eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.6هزار دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
693 ویدیو
597 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir ارتباط با مدیر کانال و خرید آثار: @nasrollahabadi
مشاهده در ایتا
دانلود
حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥 ⭕️ امام خامنه‌ای مدظله‌العالی: «توجه بکنید؛ از سال‌های آخر دهه‌ی اول انقلاب به بعد، دشمنان انقلاب و جبهه‌ی دشمن با استفاده از کارشناسهای ایرانی یک سیاستی را طراحی کردند - چون غیر کارشناس‌های ایرانی به این نکته توجه پیدا نمیکردند؛ کسانی که طرف مشورت‌شان قرار می‌گرفتند، ایرانی بودند - و آن سیاست این بود که از قم درست کنند. همان طور که انقلاب از قم جوشید، یک هم از قم به وجود بیاورند.»(۱۳۸۹/۸/۴-دیدار با جوانان و دانشجویان قم) 🎥فیلم هشدار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی حجت‌الاسلام سید حمید روحانی؛ در خصوص ظهور و نفوذ در حوزه علمیه قم. ⭕️ چرا برخی چهره‌ها و تشکل‌های حوزوی در کنار آمریکا و غرب از در هراس‌اند؟ ❇️ تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ استاد پاسخ می‌گوید. ✅با ما باشید با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⭕️دیدار با فتنه⭕️ 🔸دیدار اعضای گروهی خاص از نمایندگان با یکی از ؛ روز گذشته در صحن مجلس حواشی را ایجاد کرد. این نمایندگان با وجود درک خساراتی که سران فتنه به ملت زدند و با آن‌که رهبر معظم انقلاب بارها و بارها در خصوص به مسؤولین تذکر داده بود؛ این دیدار را انجام دادند و میزان پایبندی عملی خود را به و مبانی نظام آشکار ساختند. ❓اما شخصی که با او دیدار کردند کیست؟ یکی از رؤسای جمهور سابق که به گفته خود با فشار پدر وارد حوزه علمیه شد و پس از از قم؛ که آن روز میدان مبارزه انقلابیون بود؛ گریخت و به شهری دیگر پناه برد. 🎙بخشی از گفت و گوی تاریخ‌نگار انقلاب حجت‌الاسلام سید حمید روحانی با خبرگزاری فارس درباره رئیس دولت اصلاحات : 🔶اینگونه افراد نه درد انقلاب دارند و نه 🔷[در ابتدای راه] مجمع روحانیون مبارز دو دوسته بودند...و بعضی از آنان نان به نرخ روز خور بودند و آن روز احساس کردند هرکه انقلابی حرف بزند امام بیشتر خوشحال می‌شوند بعد هم که وضع عوض شد احساس کردند که دیگر الان امام نیست که آنها خواسته باشند برای و موقعیت آنگونه شعار بدهند بنابراین سیاست خود را عوض کردند. ◀️به خاطر دارم بعد از اینکه آقای رئیس جمهور شد 180 درجه چرخش در مجمع روحانیون به وجود آمد. ❓روزی با آقای کروبی صحبت می‌کردم که پرسیدم شما که تا دیروز اگر کسی موضوع  مذاکره با آمریکا را مطرح می‌کرد وی را کافر و نجس می‌دانستی و می‌گفتیدسرش را از تنش جدا کنید پس امروز یک دفعه چه شد اینگونه تغییر موضع دادید. ◀️ کروبی گفت که دیگر به این نتیجه رسیده‌ایم که اینگونه شعارها و موضع‌گیری‌ها . در حقیقت همان شیفتگی برای قدرت در جناح این زمینه را فراهم کرد. 🔶خاتمی یک بار هم برای انقلاب سیلی نخورده است. آقای خاتمی...به دنبال چه بود؟ خاتمی انقلابی نبود به گونه‌ای که نه در انقلاب حضور داشت و نه حتی یک بار برای انقلاب سیلی خورد. به یاد دارم زمانی در گذشته دور با وی گفت‌وگویی داشتیم که گفت من سال 1342 بر اثر فشار پدرم به قم آمدم و طلبه شدم و بعد به مدرسه فیضیه حمله شد فرصت کردم و از قم کردم و به اصفهان رفتم و آنجا درس دانشگاهی را ادامه و وارد دانشگاه شدم. خوب ببینید آدمی که بر اثر فشار پدرش لباس روحانیت به تن کرده و یک سیلی برای انقلاب نخوره و در خارج از کشور حضور داشته است طبیعتاً نمی‌تواند انقلابی باشد و انقلابی فکر کند.آقای خاتمی پس از رسیدن به قدرت در دوران اصلاحات همان سیاست تسلیم طلبان را دنبال کردند... اینگونه افراد نه درد انقلاب و نه درد مردم را دارند و نه برای انقلاب سیلی خوردند. 🔵این جمله امام (ره) خیلی جالب است و امروز انسان می‌فهمد که چقدر این جمله زیبا است و آن این که کسانی می‌توانند تا آخر با ما باشند که درد فقر را کشیده باشند [و] آقای خاتمی نمی‌تواند انقلابی فکر کنند. 🔗 پیوند مطالعه: https://b2n.ir/39755 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢الف لام؛ خدمت یا خیانت؟!💢 حدودا یک ماه پیش بود که برگزیدگان کتاب سال جمهوری اسلامی جوایز خود را از رئیس جمهور دریافت کردند و در میان آثار برگزیده اثری در خصوص زندگانی امام خمینی قدس سره جای داشت؛ کتاب « ». کتابی که به گفته نویسنده آن قرار بود شناختی کافی از امام قدس سره به مخاطبی که ایشان را ندیده بدهد امّا بررسی این اثر چیز دیگری را نشان می‌دهد و این کتاب نتوانسته نظر منتقدین متعهد را به خود جلب کند و اشکالات فراوانی به آن وارد شده است. 🔵یکی از منتقدین جدّی این اثر؛ تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی و یار دیرین امام قدس سره؛ حجّت‌الاسلام و المسلمین سید حمید روحانی است. ایشان این کتاب را در قالب مقاله‌ای علمی نقد کرده و پس از بررسی آن بر اساس موازین تاریخ‌نگاری؛ اعلام کرد که این کتاب نه تنها بازگویی صادقانه‌ای از زندگی امام قدس سره نیست بلکه توطئه‌ای جدید در تحریف راه ایشان محسوب می‌شود. نظر به پروژه قطعی و لزوم مقابله جدی با آن, بخش اول از این مقاله را برای مخاطب فرهیخته و هوشمند به اشتراک می‌گذاریم. 📓در این مقاله می‌خوانید: ⬅️مقدمه: معرفی ترفند ارتجاعی‌ها و فراماسونرها در تحریف تاریخ: 1. بی‌اعتبار کردن نهضت‌ها و ناامید کردن ملت‌ها 2. زیر سؤال بردن رهبران و پیش‌تازان 3. آمیختن نادرستی‌ها با راستی‌ها ⬅️رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی پس از ذکر این مقدمه در چند عنوان کلی به نقد کتاب می‌پردازد: 1. تکرار نوشته‌های سابق و نبود بعد پژوهشی 2. پذیرش بی‌چون و چرا و بدون راستی‌آزمایی و اعتباربخشی به منابع ساواک و منابع مخدوش 3. بهره‌برداری از شایعات دور از واقعیت در خصوص امام قدس سره 4. ابهام‌آمیز جلوه دادن برخی رویدادهای تاریخی پیرامون امام قدس سره؛ در اثر ناتوانی در تحلیل یا غرض‌ورزی‌های سیاسی 5. عدم رعایت بی‌طرفی مورد ادعا در استناد به منابع و گزینشی عمل کردن در این زمینه 6. به کار نبردن ملاک‌های خردمندانه در صحت و سقم خاطرات نقل شده 🔵حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی سپس در دو بخش «تحریف‌گری‌ها» و «شبهه‌افکنی و پرونده‌سازی» به نقد این کتاب ادامه می‌دهند و موارد متعدّدی از اشتباهات تاریخی را بازگو و به آن پاسخ می‌دهند؛ اشتباهاتی که مغرضانه بودنش بعید نیست. 🔗پیوند دریافت مقاله«الف لام؛ خدمت یا خیانت»به قلم حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی/فصلنامه 15 خرداد شماره56: https://eitaa.com/bonyadtarikh/154 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
56.pdf
16.24M
فصلنامه 15 خرداد شماره 56/ مقاله «الف لام خدمت یا خیانت» به قلم حجت‌السلام و المسلمین سید حمید روحانی. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆 قابل توجه مخاطبان فرهیخته 📝 متن سخنان مهم حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی در خصوص ظهور پدیده و تردیدافکنی مشکوک آنان نسبت به ؛ هم اکنون در سایت بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی: https://b2n.ir/26664 ◀️پیوند صوت: https://eitaa.com/bonyadtarikh/145 ◀️حاشیه‌نگاری متنی و تصویری تجمع فیضیه در حمایت از بیانیه که با تردیدافکنی برخی شخصیت‌ها و جریانات مشکوک همراه شد : https://eitaa.com/bonyadtarikh/127 https://eitaa.com/bonyadtarikh/131 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴خطر تحجرگرایان «خطر تحجرگرایان و مقدس نمایان احمق در حوزه های علمیه کم نیست . طلاب عزیزلحظه ای از فکر این مارهای خوش خط و خال غفلت نکنند.» (امام خمینی قدس سره) 💢 #نفوذ در حوزه‌های علمیه و #خطر_تحجرگرایان در این نهاد مقدّس همواره مورد توجّه امام خمینی قدس سره بوده است. در شرایط حاضر پس از گذشت چند دهه از رحلت بنیان‌گزار نظام اسلامی؛ هشدارهای مقام معظم رهبری در خصوص #سکولاریسم_حوزوی و پروژه جداسازی حوزه ا ز نظام نشان می‌دهد که این مارهای خوش خط و خال همچنان مشغول تحرکات خود هستند. ❓امّا این جریان را چگونه می‌توان شناخت و ویژگی قشر تحجّرگرا چیست؟ این افراد به دنبال چه هستند و هدف نهایی آنان چیست؟ 🔵تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی حجت الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی پاسخ می‌گوید. به زودی از حساب رسمی بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم. ✅با ما باشید با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵سکولاهای حوزوی را بشناسیم 🔆شاخصه در کلام تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی سید حمید روحانی ◀️مطابق با بیان صریح امام خمینی قدس سره؛ همگان به ویژه طلاب لحظه‌ای از خطر مارهای خوش خط و خال در حوزه علمیه نباید غفلت کنند. اما این دسته را چگونه باید شناخت؟ با کدام شاخصه ها می توان شخصیت ها را شناسایی و معرفی کرد؟! استاد سید حمید روحانی٬ به عنوان تنها کسی که در سال ‌پایانی حیات امام مأمور تدوین تاریخ انقلاب اسلامی شد٬ شاخصه های را برشمرده است. @Bonyadtarikh‌ بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚫️به مناسبت سال‌روز رحلت آیت‌الله کاشانی 🔆از مخالفت آیت الله کاشانی با برقراری رابطه استعماری با انگلستان تا تهمت مهره انگلیسی بودن 🔹با تاملی در تاریخ روشن می گردد که بعضی از علما در راه مقابله با استبداد و استعمار ناملایمات فراوانی را تحمل نموده‌اند. از جمله آنان مرحوم است که ۲۳ اسفند سال‌روز رحلت‌شان است. ⭕️اخیرا عده ای با شبهه‌افکنی سعی کردند برچسب را به ایشان بزنند تا بلکه از این طریق را به چالش بکشانند. با این وجود تاریخ ثابت می‌کند که بزرگترین شاخصه آن عالم مجاهد ایستادگی در برابر زورمداران عالم از جمله انگلستان بود حتی آن وقتی که نهضت ملی شدن نفت به ظاهر شکست خورده بود. 📓در مقاله «آیت‌الله کاشانی و تداوم جنبش ملی شدن صنعت نفت بعد از کودتای ۲۸ مرداد» که در فصلنامه تخصصی ۱۵ خرداد به چاپ رسیده می‌خوانیم: «به دنبال کودتا، دولت انگلستان حل بحران نفت ایران را مشروط به تجدید روابط سیاسی بین دو کشور کرد، که از مهر ماه ۱۳۳۱ قطع شده بود. در روز ۲۹ مهرماه، آنتونی ایدن وزیر امور خارجه انگلستان در نطقی اظهار داشت که انگلستان بار دیگر دست دوستی به سوی ایران دراز می کند و برای تجدید مناسبات سیاسی، همه نوع آمادگی دارد.در ۳۰ مهر،چرچیل، نخست وزیر انگلستان، اظهاراتی مشابه در مجلس عوام آورد.(سیاست و کودتا در خاورمیانه،ج۲،ص۴۳) بعد از آنکه تمایلات داخلی هم ابراز شد آیت الله کاشانی در اعلامیه ای ضمن بر شمردن ویژگی های جنبش ملی شدن صنعت نفت اعلام کرد که جنبش مردم ایران، به رغم میل استعمارگران پایدار بوده و در آینده هم خاموش نخواهد شد؛کاشانی همچنین با اعلام موضعی قاطعانه پایان حل مشکل نفت را به هر طریقی که با "قانون ملی شدن صنعت نفت و قانون ۹ ماده اجرایی آن "منافات باشد، مردود دانست و گفت: ..استعمارگران باید بدانند که تا جان در بدن داشته و تا خون در عروقم جریان دارد محال است بگذارم ..بساط سابق را در ایران تجدید نمایند..(مکتوبات، سخنرانی ها، پیام های آیت الله کاشانی ج۴ ص۷۲) » ◀️فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، دوره سوم،شماره۳۲،تابستان ۹۱، مقاله «آیت‌الله کاشانی و تداوم جنبش ملی شدن صنعت نفت بعد از کودتای ۲۸ مرداد به قلم وحید کارگر جهرمی. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥الف لام؛ خدمت یا خیانت؟! پیش از این در خصوص کتابی صحبت کردیم که بر خلاف اهدافی که نویسنده آن بیان می‌دارد؛ نتوانسته روایت‌گر صادقی از زندگانی روشن و پرافتخار امام خمینی قدس سره الشریف باشد. تاریخ‌نگار انقلاب حجت‌الاسلام و المسلمین سید حمید روحانی؛ به عنوان تنها فردی که از امام قدس سره به صورت مستقیم مأمور تدوین تاریخ انقلاب اسلامی شد؛ در مقاله‌ای علمی این کتاب را به بوته نقد گذاشت که در مطالب گذشته به آن پرداختیم: https://eitaa.com/bonyadtarikh/153 در این قطعه‌فیلم نیز نقدی را از ایشان بر این کتاب و تعریضی کوتاه بر آثار تحریف‌آمیز #عمادالدین_باقی می‌بینید. ✅با ما باشید با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⭕️پس از احمد⭕️ ⚫️۲۵ اسفند سال‌روز رحلت فرزند و یار هم‌راه امام قدس سره؛ حجت‌الاسلام و المسلمین است. رحلتی در سنی نه چندان زیاد که قلب دوست‌داران امام را به رنج آورد. 📂به همین مناسبت پرونده‌ای می‌گشاییم برای شناخت هرچه بیش‌تر سیره و شخصیت ایشان و پاسخ به این سؤال که آیا مسیر او در صیانت از در بیت ایشان دنبال شد؟ سید احمد خمینی چه ویژگی‌هایی داشت و پس از او چه شد؟ برای پاسخ به این سؤال از بیانات حجت‌الاسلام سیدحمید روحانی استفاده می‌کنیم. ◀️و اما ویژگی‌های شخصیتی سید احمد خمینی: 🔷۱. شناخت جریان‌ها و شخصیت‌های نفوذی اولین ویژگی آن مرحوم؛ شناخت دقیق بود. شناختی هم‌راه با دقت و فراست هم‌چون پدر و برادر شهیدش. 🔹«درواقع می‌توانم بگویم که شناخت احمدآقا شبیه شناخت حضرت امام به حاج‌آقا مصطفی خمینی بود و ویژگی‌های مشترک آن‌ها نیز همین دشمن‌شناسی بود.  زمانی حاج‌آقا مصطفی نسبت به شریعتی اعلام‌خطر کرد که هنوز خیلی‌ها نسبت به او اعتقاد داشتند و کاملاً مسائل برملا نشده بود، احمدآقا نیز همین ویژگی‌ها را داشت و انسانی بسیار آگاه بود.» 🔷۲. مقابله با جریانات نفوذی جریان‌شناسی دقیق آن مرحوم در مرحله نظری باقی نمی‌ماند بلکه ایشان در مقابل این جریانات ایستادگی ستودنی داشتند. 🔹«ویژگی برجسته سیداحمدآقا خمینی این بود که دست رد به سینه تمام کسانی که به ایشان مراجعه می‌کردند نمی‌زد و با همه صحبت می‌کرد اما اجازه نمی‌داد که اندیشه و وسوسه آن‌ها در ایشان تأثیری بگذارد یا به نحوی در بیت امام تأثیرگذار باشند... [روش]حاج احمد آقا بسیار جالب بود به‌گونه‌ای حرف افراد را گوش می‌کرد که فکر می‌کردند روی ایشان تأثیر گذاشته‌اند اما او کار خودش را انجام‌ می‌داد و خیلی‌ها از این رفتار سیداحمد آقا عصبانی می‌شدند. » 🔷۳. شناخت خط امام بدیهی است که شناخت دشمن و مرزبندی با آنان بدون شناخت خط امام ممکن نیست و رحلت ایشان سبب شد که پس از سید احمد از این ناحیه رنج ببرد و جولان‌گاه نفوذی‌ها از بیت منتظری و جریان‌های مشابه گردد. 🔹«فرزند حاج احمدآقا یا دیگران در زمان امام کودک بودند و نوه‌های امام آن زمان در کوچه بازی می‌کردند و در حدی نبودند که خط امام را شناخته باشند؛ بنابراین پس از فوت ایشان افراد شیادی که مار خورده و افعی شده بودند توانستند اطرافیان ایشان را تحت تأثیر قرار دهند.» 🔴نتیجه این خلأ فکری و مکتبی میراث‌داران از خط اصیل امام شد و نمودهای مختلفی از انحراف علمی و عملی در آن بیت عیان شد و در نهایت « متأسفانه میراث‌داران حضرت امام از مکتب‌داری به مقبره‌داری رسیده‌اند، در آنجا به‌طورکلی ناشناخته مانده و موسسه تنظیم و نشر آثار امام برای عده‌ای تبدیل به نان‌دانی شده است. » نمونه‌ای از این انحراف عملی را می‌توان در مقبره پر از تجملی دید که توسط منتسبین به و ملت برای ایشان ساخته شده است. این در حالی است که « امام حتی اجازه گچ‌کاری و رنگ کردن جماران را هم ندادند اما بعد از رحلت ایشان این‌همه اسراف‌کاری در مقبره امام دردناک و مایه تأسف است و این‌گونه رفتارها خط امام را زیر سؤال می‌برد. » 🔗 پیوند مطلب: https://b2n.ir/73349 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆بنیاد تاریخ‌پژوهی برای نخستین بار منتشر کرد: اظهار نظر مرحوم آیت‌الله مؤمن در خصوص #وظایف_سیاسی_علما: https://eitaa.com/bonyadtarikh/115 💥 امیر کبیر یا بازرگان؟! واکنش صفحه رسمی بنیاد تاریخ‌پژوهی نسبت به #استعفای_ظریف https://eitaa.com/bonyadtarikh/123 ⭕️ هشدار رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی نسبت به ظهور #نوشریعتمداری‌ها در حوزه علمیه قم: https://eitaa.com/bonyadtarikh/145 🔆 تبیین شاخصه #روحانیون_سکولار توسط تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی حجت‌الاسلام و المسلمین سید حمید روحانی: https://eitaa.com/bonyadtarikh/163 ✅با ما باشید با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.