❇️ جدایی بین #جمهوریت و #اسلامیت سقوط هردو را به دنبال خواهد داشت. نه جمهوریتی باقی خواهد ماند به معنای اسلامیت و نه اسلامیتی به معنای جمهوریت باقی خواهد ماند.
🎙استاد مرتضی جوادی آملی
✂️ برش هایی از متن:
🔸 سایت اندیشه ما به نقل از کانال تلگرامی استاد مرتضی جوادی آملی ، اگر #مشروعیت را جدای از #مقبولیت در نظر بگیریم، چه بسا مردم حاکمیت را برنتابند و از آن فاصله بگیرند. حتی اگر بخواهد برمبنای حق و عدل عمل کند، اما جامعه با او نباشد و نظام فکری او را نپذیرند، آن خواسته هم عملی نخواهد شد بنابراین نقش مردم، نقش تمام عیاری است که در سراسر حکمرانی باید حضور داشته باشند.
🔸 ما وضع روشنی را به لحاظ حکومت داریم و اگر مواردی را حضرت به اشعث بن قیس می فرماید به دلیل آن است که مبانی این مکتب سیاسی کاملا روشن است و هیچ امری جز اراده الهی از یکسو و اراده #جمهور_مردم از سوی دیگر نباید دخالت کند ولو اینکه احیانا شخص تشخیص دهد که موضع، موضع حقی است.
🔸 برای #حکمرانی_شایسته، اراده مردم در کنار اراده الهی قرار می گیرد و این دو می تواند یک اتفاق خوب و شایسته ای را رقم بزند. لذا رضایتمندی، خشنودی مردم و پذیرای قلبی و عقلی جامعه از مسائلی است که باید لحاظ شود.
🔸 #جایگاه_مردم در حکمرانی جایگاه اصیل است و این باهم و توام بودن زمینه ای برای حکمرانی اصیل می شود والا حاکم علی بن ابیطالب و پیامبر هم باشد، اگر پذیرشی از ناحیه جامعه نباشد، آن حکومت هرگز ویژگی رضایتمندی را نخواهد داشت.
🔺 جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/jodaii-beyn-jomhoriyat/
#اسلامیت
#جمهوریت
#مرتضی_جوادی_آملی
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ آرمان های انقلاب اسلامی 1357 دربیان پیشکسوتان
🎙 استاد علی محمد حاضری
✏️ خلاصه:
🔴 تبدیل شدن جمهوری اسلامی به حکومت اسلامی انحراف دیگری است که ریشه در تفکر فقهی برخی اعضای شورای محترم نگهبان مانند مرحوم آیة الله مومن وبرخی از عالمان قم مثل آیة الله مصباح یزدی دارد که اعضای فعلی شورای نگهبان تحت تاثیر اندیشه آیت الله مومن وآیت الله مصباح به حکومت اسلامی می اندیشند.
✂️ برش هایی از متن:
🔸 در آستانه چهل و چهارمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران سایت اندیشه ما سوالاتی را با پیشکسوتان انقلاب مطرح کرده و پاسخ آنها را به شما تقدیم می کند یکی از پیشکسوتان آقای دکتر علی محمد حاضری است که به سوالات اندیشه ما پاسخ داده اند که در ذیل می خوانی
🔻 سوال اول ،شعارهای مهم دوران انقلاب اسلامی چه بود؟
🔸 مهم ترین شعارهای دوران انقلاب اسلامی سال 1357 ریشه تاریخی دارد که به جنبش مشروطه وزمان قارجار برمی گردد که در واقع مردم به دنبال عدالت اجتماعی وحاکمیت قانون بودند. ولی مهم ترین ومحوری ترین شعار انقلاب اسلامی استقلال ،آزادی وجمهوری اسلامی بود ،که استقلال ناظر به نفی سلطه خارجی وطرد استعمار از کشور بود که در تحقق این شعار جمهوری اسلامی موفق بوده است .دومین شعار ،آزادی بود که شعار آزادی ناظر به بعد داخلی قضیه بود که حقوق شهروندان رعایت شود وحکومت به حریم خصوصی مردم دخالت نکند. تـأمین حقوق شهروندی ورعایت حریم خصوصی ، آزادی بیان در حوزه داخلی مورد توجه نیروهای انقلاب بوده که تحقق این شعار ها را در قالب نظام سیاسی جمهوری اسلامی امکان پذیرمی دیدند سومین شعار محوری جمهوری اسلامی بود.
🔻 سوال دوم: شخصیتهای اثرگذار در دوران مبارزه چه کسانی بودهاند و چه خاستگاه اجتماعی و فکری داشتهاند؟
🔸 دکتر علی محمد حاضری:
🔸 چهره های اثرگذار در قالب گروه ها وجریان های مختلف حضور داشتند مانند جریان چپ مارکسیست ها ،ملی گرا واسلام گرایان ولی اثرگذار ترین جریان، اسلام گرایان بودند که یا محوریت رهبری امام از سال 1342 فعالیت خود را آغاز کردند.
🔸 چهره تاثیر گذار از گروه های مختلف در تهران دکترشریعتی،آیه الله مطهری، آیه الله منتظری، مهندس بازرگان مهندس سحابی وتا حدودی آیه الله مهدوی کنی بودند سخرانی های دکتر شریعتی وحاج شیخ کاظم راشد یزدی از سخرانی ها اثر گذار وشور انگیز بود بخصوص آن جمله شریعتی« آنان که رفتند کار حسینی کردند وآنان که ماندند کار زینبی کنند وگرنه یزیدی خواهند بود..در شهرستان ها نیز هسته های تا ثیر گذار از نیروی انقلاب با رویکرد اسلامی، شکل گرفته بود که در مشهدپدر دکتر شریعتی آیة الله خامنه ای... شکل گرفته بود . همچنین در یزد مرحوم شهیدآیه الله صدوقی و مرحوم راشد یزدی از چهره های تأثیر گذاری بودند که در جریان انقلاب اسلامی نقش افرینی می کردند در سایر شهرستان نیز حلقه های از نیروی های انقلاب ،جریان اسلام گرا شکل گرفته بود که با هماهنگی ومحوریت تهران مبارزات شان را سازماندهی می کردند.
🔺 جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/arman-haye-enghelab-eslami-dar-bayan-pishkesvatan/
#انقلاب_اسلامی
#پیشکسوت
#علی_محمد_حاضری
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ انقلاب به هیچ گروه و جناحی تعلق ندارد، متعلق به آحاد مردم است با شنیدن صدای مردم بقای انقلاب تضمین میشود.
🎙حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی
✂️ برش هایی از متن:
🔸 به گزارش سایت اندیشه مابه نقل از شفقنا، حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی، رئیسجمهور سابق ایران، با حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن در تهران با تاکید براین که انقلاب اسلامی خواست مردم ایران و متعلق به همه آنها است ، اظهار داشت: دشمنان مردم ایران روزی سودای این را داشتند که انقلاب چهلسالگی خود را نمیبیند، اما این توهم با مقاومت و ایستادگی، وحدت و انسجام ملت تبدیل به خیالی باطل شد.
🔸 رئیسجمهور سابق افزود: مردم خود صاحب و حافظ انقلابی هستند که استقلال و آزادی را در جمهوری اسلامی میبیند. بزرگترین سرمایه انقلاب اسلامی، پایگاه مردمی آن و بزرگترین ثمره جمهوری اسلامی، حضور و مشارکت آحاد ملت در صحنه تصمیمگیری و تعیین سرنوشت خود است.
🔸 او با اشاره به اینکه امام خمینی، انقلاب اسلامی را با انتخابات تکمیل کرد، افزود: استواری امروز نظام اسلامی نتیجه راهبری مقام معظم رهبری با تقویت جمهوریت و اسلامیت است که پشتیبان رای و نظر مردم است.
🔸 روحانی تاکید کرد: انقلاب به هیچ گروه و جناحی تعلق ندارد، متعلق به آحاد مردم است و با اتحاد و انسجام و احترام به افکار گوناگون و شنیدن صدای مردم بقای انقلاب تضمین میشود. نگذاریم اقلیتی قدرتطلب اکثریت را کنار بزنند که آن روز پایان انقلاب خواهد بود.
🔺 جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/enghelab-ahad-mardom/
#انقلاب
#جناح
#قدرت
#مردم
#حسن_روحانی
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ نو اندیشی دینی و غیاب مقوله " ایران "
🎙 استاد حسن انصاری
✂️ برش هایی از متن:
🔸 سایت اندیشه ما به نقل از کانال یاداشت های استاد حسن انصاری ، در چند دهه اخیر اندیشه ایران به مثابه یک مسئله از گفتمان و بل بهتر بگویم گفتمان های مختلف روشنفکری دینی ما تقریبا غایب بوده است. منظورم نسبت میان دین و ملیت تنها در مقام بحثی فلسفی نیست. به طور مشخص منظورم نسبت میان ایران به عنوان یک هویت تاریخی و به عنوان یک اصطلاح و مفهوم ملی است با اسلام و تشیع در بستر تاریخی آن. به راستی چقدر روشنفکران دینی ما درباره نسبت اسلام و تشیع با هویت ملی مان کار کرده اند و اندیشه ورزی کرده اند؟ بسیار می بینیم که روشنفکران دینی ما درباره نسبت دین و سیاست قلم می زنند اما مگر می توان از این دو مفهوم در بستر تاریخی و جغرافیایی ایران سخن گفت اما درباره عناصر شکل دهنده هویت ملی مان و جایگاه دین و مذهب در آن سخن نراند؟ مگر می توان درباره قدرت های سیاسی و دینی و جایگاه حقوقی و فقهی و سیاسی و دینی شاهان و روحانیان سخن راند اما درباره نسبت میان اصحاب علم و قلم و مذهب از یک سو و اصحاب سیف و قدرت از دیگر سو در شکل دهی هویت تاریخی سرزمینی حرف نزد؟ ایران تنها یک هویت سیاسی در مفهوم جغرافیای سیاسی نیست. ایران یک هویت تاریخی و فرهنگی و تمدنی است. عناصری سازنده دارد که با وجود تغییرات تاریخی هسته اصلی و بنیادی شکل دهنده مفهوم آن دست کم دو هزار و پانصد سال است تداوم دارد. جغرافیای سیاسی آن دستخوش تغییر شده اما ایران به مثابه مفهومی تمدنی عناصر اصلی آن تغییری نکرده است. نوعی استمرار در عین تحول است. ایران و اندیشه و فرهنگ و تمدن ایرانی مهمترین عناصر اصلی اش قرن ها و بل چند هزار سال است که با وجود همه تحولات و همه ظهورات مختلف تاریخی اش همچنان باقی است. یکی از اینها نسبت میان دین و دولت و نسبت میان هویت ملی و هویت دینی است که قرن هاست از عناصر تعیین کننده ایران به مثابه هویت سرزمینی است. شکل ها و صورت ها تغییر کرده اما عناصر اصلی همچنان باقی است.
🔸 هانری کوربن از اسلام ایرانی سخن می گفت. قبلا نوشته ام که این نوع تعبیر را برای تشیع و یا تصوف ایرانی و یا حتی عمومی تر برای توصیف تفکر و یا مذهب ایرانی قابل مناقشه می دانم. کما اینکه تعبیر محمد عابد جابری را که از عقل عربی در برابر عقل ایرانی سخن می راند درست نمی دانم. تفکر نمی تواند در چارچوب چنین ذات انگاری ها محدود شود. از اواخر سده نوزدهم و بعد در بیشتر سال های قرن بیستم ما ایرانیان همچون عرب ها همانند دیگران ظهور و بروز اندیشه هایی معطوف به آنچه ناسیونالیزم نام دارد تجربه کردیم. ناسیونالیزم در همه اشکال آن از فقر فهم تاریخی رنج می برد. بریده از تاریخ و تحولات تاریخی است. مقصود من از ایران به مثابه مفهومی تمدنی برداشت های سطحی و عقیم ناسیونالیستی نیست. چنین برداشت هایی اصلا خود ناقض مفهوم ثابت و در عین حال متحولی است که از ایران فرهنگی و تمدنی سراغ داریم و باید سراغ داشته باشیم. ایران نیازمند ناسیونالیزم نیست. مقصود من همچنين مقوله ایرانشهری با چارچوب های فکری جواد طباطبایی هم نیست. درباره آن قبلا مختصرا نوشته ام و گفته ام که به عقیده من و دست کم بنابر آنچه برداشت و فهم من از آن سخنان است چنان سخنانی تنها برداشتی نادرست از سیاستنامه های دوران اندیشه تغلب سلطانی است (نظام الملک).
🔸 آنچه من از هویت ایرانی مراد دارم بستر فرهنگی و تمدنی آن است که در عین جهانی بودنش و در عین تحول و گشودگی فرهنگی بر تمدن ها و فرهنگ ها و قومیت های دیگر و در عین کثرت اما وحدت خود را حفظ کرده و مایه وحدت سرزمینی مان شده است. ساسانیان یکی از پرده های این پدیده ثابت در عین حال متحولند و صفویه پرده ای دیگر.
🔸 روشنفکری دینی چند دهه است درباره دین و دولت و نسبت این دو و درباره هویت و سیاست و مردمسالاری و آزادی و حق و تکلیف سخن می گوید. کما اینکه دیری است روشنفکران دینی ما از صفویه و "تشیع صفوی" انتقاد می کنند. وقت آن است که همه این سخنان را در نسبت با مفهوم ایران فرهنگی و تمدنی بازخوانی کنند. بدون چنین نگاهی آنچه می گوییم در بهترین حالت نظریه پردازی هایی معلق در فضا و خارج از بستر تاریخی است. نسبتی با تاریخ و واقعیت تاریخی سرزمینی مان ندارد .....
🔺 جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/noandishidini-vaghiyab-maghol/
#نواندیشی
#ایران
#حسن_انصاری
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ ترکیب خردمندانه «عدالت و آزادی»، نیروی محرکه کارنامه درخشان ، دوران حکومت داری حضرت علی(ع) بود.
🎙 استاد فرشاد مؤمنی
✂️ برش هایی از متن:
🔸 محقق و استاد دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی، با تأکید بر اینکه ترکیب خردمندانه «عدالت و آزادی»، نیروی محرکه کارنامه درخشان و بی نظیری دوران حکومت داری حضرت علی(ع) بود، بیان کرد: حضرت علی(ع) در دوران کوتاه حکومت خود توانستند مساله فقر معیشتی، مسکن و بهداشت و سلامت را برای تمامی شهروندان حل و فصل کنند. برای تأمین مسکن، آموزش، سلامت، بهداشت، تغذیه و رفاه مردم، دو مساله کلیدی وجود دارد یکی «مبارزه بی امان با فساد» و دوم «اعمال حداکثر حساسیت، دقت و نظارت بر رفتار حکومت گران»، چیزی که متأسفانه تا حدود زیادی عکس آن را در چارچوب مناسبات کنونی مشاهده می کنیم.
🔸 دکتر فرشاد مؤمنی در گفت وگو با شفقنا، ضمن تبریک میلاد امیرالمومنین علی(ع) به جامعه بشری و به ویژه شیفتگان و پیروان حضرت، اظهار داشت: اگر بخواهیم از میراث اندیشه ای و مدیریتی حضرت علی(ع) برای فهم ریشه گرفتاری های پر شمار و چند وجهی کنونی کشور و همچنین از این اندیشه ها برای پیدا کردن ساز و کارهای برون رفت از این گرفتاری ها، بهره ای ببریم، قویاً بر این باور هستم که رهنمودهای امیرالمومنین علی(ع) می تواند بسیار راهگشا باشد. اگر در میان حکمرانان صداقت و شرافتی در کار باشد، از دل شاقول هایی که ایشان برای حکمرانی مطرح کردند یکی از موفق ترین نمونه های ترکیب خردمندانه «عدالت و آزادی» در تجربه بشری متجلی و عینیت یافته و می توانم در این باره چند نکته کلیدی را برجسته کنم.
🔸 وی ادامه داد: نکته اول اینکه، ما می توانیم بر محور فرمان امام علی(ع) به مالک اشتر که یک سند معیار برای شیوه اسلامی اداره جامعه هست، به گفت وگو بنشینیم و اگر از دریچه اندیشه توسعه در میان حکمرانان کسی باشد که صلاحیت های حداقلی تخصصی در زمینه توسعه داشته باشد، من این آمادگی را اعلام می کنم که یک مناظره سازنده و اعتلا بخش به آنها هدیه کنم تا از دریچه فرمان امام علی(ع) به مالک اشتر، عزیزان متوجه شوند که در چه ابعادی دچار انحراف شدند و به نام اسلام خطاهای بزرگی می کنند که شاقول نامه امام به مالک اشتر نشان دهنده مبرا بودن اسلام و در خطا بودن عزیزان است.
🔸 آقای مؤمنی گفت: به خاطر دارم که در اولین سالهای پس از شهادت آیت الله بهشتی، به عنوان یک پژوهش دانشگاهی از یک نواری بهره بردم که شهید بهشتی با استفاده از فرمان امام علی(ع) به مالک اشتر یک نظریه اسلامی برای مدیریت روزآمد را ارایه کرده بودند و یکی از بزرگترین حسرت های زندگی علمی من این است که هم آن نوار و هم گزارشی که بر مبنای آن نوار شخصاً تهیه کرده بودم را گم کردم و امیدوارم خانواده گرامی ایشان تلاش مضاعفی کنند و این نوار را پیدا و منتشر کنند چرا که معتقدم این سخنان شهید بهشتی در اعتلا بخشی فهم مدیریتی بسیار کمک کار باشد.
🔻 امروز در کشور با بحران توان مدیریت روبه رو هستیم
🔸 وی تأکید کرد که امروز به همان اندازه که در ساختار قدرت ایران با بحران اندیشه رو به رو هستیم با بحران توان مدیریت و اجرا نیز رو به رو هستیم و کاش حداقل عزیزان از این دریچه باب گفت وگوهای اعتلا بخش بر محور اندیشه های شهید بهشتی را باز کنند.
🔸 وی اظهار داشت: به غیر از نکات سیستماتیک و جامع الاطرافی که امام علی(ع) در فرمان خود به مالک اشتر مطرح کردند، برای اینکه ترکیب خردمندانه «عدالت و آزادی» به عنوان رویه مسلط در نظام اسلامی قرار بگیرد، حضرت علی(ع) چهار خط قرمز را مطرح کردند و انسان وقتی این خط قرمزها را با برخی از خط قرمزهایی که امروز بعضی از حکومت گران مطرح می کنند، مقایسه می کند، از مسلمانی خود احساس شرم می کند و درمی یابد که ما نسبت به دوران امام علی(ع) چقدر پس رفته ایم.
🔺 جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/tarkib-edalat-va-azadi/
#آزادی
#عدالت
#امام_علی
#فرشاد_مومنی
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ اصول اساسی “سیاست خمینی ،سیاست داخلی امام که بر مدار “جمهوریت” است، و نیز سیاست خارجی او که “احترام به دنیا” بوده است،
🎙 استاد هادی سروش
✂️ برش هایی از متن:
🔸در یادداشتی همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب ۵۷ نوشت:در دهه فجر سزاوار است بیشتر یاد انقلاب و امام باشیم.من چند روزی است که با علاقه و اشتیاق دوست دارم درباره “امام” بنویسم اما باور بفرمایید که نمیدانم چه بنویسم و از کجا بنویسم!
🔸 آیا میتوانم بر جفاهایی که بر امام رفته بنویسیم؟! جفاهای دشمن که جای بحث ندارد، مشکل این است که در دائره خودیها بر امام جفاها رفته و جوانی که امام را ندیده، نمیتواند از سد این ظلم بگذرد و امام برسد.
🔸 در جمع خودیها؛ دیروز؛ “متحجرین” دگم اندیش و متصلب بر امام میتاختند، و امروز قدرت طلبان برای بدست آوردن قدرت و یا حفظ قدرت و یا برای “دیده شدن” با قلمشان به اسم “نقد” و یا رفتارشان به اسم “مصلحت” بر آبرو آن مرجع و رهبر بزرگوار میتازند!
🔸 در این حدود ۲۰ سال، ناجوانمردیها بر علیه امام راحل از یک سنخ و از یک جبهه نبوده!
🔸 از آن دسته که از ابتدا دشمن امام بودهاند و آرزوی مقهور بودن او را داشتن بگذریم چرا که تکلیفشان برای خودشان و ما روشن است.
🔸 اما عدهای دیگر امروز هستند که امروز قلم بدست گرفته بداعیه ممانعت از ظلمهای جاری، بر امام میتازند؛ از کسانی هستند که خود در دهه ۶۰ با رفتار و یا قلمشان بر صغیر و کبیر رحم نمیکردند، و امروز آمدهاند داعیه دموکراسی دارند و امام را علةالعلل مشکلات امروز معرفی میکنند!! ای کاش این جماعت اندک که صدای بلندی دارند و روزانه مینویسند و از نقل و انتقال یادداشتهایشان در گروههای فضای مجازی سرکیف میشوند، کمی هم از امامِ دوران تبعید و امام دوران سخت ترورهای منافقین و امام دوران جنگ هم مینوشتند تا باور میکردیم که خیرخواهانه و به صواب قلم میزنند.
🔸 در اینجا نمیوانیم از گروه دیگری که باعث بدبینی به امام شدند بگذریم! آنان گروهی بودند با بدست گرفتن قدرت فرهنگی و با تئوری پردازی از تربیون هایی مانند نمازجمعه؛ “حاکمیتی” را به جامعه نشان دادند که خروجی آن نفی “حق مردم بر سرنوشت خود” شد، و این معنای از حکمرانی را با قرائت غیر مأنوسشان از یک سوی به جامعه آسیب زدند و مردم را دلزده و بی اثر کردند، و از سوی دیگر آلت قتاله ای برای حذف اشخاص بدست اطاق های تصمیم گیر دادند و تا با تیغ حذف انتخاباتها در اختیار تفکر خودشان باشد و بس!
🔸 اصل اساسی “سیاست خمینی”، یعنی؛ جمهوریت و میزان بودن رأی مردم را نمایش تلقی کردند و تمام اصول سیاسی امام را که بارها از نجف و پاریس و تهران بر آن تاکید داشت را به عنوان “تعارف” نام بردند و در حقیقت به بازی گرفتند و نیز قانون اساسی مورد تأیید رأی ۹۸ درصدی را بدون امضاء ولی فقیه کاغذ پاره نام نهادنند تا برای تأیید و رد صلاحیتها ملاک سازی کرده و بخش عمدهای از نیروهای مهم از فرهیختگان و نخبگان و مبارزان قبل از انقلاب و مجاهدان بعد از انقلاب که در دانشگاه و حوزهصاحب نام بودند را به گورستان سیاسی تحویل دادند!
🔸 جالب است؛ داعیه “ولایت فقیه” دارند ولی در تمام عمر سیاسی خود در طول هزاران ساعت سخنرانی یک بار یادی از نامههای توبیخی امام به قم و تهران نکردند! .....
🔺 جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/osolasasi-siyasat-khomeyni/
#احترام
#سیاست
#جمهوریت
#امام_خمینی
#هادی_سروش
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ آرمان های انقلاب اسلامی سال 57 در بیان پیشکسوتان
🎙 آیت الله سید محمد علی ایازی
✂️ برش هایی از متن:
🔸 سه تا شعار مهم و کلیدی بود که در اکثر راهپیمای ها مطرح می شد و از سوی رهبران انقلاب تأیید می شد و مساله انقلاب هم همین سه تا شعار بود که ازادی، استقلال ،جمهوری اسلامی به جز شعار سوم که جنبه ترکیبی داشت، اما شعار اول و دوم روشن و واضح دست می گذاشت برآنچه که مردم طالب و تقاضا داشتند نسبت به گذشته حکومت که حکومت استبدادی بود که در انحصار یک شخص بود که آن شخص می خواست در همه امور دخالت کند و باعث بدبختی مردم شده بود ...
🔺 جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/arman-haye-enghelab-eslami-57/
#آرمان_های_انقلاب_اسلامی
🌐 تهیه شده توسط تیم اندیشه ما
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ شهروندان از حق آزادی برخوردارند و نمی توان با مستمسک قرار دادن حقوق عمومی به ستیز با آزادی های فردی شهروندان رفت.ناموس آغازین افراد آزادی است .دادستان در مقام دفاع از حقوق عمومی نباید باعث تضییع حقوق افراد شود.
🎙 استاد سید محمد هاشمی
✂️ برش هایی از متن:
🔸 «سایت اندیشه ما » به نقل از پایگاه خبری جماران، متن زیر مصاحبه ای است که با دکتر سید محمد هاشمی از اساتید برجسته حقوق عمومی انجام شده است. با صفا و مهر همیشگی قرار مصاحبه را پذیرفت و گفتگوهای شیرین و شاگرد نوازی خوش اخلاقانه ...
🔸 در این گفتگو که در تاریخ 18 آذر 1395 صورت گرفته است، دکتر سید محمد هاشمی از اساتید برجسته حقوق عمومی و عضو هیات علمی دانشگاه به تشریح نقش دادستان در تضمین حقوق بشر و شهروندی پرداخته است:
🔺 حقوق عامه و مدعی العموم:
🔸 وی با بیان اینکه حفظ حقوق عامه،وظیفه ذاتی مدعی العموم است به پیشینه دادسرا اشاره و اظهار داشت:معیت دادسرا و دادگاه یک اقتباس از رژیم قدیم دادرسی در فرانسه بود که افرادی تحت عنوان مدعی العموم " یا وکیل عمومی" نمایندگی پادشاه را برای حفظ منافع دولت نزد دادگاه عهده دار بودند.این تاسیس سیر تحولی را طی کرده، پس از انقلاب کبیر در قانون اساسی سال هشتم بعنوان رکن دفاع از حقوق عمومی نمود یافت و کارکردی متمایز از محاکم و مدعی جنبه عمومی جرم و حافظ حقوق شهروندی به خود گرفت.
🔺 پیشینه دادستانی:
🔸 هاشمی در ادامه افزود: از ناپلئون نقل شده " پس از من بازپرس مقتدرترین فرد کشور است" و این به دلیل قدرت مستقل قضائی بود که برای کارگزاران دادسرا قائل بودند.
🔸 وی به سابقه دادسرا در ایران اشاره کرده و گفت:با رخداد انقلاب مشروطه و در بستری از مطالبات نوین همچون استقرار حاکمیت قانون و برپائی عدالت خانه، دادسرا در نخستین قوانین ایران هم نمود یافت.{ در اصل ۸۳متمم قانون اساسی مشروطه،هم درماده ۳قانون اصول محاکمات جزائی و هم ماده ۴۹ و ۵۰ قانون اصول تشکیلات عدلیه و هم در ماده ۱۹ آئین دادرسی کیفری سابق بعنوان رئیس ضابطین عدلیه و....}و مقرر گردیده بود که اداره مدعیان عمومی در سه سطح محکمه بدایت،محکمه استیناف و دیوانعالی تمیز فعالیت داشته و وظایف آن در ۲ قسم "قضائی" و "اداری"در گستره شهرستان،استان و کشور،تعریف شود.
🔺 دادستانی در قوانین:
🔸 هاشمی با اشاره به دلالت این قوانین تاکید کرد: وظیفه ذاتی مدعی العموم طبق قانون اصول تشکیلات عدلیه{که بعنوان یک قانون مادر تلقی و جز برخی مواد آن نظیر حذف دادسرای استان و...نسخ صریح یا ضمنی نشده و کلیات آن پابرجاست} ،حفظ حقوق عامه،نظارت بر اجرای قوانین،تفتیش و تعقیب جرایم بوده و می بایست با نظارت بر جریان امور در صورت مشاهده تجاوزات و سوءجریانات مراتب را به مقام قانونی گزارش داده و اعلام جرم کند.از عنوان "وکیل جماعت"و" مدعی العموم"بر می آید که این مقام مقتدر قضائی،باید تمام قامت در جهت پاسداری از حقوق شهروندان قیام و اقدام کند و این وظیفه بنیادین و ذاتی است.
🔺 جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/shahrvandan-hagh-azadi/
#آزادی
#حقوق_عمومی
#سید_محمد_هاشمی
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa