﷽📚🕥📚🎆
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد(ص)
#قسمت_سی_ششم
🦋آزاد كردن اسيران🦋
🔶در جريان پيمان نامه صلح حديبيه نقل شده كه: سى نفر از جوانان مكه در حالى كه مسلح بودند، مخفيانه به طور چريكى نزديك حديبيه آمدند، تا به مسلمانان و شخص پيامبر حمله كردند و آنها را بكشند.
🔷اين توطئه به طور معجزه آسايى خنثى شد، و همه آن سى نفر دستگير شدند، ولى پيامبر آنها را آزاد نمود. اما جريان دستگيرى آنها به اين صورت انجام گرفت كه پيامبر آنها را نفرين كرد، چشم آنها گرفته شد و در نتيجه اسير شدند.
🔶و نيز نقل شده است كه مشركان، چهل نفر را براى غافلگير نمودن پيامبر و همراهان و حمله به مسلمين مأمور ساخته بودند كه همه آنها اسير شدند و سپس پيامبر آنها را آزاد ساخت.
🔷و بعضى نقل كردند: مشركان، هشتاد نفر مسلح را مأمور كرده بودند، كه از مخفيگاههاى كوه تنعيم كه در كنار سرزمين حديبيه است، سرازير شوند و با استفاده از فرصت هنگامى كه مسلمين نماز مىخوانند به مسلمانان حمله نمايند. (كه آيه 22 سوره فتح در اين مورد نازل گرديد.)
🔶مطابق نقل ديگر، قريش خالد بن وليد را همراه با 2000 نفر براى ضربه زدن به مسلمين فرستادند.
زيرا آنها مىخواستند كه در حال نماز، به مسلمين حمله كنند كه موفق نشدند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 سنخیت اوصاف بهشت با اهل آن
✅ اشارهای کوتاه نسبت به سنخیت و به نوعی هماهنگی و همجهتی بین اوصاف بهشت و بهشتیان. البته تمام آیاتی که در مورد بهشت بیان شده با اهل بهشت این نسبت را دارد. در اینجا فقط چند آیه در این خصوص را مرور میکنیم:
🔸سلامت بهشت: لهم دار السلام عند ربهم(انعام/۱۲۷) ⬅️ سلامت اهل آن: یوم لا ینفع مال و لا بنون الا من اتی الله بقلب سلیم(شعراء/۸۹)
🔸کرامت بهشت: اولئک هم المؤمنون حقا لهم مغفره و رزق کریم (انفال/۷۴) ⬅️ ان اکرمکم عندالله اتقیٰکم(حجرات/۱۳)
🔸طیب بودن بهشت: لهم طوبی و حسن مأب(رعد/۲۹) ⬅️ طیب بودن اهل آن: الیه یصعد الکلم الطیب و العمل الصالح یرفعه(فاطر/۱۰)
🔸منزه بودن بهشت از لغو و بیهودگی: لا لغو و لا تأثیم(طور/۲۳) ⬅️ قد افلح المؤمنون ... و الذینهم عن اللغو معرضون(مؤمنون/۵)
🔸علوّ و برتری بهشت: فهو فی عیشه راضیه فی جنة عالیه(حاقه/۲۱-۲۲) و من یأته مؤمنا قد عمل الصالحات فاولئک لهم الدرجات العلی(طه/۷۵) ⬅️ و انتم الاعلون ان کنتم مؤمنین(آلعمران/۱۳۹)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍂 به نمادها و علامتهای دین احترام بگذارید. 🍂
🔶 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تُحِلُّواْ شَعَآئِرَ اللّهِ.......
(#مائده /٢)
⚡️ترجمه :
اى كسانى كه ايمان آورده ايد! حرمت شعائر الهى را نشكنيد.
🔴 كلمه (( شعائر )) جمع شعيره است ، به معناى علامت.
🍁هر چیزی که علامت و نشانه دین باشه، احترامش واجب و هتک حرمتش حرامه.
☘ دستورات دین، مکانهای دینی، زمانهای مقدس، نمادها و پرچمهای دین و.... نمونه هایی از شعائر الهی هستند.
⭐️ ماه رمضان هم یکی از شعائر الهیه که حفظ حرمتش واجبه.
در #ماه_رمضان باید مراقب رفتارهامون باشیم و حتی بعضی کارها رو ترک کنیم تا مبادا حرمت شکنی نشه.
🚫روزه خواری در ملأ عام هم یکی از مصادیق بی احترامی به شعائر الهی است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌺🌺🌺
✍ روزی یک #آیه
#متن_آیه
وَلَا تَأْكُلُوا مِمَّا لَمْ يُذْكَرِ اسْمُ اللَّهِ عَلَيْهِ وَإِنَّهُ لَفِسْقٌ ۗ وَإِنَّ الشَّيَاطِينَ لَيُوحُونَ إِلَىٰ أَوْلِيَائِهِمْ لِيُجَادِلُوكُمْ ۖ وَإِنْ أَطَعْتُمُوهُمْ إِنَّكُمْ لَمُشْرِكُونَ
#متن_ترجمه
و از آنچه نام خدا بر آن برده نشده، نخورید! این کار گناه است؛ و شیاطین به دوستان خود مطالبی مخفیانه القا میکنند، تا با شما به مجادله برخیزند؛ اگر از آنها اطاعت کنید، شما هم مشرک خواهید بود!
👈 سوره مبارکه انعام آیه 121 👉
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آیه_گرافی
-و این خدا بود که میان آنان الفت انداخت...
📚سوره #انفال - ۶۳
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 در محضر قرآن کریم /
✅ بسم الله الرحمن الرحیم.
الر كِتَابٌ أَنزَلْناَهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُماَتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ (ابراهیم/۱)
🔹به نام الله رحمان رحیم. الف، لام، را، (این) كتابى است كه آن را به سوى تو نازل كردیم تا مردم را به اذن پروردگارشان از تاریكى ها(ى شرک و جهل) به سوى نور (ایمان) خارج كنى. به سوى راه خداوند عزیز حمید.
🔸خارج كردن مردم از ظلمات به نور، در قرآن بارها تكرار شده است؛ گاهى به خدا نسبت داده شده: «اللَّه ولى الّذین آمنوا یخرجهم من الظلمات الى النّور»(بقره/۲۵۷)، گاهى به پیامبران نسبت داده شده: «أن اخرج قومک من الظلمات الى النّور»(ابراهیم/۵) و گاهى به كتاب نسبت داده شده است. «كتاب انزلناه الیک لتخرج النّاس من الظلمات الى النّور»(ابراهیم/۱)
🔸تشبیه كفر و تفرقه و جهل و شرک و شک به «ظلمات» بخاطر آن است كه انسان در آن حالتها متحیّر است، مثل زمانى كه در تاریكى به سر مىبرد. نور وسیله بینایى، بیدارى، حركت و رشد است همانگونه كه همهى اینها در كتاب آسمانى و راه خدا موجود است. «كتاب... الى النّور... الى صراط العزیز»
❇️ از پيامهای آیه
▫️قرآن به تنهایى كافى نیست، براى هدایت مردم رهبر الهى نیز لازم است. «كتاب انزلناه الیک لتخرج»
▫️فلسفهى نزول كتابهاى آسمانى و بعثت انبیا، نجات بشر از ظلمتهاست. «لتخرج الناس ...» از ظلمت جهل به نور علم، از ظلمت كفر به نور ایمان، از ظلمت تفرقه به نور وحدت و از ظلمت گناه به نور تقوا.
▫️مایهى تبلیغ و ارشاد باید قرآن باشد. «كتاب... لتخرج»
▫️ظلمتها بسیارند، امّا نور یكى است. حق یكى، ولى باطل زیاد است. «الظلمات... النور» (كلمه نور مفرد و كلمه ظلمات جمع آمده است.)
▫️پیامبران و كتابهاى آسمانى وسیلهى هدایتند، اصل هدایت با اذن خداست. «باذن ربّهم»
▫️راه خدا، راه عزت و سربلندى و كمال است. «الى صراط العزیز الحمید»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🟪#دائره_المعارف_قرآن_کریم🟪
🪴#آسانى >
🍁آسان گیرى در جعل احکام>
👈4. #آسان_گیرى_با_قرار_دادن_شرایط
🌀خداوند براى #وجوب هر یک از تکالیف نیز شرایطى را قرار داده است که با فقدان یکى از آنها، #تکلیف برداشته مىشود که خود نوعى آسانگیرى است؛
مانند #مشروط بودن وجوب حج به #استطاعت:
*و للّه علی النّاس حجّ البیت من استطاع الیه سبیلا * ( آل عمران ۹۷)
👈5 . #آسان_گیرى_با_رفع_یا
#تبدیل_احکام
🔸گاه #وضعیّت خاصّى براى برخى افراد پیش مىآید که خداوند یا اصل تکلیف را برداشته یا آنرا به #حکمى دیگر تبدیل کرده است. این موارد عبارتند از:
⬅️الف. #اضطرار
🌀در #اضطرار ، حکم اوّلیّه برداشته مىشود؛ به طور مثال با این که خوردن #اَشیایى مانند مردار، خون، گوشت خوک، ذبح شده به نام غیر خدا #حرام است، در صورت اضطرار، حرمت آن برداشته شده است :
* انّما حرّم علیکم المیته و الدّم و لحم الخنزیر و ما اهلّ به لغیرالله فمن اضطرّ عیر باغ و لا عاد فلا اثم علیه انّ الله غفور رحیم * ( بقره ۱۷۳)
🔸آیه سوم مائده نیز پس از بیان #حرمت گوشت حیوان خفه شده ، حیوانی که بر اثر ضربه چوب یا شاخ حیوان دیگر یا #سقوط از بلندی مرده باشد یا درندهای او را کشته یا در پای بت #ذبح شده و یا با تیر قرعه کشته شده باشد ، کسی را که به #ناچار و بدون قصد گناه از آن خورده است #استثنا می کند . ( مائد ۳)
⬅️ب. #اکراه
🌀اگر کسى به #گناه وادار شد، خداوند آن گناه رامىبخشد؛ چنانکه اظهارات شرکآمیز را در زیر #شکنجه مشرکان بخشید :
« إلاّ مَن أُکرِهَ و قَلبُه مُطمَئِنٌّ بِالإیمنِ .» ( نحل ۱۰۶ )
⬅️ج. #تقیه
🔸انسان به جهت #حفظ خویش از ضرر دیگران مىتواند کلام ناحق گفته یا برخلاف #حق عمل کند .
🌀 خداوند پس از #نهى از برقرارى ارتباط با کافران، فرموده که چنین ارتباط در صورت #تقیّه * مانعى ندارد :
* لا یتّخذ المومنون الکافرین اولیاء من دون المومنین ...... الّا ان تتّقوا منهم تقه * ( آل عمران ۲۸ )
این مطلب از آیه ۱۰۶ نحل نیز استفاده میشود .
ادامه دارد......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#مائده آیه ۸
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ ۖ وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا ۚ اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ ﴿٨﴾
ای اهل ایمان! همواره [در همه امور] قیام کننده برای خدا و گواهان به عدل و داد باشید. و نباید دشمنی با گروهی شما را بر آن دارد که عدالت نورزید؛ عدالت کنید که آن به پرهیزکاری نزدیک تر است. و از خدا پروا کنید؛ زیرا خدا به آنچه انجام می دهید آگاه است. (۸)
#تفسیر
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٨)
-دعوت اكيد به عدالت!
اين آيه دعوت به قيام به عدالت مىكند و نظير آن با تفاوت مختصرى در سورۀ نساء آيۀ ١٣٥ گذشت.
نخست خطاب به افراد با ايمان كرده، مىگويد: «اى كسانى كه ايمان آوردهايد همواره قيام براى خدا كنيد و به حق و عدالت گواهى دهيد» (يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوّامِينَ لِلّهِ شُهَداءَ بِالْقِسْطِ) .
سپس به يكى از عوامل انحراف از عدالت اشاره نموده، به مسلمانان چنين هشدار مىدهد كه: «نبايد كينهها و عداوتهاى قومى و تصفيه حسابهاى شخصى مانع از اجراى عدالت و موجب تجاوز به حقوق ديگران گردد، زيرا عدالت از همۀ اينها بالاتر است» (وَ لا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلى أَلاّ تَعْدِلُوا) .
بار ديگر به خاطر اهميت موضوع روى مسألۀ عدالت تكيه كرده، مىفرمايد: «عدالت پيشه كنيد كه به پرهيزكارى نزديكتر است» (اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوى) .
و از آنجا كه عدالت مهمترين ركن تقوا و پرهيزكارى است، براى سومين بار به عنوان تأكيد اضافه مىكند: «از خدا بپرهيزيد، زيرا خداوند از تمام اعمال شما آگاه است» (وَ اتَّقُوا اللّهَ إِنَّ اللّهَ خَبِيرٌ بِما تَعْمَلُونَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 498
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh