❄️مقام ملکوتی حضرت زهرا (س)
🔸تمام ابعادى كه براى زن متصور است و براى يك انسان متصور است در فاطمه زهرا سلام اللَّه عليها- جلوه كرده و بوده است. يك زن معمولى نبوده است؛ يك زن روحانى، يك زن ملكوتى، يك انسان به تمام معنا انسان، تمام نسخه انسانيت، تمام حقيقت زن، تمام حقيقت انسان. او زن معمولى نيست؛ او موجود ملكوتى است كه در عالم به صورت انسان ظاهر شده است؛ بلكه موجود الهى جبروتى در صورت يك زن ظاهر شده است. ... تمام هويتهاى كمالى كه در انسان متصور است و در زن تصور دارد- تمام- در اين زن است.
🔸... زنى كه تمام خاصههاى انبيا در اوست. زنى كه اگر مرد بود، نبى بود؛ زنى كه اگر مرد بود، به جاى رسول اللَّه ص بود. ... معنويات، جلوههاى ملكوتى، جلوههاى الهى، جلوههاى جبروتى، جلوههاى مُلكى و ناسوتى- همه- در اين موجود مجتمع است. انسانى است به تمام معنا انسان؛ زنى است به تمام معنا زن. از براى زن ابعاد مختلفه است؛ چنانچه براى مرد، و براى انسان.
🔸اين صورت طبيعى نازلترين مرتبه انسان است و نازلترين مرتبه زن است و نازلترين مرتبه مرد است؛ لكن از همين مرتبه نازل، حركت به سوى كمال است. انسان، موجود متحرك است؛ از مرتبه طبيعت تا مرتبه غيب، تا فنا در الوهيت. براى صديقه طاهره اين مسائل، اين معانى حاصل است. از مرتبه طبيعت شروع كرده است، حركت كرده است؛ حركت معنوى؛ با قدرت الهى، با دست غيبى، با تربيت رسول اللَّه- صلى اللَّه عليه و آله و سلم- مراحل را طى كرده است تا رسيده است به مرتبهاى كه دست همه از او كوتاه است.
📚صحیفه امام ج7 ص338
#در_مدرسه_امام_خمینی #اهل_بیت
@almorsalaat
📝پیام رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت تشییع شهدای گمنام در روز شهادت حضرت زهرا (س)
🔻 بسماللهالرحمنالرحیم
🔹سلام بر شهیدان گمنام، گمنام در میان خاکیان و معروف در عرصهی افلاکیان. فداکارانی که پس از گذشت سالیان دراز از لحظهی شهادتشان کشور را با رائحهی معنویت و جهاد، معطّر میسازند و پرچم افتخار به خونهای ریخته شده در راه اسلام و قرآن را، بیش از پیش به اهتزاز در میآورند.
🔹تقارن تشییع پیکر این مسافرانِ به خانه برگشته، با روز شهادت صدیقهی طاهره سلاماللهعلیها مبشّر ابدیّت یاد و خاطرهی آنان و مژدهبخش خیر کثیری است که از ناحیهی آنان برای کشور امام زمان روحیفداه فراهم خواهد آمد انشاءالله.
🔹به ارواح طیبهی این شهیدان و به چشمها و دلهای منتظر پدران و مادران و همسران آنان سلام و درود میفرستم و فضل و رحمت فزایندهی پروردگار را برای همهی آنان مسألت میکنم.
✍رهبر معظم انقلاب ۱۴۰۰/۱۰/۱۵
#کلام_ولی
@almorsalaat
هدایت شده از فقه روز | محسن ابراهیمی
#یادداشت
کتاب رسائل در عین حال که به قصد کتاب آموزشی بودن نوشته نشده است، اما یک ویژگی بسیار مهم دارد که این ویژگی سایر کتب اصولی بعد از رسایل وجود ندارد.
آن ویژگی این است که کتاب رسائل پر است از قواعد و مسائلی که بسیار مهم هستند و در ضمن مسائل کتاب مطرح شده است اما در کتب اصولی بعدی به دلیل ضابطه مند شدن یا تبویب بهتر، ذکر نشده اند.
آنچه که بر اهمیت این ویژگی می افزاید این است که این قواعد به حمل اولی و انتزاعی مطرح نشده اند، بلکه به حمل شایع در یک مسئله فقهی یا اصولی تطبیق شده اند که این اتفاق از زائده بودن آن قاعده جلوگیری میکند.
به عنوان مثال در ج۲ این کتاب در بحث دوران بین محذورین به دلیل فقدان نص، مسائل مهم و قابل توجهی در ضمن بحث مورد بررسی قرار گرفته است که به برخی از آنها اشاره می شود:
- مراد از التزام عملی و قلبی به حکم واقعی و آنچه که حکم شرعی است، التزام بما علم است و حکم شرعی، التزام تفصیلی نیست.
- اجماع مرکب و احداث قول ثالث و اینکه قول به تخییر واقعی، احداث قول ثالث است و قول به اباحه ظاهری اشکال ندارد چرا که آنچه مهم است، مخالفت عملی است
- اینکه لازم نیست که هر واقعه ای دارای حکم ظاهری باشد در صورتی که در مقام عمل احتیاجی به آن نباشد
- در دوران بین وجوب و حرمت، رعایت جانب حرمت اولویت ندارد (وجوب و حرمت، مصداق دفع مفسده اولی از جلب منفعت است، نیست)
- عقل در احکام خود شک ندارد فلذا احکام عقلی استصحاب نمی شود
- مخالفت قطعیه تدریجی، اشکال ندارد
- در تعارض خبرین، هر دو خبر حجت هستند و به تبع وجوب متابعت دارند، اما چون نمیتوان به هر دو عمل کرد، شرع و عقل حکم به تخییر دارند.
تمام این مسائل، غیر از مسئله اصلی محل بحث است و غالبا در سایر مباحث علم اصول، مطرح نمی شوند.
و البته از آنجایی که اکثر اصولیین در این قواعد عملی با هم توافق دارند لذا میتوان گفت که دستگاههای استنباطی تفاوت چندانی با هم ندارند.
کتاب رسائل پر است از این قواعد مهم و کاربردی در فقه. این مزایا انتخاب کتابی که جایگزین رسائل بشود را سخت می کند. هرچند که باید در نهایت این کتب تغییر کنند.
محسن ابراهیمی ۰۰/۱۰/۱۶
#اصول_فقه
🌀فقه روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #اهل_بیت| امیرالمومنین (ع) میفرماید: اگر حمزه و جعفر بعد از پیامبر زنده بودند و دستم بسته نمیبود، من هرگز سقیفه را امضا نمیکردم. این مطلب را هر جمعه به شیعیان بگویید.
🎙آیت الله جوادی آملی
@almorsalaat
🌀#پیام_شما درباره مجموعه #طلبه_موفق
▫️اون صوت های "#طلبه_موفق" جنسش با توصیه های معمولی و فرمی که همه جای حوزه پیدا میشه فرق میکنه؛ طلبه به صحبت های قشنگ قشنگِ بیسر و ته نیاز نداره، به این توصیهها و راهکار های عملی نیاز داره. بسیار جای تشکر و قدردانی داره که کسی با مشغلهها و دغدغه های حاجآقا چنین جلساتی رو برگزار میکنن. شخصاً زندگی طلبگیم به قبل از آشنایی با حاجآقا و بعد از اون تقسیم میشه...
💬kashmiri
⬇️دانلود مجموعه صوتی #طلبه_موفق
👇👇👇👇
eitaa.com/almorsalaat/4489
eitaa.com/almorsalaat/4489
♨️شما هم نظرات و سوالاتتان را در مورد پست های کانال در گروه هم اندیشی طلبگی بیان کنید:
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1221263413C41edddb737
@almorsalaat
fekr-behtar-ast-ya-motalee.mp3
1.17M
🔰#طلبه_موفق| فکرکردن بهتر است یا مطالعه؟؟
🎙استاد علی فرحانی
📌گزیده تدریس رسائل ج2، 00/01/25
#پای_درس_استاد
#مهارت_های_تحصیل_علم
@almorsalaat
📣سلسله نشست های زنده #مدرسه_مجازی_المرسلات
♦️موضوع: پله های آغازین فلسفه، بر اساس کتاب 《در آستانه حکمت》
🎙با ارائه حجت الاسلام محمدمهدی ستوده
⏰سه شنبه ۲۱دی۱۴۰۰، ساعت۱۹
📡پخش زنده از پیج اینستاگرام المرسلات
#فلسفه #نشست_هفتگی
🌐مدرسه مجازی المرسلات 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1721434112C7e17979da1
#آیه
وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَتَّخِذُ مِنْ دُونِ اللَّهِ أَنْدَادًا يُحِبُّونَهُمْ كَحُبِّ اللَّهِ وَالَّذِينَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِلَّهِ
سوره البقره ۱۶۵
@almorsalaat
لزوم تسلط بر فقه سنتی برای فقه معاصر_01.mp3
2.56M
🔊#فقه_سنتی| لزوم تسلط بر فقه سنتی برای ورود در مباحث فقه معاصر
🎙 استاد علی فرحانی
📌استاد در این صوت ضمن تاکید بر نگاه صحیح و لزوم احتراز از نگاه قالبی در فقه، تسلط بر فقه سنتی را از واجبات ورود در فقه معاصر می دانند. حتما #بشنوید!
📚 رسائل. اصاله الاحتیاط. اردیبهشت ۱۴۰۰
#پای_درس_استاد #فقه #اصول_فقه #علوم_انسانی_اسلامی
@almorsalaat
#یادداشت| کدام خمر حرام است؟
در برخی روایات همانند "اجتنب عن الخمر" حکم شرعی (وجوب اجتناب) بر یک عنوان (خمر) بار شده است.
در مورد موضوع این حکم، سه نوع مصداق متصور است:
۱- خمر معلوم بالتفصیل. به این معنا که یک مایع مشخصی در خارج، معلوم است که خمر است.
۲- خمر معلوم بالاجمال. به این معنا که مثلا در خارج دو ظرف وجود دارد که میدانیم یکی از آندو خمر و دیگری خلّ است. اما به تفصیل مشخص نیست.
۳- خمر مشکوک. به این معنا که یک ظرف در خارج وجود دارد که شک داریم آیا خلّ است یا خمر.
جناب شیخ اعظم در کتاب رسائل، معتقد است که ظاهر دلیل «اجتنب عن الخمر»، مصداق معلوم بالتفصیل و بالاجمال را شامل می شود. دلیل ایشان این است که دلیل شرعی شبیه به قضیه شرطیه است که میگوید: اگر خمر موجود باشد، آنگاه باید از آن اجتناب کرد. با این نگاه هم در جایی که علم تفصیلی و هم در جایی که علم اجمالی وجود دارد، موضوع (شرط) محقق است و در نتیجه حکم (جواب شرط) جاری می شود.
در مقابل قول شیخ دو قول دیگر نیز وجود دارد.
اخباریین معتقدند که این دلیل، موضوعات مشکوک به شک بدوی را نیز شامل می شود. لذا هم در شبهه تحریمیه موضوعیه و هم در شبهه وجوبیه موضوعیه، قائل به احتیاط هستند. (رسائل ج2 ص169 و ص119)
دلیل ایشان این است که حکم بر تمام موضوعات (خمرهای) واقعی جاری شده است و لذا اشتغال یقینی استدعای فراغ یقینی دارد و به عنوان مقدمه علمیه باید تمام مصدایق امتثال و یا اجتناب شود. شیخ اعظم در شبهه وجوبیه موضوعیه این مسئله را بر دلیل "اقض مافات" تطبیق میکنند و قول اخباریین را با این استدلال که در شک بدوی موضوع حکم محقق نیست، رد میکنند. (رسائل ج2 ص169)
علاوه بر این دو نگاه، نگاه سومی وجود دارد که معتقد است، نه تنها مصداق مشکوک، بلکه مصداق معلوم به علم اجمالی نیز از نطاق دلیل خارج است. این دسته به برخی از روایات و همچنین به بداهت برخی مسائل فقهی تمسک می کنند. ثمره این قول، جوار مخالفت قطعیه در شبهات معلوم به علم اجمالی است. شیخ اعظم این قول را نیز در بحث عدم جواز موافقت قطعیه در شک در مکلف به با دلایل متعدد و خصوصا توضیحی که از ظهور دلیل بیان می کنند، نمی پذیرند. (رسائل ج2 ص200)
ماحصل کلام اینکه از نگاه مرحوم شیخ، بر اساس دلیل «اجتنب عن الخمر» باید از خمر معلوم بالتفصیل و معلوم بالاجمال اجتناب کرد.
محسن ابراهیمی 00/10/18
🌀فقه روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
سخنرانی علامه 19 دی.mp3
547.8K
🎙حمایت #علامه_طباطبایی از امام خمینی در آستانه قیام ۱۹دیقم
#در_محضر_علامه
#در_مدرسه_امام_خمینی
🌐رسانه المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
#آیه
أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُمْ مَثَلُ الَّذِينَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِكُمْ ۖ مَسَّتْهُمُ الْبَأْسَاءُ وَالضَّرَّاءُ وَزُلْزِلُوا حَتَّىٰ يَقُولَ الرَّسُولُ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ مَتَىٰ نَصْرُ اللَّهِ ۗ أَلَا إِنَّ نَصْرَ اللَّهِ قَرِيبٌ
سوره البقره آیه۲۱۴
@almorsalaat
tarhe-soaalati-mohem-darbare-taghsime-mabahes-osule-amalieh-dar-rasael.mp3
8.78M
⭕️#اصول_فقه| طرح چند سوال مهم پیرامون تقسیم مباحث اصول عملیه در کتاب رسائل
🎙استاد علی فرحانی
▫️جناب شیخ در ابتدای ج2 رسائل در شروع اصول عملیه جهات مختلفی برای تقسیم بیان کردند. در ضمن طرح مباحث سوالاتی به وجود می آید من جمله اینکه آیا این تقسیمات اثباتی و به غرض تبویب است و یا اینکه ثبوتی است؟ و همچنین اینکه این تقسیمات صحیح هستند یا خیر؟ پاسخ به این سوالات نظام فکری شیخ اعظم را روشنتر میکند
📌گزیده تدریس رسائل ج2، 00/01/25
#پای_درس_استاد #رسائل
@almorsalaat
المرسلات
📣#اطلاعیه| سومین دوره #ادبیات_کاربردی ⭕️ کارگاه #متن_خوانی و ترجمه 🎙استاد محمدمهدی مقدسی 📆زمان ب
🔵 اولین جلسه دوره #متن_خوانی امشب راس ساعت 19 برگزار می گردد.
♨️کانال دورهها و کارگاههای المرسلات👇
https://eitaa.com/joinchat/1705705472C63999eac19
🔰 آیت الله مصباح، شاگرد شایسته امام(ره)، فقیه، فیلسوف و در اوج غیرت دینی و عقلانیت
▫️شخصیتهایی که بیشترین غیرت دینی را دارند، اینها غالباً دارای عقلانیت بالا هستند. نمونهاش شخص امام بزرگوار. اوج غیرت دینی بود ... در عین حال در اوج عقلانیت بود. خردمند، عاقل، دانشمند و من خوب است در این مناسبت یاد کنم از فقیه و فیلسوف معاصرمان مرحوم آیتالله مصباح یزدی که ایشان هم همینجور بودند. ایشان هم انصافا شاگرد شایسته امام بود و ایشان هم در غیرت دینی در اوج بود هم در عقلانیت یک فیلسوف به معنای واقعی کلمه بود.
🎙رهبر معظم انقلاب ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
#کلام_ولی #در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
🌀#اخلاق_و_عرفان| دائما در فکر مرگ و استعداد لقاء الله تعالی باش
▫️بسم الله الرحمن الرحيم بعد حمدالله جل شانه والصلاة والسلام على رسوله و آله. حضرت آقا... تمام این خرابی ها که از جمله است و سواس و عدم طمأنینه، از #غفلت است... و غفلت کمتر مرتبه اش غفلت از اوامر الهیه است. و مراتب دیگر دارد که به آنها انشاء الله نمی رسید... سبب تمام غفلات، غفلت از مرگ است، و تخیل ماندن در دنیا...
▫️پس اگر می خواهید از جمیع ترس و هراس و وسواس ایمن باشید دائما در فکر مرگ و استعداد لقاء الله تعالی باش..... و این است جوهر گرانبها و مفتاح سعادت دنیا و آخرت.. پس فكر و ملاحظه نمائید چه چیز شما را از او مانع و مشغول می کند.
✍️آیت الحق ج۱، نامه ای از آیت الله قاضی، ص ۲۳۳
#عرفان #ذکر_موت
@almorsalaat
samarat-v-mazayaye-fahme-nazammand-dar-estenbatat-feghhi.mp3
3.87M
🔵#روش_شناسی_اجتهاد| ثمرات و مزایای فهم نظام مند در استنباطات فقهی + اشاره به برخی لوازم روش تراکم ظنون
🎙استاد علی فرحانی
📌گزیده درس رسائل و درس فقه
#فقه #اصول #رسائل #فقه_نظام
@almorsalaat
43.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️بهشتی که شهید مهدی باکری در لحظات آخر قبل از شهادتش دید و به شهید احمد کاظمی هم گفت بیا اینجا و تماشا کن
🎙به نقل از رهبر معظم انقلاب و سردار سلیمانی
#شهادت #دفاع_مقدس
@almorsalaat
هدایت شده از المرسلات
📣سلسله نشست های زنده #مدرسه_مجازی_المرسلات
♦️موضوع: پله های آغازین فلسفه، بر اساس کتاب 《در آستانه حکمت》
🎙با ارائه حجت الاسلام محمدمهدی ستوده
⏰سه شنبه ۲۱دی۱۴۰۰، ساعت۱۹
📡پخش زنده از پیج اینستاگرام المرسلات
#فلسفه #نشست_هفتگی
🌐مدرسه مجازی المرسلات 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1721434112C7e17979da1
المرسلات
📣سلسله نشست های زنده #مدرسه_مجازی_المرسلات ♦️موضوع: پله های آغازین فلسفه، بر اساس کتاب 《در آستانه ح
📌لینک خرید اینترنتی جلد اول از کتاب در آستانه حکمت (شرح بدایه الحکمه) اثر استاد علی فرحانی
👇👇
https://www.sobhan-ins.com/product/dar_astane_hekmat1/
♨️علاوه بر خرید اینترنتی، میتوانید این کتاب را از فروشگاههای زیر به صورت حضوری تهیه کنید👇👇
🔹بوستان کتاب
🔹پاساژ قدس، انتشارات آیت اشراق
🔹مجتمع ناشران، انتشارات حوزه و دانشگاه
@almorsalaat
المرسلات
📣مدرسه مجازی المرسلات برگزار میکند: ✅دوره کوتاه مدت: ⁉️چگونه تفسیر المیزان بخوانیم؟ 🎙استاد سیدمح
#اطلاعیه
انشالله #آخرین جلسه از دوره 《چگونه تفسیر المیزان بخوانیم؟》امشب ساعت ۱۹:۳۰ در اسکای روم برگزار میشود.
بزرگوارانی که در این دوره ثبت نام کرده اند، با همان لینکی که برای آنها پیامک شده، وارد کلاس شوند.
#دوره_های_کوتاه_مدت
#مدرسه_مجازی_المرسلات
♨️کانال دورهها و کارگاههای المرسلات👇
https://eitaa.com/joinchat/1705705472C63999eac19
041-chera-dastgahe-estenbati-emam-mostaghel-ast.mp3
6.22M
🔊#نگاهی_به_دریا| علم اصول یک دستگاه استنباطی است!
🎙استاد علی فرحانی
📌 استاد در این صوت ضمن اشاره به دستگاه اصولی حضرت امام، علم اصول را یک دستگاه استنباطی دانسته و تاکید دارند که علاوه بر اینکه این دستگاه باید منسجم و بدون تناقض باشد، می بایست منطبق بر فقه باشد. استاد توضیح میدهند که محوریت در مسائل علم اصول با #حکم_شناسی است که در سه مرحله صورت میگیرد. حتما بشنوید!
❇️ متن کامل بیانات استاد را از اینجا ببینید👇👇👇
https://www.uplooder.net/files/6bbbad9cddbea82e7c6c7930a3d3e6ac/نگاهی-به-دریا.pdf.html
#در_مدرسه_امام_خمینی
#پای_درس_استاد
@almorsalaat
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 تیزر کنگره بین المللی حضرت آیت الله علامه سیدمحمد حسین طباطبایی
@HawzahNews | حوزهنیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀#حوزه_علمیه| آنچه اسلام مطرح میکند، این است که عرصهی فعّالیّت این دین، تمام گسترهی زندگی بشر است؛ از اعماق قلب او تا مسائل اجتماعی، تا مسائل سیاسی، تا مسائل بینالمللی، تا مسائلی که به مجموعهی بشریّت ارتباط دارد.
🎙رهبر معظم انقلاب ۱۴۰۰/۰۸/۰۲
#تحول_در_حوزه
@almorsalaat