هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
✅ علوم انسانی حاصل از بایدهای اجتماعی است نه بایدهای فردی متعارف
🔻حجه الاسلام والمسلمین علی فرحانی در درس فقه فرهنگ مطرح کرد؛
📚 اخلاق اجتماعی و آداب العشره از سنخ تجویز و توصیه های متعارف اند و در فضای مستحبات و مکروهات و واجبات و محرمات تنفس میکنند و با گزاره هایی همچون «سوء ظن نداشته باش» « با همسایه و رفیق به این شکل معاشرت کن» کار میکنند. این در حالی است که فرهنگ اساسا از نوع این سنخ دستورات و توصیه ها نیست.
📚 نباید فرهنگ را با اخلاق و فقه اخلاق اشتباه گرفت ولو اخلاق اجتماعی باشد. حال اگر با این نگاه به فرهنگ بنگریم منابع کثیری در اسلام برای آن وجود دارد. بلکه باید گفت منابع ما مشحون از این دست مطالب و مباحث است که البته نیاز به بررسی و تحقیق دارد.
📚 اساسا فقه بالمعنی الاخص عمدتا از افعال خرد اجتماعی یا ساحت های خاص اجتماعی بحث می کنند اما فرهنگ و تعلیم و تربیت تک ساحتی نیستند و از ساحت های متعدد شکل میگیرند و در همه این ساحت ها حاکم بر سائر فقه های خرد میشوند؛ از این روی از فقه کلان محسوب میشود.
📚 در فضای متعارف علم اصول فعلی لسان ادله ای که بیان ثواب و عقاب است را تبدیل به باید و نباید های متعارف (استحباب و کراهت و ...)، تبدیل میکنیم در حالی که لزوما لسان روایت لسانِ «باید و نباید» نیست بلکه یک لسانِ فرهنگ ساز است؛ از این جهت علم اصول دچار ضعف است میباشد.
🌐 ادامه مطلب: http://ihkn.ir/?p=31595
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_فرهنگ
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
#معرفی_کتاب
🔰رساله نور وحدت
🔰همراه با تعلیقه علامه طباطبایی
🌀عارف بزرگوار، مرحوم آیت الله شیخ علی آقا پهلوانی ( سعادت پرور) قدس سره:
🌀مرحوم استاد، علامه طباطبایی رضوان الله تعالی علیه برای سالکین متوسط عنایت زیادی داشتند که «#رساله_نور_وحدت» خوانده شود و آنان را بیشتر متوجه فکر در وحدت بکنند.
🌀از استاد سوال شد که چه احتیاج است به فکر در وحدت کردن؟ همان اعمال شرعیه، خود، شخص را به مقصد می رساند.
🌀استاد فرمودند:
🌀فکر در وحدت، یعنی #مراقبه و توجه به حق. اعمال شرعیه بدون آن منتج نیست؛ یک عمر کسی خدا را کنار قرار دهد و خود را کنار، و عبادت حق کند؛ این جز بُعد چیزی نتیجه نمی دهد؛ باید مراقبه و #توجه_به_حق به آن طوری که شایسته ی اوست باشد تا نتیجه بخش باشد.
♨️لینک دانلود رساله نور وحدت👇👇👇
https://eitaa.com/palmorsalaat/174
#در_محضر_علامه_طباطبایی
#کلام_بزرگان
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
هدایت شده از بینش مطهر || مطهَرین
🔴#ثبت_نام مرحله اول از طرح بینش مطهر
⬅️ویژه ی طلاب (برادران)
🎙مدرس:حجت الاسلام محسن ابراهیمی
🕑زمان شروع: پنجشنبه ۱۳بهمن ساعت۱۶
🔰مکان: خاکفرج، میدان الهادی، حوزه علمیه الهادی (ع)
✅جهت ثبت نام، نام و نام خانوادگی خود را به آیدی زیر ارسال کنید
👇👇👇
@Admin_kosarenoor_ardebil
#ثبت_نام #بینش_مطهر #مرحله_اول
------------------•[]💠[]•---------------
https://eitaa.com/joinchat/2767650840Cd17f406221
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
023-FeqhFarhang-14011109..mp3
45.87M
🎙#فقه_فرهنگ| فقه نظامات در نگاه فقهاء و در بیان شهید صدر (ره)/ اشاره ای به فقه اهل سنت از منظر فقه نظامات/لزوم موضوع شناسی صحیح و دسته بندی منابع و رسیدن به حجیت/ سبک شیخ طوسی در حل مسائل زمان خود و طریقه ایشان در تجمیع منابع و افتاء باید مدنظر باشد/ این نگاه عمیق و فقیهانه را میتوان در بیانات آیت الله اراکی و آیت الله اعرافی مشاهده کرد.
🎙استاد علی فرحانی
📚فقه فرهنگ. فیضیه. 9/11/1401 (#جلسه_نوزدهم)
#فقه_نظامات
#علوم_انسانی_اسلامی
#پای_درس_استاد_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
المرسلات
📌بنده معتقدم همین امارات و اصول و در جای خود مجاری اینها را دانستن و به اینها تمسک کردن برای مان کاف
#علوم_انسانی_اسلامی
#فقه_حقیقی_اسلام
📌#فقیه نمی تواند بی تفاوت باشد/ باید نظر اسلام معلوم شود/ اینها را نمیشود استفتاء کرد و جواب داد/ مطالعات زیادی لازم دارد/ ما خیلی باید کار کنیم!
🔰رهبر معظم انقلاب
💢مگر #فقیه می تواند بی تفاوت بماند در اینکه آیا ما با کشورهای جهان رابطه داشته باشیم یا نه. رابطه ی بین کشورهای گوناگون جهان یکسان است یا کشورهای اسلامی و غیر اسلامی فرق دارد؟
💢خب، شما ممکن است همین جوری بگویید که خب، معلوم است که کشور های اسلامی مقدم است. حالا اگر یک کشور اسلامی منش و روشی داشت که برای جامعه اسلامی مضرتر است تا آن کشور غیر اسلامی چه، حالا چه؟
💢این جور نیست که بشود همین طور یک قلم برداشت و جواب این #استفتاء را نوشت؛ #مطالعات_زیادی_لازم_است، آگاهی های زیادی لازم است.
1⃣اصلا کشورها و ملت ها چند دسته اند، در رابطه ی با نظام اسلامی و کشور اسلامی و با هر کدام چگونه باید رفتار کرد؟
2⃣آیا در مبادلات اقتصادی ما و کشورها، حق داریم به عنوان دولت اسلامی، آن کشورهای دیگر را استعمار کنیم یا نه؟ یک سوال است.
3⃣اگر سرمایه گذاری ما ، برای ما یک سودی از آن کشور عائد کرد، آیا این سود حلال است یا نه؟
4⃣اگر چنانچه سرمایه گذاری نکردیم، یک قدرت ظالمی رفت آنجا سرمایه گذاری کرد که سرمایه گذاری ما می توانست جلوی آن را بگیرد چطور؟
5⃣آیا جایز است ما منابع و درآمدهای کشورمان را ببریم یک کشور دیگر خرج کنیم یا نه؟
6⃣اگر جایز است تا چه حد و در چه جور کشوری؟ اسلامی یا غیر اسلامی، یا فقط اسلامی؟
7⃣اگر تمسک ما به احکام و اصول اسلامی موجب بشود که ما یک جا ارتباطمان با یک کشوری به هم بخورد آیا آن احکام را باید رعایت بکنیم یا نه؟
💢اینها آنقدر #سوال و #استفهام است که اصلا وقتی انسان نگاه کند، میبیند که ما خیلی باید کار کنیم، در زمینه ی پاسخ گرفتن اینها از اسلام.
💢خب، حالا البته بعضی ها ممکن است بگویند آقا، این چه سوال هایی است که شما میکنید، خب معلوم است، این ها جوابش معلوم است. می شود همه ی این ها را در مجلس جواب داد.
💢بله، می شود به استحسان. لیس من مذهبنا القیاس، اسلام چه می گوید، آیات قرآن چه می گوید، احادیث چه می گوید؟کِی دسته بندی شده اینها، کی استنباط شده؟ باید بشود.
📚بیانات 4/1/1365
#فقه_حقیقی_اسلام
#علوم_انسانی_اسلامی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
024-FeqhFarhang-14011110.mp3
46.49M
🎙#فقه_فرهنگ| لزوم موضوع شناسی صحیح نسبت به شبکه مسائل مستحدثه/ سبک موضوع شناسی در فقه نظامات/ لزوم تجمیع منابع با نظر به موضوع محل بحث/ لزوم کار پژوهشی و گروهی در حل مسائل مستحدثه/ اهمیت موضوع فقه المرأة و لزوم تجمیع منابع آن و استنباط از ادله
🎙استاد علی فرحانی
📚تدریس فقه فرهنگ. فیضیه. 10/11/1401 (#جلسه_بیستم)
#فقه_المرأة
#علوم_انسانی_اسلامی
#پای_درس_استاد_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
هدایت شده از KHAMENEI.IR
❤️ احساس درونی حضرت آیتالله خامنهای در روز ورود حضرت امام خمینی به کشور
🔻رهبرانقلاب: روز ورود امام همه خوشحال بودند، میخندیدند. بنده از نگرانی بر آنچه که برای امام ممکن است پیش بیاید، بیاختیار اشک میریختم و نمیدانستم که برای امام ممکن است چه پیش بیاید؛ چون یک تهدیدهایی هم وجود داشت.
🔹بعد رفتیم وارد فرودگاه شدیم. با آن تفاصیل امام وارد شدند. بهمجرد اینکه #آرامش امام ظاهر شد، نگرانیها و اضطراب ما بهکلی برطرف شد. یعنی امام با آرامش خودشان به بنده و شاید به خیلیهای دیگر که نگران بودند، آرامش بخشیدند.
🔹وقتیکه بعد از سالهای متمادی، امام را من زیارت میکردم آنجا، ناگهان خستگیِ این چندساله مثل اینکه از تن آدم خارج میشد. احساس میشد که همۀ آن آرزوها مجسم شده در وجود امام و با کمال صلابت و با یک تحقق واقعی و پیروزمندانه، اینجا درمقابل انسان تبلور پیدا کرده.۶۲/۱۰/۲۴
🔺در واقع «فَاِذا دَخَلتُموهُ فَاِنَّکم غالِبونَ» با ورود امام همان مطلبی که خدای متعال به اصحاب موسی فرمود، در مورد اصحاب امام بزرگوار ما تحقق پیدا کرد. وقتی وارد شد، خدای متعال غلبه را ثبت کرد و تمام شد. ۷۵/۱۱/۱۲
🌹 #دهه_فجر
💻 Farsi.Khamenei.ir
#دهه_فجر
#امام_خمینی
📌حضرت امام، روح جمهوری اسلامی است/ بسیاری از ابعاد شخصیت حضرت امام ناشناخته مانده است/ امام در طول تاریخ ما یک شخصیت بی نظیر است
🔰مقام معظم رهبری
◽️امام بزرگوار، #روح_جمهوری_اسلامی است؛ اگر این روح از جمهوری اسلامی گرفته بشود و مورد بیتوجّهی قرار بگیرد، نقشی بر دیوار باقی خواهد ماند.
💢هر چه گویم عشق را شرح و بیان
💢چون به عشق آیم خجل باشم از آن
◽️بسیاری از ابعاد شخصیّت امام بزرگوار ما همچنان #ناشناخته است. در واقع نسل کنونی انقلاب، بخصوص نسل جوان ما، امام عزیز را بدرستی نمیشناسند، درک نمیکنند، عظمت امام را نمیدانند
◽️اوّلین نکتهای که دربارهی امام باید عرض کرد، مسئلهی رهبری #بزرگترین_انقلاب_تاریخ_انقلابها است که حالا من دربارهی این رهبری بعداً یک توضیحی عرض میکنم.
◽️انقلاب اسلامی، انقلابی است که هم به جنبهی مادّی انسان و هم به جنبهی معنویّت انسان توجّه دارد، توجّه کرده است و به آن پرداخته است.
◽️آن دست قدرتمندی که توانست این اقیانوس را به تلاطم دربیاورد، آن دست قدرتمند، دست چه کسی بود؟ این مهم است. آن دست قدرتمند، آن شخصیّت فولادین، آن دل مطمئن، آن زبان ذوالفقارگونه که توانست میلیونها انسان را از قشرهای مختلف وارد میدان کند، اینها را در میدان نگه دارد، یأس و نومیدی را از اینها دور کند، جهت حرکت را به اینها تعلیم بدهد، عبارت بود از امام بزرگوار؛ او عبارت بود از خمینی عظیم!
❇️یعنی بنده واقعاً در طول تاریخ خودمان هم کسی که همهی این خصوصیّات را با هم داشته باشد سراغ ندارم.
1⃣اوّلاً پاک و پرهیزکار بود؛ امام یک شخصیّتی بود به معنای واقعی کلمه #باتقوا و پرهیزکار و پاک.
2⃣ثانیاً اهل معنویّت و حالات عرفانی بود؛ اهل معنویّت بود، اهل حالات عرفانی بود، اهل گریهی سحر بود. مرحوم آقای حاج احمد آقا به بنده گفت سحرها که امام بلند میشوند و در نماز و در دعا گریه میکنند، این دستمال معمولیای که ایشان دارند کفاف نمیدهد، برای ایشان حوله میگذاریم؛ حولهی دست و رو خشککنی برای اشک! اهل این معنویّتها بود.
3⃣اهل لطافت روحی بود؛ این کتابهای معنوی امام مثل آدابالصّلاة، مثل شرح حدیث [جنود] عقل و جهل را امام تقریباً در جوانی یا اوایل میانسالی ــ حدود چهلسالگی ــ نوشته بود؛ از جوانی این جور بود.
4⃣امام جمع کرده بود بین #حماسه و #عرفان؛ هم حماسهساز بود، هم دارای معرفت و معنویّت بود.
5⃣از لحاظ اخلاقی به معنای واقعی کلمه شجاع بود... شجاع بود به معنای واقعی کلمه.
6⃣دارای حکمت و عقلانیّت بود، اهل محاسبه بود؛ کار را بدون محاسبه انجام نمیداد و اقدام نمیکرد، محاسبه میکرد؛ و وقتی در این محاسبه به یک نتیجهای میرسید، با کمال قاطعیّت آن را انجام میداد، و تردید و تزلزل در کارش وجود نداشت.
7⃣هرگز مأیوس نمیشد؛ این همه حوادث در همان سالهای اوّل انقلاب رخ داد ــ این شهادتها، شهادتهای دستهجمعی، حوادث گوناگون ــ [ولی] مطلقاً در دل امام این تاثیر را نگذاشت که ایشان را مأیوس بکند
8⃣به معنای واقعی کلمه اهل صداقت بود، صادق بود؛ هم با خدا صادق بود، هم با مردم صادق بود. به وعدهی خود، به عهد خود پایبند بود.
9⃣بسیار منظّم و وقتشناس بود
9⃣اهل توکّل به معنای واقعی بود؛ وعدهی الهی را قبول داشت و به وعدهی خدا اطمینان داشت. وَ مَن یَتَوَکَّل عَلَی اللَهِ فَهُوَ حَسبُه مصداق واقعی این جمله بود.
🔟مبارز بود؛
📚گزیده بیانات سی و سومین سالگرد امام خمینی. 14/3/1401
#دهه_فجر
#در_مدرسه_امام_خمینی
#انقلاب_اسلامی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
خیار عیب و ارش.mp3
7.75M
🎙#فقه| توضیح خیار عیب و أرش در نگاه فقهاء/ أرش، اعتبار شرعی است نه عقلائی/ علت اختصاص أرش به عیب/ علت اختصاص أرش به بیع/ نحوه محاسبه أرش در فقه
🎙استاد علی فرحانی
📚مکاسب. ج 3. تدریس سال 94
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
المرسلات
🎙#فقه| توضیح خیار عیب و أرش در نگاه فقهاء/ أرش، اعتبار شرعی است نه عقلائی/ علت اختصاص أرش به عیب/ عل
🔰شیخ اعظم انصاری (ره)
💢و يُحتَمل أن يُفصَّل بين الخيارات المختصّة بالبيع، فلا تجري؛ لاختصاص أدلّتها بما وُضِع على اللزوم من غير جهة الخيار، و بين غيرها- كخيار الغبن و العيب #بالنسبة_إلى_الردّ_دون_الأرش - فتجري؛ لعموم أدلّتها. و أمّا حكم الخيار بعد اللزوم، فسيأتي بعد ذكر المُلزِمات إن شاء اللّه
#فقه #مکاسب
#پای_درس_استاد_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
#دهه_فجر
#امام_خمینی
✴️امتناع امام (ره) از قبول مرجعیت به همه نشان داد که درس اخلاق او فقط زبانى و به قصد ياد دادن به ديگران نبوده است؛ بلكه خود او اوّلين عامل به درسهاى تهذيب نفس است.
🔰مقام معظم رهبری
🔸همين امام بزرگوارى كه ديديد دنيايى را متوجّه خود كرد و مشت او آنچنان گنجايش داشت كه ميتوانست بشريّت را در مشت بگيرد، رساله نداد و رفت در خانه نشست. هرچه اصرار كردند، رساله نداد.
🔸بنده خودم جزو كسانى بودم كه به ايشان عرض كردم. ايشان آن وقت جواب نميداد و فقط ميفرمود: آقايان هستند. تا اينكه بالاخره يك عدّه رفتند و ايشان را وادار كردند. فتاوى ايشان معلوم بود؛ رسالهى ايشان را تنظيم كردند و بيرون دادند.
🔸در سال 1340 مرحوم آيتالله بروجردى - مرجع تقليد - درگذشت. مراجع بزرگوارى بودند كه مطرح شدند و دوستانشان نام آنها را مىآوردند. اينجا صحنهاى شد براى اينكه اين مرد - امام بزرگوار - به همه نشان دهد اين درس اخلاقى كه ميگفته است، فقط زبانى و به قصد ياد دادن به ديگران نبوده است؛ بلكه خود او اوّلين عامل به درسهاى تهذيب نفس است.
🔸همه ديدند، همه فهميدند و تصديق كردند كه اين مرد از مقام و از مطرح شدن براى رياست - حتّى اگر آن رياست، مرجعيّت باشد كه يك رياست روحانى و معنوى است - روىگردان است و براى مقام و منصب و رتبه و شخصيّت، هيچگونه تلاشى نميكند؛ بلكه اگر ديگران هم بخواهند براى مطرح كردنش تلاش كنند، تا آنجايى كه بتواند، مانع ميشود.
📚بیانات 78/3/14
#کلام_ولی
#اخلاق_و_عرفان
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
هدایت شده از KHAMENEI.IR
⭐️ توصیه حضرت آیتالله خامنهای به معتکفین
👈🏻 در ایام #اعتکاف نماز حضرت جعفر طیار بخوانید
🔻 بسم الله الرّحمن الرّحیم
در ایام اعتکاف اقلّاً یک بار نماز حضرت جعفر را بخوانند اما اگر در هر سه روز اعتکاف این عمل را انجام دهند بهتر است.
سیّدعلی خامنهای.۱۴۰۱/۱۱/۱۳
🏷 کیفیت #نماز_جعفر_طیار
🔸 نماز جعفر طیار دو نماز دو رکعتی است، در هر ركعت حمد و سوره دارد.
🔸بعد از خواندن سوره، ۱۵ مرتبه: «سُبْحانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ للهِ وَ لا الهَ اِلَّا اللهُ وَ اللهُ اَكْبَر» خوانده شود،
همين تسبيحات را ۱۰ مرتبه در ركوع و ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از ركوع،
و ۱۰ مرتبه در سجده اول و ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از آن
و ۱۰ مرتبه در سجده دوم و ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از آن گفته شود.
🔹 در رکوع و سجده میتوان ذکر مخصوص ـ سبحان ربی ... ـ را نگفت، اما احتیاط مستحب آن است که علاوه بر تسبیحات، ذکر نیز گفته شود.
🔹اين نماز سوره مخصوصى ندارد، لكن افضل آن است كه در ركعت اول، سوره «إذا زُلْزِلَتْ» و در ركعت دوم، سوره «وَ الْعادِياتِ» و در ركعت سوم، «إذا جاءَ نَصْرُ اللهِ» و در ركعت چهارم، سوره «قُلْ هُوَ اللهُ اَحَد» خوانده شود.
💻 Farsi.Khamenei.ir
#روز_پدر
#أب_علمک
◽️روز #پدر را به استاد عزیزمان #استاد_علی_فرحانی که حق حیات علمی و معنوی بر گردن ما دارند تبریک عرض میکنیم.
◽️از طرف جمیع شاگردان در مقابل استاد عزیزمان، اداء احترام میکنیم و از خدای متعال طول عمر و سلامتی کامل ایشان را طلب داریم.
◽️باشد تا در این مسیر، توفیق بیشتری در استفاده از این شخصیت و اندیشمند بزرگوار داشته باشیم.
📚هیئت تحریریه المرسلات
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
003-adab-moghabele-vali-moallem-ostad_01.mp3
9.91M
🔊#اخلاق_و_عرفان| معنای روایت «تواضعوا لمن طلبتم منه العلم»/حق ابوت روحانی کمتر از حق ابوت جسمانی نیست/ سیره علماء هم همین بوده است
🎙استاد علی فرحانی
📚نشست علمی. سال 98
#روز_پدر #أب_علمک
#پای_درس_استاد_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
#معرفی_کتاب
#کتابخانه_المرسلات
💢برای آشنایی بیشتر از کتب علمی و دسترسی آسان به آنها، در کتابخانه مجازی کانال المرسلات، حتما با ما همراه باشید. 👇
@palmorsalaat
📌شما هم اگر کتاب جدیدی مطالعه کردید و #پیشنهاد_کتاب_علمی داشتید حتما با ما به اشتراک بگذارید 👇👇👇
@admin_morsalat
#کانال_المرسلات
#پای_درس_استاد_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌أین الرجبیون/ و لدینا مزید
❇️گدایی گردد از یک جذبه شاهی
❇️به یک لحظه دهد کوهی به کاهی
🎙علامه حسن زاده
#رجب_شعبان_رمضان
#ایام_اعتکاف
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
May 11
#حضرت_زینب(س)
◾️ما رأینا الا جمیلا
📌وقتی انگیزه برای اسلام شد، دیگر لذت دارد نه غم/ آنی که مخالف اسلام است برای ما تلخ باشد و آن چیزی که برای اسلام است برای ما شیرین باشد/ انقلاب ما برای اسلام بوده است
🔰امام خمینی (ره)
🔅ما این انقلابی که کردیم و ملت ما کرد، این را به حسب آن طوری که از اول ندای او بلند شد و الان هم این ندا بلند است، این انقلاب برای اسلام بوده است نه برای کشور، نه برای ملت، نه برای به دست آوردن یک حکومت؛ برای اینکه اسلام را از شرّ ابرقدرتها و جنایتکارهای خارجی و از شرّ سلیقههای کج داخلی و داخل اسلامی نجات بدهد.
🔅این انگیزه، انگیزهای است که اگر در جوانهای ما ملاحظه بفرمایید، در عموم ملت ملاحظه بفرمایید، البته استثنا دارد، در همه جا استثنا هست، در زمان رسول الله هم استثنا بود، همیشه این استثناها هست، اما وقتی که وجهه عمومی مردم را در این حرکتهایی که دارند، در این شور و شوقی که دارند و رو به مرگ میروند با شور و شوق، از هر کدام بپرسید که تو چرا داری میروی به جبهه، میگوید: برای خدا، برای اسلام، برای خدا، برای امر خداست. اما اگر فرض کنید که از یک سرباز روسی بپرسند که تو برای جبهه میروی چه بکنی؟ او میگوید: میخواهم این کشور را به دست بیاورم، میخواهم قدرت خودم را توسعه بدهم.
🔅در عالم همیشه همینطور است. ما باید فکر این معنا باشیم که ما تلخیها و شیرینیها داشتیم. اما تلخیهایی که داشتیم برای این است که، ما معارفمان ناقص است.
🔅شما ملاحظه کنید که بهترین خلق الله در عصر خودش، حضرت سیدالشهدا - سلام الله علیه - و بهترین جوانان بنی هاشم و اصحاب او شهید شدند و از این دنیا رفتند با شهادت، لکن وقتی که در آن مجلس پلید یزید صحبت میشود، حضرت زینب - سلام الله علیها - قسم میخورد که ما رَایْنا الّا جَمیلاً؛
🔅رفتن یک انسان کامل، شهادت یک انسان کامل در نظر اولیای خدا جمیل است، نه برای اینکه جنگ کرده و کشته شده، برای اینکه جنگ برای خدا بوده است، قیام برای خدا بوده است.
🔅وقتی انگیزه برای اسلام شد، دیگر لذت دارد نه غم، منتها ما چون ناقص هستیم و نرسیدیم به آن مقامی که باید برسیم، از این جهت تلخی داریم. ما البته تلخیها داشتیم به حسب این وضع روحیای که داریم.
🔅از ما اشخاص بزرگ شهید شده است به دست اشخاص پلید، و خانوارها، خانوادهها، اطفال اینها الآن دارند کشته میشوند و این برای ما سخت است، برای ما دشوار است، لکن وقتی انگیزه را ملاحظه کنیم و غایات اعمال را ملاحظه کنیم و اگر بفهمیم این مقاصدی که انبیا داشتند و آن کارهایی که انبیا کردند و آن کارهایی که در صدر اسلام واقع شده است چه جور بوده است، برای ما سهل میشود؛ یعنی، خوف از بین میرود، تلخی مبدّل به لذت میشود، ناگواری مبدل به گوارایی میشود.
🔅و هرچه طرف این انگیزه پیش برویم و این مطلب روحی را بر خودمان تزریق کنیم و با مجاهدت پیش برویم، این اسباب این میشود که هیچ تلخی، ما در دنیا نبینیم مگر آن چیزی که مخالف اسلام است. آنی که مخالف اسلام است برای ما تلخ باشد و آن چیزی که برای اسلام است برای ما شیرین باشد.
📚صحیفه امام جلد ۲۰ ص ۲۰۵
#حضرت_زینب(س)
#در_مدرسه_امام_خمینی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
📌مقامِ غیر قابل توصیف حضرت زینب(س)
🔰مقام معظم رهبری
◾️#زینب (سلام اللَّه علیها)، هم در حرکت به سمت #کربلا، همراه امام حسین؛ هم در حادثهی روز #عاشورا، آن سختیها و آن محنتها؛ هم در حادثهی بعد از شهادت #حسین_بن_علی (علیهالسّلام)، بی سرپناهی این مجموعهی به جا ماندهی کودک و زن، به عنوان یک #ولىّ_الهی آنچنان درخشید که نظیر او را نمیشود پیدا کرد؛ در طول تاریخ نمیشود نظیری برای این پیدا کرد.
◾️بعد هم در حوادث پی در پی، در دوران #اسارت زینب، در #کوفه، در شام، تا این روزها که روز پایان آن حوادث است و شروع یک سرآغاز دیگری است برای حرکت اسلامی و پیشرفت تفکر اسلامی و پیش بردن جامعهی اسلامی.
◾️برای خاطر همین مجاهدت بزرگ، #زینب_کبری (سلام اللَّه علیها) در نزد خداوند متعال یک مقامی یافته است که برای ما قابل توصیف نیست.
📚بیانات ۱۳۸۸/۱۱/۱۹
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
انسان شناسی در مقتل ابا عبد الله_01.mp3
21.55M
🔊#حضرت_زینب| انسان شناسی در مقتل ابا عبد الله (ع)/ ولایت مداری در سیره حضرت زینب(س)/ ترکت الخلق طرا فی هواکا و أیتمت العیال لکی أراکا/ اشاره ای به عظمت خطبه فاطمه صغری (س) در کوفه
🎙استاد علی فرحانی
📚گزیده تدریس شرح لمعه. سال 90
#حضرت_زینب
#انسان_شناسی
#پای_درس_استاد_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
#فلسفه
📌علامه طباطبایی، صاحب تفکری عمیق بود/ ایشان مصر بودند بر اینکه میان علوم خلط نشود/ حین بحث فلسفی هیچ حدوسط عرفانی و تفسیری و ... را دخیل نمیکردند/ به همین خاطر ملامحسن فیض را تمجید میکردند
🔰علامه طهرانی
🌀روش علمى: استاد،مردى متفكّر و در تفكّر عميق بودند. هيچگاه از مطلبى به آسانى عبور نمىكردند؛و تا بعمق مطلب نمىرسيدند و اطراف و جوانب آنرا كاوش نمىنمودند دست بر نمىداشتند.
🌀در بسيارى از مواقع كه يك سؤال بسيط و سادهاى از ايشان مىشد،در يك مسألۀ فلسفى و يا تفسيرى و يا روائى،و ممكن بود با چند كلمه جواب،فورى پاسخ داده شده و مطلب تمام شود؛ايشان قدرى ساكت مىماندند و پس از آن چنان اطراف و جوانب و احتمالات و مواضع ردّ و قبول را بررسى و بحث مىنمودند كه حكم يك درسى را پيدا مىكرد. در مباحث فلسفى از دائرۀ برهان خارج نمىشدند؛و مواضع مغالطه و جدال و خطابه و شعر را خوب از قياسات برهانيّه جدا مىكردند،و تا مسأله به اوّليّات و نظائرها منتهى نمىشد دست بر نمىداشتند.
🌀و هيچگاه مسائل فلسفى را با مسائل شهودى و عرفانى و ذوقى خلط نمىنمودند؛در مسائل فلسفى-در موقع تدريس-يك سخن از مسائل شهودى داخل نميشد؛و در اين جهت با صدر المتألّهين و حكيم سبزوارى فى الجمله متفاوت بودند.
🌀بسيار دوست داشتند كه در هر رشته از علوم،بحث از مسائل همان علم شود؛ و از موضوعات و احكام همان علم بحث و گفتگو شود؛و علوم با يكديگر درهم و برهم نگردند. و بسيار رنج مىبردند از كسانيكه فلسفه و تفسير و اخبار را با هم خلط مىكنند؛ و چون برهان دستى از آنها نمىگيرد و در مسأله در مىمانند به روايات و تفسير متوسّل مىشوند و با استشهاد به آنها مىخواهند برهان خود را تمام كنند.
🌀از مرحوم ملاّ محسن فيض كاشانى بسيار تمجيد مىكردند و مىفرمودند:اين مرد جامع علوم است و بجامعيّت او در عالم اسلام كمتر كسى را سراغ داريم؛و ملاحظه مىشود كه در علوم مستقلاّ وارد شده،و علوم را با هم خلط و مزج نكرده است .
🌀در تفسير « صافى » و « أصفى » و « مُصفَّى » كه روش تفسير روائى را دارد،ابداً وارد مسائل فلسفى و عرفانى و شهودى نمىگردد. در اخبار،كسيكه كتاب « وافى » او را مطالعه كند مىبيند يك اخبارى صرف است و گوئى اصلاً فلسفه نخوانده است . در كتابهاى عرفانى و ذوقى نيز از همان روش تجاوز نمىكند،و از موضوع خارج نمىشود؛با اينكه در فلسفه استاد و از مبرّزان شاگردان صدر المتألّهين بوده است.
📚مهرتابان. ص 42_43
#در_محضر_علامه_طباطبایی
#کلام_بزرگان
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
1.51M
⁉️مشاوره
🔰سوال: بنده ک زیاد منبر میرم در رسانه و غیررسانه حداقل هفته ای ۳ جا میرم ایام تبلیغی هم که هیچ. بالطبع سرو کارم با روایات و تفسیر هست کتاب های تاریخی همچنین فلذا از فقه و اصول و ادبیات و فلسفه و اینا ک خیلیم علاقه دارم عقب میممونم .... بنظرتون چیکار کنم؟
🎙حجت الاسلام ابراهیمی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
المرسلات
⁉️مشاوره 🔰سوال: بنده ک زیاد منبر میرم در رسانه و غیررسانه حداقل هفته ای ۳ جا میرم ایام تبلیغی هم ک
#طلبه_موفق
#پای_درس_استاد_فرحانی
📌مجموعه جلسات طلبه موفق استاد را میتوانید در پست پائین ببینید. 👇👇👇
@almorsalaat