#آیه_گرافی
-هر مصیبتی به شما رسد بخاطر اعمالی است که انجام دادهاید، و بسیاری را نیز عفو میکند!
📚سوره#شوری - 30
کانال👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍃یک آیه🍃
🔶 سوره #رعد، آیه ٢١:
وَالَّذِينَ يَصِلُونَ مَا أَمَرَ اللّهُ بِهِ أَن يُوصَلَ وَيَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ وَيَخَافُونَ سُوءَ الحِسَابِ
⚡️ ترجمه :
و(خردمندان) كسانى هستند كه آنچه را خداوند به پيوند با آن فرمان داده پيوند مى دهند و در برابر پروردگارشان (بخاطر شناختى كه دارند خشوع و) خشيت دارند و از سختى حساب مى ترسند.
💥توضیح :
در روايات آمده است آنچه را كه خداوند به وصل آن فرمان داده، صله ى رحم، يعنى حفظ پيوندهاى خانوادگى و همچنين حفظ پيوندهاى مكتبى يعنى ارتباط دائم و عميق با رهبران آسمانى و پيروى از خط ولايت است.
🍁ما بايد بخاطر فرمان خدا با بستگان ارتباط برقرار كنيم، خواه ديگران به دنبال ارتباط با ما باشند یا نباشند.
#یک_آیه
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃بگو: طریقه من و پیروانم همین است که خلق را به سوی خدا با بینایی و بصیرت دعوت کنیم...
📚سوره#یوسف - 108
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
امام صادق ( قاسمبنبُرید گوید: أبوعمرو زُبیری برایمان نقل کرد که به امام صادق (عرضکردم: ... فدایت شوم! ایمان را بهگونهای برایم توصیفنما که بهطور کامل آنرا بشناسم. حضرت فرمود: «ایمان حالتها، درجات، طبقهها و مرتبههایی دارد؛ گونهای از آن تمام و در حدّ کمال است؛ گونهایدیگر، ناقص که نقص آن آشکار است و گونهای برجسته که برجستگیاش رو بهزیادی است». عرضکردم: «آیا ایمان هم تمام و ناقص و زیاد میشود»؟! فرمود: «آری». عرضکردم: «چگونه چنیناست»؟ فرمود: «برای آنکه خداوند تبارکوتعالی ایمان را بر [تمامیِ] اعضایبدن بنیآدم واجب ساخت و آنایمان را بر اعضا تقسیم نموده و برای هر یک بخشی قرار داد؛ بدینگونه هیچ اندام و عضوی نیست جز اینکه ایمانی مخصوص بهخود دارد، غیر از ایمان اعضای دیگر... امّا آنچه بر چهرهیانسان، واجب فرموده همان سجدهکردن برای خدا در شب و روز در هنگام نمازهای پنجگانه است که [در اینرابطه] فرمود: یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا ارْکَعُوا وَ اسْجُدُوا وَ اعْبُدُوا رَبَّکُمْ وَ افْعَلُوا الْخَیْرَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ؛
و این (رکوع، سجود و...) واجبی جامع بر صورت و دو دست و دو پا است
. و در جایی دیگر فرمود: و اینکه مساجد از آن خداست، پس هیچ کس را با خدا نخوانید. ( جن ۱۸ )
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
◼️چه كسانى رستگارند؟
1. عابدان. «وَ اعْبُدُوا رَبَّكُمْ وَ افْعَلُوا الْخَيْرَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ» «4» پروردگارتان را پرستش كنيد، شايد رستگار شويد.
2. آنان كه اعمالشان ارزشمند وسنگين است. «فَمَنْ ثَقُلَتْ مَوازِينُهُ فَأُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ» «5»*
3. دورى كنندگان از بخل. «وَ مَنْ يُوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَأُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ» «6»* 4. حزب اللّه. «أَلا إِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْمُفْلِحُونَ» «7» حزب خدا رستگارند.
5. اهل ذكركثير. «وَ اذْكُرُوا اللَّهَ كَثِيراً لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ» «8»* خدارا بسيار يادكنيد تا رستگار شويد.
6. تقوا پيشگان. «فَاتَّقُوا اللَّهَ يا أُولِي الْأَلْبابِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ» «1» اى خردمندان! تقوا پيشه كنيد تا رستگار شويد.
7. مجاهدان. «وَ جاهِدُوا فِي سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ» «2» در راه خدا جهاد كنيد تا رستگار شويد.
8. توبه كنندگان. «تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعاً أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ» «3» اى اهل ايمان! همگى توبه كنيد تا رستگار شويد
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📒#دائره_المعارف_قرآن_کریم📒
👿 #ابلیس
..... ادامه
👺 قرآن پس از سرباز زدن #ابلیس از سجده او را #الشیطان یاد میکند . (بقره ۳۶ ، اعراف ۲۰ ، طه ۱۱۷ )
🧟♂در پاره ای از آیات دیگر #واژه شیطان معنای جز #ابلیس را نمی رساند ؛
به طور مثال ، در آیه :
* و قال الشّیطان لمّا قضی الامر انّ الله وعدکم وعد الحقّ * ( ابراهیم ۲۲ )
👺به اتفاق گفته شده که مقصود از * #شیطان * جز ابلیس موجود دیگری نیست ،
البته در پارهای از #موارد چون آیه * الشیطان یعدکم الفقر * ( بقره ۲۶۸ ) که مقصود ، ابلیس است یا دیگر #فریبکاران جنّ و انس را نیز در بر میگیرد ، اختلاف نظر وجود دارد .
🧟♂برآیند کاوشها آن است که مقصود از مفرد معرفه ( #الشیطان ) ، ابلیس است ، مگر آنکه قرینه ای برخلاف باشد و در بیشتر موارد ، مقصود از مفرد نکره ( #شیطان ) نیز ابلیس به شمار می رود و صیغه جمع آن ( #شیاطین ) نیز ابلیس را که یکی از مصادیق روشن است ، فرا میگیرد .
👺 برابر برخی روایات ، نام اصلی #ابلیس ، حارث ( حرث ) بوده است که به دلیل عبادت #طولانی ، او را عزازیل یعنی #عزیزخدا ،خطاب می کردند .
🧟♂ وی پس از #عجب ، ابلیس نامیده شد و پس از امتناع از سجده و رانده شده از درگاه #الهی ، الشیطان نام گرفت .
👺 نام های دیگر او ، #ضریس ، سر حوب ، المتکوّن و المتکوّر ) است .
#زرتشتیان او را ، #انگَر_مینیو خوانند .
🧟♂کنیه و #القاب ابلیس عبارتند از :
ابومرّه ( ابو قره ) ابوکردوس ، ابولبینی ( نام دختر وی ) ، نائل ، ابوالحسبان ، ابو خلاف ، ابودجانه .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
13.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطرهای قرآن کریم
#آل عمران آیه ۱۰۳
وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَكُنْتُمْ عَلَىٰ شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا ۗ كَذَٰلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ ﴿١٠٣﴾
و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)
] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می سازد تا هدایت شوید. (۱۰۳)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٠٣)
-دعوت به سوى اتحاد! در اين آيه بحث نهايى كه همان «مسألۀ اتحاد و مبارزه با هر گونه تفرقه» باشد مطرح شده، مىفرمايد:
«و همگى به ريسمان الهى چنگ بزنيد، و از هم پراكنده نشويد»
(وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللّهِ جَمِيعاً وَ لا تَفَرَّقُوا) . در بارۀ «بِحَبْلِ اللّهِ» (ريسمان الهى)
مفسران احتمالات مختلفى ذكر كردهاند و در روايات اسلامى نيز تعبيرات گوناگونى ديده مىشود ولى هيچ كدام با يكديگر اختلاف ندارند زيرا منظور از «ريسمان الهى» هر گونه وسيلۀ ارتباط با ذات پاك خداوند است، خواه اين وسيله اسلام باشد، يا قرآن، يا پيامبر و اهل بيت او.
سپس قرآن به نعمت بزرگ اتحاد و برادرى اشاره كرده و مسلمانان را به تفكر در وضع اندوهبار گذشته، و مقايسۀ آن «پراكندگى» با اين «وحدت» دعوت مىكند، مىگويد: «و نعمت (بزرگ) خدا را بر خود به ياد آريد كه چگونه دشمن يكديگر بوديد و او در ميان دلهاى شما الفت ايجاد كرد، و به بركت نعمت او برادر شديد» (وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ اللّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْداءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْواناً) . در اينجا مسألۀ تأليف قلوب مؤمنان را به خود نسبت داده مىگويد: «خدا در ميان دلهاى شما الفت ايجاد كرد» با اين تعبير، اشاره به يك معجزۀ اجتماعى اسلام نموده، زيرا اگر سابقۀ دشمنى و عداوت پيشين عرب را درست بررسى كنيم خواهيم ديد كه چگونه يك موضوع جزئى و ساده كافى بود آتش جنگ خونين در ميان آنها بيفروزد و ثابت مىگردد كه از طرق عادى امكان پذير نبود كه از چنان ملت پراكنده و نادان و بىخبر، ملتى واحد و متحد و برادر بسازند. اهميت وحدت و برادرى در ميان قبايل كينهتوز عرب حتى از نظر دانشمندان و مورّخان غير مسلمان مخفى نمانده و همگى با اعجاب فراوان از آن ياد كردهاند! سپس قرآن مىافزايد: «شما در گذشته در لبۀ گودالى از آتش بوديد كه هر آن ممكن بود در آن سقوط كنيد و همه چيز شما خاكستر گردد» (وَ كُنْتُمْ عَلى شَفا حُفْرَةٍ مِنَ النّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْها) . اما خداوند شما را نجات داد و از اين پرتگاه به نقطۀ امن و امانى كه همان نقطه «برادرى و محبت» بود رهنمون ساخت. «نار» (آتش) در آيۀ فوق كنايه از جنگها و نزاعهايى بوده كه هر لحظه در دوران جاهليت به بهانهاى در ميان اعراب شعلهور مىشد. در پايان آيه براى تأكيد بيشتر مىگويد: «خداوند اين چنين آيات خود را بر شما روشن مىسازد شايد قبول هدايت كنيد» (كَذلِكَ يُبَيِّنُ اللّهُ لَكُمْ آياتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ) . بنابر اين، هدف نهايى هدايت و نجات شماست، پس بايد به آنچه گفته شد اهميت فراوان دهيد.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 316
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_390
🌹 #آیه_103 #سوره_آل_عمران
🌸 وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعاً وَلَا تَفَرَّقُواْ وَاذْكُرُواْ نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَآءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَاناً وَكُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِّنَ الْنَّارِ فَأَنْقَذَكُم مِّنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ ءَاياَتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ
🍀 ترجمه: و همگى به ریسمان الهی چنگ زنید و پراكنده نشوید و نعمت خدا را بر خود یاد كنید، آنگاه كه دشمنان یكدیگر بودید، پس خداوند میان دل هایتان الفت انداخت و در سایه نعمت او برادران یكدیگر شدید، و بر لبه پرتگاهى از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد. این گونه خداوند آیات خود را براى شما بیان مى كند، شاید هدایت شوید.
🌷 #اعتصموا: چنگ بزنید
🌷 #حبل_الله: ریسمان الهی
🌷 #لا_تفرقوا: پراکنده نشوید
🌷 #اذکروا: یاد کنید
🌷 #أعدآء: دشمنان
🌷 #فألف: پس الفت ساخت
🌷 #فأصبحتم_إخوانا: پس برادران یکدیگر شدید
🌷 #شفا_حفرة: لبه ى پرتگاه، لبه ی گودال
🌷 #فأنقذكم: پس شما را نجات داد
🌷 #یبین: بیان می کند.
🌸 موضوع این آیه در ادامه آیه قبلی می باشد در آیه قبلی مسلمانان را دعوت به تقوا کرد و در این آیه دعوت به #وحدت و #اتحاد می کند و می فرماید: «و اعتصموا بحبل الله جميعا و لا تفرقوا: و همگی به ریسمان الهی چنگ بزنید و پراکنده نشوید.» حبل الله یعنی ریسمان الهی و منظور از ریسمان الهی هرگونه وسیله ارتباط با ذات پاک #خداوند است. این وسیله می تواند اسلام یا قرآن یا پیامبر یا اهل بیت باشد. سپس #قرآن به نعمت بزرگ وحدت اشاره کرده و می فرماید: « و اذکروا نعمت الله علیکم إذ كنتم أعدآء فألف بين قلوبكم فأصبحتم بنعمته إخوانا: و نعمت خدا را بر خود یاد کنید، آنگاه که دشمنان یکدیگر بودید، پس #خداوند میان دل هايتان الفت انداخت و در سایه نعمت او برادران یکدیگر شدید.»
🌸 در گذشته یک موضوع جزئی و ساده کافی بود تا جنگی میان شما راه بیفتد ولی بعد از #اسلام آوردن از آن ملت پراکنده ملتی واحد و متحد ساخت. سپس می فرماید: « و کنتم علی شفا حفرة من النار فأنقذكم منها: و بر لبه پرتگاهی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد. » و #خداوند شما را از این پرتگاه به نقطه امن و امانی که همان نقطه برادری و #محبت بود رهنمون ساخت. در این جا کلمه نار (آتش) کنایه از جنگ و نزاع هایی بود که در دوران جاهلیت میان قبایل وجود داشت. در پایان آیه برای تأكيد بيشتر می فرمايد: « كذلك يبين الله لكم ءاياته لعلكم تهتدون: اين گونه خداوند آیات خود را برای شما بیان می کند، شاید هدایت شوید. » بنابراین هدف نهایی #هدایت و نجات شماست، پس باید به آنچه گفته شد اهمیت فراوان دهید.
🔹 پيام های آیه103سوره آل عمران 🔹
✅ #وحدت و دورى از تفرقه، یک وظیفه ى الهى است.
✅ محور #وحدت باید دین خدا باشد، نه نژاد، نه زبان، نه ملّیت، و...
✅ از بركات و خدمات #اسلام غافل نشوید.
✅ #اتّحاد، نعمت بزرگ الهى است.
✅ #تفرقه و #دشمنی، پرتگاه و گودال آتش است. «شفا حفرة من النار»
✅ نعمت هاى #خداوند ،آیات او هستند.
✅ یادآورى نعمت هاى الهى عامل عشق و زمینه ساز #هدایت است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh