💢در حاشیه یک استعفا💢
«امیر کبیر یا بازرگان؟!»
🔵تاریخ پر افتخار ایران مردان بزرگی را به خود دید و به آن بالید. از آن جمله؛ میرزا تقی خان #امیرکبیر که مدتهاست به شخصیتی محبوب در میان ایرانیان تبدیل شده است. مقام معظم رهبری در یکی از سخنان خود که در شهر تفرش (زادگاه امیرکبیر) ایراد شده بود به راز بزرگی این شخصیت برجسته اشاره کردهاند:
«از جمله شخصیتهای بزرگ این منطقه میرزا تقی خان امیر کبیر ... است که شجاعانه در مقابل #سلطه_بیگانه که مشکل اساسی کشور در زمان قاجار بود، ایستاد.» (۱۳۷۹/۸/۲۷)
🔵او شخصیتی بود که در مدت کوتاه مسؤولیت خود کارآمدی #تفکر_خودباوری را اثبات نمود و نامش را در تاریخ پرشکوه ملت ایران به نیکی ثبت کرد.
🔳در مقابل تفکر خودباوری؛ #فکر_خودباختگی و #غربزدگی وجود دارد که بیش از صد سال است گریبانگیر ملت و برخی مسؤولین ایرانی است. تفکری که بارها و بارها ناکارآمدیاش برای ما ثابت شده است که در گذشته به نمونهای از آن در #دولت_بازرگان اشاره شد:
https://eitaa.com/bonyadtarikh/37
◀️در گذار تاریخ و عبور از میرزامحمدتقی بزرگ و مهندس بازرگان؛ به امروزمان میرسیم جایی که پس از امضای #برجام با تعابیر مختلف تلاش شد که این قرارداد و امضاکنندگان آن مورد تقدیر قرارگیرند و یکی از تعابیری که در آن زمان رایج بود؛ توصیف وزیر امور خارجه به «امیر کبیر» بود. گذر زمان اما اثبات کرد که این تعبیر از نظر علمی و تاریخی آنچنان هم دقیق نبود و شاید دکتر محمدجواد ظریف از حیث فکری و عملی به شخصیتی همچون بازرگان نزدیکتر باشد. به ویژه اینکه هردو پس از قطع امید از ارتباطگیری مؤثر با آمریکا به یک نقطه مشترک رسیدند:
#استعفا.
🔴وابستگی دولت بازرگان به حدی بود که هر تصمیمی را بدون موافقت و همراهی آمریکا محکوم به شکست میدانست. حجتالاسلام سید حمید روحانی در روایتی تاریخی میگوید:
« در جريانات بعد از پيروزي انقلاب اسلامی، با اين كه #سازشكارها ديدند كه ملت ايران با رهبری امام بدون كوچكترين كمكی توانستند انقلاب را به پيروزی برسانند و نظام ۲۵۰۰ ساله را منقرض كنند و دست استكبار جهانی را از سرنوشت اين كشور كوتاه كنند ولی با اين وجود مهندس بازرگان و ابراهيم يزدی به الجزاير رفتند و در آن جا با مشاور كارتر،رئيس جمهور آمريكا، ديدار كردند، بعد از آن امام به مهندس بازرگان اعتراض كرد كه چرا اين ملاقات را صورت داديد؟ مهندس بازرگان به صراحت اعلام كرد كه ما بدون آمريكا نمیتوانيم اين كشور را اداره كنيم.» (مصاحبه روزنامه رسالت ۹۷/۵/۳۰-پیوند: http://yon.ir/Ez1rD )
🔳و متأسفانه دولت فعلی نیز ادامه دهنده همان راه است و به تعبیر مورخ انقلاب اسلامی حجتالاسلام سید حمید روحانی :
«ما امروز با دولتی مواجهایم که هوادار تسلیم در برابر آمریکا است.» (دانشگاه ولیعصر رفسنجان ۱۳۹۵/۹/۱۶- پیوند:http://yon.ir/Aa7U9 )
❇️در هر صورت امید است که مسؤولین کشوری به سخنان اخیر مقام معظم رهبری توجه نموده؛ وابستگی و خودکمبینی، کسالت و ناامیدی را کنار گذارند و بیش از پیش به وضعیت جامعه و مردم رسیدگی کنند.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💥 خروش دوباره فیضیه💥
❇️ پس از صدور بیانیه راهبردی #گام_دوم توسط مقام معظم رهبری مدظلهالعالی، شخصیتهای برجسته علمی و دینی و نهادهای مختلف آموزش عالی حوزوی و دانشگاهی به پشتیبانی از این بیانیه پرداختند.
◀️در همین راستا زادگاه انقلاب اسلامی؛ #فیضیه_مقدس بار دیگر در عرصه حضور خواهد یافت و پشتیبانی معنوی خود را از این منشور گرانقدر اعلام خواهد کرد.
✅ با ما باشید؛ با متن و حاشیه این مراسم با شکوه
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
امروز صبح مراسمی مهم در میلادگاه انقلاب اسلامی؛ #فیضیه_مقدس انجام شد که بازتابهای مختلفی را پیش از آغاز و بعد از آن برانگیخت؛ مراسمی پرشور با حضور علما و فضلای متعهد و انقلابی.
این مراسم نیز از حاشیههای گفتنی برخوردار بود که بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی آن را به مخاطب فرهیخته ارائه میکند:
https://eitaa.com/bonyadtarikh/127
✅با ما باشید؛ با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
#گزارش_اختصاصی بنیاد تاریخپژوهی از فیضیه:
❇️چند روزی بود که حرفش بود. صحبت از تجمعی بزرگ در حمایت از بیانیه راهبردی مقام معظم رهبری مدظلهالعالی و شکستن #فتنه_بایکوت علیه این بیانیه عمیق و راهگشا و سرانجام زمان فرارسید و تقویم یکشنبه ۱۳۹۷/۱۲/۱۲ را نشان داد.
✳️ #حوزه_انقلابی با وجود تمام اهتمامی که برای تحصیل علم دارد؛ کارهای علمی خود را برای ساعاتی کنار گذاشت تا مثل همیشه همگام با رهبری به پیش رود و موانع اجرای آن منشور را برطرف سازد.
🕙ساعت نزدیک ده را نشان میداد؛ طلاب پرشور در محل اجرای مراسم و پیش روی سن ایستاده بودند؛ برخی منتظر و نشسته و برخی دیگر ایستاده و گرم بحثهای سیاسی و تحلیلهای روز.
یک دقیقه از ده گذشته بود که خطیب نماز جمعه قم جناب آقای سعیدی وارد مراسم شد چند دقیقه بعد هم اعضای محترم شورای عالی؛ آقایان مقتدایی و خاتمی و اعرافی مدیر حوزههای علمیه حفظهمالله.
🔵در میان ورود مسؤولین نهادهای عالی حوزوی؛ روحانی سن و سال دار؛ نورانی و معنوی وارد شد؛ خیلی ساده و بیهیاهو. حجتالاسلام و المسلمین لطفی نیاسر؛ عضو ارشد #تشکل_اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم و پدر شهید مهدی لطفی نیاسر؛ شهید راه مبارزه با اسرائیل.
🔷ساعت حدود ۱۰:۱۰ دقیقه را نشان میداد و صوت روحبخش قرآن کریم در فضای فیضیه پیچیده بود:
« یثبّت الله الذین آمنوا بالقول الثابت فی الحیاة الدنیا و فی الآخرة و یضلّ الله الظالمین »
(خداوند ثابت قدم میگرداند اهل ایمان را به قول ثابت در زندگی دنیا و آخرت و خداوند ظالمین را گمراه میگرداند.)
پس از پایان قرآن کریم مجری مراسم از جمعیت ایستاده خواست تا بنشینند و خواهران هم از دیدن مراسم بهره ببرند.
🔷دعای سلامتی امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف در حال خواندن بود که عضو دیگر شورای عالی جناب آقای غروی حفظهالله وارد مراسم شد. این بیانیه توانسته گروههای مختلف حوزوی با دیدگاههای متفاوت را دور هم جمع کند مگر معدود #گروههای_سکولار_حوزوی که به هیچ سازی با نظام اسلامی همراه نمیشوند و شاید میدانند که این تجمع میتواند شروع جهاد تمدنی حوزه انقلابی باشد و جزء قاعدین هستند و تمایلی به جهاد ندارند.
مجری مراسم بار دیگر پشت میکروفن قرار گرفت و با شعارهای انقلابی مجلس را گرم کرد:
🔶« حوزه با بصیرت آماده جهاد است
جوان با بصیرت سردار انقلاب است.»
و ندای امامت و امت این بار هم از گلوی فیضیه شنیده شد:
🔶«دستورِ سیدعلیِ #امام است
نوبت گام دوم قیام است»
و تکبیری از عمق جان به نشان بزرگی پروردگار و کوچکی مستکبرین و مزدوران معمم و غیرمعمم او.
شعارها داده شد و به خاطر عظمت و جایگاه مراسم اعلام شد که پخش از شبکههای مختلف صدا و سیما در حال انجام است.
◀️مجری مراسم شعارهای شورانگیز را با کلمات مستحکم و علمی بیانیه #گام_دوم درهم آمیخت و پس از شعارهای لازم؛ قسمتهایی از آن را برای مستمعین خواند و در میان آن؛ یاور قدیمی رهبر مدظلهالعالی؛ حضرت آیتالله مصباح حفظهالله وارد مراسم شد و پس از چند ثانیه که جمعیت متوجه حضور ایشان شد؛ شعار یاوران رهبر برای ایشان به صورت خودجوش سر داده شد:
🔶« صل علی محمد یاور رهبر آمد»
🔷و حدود ۱۰:۴۰ دقیقه بود که سخنران محترم کلام خود را آغاز نمود و با محور بیانیه گام دوم سخنان خود را ایراد کرد. نکته جالب ابتدای سخن ایشان قدردانی و تجلیل ویژه از حضرت آیتالله مصباح حفظهالله بود که نام ایشان را برد و جمعیت صلوات فرستاد و آن مقام علمی و اخلاقی و سیاسی را اینگونه توصیف کرد:
«بزرگواری که عمر فقاهتی خود را در محضر مرحوم آیتالله بهجت گذراندهاند و خود بهجت ناشناختهاند.»
در میان صحبتهای مقدماتی نیز جناب آقای نبویان نماینده سابق مجلس به فیضیه اضافه شد و ساده و بیآلایش جلوی یکی از حجرات نشست.
🔴چند وقت پیش سیاستمداری که خود در مقامهای مختلف ریاستی حضور داشت جمهوری اسلامی را متهم به سلب آزادی مردم ایران کرده بود که سخنران محترم در بخشی از بیانات خود به آن واکنش نشان داده؛ صراحتا آن را مردود دانست.
◀️مهمان ویژه بعدی فیضیه؛ پیرمردی بود که با وجود کهولت سن و ویلچرنشینی؛ خشم و غضب استکبار و اذنابش را بارها برانگیخته بود؛ حضرت آیتالله یزدی که در میان طلاب انقلابی حضور یافت تا بار دیگر دلگرمی باشد برای حوزه انقلابی و پشتیبانی برای رهبر در برابر جریانهای سکولار.
🔵ساعت ۱۱:۲۰ دقیقه بود که سخنرانی با ذکر یادی از فقیه پارسا و وفادار؛ حضرت آیتالله مؤمن پایان یافت و خروج ویژه آیتالله مصباح یزدی؛ که در حلقه گرم طلاب از فیضیه خارج شدند و مراسم پایان یافت.
❇️البته این پایان یک مراسم بود و البته آغاز حرکتی محکم و گامی ثابت در راه خودسازی؛ جامعهسازی و تمدنسازی.
« و یثبت الله الذین آمنوا بالقول الثابت فی الحیاة الدنیا و الآخرة »
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔵دیروز؛ گام انقلابی فیضیه بار دیگر برداشته شد.
📸گزارش تصویری بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی را در ادامه ببینید:
https://eitaa.com/bonyadtarikh/132
https://eitaa.com/bonyadtarikh/133
https://eitaa.com/bonyadtarikh/134
با ما باشید با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📂نشست تخصصی بررسی بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری با حضور:
🔵دکتر مظفر نامدار؛ عضو شورای عالی دانشنامه انقلاب اسلامی و سردبیر فصلنامه تخصصی پانزده خرداد
◻️ مکان: قم- ابتدای بلوار جمهوری- دانشگاه معارف اسلامی، سالن امام رضا علیهالسلام
🕦 زمان: سهشنبه ۱۴/اسفند/۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۰ صبح.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆در دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد:
❇️انقلاب اسلامی و اقتضائات آینده
نشست تخصصی بررسی ابعاد ابعاد مختلف #بیانیه_گام_دوّم مقام معظم رهبری با حضور دکتر مظفر نامدار.
گزارش اختصاصی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی از این جلسه را در ادامه بخوانید:
https://eitaa.com/bonyadtarikh/142
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆 #گزارش_اختصاصی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی از نشست تخصصی بررسی ابعاد #گام_دوم :
🔵در تاریخ سه شنبه 14 اسفند 1397 بیانیه #گام_دوم انقلاب اسلامی با حضور دکتر مظفر نامدار، سردبیر فصلنامه تخصصی پانزده خرداد و معاونت پژوهشی بنیاد تاریخ پژوهی، در دانشگاه معارف اسلامی قم مورد بررسی قرار گرفت.
🔹دکتر نامدار در دوبخش به بررسی بیانیه گام دوم پراخت. ایشان در ابتدای این نشست با بیان این نکته که بیاینه گام دوّم در واقع یک منشور و مانیفست بسیار مهم برای انقلاب اسلام است، ویژگیهای یک مانیفست راهبردی را برشمرد:
🔹۱.مانیفستها تفسیرپذیر هستند:
منشورها و مانیفستهایی که منتشر میشوند قابل تفسیر است و باید با استفاده از عناصر خود آن منشور به تفسیر آن پرداخت و برای تفسیر یک مانیفست نباید از اجزای بیرونی استفاده کرد.
🔸۲. منشورها را سرمایه میکنند برای تولید: همانطور که علوم انسانی سرمایه تولید علوم دیگر هستند منشورها نیز مبنای تولید هستند و نباید آنها را خرج کنیم.
🔹۳.منشورها فراهم کننده شرایط تولید هستند: اگر در هنگامی که مشغول تولید هستید نتوانید فرایند بازتولید آرمانهای خود را حاصل کنید، دچار شکست میشوید. منشورها نوشته میشوند تا مبادی تولید را باز تولید کنند.
دکتر مظفر نامدار در ادامه با تبیین اهمیت بازتولید مبادی انقلاب و زدودن ناخالصیها افزود:
🔹چهل سال یک دوره بزرگ تاریخی است اگر باز تولید نداشته باشیم و ناخالصیها را خارج نکنیم و این اندیشه انقلابی را بسط و گسترش ندهیم، توان تولید خود را از دست میدهیم مانند همان اتفاقی که برای کلیسا در دوران رنسانس افتاد و نتوانست توان تولید خود را حفظ کند.
سردبیر فصلنامه 15 خرداد در ادامه با تأکید بر ضرورت اهداف نهفته این بیانیه، بدین نکته تصریح کرد که اکنون در موقعیتی قرار داشتیم که نیاز به صدور چنین منشوری وجود داشت؛ امروز که ۳۰ سال از رحلت امام میگذرد باید ریزشها و رویشهای انقلاب روشن میشد، گذشته انقلاب تثبیت میگشت و ضمن تبیین وضعیت فعلی، راهبردهای آینده انقلاب روشن می شد.
🔹🔹🔹
❇️دکتر مظفر نامدار در بخش دوم این جلسه با اشاره به اهمیت توجه به این بیانیه گفتند: باید بپذیریم که این منشور تنها #منبع_الهامبخش انقلاب اسلامی است و نباید نگاهمان را به غربیها و یا منوّرالفکرها معطوف کنیم. #قواعد_انقلابی_ما تغییر نکرده همان آرمانها و قواعد امام خمینی را حضرت آقا تبیین میکنند؛ در واقع ما بر سر آرمانهای خود پایبند بودیم و این قواعد تغییر نکرده است بلکه این دیگران هستند که باید خود را با قواعد ما همراه کنند.
❇️عضو شورای عالی دانشنامه انقلاب اسلامی، از بیانیه گام دوم به عنوان منبع تداوم انقلابی بودن یاد کرد که همه باید بپذیرند که همیشه باید به این منشور رجوع کنیم. این منشور، باید معیار در خط بودن یا نبودن ما باشد، اگر میخواهیم بگوییم کسی انقلابی است یا از مسیر انقلاب خارج شده، معیار، بیانیه گام دوم است.
◀️دکتر نامدار تأکید کرد که بیاینه گام دوم یک #بسته_کامل است و بندهای آن در نسبت با بندهای دیگر آن معنا پیدا می کند. اولویت بندی در منشور غلط است، مراقب باشید این بلا را بر سر این منشور نیاورند. مراقب باشید که مبادا دیگران مانند گذشته با اولویت بندی کردن منشور و یا حذف برخی بندها و مهم جلوه دادن بخشی و غیر مهم جلوه دادن بندهای دیگر، این منشور مهم را به فراموشی سپارند و یا متنهای دیگر را در مقابل آن قرار دهند.
🔵ایشان در پایان سخنان خود، با تکیه بر اهمیت تبدیل بیانیه گام دوم به سنت انقلاب اسلامی، خطاب به حضار گفت: تمام تلاش خود را بکنید که این منشور را تبدیل به #سنت_انقلاب_اسلامی کنید، #معیار_انقلابپذیری این منشور باشد نه افراد و اشخاص که با آمدن و رفتنشان خللی به انقلابپذیری افراد وارد بشود. انقلاب را با سنتهای آن بشناسانیم و این منشور میتواند سنت انقلاب اسلامی باشد.
🔗پیوند خبر:
http://yon.ir/vi9Qx
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💥 واکنش رئیس بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی نسبت به تردیدافکنیها در خصوص تجمعات انقلابی طلاب
چند روز پیش تجمعی انقلابی در میلادگاه انقلاب؛ فیضیه مقدس شکل گرفت و در آن علما و فضلای حوزه علمیه قم به حمایت از منشور #گام_دوم امام خامنهای مدظلهالعالی پرداختند:
https://eitaa.com/bonyadtarikh/127
در این میان برخی چهره ها و جریانهای خاص حوزوی در همراهی با #سکولارهای_حوزوی یا با این حرکت همراه نشدند و به فتنه بایکوت ادامه دادند یا به ایجاد تردید در اصل #تجمعات_طلاب_انقلابی پرداخته٬ از «لزوم پرهیز از حرکتهای کف خیابان و وجوب پرداختن به کارهای علمی» سخن گفتند.
تاریخنگار انقلاب اسلامی٬ حجتالاسلام و المسلمین سید حمید روحانی با تبیین پشتوانه تاریخی این سنخ سخنان و هشدار در خصوص ظهور پدیده #نوشریعتمداریها٬ به تبیین جایگاه بی بدیل تجمعات طلاب پرداختند و از آن به عنوان کارشکنیهای مرموزانه یاد کردند.
فیلم، صوت و متن این سخنان به زودی در همینجا بارگزاری خواهد شد.
✅با ما باشید با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.