❇️ بررسی مشی نواب صفوی و فدائیان اسلام(بخش دوم)
5️⃣ یکی از اشکالات به مشی #نواب، روشی است که آنها دنبال میکردند. نکته محوری در تفاوت مشی نواب و امام نیز به همین مسئله برمیگردد. هر دو حقیقتا به دنبال «#قیام_لله» بودند، اما نواب محور کارش «#مبارزه_مسلحانه» بود ولی امام محور کارش «#بیداری_مردم».
🌱اگر میبینیم امام راحل خیلی کمک کار و حامی نواب نیست، یکی از مهمترین دلایلش همین نکته است. اساسا امام معتقد بود با روش مسلحانه، انقلاب و نهضت به سرانجامی نخواهد رسید. ته این کار اینه که فلان مسئول فاسد رو کنار میزنی اما باز یکی مثل همان قبلی جای او را خواهد گرفت.
🌱البته عامل مهم دیگری نیز در عدم همراهی امام با نواب وجود داشت. نواب و فدائیان خیلی معتقد نبودند که باید کارشان را ذیل #مرجعیت آیت الله #بروجردی پیش ببرند، به خلاف امام.
امام معتقد بود هر حرکتی باید هماهنگ با دستگاه مرجعیت طرح ریزی بشود لذا تمام تلاشش را کرد تا دستگاه مرجعیت را برای این مهم به حرکت وا دارد.
🌱امام معتقد بود #دستگاه_مرجعیت نباید تضعیف بشود، #حفظ_وحدت نکته ای بسیار مهم و اساسی است لذا نه با آیت الله کاشانی همکاری جدی ای در قضیه نفت دارد، نه با نواب و فدائیان اسلام.
🌱او حرکت خود را با دستگاه مرجعیت یعنی آیت الله بروجردی تنظیم میکند، حتی با وجود اختلافات جدی ای که با آیت الله بروجردی داشت اما هیچگاه مقابل ایشان نایستاد و همیشه خود را ذیل ایشان تعریف میکرد، به خلاف روشی که آیت الله کاشانی و نواب برای خود تعریف کرده بودند.
🌱آقای #خسروشاهی در ماجرای اعدام نواب نقل میکنه با آقای #گلسرخی پیش امام رفتیم و خواستیم که اقدامی کنند. آقای گلسرخی برای اینکه امام رو تحریک کنه که حتما کاری بکنند، گفتند چرا آیت الله بروجردی ساکت هستند.
🌱امام ناراحت شدند و گفتند شما چکار به مراجع دارید؟ اگر کاری میتونید خودتون انجام بدید یا به من بگید که البته امام بعدا چندین اقدام برای جلوگیری از اعدام نواب انجام میدن.(1) امام تا این حد تلاش میکردند که حریم مرجعیت دچار خدشه نشه.
6️⃣ مسئله مهم دیگر اختلافات آیت الله بروجردی به عنوان مرجع مطلق با نواب و فدائیان اسلام بود. فدائیان اسلام فعالیت هاش رو از قم شروع کرد که برخی مراجع مانند آقای #صدر و #خوانساری و برخی شخصیت های بزرگ دیگه مانند آقای #مرعشی_نجفی هم از ایشون حمایت کردند.
🌱برخی نیز مخالف جدی نواب و فدائیان اسلام شدند، از جمله برخی اعضای بیت آیت الله بروجردی.
براساس نقل آقای خسروشاهی(2) برخی مانند #شیخ_علی_الشتر یا #شیخ_علی_لر یا #شیخ_علی_ملایری که نزدیک به بیت آیت الله بروجردی هم بودند، یک روز بعد نماز در حالی که آیت الله خوانساری هم حضور داشتند به اعضای فدائیان اسلام حمله میکنند و شروع به کتک کاری کرده و حسابی درگیری بالا میگیره.
🌱بعد از این ماجرا به توصیه مراجع، فدائیان اسلام فعالیت هاش رو تو قم کم میکنه و عملا جمع میکنه و به تهران میره.
به تبع این اتفاق و برخی مسائل دیگه، نگاه مثبتی به آیت الله بروجردی برای فدائیان اسلام شکل نمیگیره و عملا شروع به نقد عملکرد ایشون میکنن.
گزارش های متعددی از افرادی مانند آقای دوانی نقل شده که نواب و فدائیان دست به چنین کارهایی زده بودن.
🌱امام منتقد جدی همین کارها بود و میگفت چرا فدائیان حرمت آقای بروجردی رو نگه نمیداره.
🌱درباره اینکه خود آیت الله بروجردی هم نگاه منفی ای به نواب داشته یا نه، چندین قول نقل شده و اختلاف نظر هست
اما جمع بندی خودم اینه که ابتدا نظر آقای بروجردی این بوده که اینها طلبه های خوبی هستند و اجمالا نظر مثبت داشته(3) هرچند روش اینها رو نمیپسندیده
🌱اما به مرور، هم تحت تاثیر گزارشات اطرافیان و هم برخی کارهایی که خود فدائیان انجام داده بود، دیگه نگاه مثبتی بهشون نداشتند تا اونجا که حتی برای جلوگیری از اعدام اعضای فدائیان کار خاصی انجام نمیدن.
🔻پاورقی:
1.خاطرات آقای خسروشاهی، ص291
2.خاطرات آقای خسروشاهی، ص289
3. رجوع کنید به گزارش آقای گلسرخی، در کتاب خاطرات آقای خاتم یزدی، ص55(آقای بروجردی در ماجرای قطع شهریه ایشون بهشون گفته بودن: «خدا توفیقتان بدهد، نه قطع شهریه از طرف من بوده و نه مخالفتی با فدائیان اسلام دارم.»)
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF
تاریخ دیروز، امروز، فردا
❇️ بررسی مشی نواب صفوی و فدائیان اسلام(بخش اول) 1️⃣ یکی از ویژگی های مهم #نواب، توانایی او در #بران
بررسی مشی نواب و فدائیان اسلام نکات بسیار عبرت آموزی برای جبهه انقلابی امروز داره، نکات مثبتی که باید برای امروزمان در خود تقویت کنیم و نکات ضعفی که باید از آنها دوری کنیم.
سعی کردم خلاصه ذیل چند نکته این ها رو جمع بندی کنم، البته که نکات بسیار جالب و عبرت آموز دیگه ای هم بود که ان شاالله بعدا به بهانه های دیگه میزارم
دو نکته مهم تفاوت مشی امام با فدائیان، یکی روش مبارزاتی اونها بود(تاکید امام بر بیداری مردم و تاکید نواب بر مبارزه مسلحانه) و دیگری نوع تعامل با مرجعیت
این دو نکته برای امروز ما خیلی مهمه، اینکه آیا ما هم در برنامه های خود طرحی برای بیداری مردم داریم؟ نسبت ما با مرجعیت چگونه است؟ (این متنی که قبلا از امام گذاشته بودم درباره تعامل اشتباه برخی با مراجع رو مجدد بخونید، خیلی نکته داره: https://eitaa.com/TarikhDEF/255 ) خوبه مدتی روی این دو نکته بیشتر فکر کنیم.
تاریخ دیروز، امروز، فردا
❇️ به جای رفتن به مدارس #روایت_چهارم 🔹دیروز بعد از پیگیری برای اینکه ببینم کدوم یکی از مدارس هماهن
❇️ پرونده شهید نواب صفوی و مشی او:
1️⃣ پشت پرده و عامل اصلی ملی شدن صنعت نفت: https://eitaa.com/TarikhDEF/277
2️⃣ فدائیان و حجاب: https://eitaa.com/TarikhDEF/279
3️⃣ عیادت روحانی مخالف: https://eitaa.com/TarikhDEF/280
4️⃣ نواب و اثرگذاری در مصر: https://eitaa.com/TarikhDEF/282
5️⃣ خیانت مصدق به نواب و فدائیان: https://eitaa.com/TarikhDEF/283
6️⃣ محک علمی نواب توسط آسیدمصطفی خمینی: https://eitaa.com/TarikhDEF/292
7️⃣ نواب و جذابیت او برای همه: https://eitaa.com/TarikhDEF/294
8️⃣ حمایت نواب از ناهین از منکر: https://eitaa.com/TarikhDEF/295
9️⃣ امام و تلاش برای جلوگیری از شهادت نواب: https://eitaa.com/TarikhDEF/296
0️⃣1️⃣ امام خمینی و مشی نواب صفوی(دو بخش): https://eitaa.com/TarikhDEF/300
1️⃣1️⃣ نواب و شرعی بودن کارهایش: https://eitaa.com/TarikhDEF/307
2️⃣1️⃣ جمع بندی بررسی مشی نواب صفوی و فدائیان اسلام(دو بخش): https://eitaa.com/TarikhDEF/308
❇️ از فاطمیه تا امروز
#روایت_پنجم
🌱 بعد از چهار روز حضور در شهرستان، الان که دارم این متن رو مینویسم، اولین فرصتی است که در میان انبوه برنامه ها پیدا کردم برا نوشتن یک متن و گزارش.
🌱 بعد از ایام فاطمیه و هماهنگی با امام جمعه محترم، طرح ریزی برنامه رو شروع کردیم. حقیقتا شخص امام جمعه و اعضای دفترشون مجدّانه پیگیر کار بودند، این اواخر که دیگه شب و روز نمیشناختن، از همینجا بهشون خدا قوت میگم.
🌱 تا قبل از حضور در شهرستان، چندین جلسه در قم شکل گرفت که چگونه کار رو پیش ببریم. تلاش این بود برنامه منظم و برنامه ریزی شده پیش بره اما از دور سخت بود. محور برنامه ها رو حضور در مدارس چیده بودیم، ایام هم که مقارن با دهه فجر بود و فضا آماده.
🌱 ذهنیت خودم این بود که چون حضور ما در مدارس مقارن با اعتکاف شده لذا صبح ها برنامه مدارس باشه و عصر ها هم با دوستان بین معتکفین حاضر بشیم چون بنا بود یک اعتکاف مرکزی هم برگذار بشه که عمده معتکفین اونجا باشن.
🌱 این وسط درون خودم یک درگیری وجود داشت. شاید چندین بار به ذهنم اومد برنامه مدارس و اعتکاف شهرستان رو لغو کنیم و همون قم که دم دستمون بود، بریم مدارس و اعتکاف ها، چون برخی مشکلات شخصی وجود داشت که نمیتونستم خانواده رو تنها بذارم، خصوصا اینکه درس و بحث ها هم تو این ایام برقرار بود و عدم حضور ما یعنی عقب افتادن از این فضا.
🌱 خلاصه چند باری بر این تصمیم جدی شدم اما تنها چیزی که باعث میشد برنامه شهرستان رو با جدیت بیشتری دنبال کنم این بود که میدیدم تو قم بالاخره یه عده هستن که دارن کارهایی میکنن اما تو شهرستان تقریبا هیچ خبر خاصی برای مدارس نبود الا تلاش محدود برخی دوستان.
🌱 نتیجتا از دوستان شهرستانی که در قم حضور داشتند با حدود 40 نفر تماس گرفتیم که ما رو در این برنامه یاری کنن. خب مشکلات زیاد بود و برخی دوستان نتونستن همراهی کنن اما حدود 10 نفر لبیک گفتن. پیش بینی خودمون هم همین حدودا بود.
🌱 برا اینکه برنامه ریزی دقیق تر پیش بره، یک برنامه پیشنهادی حضور در مدارس کمّا و کیفا رو به آموزش پرورش ارائه دادیم که براساس همون با مدارس هماهنگ کنن.
🌱 انصافا آموزش و پرورش هم همکاری خوبی کرد و همون برنامه پیشنهادی رو به مدارس ابلاغ کرد ولی خب طبیعی بود که از دور تا حدی کار پیش میره و در عمل باز باگ های فراوانی وجود خواهد داشت لذا نیاز به حضور میدانی هم داشت.
➕ تو این مدت خیلی از دوستان زحمت کشیدن که به همه شون خدا قوت میگم.
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF
❇️ تجربه اعتکاف
#روایت_ششم
🌱امسال اتفاق خوبی که رقم خورد هماهنگی اجمالی با آموزش پرورش بود.
با تاکیدات امام جمعه و فراهم کردن بستر توسط آموزش پرورش در ثبت نام اولیه اعتکاف بیش از 1500دانش آموزان خود شهر فقط (نه اطراف) ثبت نام کرده بودند.
حقیقتا آمار بسیار بالایی بود که همه ما رو شوکه کرد. تصور ما نهایتش حضور در یک اعتکاف مرکزی و در کنارش دو سه مسجد دیگه بود.
🌱هماهنگی این حجم از دانش آموز بسیار کار سختی بود. برنامه هماهنگی اعتکاف محول شده بود به سازمان تبلیغات.
البته برخی دوستان هم به کمک اونها رفتند و سعی کردند کار رو برنامه ریزی شده پیش ببرند و تا اونجا که من شاهد بودم حقیقتا تا روز آخر هم زحمت زیادی کشیدند، به اون دوستان هم خداقوت میگم.
🌱اما این همه ماجرا نبود. به دلایلی امکان برگذاری اعتکاف در دو مسجد بزرگ شهر که امید میرفت این دو جا بشه محور اعتکاف برادران و خواهران وجود نداشت. نتیجه اینکه ابتدائا بیش از 25 مسجد شهر درگیر برنامه اعتکاف شد.
🌱این برنامه ریزی روی کاغذ بود اما در عمل تعداد دانش آموزان حدودا به 900 نفر رسید که البته میانه اعتکاف هم جمعیت کمتر شد. عملا تعداد مساجد نیز کمتر شد، برخی کلا حذف شدند و برخی نیز ادغام شدند.
شاید در نهایت اعتکاف در حدود 15 مسجد برگذار شد. مثل همیشه بیش از نصف جمعیت رو خواهران تشکیل میدادن.
🌱دوستان سازمان تبلیغات تلاش و زحمت زیادی برای برنامه ریزی این کار کشیده بودند اما در عمل تقریبا کار به معنای حقیقی کلمه بسیار مفتضحانه پیش رفت الا چند مسجد که اتفاقا برنامه شان خیلی خوب برگذار شد.
🌱شاید مهمترین مسئله ای که مشکل ایجاد کرده بود، ثبت نام افراط آمیز معتکفین بود در حالی که هیچ فکری برای بستر برگذاری آن نشده بود. بخش زیادی از کار دقیقه نودی پیش رفت.
🌱شاید اگه اول ظرفیت سنجی میشد و مثلا میدیدیم ما کلا میتونیم 300 معتکف رو پشتیبانی کنیم، اون وقت تهش قرعه کشی میکردیم و به اندازه معتکف میگرفتیم و برنامه رو خیلی بهتر اجرا میکردیم.
🌱یک مسئله مهم دیگه این بود که بخش زیادی از مساجد، سرپرست درست حسابی برای مدیریت اعتکاف نداشتن.
دقیقه نود با یک مسجد هماهنگ کرده بودن که مثلا 50 دانش آموز بیان اونجا معتکف بشن اما برخی از این مساجد هیچ کسی بالای سرشون نبود، فقط مسجد هماهنگ شده بود و یک برنامه تقریبا کاغذی. آدمی که بخواد مدیریت کنه عملا نبود.
روز اول که وضعیت اعتکاف رو دیدیم، تاکید دوستان این بود که فعلا باید اولویت اول بشه اعتکاف و بریم بالاسر این مساجد تا مشکلی پیش نیاد، حقیقتا هم تا اونجایی که میشد تلاششون رو کردن و بالاخره کار رو از آب در آوردن.
🌱معتکفین هم عمده دانش آموز بودن و مدیریتشون بسیار سخت، حالا فرض کنید، مثلا 50 دانش آموز تو یک مسجد معتکف شدن اما برخی ساعات هیچ کس بالا سرشون نیست و...
🌱یک مسئله دیگه نمره تشویقی ای بود که برای دانش آموزان معتکف گذاشته بودن.
خود همین مسئله باعث شده بود تعداد زیادی از دانش آموزان بیان اعتکاف، کسانی که تقریبا هیچ شناخت و آشنایی با این فضا نداشتند، برخی روزه خواری میکردن، برخی همه اش گوشی به دست بودن، برخی مشغول منچ بازی گردن، برخی اسم فامیل بازی کردن و برخی...
🌱حضور این افراد در اعتکاف خوبه، اما به شرطی که یک برنامه ریزی خوب شده باشه، یک مجری خوب هم داشته باشه، نه اینکه تقریبا همه چیز ول باشه.
🌱البته سه چهار مسجد هم خیلی خوب برنامه ریزی کرده بودن و بسیار خوب اعتکاف رو اجرا کردن، بالاسر کار هم چندین آدم با تجربه بود.
یکی از این مساجد در حال تهیه یک مستند از اعتکافشون بودن که یک مدل الگوی خوب اعتکاف رو به تصویر بکشن، کاری بسیار زیبا و عالی و ضروری.
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF
❇️ تبلیغ دانش آموزی در سه قالب
#روایت_هفتم
🌱 الحمدلله امروز بعد از چند روز، برنامه #تبلیغ_دانش_آموزی هم تموم شد. حقیقتا برای بنده #تجربه_تبلیغ_گروهی بسیار خوبی بود، این برنامه در سه شاخه دنبال شد:
1. یک طرف برنامه های سنگین #اعتکاف دانش آموزی 2. یک طرف پروژه سنگین هماهنگی و حضور در #مدارس 3. یک طرف هم برنامه مهم #جشن_تکلیف دانش آموزی.
🌱 قبلا اجمالی از برنامه اعتکاف و نقاط ضعف و قوتش گفتم. اما یک برنامه مهم دیگر که البته ما به دلیل حضور در مدارس عملا نقشی در آن نداشتیم اما برخی دوستان دیگر به نحو جدی دنبال میکردند، برنامه جشن تکلیف دانش آموزان بود.
🌱 امروز توفیق شد مقداری در این برنامه شرکت کنم، خیلی برنامه خوبی بود. حقیقتا باید از دوستانی که زحمت کشیدند تشکر کرد و خدا قوت گفت.
هر روز صبح تعدادی از دانش آموزان هدف، همراه با برخی مسئولینشان به #حوزه_علمیه می آمدند و در آنجا برایشان برنامه های متنوعی تدارک دیده شده بود.
🌱 از سخنرانی های جذاب گرفته تا اشک ریختن های دلی بعد از نماز، از بازی های متنوع گرفته تا نهار و شام خوشمزه، از آموزش وضو و نماز گرفته تا آموزش احکام مبتلا به تکلیف. خلاصه این حرکت، حرکتی جالب، لازم و ضروری است. دوستان خدا قوت.
🌱 اما نسبت به برنامه مدارس، تقریبا 10 نفر به مدت چهار روز سعی کردیم در مدارس متوسطه اول و دوم شهر چه پسرانه و چه دخترانه به نحو حداکثری(یعنی هر نفر روزی سه الی چهار کلاس) حضور پیدا کنیم و حرف دانش آموزان را شنیده و گفتگو کنیم.
🌱 هدف اولیه ما حضور در همه این مدارس شهر بود تا دانش آموزان حداقل برای یک بار هم که شده #روحانیت را از نزدیک ببینند چرا که برخی مدارس اساسا تاکنون هیچ روحانی نرفته بود. شاید بیش از 80 90 درصد این مدارس شهر را رفتیم.
🌱 از ابتدای هفته که برنامه تبلیغی شروع شد، هر شب بعد نماز مغرب جلسه هماهنگی و #انتقال_تجربه گذاشتیم و حقیقتا برای بنده که قابل استفاده بود. سعی شد هم از محتواهای دیگر دوستان استفاده کنیم و هم از روش های استفاده شده توسط آنها.
🌱 فشار کاری حقیقتا تا سه روز اول بسیار بالا بود، ناهماهنگی های برنامه اعتکاف این فشار را دوچندان کرده بود. حس دوستان عملا شبیه به #دوران_جنگ بود، انگار خبری از خواب و آرامش نبود، همه آنچه که در توان داشتند به میدان آورده و برای خدا خرج میکردند.
🌱 همان روز اول یک #شهید دادیم، یکی از دوستان با تجربه را به یکی از بخش های اطراف شهر بردند و به حدی از او کار کشیدند و به او منبر و سخنرانی دادند که وقتی صبحش با او برنامه مدارس را هماهنگ میکردم، دیگر صدایش اصلا بالا نمی آمد لذا مجبور شدم آن روز خودم به جای او به مدرسه بروم. عملا این دوستمان را از دست دادیم الا روز آخر که کمی بهتر شده بود.
🌱 در میانه راه نیز یکی دیگر از دوستان دچار همین مسئله شد اما خفیف تر لذا با یک روز استراحت کار برای او به روال عادی برگشت. یکی دیگر از دوستان هم دچار سرفه های مکرر شده بود، مینشست سرفه میکرد، می ایستاد سرفه میکرد، حرف میزد، سرفه میکرد، حرف نمیزد سرفه میکرد، خلاصه عملا #درد_سرفه گرفته بود
🌱 الحاصل اگر همین دست فرمان ادامه پیدا میکرد چه بسا تا هفته بعد همه دوستان #طعم_شهادت را میچشیدند، طُوبى لَهُمْ وَ حُسْنُ مَآبٍ.
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF
❇️ حضور در مدارس
#روایت_هشتم
🌱 در این چند روز، به پنج مدرسه سر زده و در 14 کلاس حاضر شدم. 3 کلاس متوسطه اول پسرانه بودند، 2 کلاس متوسطه اول دخترانه بودند، 9 کلاس متوسطه دوم دخترانه بودند.
🌱 با اینکه شخصا دوست داشتم همان مدارس و کلاس هایی که قبلا رفته بودم، مجدد بروم و ادامه مباحث گذشته را دنبال کنم اما به توصیه برخی دوستان بنا شد مدارس دیگری را نیز دیده و تجربه کنیم. الحاصل نکاتی که در سه روایت اول گفته شد، همگی مجدد تایید گردید.
🌱 البته روز اول به دلیل مشکلی که برای یکی از دوستان پیش آمد، مجبور شدم سری به کلاس ایشان هم بزنم که اتفاقا همان کلاسی بود که قبلا یک بار رفته بودم. دقیقا همان مدرسه ای که قبلا گفته بودم به چند دلیل، مدرسه ای بسیار خوب است.
🌱 دو کلاس را در یک جا جمع کرده بودند، جمعیت حدود 50 نفر بود، علی القاعده باید کلاس شلوغ و پر سر و صدا باشد، چه اینکه هر مدرسه دیگری بود چنین میشد اما باز میدیدم که این بچه ها خوب اهل گوش دادن هستند.
البته در لابلا سوالاتی هم پرسیده میشد ولی آرام. همه من را میشناختند، خیلی ارتباط گیری و تعامل بهتر بود نسبت به دیگر کلاس هایی که برای بار اول میرفتم.
🌱 تقریبا با هر مدرسه ای هماهنگ میکردیم، به ضرورت و اهمیت #جلسه_با_اولیا نیز تاکید میشد اما در نهایت فقط سه مدرسه ترتیب جلسه اولیا دادند که یکی از آنها همین مدرسه بود، هرچند به دلیل یک ناهماهنگی از طرف ما، این جلسه اولیا برگذار نشد، حیف.
🌱 به نظر خودم یکی از ارتقاهایی که در این دور تبلیغ برایم رخ داد، استفاده از بستر #تبلیغ_چند_رسانه_ای بود. حقیقتا اثرات جدی ای داشت.
البته هرجایی شرایط خودش را میطلبید، گاهی لازم بود گفتگو بیشتر باشد، گاهی لازم بود بیشتر بشنوی، گاهی لازم بود بیشتر حرف بزنی، گاهی هم لازم بود با نشان دادن یک کلیپ یا عکس مسئله را دنبال کنی.
🌱 اما لحظاتی که برای بچه ها کلیپ میگذاشتم، همه و همه آنها کاملا به آن توجه میکردند درحالی که در حین بحث معمولا چند نفر خود را به نحوی مشغول کار دیگری میکردند.
این مسئله خیلی نکته مهمی است. به همین جهته که فکر میکنم بچه ها با این مدل خیلی راحت تر انس گرفته و همراهی میکردند. یعنی یک #مدل_ترکیبی از همه این روش ها.
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF
❇️ حضور در مدارس(۲)
#روایت_نهم
🌱 از حیث #محتوا، اصل بحثی که برای مدارس دخترانه دنبال میکردم، باز هم مسئله ضرورت و چرایی بحث #حجاب بود. فکر میکنم این مسئله برای دختران نسل جدید هنوز روشن نیست، حتی برای دخترانی که چه بسا محجبه هم باشند.
🌱 محور کار نیز واکاوی #تجربه_غرب در مسئله #آزادی، #حجاب و #پوشش بود. اینکه عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود، پس لازم است این تجربه تاریخی را اولا خوب بشناسیم و ثانیا درس #عبرت بگیریم.
🌱 در این لابلا سوالات مختلفی نیز مطرح میشد، از اینکه اسلام زن را موجودی #بی_ارزش انگاشته گرفته تا اینکه چرا بین زن و مرد #تساوی وجود ندارد، از مسئله #اغتشاشات و برخورد حکومت گرفته تا اینکه اصلا جامعه چه نیازی به #آخوند دارد. و...
🌱 یکی از پرتکرار ترین سوالات مسئله عدم #تساوی_حقوق زن و مرد بود.
یکی از مسائلی که تقریبا همه، چه مذهبی و چه غیر مذهبی گرفتارش بودند، مسئله #کشتار_زیاد_مردم توسط حکومت بود. شاید جایی نبود که من بروم و این مسئله سوال نشود. به شدت هم در این مسئله تحت تاثیر #رسانه ها بودند.
🌱 یکی شان با یک حالت طلبکارانه، همراه با یک قطع جازم بلند گفت چرا این همه مردم را میکشید؟ آرام به او گفتم فکر میکنی در این ماجراها چه تعداد کشته شده اند؟ بلند گفت حداقل 30 میلیون. سرم را پایین انداختن و بعد از تأملی گفتم، خواهرم یا شما نمیدانی 30 میلیون چه مقدار است یا اصلا کشته شدن را نفهمیده ای.
🌱 بلافاصله دوستش گفت: حداقل 200 هزارتا را که دیگر کشته اید. با حالتی تعجب آمیز نگاهش کردم، چیزی نگفته بودم که دیگری گفت: حداقل 20 هزارتا را که دیگر کشته اید. میخواهم بگویم اثر رسانه کاملا مشهود است، خصوصا ایسنتا.
🌱 یکی دیگر از پرتکرارترین مسائلی که میدیدم این بود که عموما این بچه ها جمهوری اسلامی را #ظالم_ترین_حکومت موجود در دنیا میدانستند و آیت الله خامنه ای را #دیکتاتور_ترین_شخص.
🌱 نکته مهم دیگر این بود که در کلاس ها عموما بچه مذهبی ها #خنثی بوده و خیلی کم از خود کنش و واکنشی نشان میداند. به نظرم این نکته بسیار مهمی است. کلاس ها عمده چند لیدر آن طرفی دارند اما تقریبا هیچ لیدر مذهبی وجود ندارد.
🌱 جالب بود در دو مدرسه معلم آن درس هم در کلاس ما حاضر میشد، معمولا تاکید میکردم که معلم ها در کلاس نباشند تا بچه ها آزادانه بحث کنند اما خود بچه ها میگفتند اشکالی ندارد، ما با این معلمان راحت هستیم یا میدیدم که معلم شان از ته کلاس بحث ها را دارد دنبال میکند.
🌱 در مجموع در مدارسی که حاضر شدم، تقریبا همه مدیر و معاون ها همراهی خوبی داشتند، حداقل در رفتار با من چنین بودند. مورد خاصی هم از معلمین ندیدم که نکته خاصی داشته باشد. البته که حضور من در کنار معلمین هم کم بود چون حتی ساعات استراحت نیز در کلاس، میان بچه ها بودم.
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF
❇️ حضور در مدارس(3)
#روایت_دهم
🌱 چیزی که برای ما عیان بود و با آمارهایی که از کلاس ها میگرفتیم عیان تر هم شد، حضور فعال در شبکه های اجتماعی ای مثل #اینستا بود، بچه ها به شدت تحت تاثیر این فضاها بودند و تقریبا هر حرفی را به راحتی باور میکردند، از آن طرف تقریبا هیچ ارتباطی با رسانه های مذهبی و انقلابی یا #صداوسیما نداشتند یا حداقل به صورت فعال دنبال نمیکردند.
🌱 به نحوی که وقتی در کلاس ها از شهید #ابراهیم_هادی میگفتم، تقریبا به صورت میانگین و بدون اغراق، از هر کلاس یک الی دو نفر نهایتا او را میشناختند، ابراهیم هادی ای که اگر صداوسیما و رسانه های انقلابی در این دو سال اخیر میخواستند یک شهید را به نسل جدید به عنوان الگو معرفی کنند، او قطعا ابراهیم هادی بود.
🌱 یا وقتی از اعدام ها و کشتار توسط جمهوری اسلامی میگفتند، حتی تاکنون فیلم لحظات شهادت #شهید_عجمیان و #آرمان_علی_وردی را ندیده بودند لذا با یک طلبکاری میگفتند چرا آنها را ظالمانه اعدام کردند.
به شدت از امثال #مجیدرضا_رهنورد دفاع میکردند اما حتی فیلم لحظه شهادت غریبانه دو جوان بسیجی مشهدی که توسط او رخ داده بود را ندیده بودند.
🌱 همه اینها نشان میدهد ما در رساندن #حرف_انقلاب به #نسل_جدید موفق نبوده ایم، بله کارهای خوبی شده اما به هیچ وجه کافی نیست.
همه اینها تازه گزارشی از مدارس یک شهرستان در حاشیه ایران است، نه مدارس مراکز استان ها یا تهران.
🌱 همچنان میگویم مواجهه و #ارتباط_چهره_به_چهره و نزدیک و حضوری (و نیز ارتباط و فعالیت مجازی در بسترهایی مانند #اینستا) با این نسل برای ما امری #واجب، لازم و ضروری است.
🌱 هم در بهترین مدرسه نمونه دولتی دخترانه شهر که همه خیلی از آنجا تعریف میکردند رفتم و هم در بدترین مدرسه دخترانه شهر که هنرستان و کاردانش بود.
تفاوت بین دو مدرسه محسوس بود، مدرسه اولی خیلی واضح #دغدغه_علمی بیشتری داشتند، هرچند همراه با یک #غرور و تکبر خاصی.
🌱 چون این را میدانستم، حداقل بیش از نیمی از کلاس را به مباحث علمی و نشان دادن سابقه درخشان #تمدن_اسلامی سپری میکردم.
اینکه تهافتی بین اسلام و علم نیست بلکه اسلام عامل مهم رشد علم و پیشرفت است.
اینکه چگونه در یک عصر به اوج قدرت و آقایی بر دنیا رسیدیم و چگونه در عصری دیگر رو به افول کشیدیم و برعکس #غرب تبدیل به آقای دنیا شد و حالا ما باید چه کنیم.
🌱 تفاوت محسوس دیگر این بود که در مدرسه اولی حضور #دختران_محجبه به نسبه بیشتر به چشم میخورد که برای خودم جالب بود اما عمده شان در کلاس #خنثی بوده و اثر خاصی نداشتند.
بعد از کلاس تک تک همین بچه مذهبی ها می آمدند و نکاتی میگفتند.
معلوم بود دستشان خالی است.
🌱 از همینجاها بود که برام روشن میشد اگر حضور ما در مدارس هیچ اثری بر طیف مخالف ما هم نداشته باشد(که به هیچ وجه این را قبول ندارم) اما میدیدیم که به شدت اثر بر همین طیف خنثی در کلاس ها دارد، خصوصا بچه های مذهبی کلاس. حضور ما برای اینها دلگرمی و #قوت_قلب خاصی داشت.
🌱 وقتی میخواستیم به هنرستان و کاردانش دخترانه برویم، مدیرشان خیلی ما را ترساند که اینجا قبلا فلان روحانی آمده و چنین و چنان شده و نتوانسته مسئله را جمع کند و...
اما انصافا بنده تفاوت خاصی از این حیث با مدرسه درجه یک شهر ندیدم. تقریبا از حیث فرهنگی و ذهن شبهه آلود در یک سطح بودند و شاید چه بسا بتوانم بگویم از برخی زاویه ها همین مدرسه هنرستان بهتر از دیگری بود.
🌱 خلاصه اینکه به نظرم حضور فعال و برنامه ریزی شده همراه با قوت علمی در مدارس، امری بسیار لازم و ضروری و به شدت اثرگذار خواهد بود.
اگر بتوان این #بستر_تبلیغی را تبدیل به یک #بستر_تربیتی کرد که طرح هایی وجود دارد، چه بهتر اما اگر این هم نشد، صرف حضور تبلیغی نیز خیلی خیلی مهم و اثرگذار است.
اگر عمر و توفیقی بود، برنامه و عملیات بعدی را برای ایام ماه مبارک #رمضان تنظیم کرده ایم، تا ببینیم یار چه خواهد و میلش به چه باشد.
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF
11.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ کودکان از ما می آموزند...
یکی از سوالاتی که معمولا تو مدارس پرسیده میشد مسئله فساد و دزدی ها و عدم مسئولیت پذیری مسئولین بود.
یکی از پاسخ هایی که معمولا میدادم، مسئله نوع تربیت و رشد اون افراد خصوصا در خانواده بود.
اینکه ما هم اگر میخواهیم دچار آن مسائل نشویم، باید از همین الان که در مسیر رشد هستیم و در یک حجم کوچک دارای مسئولیت و کاری، خود رو به نحوی تربیت کنیم که وقتی بزرگ شدیم، شبیه آن افراد نشویم بلکه هم نفس خود رو تربیت کرده باشیم و هم آداب مسئولیت پذیری رو یادگرفته باشیم.
این کلیپ رو تازه دیدم که خیلی زیبا این مسئله رو نشون داده، حتما ببینید.
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF
❇️ بزرگترین ضربه به غرب، پس از جنگ جهانی
🔹 #اسحاق_رابین، نخست وزیر اسبق اسرائیل در یک مصاحبه تلویزیونی در تاریخ 24 بهمن 1357 می گوید:
«از دست دادن ایران برای غرب بزرگترین ضربه پس از جنگ جهانی دوم به شمار می رود.»
(کیهان، 25 بهمن 1357، ص8)
🔹 تقابل و نبرد غرب با جمهوری اسلامی ایران، بسیار ریشه ای تر از آن چیزی است که خیلی ها تصور می کنند. این کلام اسحاق رابین به وضوح علت عصبانیت غرب از انقلاب اسلامی و عظمت #نهضت_امام را روشن می سازد.
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF