eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.9هزار دنبال‌کننده
2.5هزار عکس
948 ویدیو
639 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir
مشاهده در ایتا
دانلود
🔻 دولت بیگانه‌زده ملت ایران را تحقیر کرد ✒ یادداشت رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در اعتراض به تحقیر ملت ایران توسط دولت 🔸 دوم مهر خبری منتشر شد مبنی بر این‌که ، انگلیس و آلمان ایران را مسؤول حمله به آرامکو معرفی کردند که البته توسط دولت تکذیب شد. 🔹 هرچند حمله به رژیم متجاوز سعودی عملی ناپسند نیست اما مسؤول این اتفاق توسط جمهوری اسلامی ایران رقم نخورد و این اعلامیه از نظر حقوقی اتهام‌زنی محسوب می‌شود که می‌بایست با برخوردی جدی از جانب دولت همراه می‌شد اما نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه در همین ایام حسن روحانی با مکرون و جانسون به قهقهه‌زنی مشغول شد؛ انگار نه انگار که علیه وجهه ملی‌مان اقدامی شده است. 🔸 اما جبهه انقلاب که مدافع همیشگی عزت و اعتبار ملی ایران بوده است ساکت ننشست و علیه این تحرکات واکنش نشان داد. در همین راستا رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی طی یادداشت ویژه‌ای به انتقاد از این اتهام و عمل‌کرد بسیار ضعیف دولت پرداخت که متن آن را در ادامه می‌خوانیم. 🔹 در بخشی از این پیام آمده است: « دولتهای جنایت پیشه فرانسه و انگلستان و آلمان که به راستی از دزدان دریایی قرون وسطی به یادگار مانده‌¬اند طی اعلامیه رسمی ایران را به حمله به آرامکو و آتش زدن تأسیسات نفتی عربستان متهم کردند. در چنین مواردی طبق اصول دیپلماسی دولتی که مورد اتهام قرار گرفته است در گام نخست سفیر این کشورهایی را که چنین نسبت‌های ناروایی داده اند به وزارت امورخارجه فرا می‌خواند و مراتب اعتراض شدید خود را اعلام می‌‌کند و اگر در این شرایط با مقامات آن کشورها قرار دیداری دارد، بی‌درنگ آن برنامه را لغو می‌‌کند و اقتدار کشور و ملت خود را پاس می‌‌دارد. لیکن رئیس‌‌جمهور بیگانه زده ایران که اسیر استکبار جهانی و خودباخته غرب و زورمداران غربی است، بی‌‌تفاوت در برابر آن نسبت ناروایی که سه دولت وحشی اروپا به ایران روا داشتند، به محض ورود به نیویورک با سران آن سه کشور به گفتگو نشست و بار دیگر ذلت‌پذیری، وادادگی و بی‌غیرتی خود را به نمایش گذاشت...» پیوند مطلب: https://b2n.ir/28611 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳ روزگار قائم‌مقامی در مشهد مقدس ❇قابل توجه مخاطبان محترم؛ کتاب روزگار قائم‌مقامی در شهر عرضه شد. زائران و مجاوران می‌توانند جهت تهیه این کتاب به نشان زیر مراجعه کنند: خیابان آیت الله شیرازی, بین شیرازی۱۸و۲۰, پاساژ گنجینه فرهنگ، کتاب‌تریا ستاره‌ها. سایر مراکز فروش: ◀راه‌های تهیه کتاب: 🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6. 📞تلفن: 22579192_021 🏢نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49. 📞تلفن: 32904231-025 📞تلفن: 22579192_021 🏢نشانی سوم: قم، چهار راه شهدا به سمت درمانگاه قرآن و عترت، روبروی مدرسه حجتیه، کتابفروشی مطبوعات کیهان. 💻 خرید اینترنتی: 🔹🔸 https://b2n.ir/30372 روزگار قائم‌مقامی؛ اثری جامع و مستند پیرامون فراز و نشیب سیاسی آقای حسینعلی منتظری. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴 مجاهدین خلق و پایان نفاق استراژیک 🔹 یکی از حوادث عبرت انگیز تاریخ انقلاب تغییر ایدئولوژی سازمان بود. آنها در ابتدا خود را قاریان قرآن و شارحان نهج البلاغه جا می زدند اما با گذشت زمانی کوتاه تغییر ایدئولوژی دادند و بودنشان را عیان کردند. ⁉ علت این تغییر چه بود؟ توهم از مبانی مارکسیستی و بند و بست با عوامل خارجی که باعث شده بود عناصر اصلی سازمان گمان کنند پایه های گروهشان با روابط خارجی مستحکم و استوار است و هیچ چیز نمی تواند آن ها را حذف کند.(ر.ک: نهضت امام خمینی ج 3ص 611) ◀ امروز نیز هستند که از طرفی با رأی مردم (که در حقیقت رای به و قانون اساسی است) بر سر کار آمده‌اند و با کشورهای بیگانه زد و بند دارند و از طرف دیگر در بیوت مراجع عظام تقلید رفت و آمد دارند و خود را مؤمن و متقی جلوه می دهند. تاریخ نشان داده اینان کسانی هستند که اگر مراجع عظام تقلید فتوایی بر خلاف میل‌شان بدهند به آن بی اعتنایی می کنند و نظر دین را پایمال می‌کنند. ❇ تاریخ؛ بار دیگر آنها را رسوا خواهد کرد و نشان خواهد داد یا به عبارت بهتر دوام چندانی نخواهد داشت. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢 باز خوانی نقش در بازتاب فاجعه 17 خرداد در مشهد 🔴 در آستانه سالگرد شهادت شهید هاشمی نژاد 🔸حماسی ترین و طوفانی ترین خیزش و خروش ملت ایران در نفی نظام پادشاهی در خرداد ۱۳۵۴ در روی داد. در این قیام خونین که در تاریخ نگاری دوران معاصر به کلی فراموش شد، طلاب و روحانیون با شعارهایی انقلابی و بنیان افکن از جمله مرگ بر شاه قاتل، مرگ بر شاه مزدور، از پهلوی بیزاریم و...به تظاهرات دست زدند و رژیم شاه را به چالش کشیدند. 🔹در پی بازتاب فاجعه 17خرداد فیضیه در مشهد و آگاهی علما و روحانیان این شهر از جنایتهای در قم و زدن و کشتن و دستگیر کردن طلاب، حوزه علمیه مشهد نیز در54/3/19 به عنوان اظهار همدردی با قم تعطیل شد. 🔸ساواک در گزارشی زیر عنوان «اعتراض چهار نفر از مدرسین حوزه علمیه مشهد و تعطیل دروس حوزه، به علت دستگیری طلاب اخلالگر شهرستان قم» آورده است: روز 54/3/19 چهار نفر از مدرسین حوزه علمیه مشهد به شرح اسامی زیر به عنوان اعتراض به دستگیری اخیر طلاب اخلالگر مدارس فیضیه و دارالشفاء شهرستان قم در جلسه درس خود حاضر نشده و دروس حوزه علمیه مذکور را تعطیل نموده اند : 1- _هاشمی نژاد 2- میرزا جواد آقاتهرانی 3- میرزا علی فلسفی 4- حسینعلی مروارید تیمسار نصیری در زیر این گزارش فرمانی صادر کرده که از کینه شدید او نسبت به فریادگران فیضیه و ضربه سنگین حرکت آنان به نظام شاه و دستگاه امنیتی ساواک نشان دارد، او پی‌نوشت کرده است : این تذکر ساده کافی نیست. باید معلوم شود سوابق این چهارنفر چیست و به آنها گفته شود این افراد با پرچم قرمز و شعار کمونیستی وجود داشته یا باید اعمال آنها را تقبیح کنید و الا شماها هم جزو آنها منظور و رفتاری که با آنها شده و میشود با شماها هم خواهد شد. 🔹در پی این فرمان، دو تن از اساتید حوزه مشهد به نام‌های و شیخ عباس واعظ طبسی بازداشت شدند. نژاد از روحانیون ناراحت و مخالف رژیم بوده و تاکنون سه بار بازداشت و 2 ماه محکومیت حاصل کرده و روز جمعه 54/3/24 با وجودی که ممنوع المنبر بوده مجلسی در منزل خود ترتیب و با سخنرانی طلاب را تحریک نموده است. وی در همان مجلس اظهار نموده طلاب حق‌طلب را بازداشت میکنند و آنان را کمونیست می‌نامند. که منظورش اشاره به حوادث اخیر قم بوده است. لذا اتهام منتسبه به یادشده محرز و مسلم می‌باشد. ✳️ پی نوشت: همواره با حضور در عرصه های حساس، خطرهای فراوان به جان خریدند..از خرداد ۵۴ فیضیه تا مرداد ۹7 فیضیه، رسالتی است که از هاشمی نژادها در خون و جان فریادگران مکتب امام جاری بوده و خواهد بود. 📄 فصلنامه پانزده خرداد،ش27، بهار90 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚫ بیانات امام خمینی اعلی الله مقامه‌الشریف به مناسبت شهادت شهید هاشمی‌نژاد 🔴 به مناسبت شهادت 🔹 در روز شهادت امام جواد- سلام اللَّه عليه- يكى از فرزندان و تبار آن خانواده به شهادت رسيد؛ كه من از نزديك با او آشنا بودم و خصال و تعهد آن شهيد را لمس كرده بودم و مراتب فضل و مجاهدت آن بر اشخاصى كه او را مى‏شناسند پوشيده نيست. 🔸 امروز در روز شهادت سلف صالح، اين خلف صالح و متعهد از دست ما گرفته شد. و من نمى‏‌دانم كه انگيزه اين شرارت‌ها، كه مشغولند اين گروهك‌هاى ضعيف نادان و عمال قدرتهاى بزرگ خصوصاً امريكا؛ چه مى‏‌خواهند و چه انگيزه دارند؟ اينها انگيزه اين را دارند كه 36 ميليون جمعيت ايران و ميليونها جمعيت‌هاى مسلم و مستضعف جهان، كه همه پشتيبان اين جمهورى هستند، مى‏‌خواهند با ترور بعض شخصيتها، اينها را از اين راهى كه راه اسلام است، منحرف كنند. 🔹 اينها نمى‏‌فهمند كه اين توده‏هاى عظيم، كه چون سيل خروشان در تمام كشور در مقابل قدرتهاى بزرگ ايستاده‌‏اند، با ترور اشخاص و لو هر چه بزرگ و ارجمند باشند، اينها به خودشان سستى و فتور راه نمى‏‌دهند، بلكه منسجم‏‌تر مى‏شوند. 🔸 اينها مى‏‌خواهند با كشتن اولاد پيغمبر و با به عزا نشستن امام عصر- سلام اللَّه عليه- و مؤمنين، ضربه به اسلام بزنند. اسلام از اين شهدا و بالاترين شهدا را در راه هدف تقديم كرده است. 🔹 اسلام مثل خود رسول اكرم را و مثل امير المؤمنين- سلام اللَّه عليه- و ائمه معصومين و علماى بزرگ در طول تاريخ را فداى اين راه و هدف نموده. چه باك از اينكه اين فرزندان اسلام، كه شهادت براى آنها افتخار و براى ملت ما افتخارآفرين است، از دست بروند؟ اگر ميزان هدف است و اگر ميزان اسلام است و پياده كردن احكام است، اين هدف به جاى خودش هست و هر يك از اينها كه شهيد بشوند، با آنكه بر ما ناگوار است، لكن براى هدف مفيد است. 🔸 اين هدف كه از عهد آدم تا كنون مورد نظر خداى تبارك و تعالى و مورد نظر انبياى عظام و مورد نظر اولياى خدا بوده است و همه در راه اين هدف فداكارى كرده‌‏اند و خود يا فرزندان خود را در راه اين هدف نثار كرده‏‌اند خون آنها را، اين هدف به پيش مى‏‌رود و با اين شرارت‌ها، كه اين گروههاى فاسد به راه انداخته‏‌اند، هدف از دست نخواهد رفت.و ملت رزمنده و شريف ايران خود را حاضر كرده است براى خدا، همه چيز خودش را فدا كند. 🔹 پس اينها اگر هدفشان هدم اسلام است، اسلام با اين خونها زنده مى‌‏شود. و اگر هدفشان اين است كه جمهورى اسلامى از بين برود، جمهورى اسلامى با اين خون‌ها آبيارى مى‏شود. و اگر هدفشان خدمت به امريكا و شوروى و امثال اينهاست، جزا را از آنها مطالبه كنند و خداى تبارك و تعالى براى آنها لعنت و ملت ما نفرين ابدى را خواستار است. ما در عين حال كه از شهادت يك همچو مرد جوانمرد فاضل عالم مجاهد متأثر هستيم، لكن از آنجا كه هر يك از اين شخصيت‌ها از دست ما برود به اسلام كمك است، به مخالفين اسلام لعن است و نفرت و دليل ضعف آنهاست.(صحیفه امام ج15 ص259-257) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔺در هفت مهر ۱۳۶۰ پی موفقیت عملیات ثامن‌الائمه و شکست حصر آبادان، زمانی که فرماندهان نظامی برای ارائه گزارش این پیروزی به امام، عازم تهران بودند. 🔻در منطقه کهریزک تهران به دنبال سقوط هواپیمای سی-۱۳۰ ارتش پنج تن از فرماندهان نظامی کشور سرلشگر ولی‌الله فلاحی جانشین رئیس ستاد ارتش، یوسف کلاهدوز قائم مقام سپاه، سید موسی نامجو وزیر دفاع، جواد فکوری مشاور جانشین ستاد ارتش و محمد جهان‌آرا فرمانده سپاه پاسداران خرمشهر به شهادت رسیدند. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنانه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️چه کسی جنگ را شروع کرد؟! 🔆به مناسبت هفته ؛ گروه تاریخ انقلاب خبرگزاری تسنیم به گفت و گو با تاریخ نگار انقلاب اسلامی حجت الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی نشست و پرسشها و شبهات مربوط به آغازگر جنگ را مطرح نمود. ◀️در بخشی از این مصاحبه می خوانیم: 🔹"در سال‌های گذشته برخی از افراد و رسانه‌ها عنوان کردند که ایران آغازگر بوده است؛ ادعایی که شورای امنیت سازمان ملل در آن را رد کرده و به‌صراحت صدام را به‌عنوان متجاوزگر و آغازگر جنگ ایران و عراق معرفی کرده است. این افراد و رسانه‌ها ادعای خود را مستند به سخنرانی امام خمینی(ره) در فروردین ماه سال 59 یعنی چند ماه پیش از آغاز جنگ می‌کنند. 🔸امام خمینی(ره) در آن سخنرانی از ارتش و دعوت کردند تا علیه صدام رئیس جمهور عراق قیام کنند و در آن کشور بر سر کار بیاورند. 🔻برای بررسی اینکه چرا و به چه دلایلی امام خمینی این سخنان را مطرح کردند، به‌سراغ حجت‌الاسلام والمسلمین رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی رفتیم..." 📎پیوند مطلب: https://b2n.ir/89335 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
♨️حضور موفق انتشارات بنیاد در پنجمین نمایشگاه کتب حوزوی و معارف اسلامی 🏛پنجمین نمایشگاه کتب حوزوی و معارف اسلامی از روز ۲۴ تا ۳۱ شهریور ماه در مدرسه علمیه آیت‌الله خویی شهر مقدس مشهد برگزار گردید. در این دوره از نمایشگاه غرفه بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی با عناوین مختلف کتاب‌های منتشرشده در این بنیاد و فصلنامه ۱۵ خرداد حضور داشت که مورد استقبال مخاطبین این رویداد قرار گرفت. 📸 اسلاید: ♻️ https://b2n.ir/02424 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻خوش خدمتی وزیر غرب زده رضاخان به اسرائیلی‌ها ⚪️به مناسبت سالمرگ وزیر دربار غرب زده رضاخان 🔹رژیم پهلوی اول از همان ابتدا حساسیت ویژه ای نسبت به موضوع فلسطین اشغالی و یهودیان داشت و تا سر حد توان می کوشید تا به هیچ وجه سخنی در باب مظلومیت مردم فلسطین و ظلم و ستم یهودیان صهیونیست، نسبت به اعراب مسلمان و فلسطینی ها در مطبوعات به میان نیاید. 🔸حساسیت رژیم رضاخانی نسبت به این موضوع تا آن حد بود که #عبدالحسین_تیمورتاش، وزیر مقتدر دربار پهلوی در ماجرا دخالت می نمود و نظمیه را مأمور تذکر دادن و جلوگیری از انتشار این جراید می کند. ❌پی نوشت: #غرب_زدگان از سویی مدعی آزادی هستند و از سویی با چماق قدرت مخالفانشان را سرکوب می کنند. این مدعیان در طول تاریخ مدعی آزادی بودند اما با دیکتاتور ترین افراد هم، پیمان برادری بستند. 📄فصلنامه پانزده خرداد، ش39،ص226 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆 الگوی انقلابی‌ در هندسه فکری امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری 🔹 فراوانی کاربرد واژگانی نظیر انقلابی‌گری، داشتن روحيه انقلابی، انقلابی بودن، انقلابی زيستن و انقلابی ماندن در نظر گاه رهبر معظم انقلاب اسلامی در وهله اول حاکی از اهمیت آنها بوده و از سویی دیگر نشان‌دهنده اولویت‌گذاری بر مبنای سلبی و ایجابی است؛ در واقع گفتمان انقلابی در راستای حفظ، تقویت و مانایی آن تلاش می‌کند و گفتمان دیگر مقابل انقلاب هم برای استحاله کردن و منهدم‌سازی آن برنامه‌ریزی می‌نماید. 🔹 فراگیر و همگانی کردن روحیه انقلابی‌گری مستلزم وجود یک فرهنگ منطقی، معقول و نظام‌مند است که ابعاد اندیشه‌ای، بیانی و رفتاری را در برگیرد. از این رو، تعاريفی که در منظومه فکري بنیانگذار انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری از انقلابی‌گری و ارکان آن وجود دارد، تعاريف جامعی است که تنها به صرف بیان و توصیف بسنده نمی‌کند بلکه عملگرايی همراه با آرمانگرايی را مدنظر دارد و حتی تلاش می‌کند در چهارمین دهه از عمر انقلاب به شکل‌دهی نهادها و ساختارهایی با بینش انقلابی از جنس دهه اول انقلاب همانند شکل‌دهی قرارگاهی برای ساماندهی امور اقتصادی و اجرای «اقتصاد مقاومتی» نیز بپردازد؛ بدیهی است هنوز انقلاب و گفتمان انقلاب اسلامی را دارای ظرفیت و استعداد برای پاسخ‌دهی به مشکلات و معضلات عصر معاصر می‌داند... 📎 پیوندمطلب ♻️ https://b2n.ir/73370 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🛑چالشهای تدوین و تصویب قانون اساسی ✳️پس از پیروزی هر انقلاب مهمترین فعالیت سران انقلاب تدوین است و اگر این مهم به خوبی انجام نشود خطر تحریف انقلاب دور از ذهن نخواهد بود. کما اینکه این اتفاق برای رخ داد و قانون اساسی ضعیف پس از آن زمینه پیدایش را پدید آورد. 🔹قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در میان طیفهای مختلف سیاسی با چالشی عمیق روبرو شده بود. از یک سو امام و امت که قانونی تمام اسلامی می خواستند و از طرف دیگر طیفهای و لیبرال که با رونویسی از قانونهای غربی به دنبال تثبیت بر فضای کشور بودند و برای رسیدن به این هدف حتی اقدام کردند به انحلال که با رأی مردم تشکیل شده بود و البته با نهیب محکم و قاطع امام اعلی الله مقامه الشریف این اقدام شوم عملی نشد. 🔸خبرگزاری مهر 28مرداد1398 به گفت و گو با دکتر نشست تا چالشهای تدوین قانون اساسی را بیش از پیش روشن نماید. ◀️در بخشی از این مصاحبه می خوانیم: "آقای از مدافعان تغییر بنیادی پیش نویس، مخصوصا گنجاندن ولایت فقیه در قانون اساسی بود. مشروح مذاکرات مجلس بررسی قانون اساسی نشان می دهد که تمرکز منتظری بیشتر در مسأله اسلامی بودن و تمرکز تمامی امور در دست ولی فقیه است و با سایر ارکان جمهوری مثل انتخابات  و اختیارات رییس جمهور و انتخاب نمایندگان مجلس میانه خوبی ندارد." 📎متن کامل مصاحبه: 🔹🔸https://b2n.ir/34605 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روشنفکران وفادار به رژیم رضاخانی روشنفکران همواره مدعی آزادی و مردم سالاری بوده اند و کسانی که از تاریخ این قشر بی اطلاع باشد گمان می کند از همان ابتدا تنها حامیان ملت و حریت همین قشر غرب زده بوده اند. دیکتاتوری قاجار رفت و دیکتاتوری بدتر به نام رضاخان آمد و یکی از استبدادی ترین صفحات تاریخ معاصر ایران ورق خورد. در این میان آنگاه که روحانیت در صف مبارزه با سلطنت بود روشنفکران مدعی دست در دست رضاخان میرپنج مستبدانه بر ملت مظلوم ایران حکمرانی می کردند. کوتاه نمای فوق گذری است بر اسامی و عملکرد برخی از روشنفکران رضاخانی. ✅ با ما باشید؛ با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی. http://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
اربعین.mp3
5.21M
✳️ جلوه‌هایی از محبت سیدشهید مصطفی خمینی به اهل‌بیت علیهم‌السلام به روایت استاد سیدحمید روحانی 🔹 از ماه خون حسین علیه‌السلام گذشتیم و به ماه اشک زینب سلام‌الله علیها رسیدیم. آغاز ماه است و شیعیان و محبان اهل‌بیت مشغول آماده کردن برای دیگر. 🔸 سرمایه علیهم‌السلام اجمعین جاودانه و فراگیر است و شخصیت‌های برجسته شیعه قله‌های محبت‌ورزی به اهل‌بیت علیهم‌السلام بوده‌اند. 🔹 سیدمصطفی خمینی یکی از چهره‌های شاخص نهضت امام اعلی الله مقامه‌الشریف بوده‌اند که حب اهل بیت علیهم‌السلام اجمعین را چون آتشی فروزان در سینه داشتند. جلوه‌های این محبت را به نقل از حجت‌الاسلام والمسلمین که از نزدیک با آن شهید آشنا بودند می‌شنویم. 🔺 جلوه‌های محبت سیدشهید مصطفی خمینی @Bonyadtarikh 🔸🔸🔸 http://bonyadtarikhbook.ir 🔹🔹🔹 بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻" این دعوی ملایان درباره سررشته داری و درس دشمنی با دولت که به مردم می دهند بسیار زیانمند است. دوباره می گویم بسیار زیانمند است، همین به تنهایی مایه بدبختی توده ها تواند بود." ( نهضت امام خمینی ج4 ص61 به نقل از شیعیگری احمد کسروی ص110) 🔆این جمله احمد کسروی است. که دعوت روحانیت برای مبارزه با دولت وقت را زیانمند و مایه بدبختی توده ها توصیف می کند. ⁉️بین روشنفکری و دیکتاتوری چه پیوند تاریخی وجود دارد؟ ⁉️ آیا این جماعت با چنین سابقه سیاهی می تواند ادعای آزادی و مردم سالاری داشته باشد؟ @Bonyadtarikh 🔸🔸🔸 http://bonyadtarikhbook.ir 🔹🔹🔹 بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
نقش نهضت آزادی در جنگ تحمیلی/1 یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که نهضت آزادی را به آقای منتظری نزدیک می‌کرد، مسئله جنگ بود. وی در این زمینه سخت تحت تأثیر مواضع نهضت آزادی بود. نهضت آزادی در ابتدای جنگ، نبرد با رژیم صدام را اجتناب‌ناپذیر دانست و دکتر یزدی جنگ را یک فرصت تاریخی برشمرد. این موضع متناسب با فضای روز بود. اما بعد از فتح خرمشهر تا انتهای جنگ، موضع انتقادی و منفی به جنگ و سیاست‌گذاری‌های آن داشت. پس از آن‌که خرمشهر در سوم خرداد 61 آزاد و مقدمات حمله به داخل خاک عراق برای «تنبیه متجاوز» تدارک دیده شد، بازرگان طی نامه‎ای از امام خمینی اعلی الله مقامه الشریف درخواست کرد که گفتگوهای صلح با عراق آغاز شود و استمرار جنگ را خطا دانست. نهضت آزادی در قطعنامه کنگره پنجم خود در اسفند61، به صورت علنی به ابراز مخالفت با ادامه جنگ پرداخت. این در حالی بود که امام اعلی الله مقامه الشریف پس از جلسات با فرماندهان نظامی و سیاسی، و علی‌رغم نظر اولیه خود، با توقف جنگ و مذاکره بدون تضمین و تنبیه متجاوز مخالفت کرده بودند.(روزگار قائم‌مقامی ص265) ادامه دارد... 🔸🔸🔸 http://bonyadtarikhbook.ir 🔹🔹🔹 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️ علت هجرت امام به پاریس از زبان حاج سیداحمد خمینی 🔸 هجرت امام به پاریس به جریاناتی که چند ماهی قبل از این تصمیم روی داد برمی‌گردد. با اوج‌گیری مبارزات مردم ایران، دو دولت ایران و عراق در جلساتی متعدد که در بغداد تشکیل گردید، به این نتیجه رسید که فعالیت امام نه تنها برای ایران که برای عراق هم خطرناک شده است. توجه مردم عراق به امام و شور و احساسات زائرین ایرانی چیزی نبود که عراق بتواند به آسانی از کنار آن بگذرد و بدین جهت برادر عزیزمان آقای دعایی را خواستند تا خیلی روشن نظرات شورای انقلاب کشور عراق را به عرض امام برساند. 🔹آقای دعایی نظرات عراق را برای حضرت امام بیان داشت که خلاصه آن عبارت است از: _ حضرت‌عالی چون گذشته می‌توانید در عراق به زندگی عادی خود ادامه دهید ولی از کارهای سیاسی‌ای که باعث تیرگی روابط ما با ایران می‌گردد، خودداری نمایید. _ در صورت ادامه کارهای سیاسی باید عراق را ترک کنید. 🔸تصمیم امام معلوم بود. رو کردند به من و فرمودند گذرنامه‌ من و خودت را بیاور و من چنین کردم. آقای دعایی عازم بغداد شد، ولی از گذرنامه‌ها خبری نشد. چندی بعد سعدون شاکر رئیس سازمان امنیت عراق خدمت امام رسید و مطالبی در ارتباط با روابط ایران و عراق، اوضاع عراق و منطقه و گزارش‌هایی از این دست را به عرض امام رسانید. ولی در خاتمه چیزی بیشتر از پیغام قبلشان نداشت. 🔹امام خیلی صحبت کردند که متأسفانه ضبط نشد، مثلاً فرمودند: من هرکجا بروم و (اشاره به زیلوی اتاقشان) فرشم را پهن کنم منزلم است و یا گفتند: من از آن آخوندها نیستم که تنها به خاطر زیارت دست از تکلیفم بردارم و از این قبیل. چندی گذشت و خبری نشد. احساسات مردم عراق و ایران در موقع تشرف امام به حرم مولای متقیان، صد چندان دیدنی بود. لذا منزلشان محاصره شد و کسی را حق ورود نبود. 🔸بیهوده ما را بیش از نه ساعت معطل کردند. در حالی‌که ما گفته بودیم که می‌خواهیم به بغداد برگردیم. امام عصبانی شدند و آنان را تهدید کرند. هر وقت من به آنها می‌گفتم که چرا معطل می‌کنید می‌گفتند باید از بغداد خبر برسد. بعد از عصبانیت امام آنها بلافاصله با بغداد تماس گرفتند و برخورد امام را با خودشان گفتند. امام به آنها گفتند آنچه بر من در اینجا بگذرد به دنیا اعلام می‌کنم! این را هم به بغدادیون خبر دادند. چیزی نگذشت که آمدند که ببخشید ما نتوانسته بودیم به مرکز خبر دهیم و الا آنها حاضر به این وضع نبودند و نیستند. تو را به خدا آنچه بر شما گذشته است به مرکز نگویید و از این قبیل مطالب که چی؟ که مرکز نیست. ماییم. که چی؟ که امام یک مرتبه چیزی علیه مرکز ننویسند. 🔹همان شب از کاخ الیزه آمدند پیش من وقت خواستند. امام گفتند بیایند، ‌آمدند و گفتند حق ندارید کوچک‌ترین کاری انجام دهید و امام گفتند: ما فکر می‌کردیم اینجا مثل عراق نیست‌، من هر کجا بروم حرفم را می‌زنم. من از فرودگاهی به فرودگاه دیگر و از شهری به شهر دیگر سفر می‌کنم تا به دنیا اعلام کنم که تمام ظالمان دنیا دستشان را در دست یکدیگر گذاشته‌اند تا مردم جهان صد‌ای ما مظلومان را نشنوند ولی من صدای مردم دلیر را به دنیا خواهم رساند،‌ من به دنیا خواهم گفت که در ایران چه می‌گذرد. فصلنامه پانزده خرداد،ش۲، سال ۱۳۸۴ 🔸🔸🔸 http://bonyadtarikhbook.ir 🔹🔹🔹 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فتوای جهاد از سوی امام خمینی علیه اسرائیل 🔹به دنبال آغاز و يورش ارتش‏ هاى مصر و سوريه به اشغالگران فلسطين، امام پيامى براى ملت‏هاى مسلمان در سراسر جهان فرستاد و از دولت‏ها و ملت‏هاى اسلامى خواست كه در راه آزادى فلسطين به جبهه جنگ بشتابند و از براى از پا درآوردن ابرقدرت‏هايى كه از اشغالگران فلسطين هوادارى مى‏ كنند بهره گيرند. 🔸ديد امام اين بود كه «كشورهاى نفت‏ خيز اسلامى اگر شيرهاى نفت را بر روى غرب ببندند، ابرقدرت‏ها از پا در خواهند آمد و خطر براى دولت‏هاى غربى از خطر بمب اتمى بيشتر است». 🔹امام در اين پيام از دولت‏هاى درگير با خواستند كه «به توصيه يا امر سازمان‏هاى وابسته به قدرت‏هاى استعمارى براى آتش‏ بس اعتنا نكنند» و جنگ را تا آزادى فلسطين از چنگ صهيونيست‏ها ادامه دهند؛ ليكن دولت‏هاى سرسپرده مانند كه بنا بر سياست شيطان بزرگ امريكا، جنگ را آغاز كرده بودند بى‏ ترديد نمى‏ توانستند پيام امام را بشنوند و به كار بندند و در آن لحظه كه امريكا دستور آتش‏ بس داد، بى‏ درنگ پذيرفتند و راه « » را در پيش گرفتند. 🔸امام افزون بر پيامی كه براى جهان اسلام فرستاد، چند روز بعد اعلاميۀ شديداللحنى نيز بر ضد شاه پراكنده ساخت. امام در اين اعلاميه را بشدت مورد تاخت و تاز قرار داد و موضعى كه در اين اعلاميه بر ضد او گرفت، مى‏ توان گفت تا به آن روز بى‏ مانند بود امام براى آنكه نهضت اسلامى ايران را تا پايه‏اى به پيش برد و دگرگونى در مبارزات ملت اسلامى پديد آورد، در اين اعلاميه خود فتوا داد: ... وظيفه ملت غيور ايران است كه از منافع امريكا و اسرائيل در ايران جلوگيرى كرده و آن را مورد هجوم قرار دهند، هر چند به نابودى آن بينجامد. 📔 نهضت امام خمینی(ره)، ج3 ،‭‭‭‭763‬‬‬‬،‭‭‭‭765‬‬‬‬ 🔸🔸🔸 http://bonyadtarikhbook.ir 🔹🔹🔹 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔺دوران دشوار هر انقلابى، آن دورانى است که حق و باطل در آن ممزوج بشود. 🔻در دوران پیامبر، این‌طورى نبود. در دوران پیامبر، صفوف، صفوف صریح و روشنى بود. آن طرف، کفار و مشرکان و اهل مکه بودند، چون صحنه، صحنه‌ روشنى بود؛ غبارى در صحنه نبود. این‌طور جایى، جنگ آسان است؛ حفظ ایمان هم آسان است. 🔺اما در دوران امیرالمؤمنین، چه کسانى در مقابل على(ع) قرار گرفتند؟ خیال مى‌کنید شوخى است؟ خیال مى‌کنید آسان بود که "عبداللَّه‌بن‌مسعود "، صحابى به این بزرگى - بنا به نقل عده‌یى - جزو پابندهاى به ولایت امیرالمؤمنین نماند و جزو منحرفان به حساب آمد؟ 🔺وقتى غبار غلیظ‌تر مى‌گردد، مى‌شود دوران #امام_حسن؛ و شما مى‌بینید که چه اتفاقى افتاد. باز در دوران امیرالمؤمنین، قدرى غبار رقیقتر بود؛ کسانى مثل عمار یاسر - آن افشاگر بزرگ دستگاه امیرالمۆمنین - بودند. هرجا حادثه‌‌اى اتفاق مى‌افتاد، عمار یاسر و بزرگانى از صحابه‌ پیامبر بودند که مى‌رفتند حرف مى‌زدند، توجیه مى‌کردند. 🔻در دوران شبهه و در دوران جنگ با کافر غیرصریح، جنگ با کسانى که مى‌توانند شعارها را بر هدفهاى خودشان منطبق کنند، بسیار بسیار دشوار است؛ باید هوشیار بود. ❎ امام خامنه ای (70/6/23) #شهادت_امام_حسن_مجتبی_علیه_السلام 🔸🔸🔸 http://bonyadtarikhbook.ir 🔹🔹🔹 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻🔻بازنشر به مناسبت برخی خاطرات منتشر شده در تطهیر چهره آقای شریعتی🔻🔻 ⁉️آیا آقای شریعتی یک چهره مبارز بود؟ ⁉️ آقای شریعتی تحت شکنجه یا فشار ساواک نبود علت نامه نگاری مفصل وی به ساواک چه بود؟ ⁉️آیا آلوده کردن ذهن مردم نسبت به روحانیت که در آن زمان رهبر نهضتی اسلامی و ملی بودند کار صحیحی بود؟ ✅با ما باشید؛ با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی. 🔸🔸🔸 http://bonyadtarikhbook.ir 🔹🔹🔹 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️دکتر شریعتی؛ مارتین لوتر انقلابی یا گزینه‌ای بی‌آزار برای رژیم؟! 🔻به بهانه سال‌گرد فوت دکتر شریعتی ◀️شاید نسل اول و دوم انقلاب صدایش را هنوز به خاطر داشته باشد. سخنرانی‌های پرشور و که هیجان‌ها را برمی‌انگیخت. شاید همین سخنرانی‌ها باعث شد که او جای خود را در میان انقلابی‌ها پیدا کند: . شاید عده‌ای، به ویژه فرزندان او بخواهند آقای شریعتی را فردی انقلابی و مقاوم جلوه دهند اما آیا واقعا آقای شریعتی اینگونه بود؟! اسناد و واقعیات سخن می‌گویند: 📄« شريعتى در پى آزادى از زندان، طبق اسناد موجود، هيچگونه ديدار رسمى كه در پروندۀ اوثبت شده باشد با مقامات ساواك تا سال 1347 نداشته است؛ ليكن ساواك او را زير نظر داشته و كاركرد او را ارزيابى می‌كرده است. بارها در گزارش ساواك دربارۀ شريعتى آمده است كه «از نامبرده فعاليت مضرهاى ديده نشده است»؛ ليكن در سال 1347 گزارشى پيرامون ارتباط نامبرده با برخى از عناصر كمونيست به ساواك می‌رسد. ساواك مشهد براى به دست آوردن درستى يا نادرستى گزارش يادشده با شريعتى به گفتگو و «مصاحبه» می‌نشيند. در اين گفتگو « »، « » و زمينۀ فكرى شريعتى براى همكارى با رژيم شاه، براى ساواك مشهد روشن می‌شود... نيز به ساواك تهران گزارش می‌دهد: «اين فرد اگر خوب هدايت و رهبرى شود، براى مملكت خواهد بود»! متن گزارش اينگونه است: ... على اكبر مغمومى دانشجوى دانشكدۀ ادبيات دانشگاه در بازجويى خود ضمن اعتراف به فعاليت كمونيستى دانشجويان بازداشتى اظهار داشته بود كه دانشجويان موصوف به وسيلۀ مصدق رشتى دانشجوى دانشكدۀ ادبيات با دكتر على شريعتى ارتباط دارند. در بازجويى از مصدق رشتى مشارٌاليه اين موضوع را تكذيب و ساير متهمين نيز منكر فعاليتهاى مضرۀ دكتر شريعتى بودند، معهذا نامبرده به ساواك احضار و در مصاحبه‌اى كه با وى گرديد با صراحت گفتار مشروحاً فعاليتهاى گذشتۀ خود و سياستهاى وقت را تشريح و عوامل و علل اين طرز تفكر را توضيح داد كه كاملاً قابل ملاحظه و در خور بررسى و بهرهبردارى است، لذا اظهارات وى كتباً اخذ و به پيوست تقديم و استنباط مىگردد اين فرد اگر خوب هدايت و رهبرى شود عضو مفيدى براى مملكت خواهد بود. رئيس سازمان اطلاعات و امنيت خراسان، سرتيپ بهرامى» ◀️بدين گونه زمينۀ داد و ستدهاى سياسى و نامه پراكنی‌هاى شريعتى با مقامات ساواك آغاز می‌شود و شريعتى نخستين نامۀ خود به ساواك را در 40 صفحه تسليم می‌كند. (شریعتی در دادگاه تاریخ، ص56، نوشته حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔸 دکتر علی شریعتی؛ مطیع دستگاه و منتظر اوامر ملوکانه 🔹بازخوانی بخشی از ملاقات ساواک با دکتر علی شریعتی؛ به بهانه سال‌روز مرگ وی 📄 «... با آقاى ملاقات، مراتب زير را عيناً اظهار نمودند كه به عرض مىرسد: 🔻(موقعى كه آقاى دكتر پويان رئيس دانشگاه ملى و آقاى مهندس خسرو هدايت قائم مقام مدير عامل شركت نفت و رئيس دانشگاه تبريز و ساير دانشگاهها از من دعوت نمودند حتى شخصاً به فرودگاه آمده و از من استقبال نمودند، اين فكر برايم پيشآمد كه اين عمل طبق طرحى است كه از طرف ، پيشبينى شده و چون ساواك مىداند كه من در حال حاضر در دو جبهه (آخوندها و چپىها) مشغول مبارزه هستم و فكر نوينى ارائه مىدهم، ساواك خواسته است از اين سخنرانىهاى علمى بهرهبردارى نمايد. متأسفانه حالا مىفهمم كه اصلاً ساواك در جريان نبوده و به جاى اينكه از آن آقايان بپرسند كه چرا مرا دعوت كردهاند، به من مىگويند دعوتها را قبول نكن، ضمناً به خاطر دارم در يك جلسۀ سخنرانى كه در دانشگاه ملى نمودم آقاى دكتر پويان به من گفتند: از طرف ساواك دستور داده شده شما سخنرانى بكنيد ولى اجازه ندهيد دانشجويان سؤال كنند. من هم به همين نحو عمل نمودم. بهتر مىداند كه من از طرف آخوندها و چپىها تا چه حد مورد اهانت قرار مىگيرم. آنها مىگويند دكتر شريعتى را از اروپا آورده كه با آخوندها و چپىها مبارزه كند. به هر حال من مطيع دستگاه هستم و مؤمن به كشور و آمادگى خدمتگزارى دارم، استفاده يا عدم استفاده از من، بسته به است. من بعد هر وقت از من دعوت كردند ساواك را در جريان مىگذارم. اكنون از طرف دانشگاه تبريز از من دعوت شده ولى تا به حال جواب ندادهام). با عرض مراتب فوق به نظر اين سازمان، ساواك بايد از فكر و روشن بينى اين شخص در جهت منويات خود حداكثر استفاده را بنمايد و به وى كه فرد دانشمند و مطلعى است ميدان فعاليت بيشتر بدهد و در خفا وى را راهنمايى كند. رئيس سازمان اطلاعات و امنيت خراسان، سرتيپ بهرامى »(شریعتی در دادگاه تاریخ ص110-109) ✳️پی‌نوشت: سخنان جنجالی دکتر شریعتی در مورد را حتما شنیده‌اید که ایشان را به خاطر ارتباط با دستگاه صفوی با انواع اتهامات و توهین‌ها مورد تعرض قرار می‌دهد. نقش علامه مجلسی با حکومت زمان خود مشخص بود. هیچ‌گاه نبود و از ارتباطش با آن حکومت هدفی جز اصلاح امور از طریق تعدیل سیاست‌ها نداشت. اما آقای دکتر... شریعتی که بود؟ در مشخص می‌شود اما او هرچه بود یک رهبر یا حتی یک انقلابی واقعی نبود. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴شریعتی و جنجال‌های پس از مرگ 🔻جنجال‌های #دکتر_شریعتی حتی پس از فوت او نیز ادامه داشت. آن‌قدر که افرادی همچون #شهید_مطهری و #مهندس_بازرگان را وادار کرد دور هم بنشینند و فکری بکنند تا جلوی افزایش «جنجال و اتلاف وقت طبقات مختلف و انصراف آن‌ها از مسائل اساسی و حیاتی» را بگیرند و از بهره‌برداری هرچه بیش‌تر «افراد و دستگاه‌های مغرض» پیشگیری کنند. 📜متن نامه آقای بازرگان و شهید مطهری در تصویر قابل مشاهده است اما سؤالی که #نوشریعتی‌ها به ویژه فرزندان ایشان باید پاسخ دهند این است که آیا فعالیت‌های آقای شریعتی در آن زمان به نفع نهضت بود؟ یا تفرقه‌افکنی و طرح تز استعماری «اسلام منهای روحانیت» علیه رهبران نهضت آبی بود که توسط ایشان در آسیاب رژیم ریخته شد؟ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
نامه شهید مطهری.pdf
97.3K
⁉️میدان انقلاب یا کوچه شریعتی؟! 🔆گاهی اوقات می‌شود که در گرمای تابستان و شهری غریب دنبال جایی می‌گردی و از اهالی شهر می‌پرسی اما آدرس غلط می‌دهند و مدت‌ها به زحمت می‌افتی و به کارت هم نمی‌رسی. حکایت آدرس دادن‌های امروز برخی بزرگان نیز همین است. شخصیت‌های متعهد و #انقلابی که بعضا به خاطر حبّ و بغض‌ها یا نشناختن جریانات #آدرس_غلط می‌دهند و بسیاری را به اشتباه می‌اندازند. ◀️یکم تیر؛ شبکه سه برنامه « #میدان_انقلاب » میزبان جناب آقای #روح‌الله_حسینیان بود و متأسفانه ایشان در آن برنامه به جانبداری از آقای دکتر شریعتی پرداختند و به جای آن‌که مخاطبان خود را در میدان انقلاب جمع کنند آن‌ها را به کوچه دکتر شریعتی حواله دادند. در این میان مراجعه به اندیشه‌های دانشمند شهید؛ #آیت‌الله_مطهری که مرحوم امام قدس سره «آثار قلم و زبان‌شان را بی‌استثناء آموزنده و روان‌بخش» دانستند؛ بسیاری از نکات را روشن می‌کند. ایشان در نامه خود به امام خمینی قدس سره نوشتند: «به خدا اگر روزی مصلحت اقتضا کند که اندیشه‌های این شخص(شریعتی) حلاجی شود و ریشه‌هایش به دست آید و با اندیشه‌های اصیل اسلامی مقایسه شود صدها مطلب بدست می‌آید که بر #ضد_اصول_اسلامی است و به علاوه بی پایگی آن‌ها روشن می‌شود.» 📜متن کامل نامه شهید مطهری به امام قدس سره را در اختیار مخاطبان محترم قرار می‌دهیم. امید است که با بصیرت و موقع‌شناسی شخصیت‌های برجسته در مسیر انقلاب آدرس را اشتباه نرویم. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
نامه شریعتی به ساواک.pdf
479.6K
🔸خود را لحظه‌ای در میان نبرد انقلابی‌ها با #رژیم_شاه قرار دهیم. زمانی که ایثار شگفت‌آور #خمینی_کبیر را می‌بینیم و شهادت سعیدی‌ها زیر شکنجه گرگ‌صفتان ساواک را از نزدیک حس می‌کنیم. در این میان کسانی هم بودند که بدون هیچ‌گونه فشار یا تهدید ویژه‌ای نامه‌های مفصل به ساواک داشتند که ابراز ارادت‌های ضمنی به آن دستگاه شیاد بخشی از آن بود. نویسنده نامه چه کسی است؟ کسی که برخی می‌خواهند او را به عنوان فردی انقلابی و حتی مسلمانی متعهد معرفی کنند: دکتر #علی_شریعتی. 🔹تاریخ امّا سخن‌گویی صادق است و نامه ایشان موجود است. ایشان در این نامه به صراحت اعلام می‌کند که به دنبال #مبارزه_با_روحانیت و پروتستانتیزم اسلامی است. ممکن است کسی بگوید این صرفا یک تاکتیک برای رهایی از ساواک بود امّا عمل دکتر شریعتی در هجمه علیه روحانیت چیز دیگری می‌گوید... @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
کلام و رفتار دکتر شریعتی پیش روی ماست. آیا باید ایشان را یک فرد انقلابی و مقاوم بدانیم؟ #شریعتی #میدان_انقلاب @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
امام خمینی قدس سره #طراز_انقلابی‌گری بوده و هستند. ایشان حتی در دوران زندان کوچک‌ترین تأییدی نسبت به رژیم پهلوی نداشتند. با این طراز آیا دکتر شریعتی که بدون دستگیری خود را مطیع دستگاه معرفی کرد؛ یک فرد انقلابی بود ؟ #شریعتی #میدان_انقلاب @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
در اوج بحران‌های نهضت جایی که پرچم انقلابی سرنوشت‌ساز به دست روحانیت است؛ جنجال‌سازی دامنه‌دار علیه روحانیون به چه معناست؟ شریعتی شاید ساواکی نبود اما آیا هجمه او علیه حوزه و روحانیت در آن دوران به نفع رژیم نبود؟ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻پشت پرده جنجال‌های دکتر شریعتی ⁉️دکتر در پس هیاهو و هیجان به دنبال چه بود؟ سؤالی اساسی که حتی برخی شخصیت‌های انقلابی نیز نتوانستند از عهده پاسخ آن بربیایند و او را شخصیتی انقلابی جلوه دادند و حتّی او را در حدّ امام خمینی قدس سره بالا بردند و آرمان‌های شاگرد و را با آرمان‌های امام که جز در مکتب امام باقر و امام صادق درس نخوانده بود یکی دانستند. شریعتی به دنبال چه بود؟ برای پاسخ به این سؤال باید «شریعتی» را در «» دید: ⚖️« شریعتی بر آن بود که اسلام را مانند ، دینِ ستیز، مبارزه و پیکار محض بنمایاند که گویا جز جنگ و مبارزه راه دیگری برای پیش‌برد ایدئولوژی خود نمی‌یابد!! او با تأثیرپذیری از جوی که مارکسیست‌ها ساخته بودند، می‌کوشید وانمود کند که اسلام نیز مانند مارکسیسم، جریانی دارد و از میان «اضداد» می‌گذر و برای زیست و پایداری خود راهی جز جنگ و ستیز ندارد... شماری از نخستین مانند سرهنگ آخوندف، میرزا آقاخان کرمانی، طالبوف و... برای پیاده کردن تز ، طرح « » را که از برخی از رهبران انقلاب فرانسه فراگرفته بودند مطرح کردند... شریعتی در پی گذشت نزدیک به سده‌ای از آن جریان بر آن بود که به «پروتستان‌تیزم اسلامی» در ایران دست بزند... از این رو پیشنهاد داد: «روشنفکر باید به ایجاد یک پروتستان‌تیسم اسلامی پردازد تا همچنان که پروتستان‌تیسم مسیحی، اروپای قرون وسطی را منفجر کرد و همه عوامل انحطاطی را که به نام مذهب، اندیشه و سرنوشت جامعه را متوقف و منجمد کرده بود سرکوب نمود بتواند فورانی از اندیشه تازه و حرکت تازه به جامعه ببخشد.»(شریعتی در دادگاه تاریخ ص178-179) بنابراین اندیشه‌های آقای شریعتی، ریشه در اسلام ناب نداشت و حرف‌های پرشور او نشانه مناسبی برای انقلابی بودنش نبود. چراکه در همان زمان سران مجاهدین خلق هم دم از اسلام و حرکت‌های جهادی می‌زدند و چه بسا در هزینه دادن و جان‌فشانی کردن در راه خود از آقای شریعتی هم جلوتر بودند. اما آیا می‌توان سران منافقین را انقلابی‌های واقعی دانست؟ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.