خداوند هفتاد قصر در بهشت به شما عطا می کند ...و با روزه داری در روز پنجم در بهشت یک میلیون شهر به شما عطا می کند...
🔷پیامبر همین گونه ثواب روزه داری در هر روز ماه رمضان را بیان داشتند تا آنجا که فرمودند :
« زمانی که سی روز روزه داری را به انجام برسانید ، خداوند در ازای هر روزی که روزه گرفتید پاداش هزار شهید و هزار صدیق را به شما عطا می کند »
📚امالی صدوق ص48
📚فضائل الاشهر الثلاثه ص81
📚ثواب الاعمال ص93
❕با توجه به این نکات ، ادعای این که تنها روزه سه روز از ماه رمضان واجب است ، ادعایی مضحکانه تلقی میشود که قابل توجه نمی باشد .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#موضوعی_اعتقادی
#شب_قدر_اختلاف_افق
🤔#پرسش
❓با توجه به این که ماه های #قمری در همه شهر ها یکسان نیست و مثلا در #عربستان یک روز زودتر از ما ماه را می بینند و روزه می گیرند و طبیعتا شب قدرشون هم یک روز زودتر از ما است ❕با این وجود تکلیف چیست یا ما شب قدر را درک نمی کنیم یا اونها و این اختلاف در تمام #جهان است ❕❕
💠#پاسخ💠
👌در کتاب پاسخ به پرسشهای #مذهبی چنین آمده است ؛
« از نـظـر #مـدارک و دلايل دينى مسلم است كه شب قدر اختصاص به زمان پيامبر اكرم و محيط حجاز نداشته و در همه زمانها و براى همه نقاط مختلف شب قدر با همه عظمت و اهميتش وجود دارد و اين مطلب جاى بحث و گفتگو ندارد.
❕ايراد مذكور از اين تصور پيش آمده كه منظور از يكى بودن شب قدر در تمام سال اين است كه براى تمام نقاط مختلف روى #زمين در هر سال شب #واحد و مشتركى شب قدرمعين شده بطورى كه اين شب در ساعت معينى در سراسر كره زمين آغاز و در ساعت معينى هم پايان مى پذيرد در حالى كـه اين #تصور اشتباه است .
👌چون مى دانيم زمين #كروى است و هميشه يك نيمكره آن در تاريكى و نـيـمكره ديگر آن در روشنايى قرار دارد و به اين ترتيب اصلا امكان ندارد كه در ساعتهاى معين و مشتركى در سراسر #زمين شب باشد .
❗️منظور از اين كه شب #قدر در سراسر سال يك شب است اين است كه براى اهالى هر #نقطه اى بر حسب سال قمرى خودشان تنها يك شب قدر وجود دارد.
🗯 #تـوضيح اين كه :
🔷اهالى هر نقطه سال #قمرى خود را بر حسب افق خاص آن نقطه از اول ماه #محرم آغـاز مـى كنند و پس از گذشتن چند ماه قمرى ماه #رمضان همان نقطه هم برحسب افق خاص آنجا آغاز مى شود و در اين ماه شب #نوزدهم يا #بيست و يكم و يابيست و #سوم براى اهالى آن نقطه شب قدر است .
🔷ايـن مطلب كه اهالى هر نقطه ايام و اوقات مقدس خود را بايد با افق خاص آن نقطه تعيين كنند اختصاص به شب #قدر نداشته در ساير روزها و اوقات #مقدس اسلامى هم همين حساب وجود دارد ؛
🔶مـثـلا روز عـيـد #فـطـر و #قربان در اسلام روزهاى مقدسى است وبراى آنها عبادتها و دستورهاى خـاصى وارد شده و هر كدام از اين اعياد هم در تمام سال بيش از يك روز نيست اين روز واحد را در كـشـورهـاى مـختلف اسلامى با تفاوت #افقى كه دارند با مراجعه به افق خاص هر كشور تعيين مـى گردد و به اين جهت دربسيارى اوقات مثلا #عيد قربان در كشور سعودى يك روز زودتر از ايران و بعضى از كشورهاى ديگر آغاز مى شود .
👌بـايـد توجه داشت كه اين حساب درباره شب قدر با مطالبى مانند اين كه #فرشتگان در اين شب نـازل مى شوند منافاتى ندارد زيرا تمام اين جريانها كه حكايت از توسعه #رحمت خاص الهى در اين شب مى كند براى اهالى هر نقطه اى در شب قدر خاص آن نقطه صورت مى گيرد .
📚پاسخ به #پرسشهاى مذهبى، #مكارم شيرازى و جعفر #سبحانى ص 500
❕در کنار این پاسخ ، در تفسیر #نمونه پاسخ دیگری نیز آمده است به این بیان ؛
« شب همان سایه نیم کره #زمین است که بر ، نیم کره دیگر مى افتد ، و مى دانیم این سایه همراه گردش زمین در #حرکت است ، و یک دوره کامل آن در بیست و چهار ساعت #انجام مى شود ، بنابر این ممکن است شب قدر یک دوره کامل #شب به دور زمین باشد ، یعنى مدت بیست و چهار ساعت تاریکى که تمام نقاط زمین را زیر پوشش خود قرار مى دهد شب قدر است که آغاز آن از یک #نقطه شروع مى شود و در نقطه دیگر پایان مى گییرد ( بنا براین افراد تمام نقاط زمین شب قدر را درک می کنند )»
📚تفسیر نمونه ج27 ص192
🗯البته پاسخ اول که هر منطقه ای برای خودش شب قدر جدا گانه ای دارد بهتر بوده و موافق با روایات است.
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#موضوع_قرآنی
#سوره_کهف_تلاوت_رمضان
🤔#پرسش
❓آیا سخن زیر در #روایات آمده است ؛
❕اگر در حال ختم #قران هستید به جزء 15 که رسید ایه 19 سوره کهف کلمه و#لیتلطف میزان قران است وجای استجابت دعا
❕ یعنی در این جا قران به دوکف مساوی تقسیم می شود قران را قطع کنید وشروع به دعا کنید واولین دعا برای #فرج باشد
🔶در قران های قدیمی خطی; یا درشت نوشته می شد یا قرمز تا مردم جای استجابت را گم نکنند التماس دعا
💠#پاسخ💠
👌در این شکی نیست که تلاوت #قرآن و #دعا کردن در ماه مبارک رمضان ارزش و اهمیت بسزایی دارد .
🔷امام #باقر علیه السلام فرمود :
« برای هر چیزی بهاری است و بهار قرآن ماه #رمضان است »
📚#الکافی ج2 ص630
🔷امام #رضا علیه السلام فرمود :
« در ماه رمضان زیاد دعا و استغفار و تلاوت #قرآن داشته باش »
📚#عیون الاخبار ج2 ص51
🔷پیامبر #گرامی فرمود :
« هر کس یک آیه در ماه رمضان تلاوت کند ، همانند آن است که تمام #قرآن را در ماه های دیگر ختم کرده است »
📚#وسائل الشیعه ج10 ص314
❕#دعا کردن نیز در این ماه اهمیت بسزایی دارد .
🔷پیامبر #گرامی فرمود :
« دعاهای شما در ماه #رمضان مستجاب است »
📚#امالی صدوق ص93
🔷امام #صادق علیه السلام فرمود :
« دعای روزه دار در زمان #افطار مستجاب است »
📚#الفقیه ج2 ص106
❗️اما باید توجه داشت که متن مذکور در مورد آیه سوره #کهف مستند نمی باشد و در منابع روایی ما نیامده است و اساسا آیه مذکور #ارتباطی با استجابت دعا ندارد.
❕آیه 19 سوره #کهف در مورد اصحاب کهف است و می فرماید :
« وَ کذَلِک بَعَثْنَهُمْ لِیَتَساءَلُوا بَیْنهُمْ قَالَ قَائلٌ مِّنهُمْ کمْ لَبِثْتُمْ قَالُوا لَبِثْنَا یَوْماً أَوْ بَعْض یَوْمٍ قَالُوا رَبُّکُمْ أَعْلَمُ بِمَا لَبِثْتُمْ فَابْعَثُوا أَحَدَکم بِوَرِقِکُمْ هَذِهِ إِلی الْمَدِینَةِ فَلْیَنظرْ أَیهَا أَزْکی طعَاماً فَلْیَأْتِکم بِرِزْقٍ مِّنْهُ وَ #لْیَتَلَطف وَ لا یُشعِرَنَّ بِکمْ أَحَداً
🔶ترجمه :
«همینگونه ما آنها را (از خواب ) برانگیختیم تا از یکدیگر سؤال کنند، یکی از آنها گفت چه مدت خوابیدید؟ آنها گفتند یکروز یا بخشی از یکروز (و چون درست نتوانستند مدت خوابشان را بدانند) گفتند پروردگارتان از مدت خوابتان آگاهتر است، اکنون یک نفر را با این سکه ای که دارید به شهر بفرستید تا بنگرد کدامین نفر از آنها غذای پاکتری دارند، از آن مقداری برای روزی شما بیاورد، اما باید نهایت #دقت را به خرج دهد و هیچ کس را از وضع شما آگاه نسازد »
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#موضوع_روزه_ممنوعیت_صدر_اسلام
🤔#پرسش
❓آیا راست است که در #صدر اسلام ، #نزدیکی کردن با همسر در شب های ماه رمضان و همچنین خوردن و آشامیدن #ممنوع بود ❕❕
💠#پاسخ💠
🔷از روایات اسلامی چنین استفاده می شود که در آغاز نزول حکم #روزه ، مسلمانان تنها حق داشتند قبل از خواب #شبانه غذا بخورند چنانچه کسی در شب به خواب می رفت سپس بیدار می شد #خوردن و #آشامیدن بر او حرام بود.
🔷و نیز در آن زمان آمیزش با #همسران در روز و شب ماه رمضان مطلقا تحریم شده بود.
❗️یکی از یاران پیامبر به نام #مطعم بن جبیر که مرد ضعیفی بود با این حال روزه می داشت، هنگام افطار وارد خانه شد، #همسرش رفت برای افطار او غذا حاضر کند به خاطر خستگی خواب او را ربود، وقتی بیدار شد گفت من دیگر حق افطار ندارم، با همان حال شب را خوابید و صبح در حالی که روزه دار بود برای حفر خندق (در آستانه جنگ احزاب ) در اطراف مدینه حاضر شد، در اثناء تلاش و کوشش به واسطه #ضعف و #گرسنگی مفرط بیهوش شد، پیامبر بالای سرش آمد و از مشاهده حال او متاثر گشت .
👌و نیز جمعی از #جوانان مسلمان که قدرت کنترل خویشتن را نداشتند شبهای ماه رمضان با همسران خود آمیزش می نمودند.
❕در این هنگام آیه نازل شد و به مسلمانان اجازه داد که در تمام طول شب می توانند #غذا بخورند و با همسران خود آمیزش #جنسی داشته باشند.
📚#الکافی ج4 ص98
📚#البرهان فی تفسیر القرآن ج1 ص398
👌 خداوند با نزول آیاتی حکم قبلی را #نسخ کرد ؛
❕« آمیزش #جنسی با همسرانتان در شب روزه داری حلال است، آنها #لباس شما هستند و شما لباس آنها.(هر دو زینت یکدیگر هستید و باعث حفظ یکدیگر) خداوند می دانست که شما به خود #خیانت می کردید (و این کار را که ممنوع بود بعضا انجام می دادید) پس توبه کرد بر شما و شما را بخشید. اکنون با آنها آمیزش کنید و آنچه را خدا بر شما مقرر داشته طلب نمائید. بخورید و بیاشامید تا رشته سپید #صبح از رشته سیاه (شب ) برای شما آشکار گردد، سپس روزه را تا شب تکمیل کنید، و در حالی که در مساجد مشغول اعتکاف هستید با زنان آمیزش نکنید، این #مرزهای الهی است، به آن نزدیک نشوید، خداوند این چنین آیات خود را برای مردم روشن می سازد، باشد که پرهیزگار گردند»
🔶#بقره 187
👌فلسفه این #حکم دو چیز بود ؛
1⃣#آزمایش مسلمین
2⃣آماده ساختن آنها نسبت به پذیرش احکام روزه از نخوردن و نیاشامیدن و جماع نکردن در طول روزه داری زیرا با توجه به #ممنوعیت قبلی که دامنه این احکام #گسترده تر بود و حتی شب های ماه رمضان را نیز شامل می شد ، وقتی در حکم دوم تخفیف لحاظ شود ، پذیرش آن را برای #همگان راحت تر می کند.
📚#تفسیر نمونه ج1 ص650
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#موضوع_فقهی_ماه_رمضان_روزه_ضرر_مشقت
🤔#پرسش
❔ببخشید برخی #تبلیغ می کنند که روزه برای بدن #ضرر دارد و سبب #بیماری می شود ❗️حال اگر چنین باشد تکلیف ما در مورد #روزه چیست❕❕
💠#پاسخ💠
👌در مباحث گذشته ثابت کرده ایم نه تنها #روزه داری برای بدن #ضرر ندارد بلکه به صحت و #سلامتی بدن نیز کمک می کند که جهت آگاهی به نمایه زیر مراجعه فرمایید ؛
🔶 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3324
❕حال می گوییم فرضا هم چنین باشد یعنی #روزه داری برای فرد و افرادی سبب #بیماری و ضرر شود باز هم با مشکل خاصی مواجه نخواهیم شد ؛
👌اساس اسلام بر #سختگیری نیست و اگر در جایی حکمی تولید مشقت شدید کند ، موقتا آن حکم برای افراد برداشته می شود چنان که #خداوند می فرماید :
« او شما را برگزید و در دین خود تکلیف #مشقت باری برای شما قرار نداد »
🔷#حج 78
👌و می فرماید :
« آن کس که #بیمار یا در #سفر باشد روز های دیگری را ( به جای ماه رمضان روزه بگیرند ) و بر کسانی که #قدرت انجام آن را ندارند ( روزه واجب نیست )»
🔷#بقره 185
🔷پیامبر #گرامی فرمود :
« من مبعوث به آئین #سهل و #آسانی شده ام »
📚#بحار الانوار ج30 ص548
👌امام #صادق علیه السلام فرمود :
« هر زمانی که روزه سبب #ضرر و #مشقت شود ، افطار واجب است»
📚#الفقیه ج2 ص133
🔶و #فرمود :
« اگر روزه دار در خود #ضعف و #مشقت احساس کند ، باید #افطار کند و اگر #قدرت و توان روزه داری را داشته باشد ، باید #روزه بگیرد »
📚#الکافی ج4 ص118
📚#التهذیب ج4 ص256
🔷امام #کاظم علیه السلام فرمود :
« هر #مرضی که روزه داری سبب تشدید آن شود ، مجوز ترک #روزه است »
📚#وسائل الشیعه ج10 ص222
❗️بنابراین اگر روزه داری برای افرادی سبب #مشقت طاقت فرسا و #بیماری شود ، یا احتمال #عقلائی این موارد داده شود ، و یا افرادی به سبب ضعف #جسمانی نتوانند روزه بگیرند و روزه برای آن ها مشقت داشته باشد ، در تمام این صور ، #افطار کردن جایز است .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA