خاطرهای از عید فطر مشکوک برای اسرا/ گرهای که به دست مرحوم ابوترابی باز شد
🔹️تاریخ و فرهنگ دفاع مقدس، مملو از اتفاقها و رویدادهایی است که ثبت و ضبط تک تک آنها به زمان طولانی و اراده استوار نیازمند است.
🔹️وقایع اسارت رزمندگان در بازداشتگاههای عراق، و آزار و اذیتهای دشمن، مقطع مهمی از این دوره تاریخی و با اهمیت را تشکیل میدهد. جالبتر این که بخشی از این اتفاقها در ایام ماه مبارک رمضان بوده است.
🔹️در این خاطرهای به قلم سیامک عطایی میخوانیم: با نزدیک شدن ماه رمضان، اسرا برای روزه داری آماده میشدند.
🔹️عده ای روزهای آخر شعبان را به استقبال می رفتند، عراقی ها جیره ناهار را قطع می کردند و افطاری و سحری می دادند. سحری ساعت 3 بامداد توزیع می شد و افطاری 5 عصر.
🔹️همان غذای روزانه بود، فقط ساعت آن تغییر یافته بود. غالب اسرا روزه می گرفتند، به جز چند نفری از پیرمردها و افراد مریض که توانایی روزه گرفتن نداشتند و همچنین عدهی معدودی که با تمارض به نوعی مریضی، روزه نمی گرفتند!
🔹️مشکل عمده بچه ها تعیین اوقات شرعی، روز اول و آخر ماه بود. رسانه های عراق بنابر مذهب اهل سنت حدود 20 تا 25 دقیقه زودتر افطاری را اعلام می کرد، بهطوری که هنوز شعاعهایی از خورشید دیده می شد.
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
✅ https://behdokht.ir/66995/
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_یادداشت
#اسرای_ایرانی
#ماه_رمضان
#خاطره_سیامک_عطایی
#عید_فطر
#اوقات_شرعی
#رسانه_های_عراقی
#اهل_سنت
#دفاع_مقدس
#مرحوم_ابوترابی
جامعه موبایلمحور در تسخیر زبان فارسی گفتاری است
🔸️روز بزرگداشت زبان فارسی را بهانه کردیم برای پرداختن به یک موضوع مهم، این که آیا زبان فارسی که غالبا به شکل میراث مکتوب به ما رسیده است، امروز هم با زبان نوشتار دارد پیش می رود یا این که بر اثرغلبه تکنولوژیکی و ارتباطی موبایل ها، زبان فارسی گفتاری دارد بسرعت جا می افتد.
🔸️بد نیست اعتراف کنیم آگاهی بسیاری از ما درباره ایران و ایرانی و از همه مهمتر درباره زبان فارسی هنوز مهآلود و ازهمگسیخته است. کم نیستند افرادی که نمی دانند زبان فارسی دقیقاً چه زمانی و از کجا به نگارش درآمد و چگونه زبان رسمی ایران شد؟
🔸️در کنار تمام این سوالاتی که هیچ گاه به دنبال جوابش نبوده ایم، سوال مهمتر این است که آیا هیچیک از ما صدای زنگ خطر فراموش شدن فرهنگ مکتوب ایرانی در عصر جولان فضای مجازی را می شنود و این که چه آسیبی از سوی فضای مجازی و ارتباطات الکترونیکی، به زبان پارسی می رسد، همین زبانی که ناصر خسرو به پای ناکسانش نریخت و فردوسی سی سال برای زنده کردنش موی سپید کرد.
🔸️ امروز این یادگار نیاکان، این گنجینه بی همتای فرهنگ ایران زمین بر اثر غفلت و بی توجهی ما زیر آوار واژه های بیگانه و تعابیر و اصطلاحات سست و بی مایه در حال مدفون شدن است و وظیفه هر ایرانی، نگهبانی از میراث گرانبهایی است که عامل وحدت و پیوند دهنده تمام اقوام ایرانی بوده و هست.
🔸️با دکتر بلقیس روشن، رئیس انجمن زبان شناسی ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور و محمد حسین ذوقی کارشناس ارشد رشته ارتباطات به گفت و گو در این زمینه نشستیم.
تبدیل زبان فارسی به زبان علم
🔸️دکتر روشن تاریخچه ای از روند سیر زبان فارسی در تاریخ و فرهنگ ایران را این طور عنوان می کند:
فارسی باستان (۵۲۵ – ۳۰۰ پیش از میلاد) همان خط میخی هخامنشی بوده که یک زبان کاملاً تصریفی بوده است. زبان پارسی میانه (۳۰۰ پیش از میلاد – ۸۰۰ میلادی) شامل خطوط پهلوی، خط مانوی و خط اوستایی است و در آخر زبان فارسی جدید (از ۸۰۰ میلادی) که الفبای فارسی و الفبای تاجیکی مربوط به این الفباست. به طور کلی زبان فارسی جدید یک زبان تحلیلی و تا حدی ترکیبی است.
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
🔺️نویسنده: محبوبه ذالیانی
✅ https://behdokht.ir/52016/
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_گزارش
#روز_بزرگداشت_زبان_فارسی
#حکیم_ابوالقاسم_فردوسی
#دکتر_بلقیس_روشن
#رئیس_انجمن_زبان_شناسی_ایران
#زبان_گفتار
#موبایل_محور
#محبوبه_ذالیانی
#اندیشه
#فارسی_باستان
قتل روزانه ۷۰۰ جنین ایرانی و محرومکردن آنها از آغوش مادر!
🔸️قتل روزانه ۷۰۰ انسان و محرومکردن آنها از آغوش مادر پدیدهای نیست که بهراحتی مورد پذیرش مردم و مخصوصاً مادران قرار گیرد اما متأسفانه شاهدیم فضای فرهنگی و اجتماعی کشور در جهت قبحشکنی از این پدیده شوم پیش میرود!
🔸️در سالهای اخیر زنگ خطر آمار سقط جنین در کشور به صدا درآمده است؛ بر اساس آمار وزارت بهداشت سالانه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور انجام میشود که غالب آمار به سقطهای غیرقانونی اختصاص دارد.
🔸️گسترش فردگرایی، ترجیح منافع فردی، تحول مفهوم خانواده و افزایش مراکز غیرقانونی سقط جنین از عوامل تسریعکننده این پدیده است؛ عواملی که غالباً متأثر از فضای تغییر سبک زندگی در سالهای گذشته در جامعه است، هرچند در مقابل تمامی عوامل مذکور، عامل معنویت در کاهش پیشروی بهسمت سقط مؤثر بوده است اما برآیند عوامل مذکور افزایش نگرانکننده سقط جنین را نشان میدهد.
🔸️قتل یک انسان و محروم کردن یک نوزاد از آغوش مادر پدیدهای نیست که بهراحتی مورد پذیرش مردم و مخصوصاً مادران قرار گیرد اما متأسفانه شاهدیم فضای فرهنگی و اجتماعی کشور در جهت قبحشکنی از این پدیده شوم پیش میرود، در این ویدئوی دختران و مادرانی را میبینیم که در ابتدا باور نمیکنند روزانه ۷۰۰ سقط جنین در کشور اتفاق بیفتد و در ادامه از این اتفاق عجیب متأثر میشوند.
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_گزارش
#سقط_جنین
#آغوش_مادر
#آمار_وزارت_بهداشت
#تغییر_سبک_زندگی
#قتل_روزانه_700_انسان
#قبح_شکنی
#روزانه_700_سقط_جنین
#سقط_های_غیر_قانونی
💠 اگر کودک نق نقو دارید بخوانید
🔸️یکی از کارهایی که می تواند اعصاب پدر ومادر را خیلی خرد کند، عادت به نق زدن بعضی کودکان است که باعث کلافگی و درماندگی والدین می شود و گاهی اصلا نمی دانند با این کودک نق نقو چه باید کرد؟
🔸️کودکان مانند دوربین فیلمبرداری هر چه را ببینند و بشنوند، ثبت و ضبط کرده و یاد می گیرند. تا زمانی که کودکتان به مهد یا مدرسه نرفته است ، لزومی ندارد به او یاد بدهید که نباید الفاظ زشت را به کار ببرد . اما اگر خودتان از این کلمات استفاده می کنید ، بدون تردید آن وقت در خارج از خانه این الفاظ را از کودک خواهید شنید ، پس مراقب رفتار خود باشید و در صورت لزوم آن را تصحیح نمایید .
💠 تربیت را از خودمان شروع کنیم
🔸️مادر و پدر مهم ترین الگوهای رفتاری بچه ها هستند. بنابراین همان طور که رفتارهای ناشایست فرزندتان را شناسایی می کنید ، این مسئله را در مورد خودتان هم به کار بگیرید چرا که تربیت کودکان همانا تربیت خود شماست و رفتار مناسب شما بهترین راه آموزش رفتار مناسب به کودکتان است . به همین دلیل از کودک انتظار نداشته باشید رفتارهایی غیر از رفتارها و عملکردهای شما از خود بروز دهد زیرا آنان کار و رفتاری را انجام می دهند که آن را از شما دیده باشند نه اینکه فقط وصفش را شنیده باشند .
🔸️اگر دوست دارید فرزندتان در آینده فردی اهل مطالعه باشد ، باید شما را در حال مطالعه و کتاب خواندن ببیند وگرنه فقط با توصیه هایتان ، کتابخوان نخواهد شد .
💠 نق زدن در کودکان
🔸️در صورتی که دائم غرغر و شکایت می کنید ، تعجبی نخواهی داشت اگر کودکتان هم زیاد نق بزند و بهانه بگیرد، زیرا کودکان به سرعت رفتارهای شما را می آموزند . رفتار والدین هر چه باشد بچه ها مانند آینه ای تصویر آن را نشان خواهند داد .
معمولا هدف کودک از نق زدن های مداوم این است که کاسه صبر شما لبریز شود و وادارتان کند تا به خواسته وی تن دهید ولی هرگز نباید اجازه دهید که وی با رفتارهای نامناسب به خواسته اش برسد . حالا باید با کودکی که نق می زند چگونه برخورد کنیم ؟
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
🔺️نویسنده: فریبا علیزاده
✅ https://behdokht.ir/61085/
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_تربیتی
#فریبا_علیزاده
#کودک_نق_نقو
#کاسه_صبر
#راهکار_مقابله_با_نق_زدن_کودک
#انتظارها
#تربیت_خودمان
#ثبات_داشتن_جلب_توجه
#سرگرم_کردن
#هشدار
خنککردن خانه بدون کولر با ۸ راه ساده و دم دستی
♻️ در فصل تابستان برای رهایی از هوای گرم باید چارهای اندیشید.
🔹️اگر در منزل کولر ندارید یا نمیخواهید شبانهروز از آن استفاده کنید، روشهایی برای خنک کردن خانه وجود دارد. این موارد بهترین روش برای خنک کردن خانه بدون کمک کولر هستند.
۱- پنجرهها را ببندید و بپوشانید
در طول ماههای گرم فصل تابستان، آسانترین کاری که میتوانید برای خنک نگه داشتن هوا بدون کولر انجام دهید، این است که پنجرهها را ببندید. برای کسانی که هوای آزاد دوست دارند این گزینه بسیار سخت است، اما برای جلوگیری از گرمای بیش از حد، جواب میدهد. اگر هوای بیرون گرمتر از هوای داخل خانه است، بستن پنجره به خنکتر بودن هوای منزلتان کمک میکند.
از آنجا که حدود ۷۶ درصد از نور خورشید که از طریق پنجرهها وارد خانه شما میشود به گرما تبدیل میشود، بهتر است پردهها را بکشید.
۲- درهای خانه را ببندید و عایق بندی کنید
اگر اکثر زمان خود را در یک اتاق میگذرانید، در آن را به روی اتاقهایی که استفاده نمیکنید ببندید. بستن قسمتهای مختلف خانه باعث میشود هوای خنکتر در یک منطقه واحد متمرکز باشد و اتاقی که بیشترین استفاده را از آن دارید سریعتر خنک میشود.
اگر پایین درها شکاف وجود دارد، مخصوصاً درهایی که به بیرون منتهی میشوند، آنها را بپوشانید.
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
✅ https://behdokht.ir/67009/
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_شبکه_های_اجتماعی
#خنک_کردن_خانه_بدون_کولر
#فصل_تابستان
#گرم_شدن_هوا
#عایق_بندی_درها
#پنکه
#خنک_نکه_داشتن_هوا
#وسائل_آشپزخانه
#کاشت_درخت
#عوض_کردن_لامپ
رمان/بدون تو هرگز۲
🔹️هانیه دختری عاشق درس و مدرسه است و پدرش مردی عصبی و بداخلاق که دنبال این است که زودتر او را شوهربدهد. پس پروده اش را از مدرسه می گیرد تا او درس را کنار بگذارد اما هانیه بنای مقاومت و جنگیدن دارد.
نقشه بزرگ
▪️به خدا توسل کردم و چهل روز روزه نذر کردم … التماس می کردم … خدایا! تو رو به عزیزترین هات قسم … من رو از این شرایط و بدبختی نجات بده …
▪️هر خواستگاری که زنگ می زد، مادرم قبول می کرد … زن صاف و ساده ای بود … علی الخصوص که پدرم قصد داشت هر چه زودتر از دست دختر لجباز و سرسختش خلاص بشه…
▪️تا اینکه مادر علی زنگ زد و قرار خواستگاری رو گذاشت …
▪️شب که به پدرم گفت، رنگ صورتش عوض شد … طلبه است؟ … چرا باهاشون قرار گذاشتی؟ …
▪️ ترجیح میدم آتیشش بزنم اما به این جماعت ندم … عین همیشه داد می زد و اینها رو می گفت …
▪️مادرم هم بهانه های مختلف می آورد … آخر سر قرار شد بیان که آبرومون نره … اما همون جلسه اول، جواب نه بشنون… ولی به همین راحتی ها نبود …
▪️ من یه ایده فوق العاده داشتم … نقشه ای که تا شب خواستگاری روش کار کردم…به خودم گفتم … خودشه هانیه … این همون فرصتیه که از خدا خواسته بودی … از دستش نده …
▪️علی، جوان گندم گون، لاغر و بلندقامتی بود … نجابت چهره اش همون روز اول چشمم رو گرفت … کمی دلم براش می سوخت اما قرار بود قربانی نقشه من بشه …
▪️یک ساعت و نیم با هم صحبت کردیم … وقتی از اتاق اومدیم بیرون … مادرش با اشتیاق خاصی گفت … به به … چه عجب … هر چند انتظار شیرینی بود اما دهن مون رو هم می تونیم شیرین کنیم یا …
▪️مادرم پرید وسط حرفش … حاج خانم، چه عجله ایه… اینها جلسه اوله همدیگه رو دیدن… شما اجازه بدید ما با هم یه صحبت کنیم بعد …
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
🔺️نویسنده: زینب حسینی
✅ https://behdokht.ir/64621/
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_داستان_بلند
#زینب_حسینی
#خواستکار_طلبه
#داماد
#جلسه_خواستگاری
#توسل
#تصمیم
#نذر_روزه
#نقشه_بزرگ
یکی یه دونه گل گلخونه!
🔹️تک فرزندی چقدر برای فرزند، والدین و حتی همسر آینده او خوب است؟ آیا ازدواج با یک تک فرزند خوشبختی می آورد؟ این بار مشاور به دخت به تشریح مشکل یک خانم جوان پرداخته است که همسرش یک آقای یکی یکدونه است.
🔹️اپیدمی تک فرزندی که در جامعه امروز شاهد آن هستیم تبعات و آسیب هایی را برای خانواده و جامعه در پی خواهد داشت یکی از این تبعات فرزند سالاری است همان طور که خواندید مصداق آن نیز در داستان سمیه گذشت. همسر سمیه حتی به حرف والدین خود نیز اهمیتی نمی دهد.
🔹️ در خانواده های تک فرزندی والدین بیش از اندازه به خواسته های تنها فرزند خود توجه می کنند و سعی می کنند مطالبات فرزند را به بهترین نحو برآورده کنند؛ هر چند ممکن است بعضی از اوقات این خواسته ها بیش از توان مالی و خارج از حد و اندازه باشد.
🔹️ در دین اسلام آمده است: “خیر الامور اوسطها.”
بهترین امور تعادل و میانه روی است.
پس می توان گفت در هر موردی حفظ حالت تعادل لازم است. این موضوع در مهر و محبت به فرزند نیز صدق می کند.
🔹️تک فرزند کانون توجه خانواده است. محبت افراطی، زیاده روی در ایجاد امکانات و برآورده کردن خواسته ها اثرات سوئی بر شخصیت کودک دارد.
🔹️ اینگونه کودکان غالبا با شخصیت حساس، زود رنج، پرتوقع و کم صبر بزرگ شده و وارد جامعه می شوند.
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
🔺️نویسنده: راضیه جمال زاده
✅ https://behdokht.ir/50884/
behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_تربیتی
#راضیه_جمال_زاده
#تک_فرزندی
#مشاور_به_دخت
#خوشبختی
#فرزند_سالاری
#والدین_سالاری
#بلوغ_روحی_روانی
#کانون_توجه_خانواده
آشپزی دخترونه / كيك ليمو ترش و نعناع
🥧 كيك ليمو ترش و نعناع برای یک عصرانه بهاری بهترین گزینه است و انقدر سريع آماده ميشه كه اول چاى رو دم كنيد تا پايان دم كشيدن چاى كيك تون حاضر و آماده و تزيين شده روى ميز است.
🍞 هر وقت كه خواستيد خونتون بوى بهشت بگيره کیک لیمو ترش نعناع درست كنيد. در و پنجره ها رو باز كنيد و از نسيم خنك بهارى لذت ببريد و از مهمونها و خانواده با نهايت سليقه و سادگى پذيرايى كنيد.
🍞 توى قورى چاى، برگ نعناى تازه و ليموترش بريزيد ،اين يكي از راه هاى بهشت رفتن است.
🥧 مواد لازم:
آرد: يك پيمانه( پيمانه همان ليوان دسته دار است)
شكر: نصف پيمانه
روغن مايع : نصف پيمانه
آب ولرم: سه چهارم پيمانه
تخم مرغ: سه عدد
بيكينگ پودر: يك قاشق چاى خورى
ليموترش: يك عدد ليمو سنگى يا سه عدد ليمو شيرازى
اسانس نعنا: دو قطره
🥧 طرز تهیه:
ابتدا تخم مرغ ها رو با همزن يا چنگال مي زنيم. روغن و آب را اضافه مي كنيم ، شكر و آرد و بيكينگ پودر را با هم مخلوط كرده و كم كم يا يك باره به مواد تر اضافه مي كنيم. در آخر آبليموها رو مي گيريم و دو قطره از اسانس نعناع را اضافه مي كنيم.
من از قالب سيليكونى استفاده كردم ، كه ميشه از هر قالب ديگه اي استفاده كرد. البته شما بايد مطمئن باشيد كيك بعد از پخت به كف قالب نمي چسبه.( اگر هم چسبيد راه داره نگران نباشيد. هيچى از كيك حروم نميشه، ولى شما تمام سعي تون رو بكنيد كه نچسبه، اگه خوب روغن مالي بشه مشكلى پيش نمياد.)
کیک را بگذارید در فر با درجه ١٨٠سانتيگراد به مدت٢٠ دقيقه يا ماكروفر با سرعت متوسط به مدت ١٠ دقيقه.
در آخرقبل از بیرون آوردن قالب کیک با استفاده از خلال دندان يا سيخ چوبى امتحان مي كنيم ببينيم مغز كيك پخته يا نه.
بعد از پخت از قالب خارج كرده و با ليموترش و برگ نعناع تزيين مي كنيم.
🍞حالا دیگر چاى هم كه دم كشيده تا با کیک نوش جان کنید.
هواى خوش بهار و عطر كيك و چاى گواراى وجودتان
نویسنده: جانان فرزان
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_هنر_و_زندگی
#آشپزی_دخترانه
#کیک_لیمو_ترش_و_نعنا
#جانان_فرزان
#عصرانه
#کیک
#نسیم_خنک_بهاری
کاش میشد به سریالهای تلویزیون هم سیمرغ داد!/ نگاهی به نقاط قوت و ضعف فیلمهای رمضانی
🔸️جشنواره فیلم فجر که نیست سیمرغ بدهیم اما اگر در تلویزیون هم این اتفاق میافتاد آن وقت میتوانستیم از ابعادِ مختلف سریالها را در معرضِ داوری قرار بدهیم.
🔸️سریالهای رمضانی دو سه روزی است آنتن را ترک کردهاند البته کرونا و مشکلات این روزهای فیلمبرداری، تکلیف سریال “احضار” علیرضا افخمی را با یک هفته تأخیر روشن میکند؛ قسمت آخر این سریال جمعه آخر این هفته پخش خواهد شد.
🔸️البته صداوسیما در اولین نظرسنجی رمضانی خودش، اعلام کرد که مخاطبین ۷۹ درصدی تلویزیون “احضار” را بیشتر از “یاور” و “بچهمهندس” دیدهاند البته به همین تناسب و با کمی تغییر در تلوبیون هم بازدیدهای بینندگان همین ردهبندی را نشان میدهد.
🔸️بسیاری از عوامل، دستاندرکاران و سازندگان همیشه منتقدِ این نظرسنجیها بودهاند؛ چرا که مردم در تماشای سریال و فیلم علایق و سلایق متفاوتی دارند.
🔸️گروهی درام و طنز را به ماورایی ترجیح میدهند و عدهای هم از فقدان چند ساله این ژانر مناسب و جذاب رنج میبردند تا جایی که آمارِ تماشای سریالها و مجموعههای قدیمی ماورایی تلویزیون در تلوبیون و فضای اینترنت بالا رفته بود.
🔸️کارهایی که عمدتاً علیرضا افخمی یا در مقام نویسنده و یا کارگردان آنها بوده و یا حتی به عنوان نظارت کیفی نام او را در تیتراژ برخی از همان مجموعهها میبینیم.
🔸️سریالهای رمضانی امسال مقداری حرکتِ رو به رشدی را در زمینه ایدهپردازی و داستان داشتند؛ مثلاً اگر “یاور” در بخشهایی نتوانست مثل کارهایی همچون “پس از باران” و یا “ستایش” که سعید سلطانی ساخته، مخاطب را منتظر قسمت بعدی نگه دارد اما نویسنده قصه و داستانِ خوبی را پیش برد، یا علیرضا افخمی و همکارانش با ایده خوبی بعد از مدتها به تلویزیون برگشتند.
🔸️در این میان “بچه مهندس۴” در بخشهای امنیتی نتوانست اتفاقات خوبِ فصل قبلی را تکرار کند. فقدان سریال کمدی در چیدِمان کنداکتور رمضانی تلویزیون بسیار به چشم آمد، در حالی که سالِ ۱۳۹۹ با حضور سریالهای ضعیفی مثل “پدر پسری” ، “سرباز” و “زیرخاکی” یک تنه آبروی کنداکتور رمضانی شد.
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
✅ https://behdokht.ir/67029
behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_یادداشت
#نقاط_قوت_و_ضعف_فیلم_های_ماه_رمضان
#سریال_های_تلویزیونی
#سریال_یاور
#سریال_بچه_مهندس
#سریال_احضار
#ایده_پردازی
#داوری_فیلم_ها
#نظارت_کیفی
دو برابر شدن جمعیت سالمند ایران در ۲۰ سال آینده /طبقات فقیر، فقیر تر میشوند
🔸️وزیر بهداشت گفت: امروز فراتر از انتظار ما، ۱۰ درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند و برآورد می شود که تا سال ۱۴۲۰، جمعیت سالمند کشور دوبرابر میشود که بسیار تکان دهنده است.
🔸️سعید نمکی، وزیر بهداشت در اجلاس مجازی روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور که با موضوع پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: امروز فراتر از انتظار ما، ۱۰ درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند و برآورد می شود که تا سال ۱۴۲۰، جمعیت سالمند کشور دوبرابر میشود که بسیار تکان دهنده است.
🔸️وی افزود: وقتی به هرم سنی جمعیت نگاه میکنیم از این نگران میشویم که جوانهای کمتری خواهیم داشت تا سالمندان را حمایت مادی و معنوی کنند البته الان هم به دلیل عدم زیرساخت های اشتغال، بخش عمدهای از جمعیت جوان کشور، سربار جمعیت سالمند هستند. این واقعیت تلخ اجتماعی ما است. سالمندانی داریم که هنوز کار می کنند تا جوانان بیکار را حمایت کنند و عده ای دیگر چون در زمان جوانی شان زیرساخت اشتغال در کشور نداشته ایم، جوانی نکرده و مولد نبوده، پیر شدهاند.
🔸️وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: نگرانی مقام معظم رهبری در مورد جمعیت، بسیار به جا است و همواره این دغدغه را داشتهام که در طوفان کرونا که اداره آبرومندانه آن نه برای وزارت بهداشت بلکه برای جمهوری اسلامی ایران پر مسئولیت بود، فرمان دردمندانه مقام مظعم رهبری را پاسخ نداده باشم و مبادا در طوفان این بلای خانمان سوز فراموش کنم که ایشان هم دغدغهای برای آینده داشتهاند. کووید۱۹ یک روز به پایان میرسد اما این دغدغه که در ۲۰ سال آینده کشور دچار سالمندی جمعیت و بسته شدن پنجره جمعیتی میشود، را باید حتما پاسخ داد.
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
✅ https://behdokht.ir/67034/
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_گزارش
#جمعیت_ایران
#دکتر_سعید_نمکی
#هرم_جمعیتی
#جمعیت_جوان_کشور
#دوبرابر_شدن_جمعیت_سالمند_ایران
#عدم_زیر_ساخت_اشتغال
#جوانان_بیکار
#سالمندی_ایران
#کرونا
#رشد_اقتصادی
زنان و دختران خرمشهری، یک لحظه آرام و قرار نداشتند
🔸️جنگ که شروع شد، زندگی مردم خرمشهر خواسته و ناخواسته با آن پیوند خورد. صدام قصد کرده بود، خرمشهر را سه روزه بگیرد. اما وقتی نیروهایش به نزدیکی خرمشهر رسیدند با مقاومت سرسختانه نیروهای مردمی مواجه شدند.
🔸️مردم خرمشهر ۳۵ روز مقاومت کردند و جلوی ورود عراقی ها را به شهر گرفتند. آنچه در این روزهای سخت قابل توجه بود، حضور چشمگیر زنان و دختران در صف مدافعین شهر بود که صفحه هایی از تاریخ کشورمان را شجاعت و استقامت این زنان پر کرده است. حالا بعد از گذشت این سال ها، تعدادی از این بانوان با چاپ خاطرات شان حماسه زنان خرمشهری را ماندگار کرده اند.
اگر دختران نبودند
🔸️زهره ستوده از زنان خرمشهریست که در مورد اولین روزهای جنگ می گوید:
ساعت بین ده و نیم و یازده صبح بود که با صدای غرش ده ها هواپیما، سراسیمه بیرون دویدیم. شاید بیست یا سی هواپیما، همزمان در آسمان خرمشهر پرواز می کردند.
🔸️در مسجد جامع قیامتی بود. همه آمده بودند، ببینند چه باید کرد. جوانان به سرعت شروع به سازماندهی و گروه بندی کردند، سرگروه ها انتخاب و دستور کار مشخص شد. ایجاد هماهنگی ها میان سرگروه ها توسط حاج آقا نوری امام جمعه خرمشهر انجام می شد و بقیه افراد هم با هماهنگی با سرگروه ها عمل می کردند.
🔸️من و نسرین و مژگان کرم باشی هم به اینجا و آنجا می رفتیم و هر کاری که از دستمان بر می آمد، انجام می دادیم. محل استراحتمان بیمارستان مصدق بود. آنجا را به سایر جاها ترجیع می دادیم، هم به خاطر امنیت بیشترش و هم به خاطر خدماتی که می شد، انجامش داد. گاه در هفته سه بار خون می دادیم بی آنکه غذای کافی برای جبران خون از دست رفته داشته باشیم، اما نه ضعف می کردیم و نه سرگیجه می گرفتیم.
🔸️خیلی وقتا کشته ها را جمع و دفن می کردیم. حتی کندن قبر هم با خودمان بود. چاره ای نبود، مردان در ورودی خرمشهر نزدیک مناطق مرزی مستقر شده بودند تا جلوی پیشروی دشمن را بگیرند با این اوضاع اگر دختران به این کارها نمی رسیدند، اوضاع به مراتب بدتر می شد.
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
🔺️نویسنده: لیلا صادقی
✅ https://behdokht.ir/52422
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_گزارش
#آزاد_سازی_خرمشهر
#زنان_و_دختران_خرمشهری
#دفاع_مقدس
#روزهای_جنگ
#سنگر_سازی
#بسیج
#نقش_زنان_در_دفاع_مقدس
#لیلا_صادقی
#تاریخ_کشور
تأثیر اینفلوئنسرهای وطنی بر فرهنگ مصرفی
🔹️نمیتوان نقش اینفلوئنسرها را تنها عامل بروز و تشدید مصرفگرایی در جامعه دانست، اما از سویی نمیتوان تأثیر آن را هم در شیوع این فرهنگ در جامعه نادیده گرفت.
🔹️کشوها را یکییکی بیرون میکشد و دوربین را روی انبوه لوازم داخل کشو به حرکت درمیآورد، در نمای بعدی دوربین به سراغ کمد لباسها رفته، کفشها و لباسها و کیفها کالا را مرتب در قفسهها چیده تا خبر سر و سامان دادن به قفسههای اتاقش را برای فالوئرها مخابره کند.
🔹️کمدهای پر از لباس، کشوهایی پر از لوازم آرایشی و بهداشتی و عطر و… قفسههایی پر از کیف و کفش و در مجموع زندگیای که مصرف زدگی از گوشه و کنارش سرریز میکند؛ اینها تصاویری است که یک اینفلوئنسر هر روز پیش چشم مخاطبان صفحهاش قاب میگیرد، اما ماجرا بههمین قابها ختم نمیشود.
🔹️امروز در دنیا اینفلوئنسرها و بلاگرها در حوزههای مختلف توانستهاند تا حدودی نقش تأثیرگذار خود در حوزه تبلیغات را تثبیت کنند. شرکتها و تولیدکنندگان حالا به اینستاگرام و یوتیوب و توئیتر و دیگر شبکههای اجتماعی به چشم یک ابزار تأثیرگذار تبلیغات نگاه میکنند و روی اثرگذاری اینفلوئنسرها و بلاگرها در بالا رفتن فروش خدمات و محصولاتشان حساب ویژهای باز میکنند. برگزاری رویدادهای متعدد با حضور این افراد در نقاط مختلف دنیا مؤید همین نکته است.
🔹️اینفلوئنسر (influencer) در لغت به معنای تأثیرگذار است. فردی که شاید تخصصی در زمینه خاصی نداشته باشد، اما توانسته با به اشتراک گذاشتن مداوم پستهایی عامه پسند از زندگی شخصی و کاری خود در شبکههای مجازی بویژه اینستاگرام، مخاطبان بسیاری را جذب و هواخواه خودش کند.
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
✅ https://behdokht.ir/67044/
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_گزارش
#اینفلوئنسر_ایرانی
#یوتیوب
#توئیتر
#تاثیر_گذاری
#تبلیغات
#جذب_مخاطب
#تشدید_صرف_گرایی
#کیفیت_کالا
#اینستاگرام
#فرهنگ_مصرفی
رمان/بدون تو هرگز ۳
هانیه وقتی مطمئن شد که پدرش اجازه ادامه درس را به او نمی دهد و می خواهد شوهرش بدهد، علی رغم مخالفت شدید پدرش به یک خواستگار طلبه اش جواب مثبت داد و با نقشه ای که برای راضی کردن پدرش کشید او را در عمل انجام شده قرار داد.
احمقی به نام هانیه
پدرم که از داماد طلبه اش متنفر بود … بر خلاف داماد قبلی، یه مراسم عقدکنان فوق ساده برگزار کرد … با ۱۰ نفر از بزرگ های فامیل دو طرف، رفتیم محضر … بعد هم که یه عصرانه مختصر … منحصر به چای و شیرینی … هر چند مورد استقبال علی قرار گرفت … اما آرزوی هر دختری یه جشن آبرومند بود و من بدجور دلخور … هم هرگز به ازدواج فکر نمی کردم، هم چنین مراسمی …
هر کسی خبر ازدواج ما رو می شنید شوکه می شد … همه بهم می گفتن … هانیه تو یه احمقی … خواهرت که زن یه افسر متجدد شاهنشاهی شد به این روز افتاد … تو که زن یه طلبه بی پول شدی دیگه می خوای چه کار کنی؟… هم بدبخت میشی هم بی پول … به روزگار بدتری از خواهرت مبتلا میشی … دیگه رنگ نور خورشید رو هم نمی بینی …
گاهی اوقات که به حرف هاشون فکر می کردم ته دلم می لرزید … گاهی هم پشیمون می شدم … اما بعدش به خودم می گفتم دیگه دیر شده … من جایی برای برگشت نداشتم… از طرفی هم اون روزها طلاق به شدت کم بود … رسم بود با لباس سفید می رفتی و با کفن برمی گشتی … حنی اگر در فلاکت مطلق زندگی می کردی … باید همون جا می مردی … واقعا همین طور بود …
اون روز می خواستیم برای خرید عروسی و جهیزیه بریم بیرون … مادرم با ترس و لرز زنگ زد به پدرم تا برای بیرون رفتن اجازه بگیره … اونم با عصبانیت داد زده بود … از شوهرش بپرس … و قطع کرده بود …
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
🔺️نویسنده: زینب حسینی
✅ https://behdokht.ir/64682/
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_داستان_بلند
#زینب_حسینی
#جهیزیه
#زندگی_مشترک
#عروس
#داماد_طلبه
#عقد_کنان
#آموزش_آشپزی
#اعتماد_به_نفس
#بزرگتر_های_فامیل
چگونه زنی سالم باشم؟
🔸️براساس سرشماری سال ۸۵، زنان در همه گروه های سنی ۳۴ میلیون نفر، یعنی حدود ۴۸ درصد از جمعیت کشور را به خود اختصاص می دهند.
🔸️قاعده پهن هرم سنی جمعیت در کشورهای جوانی مانند ایران در سال های آینده به گروه های سنی بالاتر، یعنی میانه هرم، تعلق خواهد گرفت و جمعیت زنان میانسال که در حال حاضر جمعیت ۱۸ میلیون نفری را به خود اختصاص می دهد، به سرعت رو به فزونی خواهد گذاشت…
🔸️همه گروه های زنان، از دختران تا زنان میانسال و سالمند، نیازمند حمایت جدی برای ارتقای همه جانبه کیفیت زندگی و سلامت هستند. در خصوص نقش و اهمیت سلامت زنان به ۲ نکته مهم باید اشاره کرد؛ اول، اهمیت نقش زنان در سلامت خانواده و جامعه و دوم، اهمیت سلامت این قشر مهم.
🔸️زنان، چه به عنوان ارایه کننده خدمات بهداشتی و چه به عنوان گیرندگان خدمات، باید در برنامه ریزی ها در نظر گرفته شوند و از وظایف اصلی دولت هاست که این شرایط را فراهم کنند.
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
✅ https://behdokht.ir/209/
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_سلامت
#زنان_میانسال
#سلامت_خانواده
#خدمات_بهداشتی
#هرم_سنی_جمعیت
#ارتقا_کیفیت_زندگی
#چگونه_زنی_سالم_باشیم
#درمان
#سرطان_پستان
#مرضیه_وحید_دستجردی
#مادران
#یائسگی