#امامان_رب_عالم
🤔#پرسش
❔آیا راست است که #تدبیر عالم به دست اهل بیت است و خداوند تدبیر عالم را به آنها واگذار کرده است ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌خداوند همانگونه که خالق عالم است ، رب عالم نیز می باشد و تدبیر عالم توسط پرودگار با وساطت فرشتگان صورت می گیرد و این حقیقتی است که در آیات فراوانی مورد تاکید قرار گرفته است ؛
( فاتحه 2-انعام 164- مومنون116- صافات 126- یونس31 )
👌می فرماید ؛
« بگو چه کسی پرودگار آسمانها و زمین است ، بگو خداوند یگانه »
🔶رعد 16
👌امام #رضا علیه السلام فرمود ؛
« کسی که گمان کند پرودگار امر خلق کردن و رزق دادن را به حجت هایش واگذار کرده است ، گرفتار شرک شده است »
📚عیون الاخبار ج1 ص124
❕ و چنین دعا می کرد و به خدا پناه می برد ؛
« خدایا من به تو پناه می برم و به سوی تو بیزاری می جویم از کسانی که نسبت هایی به ما می دهند که شایسته ما نیست ، خدایا خلق کردن و رزق دادن تنها برای تو است ...کسی که گمان کند خلق کردن و رزق دادن با ما است ، ما از او بیزاریم »
📚بحار الانوار ج25 ص343
❕امام زمان علیه السلام نیز در #توقیعی می فرماید ؛
« خداوند است که خالق اجسام و رازق می باشد ، امامان تنها می توانند دعا کنند تا خداوند مطابق دعای آنان خلق کند و روزی بدهد »
📚الاحتجاج ج2 ص471
❕بنابراین ربوبیت عالم انحصار به خداوند دارد که از طریق وسائط و #فرشتگان این مهم را به انجام می رساند.
💠ائمه گرامی ما ، اولیاء نعم و واسطه #فیض بین مخلوقین و خداوند هستند ، فرشتگان موکل خداوند با
در جریان قرار دادن آنها ، نعمات الهی را به بندگان می رسانند.
👌امام کاظم علیه السلام فرمود ؛
« هیچ فرشته ای نیست جز این که خداوند او را برای کاری نازل می کند ، ابتدا خدمت امام می رسد و آن کار را بر او #عرضه می کند »
📚الکافی ج1 ص394
👌فیوضات الهی که همان نعمت های مادی و معنوی اوست توسط ملائکه که #مدبرات امر در نظام عالم هستند به بندگان خدا و سایر موجودات می رسد ، امام آن کسی است که ملائکه برای انجام هرکاری به خدمت او شرفیاب می شوند ، و موجودات را به برکت وجود امامان مشمول #فیض و نعمت می کنند .
👌تعابیر اولیاء النعم ، بکم ینزل الغیث ، بکم یمسک السماء ان تقع علی الارض الا باذنه و ...در زیارت جامعه #کبیره اشاره به همین مطلب است
👌در دعای عدیله در مورد امام زمان علیه السلام می خوانیم ؛
« به #بقای او دنیا باقی است ، به برکت او خلق روزی می خورند و به وجود او آسمان و زمین پابرجاست »
📚مفاتیح الجنان ص167 دعای عدیله
👌امام سجاد علیه السلام فرمود ؛
« به وجود ما است که خداوند آسمان را نگه می دارد ، زمین اهلش را در خود فرو نمی برد و به وجود ما است که باران می بارد و رحمت منتشر میشود و زمین برکات خودش را ظاهر می کند »
📚کمال الدین ج1 ص207
❕حاصل آنکه ربوبیت عالم برای خداوند و به واسطه فرشتگان صورت می گیرد اما نعمات مادی و معنوی به برکت وجود اهل بیت توسط فرشتگان در عالم پراکنده می شود .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht.
#دعای_ناد_علیا
🤔#پرسش
❔سوال من درمورد دعاى ناد على است اگه ممكنه در مورد #صحت و سقم اين دعا تحقيقى انجام بدهيد چون به نظر مى ايدكه دعا با يك شعرعربى در وصف حضرت على (ع)شروع مى شودو سپس ازادعيه ديگر و ايات قران دران استفاده شده و دركنارهم قرارداده شده وتا حال هيچ سندى ازاينكه از كدام امام اين دعا صادر شده اراىه نگرديده و در رد ان هم ازعلماء حرفى نشنيده ايم درصورتى كه درجامعه تقريباًهمه ى متدينين به ان بسيار معتقدند وخيلى ها هم ان راحفظند ومي گويند اگرهفت بارخوانده شود بسيارمجرب است لطفاًدراين موردتوضيح كافى بدهيد ❗️❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌علامه بزرگوار مجلسی نقل می کند که پیامبر گرامی در روز جنگ احد مورد #ندای الهی واقع شد و این جملات برای تفهیم امت به او ابلاغ شد ؛
« #ناد_علیا مظهر العجائب ، تجده عونا لک فی النوائب، کل غم و هم سینجلی ، بولایتک یا علی یا علی یا علی »
« بخوان علی را که مظهر کمالات و صفات عجیبه است ، تا یاری کننده تو در تمام مشکلات و سختیها باشد ، هر ناراحتی و مشکلی برطرف می شود ، با ولایت تو یا علی ، یا علی ، یا علی »
📚بحار الانوار ج20 ص73
❔البته علامه بزرگوار #مجلسی در کتاب دیگر خود به نام زاد المعاد _ مفتاح الجنان ، دعایی تحت عنوان دعاء ناد علیا مظهر العجائب نقل می کند که متن آن چنین است ؛
❕ بِسمِ اللهِ الرَّحمن الرَّحیم ، نادِ عَلیاً مُظهِرَ العَجائِب تَجِدهُ عَوناً لَکَ فِی النَوّائِب لی اِلی اللهِ حاجَتی وَ عَلَیهِ مُعَوَّلی کُلَّما اَمَرتَهُ وَ رَمَیتَ مُنقَضی فی ظِللّ اللهِ وَ یضِللُ اللهُ لی ، اَدعُوکَ کُلَّ هَمٍ وَغَمًّ سَینجَلی بِعَظَمَتِکَ یا اللهُ بِنُبُوَّتِکَ یا مُحَمَّدَ بِوِلایتِکَ یاعَلِی یا عَلِی یا عَلِی اَدرِکنی بِحقِّ لُطفِکَ الخَفی اللهِ اَکبَرُ اَنا مِن شَرِّ ،اَعدائکَ بَریءٌ اللهُ صَمَدی مِن عِندِکَ مَدَی وَعَلَیکَ مُعتَمَدی بِحقِّ إِیاکَ نَعبُدُ وَ إِیاکَ نَستَعینُ یااَبالغَیثِ اَغِثنی یااَبَاالَحَسَنَین اَدرِکنی یاسَیفَ اللهُ اَدرِکنی ،یابابَ اللهِ اَدرِکنی یاحُجَّهَ اللهِ اَدرِکنی یا وَلِی اللهِ اَدرِکنی بِحَقَّ لُطفِکَ الخَفی یا قَهّارُ تَقَهَّرتَ بِالقَهرِ وَ القَهر ُفی قَهرِ قَهرکَ یا قَهارُ یا قاهِرَ العَدُوّ یا واِلی الوَلِی ، یامَظهَرَ العَجائِبِ یامُرتَضی عَلِی رَمَیتَ مِن بَغی عَلَی بِسَهمِ اللهِ وَسَیفِ اللهِ القاتِلِ ، اُفَوَّضُ اَمری اِلی اللهِ اِنَّ اللهُ بَصَیرٌ بِالعَبادِ وَ اِلحُکُم اِلهٌ واحِدٌ لا اِلهَ اِلاّ هُوَ الرَّحمنُ الرَّحیمُ ، یاغیاثَ المُستَغیینِ یا دَلیلَ المُتَحیرِینَ یا اَمانَ الخائِفینَ یا مُعینَ المُتَوَکِلینَ ، یا رَاحِمَ المَساکینَ یا اِلهَ العالَمَینَ بِرَحمَتِکَ وَصَلَّی اللهُ عَلی سَیدِنا مُحَمَّدٍ وَالِهِ اَجمَعین وَ الحَمدُ اللهِ رَبِّ العالَمینَ.
📚زاد المعاد ، ص429
🔰می بینیم که حدیث_شناس بزرگ ، مجلسی ، دعای معروف به ناد علیا را در کتاب زاد المعاد خود به عنوان یک دعای صحیح و مورد #اعتماد نقل می کند ،بنا براین دعای مذکور بدون سند نمی باشد .
❕ از این بیان نیز اگر کوتاه بیاییم ، گفتنی است که بر اساس روایت بحار الانوار ، ندا دادن و توسل به علی علیه السلام زمینه ساز برطرف شدن مشکلات و سختی ها می باشد ، ما در دعای ناد علیا ، علی علیه السلام را مورد خطاب قرار می دهیم تا مشکلات برطرف شود ، البته در این فرض باید دعای #مذکور به صرف یک دعا و استغاثه به علی علیه السلام خوانده شود ، نه آنکه دعای مذکور #ماثور و در روایات آمده است .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht.
🤔پرسش
❔امام صادق، امامِ الهی یا امامِ میکروب و مروج بیماری؟!
✍🏻در کتب شیعیان، اسنادی امده است از ائمه شیعه که مطابق آن ثابت میشود که آنان افرادی بسیار کثیف و مروج میکروب و بیماری بودند.
✍🏻به عنوان مثال در کتب شیعه با اسناد صحیح آمده است که امام صادق میگوید هر گاه سگ یا موشی درون روغن مایع یا روغن جامد افتاد، شما نباید آن روغن را دور بیاندازید، بلکه میتوانید آن روغن را مصرف کنید:
#متن_عربی: ۴ - أبو علي الأشعري، عن محمد بن عبد الجبار، عن محمد بن إسماعيل، عن علي بن النعمان، عن سعيد الأعرج قال: سألت أبا عبد الله عليه السلام عن الفارة والكلب يقع في السمن والزيت ثم يخرج منه حيا؟ فقال: لا بأس بأكله.
#منبع: الكافي- ط الاسلامية نویسنده : الشيخ الكليني جلد : ۶ صفحه : ۲۶۱
#ترجمه: امام صادق در پاسخ به این پرسش که اگر موش یا سگ، درون ظرفِ روغن مایع یا جامد بیافتد و بیرون آید چه حکمی دارد؟ گفت: خوردنِ آن روغن بلامانع است(اشکالی ندارد).
#منبع: ترجمه فروع کافی، جلد ۷ صفحه ۶۴۵
💠#پاسخ💠
1⃣اولا در سند روایت سعید الاعرج است که توثیقی ندارد و مجهول است ، بنابراین روایت فوق سندا مشکوک است .
📚زبده المقال ج 1 ص 488
2⃣ ثانیا ، بنا بر فرض صحت روایت ، #محتمل است که روایت از باب تقیه صادر شده باشد ، زیرا در روایت گفته شده که اگر سگ در روغن بیفتد ، خوردن آن بی اشکال است ، در حالی که سگ طبق فقه شیعه #نجس_العین است و موجب نجاست روغن می شود ، خوردن چیز نجس هم جایز نیست . اما برخی از اهل سنت ( #مالکیه ) سگ را نجس نمی دانند ، احتمال است که روایت فوق از روی تقیه ، مطابق با نظر آنان #صادر شده باشد .
📚الفقه علی المذاهب الخمسه ج 1 ص 24 « الکلب نجس الا عند مالک »
3⃣ ثالثا ، باز هم بنا بر فرض صحت روایت و این که روغن مذکور جامد بوده و سبب سرایت نجاست نشود ، امام پاسخ می دهد که چون موش نجس العین نیست و سگ هم که نجس العین است در روغن مایع نیفتاده تا آن را نجس کند ،خوردن چنین #روغنی چون نجس نشده است ، حرام نیست .
4⃣اگر چه خوردن روغن مذکور به خاطر عدم نجاست جایز است ، اما به خاطر رعایت #پاکیزگی بهتر است از آن پرهیز شود ، زیرا به هر حال روغن با بدن حیواناتی تماس برقرار کرده است .
❕خداوند می فرماید ؛
« از تو سوال می کنند چه چیزهایی برای آنها حلال شده است بگو آنچه پاکیزه است برای شما حلال گردیده است»
🔷مائده 4
👌و در آیه دیگر می فرماید ؛
« پیامبر پاکیزه ها را برای آنان حلال می شمرد و ناپاکها و خبائث را تحریم می کند»
🔷اعراف157
👌درباره خبائث گفته شده است که مراد هر آنچه است که انسان در ذات و طبع سالم خود از آن متنفر باشد .
📚زبده البیان ، محقق اردبیلی ، ص631 _ مسالک الافهام ج1 ص146
🔸پیامبر گرامی هم فرمود ؛
« همانا اسلام پاکیزه است ، پس شما هم پاکیزه باشید ، زیرا جز شخص پاکیزه به بهشت نمی رود »
📚میزان الحکمه ج 12 ص 264
🔸#خلاصه_پاسخ ؛
👌روایت سندا مشکوک و #ضعیف است و از سوی دیگر احتمال است از روی #تقیه صادر شده باشد ، بر فرض صحت هم تنها بیان می کند که چون روغن مذکور مثلا جامد بوده و #نجس نشده ، خوردن آن جایز است ، اما از باب رعایت بهداشت و خوردن اشیاء #پاکیزه ، بهتر اجتناب از خوردن چنین روغنی است .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht.
#تعداد_یاران_امام_حسین_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔آیا تعداد یاران حسین بن علی ۷۲ نفر بوده است؟
✍🏻یکی از دروغهایی که شیعیان دائماً تکرار میکنند، این است که اصحاب حسین بنعلی ۷۲ نفر بوده و به شهادت رسیدهاند؛ اما وقتی به کتب معتبر تاریخی مینگریم، میبینید که تعداد یاران حسین بسیار بیش از این تعداد بوده است.
مسعودی(۳۴۶ هـ)مورخ مشهور مسلمان در کتاب خویش مینویسد:
#متن_عربى: «... فعدل الی کربلا و هو فی مقدار خمسمأة فارس من اهل بیته و اصحابه و نحو مأه رجل...».
#منبع: مروج الذهب، نوشته مسعودی، جلد ۳ صفحه ۶۱، انتشارات منشورات دارالهجره، چاپ قم
مروج الذهب، نوشته مسعودی، جلد ۳، صفحه ۷۵، انتشارات دارالکتب العلمیه، چاپ بیروت
#ترجمه: حسین بن علی به کربلا رسید، در حالی که او را پانصد نفر از اهل بیت و اصحابش سواره و صد نفر نیز پیاده، همراهی میکردند.
مسعودی در ادامه می نویسد:
#متن_عربی: و کان جمیع من قتل الحسین فی یوم عاشورا بکربلا سبعه و ثمانین...
ترجمه: و تمام کشته شدگان یاران حسین بن علی در روز عاشورا در کربلا ۸۷ نفر بوده اند.
✍🏻بر طبق کلام "علیبنحسینمسعودی"، حسین بن علی ۶۰۰ نفر یار داشت و فقط ۸۷ نفر از آن کشته شدند؛ پس آنچه در خصوص ۷۲ نفر گفته شده از اساس باطل و دروغ است.
💠#پاسخ💠
👌بيشتر منابع معتبر، شمار سپاهيان امام عليه السلام را 72 نفر، گزارش كرده اند ؛
📚الأخبار الطوال ص 256، بغية الطلب فى تاريخ حلب: ج 6 ص 2628، البداية و النهاية: ج 8 ص 178. تاریخ الطبری ج 5 ص 422_ الکامل فی التاریخ ج 2 ص 56
❕شيخ مفيد رحمه الله مى نويسد ؛
« حسين بن على عليه السلام، هنگام صبحگاه و بعد از نماز صبح، يارانش را [براى نبرد،] آماده كرد. آنان، سى و دو سوار و چهل پياده بودند. »
📚الارشاد ج 2 ص 95
👌بنابراین #مشهور آن است که تعداد یاران امام حسین علیه السلام ، هفتاد و دو تن بوده اند ، اگر چه پاره اى از منابع، عدد ياران امام عليه السلام را 82 نفر، ( المناقب ج 4 ص 98) و برخى 114 نفر ( مقتل الحسین خوارزمی ، ج 2 ص 4) و برخى 145 نفر، ( مثیر الاحزان ص 54) و برخى صد و هفتاد نفر، ( تذکره الخواص ص 251) و برخى ششصد نفر ( مروج الذهب ج 3 ص 70) و برخى هزار نفر ( تذکره الخواص ص 251) و برخى ارقام ديگرى گزارش كرده اند. ( الطبقات الکبری ج 1 ص 46۵)
👌نكته قابل توجّه، اين كه در #تبيين آمار شهداى كربلا، بجز امام عليه السلام، مشخّصات 154 نفر، ارائه مى شود كه حدود 72 تن از آنها از خاندان امام حسين عليه السلام و پيامبر صلى الله عليه و آله و امام على عليه السلام بوده اند.
❕بنا بر اين، ممكن است آنچه در گزارش مشهور آمده، اشاره به همين افراد باشد، و نيز مى تواند اشاره به ياران امام عليه السلام قبل از ملحق شدن كسانى باشد كه به تدريج به ايشان پيوسته اند؛ زيرا گزارشهايى از #پيوستن بيست تا سى نفر به امام عليه السلام حكايت دارند، چنان كه احتمال دارد برخى اسامى، به دليل تصحيف، تكرار شده باشند.
📚دانش نامه امام حسین علیه السلام ، ج 6 ص 84
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht.
#شهادت_علی_اصغر_و_علم_غیب_امام_حسین_علیهما_السلام
🤔#پرسش
❔طبق اعتقاد شیعه امامان علم گذشته و آینده را دارند و حتی کتاب معتبر شیعه, کافی کلینی در این مورد یک باب باز کرده است باب اینکه ائمه علم گذشته و آینده را دارند، و هیچ چیز بر آنها مخفی نمی شود.
(باب ٤٨: باب أن الأئمه علیهم السلام یعلمون علم ما کان و ما یکون ، و أنه لا یخفی علیهم الشيء»
#منبع: اصول الکافی کتاب الحجة ۱/۱۸۸)
حال با توجه به اين ادعا و داستان كشته شدن على اصغر،
بايد امام حسين را اولين كودك كش تاريخ نام نهاد كه با علم به اينكه اين كودك كشته ميشود او را بالاى دست گرفته و مانند سيبل جلوى تير دشمنان قرار داده است.
قطعا چنين فردی نه ميتواند معصوم باشد و نه حتى يك انسان شرافتمند ❗️❗️
💠#پاسخ💠
1⃣به فرض که نقل فوق در مورد کیفیت شهادت حضرت علی اصغر علیه السلام صحیح باشد ، در گذشته #مفصلا توضیح دادیم که امامان گرامی علیهم السلام علی رغم داشتن علم غیب ، مامور به استفاده از آن و ترتیب اثر دادن به آن نبودند ، بلکه مامور بودند که مطابق علم عادی خود با مردم رفتار کنند و جز در موارد محدودی آن هم به اذن الهی از علم #غیب استفاده نکند ، بنابراین نمی توان با مطرح کردن شبهه علم غیب به امام حسین علیه السلام اشکالی وارد کرد ، که چرا با این که از طریق غیبی می دانست که فرزندش کشته می شود بازهم فرزند را در مقابل دشمنان به روی دست گرفت ، زیرا امام علیه السلام مامور به استفاده از علم غیب نبوده است ، تفصیل مطلب را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1360
2⃣اساسا جریان فوق در #کیفیت شهید شدن علی اصغر علیه السلام صحیح نمی باشد . آنچه در این زمینه صحیح است و مورد نقل کثیری از مورخین قرار گرفته است نقل ذیل است ؛
« هنگامى كه حسين عليه السلام، شهادت جوانان و محبوبانش را ديد، تصميم گرفت كه خود به ميدان برود و ندا داد: «آيا مدافعى هست كه از حرم پيامبر خدا صلى الله عليه و آله، دفاع کند؟ آيا يكتاپرستى هست كه در باره ما از خدا بترسد؟ آيا دادرسى هست كه به خاطر خدا، به داد ما برسد؟ آيا يارى دهنده اى هست كه به خاطر خدا، ما را يارى دهد؟». پس صداى زنان، به ناله برخاست. امام عليه السلام، به جلوى درِ خيمه آمد و به زينب عليها السلام فرمود: «كودك خُردسالم را به من بده تا با او، خداحافظى كنم». او را گرفت و مى خواست او را ببوسد كه حَرمَلة بن كاهِل، #تيرى به سوى او انداخت كه در گلويش نشست و او را ذبح كرد.
❕امام عليه السلام به زينب عليها السلام فرمود: «او را بگير!». سپس، كف دستانش را زير خون [گلوى او] گرفت تا پُر شدند. خون را به سوى آسمان پاشيد و فرمود: «آنچه بر من وارد مىشود، برايم آسان است؛ چون بر خدا پوشيده نيست و در پيش ديد اوست». امام باقر عليه السلام [در باره آن خون] فرموده است: «از آن خون، يك قطره هم به زمين، باز نگشت».
📚الملهوف: ص 168، بحار الأنوار: ج 45 ص 46. الأخبار الطوال: ص 258، بغية الطلب في تاريخ حلب: ج 6 ص 2629، تاريخ الطبري: ج 5 ص 448 _ الإرشاد: ج 2 ص 108، إعلام الورى: ج 1 ص 466، روضة الواعظين: ص 208 ؛ الكامل في التاريخ: ج 2 ص 570 ، مثير الأحزان: ص 70. البداية والنهاية: ج 8 ص 186. الاحتجاج: ج 2 ص 101 ح 168، بحار الأنوار: ج 45 ص 49. مقتل الحسين عليه السلام للخوارزمي: ج 2 ص 32، الفتوح: ج 5 ص 115 ، تاريخ اليعقوبي: ج 2 ص 245. الطبقات الكبرى (الطبقة الخامسة من الصحابة): ج 1 ص 470، سير أعلام النبلاء: ج 3 ص 302 و ...
3⃣معاند شبهه خود را بر جریانی #پایه_گذاری کرده است که قطعی نیست و نقل قطعی خلاف آن است ، اگر چه ، چنانچه نقل مورد استناد معاند هم صحیح باشد ، چنان که گفتیم ، اشکالی بر امام حسین علیه السلام وارد نیست ، و به دست بلند کردن کودک توسط امام علیه السلام در برابر دشمنان #فلسفه روشنی داشته که در گذشته پیرامون آن بحث کرده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2093
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht.
👌پاسخ این شبهه پراکنی معاند در مورد تعداد کشته های بنی قریظه را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1789
#استفاده_ابزاری_پاسخ_به_شبهه_ملحد
🤔#پرسش
❔درختى كه ميوه اش پستان برجسته دختران است.
❗️استفاده ابزاری از جسم زنان در جاى جاى قرآن و روايات اسلامی ديده ميشود
بى شك كتاب اصول كافى معتبرترين كتاب حديث شيعيان ميباشد كه در واقع ميتوان آنرا دستور العمل اين مذهب ناميد و بدون اين كتاب و نويسنده آن شايد هيچگاه اين مذهب به وجود نمى آمد.
روايتى كه در اين نوشتار برايتان نقد ميكنيم، در كتاب الكافی نوشته ثقه الاسلام كلينی آمده است، در اين روايت پيامبر اسلام به پيروانش خبر از وجود درختی در بهشت ميدهد كه به جاى ميوه از شاخه هاى آن پستان برجسته دختران آويزان است.
#متن_عربی اين روايت:
٢ - عَنْهُ ، عَنِ الْفُضَيْلِ بْنِ عَبْدِ الْوَهَّابِ ، عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عُبَيْدِ اللهِ ، عَنْ عُبَيْدِ اللهِ بْنِ الْوَلِيدِ الْوَصَّافِيِّ رَفَعَهُ ، قَالَ : قَالَ رَسُولُ اللهِ صلىاللهعليهوآلهوسلم : « مَنْ قَالَ : "لَا إِلهَ إِلاَّ اللهُ" غُرِسَتْ لَهُ شَجَرَةٌ فِي الْجَنَّةِ مِنْ يَاقُوتَةٍ حَمْرَاءَ ، مَنْبِتُهَا فِي مِسْكٍ أَبْيَضَ ، أَحْلى مِنَ الْعَسَلِ ، وَأَشَدَّ بَيَاضاً مِنَ الثَّلْجِ ، وَأَطْيَبَ رِيحاً مِنَ الْمِسْكِ ، فِيهَا أَمْثَالُ ثُدِيِّ الْأَبْكَارِ ، تَعْلُو عَنْ سَبْعِينَ حُلَّةً ».
#ترجمه_روايت:
پیامبر فرمود:
هركس بگويد:«لا اله الاّ اللّه»براى او در بهشت درختى از ياقوت سرخ كاسته شود كه بنش از مشك سفيد برآمده و از عسل شيرينتر و از برف سپيدتر و از مشك خوشبوتر است و در آن نمونههایى از پستان دوشيزگان باشد كه در زير هفتاد پيراهن هم برآمدگی آن پیداست.
#منبع: الكافي، نويسنده: الشيخ الكليني،
ناشر: دارالكتب الاسلامية - بيروت، جلد دوم، صفحه ٥١٧
💠#پاسخ💠
1⃣ما اگر چه معتقدیم که کتاب شریف کافی از کتب اصلی و مرجع می باشد ، اما اعتقاد به صحت تمام آنچه در آن است نداریم و می گوییم شیخ کلینی در مواردی ممکن است اشتباه کرده باشد و روایتی که ضعیف بوده به عنوان روایت صحیح تلقی کرده و در کتاب کافی نقل کرده است .
❕روایت فوق نیز سندا ضعیف است ، زیرا یکی از راویان آن فضیل بن عبد الوهاب است که مجهول است ؛
📚مستدرکات رجال الحدیث ج 6 ص 223
👌و راوی دیگر آن اسحاق بن عبید الله بن الولید الصافی است که او نیز توثیقی ندارد و مجهول است ؛
📚همان منبع ج 1 ص 572
❕روایت نیز مرفوعه و بدون سلسله سند کامل از پیامبر گرامی نقل شده است « رفعه » .
2⃣مشکل ما آنجاست که مشتی ملحد بی سواد برای پر کردن جیب های خود اقدام به نقد روایات اسلامی کرده اند ، بدون آن که از اولیات فهم و ترجمه روایات و ادبیات زبان عرب آگاهی داشته باشند . در روایت مذکور آمده است ؛
« مَنْ قَالَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ غُرِسَتْ لَهُ شَجَرَةٌ فِي الْجَنَّةِ مِنْ يَاقُوتَةٍ حَمْرَاءَ مَنْبِتُهَا فِي مِسْكٍ أَبْيَضَ أَحْلَى مِنَ الْعَسَلِ وَ أَشَدَّ بَيَاضاً مِنَ الثَّلْجِ وَ أَطْيَبَ رِيحاً مِنَ الْمِسْكِ فِيهَا أَمْثَالُ ثُدِيِّ الْأَبْكَارِ تَعْلُو عَنْ سَبْعِينَ حُلَّة » « هر كس «لا إله إلّااللَّه» بگويد، برايش درختى از ياقوت سرخ در بهشت كاشته مى شود كه ريشه اش در مشك سفيدى است، ( میوه اش ) شيرين تر از عسل ، و سفيدتر از برف و خوشبوتر از مشك. (ميوههايى ) همانند پستانهاى دختركانِ باكره دارد كه از هفتاد حلّه برترند.»
🔸 تعبیر « احلی من العسل » « شیرین تر از عسل » در روایت خبر از « اثمار » « میوه های » محذوف است ، یعنی میوه های آن درخت شیرین تر از عسل است ، نه خود آن درخت ، زیرا کسی درخت را نمی خورد بلکه میوه های آن را می خورد و شیرینی آن را احساس می کند . جملات « اشد بیاضا من الثلج » ، « اطیب ریحا من المسک » همه خبر از « اثمار » محذوف است ،و در ادامه در وصف همان « اثمار » می گوید که مانند پستانهای دخترکان باکره است و آن « اثمار » از هفتاد حله برترند .
🔸لذا مولی صالح مازندرانی در شرح روایت می نویسد ؛
« یعنی در آن درخت میوه هایی است که شباهت دارد به پستانهای دختران باکره »
📚شرح الکافی ، ج 10 ص 271
❕شاهد بر این مطلب آن است که این روایت در کتاب ثواب الاعمال هم آمده است و در آن جا دارد ؛ « فیها ثمار امثال اثداء الابکار » « در آن درخت میوه هایی همانند پستانهای دخترکان باکره است »
📚ثواب الاعمال ص 3
❕ملحد بی سواد روایت را ترجمه می کند که « بر آن درخت نمونه یی پستانهای دخترکان باکره است » . براستی این جمله مفهومی دارد ؟
🔸#ادامه👇