🔴 از آثار ایمان و عمل صالح
✅ در قرآن کریم، قریب به ۸۰ مرتبه، ایمان و عمل صالح با هم ذکر شده است. در فرهنگ قرآن، مؤمن به کسی اطلاق میشود که عمل صالح دارد، لذا جزء لاینفک آن، همین اعتقاد و باور قلبی است. به فرمودهی حضرت علی و امام رضا علیهما السلام، ایمان؛ معرفت قلبی، اقرار به زبان و عمل به ارکان و جوارح است. با توجه به آیات قرآن، برخی از آثار ایمان و عمل صالح را مرور میکنیم. با مراجعه به قرآن کریم میتوانید سایر موارد را استخراج کنید تا این بحث، تکمیل شود.
🔸نجات از خسران(عصر/۱تا۳)
🔹تکفیر سیئات(عنکبوت/۷)
🔸محبوبیت در دل مردم(مریم/۹۶)
🔹حکومت و خلافت در زمین(نور/۵۵)
🔸رسیدن به حیات طیّب(نحل/۹۶)
🔹تشکّر خداوند(اسراء/۹)
🔸خروج از ظلمات بهسوی نور(طلاق/۱۱)
🔹استجابت دعا(شوری/۲۶)
🔸برخورداری از هدایت الهی(یونس/۹)
🔹در زمرهٔ صالحین(عنکبوت/۹)
🔸ورود به بهشت(محمّد«ص»/۱۲)
🔹برخورداری از درجات عالی بهشت(طه/۵۷)
🔸پاداش مضاعف و جاودان(سباء/۳۷، تین/۶)
🔹عدم نقصان در ثواب و پاداش(طه/۱۱۲) و ...
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آیه_گرافی
-مانیزدعاییشرا،اجابتکردیمواورا،
ازغمواندوهنجاتدادیم.
📚سوره#انبیا-88
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد _(ص)
#قسمت_سی_دوم
✍ادامه مطلب قبل
🌻خسروپرويز ناچار دست دراز كرد و نامه را از عبدالله گرفت، آن را به دست ترجمه كننده داد تا به فارسى ترجمه كند، ترجمه كننده اولين فراز را چنين ترجمه كرد:
🌱از جانب محمد فرستاده خدا به سوى كسرى، بزرگ فارس...
🌱ترجمه كننده تا به اين جا رسيد، خسروپرويز دگرگون شد و فرياد كشيد كه واعجبا، فرستنده نامه كيست كه چنين جرئت كرده و نام خود را بر نام من مقدم داشته است، ديگر نگذاشت بقيه نامه را ترجمه كند، نامه را گرفت و قطعه قطعه كرد و فرياد مىكشيد كه آيا محمد بايد چنين نامهاى را براى من بنويسد او از رعيتها و بردگان من است، و سپس فرياد زد، اين نامهرسان جسور را بيرون كنيد.
🌻بعضى نوشتهاند مقدارى خاك به نامه رسان (يا شخص ديگر) داد و گفت: اين خاك را ببر و به روى آن شخصى كه براى من نامه نوشته بپاش.
🌱عبدالله بى آن كه از اين بادها و توپهاى خالى بلرزد، از مجلس بيرون آمد و سوار بر شترش شده و به طرف مدينه حركت كرد، خوشحال بود كه مأموريت خود را انجام داده است، پس از آن كه به مدينه رسيد يكراست خدمت پيامبر رفته و گزارش سفر خود را به عرض رساند.
🌻پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم نه تنها از اين خبر ناگوار نلرزيد و خود را نباخت، بلكه با كمال بردبارى فرمود: فال نيك بزنيد، او نامه را پاره پاره كرد، خداوند ملك و سلطنتش را از هم متلاشى خواهد كرد، و اين خاكى را هم كه داده در حقيقت خاك كشور ايران را با دست خود در اختيار ما گذاشته، به زودى ايران به دست مسلمانان خواهد افتاد.
🌱خسرو پرويز كه از اسب غرور پايين نيامده بود، نامه تهديدآميزى براى بازان، پادشاه يَمن فرستاد، يمن در آن روز تحت الحمايه ايران بود.
🌻در آن نامه نوشت وقتى كه نامه من رسيد دو مرد چابك به سوى مدينه نزد محمد بفرست تا او را دستگير كرده و به دربار من تحويل دهند.
🌱وقتى كه اين فرمان به دست بازان رسيد، بازان كه نمىتوانست از فرمان همايونى اعليحضرت سرپيچى كند، بى درنگ دو نفر از افراد ورزيده و شجاع از ميان ارتش خود برگزيد و آنها را همراه نامهاى به پيامبر، به ضميمه فرمان شاهنشاه ايران به سوى مدينه فرستاد.
🌻اين دو نفر به نام بابويه و خُرخُسره، كه اصلا ايرانى بودند و طبق مُد آن روز ايران، بند زرين به كمر بسته و بازوبند طلا در دست داشتند، با سبيلهاى بلند و ريشهاى تراشيده به حضور رسول اكرم رسيدند، و گزارش خود را دادند.
🌱پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم تا هيات و شكل آنها را ديد فرمود: چه كسى به شما دستور داده كه به اين صورت در آييد؟
🌱 گفتند: صاحب ما خسروپرويز چنين فرمان داده.
🌻پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: اما پروردگار من فرموده: سبيل را بچينم و موى صورت را بگذارم، خوب حالا بنشينيد.
🌱آن گاه پيامبر آن ها را دعوت به اسلام كرد و آياتى از قرآن را براى آنها خواند، آنها نپذيرفتند و اصرار كردند كه جواب ما را بده، تا اين كه پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: فردا صبح نزد من آييد تا پاسخ شما را بدهم.
🌻آن دو نفر صبح به حضور پيامبر رفتند، پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: شب گذشته فلان ساعت، خسروپرويز به دست پسرش شيرويه كشته شد، برگرديد يمن و جريان را به بازان بگوييد، اگر بازان به اسلام گرويد كه حكومتش ادامه مىيابد و گرنه به سرنوشت خسروپرويز خواهد رسيد.
🌱اين دو نفر به يمن برگشتند و گزارش خود را به بازان دادند، از طرف ايران نيز نامهاى به دست بازان رسيد، در آن نامه شيرويه نوشته بود، من پدرم را كشتم، از مردم يمن براى من بيعت بگير و به آن مردى كه در حجاز، دعوت به پيامبرى مىكند، كارى نداشته باش.
🌻بازان با تطبيق نامه شيرويه و خبر دادن پيامبر در مورد قتل خسروپرويز، فهميد به راستى محمد صلى الله عليه و آله و سلم پيامبر خدا است و به او وحى مىرسد. قلباً به او ايمان آورد و عده زيادى از مردم ايران كه در يمن بودند به اسلام گرويدند.
🌱به اين ترتيب، خسرو پرويز به نتيجه تكبر و غرور خود رسيد، و عبدالله سفير پيامبر با كمال عزت و شكوه، مأموريت خود را انجام داد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_حامد_علیزاده
📖 سوره مبارکه بلد (آیه ۱ الی ۴)
مقام#بیات
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
❣✨❣✨❣✨❣
#انواع_حجاب_قرآنی
1⃣ حجاب چشم
«قل للمؤمنین یغضّوا من ابصارهم؛ ای رسول، به مردان مؤمن بگو تا چشم ها را از نگاه ناروا بپوشند» . (سوره ی نور، آیه ی 30)
«قل للمؤمنات یغضضن من ابصارهنّ؛ ای رسول، به زنان بگو تا چشم ها را از نگاه ناروا بپوشند» . (سوره ی نور، آیه ی 31)
2⃣ حجاب در گفتار
نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی، حجاب گفتاری زنان در مقابل نامحرم است.
«فلا تخضعن بالقول فیطمع الذی فی قلبه مرض؛ زنها که نازک و نرم با مردان سخن نگویید، مبادا آن که دلش بیمار (هوا و هوس) است، به طمع افتد» . (سوره ی احزاب، آیه ی 32)
3⃣حجاب رفتاری
نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی، حجاب رفتاری زنان در مقابل نامحرم است. به زنان دستور داده شده است به گونه ای راه نروند که با نشان دادن زینت های خود باعث جلب توجه نامحرم شوند.
«و لا یضربن بارجلهنّ لیعلم ما یخفین من زینتهنّ؛ و آن طور پای به زمین نزنند که خلخال و زیور پنهان پاهایشان معلوم شود» . (5)
(سوره ی نور، آیه ی 31)
✨✨✨✨✨
از مجموع این مباحث، به روشنی استفاده می شود که مراد از حجاب اسلامی، پوشش و حریم قایل شدن در معاشرت زنان با مردان نامحرم، در خلال رفتارهای مختلف آنها، مثل نحوه ی پوشش، نگاه، حرف زدن و راه رفتن است.
بنابراین، حجاب و پوشش زن، به منزله ی یک حاجب و مانع در مقابل افراد نامحرمی است که قصد نفوذ و تصرف در حریم ناموس دیگران را دارند.
در انتها، این نوشتار را با بیان سخنانی از استاد شهید «مرتضی مطهری» که در تبیین فلسفه ی حجاب در اسلام، تلاش علمی فراوانی داشت، به پایان می رسانیم:
«عده ای می گویند: چون حجاب، به معنی پرده است، اسلام خواسته است زن باحجاب باشد، یعنی همواره پشت پرده بوده و در عزلت و گوشه نشینی باشد، اما باید بدانیم آنچه درباره ی پوشش زن است کلمه «ستر» به کار می رود. پوشش زن، در اسلام آن است که در معاشرت با مردان، بدن خود را پوشانده و از جلوه گری، پرهیز کند» . (6)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃پیامبر صلی الله فرمودند
🌸هر کس سوره #ضحی را قرائت نماید از جمله ی کسانی که خداوند از او راضی است و رسول خدا از او شفاعت می کند
🌸 و به تعداد همه یتیم ها و مستمندان ، خداوند ده حسنه به او اعطا می کند
📚مجمع البیان جلد ۱٠
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🟪#دائره_المعارف_قرآن_کریم🟪
🪴#آسانى
🌀 آسانى، معادل #یُسر در زبان عربى است. بیشتر لغویان، یُسر را ضدّ #عُسر و به معناى آسانى و #بىنیازى دانستهاند .
🔸 مشتقات گوناگون #یُسر در قرآن ۴۴ بار آمده که اغلب به همین #معنا به کار رفته است.
🌀مفهوم #آسانی را در قرآن کریم می توان در قالب واژه هایی مانند : تخفیف ، هیّن ، وسع ، #عفو ، رفق ، رحمت ، مغفرت و انظار جست .
🔸 از #نفی اثم ، حرج ، جناح ،تثریب ، اصر ، اطاقه ، ضیق و مشقّت نیز مفهوم #آسانی استفاده می شود ، چنان که توجه به مجموعه این واژه ها در آیات می تواند #گستره مفهومی آن را در قرآن بنمایاند .
🌀مفهوم آسانی در مجموعه #ساختار معرفت دینی تجلی دارد ؛ از قبیل آسانی #تصرفات خدا در نظام تکوین در دنیا و آخرت ، آسان شدن #کارها به دست خداوند ، آسان گیری در #تشریع احکام دینی و دستور به آسان گیری در روابط دینی و اجتماعی .
🔸 #گستره این مفهوم در تشریع احکام تا جایی است که می توان گفت بنای #شریعت بر آسان گیری است .
🌀 از برخی #مصادیق آسانی به تساهل و تسامح نیز تعبیر شده است که شاید این #اصطلاح برگرفته از روایات متعددی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است که من به #شریعت سهله سمحه برانگیخته شده ام .
🔸بر همین اساس ، برخی از فقیهان در #استنباطات احکام فقهی ، بارها به سهله و سمحه بودن #شریعت استناد کردهاند ؛ البته قرآن برای آسانی ، حدود و مرزهایی قائل شده است .
ادامه دارد........
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
8.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۷۳
فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَيُوَفِّيهِمْ أُجُورَهُمْ وَيَزِيدُهُمْ مِنْ فَضْلِهِ ۖ وَأَمَّا الَّذِينَ اسْتَنْكَفُوا وَاسْتَكْبَرُوا فَيُعَذِّبُهُمْ عَذَابًا أَلِيمًا وَلَا يَجِدُونَ لَهُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَلِيًّا وَلَا نَصِيرًا ﴿١٧٣﴾
اما کسانی که ایمان آوردند و کارهای شایسته انجام دادند، پاداششان را به طور کامل می دهد، و از فضل و احسانش بر آنان میافزاید؛ و اما کسانی که [از ایمان و عمل شایسته] امتناع کردند و تکبّر ورزیدند، به عذاب دردناکی عذاب می کند؛ و برای خود جز خدا سرپرست و یاوری نخواهند یافت. (۱۷۳)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٧٣)
- «در آن روز آنها كه داراى ايمان و عمل صالح بودهاند پاداششان را بطور كامل خواهد داد، و از فضل و رحمت خدا بر آن خواهد افزود، آنها كه از بندگى خدا امتناع ورزيدند و راه تكبر را پيش گرفتند به عذاب دردناكى گرفتار خواهد كرد و غير از خدا هيچ سرپرست و حامى و ياورى نخواهند يافت» (فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ فَيُوَفِّيهِمْ أُجُورَهُمْ وَ يَزِيدُهُمْ مِنْ فَضْلِهِ وَ أَمَّا الَّذِينَ اسْتَنْكَفُوا وَ اسْتَكْبَرُوا فَيُعَذِّبُهُمْ عَذاباً أَلِيماً وَ لا يَجِدُونَ لَهُمْ مِنْ دُونِ اللّهِ وَلِيًّا وَ لا نَصِيراً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 482
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh