فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸اگر آدم یک کلمه رو باور کنه همه جا می تونه بر خدا توکل کنه.
🔹استاد عالی
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ تأثیر نیاز بر فرهنگ
🔹نیاز دو اثر بر فرهنگ دارد: اولا نیاز، برای فرهنگ، موضوع تولید می کند؛ ثانیا فرهنگ را مقید به خویش می کند و درنتیجه فرهنگ باید خودش را با نیازها هماهنگ نگه دارد و در صورت عدم هماهنگی فرهنگ با نیازها، ابتدا افراد و سپس جامعه دچار عدم تعادل می شوند و سرانجام، فرهنگ ناهماهنگ با نیازها محکوم به تغییر است.
🔸مثال بارز این موضوع، فرهنگ ریاضت در میان متصوفه است که به دلیل ناهماهنگی با طبیعت انسان و نیازهایش (نیاز به خوراک به میزانی معین و با کیفیتی خاص و نیاز به تعامل و ارتباط با انسان های دیگر) دوام نیاورد و تغییر کرد.
🔻نیاز انسان در امر پوشش به مواردی مثل راحتی، سبک بودن، چالاکی، عدم جلب توجه بیش از حد و ... می تواند از عوامل مهم دوزیستی طلاب با لباس روحانیت باشد که نیاز طلاب متغیر فرهنگ پوششی این دسته اجتماعی است.
#جامعه_شناسی
#لباس_روحانیت
#نقد_حوزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام کاظم علیه السلام:
کسی که نمی تواند با ما دیدار کند
باید به دیدار فقرای شیعه برود.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️ آسیب شناسی دین پژوهی دکتر سروش(۲۲)
💠رکن پنجم: معرفت دینی نیز به عنوان یک معرفت بشری با معارف بیرون دینی در ارتباط و تلائم است.
🔹مؤلف قبض و بسط برای اثبات ترابط عمومی به دلایل استقرایی و منطقی تمسک جسته است؛ البته وی در مقالات قبض و بسط تنها به تأیید ادعای ترابط عمومی فتوا می دهد و می نویسد: هویت جمعی داشتن دانش بشری، امری است که هم منطقا و هم استقرائا قابل تأیید است. وی در مقالات قبض و بسط بیشتر به ادله استقرایی و در مقالات موانع فهم تئوری قبض و بسط به دلایل منطقی پرداخته است.
🔻بدون تردید نمونه های استقرایی ایشان اثبات کننده امری نیستند و تنها فرضیه علمی خاصی را در اختیار اندیشمندان قرار می دهد که با ذكر نمونه های معارض، ابطال می شود.
لازم به ذکر است که مؤلف محترم در بیان ادله گاه به ترابط عمومی و همگانی معارف بشری نظر می کند و گاه در صدد اثبات ارتباط معرفت دینی با معارف بیرون دینی می باشد.
🔸در نحوه ارتباط میان معارف دینی با معارف بیرون دینی پنج احتمال وجود دارد:
۱.هیچ گونه ارتباطی میان معارف دینی با معارف بیرون دینی وجود ندارد.
۲. همه معارف دینی با همه معارف بیرون دینی مرتبط هستند.
٣. همه معارف دینی با بعضی از معارف بیرون دینی ارتباط دارند.
۴. بعضی از معارف دینی با همه معارف بیرون دینی مربوط هستند.
۵. بعضی از معارف دینی با بعضی از معارف بیرون دینی در ارتباط هستند.
🔻احتمال اول نه قایلی دارد و نه با عقل و تجربه و تاریخ قابل اثبات است؛ احتمال دوم و سوم از احتمالاتی است که مؤلف قبض و بسط در کتاب خود به آن پرداخته است. احتمال چهارم هم مدعی ندارد ولی احتمال پنجم از کلمات عالمان اصول فقه و بزرگان معاصری مانند استاد مطهری و شهید صدر استفاده میشود.
#آسیب_شناسی_دینی
#دکتر_سروش
#فلسفه_دین
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ برای چی خلق شدی؟!
👌اولویت در واجب ترین کارها
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ خباثت زن در اساطیر مسیحی
📕بر اساس متون اساطیری مسیحی، همسر اول آدم، پیش از حوا، لیلیت نام داشت. او زنی مبارز و تساوی طلب بود. با قاطعیت تقسیم برابر قدرت با آدم را طلب می کرد و چون آدم از پذیرش این خواسته، سرباز زد، باغ عدن را ترک گفت.
🔹اصرار مأمورین الهی برای بازگرداندن او نیز فایده ای نداشت؛ زیرا همچنان بر خواسته ی خود اصرار می ورزید. به همین سبب مطرود و ملعون گشت. از آن پس، همه ی ارواح پلید و خبیث و همه ی رنجها و دردها، از او منشأ می گیرند.
🔸لیلیت که در صدد گرفتن انتقام از آدم بود به شکل ماری بر حوا ظاهر شد و او را به خوردن میوه ی ممنوعه، تشویق کرد. حوا نیز موجب اغوای آدم و عامل گناه اول گشت. چنانچه می بینیم بر اساس عقاید کهن مسیحی، زن منشأ خباثت، گناه و رنج است.
#مسیحیت
#حقوق_زنان
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
بهترین وساطت ها این است که میان دو نفر در امر ازدواج وساطت شود تا سر و سامان بگیرد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍تمایز بین«مرجعیت دینی» و«مرجعیت فقهی»
🔹«مرجع دینی»، غیر از «مرجع فقهی» صرف یا «مرجع اعتقادی» صرف است. مرجع دینی کسی است که از تمام ابعاد معارف دینی آگاهی داشته و در همه آن ها - به طور نسبی - مجتهد و صاحب نظر – و نه لزوما اعلم - باشد. کسی که فقط در یک یا دو ساحت از آموزه های دینی مجتهد است، اما از سایر ابعاد آن یا اطلاعی ندارد و یا شناختش کافی و تخصصی نیست، مرجع دینی به معنای واقعی کلمه نیست، بلکه فقط مرجع در همان علمی است که در آن متخصص است.
🔸برخی از علومی که یک مرجع دینی باید از آنها آگاهی تفصیلی و اجتهادی داشته باشد، عبارت اند از: معرفت شناسی، عرفان، فلسفه، کلام، تفسير و هرمنوتیک و زبان شناسی، حدیث، فقه، اصول، اخلاق و برخورداری از نگرش سیاسی و اجتماعی.
🔻وصول به درجه اجتهاد و کسب تخصص در علوم فوق اگرچه دشوار است و فقط تعداد اندکی از عالمان موفق می شوند به یک چنین جامعیتی دست یابند، اما با این وجود محال و غیر ممکن نیست. نمونه این عالمان جامع و ذوابعاد را، هم در گذشته داشته ایم و هم در عصر حاضر ایشان را مشاهده می کنیم. کسی که فقط «فقه» می داند، «فقه شناس» است نه «دین شناس»؛ لذا می توان گفت چنین شخصی صلاحیت مرجع قرار گرفتن را ندارد. «مرجع دینی» کسی است که هم در «اصول» دین مجتهد باشد و هم در «فروع دین».
#مرجعیت
#فقه_سنتی
#فقه
#اصول
#نقد_حوزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
تاریخ گذشتگان و آیندگان و برنامه زندگی شما در قرآن است.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi