.
شکوفایی به سبک نو
✍نجمه صالحی
آدمها همیشه از فقدان عزیزان، موقعیتها و داشتههای ارزشمندشان میترسند، اما کمتر کسی از «از دست ندادن» میترسد. نگه داشتن چیزهایی که تاریخ انقضایشان گذشته است و خودخواهانه بخاطر منافع شخصی حفظ شده، نیز ترس دارد.
هر کسی به شکلی به استقبال از دست دادن داوطلبانه میرود؛ مثلاً والدینی که شرایط استقلال فرزندشان را فراهم میکنند یا کسی که رابطهای دوستداشتنی را برای بهبود زندگی طرف مقابل پایان میدهد. این موقعیتها را میتوان «شکوفایی با شکیبایی» نامید. با خویشتنداری و پا گذاشتن روی منافع خودخواهانه، تجربۀ خودشکوفایی را خواهیم داشت.
در این موقعیتها، با از دست دادن، بیشتر میشویم؛ مثل آتشسوزی طبیعی در جنگل که بعد از سوختن، زمین باروری برای رشد محصولات تازه ایجاد میکند. با از دست دادن، به چیزی فراتر از خودمان دست مییابیم و رشد میکنیم.
درست زندگی کردن درد دارد، اما این راهی است که باید پیمود. با خویشتنداری و پذیرش از دست دادن، میتوان زمینه فکری بارورتری برای ادامۀ حیات ساخت و به تجربۀ خودشکوفایی دست یافت.
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
برگی از زندگی امام حسن عسکری علیهالسلام.
امام حسن عسکری آخرین امامی بودند که در بین مردم حاضر بودند و عمر امامتشان از همه امامهای قبل از خود کوتاهتر. ۶ سال در بین مردم به عنوان امام و مولا حضور داشتند؛ اما چه حضوری که تمامش را در محاصره پایگاه نظامی طاغوت بودند و تحت نظارت دشمن؛ به همین خاطر است که ایشان را عسکری نامیدند.
ایشان پس از سختیهای فراوان در سن ۲۸ سالگی عمری که بیشترش را در زندان بودند به پایان رسانده و به واسطه سمی که معتمد ملعون عباسی به ایشان خوراند شمع روشن امامت را به دست فرزند پنهان از دیدههای خود حضرت مهدی سپردند.
از مظلومیت اماممان همین بس که شیعیانشان کمتر از او گفتهاند و کمتر از او یاد میکنند و میشناسندش. امامی که فرزندشان قرار است مصلح کل جهان شود و ظلم را ریشه کن کند؛ قرار است حکومت الهی تشکیل دهد. ایشان پدر کسی است که وقتی امام علی بر او اشک میریخت میگفت دلم میخواهد مهدی را ببینم و او را زیارت کنم ایشان پدر کسی است که امام صادق برایشان گریه میکرد و میفرمود:« لو ادرکته لخدمته ایام حیاتی». « اگر دوران اورا درک میکردم، همه روز های زندگیام را در خدمت به او میگذرانیدم.»
ایشان پدر کسی بود که وقتی امام رضا نامشان را شنید به احترامشان دست بر سر نهاد و بلند شد.
حال برآنیم تا از مجموعه اقدامات امام حسن عسکری به چندمورد اشاره کنیم:
امام حسن عسکری یک فرق اساسی با بقیه ائمه داشت ایشان قرار بود فرزند خود را به عنوان آخرین امام که در پرده غیبت به سر خواهد برد، از شر دشمن و خطراتش حفظ کند و پنهان بدارد و از طرفی مردم را آگاه به وجودشان کند تا او را انکار نکنند بودند و هستند انسانهایی که وجود مبارک او را انکار کردهاند و میکنند. ایشان باید فرزندشان را حفظ میکردند تا پرچم بعثت را نگه دارند و آخرین حلقه امامت را در جامعه به دست بگیرند.
پس! اقدام اول:
آموزش و حفظ امام زمان انتقال ودیعه امامت و آماده کردن حضرت مهدی برای یک عمر طولانی!
اقدام دوم: آماده کردن مردم برای
غیبت آخرین امام!
از زمان رحلت نبی مکرم اسلام و شکلگیری شیعه تا زمان امام حسن عسکری مردم لحظهای را بدون حضور فیزیکی امام در میانشان نگذرانده بودند و حال امام حسن عسکری باید مردم را آگاه به این شرایط کنند.
در آن زمان امام حسن باید شیعیان را تقویت میکردند که چه کار کنند که حواسشان جمع باشد و منحرف نشوند.
غیبت امام چیزی نبود که مردم بتوانند به راحتی درک کنند.
اقدام سوم: ارتباط با وکلا، شبکه سازی. امام در شهرهای مختلف وکیل منصوب میکردند و با مشقتهای بسیار با مردم ارتباط میگرفتند. به سوالها و نامههایشان پاسخ میدادند و وجوهات مردم را دریافت میکردند.
اقدام چهارم:
مبارزه و مقابله با افکار انحرافی!
مخصوصا انسانهای ظاهرالصلاح و به ظاهر مذهبی.
به قول بزرگان افراد عادی منحرف بشوند، یک نفرند؛ اما عالم و افرادی چنین که به ظاهر دین دارند، اگر منحرف شوند، به دنبالش افراد زیادی منحرف میشوند.
اما اقدام پنجم: معرفی شیعه واقعی!
نقل میکنند دزدی ادعا کرد شیعه امام حسن عسکری است؛ او را که نزد امام آوردند, امام او را دروغگو خواندند. ایشان فرمودند:« او از ارادتمندان و محبین ماست». حاکم که فرق میان شیعه و محب را جویا شد امام فرمودند:«شیعیان ما کسانی هستند که از آثار ما پیروی می کنند، دستورات ما را به کار می بندند، و از آنچه نهی کرده ایم اجتناب می نمایند، و اما کسانی که در بسیاری از آنچه خداوند بر آنها واجب کرده با ما مخالفت می کنند از شیعیان ما نیستند.»
سخن در مورد امام حسن عسکری بسیار است و زمان کوتاه؛ زبان قاصر. اما به همین مقدار بسنده میکنیم و ختم کلام!
خدایا ما را از شیعیان واقعی فرزند امام حسن عسکری قرار بده!
صاحبالزمان!
صاحب عزای امروز!
شهادت پدرتان را تسلیت عرض میکنیم.
حال که شما جانشین امام حسن عسکری علیهالسلام شده اید، با شما دوباره بیعت میکنیم و عهد میبندیم، تا آخرین قطره خونمان، پای ولایت بمانیم و به فرمان شما، برای فرجتان دعا کنیم.
تا آن زمان که ندای اناالمهدیتان در سراسر عالم بپیچد، لبیکگوی نائب برحقتان سیدعلی خامنهای بمانیم.
به امید اون آن روزی که دعای کودکان مظلوم غزه اجابت شود و وعده الهی محقق گردد. [و نریدان نمن علی الذین استضعفوافی الارض و نجعلهم ائمة و نجعلهم الوارثین]*
*آیه پنج سوره مبارکه قصص
✍زینب رضوی، یک دهه هشتادی
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
مرحوم شيخ مفيد، كلينى، راوندى و ديگر بزرگان در كتاب هاى خود نقل کرده اند؛ يكى از خادمان حضرت ابوالحسن امام علىّ هادى عليه السلام - به نام نصير خادم - حكايت کرده است:
بارها به طور مكرّر مى ديدم و مى شنيدم كه حضرت ابومحمّد، امام حسن عسكرى عليه السلام با افراد مختلف، به لُغت و لهجه تركى، رومى، خزرى و... سخن مى گويد.
مشاهده اين حالات براى من بسيار تعجّب آور و حيرت انگيز بود و با خود مى گفتم، اين شخص - يعنى امام عسكرى عليه السلام - در شهر مدينه به دنيا آمده و نيز خانواده و آشنايان او عرب هستند، جائى هم که نرفته است، پس چگونه به تمام لغت ها و زبان ها آشنا می باشد و بر همه آن ها تسلّط كامل دارد؟!
تا آن كه روزى در محضر مبارك آن حضرت نشسته بودم و بدون آن كه حرفى بزنم، فقط در درون خود، اين فكر را گذراندم.
ناگهان امام حسن عسكرى عليه السلام به من روى نمود و مرا مورد خطاب قرار داد و فرمود: خداوند تبارك و تعالى، حجّت و خليفه خود را براى هدايت و سعادت بندگانش تعيين نموده که داراى خصوصيّات و امتيازهاى ويژه اى مى باشند؛ علم و آشنائى به تمام لهجه ها و لغت ها و حتّى به زبان حيوانات و نيز معرفت به نَسَب شناسى و آشنائى به تمام حوادث و جريانات گذشته و آينده را كه خداوند متعال از باب لطف به حجّت و خليفه خود عطا كرده است، به طورى كه هر لحظه اراده كنند، همه چيز و تمام جريانات را مى داند.
سپس امام حسن عسكرى عليه السلام افزودند: چنانچه اين امتيازها و ويژگى ها نبود، آن وقت فرقى بين آن ها و ديگر مخلوق وجود نداشت و حال آن كه امام و حجّت خداوند، بايد در تمام جهات از ديگران برتر و والاتر باشد.
🏴 سالروز شهادت امام حسن عسکری (ع) محضر امام زمان (عج) و تمامی شیعیان تسلیت باد.
┄┅═══••✾••═══┅┄
منابع: اصول كافى : ج 1، ص 509، ح 11، الخرايج و الجرايح : ج 1، ص 436، ح 14، إرشاد شيخ مفيد: ج 343، بحارالا نوار: ج 50، ص 268، ح 8.
#امام_حسن_عسکری
@Ghalamzaniii
.
*داستان فاصلهها*
✍زهرا نجاتی
از این بالا،نه فقط آدمها،
همه کوچکترند.
حتی فکر اینکه نزدیک باشیم به ستارهها شوق آور است. البته که عروج چیز دیگری است و ملکوت جای دیگریـ.
🔹از اینجا که برای ما آدمها، بالاست اما برای تو، ارتفاعی پست، به تو نزدیکتریم؟؟؟
گمان نمیکنم!
اما از خیلی چیزها دورتریم، خیلی چیزها کم اهمیت ترند!
اینجا پایبندیمان به زمین به قدر کمربند است.
برجهای بلند، همه حقیر جلوه میکنند و خانههای کذایی، مثل دیو سپید، پابست به زمین.
کاش یادمان باشد!
کاش یادمان بماند!
که این چندهزار پا ارتفاع برای ما،
خیلی خیلی خیلی حقیر است اگر نه ملکوت که همین عالم ماده را با چشم عقل و دانش ببینی.
چه برسد به ملکوت!
ملکوتی که یک متر و کیلومتر و هیچ برایش فرق نمیکند!
🔹میماند درد فاصلهها!
درست است که دل آدمیزاد متصل به خاک و از خاک برخاسته گیر کرده به هزار و پانصد کیلومتر آن طرفتر، اما نه.
برای شما، برای کسی که قدش از عالم خاک، بلندتر و سینهاش از عالم ماده فراختر باشد، چه تفاوت میکند اینجا یا آنجا!
محمد جایی است که قلب به تو متصل است.
مهم ارتباط قلبی است،
مهم این است که لبخند رضایت روی لبت نقش ببندد والا چه بسیار کسانی که در مسافت نزدیکند و در بعد روحانی، دور.
و چه بسیار کسانی که کیلومتر را با دل و قلب میپیمایند و قلبشان پر ازنور حضور است..
چه باک!!
اینجا،فعلا شیراز. به وقت هجرت سوم.
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
💠 نگاهی بر سه فعالیت مهم امام حسن عسکری (ع)
با توجه به اینکه از یکسو امام حسن عسکری (ع) در پادگان نظامی و زیر نظر خلیفه و جاسوسان وی زندگی میکردند، و از سوی دیگر توجه ویژهای نسبت به هدایت و سعادت جامعه بشری داشتند، لذا با نوشتن نامه یا پاسخ دادن به نامههای شیعیان، حقایق را بیان کرده و مردم را از وجود فتنهها و افراد خطاکار آگاه میساختند.
🔻فعالیتهای امام حسن عسکری (ع)
۱. دفاع از اسلام و رد شبهات
۲. پشتیبانی مالی از شیعیان
۳. معرفی حضرت مهدی (عج) و تعیین جانشینی ایشان
📎 بیشتر بخوانید
#خبرگزاری_حوزه
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
هدایت شده از معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها
✨نقش بانوان در دوران امام حسن عسکری عليه السلام
🎙 سرکار خانم نجمهصالحی دبیر انجمن علمی پژوهشی تاریخ معاونت پژوهش جامعةالزهرا سلام الله علیها در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه به نقش بانوان در زمان امام حسن عسکری اشاره کرد.
مطالعه متن کامل گفتگو در لینک زیر :
https://hawzahnews.com/xd4wK
┄┅═══••✾••═══┅┄
🆔کانال معاونت پژوهش
https://eitaa.com/jz2602
«بدعت»
✍ #سیده_ال_موسوی
جالبه است، جماعتی که دو ماه عزادار امام حسین علیهالسلام بودند، عید امامت امام زمان عج را قبول ندارند و میگویند بدعت است.
اما #عید_الزهرا که با لعن و کلمات رکیک جشن میگیرند، که باعث تفرقه و ضد وحدت و ولایت هست قبول ندارند که بدعت هست!!
در کدام روایت یا حدیثی چنین عملی از اهل بیت یاد شده که اینها اصرار به انجامش دارند.
تا جایی که شنیدم لعن در خفا توصیه کردند.
علىّ بن عاصم به امام حسن عسکری "سلاماللهعلیه" گويد:
من از اينكه شما را با دست يارى كنم ضعيف و ناتوانم و جز اظهار دوستى و ولايت نسبت به شما و بيزارى از دشمنان شما و لعنت كردن آنها در تنهایى قدرت ندارم، حال من چگونه خواهد بود اى سرور من؟
امام فرمود: پدرم از جدّم و او از رسول خدا نقل كرد كه آن حضرت فرمود:
«مَنْ ضَعُفَ عَلَی نُصْرَتِنَا أَهْلَ الْبَیْتِ وَ لَعَنَ فِی خَلَوَاتِهِ أَعْدَاءَنَا بَلَّغَ اللَّهُ صَوْتَهُ إِلَی جَمِیعِ الْمَلَائِکَةِ»
كسى كه از يارى ما اهلبيت عاجز باشد و دشمنان ما را در تنهایىها لعنت كند، خداوند صداى او را به تمام فرشتگان میبرساند.
«فَکُلَّمَا لَعَنَ أَحَدُکُمْ أَعْدَاءَنَا صَاعَدَتْهُ الْمَلَائِکَةُ وَ لَعَنُوا مَنْ لَا یَلْعَنُهُمْ»
پس هرگاه يكى از دشمنان ما را لعنت كند فرشتگان آن را بالا برند و كسى كه آنها را لعنت نكند لعنت كنند،
و هر گاه صداى او به فرشتگان رسد براى او طلب آمرزش كنند و بر او درود فرستند و گويند: خداوندا! بر روح اين بندهات كه در راه يارى دوستان تو تلاش كرد درود فرست و اگر توانایى زيادترى داشت و بيشتر مىتوانست يارى كند حتماً يارى مىكرد.
در اين هنگام از طرف پروردگار ندايى رسد كه:
اى فرشتگان من دعاى شما را درباره بندهام اجابت كردم و صداى شما را شنيدم و بر روح او به همراه ارواح بندگان صالح ديگر درود فرستادم و او را از برگزيدگان نيكو قرار دادم.
این هم از حکایت لعن، بیایم با خودمان دو تا چارتا کنیم!
حضرت زهر سلام الله علیها به کدام کار راضی تر میشدند!؟
به جشنی که خیری در آن نیست و باعث مظلومیت امام مهدی عج و شیعیان پسرش میشود!!
یا
جشنی که دلهایی را برای چند دقیقه یا ی ساعتی یا یک عمر با فرزندش مونس کرد!؟
عجب دارد این زمانه که جماعتی امام حاضر خود را نادیده گرفتند و به روایت های نامستند پسند کرد.
ایمان بیاوریم، که امام زمان عج غریب تر از امام حسین علیه السلام در زمان خود است.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📚 بحارالأنوار،ج۵۰،ص۳۱۷
📚 ریاضالأبرار،ج۲،ص۵۰۵
📌#نهم_ربیع #تبری
#عید_الزهرا
#عید_بیعت
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🔹گفتگوی سرکار خانم فاطمه شکیبرخ
باعنوان: «غیبت کبری فرصتی برای رشد و شکوفایی شیعیان است» در خبرگزاری حوزه منتشر شد.
-----------❀❀✿❀❀---------
پژوهشگر تاریخ تشیع و اسلام، مهمترین ویژگی غیبت کبری را فرصتی برای رشد و شکوفایی شیعیان دانست و گفت: وجود چنین اعتقادی افزون بر امیدآفرینی در اجتماع مسلمین، سبب رشد فزاینده باور و اعتقادات آنان میشود.
متن خبر را از اینجا بخوانید👇
https://hawzahnews.com/xd4CJ
#عید_بیعت
#نهم_ربیع_الاول
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🌟🌟
محبوبه میرزایی✍
اَللَّهُمَّ عَرِّفْنی نَفْسَکَ فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنی نَفْسَکَ، لَمْ اَعْرِفْ نَبِّیک اَللّهُمَّ عَرِّفنی رَسوُلَکَ فَاِنَّکَ اِنْ لمَ تُعَرِّفْنی رَسوُلَکَ، لَمْ اَعْرِفْ حُجَتَکَ، اَللّهُمَّ عَرِّفنی حُجَّتَک فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنی حُجَّتَکَ ضَلَلْتُ عَن دینی»
⛅ کاش تو را می شناختم شمس پنهان، که اگر می شناختم شور و شعور انتظارت را باهم داشتم.
کی شب انتظارت پایان می یابد تا جان به پای وجودت بریزم و دل سفید کنم از رنگ های روزگار.
فرو ریزم رنگ های ظاهری و تهی کنم وجودم را از آنچه وجود را از حضور وجود گرامی ات دور می کند. تا جان را برسانم به سفیدی و زلالی.
ظاهر نخواهد شد بهار حضورت تا حاضر نباشد دل و جان من.
تا باد خزان بر وجودم نخیزد و نریزد برگ های رنگی کبر و غرور و نفاق و دنیا دوستی را، نخواهم رسید به سفیدی زمستان که آغازگر بهار ظهورت باشد.
دل شکوه کند از دوری و درازای شب هجران و شب به پایان نرسد مگر دل روشن شود با نور امید که
یوسف گمگشته بازآید به کنعان غم مخور
🌟🌟
ای وارث اوصیا و انبیاء مبارکت باشد تاج کرامت و امامت.
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
┉━❀یک عاشــــــقانه آرام❀━┅
✍ نرگس ایرانپور
«میسره» از سفر تجاری برگشته و مشغول شرح وقایع بود. «خدیجه» اما مثل چند روز پیش، خاطرش مشغول رویای چند سحر گذشته بود. همان رویایی که خورشید، گرداگرد کعبه چرخیده و آرام در منزل خدیجه فرود آمده بود، خدیجه خوابش را با «ورقه بن نوفل» در میان گذاشته و ورقه، پسر عموی یکتا پرستش، نوید آیندهای روشن را به او داده بود.[۱]
میسره، کارگزار خدیجه در کاوران، آسمان را به ریسمان بافته و مشغول شرح احوال سفر بود. لابهلای کلماتش از کرامات و بزرگی اخلاق محمدامین میگفت، از سخنان دانشمند یهودی و مژده ظهور نبوت در محمد.[۲] حرفهای میسره رشته خیال خدیجه را گسسته و چنان نوری از دریچه قلبش نفوذ کرده و ارادتش به محمد را بیش از پیش میکرد. از همان روزهایی که آوازه امانتداری و صداقت محمد امین کوچه به کوچه و دهان به دهان گشته و به کاروان تجاری خدیجه رسیده بود، بانو، تمام کمالات انسانی را به غایت در رفتار محمد دیده و سرمایهاش را به دست امین مکه سپرده بود. اکنون ۲۵ روز از بازگشت کاروان از شام گذشته و خدیجه در فکر در هم شکستن قالبهای پوسیده جاهلیت در ازدواج بود. پیش از آن به خواستگاری بزرگان و اشراف قریش دست رد زده و به سرشناسانی مانند عقبهابنابیمحیط، صلتابنابی یهاب، ابوجهل و ابوسفیان پاسخ منفی داده بود. اکنون بانو در نهایت هوش و خردمندی، سعادت دو دنیای خویش را در دستان امین قریش دیده و برخلاف زنان قبیله که در تصمیم به ازدواج مال و مکنت دنیوی و مادی افراد را میسنجیدند، او دل به دریای کرامت و فضیلت محمد بن عبدالله سپرد و او را در آستانه محبت خویش نشاند.
خدیجه در حالی به همسری محمد رغبت نشان داد که بزرگانی از مکه طالب وصلت دختر خویلد بودند. تمامی این مردان، رفاه و آسایش مطلوب غالب زنان را به وی ارزانی میداشتند و غلامان و کنیزان و جاه و جلال مضاعفی را به وی تقدیم میکردند؛ اما او با شناخت روح محمد که از چشم مشرکین مکه به دور مانده بود، مردی را برگزید که نه تنها در همان آغاز تهیدست بود که هیچ گاه نیز بر ثروت همسر نیفزود و تمام آن را نیز به زعم اهل تکاثر به باد داد. محمد نه تنها غلام و کنیزی در خانه خدیجه نیفزود که زید را نیز آزاد کرد و او را به خلاف سنت اشرافی، پسر خوانده خود خواند و همچون فرزندی واقعی بر سر سفره خدیجه نشاند.
ورقه، واسطه خواستگاری خدیجه بانو از محمد شد و ابوطالب خطبه خواند: «الحمد لله الذی جعلنا من زرع ابراهیم و ذریة اسماعیل، و جعل لنا بیتا محجوجا و حرما آمنا یجبی الیه ثمرات کل شیء...»[۳] و خدیجه را که در تاریکی عصر جاهلیت طاهره بود با محمدامین دست به دست کرده و خدیجه در سرزمین «فبیتی بیتک و انا جاریتک»قدم گذاشت که ثروت و اعتبار و آبرو خرج کرد و نامش نه تنها بر بیکران قلب رسولالله که در پیشانی اسلام، بر بلندای عزت ثبت و سپید بختترین عروس تاریخ شد.[۴]
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
پینوشت:
[۱]. بحارالانوار، ج6، ص 104.
[۲]. سیره ابن هشام، ج1، ص189.
[۳]. من با یحضره الفقیه، ج۳، ص۳۹۷.
[۴]. سفینة البحار،ج1،ص379.
#پیوندپربرکت
#سالروزازدواجپیامبروحضرتخدیجه
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
بازگشت به نوجوانی
✍زهرا مهرجویی
روزهایی که به اردو می رویم در کنار فعالیت زیاد و خستگی، شیرینی حضور در جمع های مادر دختری تجربه ای وصف ناشدنی است.
برای من که نزدیک به ۳۰ سال است نوجوانی را پشت سر گذاشتم ، زمان حضور در کنار نوجوان ها ، کودک درونم عجیب به جنب و جوش در می آید ؛فرقی نمی کند در مدرسه باشم یا در جمع های صمیمی تر و در قالب اردو.
حضور در کنار این قشر ناخودآگاه مرا به دوران نوجوانی ام می برد زمانی که می خواستی مستقل باشی اما دیگران این حس استقلال را درک نمی کردند؛ می خواستی به رسمیت شناخته شوی اما نمی شدی؛ پر از هیجان و نشاط اما دیگران رفتارهایت را دور از شأن تلقی می کردند.
کاش نوجوانان را بیشتر درک کنیم و ذهنیت تلخ گذشته خودمان را با شیرینی ارتباط موثر با این قشر پاک کنیم و با آنان بهجای سرزنش، همدلی کنیم. همدلی برای غرق شدن در فضای های مجازی و دوری از واقعیت های شیرین زندگی، همدلی برای تنهایی هاشون که بسیاری از آنان در خانواده های کم جمعیت با ارتباطات اجتماعی محدود تعریف میشوند، همدلی برای زیستن در دورانی که به ظواهر بیش از باطن و استعداد ها اهمیت داده می شود.
کاش به این نسل توجه ویژه داشته باشیم، نسلی که قرار است مادران اینده جامعه ایران اسلامی باشند و حضور در رکاب امام زمان عج را رقم بزنند .
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
همراهان آرامش
✍نجمه صالحی
در دنیای پرهیاهو و شلوغ امروز، نیاز به آرامش بیشتر احساس میشود و این آرامش را میتوان در همنشینی با یک کتابخوان واقعی یافت. این افراد با هر صفحهای که ورق میزنند، دنیای جدیدی را به روی ما میگشایند و ما را از دغدغههای روزمره دور میکنند. گفتوگو با آنها نه تنها به تبادل نظر دربارهٔ کتابها میانجامد، بلکه به درک عمیقتری از زندگی و مفاهیم آن منجر میشود.
همنشینی با یک کتابخوان واقعی، فرصتی برای فرار از پوچی و خستگیهای روزمره است. این افراد به ما یادآوری میکنند که زمان ارزشمند است و باید از آن به بهترین نحو استفاده کنیم. آنها با واژگان تازه و افکار عمیق، ذهن ما را گسترش میدهند و به ما امیدی واقعی میدهند که بر پایهٔ فهم و آگاهی استوار است.
کتاب و همنشینی با کتابخوانها، زندگی را به سطحی از فهم و آگاهی میبرد و لحظات معناداری را خلق میکند. این تجربیات به ما کمک میکند تا از مشکلات رها شویم و به افکار بزرگ پیوند بخوریم. بنابراین، باید تلاش کنیم تا این نوع همنشینیها را در زندگیمان حفظ کنیم و از آنها بهرهمند شویم.
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
@zemzemh60
.
«عشقِ آسمانی»
✍🏻 فاطمه شکیب رخ
رسول الله فرمودند: «انّی رزقتُ حُبّها»
خدا عشق او (حضرت خدیجه) را رزق من قرار داده است...
او که رزقِ عشقِ بهترین بنده ی خداوند متعال بود و مفتخر به قامت محبتِ بی همتای حضرت ختمی مرتبت گشته بود؛ عشق را در معنای ایمان و وحدانیت، ارزانی به محضر رسول الله می داشت و در آن هنگام که محمد (ص)، رسولی غریب و یتیم شناخته می شد، با گذشت از تمام هستی اش، بذل تمام مهربانی اش، خدمتی بی مثال برای نهال نورس اسلام به یادگار گذاشت.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله در حق ایشان فرمود که خداوند زنی بهتر از خدیجه (س) به من نداد؛ در آن هنگام که مردم مرا تکذیب میکردند، او مرا تصدیق می نمود و هنگامی که مردم مرا تحریم می کردند، با اموال و دارایی اش، کمکم می کرد (شیخ مفید، الافصاح، ص۲۱۷).
خدیجه (س)، اول بانوی مومن مسلمان برای آنکه اسلام، گسترش یابد؛ از پیله ی روزگار، خویشتن را رهانید! تا ایام گذران عمر را در طبق عشق، به محمد (ص)، صبورانه بخشش کند.
حضور حضرت خدیجه سلام الله در کنار رسول خدا (ص)، تنها همراهی همسرانه نبود و جایگاه و مقام شناخته شده ی حضرت، حمایتی همه جانبه را برای یاری فرستاده ی پروردگار مهیا ساخته بود.
همراهی با دل، رفتار، گفتار، مال،
جان و غیره، زاویای مختلفی از همبستگی به یادگار مانده ی بانویی است که در توصیف جایگاه ایشان، رسول الله فرمودند؛ هیچ کس برای من خدیجه (س) نمی شود (بحار الانوار؛ ج 43؛ ص 131).
او که مفتخر به عشق آسمانی گشته بود؛ خدیجه ای باشرافت بود که دل خویشتن را در پهنای آسمان وا نهاده بود.
دهم ربیع الاول سالروز ازدواج پیامبر عزیز اسلام و حضرت خدیجه بر همه پیروان آن وجود نازنین مبارک باد.
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
خدیجه.mp3
4.38M
- داستان یک عاشقانه آرام -
#سالروز_ازدواج_حضرت_محمد #حضرت_خدیجه #رادیوز
📝 نویسنده:
نرگس ایرانپور
🎙 گوینده:
حنانه حسینی
🎚تدوین:
مهدیسا طاهری
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
«دعوا داریم»
✍🏻 فاطمه شکیب رخ
صحبت های آقای رئیس جمهور را که از جعبه جادویی خانه شنیدم، در جستجوی واکنش های ناب، متوجه یکی از کاربران شدم که نوشته بود؛ آقای پزشکیان اتفاقاً ما با آمریکا پدر کشتگی داریم! پس برای همین، دعوا هم داریم!
گفتم جادویی، چون ظاهراً سخنران و مستمع رو باهم جادو می کنه! حالا جادوگر کیه، الله اعلم!
مثلاً دیشب از یاد خیلی ها رفت که آمریکا
اصلاً اولین حضور جدی اش در ایران با کودتای ۲۸ مرداد و سرنگونی حکومت قانونی وقت بود که این اقدامش سبب استقرار دولت دستنشانده و استبداد بیسابقه شد!
بعد از آن نیز، تأسیس ساواک که نتیجه کوشش مشترک سازمان سیا و موساد بود و برای سرکوب مردم ایران و پیشبرد اهداف نظام سلطه امریکایی انجام شد، به عنوان دومین سند مهم دعواهای ناجوانمردانه آمریکا با ایرانیان شمرده می شود!
حادثه ۱۶ آذر و قربانی کردن سه دانشجوی معترض در پای ریچارد نیکسون، معاون وقت رئیسجمهور امریکا هم، سند دیگری از دعواهای آمریکا با ایرانیان است!
حمایت از رژیم صدام و تشویق او برای حمله به ایران و تجهیز ارتش بعثی عراق به انواع تسلیحات شیمیایی نیز، از مهمترین سندهای تاریخی دعواهای آمریکا ست!
حمله به هواپیمای مسافربری ایران و اعطای مدال شجاعت به فرمانده ناوِ شلیک کننده موشک و یا حمایت از جریانات ضدایرانی و تجزیهطلب، منافقین، تحریم بیسابقه ملت ایران اعم از تحریمهای ضدانسانی دارویی، تحریمهای اقتصادی و تلاش های بی وقفه، برای نابودی تجارت و اقتصاد ایران، اسنادی بی سابقه را در دعواهای آمریکا با ایرانیان به سینه تاریخ بشر، چسبانده است!
ترور دانشمندان هستهای، طراحی و تأسیس جریانات تروریستی تکفیری همچون داعش و هدایت آنها به سمت دشمنی با ایران و شیعیان و البته تلخ ترین آن، ترور سردار پرافتخار ایرانی و و و هزاران مورد از این دست اقدامات، تنها بخشی از دعواهای چرک و بی شرمانه آمریکایی ست که مشاوران فکری رییس جمهور، تمایلی به یادآوری آن برای ایشان ندارند؛ چون دوستی با آمریکا را در هرحال دوست دارند!
#ما_با_آمریکا_دعوا_داریم
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
تضمین امنیت با مالکیت ابزار
✍ نسا خلیلی
▫️تجربهٔ چهل و خردهای سال جمهوری اسلامی،مواجههٔ صنعت و ابزار غرب با دیگران را شفاف نشان میدهد:
- آنها تا جایی که بتوانند، انتقال تکنولوژی و حتی استفاده از ابزار را محدود میکنند. گاهی با قوانین بینالمللی دسترسی به آن را غیرقابل امکان میکند.
- اگر در مواردی کنترلش از دستشان خارج شود؛ با بدافزار و خرابکاری کار خود را پیش میبرند. نمونههای استفاده از هر دو رویکرد را طی سالهای گذشته دیدیم:
▪️زمانی با فلش آلوده از طریق ویروس استاکسنت سعی میکنند سانتریفیوژهای نیروگاه را خراب کنند که با هوشیاری و ذکاوت شهید احمدیروشن از خسارت سنگین به نیروگاه هستهای جلوگیری میشود.
▪️ اخیراً، با فروش قطعه معیوب، سعی در تخریب شبکه عصبی موشک را داشتند تا موشکها خودبهخود منهدم شوند و باز هم با هوشیاری، عوامل اولیه شناسایی میشوند. دشمن حتی به ده درصدِ خودکفانشده از زیرساخت موشکی کشور طمع میکند.
▪️اما، در اقدامات اخیر، او به هر نرمافزار و سختافزاری طمع کرده است؛ واتسآپِ شهید هنیه، آیپدِ هلیکوپتر شهدای خدمت، دوربینهای تلفن همراه و پیجرهای موتورولا در لبنان.
▫️به فرموده رهبر انقلاب خصوصیاتی برای استفاده از ابزار باید درنظر گرفت، از جمله آنکه «ابزار بایستی پیشرفته باشد؛ بایستی ناوابسته باشد؛ ابزار مال خود شما باید باشد؛ خود شما بایستی ابزار را به وجود آورده باشید، تولید کرده باشید، ابداع کرده باشید؛ به معنای حقیقی کلمه مالک ابزار باید باشید.» (بیانات در مراسم دانشآموختگی دانشجویان دانشگاه امامحسین(علیهالسلام)، ۱۳۹۸/۰۷/۲۱). اگر در زیرساخت، قوی ظاهر نشویم؛ باز هم با ماجراجویی صهیونیستها هزینه خواهیم داد.
«یک بار جستی ملخک، دوبار جستی ملخک
آخر کف دستی ملخک»
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
اعتراف وجدان به پاکی آن
✍زهرا رهنی
از آغاز خلقت، پوشش همواره برای انسان مهم بوده و ضرورت حیا و پوشش در ناخودآگاه او حس میشده است. حضرت آدم پس از خوردن میوه ممنوعه، لباسهایش را از دست داد و برهنه شد و بخاطر همین از دست دادن لباس توبه کرد و ناراحت بود. شاید هم بدلیل همین ازدست دادن لباس از بهشت رانده شد. این موضوع نشاندهنده اهمیت پوشش و حیا در تاریخ بشر است. اما چرا جامعه ما به نقطهای رسیده که برخی افراد عمداً خود را برهنه میکنند؟ حجاب واژهای است که ممکن است در ابتدا مخالفت یا دفاع برانگیزد، اما با تأمل و دوری از تعصب، میتوان آن را با عفت فاطمی پیوند داد و به دید مثبتی نگریست.
تفاوت حجاب در جوامع مختلف به عوامل فرهنگی، مذهبی، قانونی، اجتماعی و تاریخی بستگی دارد. هر جامعهای بر اساس شرایط خاص خود، نوعی از پوشش را ترجیح میدهد. حجاب میتواند به ایجاد امنیت، تقویت ارزشهای اخلاقی، حفظ نهاد خانواده، کاهش فشارهای اجتماعی و مقاومت در برابر تهاجم فرهنگی کمک کند.
تأثیرات حجاب بر نقش زنان نیز گسترده است. حجاب میتواند به افزایش امنیت و آرامش زنان، تقویت ارزشهای اخلاقی، حفظ هویت فرهنگی و دینی، افزایش مشارکت اجتماعی و استحکام نهاد خانواده کمک کند.
اگر افرادی که حجاب ندارند یک هفته ی با حجاب را تجربه کنند و به دور از غرض ورزی ها و عنادها از عمق وجود خود از نتایج این هفته ی متفاوت خود سخن بگویند مطمین هستم که آرامش روحی روانی کلید واژه ای است که تقریبا در همه ی این نتایج و اثرات یافت می شود. مگر ممکن است گوهر را در صدفی محفوظ وجایی امن نگهداری کنی و آرامش نداشته باشی و خیالت راحت نباشد؟
این سخن معروف حضرت زهرا علیهاالسلام که ضامن پایدارى جوامع و مایه استحکام خانواده هاست، همواره باید در معرض دید بانوان مسلمان به ویژه دختران جوان باشد که فرمود: «خَیْرٌ لِلنِّسَاءِ أَنْ لَا یَرَیْنَ الرِّجَالَ وَ لَا یَرَاهُنَّ الرِّجَالُ؛ بهترین و نیکوترین عمل زنان آن است که [بدون ضرورت] مردان [نامحرم] را نبینند و مردان [نامحرم] نیز آنان را ننگرند.» اما ممکن است با خود بگویید این حدیث هم بدلیل شرایط زمان کارآرایی اولیه در زمان خود را ندارد اما با کمی تامل در زندگی علمای زمانه ی خود به پابرجا بودن این حدیث در زمان کنونی اعتراف میکنیم. به راستی چرا آیتالله بهجت در دوران حیاتشان با اصرار زیاد در تشییع جنازه یک زن شرکت کردند و فرمودند این زن جزو شهدا محسوب میشود؟ خودشان در پاسخ فرمودند در 40 سال همسایگی یکبار هم صدای او را نشنیدم.
به این امید که تمامی زنان و دختران با واژه ی حجاب به دید مثبت نگاه کنند و با عمق وجود و باطن خود به این کلمه فکر کنند نه با سطحی نگری و تعصب چون در این صورت وجدان همه، پاکی این کلمه را اذعان دارد.
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
✨بسم الله الرحمن الرحیم
والعصر
إن الانسان لَفي خسر
الا الذین امنوا و عملوا الصالحات و تواصوا بالحق و تواصوا بالصبر.✨
سوره عصر؛ یکی از کوتاهترین و درعین حال یکی از جامعترین سوره های قران است. این سوره سه آیه دارد و تمامی معارف قرآنی را که دربرگیرنده سعادت بشر است بطور خلاصه ارائه میدهد. در تفسیری آمده است که؛ عربها طبق رسم و عادت، بعدازظهرها دورهم مینشستند و وقت میگذراندند. در این دورهمی و نشستها گاهی بحث و جدل و کدورتی پیش میآمد و نزاعی رخ میداد. پس؛ عربها براین عقیده شدند که وقت زمان عصر نامبارک است و به تدریج عقیده عمومی این شد که «وقت عصر» میمنت ندارد!
خداوند با سوگند به عصر به آنها فهماند که زمان بعدازظهر، زمانی عظیم و قابل تعظیم و صالح برای هرکار خیر و عمل صالح است. این خود انسان است که موجب بدبختی و ضرر و زیان دینی و دنیایی و جسمی و روحی خود و دیگر همنوعانش میگردد. درحالیکه «عصر» به معنای فشردن است؛ پس سوگند به عصر به معنی سوگند به فشارها و مشکلاتی است که درطول زندگی بشر وجود دارد و تمام آدمیان با آن سختیها و فشارها، دست و پنجه نرم میکنند و روح استقامت در آنان زنده میشود.
شاید مردمان در زمانهای دور باوجود سختیهای زندگی و فعالیتها، در نوبت عصر فرصتی برای دورهمی و گفتگو داشتند. اکنون اما این گعدهها و گفتگوها در واقعیت کم رنگ شده و در دنیای مجازی شدت بیشتری گرفته است. درد و رنج زندگی حالا با فشار روحی و روانی،با استفاده افراطی از پیامرسان و شبکههای اجتماعی چندین برابر و گاهی غیرقابل کنترل شده است. حواسمان باشد همانطور که در واقعیت میتوان گناه کرد، زخم زبان زد، حقی را ناحق کرد و تهمتی به دیگری روا کرد و... در فضای مجازی هم اگر بدون چارچوب و اصول اخلاقی رفتار کنیم، دچار ضرر و زیان و خسران بزرگی که چه بسا جبران نشدنیست میشویم. لذا آیههای قرآن کریم و کلام حق تعالی را که برای تمام دوران حیات بشری کاربردی و جاودان است را در زندگی روزانه خود بکار بگیریم، و همانگونه که مطالعاتی آزاد در فضای مجازی و کُتب داریم، قرائت نورانیترین کتاب عالم و معجزه پیامبر (ص) را از یاد نبریم.
✍🏻 سیده ناهید موسوی
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
برادری یا پدر کشتگی؟
✍🏻 مریم زارعی
با شنیدن حرف های جناب آقای پزشکیان یادم افتاد به ماجرای امیر کبیر و دست سومی که قرار بود، به ایران بیاورد. در زمان ناصرالدین شاه و اوضاع نابسامان ایران، زمانی که روسیه و انگلیس در پی غارت ایران بودند.
امیر کبیر سعی داشت با آوردن آمریکا و بستن پیمانی دوطرفه با آن، دست روس و انگلیس را از ایران کوتاه کند اما آمریکا خیانت کرد با انگلیس هم پیمان شد. و حتی نقشه ی مرگ امیر کبیر را کشیدند. و انگلیس با تحریک دربارِ ناصرالدین شاه، او را به قتل رساندند.
مگر امیر کبیر آن زمان شعار مرگ بر آمریکا میداد که آمریکا اینگونه عمل کرد؟
و یا دست آمریکا در ماجرای کودتای ۲۸مرداد،
در تاسیس ساواک،
در حمایت از صدام
و حتی در سال های اخیر با دستور مستقیم ترامپ، سردار ما را، حاج قاسم ما را به شهادت رساندند. بله ما با آمریکا نه تنها برادری نداریم بلکه پدر کشتگی داریم.
آقای پزشکیان، هر کس از تاریخ عبرت نگیرد، عاقبتش پشیمانی است.
ای کاش در اینجا، از نام امام علی علیهالسلام و کلمات نهج البلاغه، استفاده میکردید.*
ضمنا نور خدا خاموش نشدنی است و حق،جاری و ساری است. اگر انقلاب حق است، که هست. به حول و قوه ی الهی در همه جای جهان صادر می شود. چنان که می بینید...فانظروا
*تفسیر نامه ٣١ نهجالبلاغه:
لِتَسْتَقْبِلَ بِجِدِّ رَأیِکَ مِنَ الْاَمْرِ ما قَدْ کفاکَ اَهْلُ التَجارِبِ بُغْیَتَهُ وَ تَجْرِبَتَهُ فَتَکُونَ قَدْ کُفِیتَ مَئُونَۀَ الطَّلَبِ وَ عُوفیتَ مِنْ عِلاجِ التَّجْرِبَۀِ فَاَتاکَ مِنْ ذلِکَ ما قَدْ کُنّا نَأتیهِ وَ اسْتَبانَ لَکَ ما رُبَّما أضْلَمَ عَلَیْنا مِنْه
امام(ع) میفرماید: پسرم تمام این مطالب برای آن است که با تصمیم جدّی به استقبال اموری بروی که اندیشمندان و اهل تجربه تو را از طلب آن مسائل بینیاز کردند یعنی افرادی قبل از تو بعضی از امور را تجربه کردند و زحمت آزمودن آن را کشیدند تا تو دیگر نیاز پیدا نکنی به طلب و جستجوی آن امور.
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
🌿«نسبت خونی»
✍️طیبه فرید
محرم امسال دست و دلم بهمقتل خوانی نرفت.هر چه توی لهوف و مقتل مُقرَّم و أبی مخنف نوشته بودند این دوازده ماهی که گذشت دیدم ...
برای من از عصر عاشورای مقاتل مانده قصه عمویش ...
این را هیچ وقت ننوشته بودم اما حزب الله توی ذهنم تصویر حضرت عباس بود.یعنی هست.عموی غیور نافذالبصیره ای که با وجود او هیچ غمی نداشتم...
این را هیچ وقت ننوشته بودم که با شنیدن نام ضاحیه جنوبی دلم می لرزد وگوشهایم تیز می شود....
که گیر وگورهای زندگی ام را می دهم دست سید علی آقای زنجانی و می روم پی کارم.
واین را هیچ وقت ننوشتم که با جنوبی که نرفتم یک مثنوی هفتاد من خاطره دارم .
حزب الله توی ذهنم همیشه حضرت عباسست.
عمویی که زخم خورده ...
حالا دل هزار تکه ام جنوب است و خودم اینجا.
حسبنا الله و نعم الوکیل.
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
«نان فدای کلاس ات»
✍🏻 فاطمه شکیب رخ
در همین ابتدای آمدنشان، نان، لبنیات و قیمت مصوب مرغ گرون شد، برای بنزین هم تدارک ها دیده اند، اما نوشته بود؛ مهم اینست که رئیس جمهورمان یک پزشک است و از پله های هواپیما با کلاس بالا می رود!!!
در این هنگام است که باید گفته شود، کوتاه نظری ملت ها، همیشه آن مسئله لاینحلی بوده که وقتی بر عقول مردم حاکم شود، دیگر راهی برای درمان باقی نمی گذارد! به بیانی دیگر، آنجایی که کلاه انگلیسی بر سر مردم سوار شود و عده ای باعنوان روشنفکر در ذوق پوشیدن لباس به رنگ و لعابِ فرنگ، غرق شوند؛ قرار است پرده های تاریک تاریخ، دگربار تکرار شوند!
در همین حوالی، کمتر از صد سال پیش نیز، روزگاری آمد که ترویج لباس اروپایی در ایران توسط دولت پهلوی با جدیت دنبال می شد؛ درحالی که فریدالدین سلطنه، کمیسر نفت ایران در نامهای به رضاشاه، قبل از قرارداد ۱۹۳۳ می نویسد؛ دولت انگلستان برخلاف قرارداد دارسی از پول نفت ایران برای خود در انگلستان، پالایشگاه ساخته، درصورتی که ایران نیز باید مالک آن باشد. (البته هرگز ایران جرأت بیان چنین ادعایی را هم نداشت)!
وی در نامهای دیگر بیان میکند؛ انگلستان ۱۰۰ کشتی نفتکش به مبلغ دو میلیون لیره را با پول نفت ایران تهیه کرده؛ اما مالکیت آنها از ایران سلب شده است.
خلاصه آنکه، تاریخ ما ایرانیان کم از این داستان ها به خود ندیده که مرفههای بی درد، حتی نان محرومان را فدای کلاس توهمی خویش می کنند.
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI