به نام خدا
#ترجمه
#حدیث_شبلی
هنگامی که #امام_سجاد علیهالسلام از سفر #حج بازگشت شخصی به نام #شبلی که او نیز حج گزارده بود، به استقبال امام شتافت
امام علیه السلام از او پرسید: ای شبلی! آیا حج گزاردی؟
شبلی گفت: آری فرزند پیامبر!
امام (ع) فرمود: آیا به #میقات فرود آمدی و جامه های دوخته را از تن درآوردی و #غسل کردی؟
شبلی گفت: آری
امام (ع) فرمود: آن گاه که به میقات فرود آمدی و جامههایت را درآورده، #غسلاحرام کردی و خواستی #لباساِحرام بپوشی آیا چنین نیت کردی که #لباسگناه را نیز از خویشتن دورگردانی و #جامهاطاعتخداوند را در برکنی؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: آن هنگام که جامه های دوخته را از تن بیرون میآوردی، آیا قصد کردی که از #ریا و #نفاق و امور شبهه ناک نیز به درآیی ؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: هنگامی که آلودگیهای بدن خویش را با #غسل میزدودی، آیا در این اندیشه بودی که خویشتن را نیز از رذیلتها و گناهان بشویی؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: پس، نه به میقات فرود آمده ای و نه از لباس دوخته جدا شده ای و نه غسل کرده ای!
سپس امام (ع) به او فرمود: آیا نظافت کردی و #مُحرم شدی، (لباس احرام پوشیدی) و #نیّت_حج کردی؟
شبلی گفت: آری
امام (ع) فرمود: آنگاه که نظافت میکردی و احرام میبستی و نیّت حج مینمودی، آیاقصدت این بود که با نور توبه و بازگشتی خالصانه به سوی خداوند، پلیدیها وگناهان جانت را نیز بزدایی؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: هنگام #مُحرمشدن در این اندیشه بودی که علاوه بر آنچه در حال اِحرام، بر تو #حَرام میگردد (هر چه را خداوند) برای همیشه حرام فرموده است نیز بر خویشتن حرام گردانی؟
شبلی گفت: نه !
امام (ع) فرمود: هنگام بستن پیمان حج، اندیشیدی که هر قید و بند غیر خدایی را از خویشتن بگشایی و تنها در گرو پیمان خداوند باشی؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: پس، نه نظافت کردی و نه مُحرم شده ای و نه پیمان حج بسته ای!
امام (ع) به او فرمود: آیا به #میقات که وارد شدی، دو رکعت #نمازاحرام گزاردی و #لبیک گفتی؟
شبلی گفت: آری
امام (ع) فرمود: هنگام ورود به میقات، نیت و اندیشه ات نایل شدن به زیارت خداوند و وصول به لقای پروردگار بود؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: آن هنگام که نماز احرام میخواندی، آیا نیت کردی که به وسیله نماز، که بهترین اعمال و برترین حسنات بندگان است، به خداوند نزدیک شوی و به او تقرب جویی؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: هنگامی که لبیک میگفتی، نیت و اندیشه ات این بود که زبانت را تنها به طاعات خداوند بگشایی و از همه گناهان فروبندی؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: نه به میقات وارد شده ای و نه نماز گزارده ای و نه لبیک گفته ای!
سپس امام (ع) به او فرمود: آیا به #حرم وارد شدی و #کعبه را دیدی و نماز گزاردی؟
شبلی گفت: آری
امام (ع) فرمود: آن هنگام که به حرم وارد شدی، قصد کردی که #غیبت از مسلمانان و ملت اسلام و بی حرمتی به آبرو و شخصیت آنان را بر خویشتن حرام گردانی؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: هنگامی که به #مکه رسیدی، چنین اندیشیدی و این گونه نیت کردی که تنها به قصد خداوند آمده ای (نه به قصد شهرت و تجارت و…؟!)
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: پس، نه به حرم وارد شده ای و نه کعبه را دیده ای و نه نمازگزارده ای!
سپس امام (ع) فرمود: آیا کعبه را #طواف کردی و ارکان آن را مسّ نمودی و #سعی به جا آوردی؟
شبلی گفت: آری
امام (ع) فرمود: هنگام سعی، چنین نیت کردی که به سوی خداوند میگریزی و به او پناه میبری و اوست که آگاه به نهان هاست، و بر این نیت و اندیشه ات آگاه است؟ (و تو را پناه میدهد)؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: پس، نه طواف کرده ای و نه ارکان را مسّ نموده ای و نه سعی به جا آورده ای!
سپس امام (ع) به شبلی فرمود: با #حجرالاسود مصافحه کردی و به آن دست کشیدی و در #مقامابراهیم علیه السلام ایستادی و در آن مقام دو رکعت نماز گزاردی؟
شبلی گفت: آری
در این هنگام، امام (ع) فریادی سوزناک برآورد و حالتی به اودست داد که نزدیک بود از دنیا برود (و روح مطهرش از شوق و خشیت خداوند، به ملکوت آسمانها پرواز کند)! سپس (به خود آمد و به ناله) گفت: آه...! آه…!
و آن گاه فرمود: کسی که با حجر الاسود مصافحه کند وبه آن دست دهد، همانا با خداوند متعال مصافحه کرده است!
پس، ای مسکین! نیک بنگر که مبادا حرمت آن را تباه سازی و پیمانی این چنین عظیم را بشکنی ودستی را که در دست خداوند نهاده ای، به گناهانی بیالایی که گنهکاران به آن آلوده اند
ص ۱ از ۳ صفحه
سپس امام (ع) فرمود: هنگامی که در مقام ابراهیم ایستادی، نیت کردی که بر عهد و فرمان خداوند، بایستی و از تمامی گناهان روی گردان شوی؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: آن هنگام که در مقام ابراهیم نماز میخواندی، قصدت این بود که نمازی چونان ابراهیم علیه السلام بخوانی و با آن نماز، بینی #شیطان را به خاک بمالی؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) به او فرمود: پس، نه با حجرالاسود مصافحه کرده ای و نه در مقام ابراهیم ایستاده ای و نه در آنجا نماز گزارده ای
سپس امام (ع) به او فرمود: آیا به سر #چاهزمزم رفتی و از آب آن نوشیدی؟
شبلی گفت: آری
امام (ع) فرمود: آیا در آن هنگام، در این اندیشه بودی که بر سرطاعت خداوند رفته ای و چشمان خویش را از گناهان فرو پوشیده ای؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: پس، نه بر سر چاه زمزم رفته ای و نه از آب آن نوشیده ای!
سپس امام (ع) به او فرمود: آیا میان دو کوه #صفا و #مروه، #سعی کردی و بین آن دو، راه پیمودی؟
شبلی گفت: آری
امام (ع) به او فرمود: آیا در آن حال چنین اندیشیدی که میان #خوف و #رجاء و ترس و امید هستی(و خشیت و رحمت خداوند را یکجا در جان خویش فراهم آوردی)؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: پس، سعی نکرده ای و میان صفا و مروه راه نپیمودی!
سپس امام (ع) فرمود: آیا از مکه به سوی #منا رفتی؟
شبلی گفت: آری
امام (ع) فرمود: آیا در منا، نیت و اندیشه ات این بود که مردم را از زبان و قلب و دست خویش در امان بداری؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: پس، به منا نرفته ای!
سپس امام (ع) به او فرمود: آیا در صحرای #عرفات توقف کردی و بر #جبلالرحمة(کوه رحمت) بالا رفتی و #وادینمرة را شناختی و نزد #المیل و #الجمرات خداوند را خواندی و با وی به مناجات پرداختی؟
شبلی گفت: آری
امام (ع) فرمود: آیا هنگام توقف در عرفات در این اندیشه بودی و این معرفت را فاصله یافتی که همه معارف و دانشها از آن خداوند است و نامه اعمال و لوح سرنوشت تو در دست اوست، و همو بر نهان و قلبت آگاه است؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: آنگاه که از جبلالرحمة بالا میرفتی، در این اندیشه بودی که خداوند بر هر مرد و زن با ایمان، رحمت میآورد و آنان را زیر لوای ولایت خویش دارد؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: نزد نمرة قصد کردی که کسی را به کاری امر نکنی، مگر آنکه خودت آنرا انجام دهی، و از کاری نهی نکنی مگر اینکه خود از آن دوری گزینی؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: هنگام توقف نزد علم و نمرات به یاد داشتی که آنها شاهد تو و طاعت هایت هستند و همراه با نگهبانان الهی و به فرمان پروردگار آسمانها، نگهبان تواند؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: پس، در عرفات توقف نکرده ای و بر کوه رحمت بالا نرفته ای و نمرة رانشناخته ای و دعا نخوانده ای و نزد نمرات درنگ ننموده ای!
سپس امام (ع) فرمود: از میان #علمین(دو علم) گذر کردی و پیش از آن، دو رکعت نماز گزاردی و به سوی وادی #مزدلفه راه پیمودی و از آنجا سنگهای ریز برداشتی و به #مشعرالحرام رفتی؟
شبلی گفت: آری
امام (ع) فرمود: هنگام نماز گزاردن، چنین اندیشیدی که این، #نماز شکر است در شب دهم ذی الحجه که سختیها را آسان میگرداند و آرامش و آسایش به ارمغان میآورد؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: آن هنگام که از میان دو علم میگذشتی و به راست و چپ منحرف نمیشدی، آیا در نیت و اندیشه ات قصد کردی که با قلب و زبان و دیگر اعضای بدنت از دین حق منحرف نگردی؛ نه به راست و نه به چپ؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: هنگام رفتن به مزدلفه وجمع آوری ریگها، آیا قصدت این بود که هر گناه و جهلی را از خویشتن دورسازی و به جای آن، علم و عمل بنشانی؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: آن گاه که مشعرالحرام رفتی، قصدت این بود که شعار و شعور اهل تقوا و خشیت الهی را به قلبت بچشانی و با پارسایان همساز گردی؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: پس، از میان آن دو علم عبور نکرده ای و دو رکعت نماز نخوانده ای وبه مزدلفه نرفته ای و از آنجا ریگ بر نداشتهای و به مشعرالحرام وارد نشدهای!
ص ۲ از ۳ صفحه
سپس امام (ع) به شبلی فرمود: به #منا رسیدی و #جمره ها را سنگسار کردی و موهای سرت را زدودی و قربانی کردی و در #مسجدخیف نماز گزاردی و به مکه بازگشتی و #طوافافاضه انجام دادی؟
شبلی گفت: آری
امام (ع) فرمود: هنگام رسیدن به منا و سنگسارجمره ها؛ آیا چنین اندیشیدی که به هدف خویش رسیده ای و خداوند، خواسته هایت را برآورده است؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: هنگام سنگسار جمرهها، اندیشهات این بود که دشمنت، شیطان و یاران او را سنگسار میکنی و به وسیله حج ارجمندت آنها را از خود میرانی؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: آن هنگام که موهای سرت را میزدودی، آیا اندیشه ات این بود که خویشتن خویش را نیز از همه آلودگیها پاک میکنی و آنچه را از مردمان برعهده داری، بر میداری و از گناهان و آلودگیها بیرون میآیی؛ همانند روزیکه از مادر زاده شده ای؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: هنگام نماز گزاردن در مسجد خیف، چنین اندیشیدی که از هیچ کس و هیچ چیز #خوف نداری و جز از خداوند و گناهانت نمیترسی و به هیچ کس و هیچ چیز، مگر رحمت خداوند، امید نداری؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: آیا هنگام قربانی کردن، چنین اندیشیدی که با دست یازدیدن به حقیقت ورع و پارسایی، گلوی طمع را ببری و از سنت و سیره ابراهیمعلیهالسلام پیروی کنی؛ که با قربانی کردن فرزند خویش و میوه دلش برای رضای خداوند، این سنت را بر پا ساخت و برای مردمان پس از خود به یادگار نهاد؟
شبلی گفت: نه!
امام (ع) فرمود: هنگامی که از قربانگاه به مکه بازگشتی و #طوافافاضه را انجام دادی، آیا چنین اندیشیدی که از رحمت خداوند، سرشار شدهای و اینک به سوی طاعت او روی آوردهای و به محبت وی چنگ زدهای و فرمانهای واجب او راانجام دادهای و به #قربالیاللّه و نزدیکی به خداوند دست یافته ای؟
شبلی گفت: نه!
امام سجاد علیه السلام به او فرمود:
پس، به منا نرسیده ای، و جمره ها را سنگسار نکرده ای وموهایت را نزدودهای و قربانی نکردهای و مناسک و اعمالت را انجام ندادهای و در مسجد خیف نماز نگزارده ای و طواف افاضه را به جای نیاورده ای و به خداوند، تقرب و نزدیکی نیافتهای!
بازگرد که #حج نگزاردهای!
در این هنگام #شبلی به گریه درآمد و بر غفلت و تقصیرخویش و از دست دادن آن همه فایده و آثار و اسرار گرانقدر حج، سخت گریست
واز آن پس و تا فرا رسیدن موسم حجی دیگر، به فراگیری بیشترمعارف و علوم و رموز حج پرداخت و سال بعد، با معرفتی سرشار و یقینی استوار، حج گزارد...
#ترجمه
#حدیث_شبلی
ص ۳ از ۳ صفحه
🥀🏴🥀
#وصیت:
#امام_علی علیه السلام به؛ 🚩
#امام_حسن علیه السلام و،🚩
#امام_حسین علیه السلام .🚩
شما را به ترس از #خدا سفارش میكنم
به #دنیا روی نیاورید، گرچه به سراغ شما آید، و بر آنچه از دنیا از دست میدهید اندوهناك مباشید.
#حق را بگویید، و برای پاداش الهی عمل كنید.
#دشمن ستمگر و #یاور ستمدیده باشید.
{ شما را، و تمام فرزندان و خاندانم را، و كسانی را كه #این_وصیت_به_آنها_میرسد، به #ترس از خدا، و #نظم در امور زندگی، و ایجاد #صلح و آشتی در میانتان سفارش میكنم.}
خدا را ! خدا را ! درباره #یتیمان، نكند آنان گاهی سیر و گاه گرسنه بمانند، و حقوقشان ضایع گردد.
خدا را ! خدا را ! درباره #همسایگان، حقوقشان را رعایت كنید كه وصیت پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم ) شماست، همواره به خوشرفتاری با همسایگان سفارش میكرد تا آنجا كه گمان بردیم برای آنان ارثی معیّن خواهد كرد.
خدا را ! خدا را ! درباره #قرآن، مبادا دیگران در عمل كردن به دستوراتش از شما پیشی گیرند.
خدا را ! خدا را ! درباره #نماز همانا كه #ستون_دین شماست.
خدا را ! خدا را ! درباره #خانه_خدا، تا هستید آن را خالی مگذارید، زیرا اگر #كعبه خلوت شود مهلت داده نمیشوید.
خدا را ! خدا را ! درباره #جهاد با اموال و جانها و زبانهای خویش در راه خدا.
بر شما باد؛
به #پیوستن با یكدیگر، و #بخشش همدیگر، مبادا از هم روی گردانید، و پیوند #دوستی را از بین ببرید.
#امر_به_معروف و #نهی_از_منكر را ترك نكنید كه بدهای شما بر شما مسلط میگردند، آنگاه هر چه خدا را بخوانید جواب ندهد.
》سپس فرمودند: 《
ای فرزندان عبدالمطلب !
مبادا پس از من دست به خون مسلمین فرو برید - دست به کشتار بزنید - و بگویید:
امیر مومنان كشته شد.
بدانید جز كشنده من كسی دیگر نباید كشته شود.
درست بنگرید ! اگر من از ضربت او مُردم، او را تنها یك ضربت بزنید، و او رامُثله نکنید - دست و پا و دیگر اعضای او را نبرید.
من از رسول خدا(صلوات الله علیه) شنیدم كه فرمود:
[ بپرهیزید از بریدن اعضای مرده، هر چند سگ دیوانه باشد. ]
#نامه - ۴۷ #نهجالبلاغه
🥀 🥀 🥀
#امام_باقر علیه السلام
آدم زمانی که #خانه_کعبه را بنا کرد و به آن #طواف کرد؛
گفت خدایا برای هر عمل کننده اجری است، من نیز خانه #کعبه را بنا کردم، در ازای آن خطای من را ببخش
#بحارالانوار - ج ۱۱ ص ۱۷۹
🍃🍃✨🍃🍃
✨
#امام_صادق علیه السلام
الرَّاوِیَةُ لِحَدِیثِنَا یَشُدُّ بِهِ قُلُوبَ شِیعَتِنَا، أَفْضَلُ مِنْ أَلْفِ عَابِد
کسی که #احادیث ما را روایت کند؛
و دلهای شیعیانِمان را استوار سازد؛
از هزار عابد بهتر است
#اصول_کافی - ج ۱ ص ۴۰
#اصول_کافی - ج ۱ ص ۳۳ ح ۹
🍃✨✨🍃
#امام_صادق علیهالسلام
قالَ عَلِيٌّ عليه السلام لِلحُسَينِ عليه السلام : يا أبا عَبدِ اللّهِ اُسوَةٌ أنتَ قِدَما
فَقالَ : جُعِلتُ فِداكَ! ما حالي؟
قالَ : عَلِمتَ ما جَهِلوا وسَيَنتَفِعُ عالِمٌ بِما عَلِمَ ، يا بُنَيَّ اسمَع وأبصِر مِن قَبلِ أن يَأتِيَكَ ، فَوَالَّذي نَفسي بِيَدِهِ لِيَسفِكَنَّ بَنو اُمَيَّةَ دَمَكَ ثُمَّ لا يُزيلونَكَ عَن دينِكَ ، ولا يُنسونَكَ ذِكرَ رَبِّكَ
فَقالَ الحُسَينُ عليه السلام : وَالَّذي نَفسي بِيَدِهِ! حَسبي ، أقرَرتُ بِما أنزَلَ اللّهُ ، واُصَدِّقُ قَولَ نَبِيِّ اللّهِ ، ولا اُكَذِّبُ قَولَ أبي
#امام_على عليه السلام به حسين عليه السلام فرمود:
اى ابا عبد اللّه! تو از ديرباز، الگو بودهاى
حسين عليه السلام گفت:
فدايت شوم! حال [ و سرنوشت ] من، چگونه است؟
فرمود: تو آنچه را كه مردم نمىدانند، مىدانى و هر دانايى، از آنچه مىداند، بهرهمند خواهد شد
فرزندم! بشنو و ببين، پيش از آن كه [ #سرنوشتت ] تو را فرا رسد
سوگند به آن كه جانم در دست اوست، فرزندان اميّه، #خون تو را خواهند ريخت؛
امّا نخواهند توانست تو را از دينت بر كنار دارند، و نه ياد پروردگارت را از جان تو بزدايند
#امام_حسین حسين عليه السلام گفت:
سوگند؛
به آنكه جانم در دست اوست، مرا كافى است
به آنچه #خداوند فرو فرستاد، اقرار دارم، و #سخن #پيامبرخدا را باور دارم، و گفته پدرم را #دروغ نمىشمارم
#كامل_الزيارات - ص ۱۵۰ ح ۱۷۸
🍃🕊🍃
#پیامبر_اکرم(ص)
إذا أرادَ اللّهُ بِأَهلِ بَيتٍ خَيرا فَقَّهَهُم فِي الدّينِ ، ورَزَقَهُمُ الرِّفقَ في مَعايِشِهِم ، وَالقَصدَ في شَأنِهِم ، ووَقَّرَ صَغيرُهُم كَبيرَهُم
و إذا أرادَ بِهِم غَيرَ ذلِكَ تَرَكَهُم هَمَلاً
هرگاه خداوند براى خانوادهاى خيرى بخواهد، آنان را در دين #فقيه و آگاه مىگردانَد
و ملايمت [ معتدل بودن ] در #معيشت و #ميانهروى در كارهاشان را روزىِ آنان مىكند
و كوچك آنها به بزرگشان احترام مىنهد
و اگر براى خانواده اى، غير از آن بخواهد؛ ايشان را به حال خود رها مىكند
#الجعفريّات - ص ۱۴۹
✨✨🍃🍃✨✨
#امام_علی علیهالسلام
انسان #بصیر، کسی است که بهدرستی شنید و اندیشه کرد؛
پس بهدرستی نگریست و آگاه شد و از عبرتها پند گرفت
#نهجالبلاغه - خطبه ۱۵۳
🍁🌿🍁
#امام_صادق علیه السلام
لیس بین الایمان و الکفر الا قلة العقل قیل: و کیف ذاک یا ابن رسول الله؟
قال: إن العبد یرفع رغبته الی مخلوق فلو أخلص نیته لله لأتاه الذی یرید فی أسرع من ذلک
میان #ایمان و #کفر فاصله ای جز کم عقلی نیست
عرض شد: چگونه ای پسر پیغمبر؟
فرمود:
بنده خدا در حاجت خود متوجه مخلوق می شود
در صورتی که اگر با خلوص #نیت متوجه خدا شود آنچه خواهد در نزدیکتر از آن وقت به او رسد
#اصول_کافی - ج ۲۱ ص ۳۲ و ۳۳
🍃🍃🍃
#امام_صادق عليه السلام
اِنَّما شيعَتُنا اَصحابُ الاَرْبَعَةِ الاَعْيُنِ: عَينانِ فِى الرَّاْسِ وَ عَيْنانِ فِى القَلْبِ .اَلا وَ الْخَلائِقُ كُلُّهُمْ كَذالِكَ اِلاّ اَنَّ اللّه َ عَزَّ وَ جَلَّ فَتَحَ اَبْصارَكُمْ وَ اَعْمى اَبْصارَهُمْ
شيعيان ما، با چهار چشم میبينند؛
دو چشم در سر و دو چشم در دل
بدانيد كه همه مردم، چهار چشم دارند؛ امّا خداوند چشم هاى دل شما را بينا و چشم هاى دل آنها (مخالفانتان) را نابينا ساخته است
#كافى - ج ۸ ص ۲۱۵ ح ۲۶۰
🍃🍃🍃✨🍃🍃🍃 / ۱۳۳۰
✨
#امام_صادق (ع)
أكثِرْ مِن الدُّعاءِ، فإنّهُ مفتاحُ كلِّ رحمةٍ، ونجاحُ كلِّ حاجةٍ، ولا يُنالُ ما عِندَ اللَّهِ إلّا بالدُّعاءِ، وليسَ بابٌ يَكثُرُ قَرعُهُ إلّايُوشِكُ أنْ يُفتَحَ لِصاحِبِهِ
بسيار #دعا كن؛
زيرا دعا كليد هر رحمتى است و مايۀ روا شدن هر حاجتى، و آنچه نزد خداست جز با دعا به دست نمیآيد
هيچ درى نيست كه بسيار كوبيده شود، مگر آن كه به زودى به روى كوبندۀ در باز گردد
#کافی - جلد ۲ ص ۴۷۰
✨🍃🍃✨
#امام_صادق علیه السلام
معاشرت و رفت و آمد با خويشاوندان، حساب روز #قيامت را بر انسان آسان مى كند
#بحارالأنوار - ج ۷۴ ص ۱۰۲
🍃✨✨🍃
قالالصادق(ع)
لَيْسَ شَيْءٌ أَضَرَّ لِقَلْبِ الْمُؤْمِنِ مِنْ كَثْرَةِ اَلْأَكْلِ
امام صادق(ع)
هیچ چیزی برای قلب مؤمن مُضرتر از #پرخوری نیست
#بحارالانوار - ج ۶۳ - ص ۳۳۷
🌸🍂🌸
🍃
#امام_باقر علیهالسلام
اگه کسی ببینه که داره به یکی از ائمهی #معصومین #اهانت میشه
و بتونه دفاع و اعتراض کنه اما نکنه،
خدا توی دنیا بیارج و بیآبروش میکنه!
معرفت و محبت نسبت به ائمه رو هم ازش سلب میکنه!
#الکافی - ج ۲ ص ۳۷۹
#همه_خادم_الرضاییم
🍃🍃🍃
#امام_على عليه السلام
مَنْ کَشَفَ حِجابَ اَخِیْهِ اِنْکَشَفَ حِجابَ بَیْتِهِ
کسى که پرده از روى #اسرار برادر مسلمانش بردارد
#خداوند #عیوب اسرار او را بر ملا مىکند
#غرر_و_درر آمدى - ج۵ ص۳۷۱ ح۸۸۰۲
🍃🍃🍃
#امام_على عليه السلام
عَلَيْكَ بِإِخْوَانِ الصِّدْقِ فَأَكْثِرْ مِنِ اكْتِسَابِهِمْ فَإِنَّهُمْ عُدَّةٌ عِنْدَ الرَّخَاءِ وَ جُنَّةٌ عِنْدَ الْبَلَاء
تلاش کنید دوستانی بیابید که در دوستی صادقند و تا می توانید در بدست آوردن چنین دوستانی تلاش کنید
چرا که چنین دوستانی ذخیره دوران #آسایش و سپر دوران بلایند
#امالی - شیخصدوق - ص۳۰۴
✨✨✨
#امام_رضا عليه السلام
لَم يَخُنكَ الأمينُ و لكِن ائتَمَنتَ الخائنَ
امين به تو #خيانت نکرد بلکه تو خائن را #امين دانستی
#بحارالأنوار - ج ۷۸ ص ۳۳۵
🍁🍁🍃🍁🍁
#امام_صادق(ع)
قالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع لَا تُفَتِّشِ النَّاسَ فَتَبْقَى بِلَا صَدِيقٍ
در کار مردم #تفتیش مکن که در این صورت بدون دوست میمانی
#کافی - ج ۲ ص ۶۵۲
🍂🍂🍁🍂🍂
#پيامبراكرم صلی الله عليه و آله
اِنَّ اللّهَ يُحِبُّ الحَيَّى الحَليمَ العَفيفَ المُتَعَفِّفَ
خداوند انسان با حياىِ #بردبارِ با عفّتى را كه #پاكدامنى مى ورزد، دوست دارد
#كافى - ج ۲ ص ۱۱۲ ح ۸
🍃🍃✨🍃🍃
🍂
#امام_صادق علیهالسلام
عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ كَانَ جَدِّي يَقُولُ:
تَقَدَّمُوا فِي اَلدُّعَاءِ فَإِنَّ اَلْعَبْدَ إِذَا كَانَ دَعَّاءً فَنَزَلَ بِهِ اَلْبَلاَءُ فَدَعَا قِيلَ صَوْتٌ مَعْرُوفٌ وَ إِذَا لَمْ يَكُنْ دَعَّاءً فَنَزَلَ بِهِ بَلاَءٌ فَدَعَا قِيلَ أَيْنَ كُنْتَ قَبْلَ اَلْيَوْمِ
محمد بن مسلم گويد:
حضرت صادق عليه السلام فرمود:
جدم مىفرمود:
در دعا پيش دستى كنيد؛
و پيش از آنكه گرفتار شويد دعا كنيد
زيرا چون بندهاى بسيار اهل دعا باشد وقتی دچار بلائی میشود و دست به دعا برمیدارد از ملائکه به او خطاب شود:
این صدا آشنا است، اما اگر اهل دعا نباشد و بلائى به او رسد و دعا كند به او گفته شود:
تا به امروز كجا بودى؟
#الكافی - ج ٢ ص ٤٧٢
🍂🍂🍁🍂🍂
#امام_صادق عليه السلام
قالَ أبوُ عَبْدِ اللّه عليه السلام: إنَّ خَيْرَ ماوَرَّثَ الآباءُ لِأبنائِهمْ ألأدَبُ لاَالْمالُ، فَإنَّ الْمالَ يَذْهَبُ وَ الْأدَبُ يَبْقى
بهترين چيزى كه پدران براى فرزندان خود به #ارث مى گذارند، #ادب است نه مال، زيرا مال از بين مى رود و ادب باقى مىماند
#كافى ۸ - ص ۱۵۰ ح ۱۳۲
🍃🍃🍃✨🍃🍃🍃