❕معاندین پیامی را در کانالهای خویش دست به دست می کنند و مدعی می شوند که ائمه ع گفته اند کنیز فروخته شده پس گرفته نمی شود ، در ذیل در مورد روایتی که آنان به آن استناد می کنند ، توضیح دادیم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3472
👌یکی از معاندین اشکال کرده است که چرا خداوند اقوامی چون نوح و لوط را عذاب عمومی و فراگیر کرد و آنان را نابود کرد ، اما در زمان کنونی ، خبری از این گونه عذاب ها نیست ، در ذیل پاسخش را داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3370
#سرطانزا_بودن_آب_زمزم
🤔#پرسش
❔آزمایشات نشان دهنده آنست که آب زمزم حاوى آرسنيك است و درنتیجه سرطان زاست. اما بدلیل ، ملاحظات اعتقادی ، عمومی بیان نمی شود. مصاحبه با نادر طالب زاده ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در رابطه با چگونگی پیدایش آب زمزم ، امام صادق ع فرمود ؛
« چون ابراهيم ع اسماعيل را در مكّه جا گذاشت، كودكْ تشنه شد. ميان صفا و مروه درختى بود. مادرش بيرون شد، تا آنكه بر صفا ايستاد و گفت: آيا در اين دشت كسى هست؟ كسى پاسخش را نداد. رفت تا به مروه رسيد و گفت: آيا در اين وادى، همدمى هست؟ پاسخى نشنيد. دوباره به صفا بازگشت و همان را گفت و اين كار را هفت بار انجام داد. ازاينرو، خداوند آن را سنّت قرار داد. جبرئيل، نزد هاجر آمد و پرسيد: كيستى؟ گفت: كنيز ابراهيم. گفت: به اميد چه كسى شما را اينجا واگذاشته است؟ گفت: اگر چنين مى گويى، [من نيز] به او هنگامى كه خواست برود، گفتم: اى ابراهيم! ما را به كه سپردى؟ و او گفت: به خداى عز و جل. جبرئيل گفت: شما را به كسى سپرده است كه شما را بس است. مردم از عبور از مكّه پرهيز داشتند؛ چون آب نبود. كودك با پاى خود به زمين زد و زمزم جوشيد. هاجر از مروه به سوى كودك بازگشت، درحالى كه آبْ جوشيده بود. شروع كرد به جمع كردن خاك در اطراف آب، تا جارى نشود و اگر آن را واگذاشته بود، آبِ جارى مى شد.
❕چون پرندگان آب را ديدند، بر گِرد آن جمع شدند. كاروانى از يمن به قصد سفر گذشت. چون كاروانيان، پرندگان را ديدند، گفتند: پرندگان جز پيرامون آب، جمع نمى شوند. پس نزد آنان آمدند و به آنان آب و غذا دادند و خداوند عز و جل به اين وسيله روزىِ ايشان را جارى ساخت. مردم از مكّه عبور مى كردند و از طعام به آنان مى خوراندند و از آب، سيرابشان مى كردند. »
📚الكافي ج 4 ص 202 _ بحار الأنوار ، ج 12 ص 106
❕در تفسیر نمونه می خوانیم ؛
« هنگامى كه به «صفا» و «مروه» مى آئيم و مى بينيم گروه گروه مردم از اين كوه كوچك به آن كوه كوچكتر مى روند، و از آنجا به اين باز مى گردند، و بى آلايش چيزى به دست آورده باشند اين عمل را تكرار مى كنند، گاه مى دوند، و گاه راه مى روند، مسلماً تعجب مى كنيم كه اين ديگر چه كارى است، و چه مفهومى مى تواند داشته باشد؟!
❕اما هنگامى كه به عقب برمى گرديم، و داستان سعى و تلاش آن زن با ايمان «هاجر» را براى نجات جان فرزند شير خوارش اسماعيل در آن بيابان خشك و سوزان به خاطر مى آوريم كه چگونه بعد از اين سعى و تلاش خداوند او را به مقصدش رسانيد،👈 چشمه زمزم از زير پاى نوزادش جوشيدن گرفت، 👉ناگهان چرخ زمان به عقب برمى گردد، پرده ها كنار مى رود، و خود را در آن لحظه در كنار «هاجر» مى بينيم، و با او در سعى و تلاشش همگام مى شويم كه در راه خدا بى سعى و تلاش كسى به جائى نمى رسد .
📚تفسیر نمونه ج 19 ص 127
❕آب زمزم ، آب مبارک و مقدسی است که مطابق روایات ، شفاء از دردها و گرفتاری ها ، در آن نهفته شده است .
👌علی ع فرمود ؛
« آب زمزم برترین آبهای روی زمین است »
📚الکافی ج 6 ص 386
❕امام صادق ع فرمود ؛
« آب زمزم مایه شفای هر دردی است »
📚همان منبع _ وسائل الشیعه ج 25 ص 261
👌امام باقر ع فرمود ؛
« پیامبر وقتی در مدینه بود ، درخواست می نمود که از آب زمزم ، برایش هدیه بیاورند »
📚تهذیب الاحکام ج 5 ص 471
❕و فرمود ؛
« آب زمزم شفای ( دردی ) است که به خاطر آن نوشیده شود ، شفای هر بیماری و امان از هر خوف و حزنی است »
📚مستدرک الوسائل ج 9 ص 347
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕ممکن است برخی از مومنین بگویند که ما آب زمزم را استعمال کردیم ، اما شفاء نگرفتیم ، در حالی که روایات فوق می گوید که در آب زمزم شفاء است ❗️
👌پاسخ روشن است . شفاء دهنده اصلی خداوند است و آب زمزم تنها اقتضای شفاء دهندگی را به اذن الهی دارد ، لذا در روایات متعددی تصریح شده است که شفاء تنها به دست خداست و این موارد که به عنوان شفاء دهنده بودن از آنها یاد شده است ، تنها اقتضای شفاء را دارد ، نه آنکه علت تامه در شفاء باشد ؛
« انما الشفاء بید الله » _ « فاشرب و سم الله تعالی » _ « فان الشفاء منی »
📚بحار الانوار ج 59 ص 65 _ 66
❕و در مواردی فرد در مسیر درمان قدم بر می داشت ، اما نتیجه نمی گرفت و می مرد ، امامان ع می فرمود زیرا تقدیر او در مرگ بوده است و خداوند مصلحت ندانست که او را شفاء دهد ؛ « کان اجله فیما فعلت »
📚الکافی ج 6 ص 53
❕خداوند در مواردی ، مرض و بلاء را از مومنین دفع نمی کند و آنان را شفاء نمی دهد تا از این طریق و سختی که آنان می کشند ، بر درجات و مقامات آنان افزوده شود ، چنان که علی ع فرمود ؛
« بلاها براى ظالم تاديب است، و براى مؤمنان امتحان، و براى پيامبران درجه، و براى اولياء كرامت و مقام است »
📚بحار الانوار ج 81 ص 198
❕عده از خناسان شایعه کرده اند که آب زمزم ، سرطان زا است ، در حالی که رییس عملیات پزشکی حج 96 و رییس سازمان اورژانس کشور پاسخ آنان را داده که شایعه ناسالم بودن آب چاه زمزم تکذیب می شود، آب چاه زمزم کاملا سالم و بدون مشکل است.
👌به گزارش خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی اورژانس؛ دکتر پیرحسین کولیوند گفت ؛ پیرو انتشار خبری در شبکه های مجازی مبنی بر آلودگی آب چاه زمزم به آرسنیک و سرطانزا بودن این آب لازم دانستیم که مردم عزیز را از آگاهی دهیم که این موضوع صحت ندارد.
❕وی افزود: در بررسی های بعمل آمده در آزمایشگاه مرجع سلامت آب و فاضلاب استان تهران که آزمایشگاه رفرانس کشوری برای تعیین صلاحیت آب است، میزان فلزات سنگین در نمونه برداری های صورت پذیرفته از چاه های آب زمزم بسیار کمتر از حد مجاز بوده و این آب حتی در مقایسه با آب شرب تهران از شرایط بهتری برخوردار است.
❕رییس سازمان اورژانس کشور عنوان کرد: به عبارتی در شرایطی که میزان مجاز آرسنیک موجود در آب آشامیدنی طبق استاندارد موسسه ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران یک صدم میلی گرم در دسی لیتر است، این میزان در نمونههای استخراج شده 0.0006، 0.0057 و 0.0042 یعنی بمراتب پایین تر از حداکثر مجاز بر اساس استانداردهای آب شرب است.
❕وی گفت: سلامت مردم دغدغه اصلی مسئولان وزارت بهداشت وتیم پزشکی حج است، از مردم میخواهیم با اطمینان خاطر از این آب استفاده کنند.
👌کولیوند گفت: از خبرنگاران و برنامه سازان انتظار می رود از کارشناسان خبره موضوعی در موارد مرتبط با سلامت سوال شده و اجازه اظهار نظرهای غیرکارشناسی را به افراد فاقد صلاحیت در این حوزه ندهند.
🌐https://b2n.ir/146022
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
❕ملحد در این تصویر دو اشکال کرده است ؛
1⃣اگر آدم علیه السلام از میوه ممنوعه نمی خورد چه میشد ؟ طبیعتا می گوید که ما انسانها به زمین نمی آمدیم و به سختی و مشقت نمی افتادیم ، در ذیل در مورد اشکالش توضیحات کافی را داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/686
2⃣می گوید اگر همه چیز تحت اراده الهی است ، پس چطور انسان می تواند اختیار آزاد داشته باشد ، در ذیل پاسخ گفته ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2280
❕پس از درگذشت مرحوم علی انصاریان ، برخی از سلبریتی های مفتخور و به تعبیر برخی از دوستان لاشخوران مدرن و بیسواد ، شبهه پراکنی کرده اند که دیدید دعا برای علی انصاریان معجزه نکرد ، معجزه واکسن بود ❗️
👌این مفتخوران گویی نمی دانند که واکسن برای پیشگیری است نه درمان و قرار هم نیست که دعا بیاید کوتاهی ها و تنبلی ها و عدم مراقبت کردن ها را جبران کند ، در ذیل در مورد نقش دعا در مقابله با ویروس کرونا و عدم استجابت دعا در مورد برخی از بیماران کرونایی توضیحات کافی را داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1997
#پاسخ_به_یک_شبهه_پیرامون_حجاب_فاطمه_سلام_الله_علیها
🤔#پرسش
❔تصوير بالا اسکن از کتاب سنن ابی داود
نوشته ابیداود سجستانی صفحه ۷۳۴ روایت ۴۱۰۶ چاپ مکتبه معارف ریاض
انس بن مالک می گوید: برای فاطمه غلامی آورده شد که به او بخشیده شده بود و فاطمه لباسی[کوتاه] بر تن داشت که هنگامی که با آن سرش را میپوشاند به پاهایش نمیرسید(پاهایش لخت میشد) و هنگامی که با آن پاهایش را میپوشاند به سرش نمی رسید(سر لخت میشد). هنگامی که پیامبر این را دید گفت : اشکالی ندارد، او غلام توست. شیخ محمد ناصر آلبانی میگوید: این روایت صحیح است
میبینید که فاطمه دختر پیامبرشان در برابر مردان غریبه رعایت حجاب نمیکرده است و حتی محمد هم میگفته که اشکال نداره چون شخص مورد نظر برده و غلام است!
معناى غلام(فرهنگ لغت عمید): ۱. برده، خواه جوان باشد، خواه پیر ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌دستور صریح خداوند به پیامبر گرامی است که دختران خود را به رعایت حجاب مامور کرده و می فرماید ؛
« يا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلابِيبِهِنَّ ذلِكَ أَدْنى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلا يُؤْذَيْنَ وَ كانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحِيماً » « اى پيامبر ، به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو جلبابها (روسرى هاى بلند) خود را بر خويش فرو افكنند، اين كار براى اينكه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگيرند بهتر است و خداوند همواره غفور و رحيم است. » ( احزاب 59 )
❕بی شک فاطمه صدیقه سلام الله علیها ، از پیشگامان عمل به حکم آیه شریفه بوده است و به خاطر همین اطاعت امر الهی ، مطابق روایات اهلسنت ، برترین زنان دنیا و بهشت می باشد .
❕بخاری روایت می کند که پیامبر گرامی ص به فاطمه س عرضه داشت ؛
« آیا راضی نمی شوی که تو سرور زنان بهشت و سرور زنان مومنین هستی»
📚صحیح بخاری ج 6 ص 63 و ج 10 ص 76
👌و فرمود ؛
« تو سیده زنان جهانیان هستی»
📚خصائص نسائی ص 34
👌در مورد حضرت ایشان آمده است که زمانی که به مسجد برای خواندن خطبه فدکیه می رفت ؛
👌« سرپوش به سر افکند و خود را در چادری پیچیده با گروهی از زنان به جانب مسجد راه افتاد در حالی که خود را سخت پوشانده بود « لاثت خمارها علی راسها و اشتملت بجلبابها و اقبلت فی لمه من حفدتها و نساء قومها تطا ذیولها»
📚بحار الانوار ج29 ص216
❕در نقل دیگر آمده است ؛
« فَتَجَلْبَبَتْ بِجِلْبَابِهَا وَ تَبَرْقَعَتْ بِبُرْقِعِهَا وَ أَرَادَتِ النَّبِيَّ ص » « فاطمه سچادر به سر نمود و روبنده و نقاب انداخت و عازم منزل نبىّ اكرم گرديد »
📚علل الشرایع ج 1 ص 163
❕و خود ایشان می فرمود ؛
« برترین زنان ، زنانی هستند که مردان را نبینند و مردان نیز آنان را نبینند »
📚وسائل الشیعه ج 20 ص 232
❕در روایتی آمده است ؛
« شخصى كه نابينا بود از فاطمه اجازه خواست تا به حضور او برود، فاطمه اجازه داد ولى در طول ملاقات حجاب بر سر داشت. پيامبر خدا به او فرمود: چرا حجاب در بر نمودى در حالى كه او تو را نمى ديد؟ فاطمه گفت: اگر او مرا نمى بيند، من او را مى بينم، و او بوى تن مرا نيز حسّ مى كند. پيامبر فرمود ، شهادت مى دهم كه تو پاره اى از وجود من هستى. »
📚دعائم الاسلام ج 2 ص 214 _ النوادر ، راوندی ، ص 14
❕بنابراین ، حجاب فاطمه سلام الله علیها ، چیزی نیست که مورد شک و شبهه باشد .
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌برخی از علمای اهلسنت معتقدند که همانطور که کنیز محرم ارباب مردش است ، غلام نیز محرم ارباب زنانش است ، و زن می تواند در برابر او حجاب نگیرد ؛
📚کفایه الاخیار ج 2 ص 27 _ المجموع ج 16 ص 134 _ المیزان الکبری ج 2 ص 108 _ المغنی ، ابن قدامه ، ج 7 ص 457 _ المبسوط ، سرخسی ، ج 10 ص 157
❕و در روایاتی نقل می کنند که همسران پیامبر از غلامان خود ، حجاب نمی گرفتند ؛ « لا یحتجبن من مکاتب ما بقی علیه دینار » ، « فتکشف له الحجاب ما بقی علیه درهم »
📚السنن الکبری ، بیهقی ، ج 10 ص 325 _ ج 7 ص 95
👌و عایشه به غلامش اجازه می داد که بر او وارد شود ؛ « ادخل فانک عبد »
📚فتح الباری ، ج 5 ص 143
❕در حالی که در روایات اهلبیت علیهم السلام ، صراحتا تصریح شده است که غلام محرم نیست و نمی تواند حتی به موی سر ارباب زن خود نگاه کند ، چنان که علی ع فرمود ؛
« غلام نباید به موی زنی که مولای او است ، نگاه کند » « لا ینظر العبد الی شعر مولاته »
📚قرب الاسناد ص 50 _ وسائل الشیعه ج 20 ص 225
❕آنچه هم که اهلسنت از فاطمه س ، نقل کردند که در برابر غلام ، حجاب نمی گرفت ، از جعلیات اهلسنت است ، خصوصا آنکه راوی جریان ، انس بن مالک است که از دشمنان اهلبیت ع بوده است و از روی دشمنی ، بر پیامبر گرامی دروغ می بست و روایت جعل می کرد ، چنان که امام صادق ع فرمود ؛
« سه تن بودند که پیوسته بر پیامبر دروغ می بستند که آنان ابوهریره و انس بن مالک و یک زن بودند »
📚الخصال ج1 ص 190
❕مطابق نصوص اهلسنت ، انس بن مالک مورد نفرین علی ع واقع شد ، چنان که بلاذری نقل می کند ؛
« على عليه السلام بر منبر فرمود: «هر كسى را كه شنيده است پيامبر خدا روز غدير خم مى فرمود: خدايا! دوستدارش را دوست و دشمنش را دشمن بدار ، سوگند مى دهم كه برخيزد و گواهى دهد». انس بن مالك، براء بن عازب و جرير بن عبد اللّه در پايين منبر بودند. على عليه السلام سخنش را تكرار كرد؛ امّا كسى پاسخش نداد. پس فرمود: «خدايا! هر كس اين مطلب را مى دانست و گواهى نداد، او را از دنيا مبر، تا آن كه علامتى برايش قرار دهى كه بدان شناخته شود». انس، پيسى گرفت و بَراء، كور شد و جرير، پس از ايمان، به جاهليّت بازگشت و به سَرات رفت و در خانه مادرش مُرد. »
📚أنساب الأشراف ج 2 ص 386.
❕ابن قتیبه درباره انس می گوید ؛
« صورتش پيسى داشت. گروهى گفته اند كه على از او درباره گفته پيامبر خدا ، «خدايا! دوستدارش را دوست و دشمنش را دشمن بدار» پرسيد. کفت: سالخورده شده ام و از ياد برده ام. على فرمود: «اگر دروغ مى گويى، خدا تو را به چنان پيسىاى مبتلا كند كه دستار هم آن را نپوشانَد».
📚المعارف ابن قتيبة ص 580
❕شیخ صدوق نیز از ابو هدبه نقل می کند ؛
« ديدم انَس بن مالك، دستارى به سرش بسته است. علّت را پرسيدم. گفت: اين، نفرين على بن ابى طالب است. گفتم: چگونه چنين شد؟ گفت: ... در ماجراى يوم الدار ، چون على از من گواهى خواست و من كتمان كردم و گفتم كه فراموش كرده ام، على دست به آسمان بلند كرد و گفت: «خدايا! چنان سپيدى اى (پيسى اى) بر انس بيفكن كه نتواند آن را از مردم بپوشاند». سپس دستار از سرش گشود و گفت: اين، نفرين على است. اين، نفرين على است. اين، نفرين على است. »
📚امالی صدوق ص 753
❕بنابراین روایت یک راوی دروغ گو و دشمن اهلبیت مانند انس ، حجت نیست و روشن است که او از روی دشمنی ، روایت مورد استناد معاند را در مورد فاطمه سلام الله علیها جعل کرده است و علمای سنی مسلک آن را نقل کرده اند .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
👌پاسخی به جیره خواران وهابی
❕ما در پاسخی گفته ایم که عذاب های عمومی و استیصالی از امت به واسطه وجود پیامبر و اهلبیت علیهم السلام برداشته شده است ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1655
👌اما در همان پاسخ و پاسخ ذیل ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3120
❕بر اساس منابع شیعه و سنی ، تصریح کرده ایم که عذاب های غیر استیصالی ، بر افراد ، وارد می شود ، بنابراین گرفتاری انس بن مالک به عذاب پیسی ، که یک عذاب شخصی و محدود است ، با آنچه گفتیم ، تضاد ندارد .
❔می گوید چرا علی ع بر عمر و معاویه نفرین نکرد تا آنان از بین روند ❗️
👌در ذیل گفته ایم که آن بزرگواران تنها در موارد محدودی با اذن الهی ، از قدرت غیبی خود استفاده می کردند و اجازه استفاده به صورت مطلق را نداشته اند ، زیرا با جنبه های هدایتی و تربیتی آنان در تضاد بوده است ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1897
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1360
👌معاند اشکال کرده است که آیا این نقص بر پیامبر اسلام نیست که نتوانست یارانی وفادار تربیت کند تا پس از خودش به علی و فاطمه سلام الله علیهما ظلم نکنند ، در ذیل پاسخش را داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/836
👌ملحد شبهه تکراری مطرح کرده است که در اسلام توصیه شده که زنان را در منزل حبس کنید ، و این کرامت زن در اسلام است ❗️
❕در ذیل پاسخش را داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2381
👌معاند مدعی است که مرحوم ، سید جعفر عاملی تصریح کرده است که پیامبر گرامی اسلام ، زنان و کودکان اسیر را به فروش می رسانده است ، در ذیل پاسخ شبهه پراکنی او را داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3091
#رابطه_پیشرفت_بشر_و_قدرت_الهی
🤔#پرسش
❔وقتى كه علم توى دهان الله و پيامبرانش زده و كل اديان را به زباله دان ميفرستد.
پیوند همزمان دو دست جدید به یک زن در طی یک جراحی ۱۸ ساعته در گوتنبورگ
طی یک جراحی کم نظیر در بیمارستان «ساهلگرنسکا» در گوتنبورگ، دو دست یک انسان پس از مرگ مغزی به زنی که از سال ها پیش دست های خود را از دست داده بود پیوند زده شد.
این نخستین مورد از پیوند همزمان دو دست به یک انسان در شمال اروپا بشمار می رود.
بیمار در روز پس از جراحی بیمار قادر به تکان دادن انگشت های دو دست تازه خود بود. این زن به تلویزیون اس و ت گفت:
داشتن دو دست که بتوانم تکان بدهم احساس بی نظیری است.
كدام پيامبر و امامى در طول تاريخ قادر به انجام چنين كارى شده بود؟
الله بايد در مقابل اين پزشكان زانو زده و دستشان را ببوسد. ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌ملحد گمان کرده است که خدایی خداوند زمانی کامل می شود که تمام مشکلات بشر را با قدرت تکوینی و اعجازی خود ، حل کند و اگر چنین نکند ، او ناتوان است و خدا نیست ، در حالی که یکی از سنتهای الهی در جوامع بشری ، امتحان و آزمایش است ، تا بشر در سختی ها ، استعدادهایشان شکوفا شود و پیشرفت علمی و عملی کنند ، و قدم در مسیر سعادت بردارند . اگر خداوند تمام مشکلات بشر را خودش حل می کرد ، بشر هیچ پیشرفتی نمی کرد ، بشر هر آنچه از پیشرفت و تکامل دارد ، مدیون خداوند جهان است .
❕خداوند می فرماید ؛
« إِنَّا جَعَلْنا ما عَلَى الْأَرْضِ زِينَةً لَها لِنَبْلُوَهُمْ أَيُّهُمْ أَحْسَنُ عَمَلا » « ما آنچه را روى زمين است زينت آن قرار داديم، تا آنها را بيازمائيم كدامينشان بهتر عمل مى كنند » ( کهف 7 )
👌 و می فرماید ؛
« نَبْلُوكُمْ بِالشَّرِّ وَ الْخَيْرِ فِتْنَةً وَ إِلَيْنا تُرْجَعُونَ » « ما شما را با بديها و نيكيها آزمايش مى كنيم، و سرانجام به سوى ما باز مى گرديد. » ( انبیاء 35 )
❕و می فرماید ؛
« الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَ الْحَياةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً وَ هُوَ الْعَزِيزُ الْغَفُورُ » « همان كسى كه مرگ و حيات را آفريد تا شما را بيازمايد كه كداميك بهتر عمل مى کنيد و او شكست ناپذير و بخشنده است. » ( ملک 2 )
👌 على عليه السلام فرمود ؛
«اى مردم! خداوند شما را پناه داده است كه بر شما ستم روا ندارد اما پناه نداده است كه آزمايشتان نكند. خداوند عظيم الشأن فرموده است: «براستى در اين [داستان] نشانه هايى است و ما بى گمان آزمايش كننده بوديم».
📚نهج البلاغه خطبه 103
❕امام صادق عليه السلام فرمود ؛
« هيچ گرفتگى و گشايشى صورت نمى گيرد مگر اين كه خداوند در آن، بخشش و آزمايشى دارد. »
📚توحید صدوق ، ص 354
👌و فرمود ؛
« هيچ گرفتارى و گشايشى نيست، مگر اين كه خدا را در آن، خواست و قضا و آزمايشى است. »
📚همان منبع
❕در روایت دیگر فرمود ؛
« لابُدَّ لِلنّاسِ مِن أن يُمَحَّصوا ويُمَيَّزوا ويُغَربَلوا » « «مردم بايد تصفيه و سَره و ناسَره و غربال شوند »
📚الكافي ، ج 1 ص 370
❕چنان که گفتیم ، آزمونهاى الهى جنبه پرورشى دارد، يعنى همانگونه كه «طلا» را به بوته مى برند تا زير فشار آتش ناخالصى هايش بسوزد و خالص گردد، يا سربازان را با كارها و اعمال سنگين و خشن تمرين مقاومت و پايدارى مى دهند تا سطح كارآئى آنها را از اين طريق بالا برند، آزمونهاى الهى درست به همين صورت است.
👌انسانها را مقاومتر، آگاهتر، و خالصتر مى سازد، و در يك كلمه آزمونهاى الهى وسيله تكامل و پرورش روح و جسم انسان است.
❕بنابراين جاى تعجب نيست كه بخشى از مصائب و مشكلات زندگى در همين راستاى آزمون و امتحان باشد .
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌برخی از نویسندگان می نویسند ؛
« هيچ ملتى در جهان قادر به پيشرفت و ترقى در جنبه هاى صنعتى و نظامى و علمى نشد مگر اينكه تحت فشارهايى قرار گرفته بود، و به گفته فيلسوف و مفسّر معروف تاريخ « تواين بى » ، تمدنهاى درخشانى كه در جهان به وجود آمد به خاطر آن بود كه ملتى مورد هجوم شديد يك دشمن خارجى قرار گرفته (و در اينجا بود كه تمام استعداد و توان و قدرت خود را به كار گرفت و آنچه در درون داشت برون ريخت و به جلو پرتاب شد).
❕فرماندهانى كه در كوره داغ جنگهاى بزرگ قرار مى گيرند كاملًا نيرومند و آبديده اند، و تجارى كه در تنگناهاى شديد اقتصادى واقع مى شوند تجربه هاى ذى قيمتى مى اندوزند، و سياستمدارانى كه بحرانهاى مختلف را از سر گذرانده اند سياستمدارانى ورزيده و قوى مى باشند.
👌افراد انقلابى در زندانها و زير شكنجه ها آبديده مى شوند نمىگوئيم بايد به زندان بيفتند، بلكه مى گوئيم زندان آنها را مقاومتر و آبديده تر مى كند.
🔸ادامه 👇
❕بسيارى از محروميتها سبب شكوفائى استعدادها و تلاشهاى عظيم مى شود، چرا كه انسان به هر حال براى جبران محروميتش به پا مى خيزد، و تمام آنچه را در درون وجود دارد به كار مى گيرد، و همانها غالباً سبب جهشهاى علمى و اجتماعى می گردد.
👌بسيارى از نيازها و محروميتها سرچشمه اختراعات بزرگ شده است، و بسيارى از كمبودها مقدّمه پيدا كردن منابع مهم جديد گرديده است .
❕گياهانى كه در لابه لاى سنگها مى رويند، و درختانى كه در دل بيابانها با انواع كمبودها پرورش مى يابند، استحكام چوب و دوام آتش آنها از گياهان ناپرورده در كنار نهرها به مراتب بيشتر است، انسان نيز مشمول همين قانونند.
👌صحرانشينان كه دائماً با مشكلات دست و پنجه نرم مى كنند، و با انواع حيوانات وحشى دست به گريبانند، مردمى شجاع و نيرومند و پر استقامت اند، در حالى كه شهرنشينانى كه در ناز و نعمت و امنيت به سر مىبرند نسبت به آنها در برابر حوادث سست و كم تواناند.
❕قرآن مجيد در اين زمينه بيان لطيفى دارد، مى فرمايد: فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً- إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً: « (آرى) به يقين با سختى آسانى است.- مسلّماً با سختى آسانى است». ( شرح ، 5 _ 6 )
❕اشاره به اينكه پيوند اين دو گاه آنچنان قوى و نزديك است كه گوئى هر دو در كنار هم قرار دارند، همانگونه كه از كلمه «مع» استفاده مى شود.
👌اين نكته نيز قابل توجّه است كه عُسر با الف و لام يسر به صورت نكره ذكر شده كه در اينگونه موارد براى بيان عظمت است يعنى با سختى ها آسانىهاى مهمّى است.
❕بعضى از مورخان يكى از عوامل مهم پيشرفت سريع مسلمانان را در آغاز اسلام همان انبوه مشكلاتى مىدانند كه مسلمين در ميان آن پرورش يافته بودند و در سايه آن افراد سلحشور و پرقدرت و آبديده شدند، در حالى كه يكى از عوامل عقب نشینى مسلمانان قرون بعد زندگى مرفّه و بى دردسر، و پرورش در ميان انواع ناز و نعمت بود.
❕اين سخن را با چند جمله از گواهىهاى دانشمندان بزرگ در اين زمينه پايان مى دهيم.
👌يكى از نويسندگان غرب مى گويد ؛
« من عقيده ندارم كه هر فرد لازم است مصيبت بكشد، ولى اين را مى دانم كه مصيبت غالباً مفيد فايده است بلكه ضرورت دارد، امّا با اين شرط كه شخص بداند چگونه با رنجها روبرو شود و اين كار را از كارهاى آموزنده و اساسى زندگى بشمرد. »
📚رمز موفقیت
❕اين تعبير بسيار دقيق است كه هرگز انسان نبايد به استقبال مصائب رود، و يا در مقابل آنها خاموش بنشيند و مبارزه با عوامل مصيبت نكند، ولى با اين حال نبايد فراموش كرد كه بخش مهمّى از مصائب ناخواسته كه ما قدرت مبارزه با آن را نداريم مى تواند تبديل به عوامل سازندهاى در زندگى ما گردد.
👌الكسيس كارل فيلسوف و پزشك معروف فرانسوى، در كتاب خود انسان موجود ناشناخته چنين مى نويسد ؛
« افراد ثروتمند كه يك عمر با ثروت و خوشى گذرانده اند، و از هر حيث نيرومند و قوى بوده اند فرزندانشان به اعتماد ثروت پدر (غالباً) از كار كناره گيرى مى كنند، و اسباب ضعف نفس و نابودى نيرو و استعداد خلّاق خود را فراهم مى سازند. »
📚انسان موجود ناشناخته ، ص 152
❕و به عكس بسيارى از كسانى كه فرزندانشان در ميان انبوه مشكلاات پرورش مىيابند به پيروزىهاى چشمگير و موفقيتهاى فراوان دست مى يابند.
👌اميرمؤمنان على عليه السلام در نامه 45 نهج البلاغه در پاسخ اين سؤال كه چگونه ممكن است آن حضرت با استفاده از غذاهاى بسيار ساده و ناگوار قدرت مقابله با شجاعان عرب را داشته باشد مى فرمايد ؛ «آگاه باشيد درختان بيابانى چوبهايشان محكمتر است، ولى درختان سرسبزى كه همواره در كنار آب قرار دارند پوستهاى نازكتر و كم داومترى دارند و گياهان بيابانى كه جز با آب باران سيراب نمى شوند، آتشى شعله ورتر و پردوامتر دارند».
📚نهج البلاغه نامه 45 _ پیام قرآن ج 4 ص 563
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕بنابراین اگر بشر به پیشرفتی هم رسیده است ، مدیون خالق جهان است که با سنت ابتلاء و آزمایش ، و برطرف نکردن سختی ها و مشکلات با قدرت غیبی ، آنان را در کوره مشکلات قرار داده تا آبدیده شوند و استعدادهایشان شکوفا شده و قدم در مسیر پیشرفت و تکامل بردارند .
👌از سوی دیگر ، بشر با امکاناتی که خداوند در اختیارش گذاشته است قدم در مسیر پیشرفت بر می دارد ، این امکانات هم مواهب طبیعی است که در عالم وجود داشته و بشر از آن در جهت درمان و اکتشافات بهره می گیرد و هم امکانات موجود در وجود بشر را شامل می شود ، بشر با قدرت و اختیار و صحت و توانایی و عقل و استعدادی که خداوند در اختیارش قرار داده است ، می تواند پله های ترقی را بپیماید ، بنابراین در هر صورت ما سپاسگزار خداوند یا همان الله بوده و خواهیم بود .
👌امامان گرامی ما هم ، مطیع امر خداوند هستند ، وقتی اراده خداوند بر آن است که بشر باید در مشکلات دست و پا بزند تا پیشرفت کند ، آنان نیز اطاعت امر الهی کرده و چنین نیست که مثلا بخواهند با قدرت غیبی ، تمام مشکلات بشر را رفع و حل کنند ، چنان که امام کاظم علیه السلام فرمود ؛
« خداوند قلوب امامان را محل اراده و خواست خودش قرار داده است . هر زمان خداوند چیزی را بخواهد آنان هم می خواهند و بدون اذن خداوند کاری نمی کنند»
📚بحار الانوار ج 5 ص 114
👌اگر چه امامان گرامی ما در برخی از موارد ، کارهایی بس فراتر از پیوند دست انجام داده اند ، آنان با قدرت غیبی ، مردگان را زنده می کردند ، چنان که در ذیل گفته ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/297
❕و حتی دست قطع شده را نیز پیوند می زدند ، چنان که در ذیل گفته ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3269
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#جهاد_پیامبر_با_اصحاب_منافق
🤔#پرسش
❔برخی از شبکه های وهابی شبهه کرده اند که اگر عقیده شیعه درست است که خلفا منافق بوده اند ، پس چرا پیامبر با آنان نبرد نکرد و آنان را از بین نبرد ، مگر خداوند در سوره توبه نمی گوید با کفار و منافقین جهاد کن ❗️یا باید بگویید که پیامبر به حکم آیه عمل نکرده است و یا بگوییم که خلفا منافق نبوده اند ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌آنچه مورد استناد قرار گرفته است ، آیه شریفه ذیل است که می فرماید ؛
« يا أَيُّهَا النَّبِيُّ جاهِدِ الْكُفَّارَ وَ الْمُنافِقِينَ وَ اغْلُظْ عَلَيْهِمْ وَ مَأْواهُمْ جَهَنَّمُ وَ بِئْسَ الْمَصِيرُ » « اى پيامبر! با كافران و منافقان جهاد كن، و بر آنها سختگير، جايگاهشان جهنم است و چه بد سرنوشتى دارند » ( توبه 73 )
❕طرز جهاد در برابر كفار ، روشن است، و آن جهاد همه جانبه، و مخصوصا جهاد مسلحانه است، ولى در طرز جهاد با منافقان بحث است، زيرا مسلما پيامبر ص با منافقان جهاد مسلحانه نداشت، چه اينكه منافق كسى است كه ظاهرا در صفوف مسلمين قرار دارد و بحكم ظاهر محكوم به تمام آثار اسلام است. هر چند در باطن كارشكنى مى كند، چه بسا افرادى كه مى دانيم ايمان واقعى ندارند، ولى بخاطر اظهار اسلام نمى توانيم رفتار يك نامسلمان با آنها كنيم.
👌لذا همانگونه كه از روايات اسلامى و گفتار مفسران استفاده مى شود بايد گفت: که منظور از جهاد با منافقان انواع و اشكال ديگر مبارزه غير از مبارزه مسلحانه است، مانند مذمت و توبيخ و تهديد و رسوا ساختن آنها، و شايد جمله" وَ اغْلُظْ عَلَيْهِمْ" اشاره به همين معنى باشد.
📚تفسیر نمونه ج 8 ص 40
❕بنابر اين مراد از جهاد با منافقان همان توبيخ و سرزنش و تهديد و انذار و رسوا ساختن آنها است ، چه اينكه جهاد ، معنى وسيع و گسترده اى دارد، و هر گونه تلاش و كوشش را شامل مى شود، تعبير به « وَ اغْلُظْ عَلَيْهِمْ » (بر آنها سخت بگير و خشونت كن) نيز اشاره به خشونت در سخن و افشاگرى و تهديد و مانند آن است.
👌اين وضع خاص در مقابل منافقان، با اينكه آنها خطرناكترين دشمن اسلام بودند، به خاطر اين بود كه آنها ظاهرا دم از اسلام مى زدند، و با مسلمانان كاملا آميزش داشتند، لذا ممكن نبود همچون يك كافر با آنها رفتار كرد.
📚تفسیر نمونه ج 24 ص 299
❕در روایات اهلسنت هم آمده است که مقصود از جهاد با منافقین ، همان خشونت در سخن گفتن و عدم رفق و مدارا در کلام است ، چنان که علمای اهلسنت از ابن عباس نقل می کنند که در تفسیر آیه شریفه فرمود ؛
« جهاد با کفار ، با شمشیر است و جهاد با منافقین ، با زبان و سخت گرفتن و عدم مدارا با آنان است » « جاهد الکفار قال بالسیف و المنافقین ، قال باللسان و اغلظ علیهم قال اذهب الرفق عنهم »
📚الدر المنثور ، ج 3 ص 258 _ تفسیر ابن ابی حاتم ، ج 6 ص 1842
❕در روایات صحیح اهلسنت آمده است که پیامبر ، اطرافیان را نهی می کرد که مثلا منافقینی چون ابی را بکشند ، تا مبادا افراد شایعه کنند که محمد ، پس از به قدرت رسیدن ، اصحابش را کشت و از این طریق ، مردم را از اسلام بترسانند ، چنان که بخاری و دیگران نقل می کنند که عمر به پیامبر گفت ؛
« بگذار گردن این منافق (عبدالله بن ابی ) را بزنم ، پیامبر گفت او را رها کن تا مبادا مردم سخن بگویند که محمد ، اصحابش را می کشد » « لا یتحدث الناس ان محمدا یقتل اصحابه »
📚صحیح بخاری ج 8 ص 51 _ صحیح مسلم ج 4 ص 1999
👌همین سخن در روایات شیعه از پیامبر گرامی نقل شده است که فرمود ؛
«اگر از اين اتّهام کراهت نداشتم كه بگويند: «محمّد در آغاز نبوّتش عدّه اى را به كمك طلبيد و با كمك و يارى آنها پيروز شد و پس از استحكام پايه هاى حكومت، آنان را كشت ، گردن عدّه زيادى از منافقين را مى زدم (و اسلام را از شرّ آنها راحت مى كردم.) » « لَوْ لَا أَنِّي أَكْرَهُ أَنْ يُقَالَ إِنَّ مُحَمَّداً اسْتَعَانَ بِقَوْمٍ حَتَّى إِذَا ظَفِرَ بِعَدُوِّهِ قَتَلَهُمْ لَضَرَبْتُ أَعْنَاقَ قَوْمٍ كَثِيرٍ »
📚الکافی ج 8 ص 345
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕بنابراین پیامبر گرامی مامور به جهاد با شمشیر با منافقین نبود ، چنان که امام صادق ع فرمود ؛
« پيامبر هرگز با منافقان جنگ مسلحانه نكرد » «انَّ رَسُولَ اللَّهِ لَمْ يُقاتِلْ مُنافِقاً قَطُّ»
📚مجمع البيان، جلد 10، صفحه 319
❕در روایت دیگر آمده است ؛
« پیامبر با منافقین قتال مسلحانه نکرد ، ... چرا که آنان کفر خود را ظاهر نمی کردند و علم خداوند به کفرشان ، قتل آنها را مباح نمی گرداند تا زمانی که اظهار ایمان می کردند »
📚تفسیر نور الثقلین ج 2 ص 241
❕ایشان مطابق روایات اهلسنت ، مامور به جهاد با لسان و رسوا سازی منافقین بود ، چنان که در نقلهای دیگر آنان آمده است که پیامبر گرامی اصحاب منافق خود را بشارت به دوزخ می داد و از این طریق ، آنان را خوار و ذلیل می کرد .
❕بخارى از پیامبر گرامی نقل می کند كه فرمود:
«من پيش از شما بر حوض وارد مى شوم، برخى از مردان شما از آن جلوگيرى مى شوند، سپس نزد من دچار آشفتگى مى گردند. مى گويم: خدايا اينان اصحاب منند. گفته شود نمى دانى پس از تو چه بدعتها پديد آوردند.»
📚صحیح بخاری ج 10 ص 194 نشر جمهوریه مصر العربیه ، لجنه احیاء کتب السنه
👌و باز نقل می کند که فرمود ؛
«گروهى از اصحابم را از ورود به حوض كوثر باز مى دارند. تا آنكه من آنان را بشناسم و نزد من آشفته مى شوند. من مى گويم: آيا اصحاب مرا مانع مى شوند؟ گويند: نمى دانى پس از تو چه كردند»
📚همان مدرک
👌و باز نقل می کند که فرمود:
«من پيش از شما بر حوض وارد مى شوم. هر كه بر من بگذرد مى نوشد و هر كه نوشيد، هرگز تشنه نمى شود گروهى را هم جلوگيرى مى كنند كه آنان را مى شناسم، آنان هم مرا مى شناسند و ميان من و آنان فاصله مى افكنند.»
📚همان مدرک
👌و باز نقل می کند که فرمود ؛
«گروهى از اصحابم روز قيامت بر من وارد مى شوند وآنان را از حوض كوثر محروم مى كنند و من مى گويم: خدايا، اصحابم مى گويد: تو نمى دانى پس از تو چه كردند، آنان به جاهليت و به عقب برگشتند.»
📚همان مدرک
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#ولایت_فقیه_پاسخی_کمر_شکن_به_مخالفین
🤔#پرسش
❔آیا دلیل قانع کننده ای برای رد نظرات مخالفان ولایت فقیه وجود دارد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌چنان که در گذشته توضیح داده ایم ، اسلام دینی سیاسی و حکومتی است و به حکم آیات و روایات ، مسلمین ناگزیر هستند که برای اجرای دستورات اسلام ، حکومتی دایر کنند ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2229
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1734
👌روشن است که کسی باید در راس حکومت باشد که نسبت به احکام اسلامی آگاهی داشته باشد تا بتواند احکام اسلامی را در جامعه پیاده کند و نیز اهل گناه و معصیت نباشد تا مبادا حکومت رافدای هوای نفس خودش کند و چنین کسی همان است که ما از او تعبیر می کنیم به « فقیه عادل »
❕بنابراین ، ما از همین طریق به روشنی به اولویت فقیه در زمامداری می رسیم ، و نیازی نداریم که روایتی باشد که بالخصوص ، بگوید حاکم تنها فقیه باید باشد ( اگر چه روایاتی در این زمینه داریم که در ادامه بیان می شود ) .
❕لذا می بینیم فقهای شیعه هم در طول تاریخ عقیده به ولایت فقیه داشته اند که ما از برخی از آنها در گذشته یاد کرده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1019
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1943
❕چنان که گفتیم ، به وضوح روایاتی است که ثابت می کند که برای اجرای دستورات اسلام در جامعه و زمامداری حکومت اسلامی که برقراری آن مورد تاکید آیات و روایات است ، فقیه نسبت به دیگران اولویت داشته و سزاوارتر است .
1⃣امام صادق ع فرمود ؛
«مَنْ كَانَ مِنْكُمْ قَدرَوي حَدِيثَنَا وَ نَظَرَ فِي حَلَالِنَا وَ حَرَامِنَا وَ عَرَفَ احْكَامَنَا فَلْيَرْضَوْا بِهِ حَكَما فَانِّي قَدْ جَعَلْتُهُ حَاكِما عَلَيْكُمْ. فَاذَا حَكَمَ بِحُكْمِنَا فَلَمْ يْقْبَلْ مِنْهُ فَانَّما اسْتَخَفَّ بِحُكْمِنَا وَ عَلَيْنَا رَدَّ وَ الرَّادُّ عَلَيْنَا كَالرَّادِّ عَلَي اللَّهِ وَ هُوَ عَلَي حَدِّ الشِّرْكِ بِاللَّهِ »
« هر كس از شما كه راوى حديث ما باشد و در حلال و حرام ما بنگرد (صاحب نظر باشد) و احكام ما را بشناسد پس او را به عنوان داور بپذيريد ، همانا من او را بر شما حاكم ( و قاضی ) ، قرار دادم. پس هر گاه حكمى كرد و از او قبول نكردند، حكم ما را سبك شمرده اند و ما را رد كرده اند، و آن كس كه ما را رد كند خدا را رد كرده است و رد كردن خدا در حد شرك به خداى متعال است. »
📚الکافی ج 1 ص 67
2⃣و فرمود ؛
« فردى را كه به خوبى حلال و حرام ما را مى شناسد، (براى فصل خصومت و داورى ) تعيين كنيد؛ زيرا من او را بر شما داور ( قاضى ) قرار دادم و مبادا كه بعضى از شما عليه برخى ديگر، به زمامدار ستمگر (براى شكايت ) مراجعه كند »
📚وسائل الشیعه ج 27 ص 139
👌این که فقیه در این روایات به عنوان جانشین امام ع در قضاوت و داوری معرفی شده است ، روشن می کند که فقیه شایسته تر از دیگران برای جانشینی از امام ع در امر حکومت و زمامداری برای اجرای دستورات اسلام است .
3⃣امام زمان ع فرمود ؛
« امَّا الْحَوَادِثُ الْوَاقِعَةِ فَارْجِعُوا فِيهَا الي رُواةِ حَدِيثِنا فَانَّهُمْ حُجَّتِي عَلَيْكُمْ وَ انَا حُجَّةُ اللَّهِ عَلْيهِم » « در رخدادهايى كه اتفاق مى افتد به راويان حديث ما مراجعه كنيد؛ زيرا آنان حجت من بر شمايند و من حجت خدا بر آنان هستم. »
📚کمال الدین ج 2 ص 484 _ الغیبه طوسی ، ص 291 _ الاحتجاج ، ج 2 ص 470
👌این که امام ع ، مردمان را ارجاع به فقهاء و راویان حدیث داده و آنان را حجت خویش معرفی کرده است ، روشن می کند که فقیه و حجت از ناحیه امام معصوم ع ، سزاوارتر از دیگران برای زمامداری و اجرای احکام اسلام در جامعه به نیابت از امام معصوم ع است .
👌امام خمینی ع می گوید ؛
« ظاهر حديث دلالت بر آن دارد كه فقها در مورد بيان حكم رويدادها مرجعيت دارند ... ثانياً ... تمام اختياراتى كه براى امام به عنوان حجت خداوند بر مردمان وجود دارد، عيناً براى فقها كه از جانب امام به عنوان حجت بر مردمان تعيين شده اند نيز جارى است. بنابراين در دلالت حديث بر ولايت فقيه ترديد نيست. »
📚شوون و اختیارات ولی فقیه ، ص 45 _ 46
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
4⃣در روایت دیگری پیامبر گرامی فرمود ؛
«اللّهُمَّ ارْحَمْ خُلَفائِي قِيلَ يا رَسُولَ اللّهِ وَ مَنْ خُلفَائُكَ؟ قالَ الَّذيِنَ يَأتُونَ بَعْدِي وَ يَرْوُونَ عَنِّي حَدِيثِي وَ سُنَّتِي » « خدايا بر جانشينان من رحمت فرست. پرسيدند اى رسول خدا جانشينان شما كيانند؟ فرمود: آنان كه بعد از من مى آيند و حديث و سنت مرا نقل مى كنند. »
📚الفقیه ج 4 ص 420 _ امالی صدوق ص 180
5⃣و در روایت دیگر فرمود ؛
«عالمان وارثان پيامبران هستند. به درستى انبيا درهم و دينار از خود به ارث نمى گذارند، اما ارث آنان «علم» است. پس هر كس از آن (علم ) بهره گيرد، بهره فراوان برده است »
📚الکافی ج 1 ص 32
👌این که در این دو روایت ، فقیه ، در تبلیغ دین و نشر احکام پیامبر گرامی ، به عنوان خلیفه و وارث پیامبر ، معرفی شده اند ، به وضوح ثابت می کند که برای اجرای احکام اسلام در جامعه نیز ، همین فقها که وارثان و خلیفه پیامبر در نشر دین اند ، از دیگران سزاوار تر هستند .
6⃣امام كاظم ع فرمود ؛
« فقهاى مؤمن دژهاى اسلام اند؛ همانگونه كه ديوارهاى شهر، دژ مستحكم آن هستند. » « لان المومنین الفقهاء حصون الاسلام کحصن سور المدینه لها »
📚الکافی ج 1 ص 38 _ علل الشرایع ج 2 ص 462
👌مرحوم امام خمینی می گوید ؛
« اينكه فرموده اند «فقها دژهاى اسلام اند»، يعنى مكلف اند اسلام را حفظ كنند و زمينه حفظ اسلام را فراهم آورند ( حكومت تشكيل دهند و احکام اسلام را در جامعه پیاده کنند ) تا بتوانند حافظ اسلام باشند و اين از اهم واجبات است. »
📚شوون و اختیارات ولی فقیه ص 67
7⃣و فرمود ؛
«فقيهان امانتداران رسولان هستند.» « الفقهاء امناء الرسل »
📚الکافی ج 1 ص 46
👌امام خمينى با استناد به اين روايت، مهمترين امانت پيامبر را رهبرى امت و گسترش عدالت در جامعه و ( و تشکیل حکومت و اجرای احکام پیامبر اسلام در جامعه می داند ) .
📚شوون و اختیارات ولی فقیه ص 44
8⃣امام ع على ع به يكى از قضات به نام شريح فرمود ؛
« ا ى شريح ، تو بر جايگاهى تكيه زده اى كه جز پيامبر يا وصى پيامبر يا انسان نگونبخت، كسى ديگر بر آن تكيه نمى زند. »
📚الکافی ج 7 ص 406 _ الفقیه ج 3 ص 5
👌مرحوم امام خمینی در توضيح اين روايت بيان مى کند ؛
«از روايت برمى آيد كه تصدى منصب قضا با پيغمبر يا وصى اوست. اما در اينكه فقهاى عادل به حسب تعيين ائمه (عليهم السلام) منصب قضا را دارا هستند و منصب قضا از مناصب فقهاى عادل است، اختلافى نيست ....» و چون فقيه عادل نه پيامبر است و نه شقى، پس وصى است و وصى از تمام اختيارات وصيت كننده ( یعنی امامان ) برخوردار است ( و یکی از اختیارات امامان ع حکومت و زمامداری است )
📚شوون و اختیارات ولی فقیه ص 45
👌بنابراین به حسب این روایت هم که فقیه را وصی ائمه ع در نشر دین و احکام اسلام معرفی می کند ، اولویت فقیه برای حکومت و زمامداری نسبت به دیگران روشن می شود ، زیرا برای اجرای احکام اسلام در جامعه ، کسی که در دین و احکام ، وصی ائمه است ، نسبت به دیگران اولویت دارد .
9⃣امام صادق ع فرمود ؛
« از تصدى مقام حكومت و داورى بپرهيزيد؛ زيرا حكومت براى پيشوايى است كه دانشمند به قضاوت و در ميان مسلمانان عادل و دادگر باشد. چنين امرى براى پيامبر يا جانشين اوست »
📚الکافی ج 7 ص 406 _ الفقیه ج 3 ص 5
❕این حدیث نیز می گوید کسی حق قضاوت و داوری دارد که پیامبر یا وصی پیامبر باشد ، و این که فقها حق قضاوت دارند ، یعنی وصی پیامبر اند ، و وصی پیامبر ، نسبت به دیگران در زمامداری و اجرای احکام اسلام در جامعه اولویت دارد .
0⃣1⃣علی ع فرمود ؛
« العلماء حکام علی الناس » « علما ، حکام ( و حکمرانان ) بر مردم اند »
📚بحار الانوار ج 1 ص 183
👌این حدیث نیز از علما به عنوان افرادی نام می برد که مردم باید از آنان تبعیت کنند ، روشن است که در حکمرانی جامعه برای اجرای احکام اسلام نیز ، چنین علمایی نسبت به دیگران سزاوارتر هستند .
1⃣1⃣علی ع فرمود ؛
« جريان امور و احكام به دست دانشمندان الهى است كه به حلال و حرام خدا امين هستند. »
📚تحف العقول ، ص 238 _ بحار الانوار ج 97 ص 80
👌روشن است که وقتی امور و اجرای احکام الهی در جامعه به دست علما است ، آنان نسبت به دیگران در حکومت و زمامداری و اجرای احکام اسلام در جامعه ، سزاوارتر هستند .
❕این روایات به وضوح اولویت و شایستگی فقیه را برای زمامداری جامعه و اجرای احکام اسلام در جامعه ، ثابت می کند .
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌ممکن است عده ای بگویند که ما نباید در عصر غیبت ، حکومت تشکیل داده و قیام کنیم ، زیرا ائمه فرموده اند که هر پرچمی که قبل از ظهور بر افراشته شود ، پرچم گمراهی است ؛
📚وسائل الشیعه ج 15 ص 50
❕این روایات که به صورت مطلق ، دستور به سکوت و عدم قیام در برابر حکومت های ظالم می دهد ، خلاف قرآن و روایات متواتر ائمه ع است و برای ما حجت نیست .
1⃣خداوند می فرماید ؛
« از کسی که قلبش از ذکر ما غافل است و از هوی و هوس پیروی می کند اطاعت نکنید» ( کهف 28 ) « از گناهاکاران و کافران اطاعت مکن» ( قلم 10 ) « از مسرفین اطاعت مکن» ( شعراء ) 151 « تکیه بر ظالمان نکنید که موجب می شود آتش شما را فرو گیرد» ( هود 113 )
❕چگونه ممکن است که ما چشم خود را بر این آیات ببندیم و بر خلاف حکم این آیات ، تا زمان ظهور از ظالمین اطاعت کنیم و قیام نکنیم ، در حالی که امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« روایتی که از ما نقل می شود را تصدیق نکنید مگر زمانی که موافق با کتاب خدا باشد » « لا تصدق علینا الا ما وافق کتاب الله »
📚وسائل الشیعه ج 27 ص 123
2⃣یا در روایات می بینیم که از اطاعت از ظالمین نهی شده است .
👌پیامبر گرامی فرمود ؛
« چون روز قيامت شود، ندا دهنده اى ندا مى دهد: «كجايند ستمگران و ياران آنها؟ هر كسى كه دواتى براى آنان ليقه كرده، يا سرِ كيسهاى را براى آنان بسته، يا قلمى براى آنان در مركّب فرو برده است، اينان را نيز با ستمگران محشور كنيد!».
📚ثواب الاعمال ص 309
❕در روایت دیگر آمده است ؛
« ستمگر را در ستمش کمک نکنید ، که برتری شما از بین می رود »
📚الفقیه ج 4 ص 400
👌امام صادق ع فرمود ؛
« کسی که بقاء ظالمین را دوست داشته باشد ، پس دوستدار آن است که خداوند عصیان شود »
📚الکافی ج 5 ص 108 _ معانی الاخبار ص 253
👌و فرمود ؛
« عامل به ظلم و یاری کننده ظالم و راضی به ظلم ، شریکان سه گانه اند »
📚الکافی ج 2 ص 333
❕علی ع فرمود ؛
« دشمن ظالم و یاور مظلوم باشید » « کونا للظالم خصما و للمظلوم عونا »
📚نهج البلاعه نامه 47
👌بنابراین ترک قیام در برابر حکومت ظالمین ، تقویت و یاری آنان است که به حسب این روایات ممنوع است و روایاتی که می گوید تا زمان ظهور باید در برابر ظالم سکوت کنید ، چون بر خلاف این روایات مشهور و موافق قرآن است ، برای ما قابل پذیرش نیست ، ما ماموریم که روایتی را که بر خلاف روایات مشهور اهل بیت علیهم السلام است را طرد کنیم ، چنان که راوی می گوید ؛
« از امام باقر ع پرسيدم ؛دو خبر يا حديث متعارض از شما نقل مى شود.كداميك را بپذيريم؟ فرمود: آن را كه بين اصحاب تو مشهور است و شاذّ نادر را رها كن »
📚بحار الانوار ج 2 ص 246
3⃣روایاتی که دستور به سکوت در برابر ظالم به صورت مطلق تا زمان ظهور می دهد ، موافق روایات اهلسنت و بر خلاف روایات فوق الذکر شیعه است و باید طرد شود ، زیرا اهلسنت عقیده به اطاعت از حکام ظالم دارند و از پیامبر نقل می کنند که فرمود ؛
«مَنْ رَأَى مِنْ أَمِيرِهِ شَيْئًا يَكْرَهُهُ فَلْيَصْبِرْ عَلَيْهِ فَإِنَّهُ مَنْ فَارَقَ الجَمَاعَةَ شِبْرًا فَمَاتَ، إِلَّا مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً»
«هر کس از امیر و حاکم خود چیزی را ببیند که ناخوشایندش باشد، باید بر آن صبر کند. چرا که اگر کسی به اندازه یک وجب، از جماعت مسلمین جدا شود، و سپس بمیرد، به مرگ جاهلی مرده است. »
📚صحیح بخاری ج 11 ص 9 _ صحیح مسلم ج 3 ص 1477
👌و نقل می کنند که فرمود ؛
« پس از من پیشوایانی بر مسند قدرت خواهند نشست که از هدایت من بهره نبرده اند و به سنت من عمل نکرده و در میان آنها افرادی خواهند بود که در شکل و پوست آدمیزاد اما قلب آنها قلب شیطان است . به سخنان آنان گوش ده و از فرمانشان اطاعت کن اگر شما را مورد ضرب و شتم قرار داده و اموال شما را غارت کردند وظیفه شما اطاعت و فرمانبرداری آنهاست»
📚صحیح مسلم ج 3 ص 1476 _ سنن بیهقی ج 8 ص 159 _ کنزالعمال ج 5 ص 309
❕احمد بن حنبل می گوید ؛
« شنیدن و اطاعت کردن برای امیر و حاکم مومنین واجب است ، چه حاکم نیکوکار باشد و چه بدکار و فاجر و هرکس بر امام مسلمین خروج کند و در حال خروج بر او بمیرد ، به مرگ جاهلیت مرده است »
📚تاریخ المذاهب الاسلامیه ، ابی زهره ، ج 2 ص 322
❕یا در کتاب شرح عقیده الطحاویه که از کتب مشهور در حوزه های اهلسنت است آمده است ؛
« جایز نمی دانیم خروج بر حاکمان و ولاه امرمان را ، اگرچه آنان اهل جور و ستم باشند »
📚شرح العقیده الطحاویه ص 110
❕شیخ اشعری نیز به این نکته تصریح می کند ؛
📚مقالات الاسلامیین ص 323
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌ما ماموریم ، روایاتی را که موافق با عقیده اهلسنت و مخالف با قرآن و روایات مشهور اهلبیت ع است را طرد کنیم ، زیرا چنین روایاتی از روی تقیه ، موافق عقیده اهلسنت صادر شده است .
❕لذا می بینیم راوی از امام صادق علیه السلام سوال کرد که ؛
« دو خبر از شما می بینیم که یکی از آنها موافق اهل سنت و دیگری مخالف عقیده اهل سنت است ، کدام خبر را اخذ کنیم ؟ امام علیه السلام فرمود آن خبری را که👈 با اهل سنت مخالف است ،👉 آن را اخذ کنید چرا که رشد و هدایت در آن است »
📚 الکافی ج 1 ص 68
❕در گذشته در این رابطه ، توضیحات بیشتری داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2227
🔸ادامه 👇
👌ما ماموریم ، روایاتی را که موافق با عقیده اهلسنت و مخالف با قرآن و روایات مشهور اهلبیت ع است را طرد کنیم ، زیرا چنین روایاتی از روی تقیه ، موافق عقیده اهلسنت صادر شده است .
❕لذا می بینیم راوی از امام صادق علیه السلام سوال کرد که ؛
« دو خبر از شما می بینیم که یکی از آنها موافق اهل سنت و دیگری مخالف عقیده اهل سنت است ، کدام خبر را اخذ کنیم ؟ امام علیه السلام فرمود آن خبری را که👈 با اهل سنت مخالف است ،👉 آن را اخذ کنید چرا که رشد و هدایت در آن است »
📚 الکافی ج 1 ص 68
❕در گذشته در این رابطه ، توضیحات بیشتری داده ایم ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/3523
4⃣اگر هم وجه تقیه ای بودن این روایات را نادیده بگیریم , باز هم گفتنی است که این روایات مربوط به افرادی است که با انگیزه های منافع شخصی قیام می کنند و مردم را به جای آنکه دعوت به خداوند کنند , دعوت به خود می کنند , لذا در این روایات از چنین افرادی با عنوان " طاغوت " یاد شده است , اما اگر قیام برای دعوت به خداوند و از بین بردن ظالم باشد , به مقتضای آیات و روایات فوق الذکر که دستور به قیام در برابر ظالم را می دهد , چنین قیام کردنی مرضی خداوند و اهلبیت علیهم السلام است , لذا می بینیم که اهلبیت علیهم السلام قیام زید بن علی را تایید کنند , زیرا اگر چه قیام زید قبل ظهور امام مهدی علیه السلام بود اما چون قیامش برای احیاء دستورات خداوند و دعوت به خداوند و اهلبیت علیهم السلام بود , لذا اهلبیت ع قیام او را تایید کردند و او را شهید فی سبیل الله معرفی می کردند , در ذیل مفصل توضیح داده ایم :
https://t.me/Rahnamye_Behesht/3849
https://t.me/Rahnamye_Behesht/3523
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#پاسخ_به_ادعای_ملحد_در_مورد_نماز_خواندن_خداوند
🤔#پرسش
❔آيا ميدانيد خود الله هم نماز ميخواند؟
▪️آيا ميدانيد الله در نماز از خودش تعريف و تمجيد ميكند؟
پيامبر اسلام ميگويد:
وقتى به نزد الله رفتم در حال نماز خواندن بود.
مشروح اين روايت را در متن زير بخوانيد و بيش از پيش با الله مسلمانان آشنا شويد :)
آدرس منبع اين روايت:
اصول كافي جلد ١ ص ٤٤٣ ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌روایت مورد استناد معاند ، این نقل از کتاب کافی شریف است که ابو بصير از امام صادق عليه السلام پرسيد ؛
« چند مرتبه پیامبر را به معراج بردند؟ امام ع فرمود: دو مرتبه، و جبرئيل او را در مقامى نگه داشت و گفت: در جايت بايست اى محمد! زيرا در جايى ايستاده اى كه هرگز هيچ فرشته و پيغمبرى در آنجا نايستاده است، همانا پروردگارت در « صلاه » است، فرمود: اى جبرئيل! چگونه صلاتی ؟ گفت: ميفرمايد: سبوح، قدوس، منم پروردگار ملائكه و روح كه رحمتم بر غضبم پيشى دارد .... »
«كَمْ عُرِجَ بِرَسُولِ اللَّهِ ص فَقَالَ مَرَّتَيْنِ فَأَوْقَفَهُ جَبْرَئِيلُ مَوْقِفاً فَقَالَ لَهُ مَكَانَكَ يَا مُحَمَّدُ فَلَقَدْ وَقَفْتَ مَوْقِفاً مَا وَقَفَهُ مَلَكٌ قَطُّ وَ لَا نَبِيٌّ إِنَّ رَبَّكَ يُصَلِّي فَقَالَ يَا جَبْرَئِيلُ وَ كَيْفَ يُصَلِّي قَالَ يَقُولُ سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ أَنَا رَبُّ الْمَلَائِكَةِ وَ الرُّوحِ سَبَقَتْ رَحْمَتِي غَضَبِي »
📚الکافی ج 1 ص 443
👌این که در این روایت تعبیر « ان ربک یصلی » آمده است ، ملحد گمان کرده است که تعبیر « یصلی » به معنای نماز خواندن است ، در حالی که واژه « صلاه و یصلی » به معنای طلب رحمت و غفران و دعا برای غفران است ؛ « الصلاه ؛ الدعاء و الاستغفار » « صلاه به معنای دعا و استغفار است »
📚لسان العرب ج 14 ص 464
👌و اگر به نماز هم « صلاه » می گویند ، چون در آن دعا و طلب رحمت الهی وجود دارد ؛ « سمیت الصلاه لما فیها من الدعا و الاستغفار »
📚همان منبع _ مفردات الفاظ القرآن ج 1 ص 491
❕و وقتی صلاه و صلوات به خداوند نسبت داده می شود مانند تعبیر « یصلی ربک » ، به معنای آن است که خداوند ، رحمت و برکت خود را نصیب افراد می کند ؛ « الصلاه من الله رحمه ، صلاه الله علی رسوله : رحمته له »
📚لسان العرب ج 14 ص 464
❕مثلا خداوند می فرماید ؛
« هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَ مَلائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ كانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيماً » ( احزاب 43 )
👌طبق ترجمه ملحد باید بگوییم « یصلی علیکم » ، یعنی خداوند برای شما نماز می خواند ❗️❗️در حالی که مطابق آنچه در معنای صلاه خداوندی گفتیم ، ترجمه آیه شریفه چنین می شود ؛
« او كسى است كه بر شما درود و رحمت مى فرستد و فرشتگان او (نيز براى شما تقاضاى رحمت مى كنند) تا شما را از ظلمات (جهل و شرك و گناه) به سوى نور (ايمان و علم و تقوى) رهنمون گردد، او نسبت به مؤمنان مهربان است. »
❕در آیه دیگر می فرماید ؛
« إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيما » ( احزاب 56 )
👌طبق ترجمه ملحد ، باید بگوییم که خداوند و فرشتگان برای پیامبر ، نماز می خوانند ❗️❗️در حالی که ترجمه صحیح چنین است ؛
« خداوند و فرشتگانش بر پيامبر درود مى فرستند، اى كسانى كه ايمان آورده ايد بر او درود فرستيد و سلام گوئيد و تسليم فرمانش باشيد. »
❕بر همین اساس ، امام کاظم علیه السلام فرمود ؛
«صلاة اللّه رحمة من اللّه و صلاة الملائكة تزكية منهم له، و صلاة المؤمنين دعاء منهم له »
❕« صلوات خداوند رحمتى از ناحيه او است و صلوات ملائكه، تقديس و پاك شمردن آنها است نسبت به پيامبر و صلوات مؤمنين، دعا و تقاضاى رحمت است از آنها براى پيامبر »
📚ثواب الاعمال ص 156 _ بحار الانوار ج 91 ص 58
👌بنابراین ، در روایت مورد استناد معاند هم اگر تعبیر « ان ربک یصلی » ، آمده است ، یعنی خداوند با گفتن این جملات که من سبوح و قدوس و رب فرشتگان و روح هستم ، و رحمتم بر غضبم ، سبقت دارد ، خداوند با گفتن این جملات رحمت و مغفرت خود را شامل بندگانش می کند ، یا شامل انبیاء و امامان می کند ، یا شامل پیامبر گرامی اسلام می کند ، چنان که علامه مجلسی در شرح روایت می نویسد ؛
« مقصود از تعبیر « ان ربک یصلی » ، آن است که خداوند ترحم کرده و رحمت خود را بر بندگانش ظاهر می کند یا شامل انبیاء و اوصیاء علیهم السلام می کند ، یا رحمتش را تنها شامل پیامبر اسلام می کند » « ان ربک یصلی ای یترحم و یظهر رحمته علی عباده او یصلی علیک بان یکون المراد بالرحمه الانبیاء و الاوصیاء علیهم السلام کما مر فی الاخبار او المعنی رحمتی علیک کما ورد فی خبر آخر »
📚مراه العقول ج 5 ص 201
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#آخوند_خراسانی_و_ولایت_فقیه
🤔#پرسش
❔خواستم بدانم که آیا واقعاً این موضوع درست است که مرحوم آخوند خراسانی ولایت فقیه را نفی میکردند؟اگر این مطلب درست است دلایل ایشان چه بوده است ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌ما با دلائل قطعی از آیات و روایات ، ضرورت تشکیل حکومت اسلامی برای اجرایی احکام اسلام در جامعه و زمامداری فقیه را ثابت کردیم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3507
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2229
❕و هیچ فقیه و صاحب نظری نمی تواند ، بر خلاف این سخن ، سخن بگوید ، چنان که مرحوم صاحب جواهر می گوید ؛
« کسی که در ولایت فقیه وسوسه کند طعم فقه را نچشیده است و معنا و رمز کلمات معصومین را نفهمیده است» « ما ذاق طعم الفقه شیئا و لا فهم من لحن قولهم »
📚جواهر الکلام،ج 21 ص 397
❕بنابراین اگر کسی بگوید که افرادی ولایت فقیه را قبول ندارند ، این گواه بر جهل و نا آگاهی کسی است که منکر ولایت فقیه است .
👌آخوند خراسانی هم مخالف ولایت فقیه نبوده است ، ما پاسخی را که در « نرم افزار پرسمان » در این زمینه ارائه داده اند ، در اینجا نقل می کنیم ؛
❕« مرحوم آخوند خراسانى قطعا يكى از معتقدين به ولايت مطلقه فقيه هستند و اساسا يكى از نقدهايى كه ايشان به مرحوم شيخ انصارى در كتاب حاشيه بر مكاسب وارد مى كنند درمورد مطلقه بودن ولايت فقيه مى باشد كه شيخ انصارى ظاهرا در كتاب مكاسب نمى پذيرند هر چند در كتاب قضاء، ايشان نيز ولايت مطلقه را قبول مى كنند. و اين در حالى است كه مرحوم آخوند خراسانى ولايت مطلقه فقيه را اثبات مى نمايند. البته آخوند خراسانى ولايت فقيه را از طريق دليل عقلى و با بهره گيرى از تقسيم بندى چهارگانه كارهاى معروف توسط مرحوم شيخ انصارى اثبات مى كند به اين نحو كه يا شارع انجام دادن آن كارهاى معروف را به عهده اشخاص معين گذاشته است، مانند تصرف در اموال كودك كه به عهده پدر يا جد پدرى است يا به عهده گروه خاصى گذاشته است، مانند قضاوت كه به عهده فقهاست يا وظيفه همه مردم است مانند امر به معروف و نهى از منكر و... يا اينكه معروف جزو هيچ كدام از سه دسته فوق نيست.
👌دسته چهارم، خود به دو قسم تقسيم مى شود: در قسم اول فقيه با ادله تشخيص مى دهد كه وجود و وجوب آن معروف منوط به حضور و اذن امام معصوم عليه السلام است، مانند جهاد ابتدايى، يا منوط نيست.
❕اين امورى كه جزو سه دسته گذشته نبوده و منوط به اذن امام عليه السلام هم نيست مانند كليه امور سياسى جامعه كه در ارتباط با حكومت مى باشد و نيز شؤون اجتماعى، اقتصادى، نظامى و فرهنگى كه بايد به وسيله دولتها اداره شود، از قبيل اقامه نظم، برقرارى امنيت.
👌شارع مقدس براى اداره اين امور حتما بايد كسى را نصب كند. آن شخص يا همه مسلمانان هستند يا تنها عادلان و افراد موثق هستند. در هر كدام از سه عنوان اول كه نصب شده باشد، فقيه نيز داخل است ولى اگر فقيه نصب شده باشد، آن عناوين داخل نيستند. پس ثبوت ولايت بر اين امور براى فقيه يقينى و قطعى است و به تعبير آخوند خراسانى فقيه قدر متيقن از ميان افرادى است كه احتمال داده مى شود كه مباشرت يا اذن و نظر او در اداره اين امور معتبر باشد و نسبت به بقيه افراد مشكوك است و اصل عدم ولايت نسبت به ديگر افراد جارى مى شود ؛
📚حاشيه بر مكاسب، آخوند خراسانى، ص. 96 «لكنها موجبه لكون الفقيه، هو القدر المتيقن من بين من احتمل اعتبار مباشرته او إذنه و نظره.» به نقل از سايت حوزه)
❕ همچنين سيره عملى مرحوم آخوند خراسانى در جريانات مشروطه مويد اعتقاد ايشان به ولايت مطلقه فقيه مى باشد چرا كه اقداماتى كه ايشان انجام مى دادند و دستور العمل هايى كه صادر مى نمودند صرفا از جايگاه ولايت مطلقه صادر مى شد و گر نه اعتبارى نداشت.
📚نرم افزار پرسمان ، کلید واژه آخوند خراسانی
👌البته در فضاهای مجازی نامه ای به نقل از آخوند خراسانی منتشر می شود که ولایت فقیه را مورد انکار قرار داده است ، این نامه هیچ گونه انتساب یقینی به آخوند خراسانی ندارد و ساخته و جعل برخی از افراد است و خلاف نوشته ها و عملکرد آخوند خراسانی در تایید مساله ولایت فقیه است .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#خالد_بن_سنان_ع_و_سوره_توحید
🤔#پرسش
🔴 آیا میدانستید که به اعتراف خود مورخان مسلمان، برخی از آیات قرآن از جمله سوره توحید در زمانهای قبل از محمد نیز وجود داشته است و ادعای بینظیر بودن آیات و تحدی قرآن از بیخ و بن باطل است؟!
«...دختر ِخالدبن سنان عیسی (خالد بن سنان پیش از پیامبر اسلام میزیست) پیش پیغمبر آمد و شنید که " قل هو الله احد الله الصمد" میخواند و گفت پدر من نیز همین را میگفت. »
📚منبع: مروج الذهب، ج۱، ص۶۰ ❗️❗️
💠#پاسخ💠
❕یکی از کسانی که شیعه و سنی نقل کرده اند که بعد از نبوت عیسی ع و قبل از نبوت پیامبر گرامی اسلام ، به نبوت و پیامبری مبعوث شد ، خالد بن سنان ع بوده است .
👌شیخ بزرگوار کلینی نقل می کند که امام صادق ع فرمود ؛
« در حالى كه پيامبر اكرم نشسته بود زنى خدمت آن حضرت رسيد. حضرت به آن زن خوشامد گفت ... سپس فرمود ؛
❕اين زن دختر پيامبرى است كه قومش او را تباه كردند، يعنى خالد بن سنان كه آنها را به سوى خدا دعوت كرد و آنها از ايمان آوردن روى گردانيدند، و آتشى بود كه آن را «آتش حدثان» مى ناميدند و هر سال يك بار به سراغ آنها مى آمد و برخى از آنها را در كام خود فرو مى برد. اين آتش همه ساله در هنگام معيّنى مى آمد. آن پيغمبر به آنها فرمود: اگر من اين آتش را از شما دور كنم ايمان مى آوريد؟
❕گفتند: آرى، پس آن پيغمبر جامه خود را در برابر آن آتش گرفت و آن را از ايشان برگرداند و به دنبال آن رفت تا به درون غارى وارد شد كه آن آتش، از آن بيرون مى آمد، و آن مردم بر درب آن غار نشستند و چنان پنداشتند كه آن پيغمبر ديگر نخواهد توانست از اين غار بيرون آيد. پس ديدند كه او بيرون آمد در حالى كه مىگفت: اين است اين است [يعنى اين است اعجاز من] و همه اينها از اين است [يعنى از سوى خداست].
👌بنى عبّاس گمان بردند كه من بيرون نيايم ولى بيرون آمدم در حالى كه پيشانيم تر است. سپس به آنها فرمود: اينك آيا به من ايمان مى آوريد؟ گفتند: نه. فرمود: پس من در فلان روز مى ميرم و چون مردم مرا به خاك بسپاريد، و بزودى گله گورخرى كه پيشاپيش آنها خر دم بريده اى قرار دارد بيايد تا بر سر قبر من بايستد، و چون چنين شد قبر مرا بشكافيد و هر چه خواهيد از من بپرسيد.
❕هنگامى كه آن پيغمبر از دنيا رفت و روز موعود فرا رسيد و گورخران بر سر گور آن جمع شدند، مردم خواستند قبرش را بشكافند ولى با خود گفتند: تا زنده بود به او ايمان نياورديد پس چگونه پس از مرگش به او ايمان خواهيد آورد، و اگر قبر او را نبش كنيد پيوسته ننگى را بر دوش خود خواهيد داشت، پس او را رها كنيد، و بدين ترتيب او را به حال خود گذاردند. »
📚الکافی ج 8 ص 342
👌در دعای « ام داود » نیز از خالد بن سنان ع یاد شده است ؛
📚مصباح المتهجد ، ج 2 ص 809
❕شیخ صدوق می نویسد ؛
« ميان رسول اكرم و عيسى عليهما السّلام پيامبران و امامانى بودند كه مستور و خائف بودند كه از زمره آنها خالد بن سنان عبسى پيامبرى است كه هيچ كس منكر آن نيست و آن را دفع نمى كند. زيرا اخبار نبوّت او مورد اتّفاق خاصّ و عامّ و مشهور است و دخترش زنده بود تا رسول خدا را درك كرد و بر پيامبر درآمد و رسول خدا فرمود: اين دختر پيامبرى است كه قومش او را ضايع كردند و قدرش را ندانستند و او خالد بن سنان عبسى است كه پنجاه سال قبل از مبعث پيامبر اكرم مبعوث شد و نسب او چنين است: خالد بن سنان بن بعيث بن مريطة بن محزون بن مالك بن غالب بن قطيعة بن عبس »
📚کمال الدین ج 2 ص 659
❕اهلسنت نیز از پیامبر گرامی ص روایت می کنند که فرمود ؛
« خالد بن سنان ، پیامبری بود که قومش او را تباه کردند » « ذاک نبی ضیعه قومه »
📚مجمع الزواید ، ج 8 ص 214 _ المستدرک علی الصحیحین ، ج 2 ص 598 _ المصنف ابن ابی شیبه ، ج 7 ص 560
❕ابن حجر در کتاب « الاصابه » ، مفصلا اخباری پیامبری او را طبق منابع اهلسنت ، ذکر می کند ؛
📚الاصابه ج 2 ص 309
🔸ادامه 👇