هدایت شده از صوتهای دلنشین کوثر
*┄┅═﷽═┅*
برای دسترسی به صوت
#زیارت_عاشورا
با مداح مورد نظر خودتون لینک مورد نظر را ضربه بزنید
🖇🖇هر روز در دهه فاطمیه به نیت ظهور #امام_زمان (عج) زیارت عاشورا می خوانیم
✅#شهید_غلامعلی_رجبی
https://eitaa.com/delneshinha/17115
✅#شهید_حاج_قاسم_سلیمانی
https://eitaa.com/delneshinha/17122
✅حاج میثم#مطیعی
https://eitaa.com/delneshinha/17123
✅#استاد_میرزا_محمدی
https://eitaa.com/delneshinha/17124
✅استاد#فرهمند
https://eitaa.com/delneshinha/17125
✅استاد مهدی #سماوات
https://eitaa.com/delneshinha/17126
✅استاد علی #فانی
https://eitaa.com/delneshinha/17127
✅سید مهدی #میرداماد
https://eitaa.com/delneshinha/17128
✅کربلائی حمید #علیمی
https://eitaa.com/delneshinha/17129
✅حاج مهدی #سلحشور
https://eitaa.com/delneshinha/17130
✅حسین#حقیقی
https://eitaa.com/delneshinha/17131
✅کربلائی علی#ایماندوست
https://eitaa.com/delneshinha/17132
✅حاج محمود #کریمی سوزناک
https://eitaa.com/delneshinha/17133
✅حاج سعید#حدادیان سوزناک قدیمی
https://eitaa.com/delneshinha/17136
✅حاج محمد #طاهری با روضه
https://eitaa.com/delneshinha/17135
✅کربلائی رضا #نریمانی
https://eitaa.com/delneshinha/17137
#متن_زیارت_عاشورا #pdf
https://eitaa.com/delneshinha/17138
📌با نشر لینکهای گذاشته شده در گروه هاتون در ثواب نشر صوت #زیارت_عاشورا شریک باشین
#امام_زمان
@delneshinha
📖#دائره_المعارف_قران_کریم 📖
🅰 #آرامش>
◀️ #سکینه
🔶در صلح #حدیبیه نیز که مسلمانان بدون سلاح و تجهیزات به امید زیارت خانه خدا به سوی #مکه روان شده بودند ، ناگاه امید خود را بر باد رفته دیدند و افزون بر احساس #خطر جانی ، در باره درستی وعده های پیامبر نیز در دل های برخی از ایشان #تردید پدید آمد.
🔷در این هنگام ، #پیامبر برای ایجاد همگرایی میان مسلمانان و تقویت روحیه آنها دستور داده که همگی زیر #درختی با ایشان بیعت کنند .
🔶 #مومنان از این فرمان پیامبر اطاعت کردند ، آنگاه خداوند ، آرامشی را از جانب خویش بر #قلب ایشان نازل کرد و بدین وسیله ، پیروزی نزدیکی ( فتح خیبر یا فتح مکه ) را برایشان به #ارمغان آورد :
* لقد رضی الله عن المومنین اذ یبایعونک تحت الشّجره فعلم ما فی قلوبهم فانزل السّکینه علیهم و اثبهم فتحاً قریبا * ( فتح ۱۸ )
🔷خداوند در جنگ #حنین نیز همانند بسیاری دیگر از موقعیّتهای دشوار صدر اسلام هنگام #فرار مسلمانان ، سکینه خویش را بر پیامبر و مومنان فرو فرستاد و #نیروهایی غیبی را به یاری ایشان برانگیخت و بدین وسیله #کافران را با وجود فراوانی تعدادشان به #شکست کشاند :
* لقد نصرکم الله فی مواطن کثیره و یوم حنین اد اعجبتکم کثرتکم فلم تغن عنکم شیئاً و ضاقت علیکم الارض بما رحبت ثمّ ولّیتم مدبرین * ثمّ انزل الله سکینته علی رسوله و علی المومنین و انزل جنودًا لم تروها .... ( توبه ۲۵ و ۲۶ )
🔶انتساب #سکینه در آیات متعددی به خداوند و پیوند آن با ایمان و تقوا در این آیات ، نشان دهنده معنای #خاصی از این اصطلاح قرآنی است .
🔷 علامه طباطبایی با توجه به این نکته ، #سکینه را حالتی الهی و نوع ویژه ای از آرامش می شمارد که فقط بر #دلهای پاک و جان های پرهیزگار فرود آمده و همواره تثبیت ایمان و #افزایش روح تقوا را در پی داشته است و در نتیجه فقط به افراد ویژه ای در مراحل بالای #ایمان اختصاص دارد .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیرقطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۲۳
حُرِّمَتْ عَلَیْکُمْ أُمَّهَاتُکُمْ وَبَنَاتُکُمْ وَأَخَوَاتُکُمْ وَعَمَّاتُکُمْ وَخَالاَتُکُمْ وَبَنَاتُ الْأَخِ وَبَنَاتُ الْأُخْتِ وَأُمَّهَاتُکُمُ الَّلاتِی أَرْضَعْنَکُمْ وَأَخَوَاتُکُم مِنَ الرَّضَاعَةِ وَأُمَّهَاتُ نِسَائِکُمْ وَرَبَائِبُکُمُ اللَّاتِی فِی حُجُورِکُم مِن نِسَائِکُمُ اللَّاتِی دَخَلْتُم بِهِنَّ فَإِن لَمْ تَکُونُوا دَخَلْتُم بِهِنَّ فَلاَ جُنَاحَ عَلَیْکُمْ وَحَلاَئِلُ أَبْنَائِکُمُ الَّذِینَ مِنْ أَصْلاَبِکُمْ وَأَن تَجْمَعُوا بَیْنَ الْأُخْتَیْنِ إِلَّا مَا قَدْ سَلَفَ إِنَّ اللّهَ کَانَ غَفُوراً رَحِیماً ﴿۲۳﴾
بر شما حرام شده است (ازدواج با) مادرانتان و دخترانتان، و خواهرانتان و عمّههايتان و خالههايتان و دختران برادر و دختران خواهر و آن مادرانتان كه به شما شير دادهاند و خواهران رضاعى (شيرى) شما و مادران همسرانتان و دختران همسرانتان (از شوهر قبلى) كه در دامن شما تربيت يافتهاند، به شرط آنكه با مادرانشان، همبستر شده باشيد، پس اگر آميزش نكردهايد مانعى ندارد (كه با آن دختران ازدواج كنيد) و (همچنين حرام است ازدواج با) همسران پسرانتان كه از نسل شمايند (نه پسر خواندهها) و (حرام است در ازدواج) جمع بين دو خواهر، مگر آنچه پيشتر انجام گرفته است. همانا خداوند بخشنده و مهربان است(۲۳)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٢٣)
-تحريم ازدواج با محارم!
در اين آيه به محارم يعنى زنانى كه ازدواج با آنها ممنوع است اشاره كرده، و بر اساس آن محرميت از سه راه ممكن است پيدا شود:
١-ولادت كه از آن تعبير به «ارتباط نسبى» مىشود.
٢-از طريق ازدواج كه به آن «ارتباط سببى» مىگويند.
٣-از طريق شيرخوارگى كه به آن «ارتباط رضاعى» گفته مىشود. نخست اشاره به محارم نسبى كه هفت دسته هستند كرده و مىفرمايد: «مادران شما و دخترانتان و خواهرانتان و عمهها و خالههايتان و دختران برادر و دختران خواهرانتان بر شما حرام شدهاند» (حُرِّمَتْ عَلَيْكُمْ أُمَّهاتُكُمْ وَ بَناتُكُمْ وَ أَخَواتُكُمْ وَ عَمّاتُكُمْ وَ خالاتُكُمْ وَ بَناتُ الْأَخِ وَ بَناتُ الْأُخْتِ) .
بايد توجه داشت كه منظور از مادر فقط آن زنى كه انسان بلاواسطه از او متولد شده نيست، بلكه جدّه و مادر جدّه و مادر پدر و مانند آن را شامل مىشود همان طور كه منظور از دختر، تنها دختر بلاواسطه نيست بلكه، دختر و دختر پسر و دختر دختر و فرزندان آنها را نيز در بر مىگيرد و همچنين در مورد پنج دستۀ ديگر. سپس به محارم رضاعى اشاره كرده و مىفرمايد: «و مادرانى كه شما را شير دادهاند، و خواهران رضاعى شما، بر شما حرامند» (وَ أُمَّهاتُكُمُ اللاّتِي أَرْضَعْنَكُمْ وَ أَخَواتُكُمْ مِنَ الرَّضاعَةِ) .
و در آخرين مرحله اشاره به دستۀ سوم از محارم كرده و آنها را تحت چند عنوان بيان مىكند.
١- «و مادران همسرانتان» (وَ أُمَّهاتُ نِسائِكُمْ) .
يعنى، به مجرد اين كه زنى به ازدواج مردى درآمد و صيغۀ عقد، جارى گشت مادر او، و مادر مادر او، و هر چه بالاتر روند بر او حرام ابدى مىشوند.
٢- «و دختران همسرتان كه در دامان شما قرار دارند به شرط اين كه با آن همسر آميزش جنسى پيدا كرده باشيد» (وَ رَبائِبُكُمُ اللاّتِي فِي حُجُورِكُمْ مِنْ نِسائِكُمُ اللاّتِي دَخَلْتُمْ بِهِنَّ) .
به دنبال اين قسمت براى تأكيد مطلب اضافه مىكند كه: «اگر با آنها آميزش جنسى نداشتهايد دخترانشان بر شما حرام نيستند» (فَإِنْ لَمْ تَكُونُوا دَخَلْتُمْ بِهِنَّ فَلا جُناحَ عَلَيْكُمْ) .
٣- «و همسران فرزندانتان كه از نسل شما هستند» (وَ حَلائِلُ أَبْنائِكُمُ الَّذِينَ مِنْ أَصْلابِكُمْ) .
در حقيقت تعبير «مِنْ أَصْلابِكُمْ» (فرزندانى كه از نسل شما باشند) براى اين است كه روى يكى از رسوم غلط دوران جاهليت (و آن فرزند خواندگى و احكام آن است) خط بطلان كشيده شود.
٤- «و براى شما جمع در ميان دو خواهر ممنوع است» (وَ أَنْ تَجْمَعُوا بَيْنَ الْأُخْتَيْنِ) .
و از آنجا كه در زمان جاهليت ازدواج با محارم و جمع ميان دو خواهر رايج بود، و افرادى مرتكب چنين ازدواجهايى شده بودند قرآن بعد از جملۀ فوق مىگويد: «مگر آنچه در گذشته واقع شده» (إِلاّ ما قَدْ سَلَفَ) .
يعنى، اگر كسانى قبل از نزول اين قانون، چنين ازدواجى انجام دادهاند، كيفر و مجازاتى ندارند، اگر چه اكنون بايد يكى از آن دو را انتخاب كرده و ديگرى را رها كنند.
در پايان آيه مىفرمايد: «خداوند آمرزنده و مهربان است» (إِنَّ اللّهَ كانَ غَفُوراً رَحِيماً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 387
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_498
🌹 #آیه_23 #سوره_نساء
🌸 حُرِّمَتْ عَلَيْكُمْ أُمَّهاَتُكُمْ وَبَنَاتُكُمْ وَأَخَواَ تُكُمْ وَعَمَّاتُكُمْ وَخاَلاَتُكُمْ وَ بَنَاتُ الْأَخِ وَبَنَاتُ الْأُخْتِ وَأُمَّهاَتُكُمُ اللاَّتِى أَرْضَعْنَكُمْ وَ أَخَواَتُكُمْ مِّنَ الرَّضاَعَةِ وَأُمَّهاَتُ نِسَآئِكُمُ وَرَباَئِبُكُمُ اللاتِى فِى حُجُورِكُمْ مِّنْ نِّسَآئِكُمُ اللاَّتِى دَخَلْتُمْ بِهِنَّ فَإِنْ لَّمْ تَكُونُواْ دَخَلْتُمْ بِهِنَّ فَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ وَحَلَائِلُ أَبْنَآئِكُمُ الَّذِينَ مِنْ أَصْلاَبِكُمْ وَأَنْ تَجْمَعُواْ بَيْنَ الْأُخْتَيْنِ إِلَّا مَا قَدْ سَلَفَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ غَفُوراً رَّحِيماً (23)
🍀 ترجمه: بر شما حرام شده است (ازدواج با) مادرانتان و دخترانتان، و خواهرانتان و عمّه هایتان و خاله هایتان و دختران برادر و دختران خواهر و آن مادرانتان كه به شما شیر داده اند و خواهران رضاعى شما و مادران همسرانتان و دختران همسرانتان كه در دامن شما تربیت یافته اند، به شرط آنكه با مادرانشان، همبستر شده باشید، پس اگر آمیزش نكرده اید مانعى ندارد (كه با آن دختران ازدواج كنید) و (همچنین حرام است ازدواج با) همسران پسرانتان كه از نسل شمایند (نه پسر خوانده ها) و(حرام است در ازدواج) جمع بین دو خواهر، مگر آنچه در گذشته انجام شده است. همانا خداوند بخشنده ی مهربان است. (23)
🔴 این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. در این آیه به ممنوعیت #ازدواج با محارم اشاره کرده است. این آیه خطاب به مردان است زیرا نشان از ادب قرآن است و برای حفظ حریم و جایگاه زن است زیرا مرد به خواستگاری زن می رود.
🔴 بر اساس این آیه #محرمیت از سه راه ممکن است پیدا شود:
1⃣ #ولادت: ارتباط نسبی می نامند.
2⃣ #ازدواج: ارتباط سببی می نامند.
3⃣ #شیرخوارگی: ارتباط رضاعی می نامند.
🌸 این آیه نخست به #محارم_نسبی اشاره نموده و می فرماید: حرمت علیکم أمهاتكم و بناتكم و أخواتكم و عماتكم و خالاتكم و بنات الأخ و بنات الأخت: بر شما حرام شده است (ازدواج با) مادرانتان و دخترانتان و خواهرانتان و عمه هايتان و خاله هایتان و دختران برادر و دختران خواهر. باید توجه داشته باشیم منظور از أمهاتکم ( مادرانتان) هم مادری که انسان از او متولد می شود هم شامل جده و مادر جده و مادر پدر و مانند آن را شامل می شود. و منظور از بناتکم (دخترانتان) هم دختر خودتون و هم دختر پسر و دختر دختر و فرزندان آنها را در بر می گیرد و همین طور در مورد پنج دسته دیگر هم همین طور است.
🌸 سپس به #محارم_رضاعی اشاره نموده و می فرماید: و أمهاتكم اللاتى أرضعنكم و أخواتكم من الرضاعة: و آن مادرانتان که به شما شیر داده اند و خواهران رضاعی (شیری) شما. سپس به دسته سوم از محارم اشاره می کند و می فرماید: و أمهات نسآئكم: و مادران همسرانتان. يعنى همين که زنی به ازدواج مردی در آمد مادر آن خانم و مادر مادر او و هر چه بالاتر روند نمی توانید با آنها #ازدواج کنید و ازدواج با آنها بر شما حرام است.
🌸 و ربائبکم اللاتی فی حجورکم من نسآئکم اللاتی دخلتم بهن: و دختران همسرانتان (از شوهر قبلی خانم) که در دامن شما تربیت یافته اند، به شرط اینکه با آن همسر #همبستر شده اید. با دخترانشان نمی توانید ازدواج کنید و بر شما محرم هستند. ولی اگر با #همسر خود همبستر نشده اید و او را طلاق داده اید دخترانش محرم نیستند و می توانید با آنها ازدواج کنید که #قرآن می فرماید: فإن لم تكونوا دخلتم بهن فلا جناح علیکم: پس اگر آمیزش نکرده اید مانعی ندارد که با آن دختران ازدواج کنید. در ادامه می فرماید: و حلائل أبنآئكم الذين من أصلابكم: و همسران پسرانتان که از نسل شما هستند (نه پسر خوانده ها)
🌸 سپس می فرماید: و أن تجمعوا بين الأختين: و جمع بين دو خواهر. یعنی ازدواج با دو خواهر بصورت همزمان #حرام است البته اگر خواهر اول از دنیا برود یا طلاق بدهد در این صورت می تواند با خواهر دوم ازدواج کند. #قرآن بلافاصله می فرماید: إلا ما قد سلف: مگر آنچه در گذشته انجام شده است. یعنی #ازدواج با دو خواهر قبل از اسلام مرسوم بود. اگر کسانی قبل از نزول این قانون ، چنین ازدواجی انجام داده اند ، گناه محسوب نمی شود و در پایان آیه می فرماید: و الله کان غفورا رحیما: و خداوند آمرزنده ی مهربان است.
🔹 پیام های آیه 23 سوره نساء 🔹
✅ اختيار #حلال و #حرام کردن همه چیز تنها برای خداست.
✅ #شیر_مادر، همانند تولد از مادر، یکی از اسباب محرمیت است. در انتخاب دایه دقت کنیم.
✅ به دخترانی که از شوهر قبلی زن شما هستند و در خانه شما زندگی می کنند، به چشم دختر خود نگاه کنید.
✅ کسانی که قبل از نزول حکم،با دو خواهر #ازدواج نموده اند، مجازاتی ندارند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_عبدالباسط
📖 سوره مبارکه مریم ( آیات ۱۳ تا ۱۵)
┅═✼✿✵📖✵✿✼═
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ وَ لَقَدْ كَتَبْنَا فِى الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِىَ الصَّالِحُونَ (انبیاء/۱۰۵)
🔹و همانا در (كتاب آسمانى) زبور (كه) بعد از ذكر، (تورات، نازل شده) نوشتیم كه قطعاً بندگان صالح من وارث زمین خواهند شد.
🔸كلمهى «زبور» در لغت عرب به معناى هر نوع نوشته و كتاب است. «و كل شىء فعلوه فىالزبر»(قمر/۵۲)، ولى به قرینهى آیه «و آتینا داود زبوراً»(نساء/۶۳, اسراء/۵۵) به نظر مىرسد كه مراد، كتاب اختصاصى حضرت داود علیه السلام باشد كه در برگیرنده مجموعهى مناجاتها، نیایشها و اندرزهاى آن حضرت است. این كتاب بعد از تورات نازل شده و مراد از «ذِكْر» در این آیه نیز همان تورات است، چنانكه در آیه ۴۸ همین سوره هم گذشت كه تورات، ذكر است. «و لقد آتینا موسى و هارون الفرقان و ضیاء و ذكراً للمتقین» بعضى گفتهاند كه منظور از «زبور» در این آیه، تمام كتب آسمانى و مراد از «ذكر»، قرآن مجید است و كلمهى «من بعد» نیز بمعناى «علاوه بر» مىآید، كه در این صورت معناى آیه چنین مىشود: ما علاوه بر قرآن، در تمام كتب آسمانى نوشتیم كه وارثان زمین هر آینه بندگان صالح من خواهند بود.
🔸از امام صادق علیه السلام دربارهى زبور و ذكر سؤال شد، حضرت فرمودند: ذكر در نزد خداوند است و زبور كتاب نازل شده بر داود است و همهى كتابهاى نازل شده در نزد اهل علم است و آنان ما (اهلبیت) هستیم.(کافی، ج۱، ص ۲۲۵). در پنج مورد از زبور «مزامیر» حضرت داود كه امروزه جزء كتب عهد قدیم بشمار مىرود، شبیه این تعابیر آمده است كه: مردان صالح، وارث زمین خواهند شد(تفسیر نمونه). در روایات متعدّد آمده است كه آن بندگان صالحى كه وارث زمین خواهند شد، یاران حضرت مهدى علیه السلام هستند(تفسیر نورالثقلین). در بعضى روایات آمده كه اهلبیت پیامبر اسلام علیهم السلام، وارثان زمین خواهند شد.(تفسیر قمی).
❇️ از پيامهای آیه
▫️سنّت الهى آن است كه بندگان صالح، حاكم و وارث جهان باشند. «كتبنا»
▫️پیشگوئىهاى قرآن قطعى است. «لقد كتبنا فى الزبور ...»
▫️قرآن، از آیندهى تاریخ خبر مىدهد. «یرثها ...»
▫️آینده از آن صالحان است. «یرثها عبادى الصالحون»
▫️دین از سیاست جدا نیست. «یرثها عبادى الصالحون»
▫️عبادت تنها كافى نیست، صلاحیّت و عمل صالح نیز لازم است. «عبادى الصالحون»
▫️وراثت زمین و حكومت بر جهان دو شرط دارد، بندگى خداوند و انجام اعمال صالح. «عبادى الصالحون»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹قرآن میگه: زندگیش سخت میشه کسی که...
🌸⃟✍჻ᭂ࿐✰🎤📚
🎙[استاد مسعود عالی]
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
29.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#عجایب_قرآن ! این قسمت: سقف محفوظ
🤲...الله اکبر...🤲
ببینید چگونه اتمسفر زمین مثل یک سپر محافظتی از ما در برابر انواع خطرات محافظت میکند
#یادآورینعمتها_انسانراعاشقخدامیکند
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#معجزات حضرت #سلیمان
1⃣تسخیر باد
👈وَ لِسُلَيْمانَ الرِّيحَ عاصِفَةً تَجْرِي بِأَمْرِهِ...
📜(انبیا۸۱)(سبا۱۲)
برای سلیمان تند باد را رام کردیم تا با اذن او به حرکت درآید
2⃣زبان پرندگان
👈قالَ يا أَيُّهَا النَّاسُ عُلِّمْنا مَنْطِقَ الطَّيْرِ📜(نمل۱۵)
گفت ای مردم زبان پرندگان به من آموخته شد
3⃣تسخیر جن
👈وَمِنَ الشَّيَاطِينِ مَن يَغُوصُونَ لَهُ...
📜(انبیا82)(سبا ۱۲و۱۳)
و بعضی از جنیان برای او به قعر دریا رفته برای او کار میکردند(استخراج مروارید)
4⃣فهم زبان مورچه
فَتَبَسَّمَ ضَاحِكًا مِّن قَوْلِهَا 📜(نمل19)
5⃣چشمه مس
👈وَأَسَلْنَا لَهُ عَينَ الْقِطْرِ📜(سبا۱۲و۱۳)
برای او چشمه مس روان کردیم
╭─🍁🍂🍁🍂🍁🍂─╮
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🐛نوعی کرم ابریشم جدید که به "مهندس کوچک" معروف شده
برگ را با دندانهایش به گونه ای برش می دهد که ابتدا سقفی بالای سرش درست می کند و درنهایت به خوردن برگ مشغول می شود.
♻️« قَالَ رَبُّنَا ٱلَّذِیۤ أَعۡطَىٰ كُلَّ شَیۡءٍ خَلۡقَهُۥ ثُمَّ هَدَىٰ »
(طه - 50)
🍃#موسی (ع) گفت:
« #پروردگار ما همان کسی است که به هر #موجودی_آنچه را #لازمه_آفرینش او بوده داده؛ سپس #هدایت کرده است!»
(طه - 50 )
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌱در مورد اموری که اگر فاش شود
تو را اندوهگین میکند
سوال بیجا نپرس...!
📖 سوره مائده آیه ۱۰۱
#درمحضرقرآن
🔰🇯🇴🇮🇳🔰
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
⚠️⚠️تکرارِ تاریخِ همجنس بازی قوم لوط در عصر حاضر!! ⭕️پیدا شدن "عبرت ایندگان" #قوم_سنگ شده لوط در عصر حاضر!!
ان شاءالله از این آیه عبرت بگیرند!!!!👇🏽👇🏽 «وَلُوطًا إِذْ قَالَ لِقَوْمِهِ إِنَّكُمْ لَتَأْتُونَ الْفَاحِشَةَ مَا سَبَقَكُمْ بِهَا مِنْ أَحَدٍ مِنَ الْعَالَمِينَ»
« یاد کن لوط را آنگاه که به قوم خود گفت همانا شما به کار زشتی می پردازید که هیچ یک از جهانیان پیش از شما آن را انجام نداده است !»
(عنکبوت- 28)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
👇تفسیر آیه 33 مائده
كيفرهايى كه در آيه آمده، «حقّ اللّه» است و از جانب حكومت يا مردم قابل عفو و تبديل نيست.
💢ودر تفسير الميزان آمده است كه انتخاب يكى از چهار كيفر، با امام مسلمانان است و اگر اولياى مقتول هم عفو كنند، بايد يكى از كيفرها اجرا شود۰
💢كلمهى «جَزاءُ» به معناى كيفر و پاداش كافى است؛ يعنى حدود و مجازاتهاى چهارگانه براى مجرم عادلانه و كافى است.
💢براى اصلاح جامعه، هم موعظه و ارشاد لازم است، هم شمشير و برخورد قاطع و انقلابى. ( اين آيه، عقوبت افراد محارب و مفسِد را بيان مىكند)
💢عقوبت بايد همراه با عدالت باشد. چون #فسادها و #خصوصيّات_مفسدان متفاوت است، كيفرها هم يكسان نيست؛
♨️ مثلا اگر فساد، فجيعانه بود، كيفرش #قتل است؛
♨️ ولى اگر #سطحى بود، كيفر آن #تبعيد است.
🚫 اين معنا از روايات فهميده مىشود، از جمله آنكه:
🚦#كيفر_قتل، اعدام است،
🚦#كيفر_ارعاب، تبعيد است،
🚦#كيفر_راهزنى وسرقت،قطع دست و پا است
كيفر#قتل و#راهزنى و#سرقت_مسلحانه،
قطع دست و پا و به #دار_آويختن است.
🌕🔴 آنان كه بر #امام و #رهبر مسلمانان يا حكومت اسلامى #خروج كنند، مشمول «يُحارِبُونَ اللَّهَ» مىشوند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
عنكبوت، در عالم خود خيال مىكند كه خانه دارد و خانهاش در برابر #حوادث_مقاوم است؛ #مشرك نيز به چنين #توهّمى دچار است. «أَوْهَنَ الْبُيُوتِ»
#ولايت الهى، #بنيانى_مرصوص و بنايى آهنين دارد، «كَأَنَّهُمْ بُنْيانٌ مَرْصُوصٌ»
امّا #ولايت غير خدا، بسيار #سست است. «أَوْهَنَ الْبُيُوتِ»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📖#دائره_المعارف_قران_کریم 📖
🅰 #آرامش>
◀️ #اطمینان
🔶این واژه از ریشه « #طَمَنَ » به معناى آرامش و #استقرار جان پس از نگرانى و ناراحتى است .
🔷 زمین پست و هموار و #فرورفتهاى که آب در آن بى حرکت گرد مىآید، زمین #مطمئن گفته مىشود .
🔶 این واژه در اصطلاح #فقهی به حالت استقرار #نمازگزار اطلاق میشود.
🔷اطمینان در علم #اخلاق به اعتدال صفات و حالات انسان و #ثبات شخصیّت آدمی گفته میشود .
🔶ابن قیّم به #تبع خواجه عبدالله انصاری برای اطمینان ، #درجات و مراتبی می شمرد :
اطمینان قلب به یاد خدا که شامل آرامش #امید به رحمت الهی برای انسان هراسان از خداوند ، آرامش #تسلیم در برابر قضا و قدر الهی و آرامش یاد پاداش خداوندی هنگام #سختی و رنج زندگانی است .
🔷 اطمینان #جان ، هنگام کشف حقیقت و یقین به حصول وعدهها و وصول است از حال #تفرقه به مقام جمع و اطمینان ناشی از شهود ذات جامع اسما و #صفات الهی که سالک را به مقام فنا می رساند .
ادامه دارد .......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۲۴
وَالْمُحْصَنَتُ مِنَ النِّسَآءِ إِلَّا مَا مَلَکَتْ أَیْمَنُکُمْ کِتَبَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ وَأُحِلَّ لَکُمْ مَّا وَرَآءَ ذَ لِکُمْ أَنْ تَبْتَغُواْ بِأَمْوَ لِکُمْ مُّحْصِنِینَ غَیْرَ مُسَفِحِینَ فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ بِهِ مِنْهُنَّ فَاَتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِیضَةً وَلَا جُنَاحَ عَلَیْکُمْ فِیَما تَرَ ضَیْتُمْ بِهِ مِنْ بَعْدِ الْفَرِیضَةِ إِنَّ اللَّهَ کَانَ عَلِیماً حَکِیماً(۲۴)
و (ازدواج با) زنان شوهردار (نيز بر شما حرام شده است،) مگر آنان كه (به حكم خداوند، در جنگ با كفّار) مالك شدهايد. (اين احكام،) نوشته و قانون خدا بر شماست. و جز اينها (كه گفته شد،) براى شما حلال است كه (زنان ديگر را) به وسيلهى اموال خود، به قصد پاكدامنى و نكاح، نه به قصد زنا، طلب كنيد. پس هرگاه از آن زنان، (به نكاح موقّت) كام گرفتيد، مهرشان را به عنوان يك واجب بپردازيد و پس از تعيين مهر، در (تغيير مدّت عقد يا مقدار مهر) آنچه با يكديگر توافق كنيد، بر شما گناهى نيست. همانا خداوند دانا و حكيم است.(۲۴)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٢٤)
-اين آيه، بحث آيۀ گذشته را در بارۀ زنانى كه ازدواج با آنها حرام است دنبال مىكند و اضافه مىنمايد كه:
«ازدواج و آميزش جنسى با زنان شوهردار نيز حرام است» (وَ الْمُحْصَناتُ مِنَ النِّساءِ) .
تنها استثنايى كه به اين حكم خورده است در مورد زنان غير مسلمانى است كه به اسارت مسلمانان در جنگها در مىآيند، همان گونه كه آيه مىفرمايد: «مگر آنها را كه (از طريق اسارت) مالك شدهايد» (إِلاّ ما مَلَكَتْ أَيْمانُكُمْ) .
زيرا اسارت آنها به حكم طلاق است و اسلام اجازه مىدهد بعد از تمام شدن عدّه با آنان ازدواج كنند و يا همچون يك كنيز با آنان رفتار شود.
سپس براى تأكيد احكام گذشته كه در مورد محارم و مانند آن وارد شده مىفرمايد: «اينها احكامى است كه خداوند براى شما مقرر داشته و نوشته است» (كِتابَ اللّهِ عَلَيْكُمْ) .
بنابراين، به هيچ وجه قابل تغيير و عدول نيست.
سپس مىگويد: غير از اين چند طايفه «زنان ديگر غير از اينها (كه گفته شد) براى شما حلال است، كه با اموال خود آنان را اختيار كنيد در حالى كه پاكدامن باشيد و از زنا خوددارى كنيد» (وَ أُحِلَّ لَكُمْ ما وَراءَ ذلِكُمْ أَنْ تَبْتَغُوا بِأَمْوالِكُمْ مُحْصِنِينَ غَيْرَ مُسافِحِينَ) .
جملۀ أَنْ تَبْتَغُوا بِأَمْوالِكُمْ اشاره به اين است كه رابطۀ زناشويى يا بايد به شكل ازدواج با پرداخت مهر و يا به شكل مالك شدن كنيز با پرداخت قيمت باشد.
در قسمت بعد، اشاره به مسألۀ ازدواج موقت و به اصطلاح «متعه» كرده، مىگويد: «زنانى را كه متعه مىكنيد مهر آنها را به عنوان يك واجب بايد بپردازيد» (فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ بِهِ مِنْهُنَّ فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِيضَةً) .
بعد از ذكر لزوم پرداخت مهر اشاره به اين مطلب مىفرمايد كه: «اگر طرفين عقد، با رضايت خود مقدار مهر را بعدا كم و زياد كنند مانعى ندارد» (وَ لا جُناحَ عَلَيْكُمْ فِيما تَراضَيْتُمْ بِهِ مِنْ بَعْدِ الْفَرِيضَةِ) .
احكامى كه در آيه به آن اشاره شد، احكامى است كه متضمن خير و سعادت افراد بشر است زيرا: «خداوند از مصالح بندگان آگاه و در قانونگذارى خود حكيم است» (إِنَّ اللّهَ كانَ عَلِيماً حَكِيماً) .
قابل ذكر است كه اصل مشروع بودن اين نوع ازدواج در زمان پيامبر قطعى است و هيچ گونه دليل قابل اعتمادى در بارۀ نسخ شدن آن در دست نيست.
ازدواج موقت يك ضرورت اجتماعى-
اين موضوع را نمىتوان انكار كرد كه غريزۀ جنسى يكى از نيرومندترين غرايز انسانى است، تا آنجا كه پارهاى از روانكاوان آن را تنها غريزۀ اصيل انسان مىدانند و تمام غرايز ديگر را به آن باز مىگردانند. اين موضوع مخصوصا در عصر ما كه سن ازدواج بر اثر طولانى شدن دورۀ تحصيل و مسائل پيچيدۀ اجتماعى بالا رفته، و كمتر جوانى مىتواند در سنين پايين يعنى در داغترين دوران غريزۀ جنسى اقدام به ازدواج كند، شكل حادّترى به خود گرفته است. با اين وضع چه بايد كرد؟
يا بايد «فحشاء» را مجاز بدانيم (همان طور كه دنياى مادى امروز عملا بر آن صحه گذارده و آن را به رسميت شناخته) و يا طرح ازدواج موقت را بپذيريم، معلوم نيست آنها كه با ازدواج موقت و فحشاء مخالفند چه جوابى براى اين سؤال فكر كردهاند؟ ! در حالى كه طرح ازدواج موقت، نه شرايط سنگين ازدواج دائم را دارد كه با عدم تمكن مالى يا اشتغالات تحصيلى و مانند آن نسازد و نه زيانهاى فجايع جنسى و فحشاء را در بر دارد.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 390
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh