❇️ لزوم بازخوانی سیره امام رضا(ع) در وحدت
🎙 استاد احمد مبلغی
✂️ برش هایی از متن:
🔸 به گزارش روابط عمومی سایت اندیشه ما به نقل از ایکنا، آیتالله احمد مبلغی، استاد سطح خارج فقه و اصول حوزه علمیه، شامگاه دوم مهرماه در همایش «سیره سیاسی امام رضا(ع)» که از سوی دفتر قم بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی برگزار شد، گفت: سیره امام رضا(ع) گام اساسی رو به پیش در نگاه شیعه تلقی میشود و این سیره مسبوق به سابقه در سیره امامان قبل نیست گرچه همه سیرههای ائمه(ع) از یک منبع واحد منشأ گرفته ولی متناسب با شرایط زمان و مکان بروز مختلفی دارد لذا آنچه سیره رضوی به نمایش گذاشته است ممتاز است.
🔸 وی افزود: سیره رضوی ابعاد مختلفی چون فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، روابط ادیان و مذاهب، سیره آموزشی و ... دارد و البته متداخل هستند و به صورت مستقل هم قابل بحث هستند. سیره امام(ع) تمامناشدنی است و جای تحلیل زیادی هم دارد.
🔸 مبلغی با اشاره به سیره سیاسی امام رضا(ع)، بیان کرد: خدمت و تقویت دین، ایجاد رابطه بین مذاهب، ایجاد وحدت در ایران آن روز، تقویت ارزشهای فرهنگی و استفاده از فضا بینالمللی آن روز به نفع دین اسلام و همگرایی ادیانی، مبارزه با ظلم و ستم از جمله اهداف سیره سیاسی امام رضا(ع) بوده است؛ سیره سیاسی امام رضا(ع) ماهیت فعل سیاسی را داشت به این معنا که امام از فرصتهای سیاسی و قدرت استفاده کردند تا بخشی از قدرت به سمت تامین اهداف اصلی برود.
🔹 بهره سیره سیاسی امام رضا(ع) از تجربه سیاستورز ایرانی
استاد سطح خارج فقه و اصول حوزه علمیه با بیان اینکه ائمه(ع) در سیره سیاسی هم به زمان و مکان خود و هم به تاریخ قبل از خود و آینده توجه داشتهاند، اظهار کرد: سیره ائمه بیتوجه به گذشته و بدون نگاه به آینده نبوده و دقیقا با شرایط زمان هم تطابق دارد؛ از حیث مکانی هم امام رضا(ع) ظرف وقوع سیره را در نظر داشتهاند. از طرفی سیاستورزی در ایران جزء مسلمات تاریخ ایران از گذشته بوده است و به ناگزیر این سیاستورزی مورد توجه همه صاحبان قدرت بوده است و امام رضا(ع) هم به عنوان امام شیعه بیتوجه به این مقوله در تحقق اهداف اسلامی نبودند. بحث وزارت در ذات تجربه سیاستورز ایرانی وجود داشت و حتی دولتهایی که ایران را اشغال میکردند از وزرای توانمند ایرانی برای تقویت دولت خود استفاده میکردند.
جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/lozom-bazkhani-sire-emam-reza/
#امام_رضا
#وحدت
#بازخوانی
#احمد_مبلغی
🌐 تهیه شده توسط تیم اندیشه ما
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ نگاهی نو اندیشانه به مساله ارتداد
🎙 استاد سید ابوالفضل موسویان
✂️ برش هایی از متن:
🔺 سایت اندیشهی ما که به منظور ترویج نواندیشی دینی و انعکاس دیدگاههای نواندیشان دینی راه اندازی شده است مساله ارتداد را با رویکرد نو اندیشانه مورد بررسی قرار داده است در همین راستای سوالاتی را خدمتتان معروض میدارد تا دیدگاه جنابعالی را در مورد مساله ارتداد به مخاطبان وپژوهشگران فقه وحقوق تقدیم دارد
1.جنابعالی چه تعریف فقهی از ارتداد دارید؟
🔸 بسم الله الرحمن الرحیم
🔺 ارتداد به معنای بازگشت از دین است یعنی کسیکه به دین اعتقاد داشته از دین برگردد. فقها به چنين شخصي مرتد میگویند. البته گاهی این با نفی ضروریات دین نيز تحقق پیدا میکند یعنی اگر کسی یک مسالهی ضروری دین را منکر بشود ولو اینکه به ظاهر از دین برنگشته باشد یا احیانا به چیزی که جزء مقدسات مسلم دین است اهانت و جسارت نماید مثلاً مسجدالحرام را به نجاست آلوده کند. اینها هست ولی تعریف اصلی اش همان است که از مادهی رده است به معنای برگشت از دین.
🔻 آیا ارتداد جرم است یا گناه؟ خواهشمندیم فرق جرم و گناه را توضیح بدهید.
این سؤال سؤال خوبی است که بین جرم و گناه تفاوت قايل باشیم و آن اینکه اساسا آن چیزی که دین خلاف میداند اگر کسی مرتکب بشود آن را میگوییم گناه. کسیکه دستورات دینی را زمین بگذارد مثلاً نماز نخواند؛ روزه نگیرد و یا احیانا برخی از دستورات دیگری که دین داده چه در واجبات و چه در محرمات، مخالفت کند، این را میگوییم گناه. اما برای برخی از گناهان مجازات قرارداده است به اینها جرم اطلاق می شود.
🔹 مجازات گناه دو نوع ممکن است یک جزای دنیوی از نوع تکوینی قضیه. خب خداوند در قرآن آیاتی را بیان میفرمایند که اقوامی بودند خلافهایی را مرتکب شدند و خداوند بر آنها عذاب نازل کرده یا بعضی از نعمتها را از آنها گرفته است. پس این آثار تکوینی گناه در این عالم و نهایتا هم در قیامت (فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ وَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ) در روز قیامت مجازات می شود و لذا در روایات ما بسیاری داریم که «الیوم عمل بلا حساب و غدا حساب و لا عمل» آن جاست که خداوند جزای افراد نیکوکار و بدکار را به آنها میدهد اگر کسی مرتکب خلافی شده باشد خداوند وعدهی جهنم به آنها داده است و عذابهایی که متناسب با آن خلافهایی که مرتکب شده اند خداوند به آنها مجازاتی در قیامت تعیین کرده.
جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/negah-noo-ertedad/
#ارتداد
#نواندیشی
#ابوالفضل_موسویان
🌐 تهیه شده توسط تیم اندیشه ما
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ دعوت به حکمت اساس دعوت پیامبران و امامان است
🎙 استاد رسول جعفریان
✂️ برش هایی از متن:
🔸 به گزارش سایت اندیشه ما، به نقل از کانال تلگرامی حجت الاسلام والمسلمین دکتر رسول جعفریان ، وی با اشاره به ایام سوگوااری دهه آخر ماه صفر گفت: در ایام دهه آخر ماه صفر، با سوگواری برای چهار معصوم مواجه هستیم. اولا رسول خدا که خداوند او را اسوه ما معرفی کرده و صریحا توصیه می کند «و لکم فی رسول الله اسوة حسنة». دوم شهادت امام حسن مجتبی که از حضرت رسول منقول است که فرمود: لو کان العقل رجلا، لکان الحسن، اگر عقل در قیافه مردی ظاهر می شد، همانا «حسن» بود. مورخان نوشته اند که آن حضرت در روزهای آخر ماه صفر به شهادت رسیده است. برخی هم اوائل ماه ربیع را نوشته اند. سوم امام حسین است که به تازگی از اربعین آن حضرت گذشته ایم و اصل سوگواری متعلق به اوست. چهارم شهادت امام رضا که آقا و مولایمان است و به خصوص ما ایرانی ها مفتخریم که آن حضرت در ایران ما مدفون شده و اسباب برکت و هدایت بوده و هست. ایشان روز آخر صفر درگذشته است.
🔹 در اینجا می خواهم سه وجه از امامت این بزرگواران را به اجمال بیان کنم و نتیجه ای بگیرم.
🔹 ما یک وجه امامت الهی داریم که هم در انبیاء بزرگ الهی هست و هم در امامان ما. آنها واسطه فیض الهی هستند و بر اساس مذهب تشیع، حجت خداوند در روی زمین هستند. آنها امام هستند، چه امام رسمی جامعه باشند و چه نباشند.
🔸 یک وجه دیگر، امامت علمی آنهاست، زیرا روایات آنها، مبیّن قرآن، و پشتوانه دین و فقه ماست. ما دین خود را از آن بزرگواران می گیریم. البته و در جایی که نیاز به تعمق در آیات و اخبار باشد، بیشتر دقت می کنیم و روی عقل خودمان هم حساب باز می کنیم، اما در جایی که دین نظری دارد، شیعه، نظر امام علی (ع) آن هم نظری که امام جعفر صادق از او نقل می کند را قبول می کند.
🔺 یک وجه دیگر امامت تربیتی آنهاست که ما بر اساس مشی آنها در زندگی می توانیم آنها را اسوه خویش قرار داده و حیات و ممات خود را حیات و ممات محمد و آل محمد قرار دهیم. پیامبر ما و همین طور امامان ما، اسوه اخلاق و تربیت بودند و از هر حیث، سعی می کردند اخلاق انسانی را به منصه ظهور بگذارند. این اعمال و رفتار آنها، برخی بر اساس توصیه های الهی بروز یافته و برخی نیز از آن روی که حضرات ائمه، انسانهای والا و شایسته و کامل هستند، و عامل به کارهای خیر و نیک اند، از آنان بروز یافته است. اعمالی است که انبیاء و انسانهای عاقل و متدین، معمولا وقتی در مقام عمل قرار می گیرند، همان کارها را انجام می دهند.
جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/davat-be-hekmat/
#امام
#پیامبر
#حکمت
#دعوت
#رسول_جعفریان
🌐 تهیه شده توسط تیم اندیشه ما
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ از خشونت جز خشونت نمیرویَد
🎙 استاد حمیدرضا شریعتمداری
✂️ برش هایی از متن:
🔸 حمیدرضا شریعتمداری: آنچه این روز و شبها در کف برخی خیابانهای ایران دیده میشود، هیچ شباهتی به یک حرکت اعتراضیِ مدنی ندارد. کمترین آسیب این نوع اعتراض، خشونت و معارضه، تباهکردن همگراییِ معنادارِ جمع زیادی از دلسوزان و خیرخواهان ایران از طیفهای مختلف در نقد برخی رفتارهای تند، در مقابله با بدحجابی یا بیحجابی است، حُسنِ اتفاقی که میتوانست(و هنوز هم شاید بتواند) به نتایجی مبارک، ازجمله، اصلاح برخی قوانین و تصحیح برخی رفتارها و نیز صیانت از کرامتِ ذاتیِ انسان و حرمت دِماء و اَعراض بینجامد.
🔹 حتماً رفتارهای خشونتباری که از روی خشم و عصبانیت یا حتی استیصال، انجام میگیرد، هم فضای اعتراض مدنی را تحتالشعاع قرار میدهد، هم مستمسکی دراختیارِ اقلیتی قرار میدهد که عِلاج معضِلات فرهنگی و سیاسی را در مواجهههای امنیتی میبینند و سرانجام، مجالی برای سوء استفادهی بدخواهانِ بیگانه یا بیگانهپرستی فراهم میآورد که تجربههای مختلف نشان داده، نه خیرخواهِ ایران و ایرانی هستند، نه آشنای این اقلیم و فرهنگ.
🔸 در شرایطی که بهنظر میآید، نیروهای انتظامی و امنیتی با مدارای بیشتری با معترضان برخورد، و سعی میکنند با کمترین آسیبهای جانی و انسانی، بر اوضاع، فائق آیند، برخورد خشونتبار با عوامل انتظامی از آتشزدن یا زیرگرفتن آنها، هرگز نمیتواند به پیشبرد اهداف مدنی مددی برساند. چگونه میتوان از کاشتِ خشونت، رویش صلح و مدنیت را به انتظار نشست؟! جامعهی مدنی آنقدر باید بر خود، مسلط باشد که حتی ندادنِ مجوز برای اعتراضات مدنی(که در جای خود، قابل دفاع نیست)، یا برخی رفتارهای خشونتبارِ عواملی در دستگاههای حاکمیتی، او را از حریم اعتدال، خارج نکند. برای رهایی از چرخهی ویرانگرِ خشونت، و تسلسلِ بیپایان نفرت و دشمنی، آیا راهی جز تسلط بر خویشتن، پیجوییِ مدارا و محوریت خِرد و خِردپیشگان وجود دارد؟
🔺 در بدترین و دورازذهنترین فرض، تصور کنیم که این اعتراضات ویرانگر به زوالِ قدرت مرکزی و تضعیف نهادهای امنیتساز و مؤلفههای انسجامآفرینِ این کشور و ملت بینجامد، در چنان شرایطی، آیا کسی میتواند آرامش و در پی آن، آسایش ایرانیان را تأمین کند، چه برسد به تضمین آزادیهای مدنی و ارزشهای انسانی؟!
♦️ خشونت از هرسویی، خشونت از دیگرسو را میپروراند و موجه(نه بهمعنای مدَلَّل)میسازد. تعلیمات اسلامی تعدّی در برابر تعدی،(و استقامت(به معنای پرهیز از زیادهروی) را در برابر استقامت)، توصیه میکند، اما هرگز این توصیه(و نه الزام به تعدی، آن هم با هدف نگاهداشتن حدّ و اندازه در مقابله)، بهمعنای خشونتِ بیرویه و خارج از چارچوبهای قانونی نیست، بهویژه، آنجا که فراتر از مناسبات بیناشخصی، مناسبات جمعی مطرح است. بنابراین، حتی اگر کسانی طرف مقابل را در موضع خشونت(یا حتی سوقدادن به خشونت)یافتند، هرگز از لحاظ شرعی(و نیز اخلاقی)، مجاز نخواهند بود که آنها هم دست به خشونت بزنند.
جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/az-khoshnat-joz-khoshonat-nemiroyad/
#اعتراض
#قانون
#خشونت
#حمیدرضا_شریعتمداری
🌐 تهیه شده توسط تیم اندیشه ما
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ حزن مکرر رحلت پیامبر
🎙 استاد عبدالحسین فخاری
✂️ برش هایی از متن:
🔹 امسال سعادت یافتیم که ۲۸صفر را در سامرا و حرم عسکریین باشیم و اینجا مجلس روضه و عزا و حزن داشته باشیم.زائران هم که اربعین به کربلا مشرف شده بودند، گروه گروه به سامرا می آمدند و عرض ارادت می کردند.
🔸 در گوشه گوشه صحن ها و شبستان ها، دسته هایی که از شهرهای مختلف آمده بودند، حلقه هایی تشکیل داده و مداحان روضه می خواندند و سینه زنی برپا کرده بودند. بلندگوی حرم هم گهگاه روضه های عربی پخش می کرد.دل ها غمگین بود از یادکرد پیامبر نور و رحمت و مهربانی. و حزین بود از یادکرد جگرگوشه او حضرت مجتبی.صاحب عزا، فرزندشان صاحب الزمان(ع)است و اینجا خانه اوست.پس ما اینجا به خانه صاحب عزا آمده ایم تا این مصیبت ها را به ایشان تسلیت گوئیم و چه جایی بهتر از اینجا برای عزاداری و همراهی با اولیای الهی؟
🔺 امروز دوستان رادیو اربعین مهدوی پخش زنده داشتند از مراسم حرم عسکریین در جوار سرداب مطهر.محمد به کنار عزاداران می رفت و حال و هوای آنجا را منتقل می کرد.دوستان دیگر هم او را همراهی می کردند.احمد که در طول این روزها خدمات پزشکی به زائران ارائه می کرد، همراه حامد و امیر، برگه هایی را که دیروز تکثیر کرده بودند بین زائران توزیع می کردند. بالای آن نوشته بود : توصیه هایی از پیامبر و امام مجتبی علیهماالسلام در مورد امام مهدی(ع).و بعد یک حدیث از هریک را با ترجمه آورده بودند تا عزاداری و یادکرد از پیامبر و امام، همراه شود با معرفت افزونتر امام زمان در کلام محمدی و حسنی.محمد هم در پخش مستقیم، برگه را برای مخاطبان رادیو می خواند: این دو حدیث یادگار ما تقدیم به شما از این مکان شریف و در این روز به یادماندنی .پیامبر خدا فرمود:
🔻 «قائم(ع) از فرزندان من است، نام او نام من و کنیه او کنیه من است، شکل او شکل من و سنت او سنت من است، مردم را بر دین و آئین من به پا می دارد و آنها را به سوی کتاب پروردگارم فرا می خواند. کسی که او را اطاعت کند مرا اطاعت کرده است و کسی که او را نافرمانی کند، از من نافرمانی کرده است. کسی که در دوران غیبت منکر او باشد مرا انکار کرده است و کسی که او را تکذیب کند مرا تکذیب کرده است و همچنین کسی که او را تصدیق کند مرا تصدیق کرده است. من از تکذیب کنندگانم درباره امر او و انکارکنندگان گفتارم درباره او و گمراهان امتم از راه او، به خدا شکایت می کنم، آنهایی که ظلم کرده اند به زودی خواهند دانست که به چه کیفرگاه و محل انتقامی بازخواهندگشت( کمال الدین۴۱۱/۲)
جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/hozn-mokarare-rehlat-payambar/
#صفر
#پیامبر
#حزن
#عبدالحسین_فخاری
🌐 تهیه شده توسط تیم اندیشه ما
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ نرمخویی سبب افزایش اعتماد عمومی میشود
🎙 استاد محمدرضا یوسفی
✂️ برش هایی از متن:
🔸 به گزارش روابط عمومی سایت اندیشه ما به نقل از شفنقا، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا یوسفی اظهار داشت: درباره دلایل پیشرفت اسلام در شبه جزیره عرب بحث های زیادی شده است اما مهمترین دلیل آن اول اخلاق پیامبر(ص) در جذب مردم و دوم درایت زیاد وی در مقابل حوادث زمانه بوده است. اخلاق رسول خدا(ص) در زمینه مدیریت جامعه، خانواده، روابط و همنشینی با دوستان، بستگان و… الگویی تمام عیار است.
🔹 وی افزود: با در نظر گرفتن بحث هایی که در پیرامون آیه چهارم سوره قلم مطرح شده است، اخلاق پسندیده اجتماعی حضرت را مورد نظر قرار می دهد اخلاقی که مربوط به معاشرت است از قبیل استواری بر حق صبر در مقابل آزار مردم و خطاکاریهای اراذل، عفو و اغماض از آنها، سخاوت، مدارا تواضع و امثال آن.
🔺 نرمخویی سبب افزایش اعتماد عمومی میشود
🔻 یوسفی به نرمخویی رسول گرامی اسلام(ص) اشاره کرد و گفت: در جنگ احد، عده ای نافرمانی کردند و به طمع غنیمت مکان خود را ترک کردند و همین عامل شکست شد و عده ایی نیز به هنگام فشار دشمن پا به فرار گذاشتند و بعد که آتش جنگ فروکش کرد آنان به اشتباه خود پی بردند و پشیمان شدند و از سویی نیز دیگران آنان را ملامت و توبیخ میکردند؛ در این شرایط آیه نازل شد که نسبت به خطای انجام شده گذشت شود. این امر موجب بازگشت وحدت به جامعه شد. سپس خداوند پیامبرش ستایش می کند و می فرماید: « فَبِما رَحمَهٍ مِنَ اللَّهِ لِنتَ لَهُم وَلَو کُنتَ فَظًّا غَلیظَ القَلبِ لَانفَضّوا مِن حَولِکَ» خداوند نرمخویی و مهربانی و گذشت پیامبر را از رحمت الهی می داند و خشونت در گفتار و عمل و سنگدلی و عدم انعطاف را عامل تشتت و پراکندگی بیان می کند.
🔹 وی افزود: نرمخویی با افراد، موجب ایجاد محبت و استحکام روابط و افزایش اعتماد عمومی می گردد متخلق به این اخلاق در عمق جان انسانها نفوذ کرده، در شخصیت آنان نیز تأثیرگذار است. در مقابل، خشونت و تندی، شخصیت انسانی را ضایع کرده و او را از جامعه منزوی میکند.
🔸 این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر بخواهیم نحوه برخوردهایی که در حوزه حکومت با مردم خصوصا با کسانی که تفاوت فکری با حاکمیت دارند را مورد بررسی قرار دهیم باید بررسی کنیم که آیا نرمی و مهربانی در دستور کار بوده است؟ رفتار ما موجب گسترش اعتماد عمومی شده و حس انسجام در جامعه را افزایش داده است؟ آیا این رفتارها گرایش به اسلام را افزایش داده است؟ آیا جاذبه رفتاری ما بیشتر بوده است یا دافعه؟ آیا کسانی که اعتقادی به اسلام نداشتند در نتیجه رفتار ما به اسلام گرایش پیدا کردند و یا حتی گروههایی از مسلمانان از اسلام رویگردان شدند؟ این را می توان به عنوان معیار ارزیابی عملکرد حکومت پیامبر و حکومتهای مدعی پیروی از وی بررسی کرد.
🔺 مدارای پیامبر باعث جذب مردم به دین شد
🔸 یوسفی در ادامه به مدارای پیامبر گرامی اسلام با مردم پرداخت و گفت: یکی از الگوهای عملی رفتار پیامبر صلی الله علیه و آله، مدارا است. این عمل باعث جذب بسیاری از مردم به دین و در نتیجه سبب وحدت و گسترش جامعه اسلامی شد. تعامل پیامبر با مخالفان بر اساس مدارا از عوامل مهم پیشرفت و فراگیری اسلام بود.
جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/narmkhoii-afzayesh-etemad/
#اعتماد
#افزایش
#نرمخویی
#محمدرضا_یوسفی
🌐 تهیه شده توسط تیم اندیشه ما
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
◾️ هر چند حال و روز زمین و زمان بد است
یک تکه از بهشت در آغوش مشهد است
حتی اگر به آخر خط هم رسیده اي
آنجا برای عشق شروعی مجدد است
⬛️ شهادت ثامن الائمه، ضامن آهو، حضرت علی بن موسی الرضا (ع) تسلیت باد.
🔺 به مناسبت 30 صفر سالروز شهادت امام رضا (ع)، تیم اندیشه ما پوستری را آماده کرده است که علاقه مندان میتوانند از آن استفاده کنند.
https://andishehma.com/shahadat-emam-reza/
#پوستر
#امام_رضا
#شهادت
🌐 تهیه شده توسط تیم اندیشه ما
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa/?hl=en
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ربیع ماه ولادت خورشید بی غروب، عشق بی پایان، جلوه صفات حسنای الهی، سرچشمه رحمت و عطوفت، مظهر عشق و فداکاری مبارک باد.
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
https://andishehma.com/rabiolaval/
#چند_رسانه_ای
#موشن_گرافی
#ربیع_الاول
🌐 تهیه شده توسط تیم اندیشه ما
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa/?hl=en
❇️ امام رضا (ع) و الگوی گذار به عدالت جهانی موعود
🎙 استاد مجتبی الهی خراسانی
✂️ برش هایی از متن:
🔸 راهبردهای چهارگانه حضرت رضا (ع) برای عبور از جهان پر از ظلم و جور به جهانی آکنده از عدل و قسط، الگویی برای اتخاذ راهبردهای جهان تشیع و پیروان اهل بیت علیهمالسلام و مجموعه مسلمین، برای رهایی از بیعدالتی به سوی عدالت فراگیر است.
🔺 مقدمه: آینده موعود الهی برای عدالت جهانی
🔻 امام رضا (ع) به روشنی آینده جهان را دنیایی لبریز از عدالت بر اساس حکمرانی منجی موعود میداند: «عَنِ الرِّضَا قَالَ: الخَلَفُ الصَّالِحُ مِنْ وُلْدِ أَبِی مُحَمَّدٍ الْحَسَنِ بْنِ عَلِیٍّ وَ هُوَ صَاحِبُ الزَّمَانِ وَ هُوَ الْمَهْدِی» که در روایتی دیگر، کارویژه منجی موعود را این میداند که: «… یطَهِّرُ اللَّهُ بِهِ الْأَرْضَ مِنْ کلِّ جَوْرٍ وَ یقَدِّسُهَا مِنْ کلِّ ظُلْمٍ» (خداوند به وسیله او روی زمین را از هرگونه ظلم و ستم پاک و پاکیزه گرداند) و میافزاید: «…وَ هُوَ صَاحِبُ الْغَیبَهِ قَبْلَ خُرُوجِهِ» (او قبل از قیامش، دارای غیبت است) که با پایان این غیبت و ظهور تام وی: «فَإِذَا خَرَجَ أَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِهِ وَ وَضَعَ مِیزَانَ الْعَدْلِ بَینَ النَّاسِ» (به هنگام ظهورش، جهان با نور پروردگارش می درخشد. او ترازوی عدالت را در میان مردم بپا میدارد.) (کمال الدین، ج ۲، ص ۳۷۱).
🔸 راهبرد اول: انتظار آرمان عدالت در پرتوی حکمرانی الهی
🔻 با تشریح وضعیت ظهور است که انتظار معنا مییابد:
💠 انتظار امامی جامع و مسلط، متخصص سیاست، دارای نفوذ اجتماعی وسیع: «مُضْطَلِعٌ بِالْإِمَامَهِ عَالِمٌ بِالسِّیَاسَهِ مَفْرُوضُ اَلطَّاعَهِ؛ مهدی بر امر امامت توانا و قدرتمند و به نحوه اداره امور امت عالم و آگاه است» (الکافی، ج ۱، ص: ۱۹۸)
🔸 انتظار یک حاکمیت پیشروی مردمی و عملگرا: «وَ یَکُونُ أَوْلَى اَلنَّاسِ مِنْهُمْ بِأَنْفُسِهِمْ (در یک پیشدستی مدبرانه، جلوتر از خود مردم، نیازها را میشناسد و تدابیر را اتخاذ میکند) وَ أَشْفَقَ عَلَیْهِمْ مِنْ آبَائِهِمْ وَ أُمَّهَاتِهِمْ (ارتباط عاطفی و عشق به مردم) وَ یَکُونُ أَشَدَّ اَلنَّاسِ تَوَاضُعاً لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ (متواضع بدون تواضعفروشی بلکه به خاطر خدا و در برابر فرامین خدا خاضع و متواضع است) وَ یَکُونُ آخَذَ اَلنَّاسِ بِمَا یَأْمُرُ بِهِ وَ أَکَفَّ اَلنَّاسِ عَمَّا یَنْهَى عَنْهُ (قانونگراترین فرد جامعه است): به مردم از خودشان سزاوارتر و بر آنان دلسوزتر از پدر و مادرشان است، از تمام مردم در برابر خداوند متواضعتر و از همه بدان چه امر مىکند بیشتر عمل مىکند و از همه بیشتر، در آنچه دیگران را نهى مىکند دورى مىنماید».
🔸نتیجه و کارکرد حاکمیت وی، جهانی پر از عدل و داد: امام علی بن موسی الرضا (ع) در پاسخ به ریان بن صلت می فرماید: «… ثُمَّ یُظْهِرُهُ فَیَمْلَأُ بِهِ اَلْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلاً کَمَا مُلِئَتْ جَوْراً وَ ظُلْماً؛… سپس او را ظاهر کند و به واسطه او زمین را از عدل و داد آکنده سازد همچنان که پر از ظلم و ستم شده باشد.» (کمال الدین، ج۲، ص۳۷۶)
راهبرد دوم: ثبات در بینش عدل توحیدی
💠امام علی بن موسی الرضا علیه السلام می فرمایند: «لِلْقَائِمِ مِنَّا غَیبَهٌ أَمَدُهَا طَوِیلٌ کأَنِّی بِالشِّیعَهِ یجُولُونَ جَوَلَانَ النَّعَمِ فِی غَیبَتِهِ یطْلُبُونَ الْمَرْعَی فَلَا یجِدُونَهُ أَلَا فَمَنْ ثَبَتَ مِنْهُمْ عَلَی دِینِهِ وَ لَمْ یقْسُ قَلْبُهُ لِطُولِ أَمَدِ غَیبَهِ امامهِ فَهُوَ مَعِی فِی دَرَجَتِی یوْمَ الْقِیامَهِ» (برای قائم عج غیبتی است که مدتش طولانی است. گویی شیعیان را با چشم خود می بینم که همچون گوسفند بی شبان به دنبال چراگاهی می گردند و نمی یابند. آگاه باشید! کسی که آن روز بر دین خود ثابت قدم باشد، قلبش از طولانی شدن غیبت امامش به قساوت نمی گراید و در روز رستاخیز در بهشت با من و در مقام من باشد.) (ابن بابویه، ۱۳۷۸ه.ق. جلد ۱، ص ۲۱۳)
جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/imam-reza-va-olgo-gozari-be-edalat-jahani/
#الگو
#امام_رضا
#عدالت
#مجتبی_الهی_خراسانی
🌐 تهیه شده توسط تیم اندیشه ما
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ بیانیهای حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی(مدظله العالی) از مراجع عظام تقلید پیرامون حوادث اخیر کشور
🎙 آیت الله ناصر مکارم شیرازی
✂️ برش هایی از متن:
🔸 به گزارش خبرنگار «سایت اندیشه ما» آیة الله العظمی مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید مقیم، در رابطه به حوادث اخیر کشور ایران ، بیانه ای صادر فرمودند که متن این بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا رسول الله، یا نبیّ الرحمة
🔻 در روزهای اخیر که مردم شریف ایران درگیر مشکلات و فشارهای اقتصادی هستند، وقوع یک اتفاق باعث ایجاد نگرانی در ذهن برخی از مردم و منشأ اعتراضات و انتقاداتی گردید.
🔸 در این میان دشمنان و کینه توزان با همراهی برخی فریب خوردگان با سوءاستفاده از احساسات جوانان، مسیر اعتراضات را منحرف و اقدام به توهین به مقدسات، هتک حرمت نوامیس، تخریب اموال و ریختن خون بیگناهان نمودند و اسلام، امنیت و آرامش مردم را هدف قرار دادند؛ اما مردم متدیّن و فهیم با حضور آگاهانه، مانند همیشه خیال خام دشمنان را نقش بر آب کردند.
🔺 در این مقطع لازم میدانم چند نکته و نصیحت پدرانه را متذکّر شوم:
💠 اول: نقد و اعتراض حق مردم خصوصاً جوانان است و با وجود مشکلات و نقائص اگر نسبت به عملکرد مسئولین یا نحوه اجرای برخی قوانین، انتقادی وجود دارد باید همچون موارد دیگر به صورت قانونی و با حفظ انضباط به گونه ای که مورد سوء استفاده دشمنان قرار نگیرد، ابراز گردد؛ و بر مسئولین نیز لازم است نسبت به این انتقادات گوش شنوا داشته و به حق، به اصلاح امور بپردازند.
💠 دوم: فضای مجازیِ رها و بیانضباط، ابزاری خطرناک در برهم زدن آرامش فکری و امنیت اخلاقی و اجتماعی است و با وجود منافع زیاد، آسیب آن دامنگیر همه آحاد مردم می شود، از این رو لازم است مسئولین برای سامان دادن به آن تدابیری بیندیشند و مردم دلسوز نیز با بالابردن هوشیاری، مراقب باشند تا خود و خانوادههایشان در کنار فواید آن از آسیب های آن در امان بمانند.
💠 سوم: بر همه مسئولان لازم است با شفاف کردن فضا، اطلاعرسانی به موقع و بیان خدمات و توانمندیها در کنار خطاها و کاستیها، فرصت را از دروغگویان و کینهتوزان بگیرند و اعتماد مردم را که یکی از بالاترین پشتوانهها است، جلب نمایند.
💠 چهارم: مسئله حجاب از احکام مهم و ضروری دین مبین اسلام است که منافع و برکات زیادی برای جامعه و آحاد آن دارد و زنان و دختران جامعه اسلامی ما نسبت به آن اهتمام دارند، البته اجرای آن در سطح اجتماع نیازمند فرهنگسازی عمیق، فراگیر و پیگیری صحیح دارد و اگر برخی راهکارها یا رفتارها در این مسیر مناسب نبوده، باید به اصلاح آن پرداخت.
💠 پنجم: نیروی انتظامی حافظ امنیت و آرامش جامعه است و تضعیف آن از خطرناکترین اهداف دشمن برای به مخاطره انداختن موجودیت ایران اسلامی است.
💠 ششم: دستگاه قضایی میبایست به دور از جوسازی و با ملاحظه تمام جوانب، همه اتفاقات اخیر را بررسی و با مقصران در هر پست و مقام و یا جایگاه اجتماعی برخورد قانونی نموده و مردم شریف را در جریان جزئیات قرار دهد.
جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/bayaniee-makarem-shorazi/
#آیت_الله_مکارم_شیرازی
#اعتراضات
#بیانیه
#حادثه
#مرجع_تقلید
🌐 تهیه شده توسط تیم اندیشه ما
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ بیانیهای حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی(مدظله العالی) از مراجع عظام تقلید پیرامون حوادث اخیر کشور
🎙 آیت الله نوری همدانی
✂️ برش هایی از متن:
🔸 به گزارش خبر نگار سایت اندیشه ما ،حضرت آیت الله العظمی حسین نوری همدانی در مورد حوادث اخیر بیانیه ای صادر نموده است که متن این بیانیه بدین شرح است:
🔺 بسم الله الرحمن الرحیم
بار دیگر عده ای از افراد معدود با سوء استفاده از احساسات پاك عده ای از مردم ایران اسلامی به ساحت مقدس قرآن كریم و اهلبیت (علیهم السلام) و اماکن مقدس اهانت نمودند و این امر موجب تأثر و تأسف گردید.
🔹 دشمنان بدانند مردم شریف ایران اسلامی همیشه مدافع اصل نظام وانقلاب بوده و هستند و نسبت به مقدسات خود حساسیت دارند لذا وضع اینگونه از افراد از صف مردم جداست و هیچ گاه مردم خواهان تخریب بیت المال و اهانت به مقدسات و ایجاد ناامنی نیستند.
🔹 برمسئولان لازم است كه به خواسته های مردم گوش دهند و مشكلات آنها را حل نمایند و نسبت به حقوق آنان حساس باشند و باید توجه داشته باشند كه حضرت امیر(علیه السلام) فرمودند: ستون دین همین مردم هستند و این مردم بودن كه در راه انقلاب از جان و مال خود گذشتند و همچنان پای آرمان امام و انقلاب ایستاده اند لحاظ هر گونه اهانت به مقدسات و تعرض به حقوق مردم عزیز و بیت المال محكوم است.
🟥 حسین نوری همدانی
https://andishehma.com/bayaniee-ayatollah-nori-hamedani-havades-keshvar/
#اعتراضات
#بیانیه
#حادثه
#آیت_الله_نوری_همدانی
🌐 تهیه شده توسط تیم اندیشه ما
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa