❗️توضیحی پیرامون طلاقهای زیاد امام حسن علیه السلام :
👌جریانهای معاند همواره مطرح می کنند که مطابق روایات شیعه , امام حسن علیه السلام همسران زیادی می گرفت و آنان را طلاق می داد تا جایی که امام صادق ع به نقل از امیر مومنان ع فرمود که علی ع بر منبر رفتند و از مردم خواستند که دخترانشان را به همسری امام حسن ع در نیاورند , زیرا امام حسن ع فردی پر طلاق و مطلاق است .
❗️پاسخی که ما به این اشکال می دهیم آن است که این جریان یک جعل تاریخی است که توسط دشمنان امام حسن ع ساخته و پرداخته شده است و در کتابهای تاریخی اهلسنت راه یافته است . برخی در این رابطه می نویسند :
"واقعيت اين است كه منصور دوانيقى، نقش اصلى را در چنين تهمت بزرگى بر عهده داشت. هنگامى كه وى در سال 137 به خلافت رسيد، با هدف خاموش كردن نهضتهاى علويان و سادات حسنى و كاستن از محبوبيت و نفوذ آنها در بين مردم، چنين اتهامى را در خطبهاى كه در برابر عدهاى از اهل خراسان ايراد نمود، بر زبان آورد .
👌از نكات برجسته و مورد توجه زندگى پربار امام حسنعليه السلام، تربيت فرزندانى انقلابى و ظلمستيز است كه همواره، همراه پدر خويش در كوفه و مدينه بودند و بعد از شهادت آن بزرگوار، يار باوفاى امام زمان خود، حسين بن علىعليه السلام شدند. آنان پدر را برترين الگوى رفتارى و تربيتى خويش مىدانستند و مىكوشيدند آينه تمام نماى حسنى باشند. بسيارى از ايشان، مجسمه تقوا، شجاعت، صداقت، رأفت، مهربانى، سخاوت و عدالت بودند. آنها بازوانى قوى براى عموى والامقام خود و پيروى مخلص و جانبركف براى او بودند. حضور هفت يا هشت تن از آنها در صحنه كربلا، بالاترين گواه بر اين مدعا است. از جمله آنها حسن بن حسن معروف به «حسن مثنى» است كه در زمان امام حسينعليه السلام، مسئول موقوفات و صدقات اميرمؤمنانعليه السلام و زيد بن حسن متولى موقوفات رسول خداصلى الله عليه وآله شد.
❗️در دوران حاكميت بنىاميه و بنىعباس، بسيارى از نوادگان امام مجتبىعليه السلام، پرچمدار نهضتهاى اسلامى بر ضد حاكمان ستمگر زمان خود بودند و يا به صورت آشكار، با آنها مخالفت مىكردند همچون عبداللَّه بن حسن بن حسن و حسين بن على بن حسن بن حسن.
👌منصور دوانیقی برای کاستن از وجاهت فرزندان امام حسن ع تهمت مطلاق بودن امام حسن ع را ساخت و به صورت گسترده در جامعه اسلامی منتشر ساخت "
📚لوح فشرده پرسمان , کلید واژه ازدواجهای امام حسن ع
❕بنابراین قضیه مذکور یک تهمت از سوی دشمنان امام حسن ع بوده است که متاسفانه علمای اهلسنت ناقلان اصلی این داستان بوده و این جعل را در کتابهای خود آورده اند و به دروغ نسبت داده اند که علی ع مردم را بر حذر می داشت که به امام حسن ع همسر دهند , زیرا امام حسن ع فردی مطلاق است : " و قد كان على يقول لأهل الكوفة: لا تزوجوه فإنه مطلاق، فيقولون و الله يا أمير المؤمنين لو خطب إلينا كل يوم لزوجناه منا من شاء ابتغاء في صهر رسول الله صلّى الله عليه و سلّم. "
📚البدایه و النهایه , ابن کثیر , ج ٨ ص ٣٨ _ تاریخ الاسلام ذهبی ج ٤ ص ٣٧ _ الطبقات الکبری , خامسه ١ ص ٣٠٢
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
👌اما ما معتقدیم که این نسبت به امام حسن ع صحیح نیست , زیرا در روایات ما آمده است که خداوند از افراد پر طلاق نفرت دارد : " إنَّ اللَّهَ عز و جل يُبغِضُ كُلَّ مِطلاقٍ ذَوّاق "
📚الكافي: ج 6 ص 55 ح 4
👌امام حسن علیه السلام مطیع ترین مردمان نسبت به خداوند بوده است و هیچگاه کاری را که خداوند از آن نفرت دارد را انجام نمی داده است , چنان که در روایت آمده است :
"امام حسن ع عابدترین مردمان و زاهدترین و برترین مردم در زمانش بوده است " " أَنَّ الْحَسَنَ بْنَ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ ع كَانَ أَعْبَدَ النَّاسِ فِي زَمَانِهِ وَ أَزْهَدَهُمْ وَ أَفْضَلَهُم "
📚الأمالي( للصدوق)، النص، 178
👌و یا در نقل دیگر آمده است که در شرف و قرب و مقام در نزد خداوند , از مردم عادی هیچکس بر امام حسن ع پیشی نگرفته بود : " ُ مُحَمَّدُ بْنُ إِسْحَاقَ قَالَ: مَا بَلَغَ أَحَدٌ مِنَ الشَّرَفِ بَعْدَ رَسُولِ اللَّهِ ص مَا بَلَغَ الْحَسَنُ بْنُ عَلِي "
📚إعلام الورى بأعلام الهدى (ط - القديمة)،ص: 211
👌بنابراین روایات مطلاق بودن امام حسن ع با شخصیت شریف و بی همتای ایشان همخوانی ندارد و این قضیه از ساخته های اهلسنت و دشمنان امام حسن ع بوده است و اگر در برخی از روایات شیعه هم این نسبت مطلاق بودن به امام حسن ع نسبت داده شده است :
📚وسایل الشیعه ج ٢٢ ص ٩ باب ٢
❗️این روایات از روی تقیه و موافق با اعتقاد دشمنان امام حسن ع صادر شده است , زیرا حکام وقت و مثلا منصور دوانیقی , امامان علیهم السلام و امام صادق ع را تحت فشار قرار می دادند تا ائمه ع گفته های آنان را تایید کنند و موافق سخن آنان , سخن بگویند و آن بزرگواران هم از روی تقیه , موافق با اعتقاد این حکام ظالم سخن می گفتند و نسبت مذکور را به امام حسن ع دادند , اما خودشان تصریح می کردند که چنین روایاتی تقیه ای بوده و از روی فشار صادر شده است و شیعیان باید به خلاف محتوای این روایات عمل کنند .
❕راوی از امام صادق علیه السلام سوال کرد که ؛
« دو خبر از شما می بینیم که یکی از آنها موافق اهل سنت و دیگری مخالف عقیده اهل سنت است ، کدام خبر را اخذ کنیم ؟ امام علیه السلام فرمود آن خبری را که👈 با اهل سنت مخالف است ،👉 آن را اخذ کنید چرا که رشد و هدایت در آن است » « وَجَدْنَا أَحَدَ الْخَبَرَيْنِ مُوَافِقاً لِلْعَامَّةِ وَ الْآخَرَ مُخَالِفاً لَهُمْ بِأَيِّ الْخَبَرَيْنِ يُؤْخَذُ قَالَ مَا خَالَفَ الْعَامَّةَ فَفِيهِ الرَّشَاد »
📚 الکافی : ج 1 ص 68
❕بنابراین روایاتی از شیعه که می گوید امام حسن ع مطلاق بوده است و علی ع مردم را نهی کرد که به امام حسن ع همسر دهند , تقیه ای بوده و موافق با روایات اهلسنت صادر شده است , و حجیت ندارد و ما ماموریم که خلاف محتوای این روایات تقیه را بپذیریم , در ذیل پیرامون چرایی روایات تقیه ای بیشتر توضیح داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4061
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
ipasookh.ir
15.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥کلیپ تصویری :
❓چرا روزه خواری علنی در ماه رمضان جرم است و مجازات دارد !!!!
❓آیا از دید مسلمین غذا خوردن در طول سال در برابر گرسنگان اشکال ندارد و فقط در ماه رمضان ممنوعیت دارد !!!!
👌پاسخ را در کلیپ بالا ببینید .
@Rahnamye_Behesht
ارث بردن امام علیه السلام از اموال مردم !!!
🤔#پرسش :
❓ثقة الأسلام كليني در ص ١٢ از جلد ٧ كتاب كافى در مورد قضاوت كردن امام كاظم چنين مينويسد: محمّد بن نعيم صحّاف گويد: محمّد بن ابى عميره، پارچه فروش، از دنيا رفت و مرا وصى خود ساخته بود، وارث او فقط همسرش بود، وارث ديگرى نداشت، من به امام كاظم نوشتم و كسب تكليف نمودم. امام در پاسخ من نوشت: يك چهارم ميراث را به همسرش بده و سه چهارم باقى را برای ما بفرست !!!!
▪️متن عربى: حميد بن زياد عن الحسن بن محمد بن سماعة عن محمد بن الحسن بن زياد العطار عن محمد بن نعيم الصحاف قال: مات محمد بن أبي عمير بياع السابري و أوصى إلي و ترك امرأة له و لم يترك وارثا غيرها فكتبت إلى العبد الصالح فكتب إلي أعط المرأة الربع و احمل الباقي إلينا
▪️ادمين:
چرا بايد ارث شخصى به جاى رسيدن به همسرش به امام کاظم برسد !!!!
💠#پاسخ💠
👌برخی از فقها به حسب روایت مذکور و روایات دیگر , فتوا می دهند که اگر مردی بمیرد و وارثی جز همسرش نداشته باشد , یک چهارم اموالش به همسرش می رسد و ما بقی به امام علیه السلام می رسد , چنان که مرحوم امام خمینی می گوید :
" اگر وارث او منحصر به زوجه و امام عليه السلام باشد، ربع تركه او مال زوجه و بقيه مال امام عليه السلام است. "
📚تحرير الوسيلة(ترجمه فارسى)، ج2، ص: 390
👌البته به حسب روایتی , در صورتی که همسر مذکور با میت مرد در کنار زوجیت , قرابت و خویشاوندی هم داشته باشد , در این صورت تمام اموال مرد به همسرش به ارث می رسد و به امام علیه السلام چیزی نمی رسد :
" سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ الرِّضَا ع عَنْ رَجُلٍ مَاتَ وَ تَرَكَ امْرَأَةً قَرَابَةً لَيْسَ لَهُ قَرَابَةٌ غَيْرَهَا قَالَ يُدْفَعُ الْمَالُ كُلُّهُ إِلَيْهَا. "
📚تهذیب الاحکام ج ٩ ص ٢٩٥
👌به هر حال آنجایی که بخشی از اموال میت به امام علیه السلام به ارث می رسد , امام ع آن مال را صرف فقراء و نیازمندان می کند نه آنکه برای خودش بردارد , چنان که در روایتی به این نکته تصریح شده است که وقتی یک چهارم سهم همسر داده شد , ما بقی که سهم امام علیه السلام است , به فقراء و نیازمندان داده می شود :
" إِنْ لَمْ يَكُنْ لَهُ وَلَدٌ فَالرُّبُعُ وَ تَصَدَّقَ بِالْبَاقِي عَلَى مَنْ تَعْرِفُ أَنَّ لَهُ إِلَيْهِ حَاجَةً إِنْ شَاءَ اللَّهُ. "
📚الکافی ج ٧ ص ١٢٧
👌مثلا اگر کسی بمیرد و هیچ وارثی نداشته باشد , تمام اموالش به امام علیه السلام می رسد : " عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الْأَوَّلِ ع قَالَ: الْإِمَامُ وَارِثُ مَنْ لَا وَارِثَ لَهُ. "
📚الكافي (ط - الإسلامية)، ج7، ص: 169
❗️امام علیه السلام این اموال به ارث رسیده به خودش را صرف فقراء و ضعیفان شهر می کند , نه آنکه برای خودش بردارد , چنان که امیر مومنان علیه السلام چنین می کرد :
" كَانَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع يُعْطِي مِيرَاثَ مَنْ لَا وَارِثَ لَهُ فُقَرَاءَ أَهْلِ بَلَدِهِ وَ ضُعَفَاءَهُم "
📚وسائل الشیعه ج ٢٦ ص ٢٥٥
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
ipasookh.ir
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
ـ✨🌼✨🌼
ـ🌼✨🌼 ﷽
ـ✨🌼
ـ🌼
❗️پاسخ به برخی پرسش ها و شبهات پیرامون شب های قدر ؛
1⃣اگر اعمال انسان شب قدر مقدر می شود پس تکلیف اختیار انسان چه می شود؟ آیا ما مجبور به انجام دادن امور مقدر شده هستیم؟
🔘https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2112
2⃣آیا با سوره قدر و نزول فرشتگان در شب قدر می توان اثبات وجود امام زمان علیه السلام را کرد؟
🔘https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1154
3⃣ پاسخ به متنی در مورد شب قدر ؛
❕ «حاجی تا صبح قرآن به سر گرفت و گناهانش بخشیده شد اما کارگر خسته و دل خسته بعد از افطار خوابش برد و گناهان امسالش به گناهان سال قبلش اضافه شد این است اعتقادات مردم سرزمین من »❗️
🔘 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/962
4⃣چرا شب قدر بین چند شب مخفی است و چندین شب به عنوان شب قدر معرفی شده است؟ فلسفه آن چیست؟
🔘https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/972
5⃣اگر قرآن در شب قدر نازل شده است چگونه می گوییم که قرآن در طول 23 سال نازل شده است؟
🔘https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3387
🔘https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3654
6⃣با توجه به اختلاف افق در کشورهای مختلف ، چگونه می توان شب قدر را درک کرد؟
🔘https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3423
7⃣شب قدر واقعی کدام شب است؟
🔘https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3423
8⃣آیا مراسم قرآن به سر گرفتن در شب قدر ، در منابع معتبر آمده است؟
🔘https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1153
9⃣آیا امت های گذشته نیز شب قدر داشته اند؟
🔘https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3419
0⃣1⃣با یک اهل سنت بحثم شد بهم گفت شما که دعای جوشن کبیر را در شب قدر می خوانید آیا پیامبر هم میخوند که شما میخونید . خوب من اینو نمیدونم آیا پیامبر میخوند؟
🔘https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2722
1⃣1⃣با توجه به اینکه ِکلمه لیله القدر تنها در دعای مختصره روز بیست و هفتم امده ایا نمیتوان به شب قدر بودن ان شک کرد؟
🔘https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2737
2⃣1⃣فلسفه احیا گرفتن شب قدر در چه نکته ای است؟ چرا باید شب قدر را احیا گرفت؟
🔘https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2566
🔘https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2112
3⃣1⃣برترین اعمال در شب قدر چه می تواند باشد تا بتوانیم فضیلت این شب را درک کنیم؟
🔘https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2111
4⃣1⃣این که در روایتی گفته شد که مقصود از شب قدر حضرت زهرا است یعنی چه؟ شب قدر مگر شبی نیست که قرآن در آن نازل شده است؟
🔘https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2115
5⃣1⃣شب ۲۷ ماه رمضان، از شب های قدر
عنِ النَّبِيِّ صلّی الله علیه و آله قال: أَنَّهَا لَيْلَةُ سَبْعٍ وَ عِشْرِينَ.
إقبال الأعمال، ص66
رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمودند: شب قدر، شب 27 ماه رمضان است. ❗️
🔘https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2144
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
🌼
✨🌼
🌼✨🌼
✨🌼✨🌼
ـ🍃⃟🔘᭄•🍃⃟🔘᭄•🍃⃟🔘᭄•
ـ🔘᭄•🍃⃟🔘᭄•﷽
ـ🍃⃟🔘᭄•
ـ🔘
ـ🍃
⬛️فرا رسیدن ایام #شهادت حضرت #امیر_المومنین_علیه_السلام را تسلیت عرض می کنیم .
✔️پاسخ به چند شبهه و پرسش پیرامون #شهادت حضرت علی علیه السلام ؛
1⃣کانال های ضد دین می گویند علی علیه السلام در محراب مسجد و در حال نماز شهید نشدند و این که ایشان در آن حالت جمله « فزت و رب الکعبه » را به زبان آوردند دروغ است و هیچ کدام در منابع تاریخی نیامده است ؛پاسخ چیست؟
⬛️https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/963
2⃣آیا به راستی مرغابیان هنگام خروج حضرت علی به مسجد شروع به صیحه زدن کردند؟
⬛️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/967
3⃣کانال های وهابی می گویند چرا برای شهادت حضرت علی سیاه می پوشید؟پیراهن سیاه لباس فرعونیان است ❕پاسخ چیست؟
⬛️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/968
4⃣آیا براستی آنچه وهابیت می گویند راست است که ابن ملجم مجتهد بوده و در اجتهادش خطا کرده است و یک ثواب می برد ❕قاتل حضرت علی در منابع شیعه و سنی چگونه معرفی شده است؟
⬛️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/969
5⃣آیا راست است که حضرت علی ابن ملجم را در شب ضربت خوردن از او برای نماز بیدار کردند؟ آیا صحت تاریخی دارد یا شایعه است؟
⬛️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3310
6⃣آیا حضرت علی می دانست که اگر به مسجد برود کشته می شود؟ با این وجود چرا به مسجد رفت؟
⬛️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3308
7⃣چرا حضرت علی در شب نوزدهم که شب قدر است در منزل ماندند و برای عبادت به مسجد نرفتند؟
⬛️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3444
8⃣کانال های وهابی می گویند قبر حضرت علی در نجف نیست و قبر کنونی که در نجف است متعلق به مغیره بن شعبه است ❕پاسخ چیست ؟
⬛️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3173
9⃣آیا کشته شدن حضرت علی علیه السلام اتفاقی عادی بوده است؟ پس از شهادت حضرت علی چه اتفاقات خارق العاده ای در عالم افتاد ؟
⬛️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3450
🔟آیا راست است که می گویند ابن ملجم را آتش زدند و این که حضرت علی علیه السلام دستور به حسن معاشرت با او را دادند دروغ است؟
⬛️https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2720
1⃣1⃣آیا واقعیت دارد که عایشه وقتی خبر شهادت حضرت علی را شنید شادی کرد؟
⬛️https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3451
2⃣1⃣چرا امام حسن علیه السلام ابن ملجم را نبخشید ❗️مگر امام علی توصیه به بخشش قاتل خودش نکرده بود؟ چرا امام حسن بر خلاف وصیت امام علی رفتار کرد؟
⬛️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1157
3⃣1⃣آیا میدانید مزار شریف کجاست ؟ بله در افغانستان است سؤال دوم چرا اسم مزار شریف را بر این شهر گذاشتهاند؟ چون علی ابن ابیطالب در آنجا دفن شده است. لذا به مزار ایشان مزار شریف میگویند و اسم این شهر را به همین نام قرار دادند ❗️
⬛️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3723
4⃣1⃣«ابن ملجم مرادی» یک سردار ایرانی به نام بهمن جازویه اهل رامهرمز بوده که اسیر شده بود و با قتل حضرت علی (ع) انتقام حمله تازیها را گرفت. در ضمن وقت نماز از پشت سر ضربه نزد، بلکه در یک جنگ تن به تن در مسجد غالب شد و ...؟!
⬛️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2117
١٥ _ضربت خوردن على در محراب دروغى ديگر از فرقه جعلى شيعه . یعقوبی از قديمى ترين و معتبرترين مورخين شيعه در مورد ضربت خوردن على در كتاب تاریخ یعقوبی جلد دوم صفحه ٨٣١ مینویسد :
اما عبدالرحمن ابن ملجم بر در مسجد ایستاد و على در تاریکی صبحدم بیرون امد پس مرغابیانى که در خانه بودند در پى او رفتند و بر جامه اش اویختند، پس گفتند: صوائح تتبعها نوائح “فریاد کنندگانی که نوحه گرانى در پى انهاست”
و سر خود را از دریچه مسجد داخل کرد، ابن ملجم شمشیرى بر سرش نواخت ، پس افتاد و فریاد زد بگیریدش..
◼️ چگونه میشود دروغِ « فُزْتُ وَرَبِّ الْكَعْبَةِ » را باور کرد ؟ در حالی که در این نقل خبری از این جمله نیست ❗️❗️
⬛️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3883
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
ipasookh.ir
🍃
🔘
🍃⃟🔘᭄•
🔘᭄•🍃⃟🔘᭄•
🍃⃟🔘᭄•🍃⃟🔘᭄•🍃⃟🔘᭄•
استعمال توتون توسط مرحوم محمد تقی مجلسی در هنگام روزه !!!!
🤔#پرسش :
❓علامه محمد تقى مجلسى عالم بزرگ شیعه توتون مصرف می کرده است !!!!
▪️نعمت الله جزايرى از علماى بزرگ شيعه و از شاگردان علامه مجلسى در ص ٤١ از جلد ٤ كتاب أنوار النعمانيةدر مورد علامه محمد تقى مجلسى مينويسد:
محمد تقى مجلسى حشيش ميكشيد در هنگامى كه روزه مستحبى داشت ولى در روزه واجب(ماه رمضان) بدليل ترس از حرف مردم آنرا ترك ميكرد
▪️متن عربى: انّ التقيّ المجلسي طاب ثراه كان يشربه في صوم التطوع و يترك إستعماله في الصوم الواجب حذرا من كلام العوام ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌یکی از اختلافات در به دست آوردن حکم شرعی که میان علمای شیعه وجود دارد ، این است که مثلا اگر در موردى، به جهت نبودن نصّ و دليل، شك در تكليف داشته باشيم و ندانيم كه چيزى از وجوب و يا حرمت به آن تعلق گرفته يا نه، آيا در صورتى كه آن شىء مشكوك مخالفت شود آیا مجازات دارد يا ندارد ؟
❕بين اصولیون و اخباريان از علمای شیعه ، اختلاف در گرفته است. مشهور از فقها و مجتهدان، بعد از فحص، احتياط را لازم نمى دانند و قائل به برائت شده اند و به اخباريان نسبت داده شده كه آنان قائل به توقّف و احتياط شده اند ؛
📚اخباری گری ، تاریخ و عقاید ، ص 406
👌علامه محمد تقی مجلسی اگرچه از اخباریون بود , اما چنین نبود که در مواردی که نص و روایتی در مورد موضوعی نبود , به صورت مطلق قائل به احتیاط باشد , بلکه او نیز مانند اصولیون اهل برائت جاری کردن بود و به روایت امام صادق ع استناد می کرد که می فرمود :
« همه چيز، تا زمانى كه امرى و نهيى درباره آن به تو نرسيده آزاد است. هر چيزى كه حلال و حرام دارد، همواره براى تو حلال است، تا آنگاه كه به حرام آن يقين پيدا كنى و آن را واگذارى » " الْأَشْيَاءُ مُطْلَقَةٌ مَا لَمْ يَرِدْ عَلَيْكَ أَمْرٌ وَ نَهْيٌ وَ كُلُّ شَيْءٍ يَكُونُ فِيهِ حَلَالٌ وَ حَرَامٌ فَهُوَ لَكَ حَلَالٌ أَبَداً مَا لَمْ تَعْرِفِ الْحَرَامَ مِنْهُ فَتَدَعَهُ. "
📚امالی طوسی ص ٦٦٩
❗️در قضیه استعمال توتون هم میان اخباریون و اصولیون اختلاف بود , اخباریون قائل به حرمت و احتیاط و ممنوعیت استعمال بودند اما اصولیون قائل به برائت و جواز .
👌علامه محمد تقی مجلسی در این قضیه رویه اخباریون افراطی را نمی پسندید و به مانند اصولیون قائل به برائت بود و برای آنکه عملا به اخباریون افراطی نشان دهند که نباید در استنباط مسائل چنین افراط کنند و در هر موضوعی از طریق احتیاط وارد شوند , خود نیز در مواردی شرب توتون می کرد و مثلا توتون استعمال می کرد , تا اخباریون افراطی را متوجه اشتباهشان کند , چنان که برخی در قضیه ای مشابه می نویسند :
" شايان توجه است كه اين كار علامه مجلسى، تلاشى اجتماعى براى جلوگيرى از تندروىهاى اخباريانِ افراطى بوده است . در آن زمان، بازار بگومگو ميان اخباريان و اصوليان داغ بود و به دليل اصرار و تأكيد فراوان اخباريان بر نهى از دخانيات، استفاده از آن به نمادى براى مخالفت با اين اخباريان تبديل شده بود. از اينرو، علامه مجلسى كه خود زعامت حوزه اصفهان و رياست عام در امور مذهبى داشت، با استفاده از موقعيت خويش مى كوشيد تا عملًا با افراط در اخباريگرى بستيزد؛ هرچند خود او نيز اخبارگرا بود و مرام فكرى اش فاصله دورى با اخباريگرى نداشت. "
📚اخباری گری , تاریخ و عقاید ص ١٥٠
❗️البته با توجه به آنکه در زمان کنونی ضررهای استعمال موارد مخدر روشن شده است , حکم شرعی بر ممنوعیت استعمال است , به خلاف زمان سابق که ضررهای مذکور روشن نبوده است , چنان که در ذیل توضیح داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/75
👌اما در مورد استعمال توتون در هنگام روزه , مشهور علمای شیعه معتقدند که دود غلیظ به حلق رسیدن مبطل روزه است ( بنابراین نباید در هنگام روزه دخانیت مصرف کرد , چون دود غلیظی دارد ) :" مشهور رساندن غبار غليظ به حلق را موجب بطلان روزه مىدانند. "
📚فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بيت ، ج5، ص: 542
👌و به روایتی استناد می کنند که این ممنوعیت از آن استفاده می شود : " شَمَّ رَائِحَةً غَلِيظَةً أَوكَنَسَ بَيْتاً فَدَخَلَ فِي أَنْفِهِ وَ حَلْقِهِ غُبَارٌ "
📚التهذیب ج ٤ ص ٢١٤
👌اما مرحوم محمد تقی مجلسی استدلال به این روایت را کافی نمی دانست و معتقد بود که رسیدن غبار و دود غلیظ به حلق چون مصداق خوردن و آشامیدن نیست , لذا مبطل روزه نیست :
📚لوامع صاحبقرانى مشهور به شرح فقيه، ج6، ص: 391
❗️لذا چون مرحوم علامه محمد تقی مجلسی رساندن غبار و دود به حلق را مبطل روزه نمی دانست , در هنگام روزه توتون استعمال می کرد , اما در هنگام روزه واجب و در برابر مردم استعمال نمی کرد , زیرا مردم به پیروی از مشهور علمای شیعه معتقد بودند که رساندن دود و غبار غلیظ به حلق باطل کننده روزه است .
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
پاسخی به جناب رائفی پور در مورد فضیلت امیر مومنان علیه السلام در جریان لیله المبیت !!!!
👌کلیپی از جناب رائفی پور منتشر شده است که با لحنی ناصواب فضیلت امیر مومنان علیه السلام را در جریان لیله المبیت زیر سوال می برد و می گوید که ٢٣٠ هزار شهید ما هم حاضر بودند که بروند و به جای پیامبر اسلام بخوابند ( بنابراین خوابیدن امیر مومنان ع به جای پیامبر در جریان لیله المبیت مساله آنچنانی نبوده است ) .
👌متاسفانه این سخنان بسیار سطحی و ناآگاهانه است , زیرا هم خداوند با نزول آیه در این جریان و هم فرشتگان و هم خود امیر مومنان تصریح می کردند که این فضیلت , فضیلتی است اختصاصی امیر مومنان ع و هیچ کس در این فضیلت با ایشان برابر نیست .
❗️به اندازه ای این فضیلت در نزد خداوند ارزش داشته است که در این رابطه آیه نازل کرد و فرمود :
"وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ " " بعضى از مردم (با ايمان و فداكار، یعنی على ع در" ليلة المبيت" به هنگام خفتن در جايگاه پيغمبر ص)، جان خود را به خاطر خشنودى خدا مىفروشند، و خداوند نسبت به بندگان مهربان است. " ( بقره ٢٠٧ )
❗️«أبو جعفر اسكافى»، استاد شارح مشهور نهج البلاغه ابن أبي الحديد معتزلى، مىگويد:
"قد ثبت بالتّواتر حديث الفراش، ... و لا يجحده الّا مجنون او غير مخالط لاهل الملّة، ... و قد روى المفسّرون كلّهم: انّ قول اللَّه تعالى: و من النّاس من يشرى نفسه ابتغاء مرضات اللَّه انزلت فى علىّ عليه السلام ليلة المبيت على الفراش "
"حديث خوابيدن على عليه السلام در بستر پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله و سلم به تواتر ثابت شده و قابل انكار نيست؛ بنابراين جز انسان ديوانه و مجنون، يا كسى كه با مسلمانان معاشرتى ندارد، هيچ كس چنين روايتى را انكار نمىكند، (زيرا) تمام مفسّران قرآن كريم اتّفاق نظر دارند كه آيه شريفه «وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي ...» در ليلة المبيت، در شأن على عليه السلام نازل گشته است. "
📚شرح نهج البلاغه ابن أبي الحديد، جلد 13، صفحه 261.
❗️خود امیر مومنان ع در روز شوری به جریان لیله المبیت به عنوان یک فضیلت اختصاصی برای خودش استناد کرد و دیگران هم تایید کردند : " فذكر فضائله (عليه السلام)، و يقولون بالموافقة، و ذكر علي (عليه السلام) في ذلك: «فهل فيكم أحد نزلت فيه هذه الآية: وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ لما وقيت رسول الله (صلى الله عليه و آله) ليلة الفراش غيري» قالوا: لا. "
📚امالی طوسی ص ٥٥١
👌و در کنار خداوند , حتی فرشتگان هم تصریح می کردند که فضیلت جریان لیله المبیت اختصاصی امیر مومنان ع است و کسی با او در این فضیلت شریک نیست .
❗️در نقل آمده است :
" خداوند در شبى كه على عليه السلام در بستر پيامبر خوابيد، خطاب به جبرئيل و ميكاييل فرمود: شما دو نفر برادر هستيد، اگر خداوند بخواهد عمر يكى از شما را بگيرد، آيا ديگرى حاضر است فداكارى كند و از عمر خودش به او بدهد؟
❗️هيچ كدام سخنى نگفتند و آمادگى خويش را براى اين امر اعلان نكردند! خداوند به آنها فرمود: به خانه پيامبر ما در روى زمين نگاه كنيد، ببينيد چگونه على براى حفظ جان پيامبر، زندگى خويش را به خطر انداخته است! برويد و مواظب على باشيد. جبرئيل و ميكاييل به زمين آمدند و در خانه پيامبر اسلام حاضر شدند. جبرئيل بالاى سر على عليه السلام و ميكاييل پايين پاى آن حضرت ايستاد تا از جان على محافظت كنند. سپس آن دو خطاب به على عليه السلام گفتند: بَخٍّ بَخٍّ لَكَ يَا بْنَ ابى طالِبٍ، مَنْ مِثلُكَ؟ وَ قَدْ باهَى اللَّهُ بِكَ مَلائِكَةَ السَّماواتِ و فاخَرَ بِكَ " على جان به تو تبريك مىگوييم، چه كسى مثل توست؟ در حالى كه خداوند متعال به خاطر تو بر ملائكه آسمان مباهات و افتخار كرد. "
📚مناقب ابن شهر آشوب ج ٢ ص ٦٤ _ شواهد التنزیل ج ١ ص ٩٦ _ ١٣٣ ( به نقل از البرهان فی تفسیر القرآن ج ١ ص ٤٤٤ )
👌بنابراین فضیلت مذکور اختصاصی امیر مومنان ع است و هیچ کس در آن فضیلت نمی تواند با ایشان شریک باشد .
💠#ادامه 👇
💠ادامه 👇
❕بله شهدای والا مقام ایران اسلامی ما هم ممکن بود در چنین جریانی , جان خود را فدای پیامبر اسلام کنند , اما به تصریح آیه و روایات فوق الذکر , باز هم کارشان با عمل امیر مومنان علی علیه السلام برابری نداشت , زیرا انگیزه امیر مومنان ع از آن عملکرد و خوابیدن به جای پیامبر ص تنها ذات پاک الهی بوده است نه رسیدن به پاداش و دوری از جهنم , در حالی که چنین نیت خالصی ممکن است در دیگران آن هم در آن لحظات سخت نباشد , چنان که خود امیر مومنان فرمود :
" گروهى خدا را از روى رغبت و ميل (به بهشت) پرستش كردند، اين عبادت تاجران است و عدّهاى از روى ترس او را پرستيدند و اين عبادت بردگان است و جمعى ديگر خدا را براى شكر نعمتها (و اينكه شايسته عبادت است) پرستيدند. اين عبادت آزادگان است " " إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ رَغْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ التُّجَّارِ، وَإِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ رَهْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ الْعَبِيدِ، وَإِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ شُكْراً فَتِلْكَ عِبَادَةُ الْأَحْرَارِ. "
📚نهج البلاغه حکمت ٢٣٧
👌خود امیر مومنان همواره می فرمود که انگیزه حضرتش از انجام اعمال صالح و اطاعت الهی , تنها ذات پاک خداوند است نه بهشت و دوزخ و می فرمود :
" «مَا عَبَدْتُكَ خَوْفاً مِنْ نَارِكَ وَلَا طَمَعاً فِي جَنَّتِكَ لَكِنْ وَجَدْتُكَ أَهْلًا لِلْعِبَادَةِ فَعَبَدْتُك " " (خداوندا!) من تو را از ترس دوزخت پرستش نكردم و نه به جهت طمع در بهشت تو؛ ولى تو را شايسته عبادت ديدم و پرستيدم».
📚بحار الانوار ج ٦٧ ص ١٨٦
👌و فرمود :
" ولى من او را به جهت عشق به آن ذات پاك مىپرستم و اين عبادت بزرگواران است " لکنی اعبده حبا له "
📚همان ص ١٦٧
👌آنچه گفتیم , یعنی انگیزه و نیت خاص علی علیه السلام سبب شد که فضیلت مذکور اختصاصی او شود , و دیگران با او شریک نباشند , مورد بیان مفسرین هم واقع شده و در این رابطه می گویند :
"قابل توجه اينكه فروشنده" انسان" و خريدار خدا و متاع" جان" و بهاى معامله خشنودى ذات پاك اوست. در حالى كه در موارد ديگرى بهاى اينگونه معاملات را بهشت جاويدان و نجات از دوزخ ذكر كرده است مثلا مىفرمايد: إِنَّ اللَّهَ اشْتَرى مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَنْفُسَهُمْ وَ أَمْوالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ يُقاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَيَقْتُلُونَ وَ يُقْتَلُونَ،" خدا از مؤمنان جانها و مالهايشان را خريدارى مىكند كه بهشت از آن آنها باشد، در راه خدا پيكار مىكنند مىكشند و كشته مىشوند" ( توبه ١١١ )
👌و شايد به همين جهت است كه آيه مورد بحث با كلمه" من" تبعيضيه (وَ مِنَ النَّاسِ) شروع شده يعنى تنها بعضى از مردم هستند كه قادرند به اين كار فوق العاده دست زنند، و تنها بهايى را كه براى ايثار جان طالب باشند، همان خشنودى خدا بوده باشد، ولى در آيه 111 سوره توبه كه در بالا آورديم همه مؤمنان به معامله با خدا، در برابر بهشت جاويدان دعوت شدهاند . "
📚تفسير نمونه، ج2، ص: 79
❗️" در آيات سوره «توبه» و «صف» تعبير به «إِنَّ اللَّهَ اشْتَرى» و «هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلى تِجارَةٍ» شده است و اين تعبيرات بدين معنى است كه خداوند متعال، كه در اين معاملات خريدار است، فروشندگان را تشويق به فروش متاع و كالايشان مىكند؛ 👈ولى در آيه ليلة المبيت تعبير به «وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ» شده است، و معناى اين جمله آن است كه فروشنده خود پيشقدم مىشود و اقدام به عرضه و فروش كالاى خويش مىنمايد و روشن است لطافت تعبير آيه ليلة المبيت بيشتر است؛👉
👌زيرا كسى كه خود جانش را در طبق اخلاص مىگذارد و آن را در معرض فروش قرار مىدهد، قابل مقايسه با كسى كه با تشويق و درخواست خريدار حاضر به اين كار مىشود نيست، هر چند كه بدون شك چنين عملى نيز بسيار ارزشمند است.
❗️علاوه بر اين، آيه محلّ بحث با كلمه «مِنْ» تبعيضيّه «وَ مِنَ النَّاسِ» شروع مىشود، يعنى تنها بعضى از مردم قادر بر اين كار فوقالعاده هستند؛ در حالى كه در دو آيه ديگر، كه مسأله معامله جان با بهشت يا نجات از دوزخ در آن مطرح شده، جنبه عمومى و همگانى دارد (اشْتَرى مِنَ الْمُؤْمِنِينَ) "
📚آيات ولايت در قرآن، ص: 278
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi