🔴نقدها را بود آیا که عیاری گیرند: پاسخی به نقدهای مدافعان تنجیم طبی
🔲بخش دوم: علامه مجلسی و تأثیر خورشیدگرفتگی رجبیه بر کثرتملخها در نواحی فارس!
🖊احمدحسین شریفی
🔶یکی از مدافعان نجوم احکامی در تأیید درستی و اثرگذاری اوضاع نجومی بر سبک زندگی آدمیان و تأثیر آنها در تعیین شغل و مسکن و رشته تحصیلی و شریک زندگی افراد به نقل کلامی از علامه مجلسی پرداختهاند که به تعبیر ایشان، علامه مجلسی فرمودهاند: [«هر وقت در ماه رجب خورشید بگیرد زمین آبدان (پرآب) شود و در نواحی کوهستان و مشرق باران بسیار ببارد، در نواحی فارس ملخ فرود آید ولی به زراعت آسیب نمیرساند.»]
🔷باز هم میگویم بسم الله این گوی و این میدان. در یک تحقیق علمی و آکادمیک و متدویک این ادعاها را اثبات کنید. بر فرض که علامه مجلسی خود به چنین سخنی باور داشته است، (که قطعاُ نداشته است زیرا همانطور که در پست بعدی خواهم گفت علامه مجلسی از سرسختٰترین مخالفان نجوم احکامی و تنجیم طبی بوده است و آن را حرام میدانسته و اخذ اجرت بابت تعلیم آن را اکل مال به باطل میدانسته است) اما بر فرض که علامه مجلسی چنین سخنی را گفته باشد، وحی که نازل نکرده است! یک ادعای تجربی کرده است. کسی هم تا به حال نتوانسته است این ادعا یا این فرضیه را به صورتی متدیک اثبات کند، از شما عزیزان تنجیمی میخواهم بخشی از آن هزینههای هنگفت و پولهای نجومی را که از مردم مظلوم بابت کلاسهای تنجیم طبی و آموزش رمل و ابجد و سحر میگیرید، به تحقیق برای اثبات این امور اختصاص دهید. و نشان دهید که میان خورشیدگرفتگی در ماه رجب و بارش بارانهای بسیار در مشرق ارتباطی معنادار و آشکار وجود دارد؟ نشان دهید که رابطهای آشکار و مشاهدهپذیر میان خورشیدگرفتگی در ماه رجب و فرود ملخهای بیآسیب در نواحی فارس وجود دارد!
🔶ما که با کسی دعوای شخصی نداریم، مطالبه علمی میکنیم. شما بفرمایید راه اثبات چنین مدعیاتی چیست؟ آیا به صرف نقل فرضیهها و سخنان اثبات ناشده از برخی از گذشتگان انتظار دارید جامعه علمی ما هم به چنین سخنانی تن دهد؟! دنیای علم و ادعاهای علمی ساز و کار خودش را دارد، تقلید و تعصب در اینجا بیمعناست. رگهای گردن را به غیض فشردن و بد و بیراه به منتقدان نثار کردن که مشکلی را حل نمیکند. بسم الله این گوی و این میدان. مطمئن باشید که اگر بتوانید همین ادعا را اثبات کنید، نه تنها بنده بلکه جامعه علمی جهانی شما را بر صدر مینشاند و تکریم میکند و مشکلات اقتصادیتان را هم برطرف میکند و دیگر نیازی نیست که برای امرار معاش مجبور باشید برای عوامالناس کلاس رمل و ابجد و جفر بگذارید. اما اخلاقا حق ندارید پیش از اثبات این سخنان، با اخذ هزینههای هنگفت و سرسامآور از عدهای انسان مظلوم و ناآگاه، مدعی شوید میخواهیم سبک زندگی فردی و اجتماعی شما و انتخاب همسر و شغل و محل تحصیل و رشته تحصیلی و ... شما را بر اساس محاسبات نجومی سامان دهیم: کل اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی.
#طب
#تنجیم_طبی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴علامه مجلسی و نجوم احکامی
🖊احمدحسین شریفی
🔶علامه مجلسی، محدث بزرگ و کمنظیر تاریخ تشیع، در کتاب ارزشمند مرآة العقول (ج۲۶، ص۴۵۸-۴۸۱) بعد از ذکر ۳۴ حدیث ناظر به مسأله نجوم احکامی و تحلیل محتوایی و سندی تکتک آنها حاصل جمعبندی خود را چنین بیان میکند:
«اگر اقوال و اخباری که به تفصیل درباره نجوم احکامی بیان کردیم را به درستی فهم کرده باشید، معلوم میشود که قول به استقلال نجوم در تأثیرگذاری بر زندگی انسان، کفر و خلاف ضروری دین است؛ و قول به اینکه تأثیر ناقصه دارند، یا کفر است یا فسق. و معلوم شد که دیدگاه علما درباره حکم یادگیری نجوم احکامی و یاددهی آن و مطالعه در این باره حتی با عدم اعتقاد به تأثیرداشتن آنها در زندگی انسان، مختلف است. اما از مطالب پیشین آشکار میشود که اخبار منع [منع یاددهی و یادگیری نجوم احکامی] هم قویترند و هم بیشترند و اخبار جواز تعلیم و تعلم نجوم، هم ضعیفاند و هم اکثرشان دلالت بر جواز ندارند.» [و أنت إذا أحطت خبرا بما تلونا عليك من الأقوال و الأخبار علمت أن القول باستقلال النجوم في تأثيرها كفر و خلاف لضرورة الدين، و أن القول بالتأثير الناقص إما كفر أو فسق، و أن تعلم النجوم و تعليمها و النظر فيها مع عدم اعتقاد تأثيرها أصلا مختلف فيه، و قد ظهر لك قوة أخبار المنع و كثرتها أو ضعف أخبار الجواز و عدم دلالة أكثرها؛]
🔶سپس، مهمترین عامل رویآوری عدهای از مردمان به نجوم احکامی را اغراض سیاسی و دستیابی به جایگاه و منزلتی در نزد حاکمان و امیران میداند و نه حقیقتی علمی و واقعیتی نفسالامری و همین مسأله را عامل گرایش بسیاری از عوام الناس به نجوم احکامی و امثال آن میداند: [لأن كثيرا من أهل عصرنا تقربوا إلى الأمراء و الحكام بتجويز ذلك و صار ذلك سببا لتدين أكثر الخلق و اعتقادهم صحته، و لزوم مراعاته]
🔷البته در زمان ما، برای علتیابی گرایش عدها انگشتشماری از طلاب جوان به نجوم احکامی و تنجیم طبی و ابطال سحر و شفای امراض از طریق رمل و حروف ابجد و امثال آن به نظرم نیاز به یک تحقیق علمی و میدانی داریم. نیازهای اقتصادی (و کسب درآمد از این طریق) و دشواری دروس حوزوی و فقدان پشتیبانیهای اخلاقی و علمی و غفلت مدیران از تربیت صحیح طلاب و امثال آن میتوانند به عنوان علل و عوامل احتمالی مورد بررسی قرار گیرند.
#طب
#تنجیم_طبی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴شیخ حر عاملی و روایات نجوم احکامی
🖊احمدحسین شریفی
🔶#شیخ_حر_عاملی در کتاب وسائل الشیعه که از معتبرترین کتابهای روایی شیعی است، باب مربوط به تنجیم را با این عنوان نامگذاری کرده است: «بَابُ عَدَمِ جَوَازِ تَعَلُّمِ النُّجُومِ وَ الْعَمَلِ بِهَا وَ حُكْمِ النَّظَرِ فِيهَا» آگاهان میدانند که ایشان در اغلب موارد، نظر فقهی و روایی خود را در تیترها و عناوین ابواب روایی آورده است. در اینجا هم عنوان بابی را که ذیل آن ۱۲ حدیث در باب تنجیم ذکر آورده است، با عنوان «باب عدم جواز یادگیری نجوم(احکامی) و عدم جواز عمل بر اساس آموزههای نجوم احکامی» نامیده است!
🔶خود وی در پاورقیای که بر عنوان باب زده است، چنین آورده است:
«علمای ما با صراحت یادگیری علم نجوم (احکامی) و عمل بر اساس آموزههای آن را تحریم کردهاند و با صراحت معتقدان به تأثیر نجوم در زندگی انسان یا هر گونه دخالت نجوم در زندگی انسان [ولو به مثابه جزء العله یا علت ناقصه یا علت زمینهساز] را کافر دانستهاند. و تحریم تعلم و عمل بر اساس نجوم احکامی را از ضروریات دین به شمار آوردهاند و عدهای هم اجماع فقهاء را بر آن نقل کردهاند. از جمله کسانی که به این مطلب تصریح کردهاند میتوان شیخ مفید، سید مرتضی در درر و غرر، شهید اول در قواعد و دروس، علامه حلی در تذکره، منتهی، قواعد، و تحریر، شیخ علی [یعنی محقق کرکی در جامع المقاصد فی] شرح القواعد، شهید ثانی در شرح الشرائع، محقق حلی در معتبر، کراجکی در کنز الفوائد و امثال آنها هستند و تا جایی که به خاطر دارم این دیدگاه هیچ مخالفی ندارد.» (وسائل الشیعه، ج۱۷، ص۱۴۱)
🔶مرحوم شیخ حر عاملی در پایان این باب نیز (ص۱۴۵) جمعبندی نهایی خودش را از ۱۲ روایتی که درباب تنجیم ذکر کرده است را به این صورت بیان میکند:
«در بحث از آداب سفر دلایل عدم جواز عمل به نجوم احکامی و امر به سوزاندن کتابهای مربوط به تنجیم احکامی و عدم جواز تعلم آنها را بیان کردیم. (مگر مباحث مربوط به نجوم علمی و ستارهشناسی که اساساً بحثی جداگانه است.) و این حکم معارض آشکاری ندارد. جز یک حدیث که آن را هم حمل بر تقیه یا حمل بر نجوم علمی میکنیم»
#طب
#تنجیم_طبی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴نقدها را بود آیا که عیاری گیرند: پاسخی به نقدهای مدافعان تنجیم طبی
🔲بخش سوم: شیخ مفید و پیامدهای سوء اجتماع زحل و مشتری و آغاز سال در روز جمعه!
🖊احمدحسین شریفی
🔶 برخی از کسانی که مدعیاند میتوانند بر اساس محاسبات فلکی و نجوم احکامی سبک زندگی فردی و اجتماعی مردم را شکل داده و شغل و مسکن و رشته تحصیلی و ازدواج و رزق و روزی آنان را سامان دهند، در پاسخ این بنده که «بسم الله این گوی و این میدان»، دو کلام از #شیخ_مفید آن هم با واسطه 😄نقل کردهاند! (و با یک مغالطه آن را به عنوان روایت شیخ از ائمه معرفی میکنند!)
⭕️نقل اول: [شیخ مفید گفته است: اگر زحل و مشتری اجتماع کنند در دنیا تغییرات گوناگونی ایجاد میشود، قتل و درگیری شدید صورت میگیرد، خوف و ترس بر مردم حاکم میشود، طبائع مردم تغییر میکند، حیا و انسانیت از بین میرود، سقط جنین و قحطی و گرسنگی زیاد میشود.]
همانطور که ملاحظه میفرمایید طبق این نقل، پیامدهای متعدد نظامی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، روانشناختی، اخلاقی، نسلی و تولیدی بر اجتماع زحل و مشتری بار شده است!
🔷فرض میگیریم که شیخ مفید به چنین سخنانی اعتقاد داشته است (که قطعاً نداشته است) ما عرض میکنیم اگر این سخن از شرطیههای خلاف واقع است که هیچ؛ (یعنی اساساً ارزش گفتگو ندارد)؛ اما اگر سخنی علمی و مدعایی تجربی است، بسم الله باز هم این گوی و این میدان. مدعای خود را اثبات کنید و حاصل تحقیق خود را به جوامع علمی عرضه کنید مطمئن باشید در صورت اثبات چنین سخنانی خدمتی بزرگ به علم و معرفت بشری کردهاید! لطفاً بشریت را از این خدمات محروم نکنید. مراکز علمی به شدت از اثبات چنین مدعیاتی استقبال میکنند. مراکز علمی متعدد در دنیا دائما در کار حل مشکلات روحی و روانی و پیدا کردن راههایی برای تقویت اخلاق و حیا و جلوگیری از قحطی و گرسنگیاند، شما اثبات بفرمایید که یکی از علل و عوامل چنین پیامدهای ناگواری اجتماع زحل و مشتری است شاید روانشناسان و اخلاقیان و اقتصاددان دست به دامن ناسا شدند و راهی برای رهایی از چنین اجتماع شومی پیدا کردند!😂
🔷دوستان عزیز، بدانید که مدعای تجربی، اثبات تجربی میخواهد. انتظار نداشته باشید که جامعه علمی ما کورکورانه و به صرف اینکه مثلا شیخ مفید چنین سخنی را از کسی نقل کرده است، سر تسلیم فرود آورد و بیچون و چرا بپذیرد و در مقام تبیین پدیدههای اقتصادی و سیاسی و روانشناختی و اخلاقی و امثال آن پای اجتماع زحل و مشتری را به میان آورد؟!
⭕️نقل دوم: [شیخ مفید از #امام_صادق(ع) نقل کرده است که «اگر شروع سال با روز جمعه باشد در آن سال باران و غلات کم خواهد بود و گرانی بر مردم فشار میآورد و مرگ و میر زیاد میشود»]
🔷بر فرض پذیرش اینکه چنین سخنی واقعاً از سوی امام صادق(ع) بیان شده است، خوب سؤال میکنیم آیا منظور آن حضرت شروع سال قمری بوده است یا شمسی یا رومی یا چینی یا هندی ...؟ یا همه آنها؟
🔷آیا مثلاً در سرزمین فلسطین اشغالی که هم یهودیان هستند و هم مسلمانان و هم مسیحیان، و شروع سال هر کدام هم متفاوت است، حال اگر شروع سال یهودیان جمعه بود، در آن صورت اوضاع بارندگی و غلات و گرانی و مرگ و میر مسیحیان و مسلمانان چگونه خواهد بود؟ آیا در آن صورت گرانی فقط بر یهودیان فشار میآورد یا مسلمانانی هم که در آن سرزمین هستند به جرم اینکه شروع سال یهودیان روز جمعه بوده است باید به پای آنها بسوزند و بسازند؟! و یا نه طور دیگری است....
🔷عزیزان من، قطعاً آگاهی از دانشهای بسیار متعدد و متنوع حدیثی از جمله فقه الحدیث و درایة الحدیث و نقد الحدیث و امثال آن برای من و شما به مراتب لازمتر از آگاهی از حالات سیارات سبعه و بروج یونانی و افلاک رومی است. اشکال ندارد برای سرگرمی کتابهای گذشتگان در این زمینه را مطالعه کنید، اما بدانید روش قرآن و پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار در شکلدهی به سبک زندگی مردم و اصلاح اخلاقیات و باورهای نادرست مردم چنین روشی نبوده است. اسلام دین عقلانیت و فطرت است. لطفاً در لباس اسلام و با نام اسلام برخلاف روش تربیتی اسلام حرکت نکنید. این شبهعلمها را هم به اهلش واگذارید. طلبهای که فقه و اصول خودش را به درستی نمیداند، نباید به این حوزهها وارد شود. ورود به این عرصهها آن هم در عرصه عمومی، نابودی زندگی فردی و اجتماعی را به دنبال دارد.
#طب
#تنجیم_طبی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴دیدگاه علامه حلی درباره نجوم احکامی
🖊احمدحسین شریفی
🔶علامه حلی در چند کتاب مهم فقهی خود مثل تحریر الاحکام الشرعیه علی مذهب الامامیة (ج۲، ص۲۶۱) و کتاب مهم، ماندگار و بسیار تأثیرگذار در تاریخ فقه شیعه یعنی قواعد الاحکام فی معرفة الحلال و الحرام (ج۲، ص۹) خیلی صریح و شفاف حکم به حرمت تعلیم و تعلم هر شکلی از نجوم احکامی داده و میفرماید پولی که بابت تعلیم چنین اموری دریافت شود، حرام است:
«و التنجيم حرام، و كذا تعلّم النجوم مع اعتقاد انّها مؤثّرة، أولها مدخل في التأثير، و أخذ الأجرة عليه؛ نجوم احکامی حرام است؛ همچنین یادگیری آن با اعتقاد به تأثیرگذاری آن در زندگی انسان یا حتی با اعتقاد به دخالت (و لو جزئی) داشتن آنها در زندگی انسان حرام است؛ و اخذ اجرت و دریافت پول بابت تعلیم آن به دیگران حرام است.»
🔶در کتاب منتهی المطلب فی تحقیق المذهب(ج۱۵، ص۳۹۰) نکته دیگری را هم بر مطالبی که در دو کتاب فوق الذکر آمده است میافزاید و آن اینکه میفرماید: هر کسی که معتقد به ربط حالات روحی انسان و امور طبیعی با حرکات فلکی و اتصالات کوکبی باشد، کافر است. «كلّ من يعتقد ربط الحركات النفسانيّة و الطبيعيّة بالحركات الفلكيّة و الاتّصالات الكوكبيّة كافر»
#طب
#تنجیم_طبی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴سخن پایانی درباره نجوم احکامی و تنجیم طبی
🖊احمدحسین شریفی
1️⃣ بر فرض درستی رابطه برخی امور انسانی با اوضاع فلکی، ترویج عمومی چنین مسائلی قطعاً نادرست و مخرب است.
2️⃣ضرر چنین سخنانی برای سلامت روح و جسم افراد و خانوادهها به مراتب بدتر از ضرر کرونا و سرطان است. آموزش عمومی چنین مسائل و ترویج گسترده آنها در فضای مجازی و حقیقی سم مهلک سلامت روح و روان افراد و خانوادهها است. این را تجربه بیست سالهام در مواجهه با قربانیان چنین مسائلی نشان میدهد.
3️⃣اخذ پولهای هنگفت از افراد بابت چنین آموزشهایی به بهانه تأمین زندگی برخی از همکاران، کاری غیراخلاقی است [یکی از این آقایان در نقد سخنان بنده گفته بود ما موسسه تشکیل دادهایم و تعدادی همکار جوان جذب کردهایم که ماهی یک میلیون و نیم به آنها پرداخت میکنیم و جایی را هم اجاره کردهایم که ماهی ۷ میلیون تومان پول اجاره آن میشود خوب اگر چنین کارگاههایی تشکیل ندهیم چطور هزینهها را تأمین کنیم!]
4️⃣با ذکر مدعیات غیرعلمی برای آشفته کردن فضای بهداشت روانی جامعه هم به شدت مخالفم و معتقدم مدعیات تجربی اثبات تجربی میخواهند، نمیتوان با نقل کلماتی از بزرگان، یک ادعای تجربی را اثباتشده تلقی کرد.
5️⃣از مدعیان نجوم احکامی و تنجیم طبی، اثبات علمی مدعیاتشان را خواستارم. از آنها میخواهم در قالب پژوهشهای استاندارد به اثبات مدعیات خود بپردازند و برگزاری هرگونه کارگاه و اخذ پولهای هنگفت از افراد (عموماً خانمها) بابت آموزش استفاده از حالات نجومی و اوضاع فلکی برای تنظیم سبک زندگی و روابط اجتماعی و اقتصادی و ... را کاری به شدت نادرست و غیراخلاقی و بسیار مخرب میدانم.
6️⃣با تمام وجود معتقدم رویه تعلیمی قرآن و سیره پیامبر اعظم(ص) و ائمه اطهار(ع) و بزرگان دین و مکتب، چنین رویهای نبوده است؛ در هیچ جای قرآن حتی یک نمونه ذکر نشده است که برای اصلاح سبک زندگی مردم و ساماندهی به رزق و روزی آنان و جهتدهی به شغل و مسکن و ازدواج و کاهش آسیبهای اجتماعی آنان از محاسبات نجومی و اوضاع فلکی و بروج آسمانی استمداد طلبیده باشند.
و آخر دعوانا ان الحمد لله رب العالمین
#طب
#تنجیم_طبی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
بسم الله الرحمن الرحیم
🔴به اطلاع علاقمندان درسهای حوزوی و دانشگاهی استاد شریفی میرساند که درسهای استاد در کانال زیر 👇👇
https://eitaa.com/Ostad_sharifi
بارگذاری خواهد شد:
🔹درسهای مکاسب
🔹درسهای کفایة الاصول
🔹درسهای فلسفه اسلامی
🔹درسهای فلسفه غرب
🔹درسهای تاریخ فلسفه غرب
🔹درسهای سبک زندگی
🔹درسهای جنگ نرم
🔹 درسهای عرفان و تصوف
🔹 درسهای عرفانهای کاذب و معنویتهای نوظهور
🔹درسهای علم دینی
🔹درسهای فلسفه علوم انسانی اسلامی
https://eitaa.com/Ostad_sharifi
دانشهای مورد نیاز نظریهپردازی دینی ج۳۰ (Trimmed).mp3
13.45M
🎤احمدحسین شریفی
🔴 پیشنیازهای علمی اجتهاد و نظریهپردازی دینی
🔷درس سیام: دانشهای مورد نیاز نظریهپردازی دینی: بخش پنجم
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
✍احمدحسین شریفی
🔸اعتماد به نفس غیر از غرور و خودپسندی و خودبزرگبینی است.
🔸اعتماد به نفس یعنی وقتی در میان جمع هستی، همانطور که هستی باشی و خود را با دیگران مقایسه نکنی.
#اعتماد_به_نفس
@Ahmadhosensharifi
🌹
🔴شرافت و بیشرفی در ترازوی فکر توحیدی
🖊احمدحسین شریفی
🔶شرافت و مقابل آن بیشرافتی هر چند ویژگیهای شخصیتی و فردیاند اما در کنشهای اجتماعی نمایان میشوند. شرف از نظر لغوی به معنای بلندی و ارتفاع است. انسانهای بلندمرتبه را شریف میگویند.
🔶در جوامع بدوی و جاهلی، شرافت و بیشرافتی، امری ارثی بود! مربوط به برتری نژادی و قبیلهگی و تبارنامه افراد بود. کسی که از تباری شریف به دنیا میآمد، فردی شریف به شمار میرفت.
🔶اما از نگاه توحیدی شرافت اصلی و ذاتی از آن خداوند است: وَ كُلُّ شَرِيفٍ فِي جَنْبِ شَرَفِكَ حَقِيرٌ. به همین دلیل شرافت هیچ ربطی به نژاد و تبار و وراثت ندارد. بلکه با مفاهیمی همچون تقوا و عفت و ایمان معنا میشود. انسان شریف کسی است که دارای اخلاق حسنه باشد.
🔶از نگاه اسلامی نیز تمام ویژگیها و شاخصههایی که برای تعیین شرافت و بیشرافتی گفته شده است، همگی از سنخ شاخصههای اخلاقیاند:
1.ایمان: لَا شَرَفَ أَعْلَى مِنَ الْإِيمَانِ
2.اسلام: لَا شَرَفَ أَعْلَى مِنَ الْإِسْلَام
3.تقوا: وَ لَا شَرَفَ إِلَّا بِالتَّقْوَى؛
4.اطاعت و بندگی خدا: فَإِنَّ الشَّرِيفَ مَنْ شَرَّفَتْهُ طَاعَتُكَ،
5.علم: وَ لَا شَرَفَ كَالْعِلْمِ
6.تواضع: لَا شَرَفَ كَالتَّوَاضُعِ.
7.ادب: لَا شَرَفَ مَعَ سُوءِ أَدَبٍ.
8.بزرگی و سیادت: لَا شَرَفَ كَالسُّؤْدَدِ.
9.حلم: لَا شَرَفَ أَعْلَى مِنَ الْحِلْمِ.
10.همتهای بلند: لَا شَرَفَ كَبُعْدِ الْهِمَّة
11.عفت و پاکدامنی: أَهْلُ الْعَفَافِ أَشْرَفُ الْأَشْرَافِ.
12.قرآنی بودن: أَشْرَافُ أُمَّتِي حَمَلَةُ الْقُرْآنِ
#اخلاق
#شرافت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴سعد و نحس ایام؛ خرافه یا واقعیت؟
🖊احمدحسین شریفی
🔶آیا واقعاً بعضی از روزها یا ماهها، نحس و شوماند و بعضی دیگر سعد و خیر؟ آیا این سخنی که از پیامبر اکرم(ص) درباره ماه صفر گفته شده است، که «من بشّرنى بخروج صفر بشرته بالجنّة؛ هر کس مرا به پایانیافتن ماه صفر بشارت دهد، او را به بهشت بشارت میدهم» بر نحسی و شومی این ماه دلالت نمیکند؟
🔶در پاسخ به این سؤالات عرض میکنیم:
🔷اولاً، از نظر عقلی، روز از آن جهت که روز است، سعد یا نحس ندارد. هیچ روزی از جهت روز بودن با روزهای دیگر تفاوت ندارند. روز غدیر از آن جهت که یکی از روزهای سال است با روزهای قبل و بعد از غدیر و با روز چهارشنبه آخر ماه صفر هیچ تفاوتی نمیکند. همه روزها از نظر روز بودن یکسانند.
🔷ثانیاً، از نظر تجربی نیز تا به حال در هیچ تحقیق علمی معتبری، سعدی یا نحسی هیچ روزی اثبات نشده است. اساساً اثبات تجربی چنین مدعیاتی اگر نگوییم محال است در غایت دشواری است.
🔷ثالثاً، از نظر قرآن هم روزها و شبها از آن جهت که روز و شب و قطعهای از زماناند، سعد و نحس ندارند. سعد و نحس مربوط به مظروف آنهاست و نه ظرف. یعنی سعد و نحس مربوط به حوادثی است که در ایام خاصی رخ داده است و نه مربوط به خود آن ایام. در قرآن کریم در دو جا صفت «نحس» برای روز یا روزهای خاصی ذکر شده است که هر دو مربوط به روزهایی است که عذاب الهی بر قوم عاد نازل شده بود:
فَأَرْسَلْنا عَلَيْهِمْ ريحاً صَرْصَراً في أَيَّامٍ نَحِساتٍ (فصلت، ۱۶)
إِنَّا أَرْسَلْنا عَلَيْهِمْ ريحاً صَرْصَراً في يَوْمِ نَحْسٍ مُسْتَمِر (قمر، ۱۹)
یعنی نحسی آن ایام خاص به دلیل نحسی مظروف آنهاست و نه نحسی خود آن روزها از آن جهت که روز بودند.
🔷رابعاً، اغلب روایات مربوط به سعد و نحس ایام از نظر سندی نامعتبرند و بسیاری از آنها از مجعولاتاند. روایت شوم بودن ماه صفر قطعا از جعلیات است. میرداماد در الرواشح السماویه با صراحت تمام آن را از ساختههای زنادقه میداند.
به نظر میرسد اصل مسأله چیز دیگری بوده است اما به دست جاعلان و سودجویان و فریبکاران و دعانویسانی که از جهل مردم ارتزاق میکنند، به آن شکل درآمده است. توضیح آنکه در پارهاي از منابع اهل سنت حديثي از رسول خدا(ص) نقل کردهاند که فرموده باشد: «مَنْ بَشَّرَنِي بِخُرُوجِ آذَارَ (از ماههای رومی، مصادف با خرداد شمسی) فَلَهُ الْجَنَّةُ». در عين حال، حتي پارهاي از اهل حديث و ظاهرگراياني مثل احمدبن حنبل نتوانستهاند با مضمون اين حديث کنار بيايند و آن را تأييد کنند؛ به همين دليل گفتهاند که اين حديث هيچ اصل و اساسي ندارد. او گمان کرده است که این حدیث ناظر به نحس بودن ماه آذار است. در حالی که اگر قرائن مقامي صدور چنين سخني را ميدانست، قطعاً چنين حکمي نميکرد. #شيخ_صدوق از ابنعباس علت صدور چنين سخني را به اين صورت نقل ميکند که:
«پيامبر روزي با اصحاب خود در مسجد قبا نشسته بود و به آنان گفت: نخستين فردي که اکنون بر شما وارد ميشود از بهشتيان است. برخي از اين افراد چون اين سخن را شنيدند بيرون رفتند تا شتابان باز گردند و به سبب اين خبر از بهشتيان شوند. پيامبر اين را فهميد و به آنان که مانده بودند فرمود: اکنون چند نفر بر شما در ميآيند که هر يک از ديگري سبقت ميجويد؛ از ميان آنان هر کس به من بشارت دهد که ماه آزار تمام ميشود اهل بهشت است. پس آن گروه بازگشتند و وارد شدند و ابوذر نيز با آنان بود. پيامبر به آنان فرمود: ما در کدام ماه رومي هستيم؟ ابوذر پاسخ داد: اي پيامبر خدا آذار تمام شد. پيامبر گفت: اي ابوذر اين را ميدانستم اما دوست داشتم که امت من بدانند تو بهشتي هستي ...»
#تنجیم_طبی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
دانشهای مورد نیاز نظریهپردازی دینی ج۳۱ (Trimmed).mp3
10.82M
🎤احمدحسین شریفی
🔴درسهای اجتهاد و تقلید
🔶پیشنیازهای علمی اجتهاد و نظریهپردازی دینی
🔷درس سی و یکم: دانشهای مورد نیاز نظریهپردازی دینی: بخش ششم
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴طب سنتی و طبیعیات یونانی
🖊احمدحسین شریفی
🔶نکتهای که مدافعان طب سنتی لازم است به آن توجه کنند این است که دانش طب از یونان باستان و به تبع آنها در میان اندیشمندان مسلمان زیرمجموعه بخش طبیعیات فلسفه بود. یعنی حکمت نظری را به سه بخش طبیعیات ریاضیات و الهیات تقسیم میکردند و برای هر کدام زیرمجموعههایی را ذکر میکردند. در این میان دانش طب را زیرمجموعه طبیعیات به شمار میآورند.
🔶فی المثل #ملاصدرا و به تبع او مرحوم خوانساری و #نراقی، دانشهای اصلی زیرمجموعه طبیعیات را هشت دانش برمیشمردند:
(۱) سمع الکیان، (۲) علم السماء و العالم، (۳) الکون و الفساد، (۴) الاثار العلویة، (۵) علم المعادن، (۶) علم النبات، (۷) طبایع الحیوان و (۸) معرفة النفس.
و هفت دانش دیگر را نیز به عنوان دانشهای فرعی طبیعیات به شمار میآورند:
(۱) علم طب، (۲) احکام النجوم، (۳) علم الفراسة، (۴) علم التعبیر، (۵) علم الطلسمات، (۶) علم النیرنجات، (۷) علم الکیمیاء.
🔶همین طبقهبندی نشان میدهد که طب سنتی بر پایه طبیعیات سنتی و یونانی به ویژه ارسطویی استوار بوده است. طبیعیاتی که بعد از پیشرفتهای علوم طبیعی در سدههای اخیر، ضعف و نادرستی بسیاری از آموزههای آن بر همگان آشکار شده است.
🔷خلاصه آنکه دانش طب دانشی تجربی است، هر درمان و دارویی بعد از سربلندی از تجربههای استاندارد میتواند پذیرفته شود. نمیتوان گفت چون گذشتگان چنین کردند ما هم چنین میکنیم. زیرا ممکن است گذشتگان بر اساس مبانی و پیشفرضهای طبیعتشناختی نادرستی چنان سخنانی گفته باشند. در دانش طب، متدلوژی تجربی را باید به رسمیت شناخت و به طور دقیق آن را اجرا کرد و مطمئنا در آثار گذشتگان هم نکات مفید پیدا میشود.
🔶چاره کار نه پذیرش کورکورانه آموزههای پیشینیان و تقابل با طب جدید است و نه طرد متعصبانه و متصلبانه آنها و پذیرش بیچون و چرای طب جدید. راه درست، میدان دادن به فعالیتهای علمی و آکادمیک و بدون تعصب درباره روشهای درمانی است. هر روشی که استانداردهای علمی و پژوهشی و متدلوژیک را مراعات کند و کارآیی و کارآمدی عملی خود را نیز بتواند نشان دهد، قطعاً سودمندی بیشتری برای بشریت خواهد داشت.
#طب
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖊احمدحسین شریفی
🔶«شرافت» به ثروت و قدرت و تیپ ظاهری نیست. به نظر من یک موی این مرد علیل به هزاران جوان ثروتمند و قدرتمندی که والدین خود را رها کرده یا به خانه سالمندان میسپارند و سراغی از آنان نمیگیرند میارزد.
#شرافت
@Ahmadhosensharifi
🌹
🔴عالمان پیشین و تدوین کتابهای چیستان و معما!
🖊احمدحسین شریفی
🔶علماي گذشته بعضا کتابهايي با عنوان «لُغَز»، «معما» و «اُحجيّه» مينوشتند. آنگونه که شيخ آقابزرگ تهراني در کتاب الذريعه (ج18، ص336) ميگويد شيخ بهائي چهار رسالة کوتاه با عنوان «لغز» داشته است: لغز القانون؛ لغز الکافيه، لغز الکشاف و لغز الزبده. اين کتابها حاوی نکاتي آموزنده و سرگرمکننده، بودند که البته غالباً به صورتی ضمنی و غیر مستقیم پندهايی اخلاقي و تربيتي و نکاتی معرفتي و علمی و قرآني را هم به خوانندگان ارائه میدادند.
🔶به عنوان مثال شاعري در ضمن يک رباعي، معمايي را به اين شکل مطرح ميکند:
اي برادر ز روي تمهيدي
سخني گويمت که نشنيدي
اُشتري در ميانة دو خدا
راست برگو که در کجا ديدي؟
🔶سپس خود او در قالب يک رباعي ديگري اين معما را پاسخ ميدهد:
اي جمال تو با صفا باشد
سخنت مثل کيميا باشد
اشتري در ميانة دو خدا
سورة شمس والضحي باشد
يعني آية 13 سورة شمس: «فَقالَ لَهُمْ رَسُولُ اللَّهِ ناقَةَ اللَّهِ وَ سُقْياها» که کلمة «ناقه» به معناي شتر، در ميان دو کلمة «الله» قرار گرفته است.
#چیستان
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸کلیپی کوتاه از سبک زندگی روزمره دالیتها (طبقه نجسها) در هندوستان. جمعیت اینان بیش از ۲۵۰ میلیون نفر است!
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴بهای موفقیت
🖊احمدحسین شریفی
🔶این یک قانون کلی حاکم بر زیست این جهانی آدمیان است که برای رسیدن به موفقیت باید چیزهایی (زمان، پول، خوشی، راحتی، محبوبیت، ...) را از دست داد. تا چیزی را از دست ندهیم هرگز نمیتوانیم چیزی به دست آوریم. در یک ضرب المثل اسپانیایی گفته میشود: «برای پختن یک املت خوشمزه، دست کم باید یک تخممرغ شکست.» دستیابی به مقصود بدون هزینه کردن و گذشتن از مطلوباتی دیگر، ناشدنی است. موفقیت، امری گرانقیمت است، بدون پرداخت بهای آن نمیتوان به آن دست یافت. و بهای آن صرف نظر کردن از پارهای خواستهها و علایق کمارزشتر است.
#موفقیت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
دانشهای مورد نیاز نظریهپردازی دینی ج۳۲ (Trimmed).mp3
13.43M
🎤احمدحسین شریفی
🔴درسهای اجتهاد و تقلید
🔶پیشنیازهای علمی اجتهاد و نظریهپردازی دینی
🔷درس سی و دوم: دانشهای مورد نیاز نظریهپردازی دینی: بخش هفتم
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴به یاد علی لندی
🔶علی لندی نوجوان ۱۵ ساله ایذهای با جانفشانی خود، جامعهای را زنده کرد. او نمرده است بلکه تازه زنده شده است! چه مرگ حیاتبخشی! خدایا چنین مرگی را نصیب ما هم بنما.
🔶مخالفان اسلام از هر فرصتی برای مخالفت با ارزشهای اسلامی استفاده میکنند، فی المثل اگر یک دختر نوجوان اصفهانی در یک درگیری دخترانه، رفتاری خشونتآمیز انجام میدهد، با تحلیلهای عجیب و غریب، چنان رفتاری را به پای جمهوری اسلامی، بلکه انقلاب اسلامی و بلکه حتی به پای اسلام و ارزشهای اسلامی مینویسند! میزگردهای علمی برای آن برپا میکنند و لشکر رسانهای آنها نیز سوژه مورد نظر را هرگز رها نمیکند! و سعی میکنند به بهانههای مختلف خاطره هنجارشکنانهای را که از رفتار او در ذهنها ایجاد کردهاند زنده نگه دارند.
🔶اما به هنگام مشاهده ایثارگریها و جانفشانیهای نوجوانانی در همان سن و سال، چنان رفتار میکنند که گویا از هر دو چشم کور بودهاند و از هر دو گوش کر! آنان هرگز نه مقالهای در تحلیل جانفشانی علی لندیها مینویسند و نه حتی تصویری از او منتشر میکنند. گویا چنین حادثهای در جهان رخ نداده است. آنان هیچ تحلیل جامعهشناسانه و روانشناسانه و ارزششناسانهای از چنین رفتارهایی ارائه نخواهند داد.
🔶اما ایثار و جانفشانی از جنس نورند؛ کسی نمیتواند جلوی انتشار آنها را بگیرد. همین که خفاشها به لانه میخزند، نشانه پرتوافشانی خورشید است.
#علی_لندی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴ترِسا کوربین؛ فمینیستی که مسلمان شد
🔸چه چیزهایی موجب شد خانم «تِرِسا کوربین»، زن فمینیست آمریکایی، مجذوب اسلام شود؟!
🔸 ببینید که چه تفسیر زیبا و عمیق و معقولی از پوشش اسلامی دارد!
🔷با تشکر از دوست عزیزم جناب سید روحالله موسوی بابت ترجمه و زیرنویس این کلیپ
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از احمدحسین شریفی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴ابد در پیش داریم
🔶ملائکه انسان را سرزنش میکنند که چرا به شکل شتر و گاو و پلنگ و بوزینه و با چهرهای کریه محشور شدید؟! مگر بشیر و نذیر نداشتید؟! مگر معلم نداشتید؟!
#علامه_حسنزاده
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
⚫️علامه حسنزاده آملی؛ فیلسوف و عارفی ولایی
🖊احمدحسین شریفی
🔶#علامه_حسنزاده آملی عالمی کمنظیر و بدون شک یکی از ستونهای علمی و اسوههای عملی حوزههای علمیه بود. محضر او محضر علم و دانایی و صفا و نورانیت بود. در محضر او، گذر زمان احساس نمیشد. او از مصادیق اتمّ کسانی بود که دیدنشان، سکوتشان، سخنشان، نگاهشان، راه رفتنشان و نشست و برخاستشان یاد خدا را در دلها زنده میکرد.
در درونشان صد قیامت نقد هست
کمترین آنکه شود همسایه مست
🔶او به حق وارث علوم عقلی و فلسفی و عرفانی مسلمین بود؛ او عمر گرانمایه خویش را صرف احیای تراث فلسفی و عرفانی مسلمین و پرورش شاگردانی برای تداوم این راه کرد.
🔶علامه حسنزاده آملی انسانی فوقالعاده بزرگ بود؛ اما چیزی که او را در چشم ما بزرگتر میکرد و بصیرت و خلوص این عارف ربانی را آشکارتر میساخت، دفاع بیچون و چرا و بیچشمداشت از ولایت و ولی بود. او به گواهی گفتارها و نوشتارهایش حقیقتاً ذوب در ولایت بود. او حضرت آیتالله خامنهای را نائب المهدی و واجب الطاعة میدانست. و خود را به منزله سربازی برای ولایت تلقی میکرد.
🔶علامه حسنزاده در مقدمه کتاب «انسان در عرف عرفان» درباره رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای چنین نگاشته است:
«رهبر عظیم الشان کشور بزرگ جمهوری اسلامی ایران جناب آیتالله المعظم خامنهای کبیر (متع الله الاسلام و المسلمین بطول بقائه الشریف) قائد ولیّ وفیّ، و رائد سائس حفیّ، مصداق بارز «نرفع درجات من نشاء» میباشد. عزّت و شوکت روزافزون آن قائد اُسوهی زمان را همواره از حقیقة الحقائق مسئلت دارم و امیدوارم دادار عالم و آدم همواره سالار و سرورم را سالم و مسرور دارد.»
🔶او در جمله مشهور دیگری درباره لزوم ولایتپذیری همگان چنین میفرماید:
«گوشتان به دهان رهبر باشد، چون ایشان گوششان به دهان حضرت خاتم الانبیا است.»
روحش شاد و راهش پر رهرو باد.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◾️این یک خانم ووشو کار ایرانی است که قدرت بدنی خودش را به رخ چند مرد ورزشکار چینی میکشد!
◾️صرف نظر از حکم اسلام و سایر ادیان الهی در این باره، آیا واقعاً چنین رفتارهایی برای یک زن، ارزش انسانی دارد؟ آیا چنین رفتارهایی مناسب ساختار جسمی و لطافت روحی زنان هست؟ آیا تشویق زنان به چنین رفتارهایی خیانت به فلسفه وجودی و رسالت زنبودگی آنان نیست؟ و پرسش بنیادیتر اینکه آیا مسؤولان ورزشی در جمهوری اسلامی بر اساس فلسفه و ارزشهای اسلامی برنامه خاص و متفاوتی برای ورزش زنان دارند؟ یا آنکه کورکورانه و مقلدانه در این مسیر حرکت میکند؟
✍️احمدحسین شریفی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
دانشهای مورد نیاز نظریهپردازی دینی ج۳۳ (Trimmed).mp3
11.83M
🎤احمدحسین شریفی
🔴درسهای اجتهاد و تقلید
🔶پیشنیازهای علمی اجتهاد و نظریهپردازی دینی
🔷درس سی و سوم: دانشهای مورد نیاز نظریهپردازی دینی: بخش هشتم
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴خاطرهای از علامه حسنزاده آملی
🖊احمدحسین شریفی
🔶#علامه_حسنزاده آملی(ره) میفرمود شبی از شبهای زمستان مهمانی داشتم. شام ایشان را آماده کردیم، اما خودم از ایشان عذرخواهی کردم و گفتم برنامهای دارم و فعلاً از خوردن شام معذورم. بعد از اینکه شامشان را میل کردند در اتاقی رختخوابشان را آماده کردیم و خوابید. من هم در اتاق دیگری مشغول مطالعه و تحقیقات خودم بودم. بعد با حالت مزاح میفرمود گویا شام ما به مزاج مهمان محترم سازگار نبود و حدود ساعت ۱۲ شب بیدار شد و دید که برق اتاق من روشن است! به اتاق من آمد و گفت: «آقا شما خوابیدید و مجدداً بیدار شدید؟» گفتم: «خیر، هنوز نخوابیدهام. من هم میخوابم.»
آن مرد با حالت تعجب به من گفت: «آقا مگر راه نان خوردن کم آمده که اینجور خودتان را به زحمت میاندازید؟!»
🔶علامه حسنزاده میفرمودند: «آن بنده خدا واقعاً گمان میکرد که من برای نان خوردن است که تا پاسی از شب به مطالعه و تحقیق میپردازم!» و بعد میفرمود: «بدبخت طلبهای که برای خوشایند مردم و یا برای پول درس بخواند. مگر میتوان عشق به تحصیل و عملآموزی و یاددهی و یادگیری را به چنین افرادی تفهیم کرد؟»
@Ahmadhoseinsharifi
🌹