هنر استراتژیک | نیلوفر تفلیسی
♦️نگاهی به سریال «بازی مکعب»، «squid game»:
فقط به خاطر پول؛ انسان گرگ انسان
.
⚠️خطر اسپویل
سریال «بازی مرکب» ساختهی نتفلیکس (۲۰۲۱) از جمله آثار انتقادی به نظام سرمایهداری است که این روزها بازار داغی دارد. این سریال از لحاظ محتوا و نوع نقد همانند فیلم سینمایی «پلتفرم» است و از شیوهی «تمثیل» برای فهم نظام سرمایهداری استفاده کرده است به این صورت که در پلتفرم نظام سرمایهداری همچون طبقات عمودی یک زندان طراحی شده که بقا در آن مستلزم توحش و کمی شانس (در بیدار شدن در طبقات اول) است و در این سریال نظام کاپیتالیستی مثل یک بازی شش مرحلهای است که وجودش را مدیون دموکراسی، رای و میل اکثریت شرکتکنندگان است. میلی که صرفا با «طمع» به قلک خوکیشکل همیشه حاضر در خوابگاه بازیکنان ایجاد میشود و باعث میشود تکتک آنها با پای خود به میدان بیایند و برای رسیدن به این ثروت همچون گرگ یکدیگر را تکهتکه کنند. هر چند به لحاظ بن مایههای مسیحی این دو اثر با هم در تضاد هستند اما نتفلیکس بسیار ساده از ارائهی راهحل سیستماتیک گذشته است.
شرکت کنندگان بازی که بعضاً خودشان در دنیای بیرون با قمار و شرطبندی روزگار خود را میگذراندند حالا خودشان وارد یک بازی بزرگ شرطبندی شدهاند که «وی-آی-پی ها» راه انداختند تا شاهانه بازی برده گلادیاتورهای فینالیست را از روی سکو تماشا کنند. آنهایی که برای لذت بردن از تماشای مسابقه سراغ بدبختترین و بدهکارترین افراد جامعه میرفتند.
سریال بازی مرکب هر چند جذابیت بالایی برای مخاطب دارد اما در این داستان سرایی نسبتا ساده و روان نتوانسته پروندهی هر موضوع یا شخصیت خود را به صورت کامل و واضح ببندد و شاید ارزشش را تنها مدیون به کار گیری همین نقد تمثیلی پرکشش است.
.
#بازی_مرکب
#سریال
#نقد_ساده
#تحلیل
#نظام_سرمایه_داری
#کاپیتالیسم
#نتفلیکس
#پول
#ثروت
#گلادیاتور_های_قرن_جدید
#بازی
#پلتفرم
#انسان_گرگ_انسان
#طمع
#بقای_اصلح
✅https://www.instagram.com/nimavary/
هنر استراتژیک | نیلوفر تفلیسی
♦️جلسات استراتژیک:
📣برداشتی از سخنرانی استاد حسن عباسی
🔹مشخصات جلسه: مراسم بزرگداشت استاد فرجنژاد
♦️تاریخ برگزاری: -
🔹آشنایی بیست ساله من با ایشان از یزد در اردو های دانش آموزی و دانشگاهی شروع شد که ابتدای سال 1380 بود.
♦️کتاب «دین در سینمای شرق و غرب» با مشورتهای استاد عباسی توسط استاد فرجنژاد نوشته شد.
🔹از 1900 تا 2010 هزارهگرایان که معتقدند هر هزاره احتمال ظهور حضرت مسیح وجود دارد، در آمریکا برسرکار آمده بودند.
♦️درغرب یک استاد فلسفه به همراه تعداد زیادی استاد دیگر، آثار هنری را بررسی و خط فلسفی آنها را استخراج کردند، نتایج این کار به صورت کتب فلسفهی فیلمسازان یا فیلمها تهیه شد. در ایران هم افرادی مثل دکتر شاهحسینی، نادر طالبزاده و.... روی این مساله کار کردند. (آمریکا، اروپا و ژاپن روی این مساله کار کردند.)
🔹باید به مخاطب تصویر ارائه دهیم نه تصور.
♦️استاد فرجنژاد درمورد کابالیسم و اسطورهشناسی در سینمای هالیوود هم کتاب نوشته است.
🔹کریستوفر نولان یک فیلسوف روزآمد است.
♦️لسآنجلس: شهر فرشتگان.
🔹مسیحیان به هفت گناه کبیره معتقدند و مسلمانان به چهل گناه کبیره معتقدند، مسیحیان این گناهان را در غالب هشتاد اثر هنری به تصویر کشیدند.
♦️ارزش تاریخی سریال مختار بسیار بالاست.
🔹فرزند زمان خویشتن باشید.
♦️جمهوری اسلامی، ضدصهیونیسم است.
🔹استاد فرجنژاد از سال 80 تا 90 افسر جنگ نرم (دورهی رشد اول) و از سال 90 تا 1400 فرماندهی جهاد کبیر دورهی رشد دوم) بود. جهاد کبیر یعنی تبعیت نکردن از قواعد کفار. فلاسفه دو دورهی رشد دارند، دورهی رشد اول و دوم.
#جلسات_استراتژیک
#استاد_عباسی
#مراسم_بزرگداشت_شهید_فرج_نژاد
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🦋هنر استراتژیک
✅@StrategicArt_ir
📣 فیلم «شوالیه تاریکی برمیخیزد»، «The Dark Knight Rises»:
♦️مشخصات اثر:
کارگردان: کریستوفر نولان
محصول: آمریکا
سال انتشار: 2012
ژانر: هیجان انگیز
🔹 خلاصهی داستان:
هشت سال بعد از ماجرای «جوکر»، «بتمن» بار دیگر مجبور میشود، از مخفیگاه خود بیرون بیاید و «شهر گاتهام» را از شر هیولای جدیدی به نام «بین» نجات دهد و…
#شوالیه_تاریکی_بر_می_خیزد
#The_Dark_Knight_Rises
#کریستوفر_نولان
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🦋هنر استراتژیک
✅@StrategicArt_ir
✡️ نقد استراتژیک فیلم «شوالیه تاریکی برمیخیزد»
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ نقد فیلم شوالیه تاریکی برمیخیزد!
💰 بتمن، پرچمدار نظام سرمایهداری
1⃣ بروس وین (بتمن) فردی ثروتمند بوده و مالک نیمی از گاتهام است؛ در واقع بروس وین برای نجات سرمایهٔ خود با افراد شرور مبارزه میکند. اگر #بتمن این دارایی را نداشت، نمیتوانست چنین امکاناتی را تهیه کند؛ یعنی #پول عامل اصلی تبدیل شدنِ بتمن به یک #منجی تمامعیار است؛ اگر دقت کنید «جوکر» (در قسمت دوم فیلم) در اولین اقدام خود به #بانک حمله میکند. «بین» نیز (در قسمت سوم فیلم) در اولین حرکت عیان خود، به مرکز #بورس حملهور شده و موجی از رعب و وحشت را پدید میآورد. این اقدام دو شخصیت منفی فیلم را میتوان حرکتی در جهت مبارزه با نظام #سرمایهداری در نظر گرفت.
2⃣ در قسمت سوم فیلم، قوانین سختگیرانهای برای شهر گاتهام توسط مقامات تصویب میشود و به تبع، آمار جرم و جنایت در شهر پایین میآید؛ اما افزایش #تضاد_طبقاتی باعث بروز مشکلاتی عمیق در شهر میشود. این شرایط، شهر را به انبار باروتی مبدّل میکند که تنها نیازمند یک جرقه برای منفجر شدن است. «بین» از این نارضایتیها استفاده کرده و سعی میکند مردم گاتهام را به براندازی حکومت و اعتراضی همهجانبه تشویق کند.
3⃣ «بین» در ظاهر یک #انقلاب_مردمی برای براندازی حکومت ثروتمندان شکل میدهد و تلاش میکند تا حکومت گاتهام را از یک #الیگارشی (حکومت افراد خاص و ثروتمند بر سایرین) به یک حکومت مردمی عادلانه تبدیل کند؛ ولی در اصل او از حمایت و همراهی مردم سوءاستفاده کرده و یک #دیکتاتوری خونین شکل میدهد. پس از حاکم شدن بین بر گاتهام، مشاهده میشود که چگونه او و دار و دستهاش از دادگاهها و قانون بهنفع خودشان استفاده کرده و مخالفان خود را سرکوب میکنند!
4⃣ در فیلم چنین القاء میشود که هرگونه مخالفت و مبارزه با #نظام_سرمایهداری و هرگونه اعتراض به ظلم و #استثمار طبقات حاکم، در نهایت به شکلگیری #دیکتاتوری میانجامد و نابودی و ویرانی و همچنین پشیمانی را بهدنبال دارد. از اینرو، هیچ دلیلی ندارد که مردم به شورش و #انقلاب روی بیاورند؛ چرا که در داخل سیستم، #ابرقهرمانانی مثل #بتمن هستند که از حقوق آنها دفاع کرده و امنیت را برقرار میکنند. در حقیقت از ما خواسته میشود حقیقی بودن افسانهٔ ثروتمندان دلسوز و به فکر قشر فقیر که نقش پدران جامعه را ایفا میکنند (همچون زورو، بتمن و...) را بپذیریم.
✍ علی حامدین
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ متن کامل نقد استراتژیک فیلم «شوالیه تاریکی برمیخیزد» را در لینک زیر مطالعه کنید:
👉 http://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/10742
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡️ «بازی ماهی مرکب»؛ لذت سادیسمی ایلومیناتی از نمایش ماتریکس به تودهها (١)
1️⃣ اینکه گمان ببریم سیستم #الیت_جهانی اجازه میدهد که بدون هماهنگی و تأیید آنها، سوپرکمپانیهای سرگرمیساز، تولیدات عظیمی (بیگ پروداکشن) در راستای «افشاء» و تخطئهی این #حکومت_جهانی یا همان #نظم_نوین_جهانی بسازند، بسیار سادهاندیشی و خامفکری است، چرا که #هالیوود «بازوی الیت جهانی» است.
2️⃣ تصور اینکه آثاری چون سریال #بازی_ماهی_مرکب (Squid Game)، آثاری افشاگر و آزادیخواه در تقدیس بشریّت و ضربهزدن به حکومت جهانی #زرسالاران است، یک #توهم بزرگ است که از قضاء ایجاد همین توهم جزء اهداف اصلی ساخت چنین آثاری است.
3️⃣ «بازی ماهی مرکب»، دنبالهی فیلمهای #افشاگر اما #مدیریتشده (همانند #ماتریکس و #نمایش_ترومن) است که دربارهٔ یک «جهان بازنماییشده» و یک «سیستم کنترلکننده» حرف میزنند.
4️⃣ نکتهٔ کلیدی سریال «بازی ماهی مرکب» اشاره به مفهوم #توهم_آزادی است. الیت طراح و کنترلکنندهٔ بازی بارها روی این مسأله تاکید میکنند که کسی را به زور به محل بازی نیاوردند و کل بازی بر اساس یک «قرارداد» است که شرکتکنندگان در کمال اختیار و #آزادی امضاء کردهاند و حتی هر وقت #اکثریت بخواهد، بازی تمام میشود.
5️⃣ قطعاً نویسنده و خالق این سریال، بهخوبی بر مفاهیم اندیشهٔ سیاسی پشت سیستم #لیبرال_سرمایهداری آشنا بوده که اینچنین مفاهیم مقدس در قاموس #دموکراسی_لیبرال، یعنی «آزادی»، «قرارداد» و «اکثریت» را سوژهی طنز سیاه خود قرار داده است.
6️⃣ به اینها باید مفهوم #شرایط_برابر_برای_رقابت را هم افزود که آگاهان و علاقمندان به تاریخ #اندیشه_سیاسی میدانند، کلیدیترین مؤلفه در مکتوبات «فریدریش فون هایک» و «میلتون فریدمن» (آباء فکری #نولیبرالیسم) در دفاع از سیستم #سرمایهداری_جهانی بوده است.
✍️ نویسنده: سهیل صفاری
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡️ «بازی ماهی مرکب»؛ لذت سادیسمی ایلومیناتی از نمایش ماتریکس به تودهها (۲)
1️⃣ سریال با بیرحمی، واقعیت #سیستم را به رخ میکشد، که بخش عمدهٔ کسانی که در دور اول بازی، رأی به پایان بازی مرگبار دادند، وقتی دوباره به دامن #اجتماع برگشتند، شرایط «بیرون» را سختتر و بیرحمانهتر از #بازی یافتند و از اینرو دوباره (با میل و اختیار) به بازی برگشتند. این دقیقاً همان #توهم_آزادی در نظام نولیبرالیستی جهانی است.
2️⃣ در واقع، بازیگران درمییابند که آن #بیرون یعنی «در جامعه» هم «بردهٔ سیستم» هستند، منتهی لعابی از #آزادی و #حق_انتخاب روی زندگی جمعی و فردی کشیدهاند که داغ و رنج #بردگی را قابلتحملتر کند، اما کارکرد این لعاب هم برای «محرومان» و افراد «حاشیهای» که هویّت اجتماعی و شأن انسانی خود را بهدلیل «شارژ نشدن کارت اعتباری» از دست دادهاند، از بین رفته و بردگی عیانتر است.
3️⃣ در واقع، سیستم #بازی_ماهی_مرکب، فشردهٔ همان اجتماع بیرونی است که تعارفات را کنار گذاشته و خشونت و سبعیت و #تنازع_بقا را به رخ میکشد و البته برای کسی که زودتر به #گرگ_انسان (تعبیر معروف توماس هابز در کتاب لویاتان) تبدیل شود، پاداش فوریتری در نظر گرفته است.
4️⃣ این ماتریکس ظالمانهٔ جهانی، که از قضاء در کشورهای پیشرو لیبرال سرمایهداری چون آمریکا، ژاپن و #کرهجنوبی سویههای بهشدت تاریک خود را زیر زرق و برق #تکنولوژی پنهان کرده است، درست مانند بازی ماهی مرکب، انسانها را به یک #شماره فرو میکاهد (شاید شمارهٔ #کارت_اعتباری و فردا شاید شمارهٔ #کارت_واکسن دیجیتال و…).
5️⃣ و در ادامه آنها را وارد یک جدال بیپایان برای «برنده شدن» میکند و آتش طمع آنها را با «تبلیغات» پیوسته روشن میدارد، آنها را در غل و زنجیر #بدهیهای_بانکی اسیر میکند و آنگاه #گردانندگان این ماتریکس، در جزیرههای اختصاصی و در دژهای نفوذناپذیر خود که در سایه و خارج از دید بنا کردهاند، به ریش آدمیان میخندند!
6️⃣ نگارنده تردیدی ندارد که اتفاقاً بامزهترین بخش این سرگرمی #الیت_جهانی در مشاهدهٔ مشقّت و جانکندن نوع بشر، تماشای موفقیت سیستمهای #کنترل_ذهن و تبلیغات است که محتوای فکری عامه اهل زمین را دستکاری میکند و دروغهای شاخدار دربارهٔ عالم را به حقایقی تردیدناپذیر در ذهن آنان بدل میسازد!
✍️ نویسنده: سهیل صفاری
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter