🔴متناسبسازی تشویق و تنبیه با سطح شعور متربی
🖊احمدحسین شریفی
🔶براي تشويق يک کودک به درس خواندن، نميتوان به او گفت با درس خواندن در آينده به درجات بالاي معنوي ميرسي. او هرگز سخن ما را نميفهمد. بايد به او وعدههاي قابل درک داد. مثلاً وعدة خريد فلان اسباببازي.
🔶وقتي بزرگتر ميشود، وعدة تشويقي ما نيز بايد بزرگتر شود؛ در مراحل بالاتر، بايد افقي بالاتر را جلوي او گذاشت؛ مثلاً بهرهمندي از شغل و موقعيت اجتماعي مناسب و امثال آن. و البته در مرحلة بالاتر بايد به او فهماند که چنين آرمانهايي، کودکانه و دنياطلبانه است. درس خواندني ارزشمند است که به قصد تقرب الهي باشد.
🔶#غزالی در کتاب ارزشمند کیمیای سعادت میگوید:
«لطف طبيب آن است كه مريد را به اوّل درجه به حقيقت حق نخواند، كه طاقت آن ندارد، كه اگر كودك را گويند: «به دبيرستان شو تا به درجه رياست رسى»، وى خود لذّت رياست نداند كه چه باشد، لكن بايد گفت: «به دبيرستان شو تا شبانگاه چوگان و گوى به تو دهم تا بازى كنى.» تا كودك به حرص آن به دبيرستان شود. و چون بزرگتر شود، وى را ترغيب كند. به جامه نيكو و زينت، تا دست از بازى بدارد. چون بزرگتر شود، وى را به خواجگى و رياست وعده دهد و گويد: «جامه ديبا كار زنان باشد.» و چون بزرگتر شود آنگاه گويد: «خواجگى و رياست دنيا اصلى ندارد، كه همه به مرگ تباه شود.» آنگه وى را به پادشاهى جاويد وعده دهد.»
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴خط استوا و برخی ویژگیهای آن
🌹امام علی علیه السلام: وَ ظَهَرَتْ فِي بَدَائِعِ الَّذِي أَحْدَثَهَا آثَارُ حِكْمَتِهِ وَ صَارَ كُلُّ شَيْءٍ خَلَقَ حُجَّةً لَهُ وَ مُنْتَسِباً إِلَيْهِ فَإِنْ كَانَ خَلْقاً صَامِتاً فَحُجَّتُهُ بِالتَّدْبِيرِ نَاطِقَةٌ فِيه؛ آثار حکمت خدا در آفریدههای بدیعش هویداست و آنچه آفریده حجت و دلیلی بر وجود او و منتسب به او هستند هر چند به ظاهر مخلوقی خاموشند ولی دلیل گویا بر تدبیر ذات پاک او میباشند.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴ماه شعبان؛ ماه رسولالله
🖊احمدحسین شریفی
🔶دوستان عزیز، آماده حرکت شوید. مهلت اقامت در منزل ماه رجب تمام شد. امیدوارم که روز قیامت وقتی منادی ندا میدهد «أَيْنَ الرَّجَبِيُّون؟» نه تنها شرمنده و سرافکنده نباشیم که همه ما جزء لبیکگویان باشیم. اما به هر حال، از این منزل باید گذشت. باید آماده ورود به منزل ماه مبارک شعبان شد. که برخی از اهل دل آن را از بزرگترین منازل سلوک الی الله دانستهاند. این منزل دارای شأن و منزلتی عظیم است:
🔶در این ماه یکی از شبهای قدر وجود دارد (نیمه ماه شعبان)، ماه میلاد موعود امم، یاور مظلومان، منتقم ستمدیدگان و ماه میلاد عدالتگستر جهانیان است.
ماه رسول الله(ص) است. خودش فرمود: «شَعْبَانُ شَهْرِي فَرَحِمَ اللَّهُ مَنْ أَعَانَنِي عَلَى شَهْرِي؛ شعبان ماه من است خدا رحمت کند کسی را که من را در این ماه یاری کند»
🔶تأمل در همین دعوت عام رسول الله، میتواند محرک و مشوقی قوی برای ما امت اسلام و پیروان رسول الله باشد. امام علی(ع) فرمودند از زمانی که این دعوت رسولالله را شنیدم روزه ماه شعبان از من فوت نشد. کسانی که توانایی آن را دارند از روزه این ماه غفلت نکنند. پیامبر اکرم(ص) فرمود:
«شَعْبَانُ شَهْرِي وَ هُوَ أَفْضَلُ الشُّهُورِ بَعْدَ شَهْرِ رَمَضَانَ فَمَنْ صَامَ فِيهِ يَوْماً كُنْتُ شَفِيعَهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ؛ شعبان ماه من است و آن برترین ماهها بعد از ماه رمضان است؛ هر کس یک روز از این ماه را روزه بگیرد، من شفیع او در روز قیامت خواهم شد»
🔶یکی از مهمترین و کلیدیترین اعمال در این ماه عزیز، انس روزانه با #مناجات_شعبانیه است. مناجاتی که از بزرگترین افتخارات معنوی و معرفتی شیعیان است. علاقه بسیاری از اهل دل به ماه شعبان به دلیل این مناجات بینظیر است. دریایی از معارف در آن نهفته است. بسیاری از اهل معرفت فقرات این مناجات را در طول سال در قنوت نمازهای خود میخوانند.
🔶یکی از کتابهای خوشخوان و روان و کمحجمی که در شرح این مناجات نوشته شده است کتاب «شکوه نجوا» از #علامه_مصباح یزدی است. برای فهم عمیقتر این مناجات مطالعه آن را از دست ندهید.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
از مغلق نویسی بپرهیزیم (Trimmed).mp3
7.5M
🎤احمدحسین شریفی
🔴درسهای روش مقالهنویسی
🔶توصیه به روان و سادهنویسی و پرهیز از مغلقنویسی در مقالات علمی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴کلمه طیبه توحید و آثار فردی و اجتماعی آن
🖊احمدحسین شریفی
🔶رفتارها و اخلاقیاتی که ریشه در احساسات، عواطف و هيجاناتِ بيپشتوانة عقلانيت و تفکر دارند، مقطعي و بيريشه و بیبنياناند. به همين دليل، حالت فوراني دارند؛ زود بالا ميکشند اما خيلي سريع هم فرو ميريزند؛ اما تغييراتي که ناشي از بينش و نگرشاند، ريشهاي و بنياديناند؛ دائمياند؛ بينش همچون چشمهاي جوشان است که گرايشها و کنشها را نيز دائماً سيراب ميکند. و به تعبير زيباي قرآن، بينش مثل درختي ميماند که اگر پاک و طاهر باشد، ميوههاي پاک و طاهر هم ميدهد و اگر خبيث و ناپاک باشد، يا ريشة محکمی ندارد و با هر بادي ممکن است از جا کنده شده و از بين برود و يا ميوههاي زهرآلود و سمّي توليد ميکند:
أَ لَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِي السَّماء؛ تُؤْتي أُكُلَها كُلَّ حينٍ بِإِذْنِ رَبِّها وَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُون؛ وَ مَثَلُ كَلِمَةٍ خَبيثَةٍ كَشَجَرَةٍ خَبيثَةٍ اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الْأَرْضِ ما لَها مِنْ قَرار (ابراهيم، 24-26)
🔶بر اين اساس، مهمترين راهکار اصلاح يا تغيير اخلاق و نظامات اجتماعی، تصحيح جهانبيني و تصحيح باورها و ارزشها است. به تعبير ديگر، براي ايجاد تغيير در گرايشها يا کنشهاي افراد و جوامع، چارهاي جز ايجاد تغيير در بينشها و نگرشهاي آنان نداريم. تغيير در نگرش، آغاز تغييرات بنيادين در رفتارها و اخلاقيات است.
منظور از «کلمة طيبه» در این آیات شریفه، توحيد و خداپرستي است. خداپرستيِ عملي، بنيان رستگاري بشريت است. بقيه امور همگي از سنخ شاخ و برگها و ميوهها است. به همين دليل، پيامبر اکرم(ص) کار خود را با دگرگون کردن باورهاي مردم آغاز کرد. توحيد را مطرح کرد. به تبع آن ساير دگرگونيها شروع شد: دگرگوني در اقتصاد، اخلاق، سياست، روابط اجتماعي، ازدواج، طلاق، روابط زناشويي، بهداشت و امثال آن. اينها همگي ميوههاي مستمر درخت توحيدند. درخت توحيد، اگر درست کاشته شود و درست آبياري گردد، همواره ميوههاي تازه خواهد داد.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی بخش ۱ (Trimmed).mp3
10.02M
🎤احمدحسین شریفی
🔴ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی: بخش اول
#علوم_انسانی_اسلامی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴ترقهبازی وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی!
🖊احمدحسین شریفی
🔶امروز وقتی از یک طرف، اخطار رئیس نیروی انتظامی کشور به سازندگان و فروشندگان مواد محترقه چهارشنبه آخر سال را شنیدم و وقتی گزارش اخبار ساعات ۱۴ را درباره افزایش دویست درصدی مصدومان روزهای اخیر ترقهبازیها نسبت به سال گذشته را شنیدم و از طرفی این پست اینستاگرامی وزیر ارتباطات کشور جناب #آذری_جهرمی را خواندم که با شعفی نوشته بود:
«مدتها بود که ترقه نخریده بودم. امشب که همدان اومده بودم برای پیادهروی رفتیم میدون مرکزی شهر و بازار دستفروشها. دیدم یه پسر جوون داره ترقه میفروشه، پرت شدم به ۱۷-۱۸ سالگی و این صوبتا چند تا خریدم. حالا دنبال زمان مناسبم»
با خود گفتم اگر نیروی انتظامی ما چنین اقتداری داشت که بلافاصله جناب آذری جهرمی را به جرم تشویق به جرم و عمل مجرمانه و تبلیغ یک خرافة خطرآفرین دستگیر میکرد و تا آخر تعطیلات نوروز او را در بازداشتگاه مخصوص مجرمان خطرناک نگهداری میکرد، آنگاه میتوانستیم امیدوارم باشیم که صاحب کشوری متمدن و قانونمدار شدهایم.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴#ملت_امام_حسین علیهالسلام هرگز ذلت نمیپذیرد حتی اگر در محاصره مطلق باشد.
🌺ببینید خطابه حسینی کودک یمنی را.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
احمدحسین شریفی
نکته جالبی که یکی از دوستان برایم ارسال کرد👇👇
📛صرفا جهت اندکی تفکر...📛
💎 فقط یک لحظه تصوُر کنید که چهارشنبه سوری مراسمی مذهبی بود که هر سال به طور میانگین بیش از 10کشته، بیش از 500 نفر مجروح، صدهامیلیون تومان خسارات و اینمقدار رُعب و وحشت ایجاد میکرد. حتما تا حالا شاهد انواع و اقسام تحلیلهای مذهبستیز به دلیل این مراسم بودیم. شاید آقای دبیرکلِ سازمان ملل هم میانهی چُرتزدنهایش از این وضعیت ابراز نگرانی کرده بود.
👈اما واکنشها نسبت به این مراسمِ سنتی چیست؟ میگویند سنتی صحیح است! که باید به روش صحیح اجرا شود و اجرای آن به روش کنونی هیج ربطی به بنیانگذاران آن ندارد. این نوع تحلیل، حتماً روش صحیحی است اما چرا پای باقی انحرافات و اشتباهات که میرسد، شمشیر را از رو بسته و بابت یک مسالهی جزئی تمام یک کلیت زیر سوال میرود؟
✅ پاسخ ساده است. ناز و اداهای روشنفکری میگوید به هر چه رنگ دینی دارد، (که اتفاقا همیشه عقلانی و مفید هم هست) با شدت هر چه تمام حمله کن و هر چه که رنگ غیردینی دارد، حتی اگر خرافی و مضر،از آن دفاع و ترویج کن...
🍁حال، این روشنفکری است یا جاهلیت؟
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از شريفي
🔴برخورد علیگونهی دولت شینتویی ژاپن!
🖊احمدحسین شریفی
🔶چند روز قبل (۱۱ اسفند ۱۳۹۹) خبری در رسانهها منعکس شد که البته خیلی مورد توجه رسانههای ما قرار نگرفت! خبری کوتاه اما بسیار پرمعنا: «استعفای مسئول روابط عمومی نخستوزیر ژاپن به سبب شرکت در یک مهمانی پرهزینه!»
🔶خانم ماکیکو یامادا، مسئول روابط عمومی نخست وزیر ژاپن در پی رسوایی شرکت در یک مهمانی پرهزینه، از سمتش استعفا کرد؛ خود نخست وزیر ژاپن نیز از مردم کشورش عذرخواهی کرد!
🔶یوشیهیده سوگا، نخست وزیر ژاپن در پارلمان این کشور گفت: «من به شدت بابت اوضاع پیش آمده که تضعیف کننده اعتماد مردمی به دولت است، پشیمان هستم. عذرخواهی من را بپذیرید»
🔶این برخورد دولت ژاپن با یک رفتار غیراخلاقی یکی از مسؤولان دولتی، مرا به یاد نامه امام علی به عثمان بن حنیف استاندار بصره انداخت:
🌹«اى پسر حنیف، به من گزارش دادند که مردى از سرمایهداران بصره، تو را به مهمانى خویش فرا خواند و تو به سرعت به سوى آن شتافتى! خوردنىهاى رنگارنگ براى تو آوردند و کاسههاى پر از غذا پى در پى جلوى تو نهادند. گمان نمىکردم مهمانى مردمى را بپذیرى که نیازمندانشان با ستم محروم شده و ثروتمندانشان بر سر سفره دعوت شدهاند، اندیشه کن در کجایى؟ و بر سر کدام سفره مىخورى؟ پس آن غذایى که حلال و حرام بودنش را نمىدانى دور انداز و آنچه را به پاکیزگى و حلال بودنش یقین دارى مصرف کن» (نهج البلاغه، نامه ۴۵)
🔷آیا کشور ما شایستهتر نیست که به چنین اصول اخلاقیای پایبند باشد؟ ما که با نام علی و به هدف تحقق حکومتی علوی قیام کردهایم و برای چنین آرمانهایی خونها دادهایم آیا نباید بر اساس ارزشهای اسلامی و علوی، مرامنامههایی اخلاقی برای مسؤولان کشور در همه ردههای حاکمیتی تدوین کنیم و تخلف از آنها را به هیچ رو برنتابیم؟
🔷به عنوان یک مثال خیلی کوچک، وقتی وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی، جناب #آذری_جهرمی، بر خلاف همه هنجارهای حاکمیتی، رسماً اعلام میکند که به خیابان رفته و ترقه خریده است و با خودش از همدان به تهران برده و منتظر فرصتی برای منفجر کردن آنها است! ( https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi/930 ) آیا نباید توبیخ شود؟ و آیا نباید دست کم مجبور به عذرخواهی از مردم و خانوادههایی شود که فرزندان آنها به تأسی از وزیر جوان دولت جمهوری اسلامی در آتش ترقهها و آتشبازیهای چهارشنبه آخر سال سوخته و مصدوم شدهاند؟
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فارسی را پاس بداریم (Trimmed).mp3
12.31M
🎤احمدحسین شریفی
🔴درسهای روش مقالهنویسی
🔶توصیه به رعایت زبان و ادبیات معیار و پاس داشتن زبان فارسی در مقالات علمی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴مسؤولیتپذیری گامی مهم در اصلاحگری
🖊احمدحسین شریفی
🌹هرچند بسیاری از ما دوست داریم دیگران را به عنوان مسؤول گندکاریها و خرابکاریهای خود معرفی کنیم؛ اما باید بدانیم با چنین قضاوتی باز هم به خود ضربه زده و رذیلهای بر رذایل خود افزودهایم.
🔸هر یک از ما تا زمانی که با تمام وجود مسؤولیت وضعیت فعلی زندگی خود را نپذیریم، نمیتوانیم برای بهبود آن اقدامی کنیم. اگر پذیرفتیم که زندگی کنونی ما و وضعیت روحی و اخلاقی ما محصول انتخابها و تصمیمهای خودمان است، آنگاه میتوانیم امیدوار باشیم که خود ما هم میتوانیم آن را تغییر دهیم.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴فیلیپ واردینگتون؛ بیدینی مسلمان شده
🔶نقش اسلام و اهل بیت در معنادهی به زندگی و شکلدهی به سبک زندگی او را میتوان در این سخنان کوتاه دید
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
پاسخی به سخنان استاد شفیعی کدکنی (Trimmed).mp3
23.23M
🎤احمدحسین شریفی
🔶پاسخی به سخنان استاد شفیعی کدکنی
🔷استاد شفیعی کدکنی درباره #علوم_انسانی_اسلامی و ورود حوزههای علمیه به این بحث سخنانی را بیان میکنند که به دلیل نشر گسترده آنها در فضای مجازی جناب استاد شریفی در این زمینه توضیحاتی را بیان کردهاند.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
عید آمد و ما خانهی خود را نتکاندیم
گردی نستردیم و غباری نفشاندیم
آفاق پر از پیک و پیام ست، ولی ما
پیکی ندواندیم و پیامی نرساندیم
صد قافله رفتند و به مقصود رسیدند
ما این خرک لنگ ز جویی نجهاندیم
از نه خم گردون بگذشتند حریفان
مسکین من و دل در خم این زاویه ماندیم
شعر از: مهدی اخوان ثالث
@Ahmadhoseinsharifi
🌹🌹🌹
ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی بخش ۲ (Trimmed) (Trimmed).mp3
7.9M
🎤احمدحسین شریفی
🔴ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی: بخش دوم
#علوم_انسانی_اسلامی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴نبود خیر در آن خانه که عصمت نبود
🖊احمدحسین شریفی
چون طهارت نبود مسجد و ميخانه يکي است
نبود خير در آن خانه که عصمت نبود
🔶اين همه تأکيد بر خودسازي و مجاهدت با نفس در آيات قرآن و روايات معصومان و همچنين در ادبيات فرزانگان عالم بيجهت نيست. دانش بدون تهذيب نفس، خسارتهاي بيجبران پديد ميآورد. بدون ترديد حجم و کيفيت ظلمها و فسادهايي که در قرن بيستم و بيست و يکم در عالم بشريت صورت گرفته است، قابل مقايسه با تاريخ گذشته انسانها نيست و اين دليلي جز رشد علمي بشر ندارد. علم بدون تهذيب؛ عالمان و انديشمنداني که اهل تزکيه و تهذيب نبودند، اين فسادها را پديد آوردهاند و اين نشان ميدهد که آموزش به تنهايي کفايت نميکند.
🔶حتي آرمانهایي مثل عدالت و حقستاني اگر در دست افراد ناخودساخته و ناپيراسته باشد، نتيجهاي جز بدعملي و ظلم نخواهد داشت.
🔶#اقبال_لاهوری در مجموعه «پيام مشرق» ميگويد:
از من اي باد صبا گوي به داناي فرنگ
عقل تا بال گشود است گرفتارتر است ...
عجب آن نيست که اعجاز مسيحا داري
عجب اين است که بيمار تو بيمارتر است
دانش اندوختهاي دل ز کف انداختهاي
آه زان نقد گرانمايه که درباختهاي
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از طرح ولایت
42.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید | جلسه دوم از سلسله جلسات درس اخلاق
📌 حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمد حسین شریفی ( عضو هیأت علمی و استاد تمام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی _ره_ )
📆 چهارشنبه ها ساعت ۲۰:۳۰
🔻لینک دریافت فیلم با کیفیت خوب:
http://m.aparat.com/v/wyGCV
#طرح_ولایت
#درس_اخلاق
#طرح_ولایت_مجازی
#جلسه_دوم_درس_اخلاق
#جلسه_دوم_درس_اخلاق_مجازی
🔰لینک عضویت در کانال مرکز آموزشهای آزاد موسسه امام خمینی(ره) در پیام رسان های ایرانی:
🆔 @maab_iki
ارتباط با ادمین:
🆔 @admin_maab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴عشق و محبت به اهل بيت علیهم السلام، مرزهای اعتقادی را هم در می نوردد. و امام رضا علیه السلام چه زیبا به عبدالسلام هروی فرمود: سخنان و معارف ما را به همه جهانیان برسانید چرا که:
إِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ كَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا
🔷پدر کریستوفر، یک کشیش مسیحی است که رساله دکتریاش را به مسأله شهادت حضرت زهرا (س) اختصاص داد و زندگیاش با یاد آن حضرت، رنگ و بویی تازه یافت. از همین رهگذر بود که شیفته شخصیت دختر بزرگوارش حضرت زینب کبری (س) شد و تمام وجودش را به این دو بانوی مکرم اسلام هدیه کرده است!
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی قسمت چهارم (Trimmed).mp3
11.9M
🎤احمدحسین شریفی
🔴ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی: بخش سوم
#علوم_انسانی_اسلامی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴حضرت علی اکبر؛ جوان نمونه اسلام
🖊احمدحسین شریفی
🔶هر چند اطلاعات تاریخی اندکی از زندگی علیاکبر علیه السلام داریم، اما همین اطلاعات اندک کافی است که او را به عنوان الگویی جاودانه برای جوانان جویای حقیقت و سعادت بدانیم:
🌹او به گواهی امام حسین(ع) شبیهترین افراد به پیامبر اکرم(ص) بود. این شباهت نه فقط از حیث شمایل و گفتار، بلکه از حیث اخلاق و رفتار نیز بود. امام حسین در روز عاشورا در وصف علی اکبر چنین فرمود:
🌹اللَّهُمَّ اشْهَدْ فَقَدْ بَرَزَ إِلَيْهِمْ غُلَامٌ أَشْبَهُ النَّاسِ خَلْقاً وَ خُلُقاً وَ مَنْطِقاً بِرَسُولِكَ ص وَ كُنَّا إِذَا اشْتَقْنَا إِلَى نَبِيِّكَ نَظَرْنَا إِلَيْه (نفس المهموم، ص۱۱۳)
🌹او از شجاعترین جوانان اسلام بود. وقتی در مسیر حرکت کاروان امام حسین از مکه به سوی کربلا (بعد از حرکت از منزل قصر ابیمقاتل) آن حضرت جمله استرجاع (انا لله و انا الیه راجعون) را گفت و در پاسخِ علی اکبر که علت گفتن چنین جملهای را جویا شد، فرمود: هاتفی غیبی را شنیدم که میگفت: «الْقَوْمُ يَسِيرُونَ وَ الْمَنَايَا تَصِيرُ إِلَيْهِمْ؛ این قوم در حال حرکتاند و مرگ هم به استقبال آنان میآید» فهمیدم که ما به سوی مرگ حرکت میکنیم، آن جوان بینظیر اسلام در پاسخ گفت: «يَا أَبَتِ لَا أَرَاكَ اللَّهُ سُوءاً أَ لَسْنَا عَلَى الْحَقِّ» مگر ما بر حق نیستیم؟ مگر راه ما راه حق نیست؟ امام در پاسخ فرمود بله به خدایی که بازگشت بندگان به سوی اوست راه ما حق است. علی اکبر عرض کرد: «فَإِنَّنَا إِذاً لَا نُبَالِي أَنْ نَمُوتَ مُحِقِّينَ» بنابراین مشکلی نیست. مهم این است که جان خود را فدای حق کنیم و در راه حق بمیریم.(ارشاد، ج۲، ص۸۲)
🔶طبق همه نقلهای تاریخی کسی که در روز عاشورا بعد از امام حسین علیه السلام بیشترین تعداد را از سپاهیان عمر سعد به هلاکت رساند، علی اکبر بود. از ۵۴ چهار تا ۲۰۰ نفر گفته شده است.
🌹جایگاه والای علی اکبر را میتوان در این جمله ابی عبدالله دید که بعد از شهادت او فرمود: عَلَى الدُّنْيَا بَعْدَكَ الْعَفَاء؛ بعد از تو خاک بر سر دنیا» (ارشاد، ج۲، ص۱۰۶)
🌹افزون بر این، علی اکبر، بعد از امام حسین علیه السلام، تنها شهیدی است که در زیارت عاشورا به طور اختصاصی مخاطب سلام قرار گرفته است: «السَّلَامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلَى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلَى أَصْحَابِ الْحُسَيْنِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِمْ أَجْمَعِين» (کامل الزیارات، ص۱۷۸)
🌹همچنین در زیارت ناحیه مقدسه، بعد از زیارت امام حسین علیه السلام، نخستین شهیدی که امام زمان علیه السلام به او سلام میفرستد، علی اکبر است:
السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا أَوَّلَ قَتِيلٍ مِنْ نَسْلِ خَيْرِ سَلِيلٍ ، مِنْ سُلَالَةِ إِبْرَاهِيمَ الْخَلِيلِ، صَلَّى اللَّهُ عَلَيْكَ وَ عَلَى أَبِيكَ ... وَ أَنَّكَ ابْنُ حُجَّتِهِ وَ أَمِينُهُ، ... وَ جَعَلَنَا اللَّهُ مِنْ مُلَاقِيكَ وَ مُرَافِقِيكَ، وَ مُرَافِقِي جَدِّكَ وَ أَبِيكَ، وَ عَمِّكَ وَ أَخِيكَ، وَ أُمِّكَ الْمَظْلُومَةِ ، وَ أَبْرَأُ إِلَى اللَّهِ مِنْ قَاتِلِيكَ، وَ أَسْأَلُ اللَّهَ مُرَافَقَتَكَ فِي دَارِ الْخُلُودِ، وَ أَبْرَأُ إِلَى اللَّهِ مِنْ أَعْدَائِكَ أُولِي الْجُحُودِ، وَ السَّلَامُ عَلَيْكَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ. (المزار الکبیر، ص۴۸۶-)
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹عشق به حسین و فرزندان و اصحاب حسین علیهمالسلام چه حیات و نشاط معناداری به ارمغان میآورد!
#ملت_امام_حسین
@Ahmadhoseinsharifi
🌹🌹🌹
مناجات شعبانیه میثم مطیعی.mp3
21.53M
🔴فرصت قرائت مناجات شعبانیه را از دست ندهیم
🔶یکی از مهمترین و کلیدیترین اعمال در ماه شعبان، انس روزانه با #مناجات_شعبانیه است. مناجاتی که از بزرگترین افتخارات معنوی و معرفتی شیعیان است. علاقه بسیاری از اهل دل به ماه شعبان به دلیل این مناجات بینظیر است. دریایی از معارف در آن نهفته است. بسیاری از اهل معرفت فقرات این مناجات را در طول سال در قنوت نمازهای خود میخوانند.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴اخلاق محبتورزی: ابراز عشق و محبت
🖊احمدحسین شریفی
🔶یکی از راههای تعمیق عشق و دوستی و محبت، ابراز آن نسبت به کسانی است که انسان آنها را دوست دارد و به آنها عشق میورزد.
این مسأله مورد تأکید روایات اسلامی است. معصومان علیهم السلام به پیروان خود سفارش کردهاند که وقتی کسی را دوست دارید، دوستی و محبت خودتان را ابراز کنید و او را از این علاقه آگاه کنید. چرا که این کار موجب تثبیت و تحکیم محبت و مودت میان شما میشود. و هر کاری که موجب تقویت و تحکیم محبت و مودت میان مؤمنان شود کاری پسندیده و ارزشمند است: إِذَا أَحْبَبْتَ رَجُلًا فَأَخْبِرْهُ بِذَلِكَ فَإِنَّهُ أَثْبَتُ لِلْمَوَدَّةِ بَيْنَكُمَا
🔶در برخی از جوامع روایی بابی با همین عنوان داریم. به عنوان مثال، در کافی (ج۲، ص۶۴۴) بابی هست با عنوان «باب اخبار الرجل اخاه بحبه» که مشتمل بر دو روایت در این زمینه است. در وسائل الشیعه (ج۱۲، ص۵۴-۵۵) بابی با عنوان «بَابُ أَنَّهُ يُسْتَحَبُّ لِمَنْ أَحَبَّ مُؤْمِناً أَنْ يُخْبِرَهُ بِحُبِّهِ لَهُ» هست که مشتمل بر ۵ روایت در این زمینه است و در بحار الانوار (ج۷۱، ص۱۸۱- ) بابی با عنوان «استحباب اخبار الاخ فی الله بحبه له» هست که مشتمل بر ۸ حدیث است.
🔶این مسأله مورد تأیید روانشناسان نیز هست. به عنوان مثال، لئو بوسکالیا در کتاب «زندگی با عشق چه زیباست» ترجمه توراندخت تمدن، میگوید:
«باور کنید اگر به کسی بگویید دوستش دارید کوچکترین ضرری متوجه او نمیکنید و این کار بسیار سادهای است، اگر خجالت میکشید این لفظ را به زبان بیاورید، آن را بنویسید و اگر این کار را هم نمیتوانید انجام دهید، عملاً علاقه خود را نشان دهید. ولی حتماً آنها را ابراز کنید، نه یکبار بلکه چندین بار و مطمئن باشید هیچکس از شنیدن آن خسته نمیشود. ممکن است مخاطب شما بگوید «لازم نیست بگویی، میدانم دوستم داری». اما باور کنید او هم از شنیدن این عبارت لذت میبرد.»
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی قسمت پنجم (Trimmed).mp3
8.02M
🎤احمدحسین شریفی
🔴ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی: بخش چهارم
#علوم_انسانی_اسلامی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹