۵ بهمن ۱۳۹۹
﷽ #احکام_نماز
❓پرسش
برای نماز صبح بیدار نمی شوم و هر روز قضای آن را هنگام اذان ظهر می خوانم، آیا اشکالی دارد یا نه؟؟
در دو صورت زیر پاسخ بدید لطفا
1. اگر عمدا بیدار نشویم
2. سعی میکنیم بیدار شویم، ساعت و... هم کوک میکنیم و هدف مان بیدار شدن است، ولی اکثرا خواب میمانیم
📝پاسخ
1. نخواندن نماز در وقت خودش اگر عمدا باشد یعنی از روی بی اعتنایی باشد حرام است و این کار گناه کبیره است.
2. اگر با عزم و قصد اینکه برای نماز بیدار شوید بخوابید ولی سهوا و ناخواسته بیدار نشوید، گناهی نکرده اید، ولی اگر بدون قصد بیدار شدن بخوابید و بعدا هم نماز قضا شود گناه کرده اید زیرا این معنایش ترک عمدی نماز است.
۵ بهمن ۱۳۹۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک رژه ای از گروه جهادی رو ببینیم😁
#طنز
👇👇
@Taammolate_talabegi
۵ بهمن ۱۳۹۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠حافظ یک عارف گناه اندیش بود.
🔹تعریف انسان از نگاه حافظ، انسان حیوان عاشق گناهکار است.
پدرم روضه رضوان به دو گندم بفروخت
ناخلف باشم اگر من به جوئی نفروشم.
#دکتر_سروش
#حافظ
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
۵ بهمن ۱۳۹۹
❗️معتبر نیست ولی چون دلم میخواد نقل می کنم !!!
◾️از مطالبی که در روضه شهادت حضرت فاطمه نقل می شود بحث بیت الاحزان و گریه های شدید ایشان بعد از وفات پیامبر اکرم است. طبق این نقل ها گریه های حضرت فاطمه چنان بوده که شیوخ مدینه در اعتراضی به امام علی چنین عرض می کنند که فاطمه یا شب گریه کند یا روز !! و حضرت علی بعد از این اعتراض بنایی را در بقیع برای حضرت فاطمه می سازند که به بیت الاحزان معروف می شود.
◾️در ادامه چنین گفته می شود که موقع غسل و کفن حضرت زهرا سبطین را در آغوش می گیرد و باصدای هاتف آسمانی مادر و حسنین از هم جدا می شوند .
♻️ نقد:
تنها مصدر نقل بیت الاحزان و مطالب پیرامون آن بحارالانوار است و قبل از آن در کتاب دیگری یافت نمی شود. بعد ازعلامه مجلسی اگر کسی هم نقل کرده از بحار نقل کرده است . شرح ماجرا در بحار ج 43 ص 174-180 قابل مشاهده است.
این نقل دارای نقطه ضعف های مختلفی بوده و قرائن مختلفی بر جعلی بودن آن وجود دارد ولی برای پرهیز از اطاله کلام فقط کلام خود علامه مجلسی که در ابتدای روایت است بیان می شود:
أقول : وجدت في بعض الكتب خبرا في وفاتها فأحببت إيراده وإن لم آخذه من أصل يعول عليه (معتبر نیست ولی چون دلم میخواد نقل می کنم).
#تأمل
#نقد_مشهورات
#علامه_مجلسی
#اخباری_گری
#بحار_الانوار
👇👇
@Taammolate_talabegi
۵ بهمن ۱۳۹۹
💠امیل دورکیم:
🔹در گذشته، دین شیرازۂ جامعه بود به وسیله ای که مردم با آن از علایق گوناگون روزانه شان تا اندازه ای دست می کشیدند و به پرستش مشترك چیزهای مقدس روی می آوردند. بدینسان، دین با رویگردان ساختن مردم از اشتغال های مفید فایده در زندگی روزانه، یك نیروی به تمام معنی ضد فردگرا و برانگیزانندۂ تعلق اشتراکی به هدف های اخلاقی بود، هدف هایی که از مقصودهای فردی فراتر بودند.
🔹اما اگر دوره جهتگیری های سنتی مذهبی اکنون دیگر سپری شده باشد، چه چیز دیگری باید جای آن را بگیرد؟ آیا پایان دین سنتی را باید پیش درآمد فرو پاشیدگی اجتماع اخلاقی و آغاز حالت از هم گسیختگی و بی هنجاری کلی تلقی کرد؟
#تأمل
#دورکیم
#جامعه_شناسی
👇👇
@Taammolate_talabegi
۵ بهمن ۱۳۹۹
۶ بهمن ۱۳۹۹
حدیث قدسی:
ای فرزند آدم راحتی و آسایش را در بهشت قرار داده ام
اما مردم آن را در دنیا می جویند و نمی یابند.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
۶ بهمن ۱۳۹۹
۶ بهمن ۱۳۹۹
﷽ #احکام_خمس
❓پرسش
شخص از چه زمانی باید سال خمسی داشته باشد؟
✅ پاسخ
آغاز سال خمسی برای کسانی که درآمد تدریجی روزانه دارند از وقتی است که شروع به کار می کنند
حقوق بگیر، اولین حقوق آنان.
کشاورز و مانند آن، اولین محصولی است که برداشت میکنند.چنانچه ازمخارج سال زیادآمد.
آیات عظام مکارم ونوری: آغازسال خمسی برای هر کسی،اولین درآمد او است و چنانچه ازمخارج سال زیاد آمد،باید خمس آنرا بپردازد.
۶ بهمن ۱۳۹۹
🖊نوشته پیشرو پاسخی است که به کلیپی تقریبا هشت دقیقه ای از آقای یوسفی غروی در مورد گریه های حضرت زهرا(سلام الله علیها) که با آب و تاب و کنایه و گاه با توهین بیان می کنند:
🔻 شخصی از ایشان در مورد گریه های حضرت زهرا(س) بعد از رحلت پیامبر(ص) می پرسد ایشان در پاسخ ضمن تایید اصل گریه با به روایتی از امام صادق علیه السلام(بحار، ج43، ص181) استناد کرده و سپس داستان معروف شکایت اهل مدینه از گریه های حضرت زهرا(س) را رد می کنند و تنها مصدر آن را روایتی در بحار عنوان می کنند که به گفته ایشان واویلاست!
اگر چه سوال از ایشان در مورد گریه ها است اما در ادامه به بیت الاحزان حمله می کنند که ابدا چنین چیزی نبوده و بیت الاحزان هیچ سند و مدرکی به غیر از این روایت طولانی بحار ندارد و به این هم بسنده نمی کنند و به شیخ عباس قمی می تازند که چرا نام کتاب را بیت الاحزان گذاشته است؟ و فریاد می زند که ما چه کنیم در این حوزه؟! به این بسنده نکردند و به تخریب شیخ عباس پرداخته اند و از قول پدرشان می گویند هنگامی که شیخ در مسجد هندی روضه می خواند مرحوم شاهرودی بزرگ به جای احسنت به شیخ گفت از خدا بترس!
و به خیال خودشان می گویند کل بیت الاحزان رفت روی هوا! یکی دیگر از دلایل رد این روایت از نظر ایشان وجود نام سکینه بنت علی (علیه السلام) است که بنابر ادعای ایشان در هیچ جای دیگر نامی از وی نیست!
🔻ایشان به دلیل نقل این روایت، مداحان و روضه خوانها را متهم به خیانت می کنند که قرائن کذب روایت را نمی گویند. نیز به این بسنده نکرده و به آیه الله مکارم نیز نقدی وارد می کنند که چرا بر ترجمه کتاب بیت الاحزان مقدمه نوشته اند و متوجه این مشکل نشده اند و می گویند «آقایان به دلیل تسامح در ادله سنن، توجه نمی کنند».
🔸و اما پاسخ:
اولا: چگونه ایشان با این محفوظات و گستره اطلاعات، روایت امالی شیخ صدوق (متوفای 381ق.) را ندیده اند و جریان شکایت مردم را منحصر به همان یک روایت می کنند؟ در امالی شیخ آمده:
«أَمَّا فَاطِمَةُ بِنْتُ مُحَمَّدٍ ص فَبَكَتْ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ ص حَتَّى تَأَذَّى بِهَا أَهْلُ الْمَدِينَةِ وَ قَالُوا لَهَا قَدْ آذَيْتِنَا بِكَثْرَةِ بُكَائِكِ فَكَانَتْ تَخْرُجُ إِلَى الْمَقَابِرِ مَقَابِرِ الشُّهَدَاءِ فَتَبْكِي حَتَّى تَقْضِيَ حَاجَتَهَا ثُمَّ تَنْصَرِف (شیخ صدوق، امالی، ص141)؛ و اما فاطمه دختر محمد (ص) آنقدر بر رسول خدا (ص) گريست تا مردم مدينه از وى در آزار شدند و گفتند از فزونى گريهات ما را آزار دادى و سر مقابر شهداء مىرفت و تا ميخواست مي گريست...»
شیخ صدوق همچنین در خصال روایتی از امام صادق علیه السلام نقل کرده است که:
« الْبَکاؤونَ خَمْسَة: آدَمُ و یعقُوبُ و یوسُفُ وَ فَاطِمَةُ بِنتُ مُحَمَّدِ وَ عَلِی بنُ الحُسَینِ(علیهم السلام) وَ أَمَّا فَاطِمَةُ(س) فَبَکتْ عَلَی رَسُولِ اللَّهِ(ص) حَتَّی تَأَذَّی بِهِ أَهْلُ الْمَدِینَةِ فَقَالُوا لَهَا: قَدْ آذَیْتِینَا بِکثْرَةِ بُکائِک! إِمَّا أَنْ تَبْکی بِاللَّیْلِ وَ إِمَّا أَنْ تَبْکی بِالنَّهَارِ. فَکانَتْ تَخْرُجُ إِلَی الْمَقَابِرِ مَقَابِرِ الشُّهَدَاءِ فَتَبْکی حَتَّی تَقْضِیَ حَاجَتَهَا ثُمَّ تَنْصَرِفُ؛ گریه کنندگان [تاریخ] پنج نفرند: آدم، یعقوب، یوسف، حضرت فاطمه زهرا وامام سجاد(علیهم السلام). حضرت فاطمه(س) در فراق رسول اکرم(ص) به قدری گریه کرد که اهل مدینه خسته و ناراحت شده و به او گفتند: تو به واسطه کثرت گریه ات ما را اذیّت می کنی! باید یا شب گریه کنی و یا روز گریان باشی! لذا حضرت زهرا(س) از مدینه خارج و به سوی قبر شهداء می رفت و وقتی ناراحتی های قلبی خود را با گریستن خالی می کرد، به سوی مدینه باز می گشت» (الخصال شیخ صدوق، ج۱، ص۲۷۲).
ثانیا: چگونه وجود بیت الاحزان را فقط به همان روایت منحصر می نمایند در حالی که پانصد سال پیش از علامه مجلسی در منابع متقدم، از چنین مکانی یاد شده است و در اینکه جایی به نام بیت الاحزان یا بیت الحزن در مدینه منسوب به حضرت زهرا(سلام الله علیها) بوده شکی نیست:
یک: ابن جبیر متوفای 614ق. در سفری که در قرن ششم به مدینه داشته اینچنین مشاهداتش را نقل می کند: «یلی هذه القبة العباسیة بیت ینسب لفاطمه بنت الرسول - ص - یقال انه الذی آوَتْ الیه والتزمت فیه الحزن علی موت ابیها المصطفی» (رحله ابن جبیر چاپ لیدن، صفحه 196 و چاپ دارالکتب صفحه 144)
دو: علی بن ابی بکر بن علی هروی متوفای611ق. می نویسد: «وبيت الأحزان لفاطمة، وبه قبر فاطمة، وقيل: إن فاطمة دفنت فى القبة التى فيها الآن ولدها الحسن رضى الله عنها» (الاشارات، ج1، ص79)
۶ بهمن ۱۳۹۹
سه: سمهودی شافعی متوفای 911ق. از بیت الاحزان یاد کرده است: «إنه المعروف ببيت الحزن؛ لأن فاطمة رضي الله تعالى عنها أقامت به أيام حزنها على أبيها صلى اللّه عليه و سلم» (وفاء الوفاء بأخبار دار المصطفى، ج3، ص94) وی در همین کتاب در صفحه 101 نیز چنین مضامینی دارد.
در برخی منابع پیش از این نیز از «مسجد فاطمه» در کنار بقیع سخن رفته است که به نظر همین مکان است. بنابر این گزارش ها مکانی به نام بیت الاحزان یا بیت الحزن منسوب به حضرت زهرا سلام الله علیها وجود داشته است. حال چگونه ایشان اینچنین با تحدی و با قاطعیت تمام وجود بیت الاحزان را تنها منحصر به آن روایت بحار می کنند؟
ثالثا: به گفته آقای غروی در این کلیپ نامی از سکینه بنت علی (علیه السلام) در هیچ منبعی به جز این روایت بحار نیست، سپس ایشان به آقای واحدی خیلی تند شده که در زینبه دمشق به استناد تنها این روایت بقعه ای برای این دختر حضرت علی علیه السلام ساخته است. اگر آقای غروی کمی دقت می کردند نام سکینه بنت علی(علیه السلام) در امالی شیخ طوسی (متوفای 460 ق.) نیز آمده است (شیخ طوسی، امالی، ص366-367). پس استناد آقای واحدی تنها این روایت بحار نیست.
رابعا: آیا نام گذاری کتاب شیخ عباس قمی منحصر به این روایت است؟ آیا ایشان احتمال نمی دهد که شیخ عباس با آن وسعت اطلاعاتی به مطالب ابن جبیر و .... دسترسی داشته و پشتوانه نام گذاری تنها روایت بحار نبوده است؟بر فرض که چنین مکانی وجود نداشته باشد، نام گذاری کتاب شیخ عباس لزوما چه ربطی به وجود یا عدم این مکان دارد؟ نام کتاب، بیت الاحزان است. آیا منظور از این نامگذاری نمی تواند به خانه حضرت زهرا سلام الله علیها که محل حزن بوده باشد؟ آیا این نامگذاری را به خود کتاب نمی توان برگرداند؟ یعنی این کتاب خانه حزن است. کتابی با همین نام در مصائب سادات زمان تالیف عبدالخالق بن عبدالرحیم یزیدی هم تالیف شده است(الذریعه، ج3، ص185). حال اگر داستان بیت الاحزان از اساس بی پایه باشد باید به این نامگذاری هم خرده گرفت. نقد آقای یوسفی غروی بر آیه الله مکارم نیز وارد نیست زیرا مقدمه ایشان مقدمه ای بر کتابی است که جریان شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) را بازگو کرده نه مقدمه به جریان مکانی به نام بیت الاحزان.
خامسا: گیرم که مرحوم شیخ عباس قمی در این نامگذاری ذهنش منعطف به همین داستان بوده، چه نیازی به تخریب وی و بیان داستان آیه الله شاهرودی؟ جناب غروی از این تخریب شخصیت چه غرضی دارد؟ ایشان که به خبر واحد می تازند آیا این گونه خاطرات که فقط خودشان ناقل آنند قابل پذیرش است؟
سادسا: اما تاسف انگیز ترین قسمت ای کلیپ متهم کردن روضه خوانها به خیانت است که چرا گزارش بحار را ناقص نقل می کنند.
جناب شیخ! روضه خوانها اگر چه گاهی اشتباه می کنند و گزارش ضعیفی را نقل می کنند اما اکثرا نمی دانند بحار چیست و تقطیع خبر چه صیغه ای است تا به این دلیل متهم به خیانت شوند! اگر می گفتند روضه خوان های بی سواد مشکلی نبود اتهام خیانت نه تنها وارد نیست بلکه از دایره رعایت اخلاق اسلامی و انصاف بیرون است.
🔹سخن پایانی
در پایان عرض می شود که ای کاش حضرت ایشان کمی در بیان اینگونه مطالب، واینگونه تاختن ها ملاحظه می کردند که این کمترین مجبور به نوشتن این عرایض نشوم.
✍مصطفی محسنی زرندی
#تأمل
#نقد_مشهورات
#علامه_مجلسی
#اخباری_گری
#بحار_الانوار
#یوسفی_غروی
👇👇
@Taammolate_talabegi
۶ بهمن ۱۳۹۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠آیا حضرت علی علیه السلام با اجنه جنگیده اند؟
#ولایت
#نقد_مشهورات
#تأمل
#یوسفی_غروی
👇👇
@Taammolate_talabegi
۶ بهمن ۱۳۹۹
۷ بهمن ۱۳۹۹
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
به فرزندان خود احترام بگذارید و آن را آداب نیکو بیاموزید تا آمرزیده شوید.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
۷ بهمن ۱۳۹۹
۷ بهمن ۱۳۹۹
#احکام_پوشش #احکام_بانوان
💬سوال
آیا دختر بچهها را قبل از رسیدن به سن بلوغ باید ملزم به رعایت حجاب کرد؟
ـــــــــــــــــــــــــــــ
✍پاسخ
کودک قبل از سن بلوغ تکلیف ندارد، ولی از نظر تربیتی اگر در معرض نگاه نامحرم است، باید تا حدودی حجاب را رعایت کند. این کار وظیفهی پدر و مادر یا سرپرست کودک است. اما زمانی این کار واجب است که رعایت نکردن حجاب برای کودک مفسده داشته باشد یا در معرض نگاه حرام قرار گیرد یا خوف این باشد که اگر الان حجاب را رعایت نکند در آینده بی حجاب بار می آید و حجاب را مراعات نمی کند؛ در این صورت حجاب لازم است و در غیر این صورت خیر.
۷ بهمن ۱۳۹۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شد قافیه تکرار ولی مسئله ای نیست
چون شاعر این بیت طرفدار نظام است.
#رهبری
#طنز
#شعر
👇👇
@Taammolate_talabegi
۷ بهمن ۱۳۹۹
💠تحصیلات دانشگاهی حوزویان
🖋احمد شکرچی
🔹تحول در نظام آموزشی نهاد دین مستقر یکی از چالش های اصلی جنبش های نوین دینی (جُندها) به شمار می رود. پدیدۀ روحانیان دانشگاهی یا حجت الاسلام ـ دکترها در دهه های اخیر حوزه های علمیه نیز یکی از مظاهر بارز این چالش است. روحانیانی که باانگیزه های مختلف به دانشگاه می روند و عمدتاً در دانشکده های الهیات تحصیل می کنند و علاوه بر تحصیلات رایج حوزوی، مدرک دانشگاهی هم می گیرند. مثل بسیاری از دانشجویان، مدرک دانشگاهی برای اکثریت آنان یا ارتقای شغلی دارد و یا برای کسب وجهه و منزلت اجتماعی بهتر و بالاتر به کار می آید. اما در کنار این اکثریت، اقلیتی هم بنا به منافع معرفتی به دانشگاه می روند. در این دستۀ اخیر انگیزۀ عده ای ذیل طرح بزرگ «اسلامی کردن علوم انسانی» قابل تعریف است. این گروه که غالباً دانش آموختۀ دانشگاه ها و مؤسساتی هستند که با همین دستور کار شکل گرفته اند، تلاش می کنند پس از آموختن علوم انسانی مدرن و با استفاده از دانش های حوزوی خود آن را نقد کنند و همچنین تلاش دارند با رجوع به متون اسلامی، علوم انسانی با صفت اسلامی همچون روانشناسی اسلامی، جامعه شناسی اسلامی، اقتصاد اسلامی و ... را از بطن معارف دینی استخراج کنند؛ تلاشی که تاکنون توفیقی نداشته و در حد مناقشات فلسفی و کلامی متوقف مانده است. دستۀ دیگر که نوگراترند هم می خواهند به همین هدف برسند با این تفاوت که با آموختن هر دو دسته دانش، تلفیقی نو ایجاد کنند تا براساس آن آنچه تمدن نوین اسلامی می نامند بنا شود. البته گروهی دیگر با سرخوردگی از حوزه و ناامیدی از یافتن گمشدۀ خود به سمت علوم انسانی مدرن می روند که عمدتاً با خواندن آنها نگاهی انتقادی به دانش های حوزوی خود پیدا می کنند.
🔹این پدیده از جانب برخی تحلیل گران نقد شده و مفاهیمی همچون بوروکراتیزه شدن حوزه، نهادینه شدن امر دینی، اداری شدن حوزه و استحالۀ آن و شبه دانشگاهی شدنش برای آن بکار رفته و عمدتاً با تلقی آن به عنوان خطری برای نهاد حوزه نسبت به آن هشدار داده شده است. اما به نظر می رسد با وجود چنین پیامدهای آشکار و خطراتی که به حق باید نسبت به آنها هشیار بود، این پدیده کارکردهای پنهانی دارد و می تواند در درازمدت پیامدهایی به همراه داشته باشد که الزاماً سیاست گذاران اولیه مد نظر نداشته اند.
🔹شايد بتوان تأسیس دانشکدۀ علوم معقول و منقول در مدرسۀ سپهسالار بسال 1313ه.ش و دانشکدۀ فقه نجف بسال 1315ه.ش را اولین تلاش ها در جهت دوختن قبای آکادمی بر قامت حوزه علمیۀ شیعی دانست. امروزه به جز برخی سنت گرایان در هستۀ سخت نهاد حوزه، کمتر کسی در ضرورت اصلاحات در این نهاد تردید دارد. این سنت گرایان که حتی با تغییر چاپ کتاب جامع المقدمات مدرس افغانی از سنگی به حروف چینی زرنگار نیز برآشفتند طبیعتاً با هر اقدامی در این جهت نیز مخالفند و آن را با روح این نهاد مغایر می دانند. برخی از منتقدان دانشگاهی نیز با تکیه بر رویکردی ذات انگارانه این جنبش را عاملی در جهت تخریب نهاد حوزه ارزیابی می کنند. اما توجه به نمونه های تاریخی دیگر می تواند احتمالات دیگری را نیز مطرح سازد.
🔹پیتر برک در تاریخ اجتماعی معرفت می نویسد: «لوتر به تدریج از ایدۀ کشیشان تحصیل کرده ای که انجیل را برای مردم به صورت وعظ ارائه دهند، حمایت کرد و ژان کالون و دیگر اصلاحگران پروتستان در این زمینه از وی پیروی کردند. از نظر کاتولیک ها، بنیان گذاشته شدن مدارس حوزوی از میانۀ قرن شانزدهم به بعد نشان دهندۀ دغدغه ای مشابه دربارۀ تحصیل کشیشان محلی بود. برخی کشیشان تحصیل کرده در این نهادها دانشوری را به عنوان حرفۀ خود انتخاب کردند و در عین حال در کلیساها خدمت می کردند. ... بدین ترتیب می توان گفت کلیساها به شکلی ناخواسته دانشوری را تأمین مالی می کردند.» (ص 41)
🔹بدیهی است که رویدادهای تاریخی را نمی توان کاملاً بر یکدیگر منطبق کرد و هر پدیده ای در ظرف زمان و مکان خود قابل درک و تفسیر است. با این همه، اگر به همین مثال و سایر داده هایی که برک از قرون میانه ارائه می کند نگاه کنیم درمی یابیم که کنشگران متعددی در شبکه ای از روابط درهم تنیده، فرایند تحول دانش را شکل داده اند که تغییرات آن لزوماً خطی نبوده و به نتایج از پیش تعریف شده ای منجر نشده است. آنچه برخی از کشیشان از آن هراس داشته اند زمینه های مناسبی برای تحول و اصلاحات در نهاد کلیسا فراهم کرده است. از بطن تعامل حوزویان با دانشگاه و دانش های حوزوی هم می تواند نتایجی ظهور و بروز یابد که نه در تقدیرات سیاست گذاران اولیه بوده و نه در محاسبات تحلیل گران.
#حوزه_و_دانشگاه
#نقد_حوزه
#تحول_حوزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
۷ بهمن ۱۳۹۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 چرا مأیوس میشیم؟
🔹 استاد پناهیان
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
۷ بهمن ۱۳۹۹
۷ بهمن ۱۳۹۹
۸ بهمن ۱۳۹۹
امام علی علیه السلام:
آنکه صبر نجاتش ندهد
بی تابی هلاکش کند.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
۸ بهمن ۱۳۹۹
۸ بهمن ۱۳۹۹