📷 پوستر سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب رونمایی شد
🔹 پوستر سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب با شعار «آینده خواندنیست» رونمایی شد.
🔸سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به دو شکل فیزیکی و مجازی از ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.
🔹بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی طبق روال هر سال با جدیدترین آثار خود در حوزه تاریخ انقلاب اسلامی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور خواهد داشت.
🔸برای اطلاع از آخرین اخبار بنیاد تاریخپژوهی و آشنایی با جدیدترین آثار، رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی را با نشانی: Bonyadtarikh@ در شبکههای اجتماعی: ایتا، روبیکا، آپارات، سروش، بله، تلگرام و یوتیوب دنبال کنید.
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🗞فهرست گزیده منتشر شده از کتاب «عمار انقلاب» در روزنامه کیهان
بخش اول
بخش دوم
بخش سوم
بخش چهارم
بخش پنچم
بخش ششم
بخش هفتم
بخش هشتم
بخش نهم
بخش دهم
بخش یازدهم
بخش دوازدهم
بخش سیزدهم
بخش چهاردهم
بخش پانزدهم
بخش شانزدهم
بخش هفدهم
بخش هجدهم
بخش نوزدهم
بخش بیستم
بخش بیست و یکم
بخش بیست و دوم
بخش بیست و سوم
بخش بیست و چهارم
#عمار_انقلاب
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
1402.2.9.pdf
1.96M
فراگیری علوم جدید در مدرسه دین و دانش
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش بیست و چهارم
🔹دبیرستان «دین و دانش» به پیشنهاد #آیتالله_شهیدبهشتی و توسط #آیتالله_حاج_آقا_مرتضی_حائری، فرزند ارشد آیت الله العظمی حاج #شیخ_عبدالکریم_حائری (بنیانگذار حوزه علمیه قم) تأسیس گردید. اداره و سرپرستی این مدرسه به #آیتالله_بهشتی محوّل شده بود. دیری نپایید که دبیرستان دین و دانش در شهر مذهبی قم درخشید.
🔸بعد از مدتی #آیتالله_بهشتی چند کلاس شبانه در همان دبیرستان برای طلاب حوزه دایر کرد تا دبیران دبیرستان، قسمتی از دروس جدید را به طلاب حوزه که با علوم جدید آشنایی کمتری داشتند، بیاموزند. شهید بهشتی خود «تاریخ علم» را تدریس میکرد...
🔹آیتالله مصباح یزدی همفکری خود با شهید بهشتی پیرامون تشکیل کلاسهای ویژه طلاب را اینچنین روایت میکند:
«با مرحوم آقای دکتر بهشتی که آن وقت در قم مدیر دبیرستانی به نام دبیرستان دین و دانش بودند، صحبت کردیم و قرار شد به همراه چند نفر دیگر از دوستان که همین احساس را داشتند، در دبیرستان کلاسی تشکیل شود که بعد از تعطیل شدن برنامه روزانه، عدهای از طلاب و فضلای حوزه در آن کلاس شرکت کنند و برنامهای مشتمل بر زبان خارجه و مقداری معلومات دبیرستانی و دانشگاهی و رشتههای مختلف فیزیک و شیمی و فلسفه علم و متدلوژی و جامعهشناسی و مسائلی از این قبیل مطرح شود.»...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،9اردیبهشت1402، صفحه 6.
متن کامل
بخشهای پیشین
#عمار_انقلاب
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
1402.2.11.pdf
1.74M
جامعیتِ مورد تأکید علامه مصباح(ره)
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش بیست و پنجم
آیتالله مصباح نه تنها خودشان از برنامه تحصیلی مدرسه دین و دانش برای کسب علوم جدید استفاده کردند بلکه دختر خودشان را نیز برای تحصیلات در شاخه دخترانه این مدرسه با نام «مدرسه دختران نمونه»1 که توسط آیتالله حائری تهرانی تأسیس و مدیریت میشد فرستادند.
دختر آیتالله حائری درباره مدرسه دختران نمونه میگوید: «... مثلاً مدرسه نمونه که در قم مرحوم پدرم باز کردند، برای خواهرها [است]، دختر آقای مصباح یزدی، دختر آقای خزعلی، همه اینها در قم شاگردهای مدرسه نمونه هستند...»...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،11اردیبهشت1402، صفحه 6.
متن کامل
بخشهای پیشین
#عمار_انقلاب
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
1402.2.13.pdf
1.27M
آغاز مبارزات سیاسی آیتالله مصباح
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش بیست و ششم
گرچه مبارزات فکری- فرهنگی و کادرسازی، اولویت اصلی حیات پر برکت آیتالله مصباح بود، و چنین رویکردی، عملاً حضور کمرنگ در برخی میدانهای مبارزات سیاسی را اقتضا میکرد اما در بُرهههای مختلف از مبارزات انقلاب اسلامی، مشارکت ایشان در مبارزات به چشم میخورد.
مرور آن مستندات فراوان میتواند ضمن آشکار ساختن حقیقت، پاسخی باشد به بعضی فضاسازیها و ادعاهای دروغین که نوعاً به قصد ترور شخصیتی مرحوم آیت الله مصباح صورت گرفته است...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،13اردیبهشت1402، صفحه 6.
متن کامل
بخشهای پیشین
#عمار_انقلاب
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
3721_55224.pdf
511.8K
«نهضت امام خمینی، دفتر پنجم» به بازار کتاب آمد
گزارش روزنامه جوان از انتشار آخرین دفتر از کتاب «نهضت امام خمینی
آیینه مکانت علمی و عملی فرزند نامدار امام
🔹حدود ۱۱ سال پیش بود که مورخ خبیر انقلاب اسلامی حجتالاسلام والمسلمین سیدحمید روحانی، جلد چهارم از مجموعه ارزشمند نهضت امام خمینی (قدس سره الشریف) را منتشر کرد و از آن زمان تاکنون با صرف بیش از ۱۰ سال کار علمی و پژوهشی جامع، پنجمین جلد از این مجموعه گرانسنگ را به تاریخ دوستان و پژوهشگران انقلاب اسلامی ارزانی داشت. جلد پنجم نهضت امام خمینی، به تکنگاری نو و ارائه اسنادی منحصر به فرد از شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی پرداخته و توانسته است پیدا و پنهان زندگی شخصی، علمی، حوزوی و سیاسی ایشان را به تصویر بکشد و زندگی مردی که علم، عمل، بصیرت و شهادت را با هم درآمیخته بود، تبیین کند. از ویژگیهای منحصر به فرد این کتاب، ارائه اسنادی جدید از زندگی علامه شهید سیدمصطفی خمینی است که ابعاد جدیدی از شخصیت جامع الاطراف ایشان را آشکار میسازد...
متن کامل
روزنامه جوان، 13اردیبهشت1402
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
مقام معظم رهبری :
وقتی که جناب حمزه میجنگید، یک علامتی با خودش داشت؛ در لباسش و هیئتش یک علامتی داشت ــ ظاهراً در #جنگ_بدر است ــ یکی از آن اسرا میگوید صاحب آن علامت چه کسی بود؟ گفتند حمزةبنعبدالمطّلب بود؛ گفت هر چه به سر ما آمد به وسیله او آمد؛ او بود که در بدر پدر لشکر کفّار را درآورد! یعنی یک چنین شخصیّتی بود؛ با این وضعیّت، این بزرگوار ناشناخته است، اسمش مطرح نیست، شرح حالش مطرح نیست، خصوصیّاتش مطرح نیست، ایشان واقعاً غریب است.( ١۴۰۰.١١.۵)
🔹«شخصیت جناب #عبدالعظیم برای اغلب مردم ناشناخته است، ایشان هم یک شخصیت علمی بود، هم یک شخصیت جهادی بوده و هم ابتکاراتی داشته است...
🔸ایشان به دلیل شخصیت جهادیشان با حال اختفا و فرار، به ری آمده بودند. شیخ #نجاشی میگوید: «هاربا من السلطان». ایشان از دست #خلیفه_عباسی از عراق و حجاز گریخت و به ری آمد. چون #ری مرکز و محل تجمع شیعیان بود، ایشان اینجا را مأمن خوبی برای خودشان یافتند. شیعه و محدّث زیاد بودهاند -هم در #مدینه، هم در #عراق- اما همهی اینها مجبور نبودهاند از دست خلیفه بگریزند، این #مبارز بودن ایشان را نشان میدهد. (۱۳۸۲/۰۳/۰۵)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
شرایط نمایندگان مجلس شورای اسلامی از نگاه امام خمینی
🔻 #صحیفهخوانی | 17اردیبهشت
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹روز جمعه نوزده اردیبهشت، روزی است که ملت شریف مسلمان که به #جمهوری_اسلامی رای مثبت دادهاند، برای تعیین کاندیداهای معتقد به اسلام و احکام خداوند متعال و معتقد به جمهوری اسلامی به پای صندوقهای رای میروند. روز جمعه روزی است که اسلام و ملت مسلمان یا به آمال الهی خود میرسند و یا با اخلالگران و معتقدان به مکتبهای ضد اسلامی در مجلس اسلامی مواجه میشوند و اسلام و قرآن را در معرض خطر قرار میدهند.
🔸باید ملت شریف ایران بدانند که اسلام، عزیزتر از آن است که برای هواهای نفسانی و جلب توجه گروهها یا اشخاصی پشت به آن نموده و مقاصد فانی خود را بر مقاصد عالی و باقی حق تعالی مقدّم دارند.
🔹در این دوره که اولین مجلس اسلامی است و سرنوشت مجالس دورههای بعد هم امروز باید تعیین شود، هر خشت کجی که در این مجلس به دست کسانی که اسلام را نمیخواهند پیاده شود و یا از روی جهالت با مسائل برخورد میکنند گذاشته شود، سنتی میشود برای همیشه؛ و کسی که سنت کجی را بنا گذارد، تمام گناهانی که به واسطه آن ارتکاب شود به عهده اوست. ملت عزیز در این روز امتحان الهی باید توجه به اموری داشته باشد:
🔸1- کسانی را انتخاب کنند که صد در صد مسلمان و معتقد به احکام اسلام و متعهد به اجرای احکام اسلام و مخالف با مکتبهای انحرافی و معتقد به جمهوری اسلامی باشند.
🔹2- شناخت این اشخاص یا با آشنایی به اعمال و رفتار آنان از زمان رژیم طاغوت تاکنون است و یا به معرفی روحانیون متعهد در شهرستانها یا اشخاص متدین موجه که گرایش به چپ و راست یا دستهای نداشته باشند.
🔸3- باید به اشخاصی که احتمال انحراف در آنان میرود رای ندهند- چه احتمال انحراف عقیدتی، اعمالی و یا اخلاقی- که به چنین اشخاص اعتماد نمیشود کرد و رای به آنان موجب مسئولیت خواهد بود.
🔹4- تحت تأثیر تبلیغات واقع نشوند و خودشان با موازین اسلامی، اشخاص صحیح را انتخاب کنند.
🔸5- ممکن است بعضی شیاطین، مطالبی را بین مردم ناآگاه پخش کنند و آنان را در رای دادن یا رای به اشخاص صحیح دادن منحرف کنند. یک آنکه گفته شود کسانی که در مرحله اول رای دادند نباید در این مرحله رای دهند، در صورتی که این مرحله با مرحله اول فرقی ندارد و مقتضی است همه ملت در رای دادن شرکت کنند. دوم آنکه گفته شود خوب است به همه گروهها چه چپی و چه انحرافی رای دهید که مجلس شورا جامع همه گروهها باشد. این یک مطلب غلطی است که منحرفین درست کردهاند تا در مجلس با خدعه شرکت کنند، و ملت به این مطالب انحرافی گوش فرا ندهد و به اشخاص با شرایط فوق رای دهد.
🔹6- امید است ملت مسلمان ایران در این امر حیاتی که سرنوشت جامعه به آن مرتبط است شرکت کنند و روز جمعه همه قشرها زن و مرد بپاخیزند و به سوی صندوقها بروند و رای خود را بدهند.
🔸7- در این روز افرادی فرصت طلب در حوالی صندوقها جمع میشوند و به مردم پیشنهاد افرادی خاص را میکنند؛ به حرفهای آنان گوش ندهید و آرای خود را به اشخاص صحیح بدهید.
🔹8- اشخاص بیسواد قبلًا با مشورت اشخاص مطمئن متدین، کاندیداهای خود را که در تهران دوازده نفر و در شهرستانها به تعدادی که لازم است میباشد، به وسیله شخص متدینی بنویسند و باز به شخص دیگری که مطمئن است بدهند بخواند و خودشان با دست خودشان رای خود را به صندوق بیندازند و اختیار نوشتن رای یا به صندوق انداختن را به هیچکس ندهند.
🔸من از خدای تعالی توفیق و تایید همگان را خواهانم و سعادت و عظمت اسلام و مسلمین را امیدوارم. و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
روح الله الموسوی الخمینی (17اردیبهشت1359، صحیفه امام، ج12، صص279-277)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e
بیسابقه بودن نهادهای برخاسته از انقلاب اسلامی
🔻 #صحیفهخوانی | 18اردیبهشت
🔹...بعد از انقلاب یک گروههایی پیدا شدند و یک جمعیتهایی که نظیر اینها در تاریخ گمان ندارم سابقه داشته باشد. همین گروه امداد و #کمیته_امداد، من نشنیدهام که در یک کشوری یک همچو کمیتهای باشد که همّتشان صرف رسیدگی به فقرا و مستمندان و دهقانانی که در دور افتاده شهرها قرار گرفتهاند و محرومان جامعه و همین طور نهادهای دیگر از قبیل #پاسدار، #کمیته و امثال اینها، #بسیج، اینها یک نوآوردهایی است که به برکت اسلام و تعهد ملت ما به اسلام پیدا شده است و بی سابقه است.
🔸بی سابقه است که به مجرد اینکه انقلاب میشود یک عدهای به نام پاسدار، یک عدهای به نام کمیته، یک عدهای به نام بسیج برای امنیت داخلی و مرزها از خود مردم جوشش کنند؛ و بی سابقه است که در یک کشوری خود مردم و خود علما و مومنین یک کمیتهای به اسم کمیتهای برای امداد داشته باشند که همّشان این باشد که فقرا و مستمندان را در سراسر کشور رسیدگی کنند و امداد کنند. اینها برکات اسلام است...(18اردیبهشت1362، صحیفه امام، ج17، ص424)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e
📷اطلاع نگاشت: سرفصلهای جدیدترین اثر مورخ خبیر انقلاب اسلامی
#ویژه_نمایشگاه
📚نهضت امام خمینی جلد پنجم
🔹فصل اول: زندگی و زمانه مصطفی
🔸فصل دوم: در میدان مبارزه
🔹فصل سوم: مجاهدت های فکری و علمی
🔸فصل چهارم: تاوان بصیرت
🔹فصل پنجم: مکتوبات
🔸فصل ششم: پیرامون شهادت مصطفی خمینی
🔹فصل هفتم: شهادت مصطفی و بازتاب های آن
🔸فصل هشتم: شهادت مصطفی و پیامدهای آن
#نهضت_امام_خمینی
🏢غرفه بنیاد در سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران: شبستان اصلی مصلی، راهرو 22، غرفه شماره8
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
گزارش خبرگزاری صدا و سیما در خصوص انتشار دفتر پنجم از کتاب نهضت امام خمینی
#ویژه_نمایشگاه
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما، کتاب نهضت امام خمینی (دفتر پنجم) به قلم حجتالاسلام و المسلمین #سیدحمید_روحانی منتشر شد. این کتاب از شهادت سید مصطفی خمینی فرزند امام خمینی (ره) در سال ۵۶ شروع میشود و به اتفاقاتی که این شهادت برای مردم ایران و تاریخ انقلاب داشت میپردازد...
متن کامل گزارش
#نهضت_امام_خمینی
🏢غرفه بنیاد در سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران: شبستان اصلی مصلی، راهرو 22، غرفه شماره8
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
جلد پنجم کتاب نهضت امام خمینی اثری فاخر برای تمام فصلها
#ویژه_نمایشگاه
معرفی دفتر پنجم کتاب نهضت امام خمینی در گفت و گو با غلامرضا خارکوهی
🔹 پس از سال ها انتظار اخیراَ جلد پنجم کتاب معروف نهضت امام خمینی به قلم مورخ اندیشمند دکتر سید حمید روحانی به چاپ رسید و در دسترس عموم قرار گرفت.
🔸غلامرضا خارکوهی که از دوستان قدیمی دکتر سید حمید روحانی می باشد در این خصوص گفت:
🔹پیش از این چهار جلد از کتاب نهضت امام خمینی منتشر شده بود که اولین جلد در سال 56 در دوران مبارزه علیه رژیم پهلوی در خارج از کشور به چاپ رسید و تا کنون به چاپ بیستم رسیده و در بازبینیهای بعدی حجم صفحات آن به حدود 1700 صفحه با فونت ریز افزایش یافته است.
🔸خارکوهی با اشاره به سوابق مبارزانی و مشاهدات و مطالعات میدانی حاج سید حمید روحانی گفت:
🔹اهمیت این مجموعه علاوه بر مستند و معتبر بودن آن، حضور فعال نویسنده در صحنه های مختلف مبارزه از سال 41 تا 57 و همراهی او با امام خمینی از قم تا نجف اشرف و نوفل لوشاتوی فرانسه و افتخار شاگردی امام و عضویت وی در دفتر معظم له در شهر نجف می باشد.
🔸این تاریخ نگار اضافه کرد:
🔹 این مجموعه و نویسنده آن همواره مورد توجه حضرت امام خمینی بوده ، بطوری که در دی ماه سال 67 امام طی نامه ای خطاب به حجت الاسلام سید حمید روحانی ضمن تقدیر از تلاش های وی ، از او خواست که با دقت تاریخ انقلاب اسلامی را به نگارش در آورد.
🔸وی گفت:
🔹هر یک از مجلدات این کتاب به مقطعی از تاریخ معاصر ایران و تعدادی از موضوعات مهم تاریخی اختصاص دارد. با این وجود تحلیل های این مجموعه تا اواسط سال 56 رسیده و به سال 57 هنوز ورود نکرده است. لذا جلد پنجم این اثر ویژه زندگی و مبارزات و جریان شهادت شهید آیت الله سید مصطفی خمینی فرزند بزرگ امام خمینی می باشد. سید مصطفی بعد از امام دومین شخصیت سیاسی و مخالف برجسته رژیم پهلوی بود که در اول آبان سال 56 در شهر نجف اشرف توسط عوامل رژیم به شهادت رسید و شهادتش نه تنها موجب توقف روند مبارزات نشد، بلکه موج تازه ای در خیزش مردم علیه رژیم شاه ایجاد کرد که حاصل آن پیروزی 22 بهمن بود.
🔸خارکوهی با اشاره به اینکه پس از سال ها انتظار اخیراَ جلد پنجم کتاب معروف "نهضت امام خمینی" به قلم مورخ اندیشمند دکتر سید حمید روحانی به چاپ رسیده و در دسترس عموم قرار گرفته، گفت:
🔹حجم جلد پنجم کتاب نهضت امام خمینی 816 صفحه است و اخیراً در شمارگان 1000 نسخه و در قطع وزیری توسط بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی، با جلد سخت- گالینگور- و کاغذ سبک به شکلی زیبا و وزین منتشر شده است.
🔸وی افزود:
🔹این کتاب در 8 فصل تدوین شده و مولف در هر فصل موضوعی خاص از ابعاد شخصیت سید مصطفی خمینی را به صورت مستند تشریح و تحلیل نموده است. عناوین فصلها عبارتند از: زندگی و زمانه مصطفی، در میدان مبارزه، مجاهدتهای فکری و علمی، تاوان بصیرت، مکتوبات، پیرامون شهادت مصطفی، شهادت مصطفی و بازتابهای آن، شهادت مصطفی و پیامدهای آن. علاوه بر این بیش از 200 قطعه سند و 82 قطعه عکس نیز به انتهای این کتاب ضمیمه شده که بر غنای علمی و اسنادی آن افزوده است.
🔸این تاریخنگار با اشاره به اینکه اولین بار است کتابی به این حجم و گسترده در باره شخصیت سید مصطفی نوشته می شود، گفت:
🔹علاوه بر عظمت علمی و مستند بودن این کتاب، آنچه بر مزیت آن میافزاید، دوستی و همراهی دیرینه نویسنده کتاب با آیت الله سید مصطفی خمینی است که صحت و دقت مندرجات کتاب را دو چندان میکند، و این افتخار نصیب هر نویسنده ای نشده و نمی شود. زیرا وی سالیان متمادی در قم و نجف با سید مصطفی آشنا بوده و مراودات دوستانه داشته است.
متن گفت و گو در پایگاه خبری-تحلیلی گلستان ما
#نهضت_امام_خمینی
🏢غرفه بنیاد در سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران: شبستان اصلی مصلی، راهرو 22، غرفه شماره8
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db