eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.6هزار دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
709 ویدیو
598 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir ارتباط با مدیر کانال و خرید آثار: @nasrollahabadi
مشاهده در ایتا
دانلود
❌غارت‌گری‌های روباه پیر؛ کوتاه درمورد خسارت اقتصادی هول‌ناک انگلیس به اقتصاد ملت ایران 🔻بازنشر به مناسبت حضور فتنه‌انگیز در هتاکی‌های سازمان‌یافته/2🔻 ✴️ در اثر جنایت مرگبار دولت انگلیس ایران را در برگرفته بود. انگلیسی‌ها علاوه بر خرید گسترده موادغذایی، از واردات مواد غذایی از هند و بین‌النهرین، همسایگان غربی و شرقی ایران،جلوگیری می‌کردند. 🔹علاوه بر خلیج فارس، هند و بین‌النهرین نیز در اشغال بود و در هند و بین‌النهرین غله کافی وجود داشت. اما ایران که در میان آنها قرار داشت، دچار گرسنگی بود... 🔹به روشنی و وضوح پیداست که تعمداً برنامه‌ای برای کشتار و نابود کردن جمعیت ایران در کار بوده است و برای این کار انگلیسی‌ها درآمدهای ناچیز دولتی را نیز به هر شکل ممکن محدود کرده و حتی‌المقدور تقلیل می‌دادند.به طور مثال «درآمد گمرکی و درآمدهای حاصل از فروش نفت» که انگلیسی‌ها درآمدهای گمرکی ایران را با قران- که ارزش زیادی یافته بود- جمع می‌کردند اما به دولت ایران، همان مبلغ ثابت 000/30 پوند را که ارزش آن به‌شدت کاهش یافته بود (18 قران یا 8/1 تومان به ازای هر پوند) پرداخت می‌کردند...و زمانی که میلیون‌ها ایرانی در گرسنگی به‌سر می‌بردند دولت انگلستان و شرکت نفت انگلیس و ایران درآمدهای نفتی ایران را به بهانه‌های واهی مسدود کردند. 🔹گفتنی است که درست یک سال قبل از شروع جنگ جهانی یعنی «در سال 1913، ایران تولید نفت را آغاز کرده و به‌سرعت به کشوری تولیدکننده و صادرکننده نفت تبدیل شد. امتیاز نفت ایران در اختیار شرکت نفت انگلیس و ایران و دو سوم سهام شرکت در 1914 متعلق به دولت بریتانیا بود. همزمان با جنگ، تولید نفت به شدت افزایش یافت.» 🔹 دولت بریتانیا در همان حال که از یک سو ایران را از منابع مالی‌اش محروم کرده بود، از سوی دیگر فریاد شکوه و شکایتش از بی‌کفایتی و ناتوانی دولت ایران در کمک به قحطی‌زدگان بلند بود. »(قحطی بزرگ و عوامل اصلی آن، فصلنامه پانزده خرداد، ،ش۳۷، پاییز۹۲) 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔵 مروری بر تاریخ خیانت های انگلیس در ایران 🔻بازنشر به مناسبت حضور فتنه‌انگیز در هتاکی‌های سازمان‌یافته🔻 🖊«پارسونز(سفیر انگلیس در ایران پیش از انقلاب) در جایی از خاطرات خود به صریح‌ترین شکل ممکن، ایران و بی‌اهمیتی کامل رشد و توسعه زیربنایی و پایدار کشور ما را به عنوان اصل و اساس روابط اقتصادی توصیه‌شده از سوی دولت انگلستان به بازرگانان انگلیسی و کسانی که دست‌اندرکار تجارت و معاملات مالی با ایران بودند مطرح می‌سازد: «اولین کاری که می‌کنید این است که تا می‌توانید کالاهایتان را بفروشید و فقط در صورتی سرمایه‌گذاری کنید که برای فروش کالاهایتان چاره‌ای جز این کار نداشته باشید. اما اگر مجبور باشید در اینجا سرمایه‌گذاری کنید به میزان حداقل ممکن سرمایه‌گذاری نمایید و صنایعی را انتخاب کنید که قطعات و لوازم آن از انگلستان وارد شود. مانند صنایع که در واقع سوار کردن قطعات صادراتی انگلیسی در ایران است. »(مقاله بازخوانی حقارت رژیم پهلوی و غارت منافع ملی ایران در خاطرات سفیر آمریکا و انگلیس، فصلنامه پانزده خرداد، شماره23، 252-251) البته خوی چنگیزی انگلیسی‌ها محدود به همین امور نمی‌شود و ملت ایران خاطره تلخ کودتای بیست و هشت مرداد و حمایت از رژیم دیکتاتور پهلوی و غارت منابع نفتی و... را فراموش نمی‌کند. 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔸هفته سوم از دی‌ماه 98 تاریک و تلخ بود. از تا سانحه هوایی که در اثر خطایی انسانی رخ داد و ملت را بار دیگر عزادار کرد. 🔹این حادثه هوایی بسیار تلخ بود اما در عین حال بار دیگر صداقت شاگردان حقیقی مکتب امام خمینی را نشان داد. جایی که سردار پرافتخار ایران؛ بعنوان یکی از شاگردان مکتب امام خمینی در لبیک به امر رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر ، پیش‌گام شد و به دور از سیاست‌بازی‌های رایج و تقصیر تقسیم‌کردن‌های مرسوم؛ شجاعانه و صادقانه با مردم سخن گفت. هرچند با پیگیری‌های دقیق و تحقیقات میدانی کوتاهی‌ها و تقصیرهای احتمالی مشخص خواهد شد اما این مثال‌زدنی است که یادآور ویژگی‌های برجسته امام خمینی اعلی الله مقامه الشریف نیز هست. 🔸«پس از قطعی شدن ارتحال امام در 13 خرداد 68، چالشی پیرامون زمان و کیفیت اعلان خبر ارتحال، پدید آمد؛ رئیس وقت مجلس شورای اسلامی بر این نظر بود که برای حفظ امنیت کشور، «اعلان فوت را به پس از انتخاب رهبر و برگشت نمایندگان خبرگان به شهر‌ها» موکول کنند. لذا او از خواست که «اعلام خبر فوت امام(ره) را دو الی سه روز عقب بیندازند و مردم را در همین حال نگه دارند تا بروند مرزها را محکم کنند و بعد خبر رحلت منتشر شود» که این پیشنهاد با مخالفت سید احمد مواجه شد و گفت: «آقای هاشمی، امام در طول همه این سال‌ها یک کلمه دروغ به مردم نگفتند و من نیز دروغ نمی‌گویم». 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
/۲ 🔸پس از سقوط هواپیمای مسافربری عالی‌ترین مقام کشوری توصیه به و صراحت با مردم می‌کند. هرچند می‌داند که این صداقت هزینه‌بر خواهد بود. هرچند رعایت صداقت از اصول اخلاقی بدیهی است اما این تنها مکتب امام است که در دنیای بی‌اخلاق امروز به چنین اصولی پایبند است. 🔹«مشخصه بارز و نقطۀ اصلی تمایز امام از دیگر رهبران مذهبی و سیاسی جهان معاصر صداقت و صراحت ایشان است. امام از بدو شکل گیری همواره با مردم صادقانه حرف زدند، هرگز نمونه‌ای از دوگانگی بین امام و امت نمی‌توان یافت. اینگونه نبود که امام(س) با مردم یک گونه و با مسئولان به گونه‌ای دیگر حرف بزنند، صداقت امام محصول تعالی اخلاقی، خودسازی و یگانگی گفتار و عمل ایشان بود. ...در تصمیم‌گیری‌های سیاسی رایج در دنیا مسئولان و رهبران در خفا و آشکار دوگانه رفتار می‌کنند. اما امام این گونه نبودند. به اعتراف دوست و دشمن امام همواره با مردم به صداقت و صراحت حرف می‌زدند.»(مرحوم حجت‌الاسلام و المسلمین سیداحمد خمینی) 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔹سیاست امام؛ #سیاست_صداقت بود و #شاگردان_مکتب_امام همگی به این اصل پایبندند. مردانی هم‌چون سردارِ عزیز؛ #حاجی‌زاده نیز بر اساس همین اصل به میان مردم رفت و با آن‌ها صادقانه سخن گفت. 🔸هرچند پیروان غرب‌زده مکاتب لیبرالیستی و قلم به مزدهای سکولار تلاش کردند از این صداقت برای خدشه‌دار کردن چهره سپاه پاسداران سوء استفاده کنند که البته با هوشیاری مردم این هدف هرگز محقق نخواهد شد. 🔹در تاریخ نیز مشاهده می‌کنیم برچسب‌زنی #سیاست‌مداران_بی‌اخلاق با صداقت سیاست‌ورزانی هم‌چون امام خمینی اعلی الله مقامه الشریف خنثی شده است: 🔸« به دنبال دستگیری امام در 15 خرداد 42 و تبدیل حبس ایشان به حصر، در 13 مرداد 1342 جرايد كشور از سازش امام با دربار سخن به میان آورد ابعادِ این اتهام، تا هنگامه آزادی امام در فروردین 1343، برای عموم روشن نبود. این مسئله در مورّخ سه شنبه 18 فروردين 43 نیز بار دیگر در سرمقاله روزنامه اطلاعات، تحت عنوان «اتّحاد مقدّس»، مطرح شد كه در ان ادعا شده بود با روحانيت تفاهم شده و روحانيون با «انقلاب سفيد» شاه و ملّت موافق هستند! سه روز بعد امام در 1343/1/21 با ردّ هر دو خبر، با اشاره به سخنانِ پاکروان، #رئیس_وقتِ_ساواک در ملاقاتِ 11 مردادماه با ایشان که گفته بود «آقا سياست عبارت است از دروغ‏ گفتن، خدعه، فريب، نيرنگ، خلاصه پدرسوختگى است! و آن را شما براى ما بگذاريد!»، به پاسخ خود اشاره کرد که «ما از اوّل وارد اين سياست كه شما مى‏گوييد نبوده‏ايم.»(صحيفه امام، ج‏1، صص 267-270) 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔸مدتی پس از پخش برنامه ای با عنوان «نهضت روحانیت ایران» از رادیو بغداد که بدون اطلاعِ امام و توسط سیدمحمود دعایی آغاز شده بود، امام برای اطلاع از محتوای برنامه ها، دعایی را احضار می کند و پس از مطالعه متن برنامه های پخش شده، او را از فحاشی و دروغ برحذر می دارد. 🔹مصداقِ دروغِ مورد اشاره امام، مطلبی از جزوه #شهید_چمران –از اعضای انجمن اسلامی امریکا- پیرامون وقایع 15خرداد بود که در آن ادعا شده بود «شاه مدعی است امام از فئودالها حمایت کرده... و... خود یک فئودال است، در صورتی که امام یک وجب زمین ندارد». 🔸امام با غیرواقعی دانستن این مطلب، تصریح کرده بود که: «نه، اینطور نیست که یک وجب زمین نداشته باشیم. ما در خمین یک قطعه زمین داریم که در اختیار اخوی است و کشاورزی می کند و درآمدش را بین فامیل و #فقرا تقسیم می کنند. این که من زمین ندارم خلاف واقع است، شما واقعیت را بگویید.»(گوشه‌ای از خاطرات حجت‌الاسلام دعایی، صص 85-86) 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️کدام مسئول آمریکایی از هتاکان و آشوب‌طلب‌ها حمایت می‌کند 🔴مارک دوبوویتز؛ مدیر اجرایی FDD و حامی هتاکان و اغتشاش‌گران 🔹شهادت بار دیگر ملت ایران را نشان داد و دشمنان پرمدعا و البته ترسوی ایرانیان را به وحشت انداخت. 🔸چندی پس از شهادت ایشان؛ مستکبرین به دنبال بهانه‌ای برای ایجاد هیاهوی کاذب بودند که با منتشر شدن خبر تلخ و فتنه‌گری برخی سلبریتی‌ها این جرقه زده شد و عده‌ای اندک به هتاکی علیه نمادهای انقلابی و حتی حاج قاسم سلیمانی پرداختند. این عده اندک حامیان خارجی از انگلیس و آمریکا داشتند؛ یکی از آن‌ها مارک دوبوویتز مدیر اجرایی بنیاد FDD بود که مجموعه‌ای از توییت‌ها را به فارسی و انگلیسی منتشر کرد و به بازنشر یاوه‌های توییتری ترامپ و دیگر مسئولان آمریکایی پرداخت. ⁉️اما؛ دوبووتیز کیست و نقش او در اغتشاشات کور ایران چیست؟ یادداشت را بخوانیم: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/1009 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️ دوبووتیز کیست و نقش او در اغتشاشات کور ایران چیست؟ 🔴مارک دوبوویتز؛ مدیر اجرایی FDD و حامی هتاکان و اغتشاش‌گران/1 🔸در همان روزهای نخست پس از آغاز رسمی کار ، مارک دوبو ویتز مدیر اجرایی « » و یکی از کارشناسان اصلی امریکا در زمینه تحریم‌های اقتصادی ایران چکیده نظریات خود پیرامون سیاست صحیح در قبال ایران را در 7 صفحه در اختیار قرار می‌دهد، سایت پولیتیکو مدعی است که به نسخه‌ای از این یادداشت سیاسی دست یافته است. این سایت درست چند روز بعد از اظهارات بی‌پرده سران امریکایی، در مقاله‌ای به قلم مایکل کراولی (دبیر حوزه سیاست خارجی سایت) به طرح موضوع در کاخ سفید پرداخت. 🔹کراولی در مقاله خود محور اصلی نظریات مارک دوبوویتز را چنین می‌داند: «دامن زدن به ناآرامی‌ها با هدف ایجاد یک ایران آزاد دموکراتیک.» دوبو ویتز معتقد است که ساختار سیاسی ایران از چنان ویژگی برخوردار است که بتوان آن را ناپایدار و بحرانی کرد و از این طریق به هدف تغییر رژیم در ایران دست یافت. شماری از سناتورهای امریکایی از جمله یگانه راه مقابله با تهدیدات اتمی ایران و همچنین پشتیبانی مالی و نظامی این کشور از تروریسم را در سرنگونی حکومت دینی ایران می‌دانند. 🔸مارک دوبو ویتز کیست؟ او مدیر اجرایی بنیادی موسوم به «دفاع از دموکراسی» است. بنیادی که بازوی عملیات نرم محسوب می‌شود. بنیاد دفاع از دموکراسی با نام اختصاری شناخته می‌شود. دفتر مرکزی آن در واشنگتن دی سی است. این بنیاد وابسته به طیف نومحافظه‌کاران امریکایی است و تمرکز مطالعاتی آن بر روی مباحث مرتبط با سیاست خارجی و امنیت ملی امریکاست. 🔹حمایت بی‌حد از و دشمنی با جمهوری اسلامی ایران دو مشخصه بارز بنیاد دفاع از دموکراسی است. حامیان مالی این بنیاد اکثراً از مرتبطین هستند. (شلدون ادلسون) کازینودار سرشناس لاس وگاسی که زمانی خواهان حمله به ایران با بمب اتم شده‌ بود از حامیان مالی بنیاد دفاع از دموکراسی است.(بازکاوی نقش آمریکا در ایجاد آشوب‌های کور دی ماه 96 بر اساس اطلاعات آشکار، فصلنامه پانزده خرداد، شماره 55، بهار97) ◀️ادامه دارد... 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 حسن روحانی؛ تلاش برای انحلال ارتش و اقدام برای تضعیف سپاه 🔹شاید برای شما هم عجیب باشد کسی که در دل نیروهای نظامی و #امنیتی است و می‌بیند کشورش در حال جنگ است برای #انحلال_ارتش اقدام کند. این اقدام عجیب را #شیخ_حسن_روحانی انجام داد. کسی که در ارتش حضور رسمی داشت و البته نماینده مجلس هم بود. 🔸در سال‌های ابتدایی #انقلاب_اسلامی توطئه‌ای امپریالیستی برای نابود کردن ارتش وجود داشت که برخی نیز در داخل به دنبال اجرای آن بودند اما شخصیت‌هایی هم‌چون #شهید_چمران و بالاتر از ایشان؛ امام خمینی اعلی الله مقامه الشریف با درایت و بصیرت خود مانع تحقق آن شدند. 🔹امروز نیز همان اتفاقات عجیب در حال تکرار است. کسی که سال‌ها فعالیت امنیتی داشته؛ رئیس #شورای_عالی_امنیت_ملی است و می‌بیند کشورش در حال #جنگ_امنیتی است، یکی از مهم‌ترین نیروهای حافظ امنیت کشور یعنی #سپاه را تضعیف می‌کند. این اقدام عجیب را حسن روحانی انجام داد و حافظه تاریخی مردم را نسبت به فعالیت‌هایش علیه ارتش زنده کرد. 🔸حادثه سقوط هواپیما بسیار تلخ بود اما تلخ‌تر شنیدن صدای کسانی است که هم‌زبان با #وزارت_دفاع_آمریکا علیه نیروهای نظامی کشور می‌تازند. ریشه این سخنان و مواضع چیست؟ غفلت یا خیانت؟! تاریخ و البته دادگاه عدل جمهوری اسلامی قضاوت خواهد کرد. 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻بنیاد FDD ؛ حامی خط اغتشاش و آشوب 🔴مارک دوبوویتز؛ مدیر اجرایی FDD و حامی هتاکان و اغتشاش‌گران/2 🔹بنیاد FFD پس از حوادث 11 سپتامبر به محفلی برای استراتژیست‌های امریکایی بدل شد. گردانندگان این بنیاد صراحتاً اسلام را مهم‌ترین ایدئولوژی رقیب خود معرفی کرده‌اند و اولویت خود و سازمان متبوع‌شان را مقابله با اعلام داشته‌اند. بنیاد دفاع از دموکراسی بازوی فکری و اجرایی سازمان جاسوسی امریکا (سیا) محسوب می‌شود. بخش عمده بودجه این بنیاد مستقیماً از سوی سازمان سیا تأمین می‌شود. اداره‌کنندگان FDD عمدتاً از اعضای برجسته سازمان سیا و مشاوران امنیت ملی رؤسای جمهور سابق امریکا هستند. 🔸یکی از ابزارهای دست‌اندرکاران بنیاد FDD برای پیشبرد ، به راه انداختن در کشورهای متضاد با منافع امریکاست. این بنیاد با حمایت سیاسی، رسانه‌ای و مالی از جریانات مخالف برخی از دولت‌های هدف،‌ زمینه تنش و اغتشاش سیاسی و براندازی نرم حکومت قانونی این کشور‌ها را کلید می‌زند؛ پروژه‌ای که در برخی از کشور‌های تازه استقلال‌یافته سابق ارامنه گرجستان، قرقیزستان، و... صورت گرفت. مارک دوبو ویتز که به عنوان مدیر اجرایی بنیاد و دفاع از دموکراسی فعالیت می‌کند از افراد و مشاوران نزدیک به ترامپ است و بیش از 20 مقاله و کتاب در زمینه تحریم منتشر کرده است. او در یک مرکز مطالعاتی در دانشگاه تورنتو عضو مؤثر است و در دوره‌ای که کنگره امریکا در تلاش برای لغو توافق هسته‌ای بود بارها در کمیسیون‌ها علیه سیاست اوباما در این پرونده سخنرانی کرد. 🔹بسیاری از تحلیل‌گران نسخه اجرایی او را بسیار شبیه فعالیت ایذایی عوامل آشوب‌های اخیر ایران می‌دانند و اصلاً گویی هدف،‌ اجرای مو به ‌موی دستورات همان نسخه بوده. او به ترامپ پیشنهاد کرده بود که دو خط را علیه ایران به موازات هم پی بگیرد: خط تشدید و تحریم علیه ایران به موازات حمایت از آن بخشی از عناصر اپوزسیون ایران که سابقه اقدامات شرارت‌آمیز دارند (مشخصاً گروهک تروریستی منافقین).(بازکاوی نقش آمریکا در ایجاد آشوب‌های کور دی ماه 96 بر اساس اطلاعات آشکار، فصلنامه پانزده خرداد، شماره 55، بهار97) 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻همزمان با سالگرد درگذشت ریاست فقید مجمع تشخیص، بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی منتشر کرد: 📚روایت‌های ناروا؛ مجموعه مقالاتی در نقد کارنامه و خاطرات سیاسی مرحوم هاشمی رفسنجانی 🔹راه‌های پیشرفت برای جوامع و ملت‌ها باز است؛ اگر از شکست‌ها و پیروزی‌ها عبرت بگیرند و برای حافظه تاریخی خود اهمیت قائل شوند. عوامل مختلفی در شکل‌گیری این حافظه مؤثر است که خاطره‌نگاری یکی از مهم‌ترین آنهاست. اما مسئله اساسی این‌جاست که رجال سیاسی معمولا بر اساس حب و بغض‌های شخصی و یا جناحی خاطرات خود را ثبت می‌کنند و تلاش می‌کنند در پیروزی‌ها خود را شخصیتی محوری جلوه دهند و نقش منفی خود را در شکست‌ها مخفی کنند. همین ویژگی کار را برای تاریخ‌نگاران متعهد و متولیان ثبت صادقانه تاریخ سخت می‌کند و باعث می‌شود خوانش انتقادی خاطرات منتشر شده به عنوان یک بستر علمی جدّی مورد نظر تاریخ‌پژوهان قرار گیرد. 🔸در میان شخصیت‌های مختلفی که در تاریخ انقلاب اسلامی نقش داشتند، نام آقای مطرح است؛ کسی که با آغاز نهضت امام خمینی، در میدان مبارزات سیاسی وارد شد و به زودی خود را به رأس هرم مبارزاتی نزدیک ساخت و تقریبا تا چهار دهه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره در مسئولیت‌های سیاسی عالی قرار داشت. 🔹روایت ها و خاطرات مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی به خاطر جایگاه سیاسی وی و حضور در صحنه‌های مختلف برای همه تاریخ‌پژوهان انقلاب اسلامی از اهمیت بالایی برخوردار است و دقیقا به همین دلیل؛ اگر عمدا یا سهوا « » در این خاطرات وارد شده باشد، اثر تخریبی آن در مخدوش‌سازی حافظه تاریخی محققین و جهت‌دهی ناروا به پژوهش‌های تاریخی، بسیار اثر منفی برجای خواهد گذاشت. 🔸مجموعه «روایت‌های ناروا» ده مقاله در در نقد خاطرات سیاسی مرحوم هاشمی رفسنجانی است که همگی در سال‌های حیات وی، منتشر شده است. تنوع مقالات در این اثر باعث شده ابعاد مختلفی از خاطرات آقای رفسنجانی مورد واکاوی و دقت تاریخی قرار گیرد. 🔹در مقاله نخست با عنوان «مبارزه در تردید و ابهام» و «خاطراتی پر از ابهام و پرسش‌های بی‌پاسخ؛ که به قلم تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی حجت‌الاسلام و المسلمین نگارش یافته است که در آن به تبیین برخی محورهای انتقادی کلی در مجموع روایت‌های تاریخی آقای هاشمی پرداخته شده است. امتیاز این دو مقاله، بیان برخی ارتکازات و مشاهدات تاریخی نگارنده است که اولا به صورت مستقیم و بی‌واسطه آقای هاشمی را می‌شناسد و ثانیا تنها کسی است که از سوی امام خمینی مأموریت تدوین تاریخ انقلاب اسلامی به وی محول شده است. 🔸«نگاهی به خوش‌بینی‌های فرمایشی و ژست‌های دموکراتیک آقای هاشمی رفسنجانی» عنوان مقاله سوم به قلم دکتر مظفر نامدار است که از ابتدای دوره سوم فصلنامه تخصصی پانزده خرداد تا کنون، سردبیری این نشریه را برعهده داشته است. این نوشتار، با رویکردی تحلیلی، به نقد کارنامه سیاسی متناقض‌نما و پرفراز و نشیب آقای هاشمی پرداخته است. 🔹مقاله چهارم با عنوان «آسیب‌شناسی انتقادی شیوه‌های خاطره‌گویی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر کتاب دوران مبارزه» به قلم آقایان سهراب مقدمی شهیدانی و میثم عبداللهی چیرانی، به نقد اختصاصی نخستین مجموعه خاطرات آقای هاشمی رفسنجانی اختصاص یافته است. نظر به اهمیت خاص این اثر در ریل‌گذاری شیوه خاطره‌گویی مرحوم هاشمی، نقد روش‌محورانه آن می‌تواند در خوانش انتقادی سایر آثار مشابه نیز مورد استفاده قرار گیرد. 🔸«بررسی تطبیقی اندیشه‌های امام خمینی و عمل‌کردهای هاشمی رفسنجانی» عنوان مقاله پنجم است که تلاش دارد از ابتدای مبارزات تا سال‌های پایانی حیات امام، به بررسی تطبیقی اندیشه و کارنامه سیاسی آقای هاشمی با امام خمینی بپردازد و فاصله محسوس او با امام را با تکیه بر مستندات تاریخی تبیین سازد. 🔹مقاله ششم با عنوان «نظری اجمالی به ادعاهای بدون دلیل در خاطرات هاشمی رفسنجانی» بر یک آسیب مهم در مجموعه خاطرات ریاست فقید مجمع تشخیص مصلحت متمرکز شده و در پی تجمیع ادعاهای بدون دلیل در خاطرات ایشان است. مقالات هفتم و هشتم به نقد و بررسی دو کتاب «به سوی سرنوشت» و «اوج دفاع» اختصاص یافته که توسط جناب آقای سلیمی نمین تحریر شده است. امتیاز این دو مقاله، تمرکز بر جزئیات تاریخی و نقد تحلیلی و تطبیقی برخی گزاره‌های خاص است. «روتوش کتاب هاشمی بدون روتوش» عنوان مقاله‌ای است به قلم استاد سیدحمید روحانی که تلاش دارد به نقد «روش‌های نامتعارف در القای مشهورات و متشابهات تاریخی به جای رخدادها» در مجموعه مصاحبه‌های آقای صادق زیباکلام با مرحوم هاشمی بپردازد. 🔸«هبوط در مه» عنوان آخرین مقاله از این مجموعه است که به نقد کتاب «پا به پای سرو؛ خاطرات خانم عفت مرعشی» پرداخته است. 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📚همزمان با سالگرد درگذشت ریاست فقید مجمع تشخیص، منتشر شد: 🔸«روایت‌های ناروا؛ ده مقاله در نقد کارنامه و خاطرات سیاسی اکبر هاشمی رفسنجانی» جدیدترین اثر بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی است که با تیراژ 1000 نسخه برای تاریخ‌پژوهان و عموم علاقه‌مندان در بازار نشر عرضه شد. 🏢راه‌های تهیه کتاب: 🔹نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6. تلفن: 22579192_021 نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49. تلفن: 32904231-025 تلفن: 22579192_021 معرفی کتاب را در این یادداشت بخوانید: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/1012 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴در پاسخ به سخنان عجیب و جنجالی رئیس‌جمهور ◀️حسن روحانی امروز؛ 25 دی گفته است: «ما می‌دانستیم که بخشی از ما وصل به سیاست و سیاست خارجی است،‌ اگر کسی بگوید من به دنیا کاری ندارم، کاملا درون‌گرا هستم و اقتصادم تمام مشکلاتش را حل می‌کنم، حالا ، البته اقتصاددان نیستم ولی بلد هم نیستم؛ اگر اقتصاددانی بلد است بیاید به ما بگوید که اگر همه روابط خارجی به هم ریخته و تخریب شده باشد و مردم احساس کنند شرایط هر روز سخت‌تر می‌شود و در فروش محصولاتمان با مشکل مواجه شویم و در عین حال اقتصاد مملکت دست نخورد؛ حداقل من بلد نیستم.» 🔸واضح است که این سخنان طعنه و کنایه آشکار به و گفتمان است و البته از هیچ هتاکی بعید نیست. 🔹ممکن است این شلوغ‌کاری‌ها برای پوشاندن دولت در 6 سال اخیر باشد یا جوسازی در آستانه یا حتی پوشاندن حمایت شگفت‌انگیز مردم از حاج قاسم سلیمانی؛ اما هرچه باشد نشان می‌دهد تحصیل‌کردگان و انگلیس و کسانی که سر در آخور غرب دارند هیچ‌گاه از خط مشی خود فاصله نمی‌گیرند حتی اگر عزیزترین به دست غربی‌ها کشته شود. ⁉️ریشه این وادادگی چیست و چرا شیخ حسن روحانی و هرگونه هتاکی علیه ولی‌فقیه می‌کند اما پاسخ شایسته‌ای نمی‌گیرد؟ 🔸« فتنه‌گران معتقدند بدون سازش با آمریکا اداره کشور میسر نیست. اگر علماء، روحانیون و پیرو بودند و به وظیفه خود که روشنگری بود، عمل می‌کردند امروز جو حاکم کشور این نبود. امروز ما روحانیون و آزاداندیشان جامعه، رهبر معظم انقلاب را تنها گذاشتیم و آن‌گونه که باید و شاید به وظیفه خود عمل نکردیم. امروز برخی از رجال سیاسی حرف زدن از را پوچ می‌دانند. بنده از ائمه جمعه،روحانیون و نخبگان گله‌مند هستم که چرا در برابر این سخنان موضع‌گیری نمی‌کنند. سکوت در برابر این سخنان مانند کسی است که در ظلم شریک است.»(حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی؛ 8دی1397) 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆بازتاب انتشار کتاب روایت‌های ناروا همزمان با سالگرد درگذشت ریاست فقید مجمع تشخیص، بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی کتاب «روایت‌های ناروا» را منتشر کرد. این کتاب مجموعه مقالاتی است در نقد کارنامه و خاطرات سیاسی مرحوم هاشمی رفسنجانی که با تیراژ 1000 نسخه وارد بازار نشر شده است. انتشار این کتاب بازتاب‌های مثبتی در مجامع رسانه‌ای داشته است: خبرگزاری تسنیم: https://b2n.ir/966427 خبرگزاری رسا: https://b2n.ir/720911 کتاب‌نیوز: https://b2n.ir/103308 🏢راه‌های تهیه کتاب: 🔹نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6. تلفن: 22579192_021 نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49. تلفن: 32904231-025 تلفن: 22579192_021 معرفی کتاب را در این یادداشت بخوانید: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/1012 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
در ماجرای شهادت آیت اللّه سعیدی، در 20 خرداد 1349(نهضت امام خمینی ج 2 صص 869-273)برخی از طلاب انقلابی نجف، با از مشاهده سکوت امام، با بیانی اعتراض‌آمیز، علّت این سکوت را جویا میشوند و از امام چنین پاسخ میشنوند که: «من بنا ندارم در مورد این فاجعه سکوت کنم، منتها شرایط من با شما تفاوت دارد. من در مقام مرجعیّت نمیتوانم هر خبری را بدون تحقیق درباره صحّت و سقم آن بپذیرم و ترتیب اثر دهم. درباره مرحوم سعیدی، از آن جا که از چگونگی فوت ایشان هنوز خبر موثقی به دست من نرسیده است، نمیتوانم نظر بدهم، من منتظرم در این مورد از طرف افرادی که در ایران مورد اعتماد من هستند، خبر درستی دریافت کنم تا ببینم وظیفهام چه اقتضا میکند.»( نهضت امام خمینی، ج 2، صص 902-901 ) 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📸 رهبر انقلاب: «محمدرضا پهلوی شدیدترین فشارها را بر این ملت و بر مبارزان و بر آزادی‌خواهان وارد کرد؛ اما در مقابل سفیر آمریکا و انگلیس خشوع و خضوع می‌کرد.» 🗓۲۶ دی ماه، سالروز فرار شاه معدوم 🇮🇷 @iranemoaser
🔻بنیاد FDD ؛به نام دموکراسی به کام اغتشاش‌گری 🔴مارک دوبوویتز؛ مدیر اجرایی FDD و حامی هتاکان و اغتشاش‌گران/3 مدظله‌العالی در خطبه نماز جمعه 26دی به کسانی اشاره کردند که هتاکی و جسارت را به حد اعلی خود رساندند و به عکس و ایران؛ حاج قاسم سلیمانی نیز جسارت کردند. این هتاکان حامیان خارجی و البته داخلی دارند و یکی از حامیان آمریکایی آن‌ها، مدیر اجرایی FDD است که در دو یادداشت به بررسی فعالیت‌ها و شخصیت وی پرداختیم: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/1009 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/1011 اکنون به واکاوی ابعاد شخصیتی و حرفه‌ای وی ادامه می‌دهیم تا منظور آمریکایی‌ها از دموکراسی را که چیزی جز اغتشاش و نابودی مردم نیست؛ بهتر درک کنیم: 🔹مارک دوبووتیتز در وال‌استریت ژورنال نوشت: «برای مقابله با تهدید ایران، دولت باید راهکاری از نسخه رونالد ریگان که علیه به کار گرفت را علیه ایران تکرار کند.» او می‌گوید: «اساس راهبرد ریگان، شناخت این موضوع بود که شوروی انقلابی و متجاوز اما از درون شکننده بود و باید شکست داده‌ می‌شد. این دستور، راهبردی جامع بود که از ابزارهای قدرت آشکار و نهان امریکا استفاده می‌کرد. این طرح شامل دفع گسترده، جنگ اقتصادی، حمایت از نیرو‌های نیابتی ضد شوروی و مخالفان آن و اقدامات تهاجمی علیه مشروعیت ایدئولوژی آن رژیم می‌شد.» 🔸او پیشنهاد می‌دهد: «ترامپ باید علیه دولت ایشان برخوردی مهاجمانه داشته باشد. دولت ترامپ باید هوشمندانه علاوه بر برنامه هسته‌ای همه ابعاد تهدیدی ایران را مورد خطاب قرار دهد. تمرکز نادرست اوباما بر خلع سلاح، سیاست امریکا را فلج کرد و همچنین پیشنهاد دیگر او از کار انداختن قدرت ایران در تک تک کشورهای غرب آسیا می‌باشد.» 🔹دوبو ویتز می‌گوید: «تمام اقدامات علیه ایران باید مبتنی بر تضعیف اقتصاد ایران باشد. این اقدامات قدرتمند باید سپاه پاسداران را هدف قرار دهد. تحریم‌های جدید که سپاه را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار می‌دهد و اعمال تحریم مرتبط با ایران در سال جاری برای شروع خوب است که این تحریم‌ها می‌تواند مانع وقوع جنگ اسرائیل با شود.» ◀️ادامه دارد... 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆بازتاب انتشار کتاب روایت‌های ناروا/2 همزمان با سالگرد درگذشت ریاست فقید مجمع تشخیص، بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی کتاب «روایت‌های ناروا» را منتشر کرد. معرفی این کتاب: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/1012 ✳️بازتاب انتشار: 🔹رجانیوز 🔹🔸https://b2n.ir/616451 🔹پایگاه تحلیلی-خبری 598 🔹🔸https://b2n.ir/677554 🔹پایگاه خبری رویکرد امروز 🔹🔸https://b2n.ir/745080 🔹پایگاه خبری-تحلیلی افق جنوب 🔹🔸https://b2n.ir/016819 🏢راه‌های تهیه کتاب: 🔹نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6. تلفن: 22579192_021 نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49. تلفن: 32904231-025 تلفن: 22579192_021 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚫️تلاش تأسف‌برانگیز یک کانال حوزوی در جهت تحریف تاریخ 🔹چند وقتی است که رسانه‌های شبه‌روشنفکر و البته برخی تاریخ‌نویسان متمایل به جریانات خاص سیاسی در تلاش‌اند که الگوهای تاریخی را تغییر دهند و مرحوم شهید نواب صفوی را به عنوان الگوی حوزه انقلابی معرفی کنند. متأسفانه کانالی حوزوی موسوم به «اجتهاد» که از رسانه‌های وابسته به دفتر تبلیغات شعبه مشهد است با این جریان همراه شده است و در سال‌روز شهادت ایشان مطالبی را در این راستا منتشر نموده است. اما؛ 🔸شکی نیست که حرکت مجاهدانه شهید نواب فقط و فقط برای جلب رضایت الهی و پیش‌برد اهداف دینی بود اما ورای بزرگواری و شأن والای آن شهید و یاران باوفایش؛ آیا مرحوم نواب الگوی طلبه انقلابی است؟ انقلاب و انقلابی‌گری از واژه‌هایی است که در ادبیات سیاسی ایران با قراردادی نانوشته به پیروان خط امام خمینی اعلی الله مقامه الشریف گفته می‌شود. اما آیا امام خمینی و به تبع ایشان انقلابی‌های پیرو خط ایشان؛ روش و منش فدائیان را قبول داشتند؟ 🔹🔹برای پاسخ جامع در ابتدا باید گفت نهضت‌های معاصر روحانیت و مردم تا کنون اهداف مختلفی داشته است: 1. نهضت‌های ضداستعماری 2. نهضت‌های ضداستبداد داخلی 3. نهضت‌های مقطعی با اهداف خاص 4. نهضت‌هایی با اهداف بلند از جمله براندازی حکومت طاغوت یا تأسیس حکومت دینی 🔸🔸از نظر ماهیت نهضت‌ها نیز تفاوت‌های فراوانی به چشم می‌خورد: 1. گاهی نهضت مبارزاتی متمرکز بر مبارزات فرهنگی است. هم‌چون فعالیت‌های فلسفی و تفسیری مرحوم علامه طباطبایی 2. گاه مبارزه مسلحانه را شاهدیم. هم‌چون مبارزات شهید نواب صفوی. 3. گاه مبارزه روحانیت با شیوه مبارزه پارلمانی پیش می‌رود. از جمله مبارزات شهید مدرس یا آیت‌الله کاشانی. 4. گاه مبارزات سیاسی غیربرانداز است. هم‌چون مبارزات مرحوم آخوند خراسانی برای تحقق مشروطه 5. گاه با هدف براندازی و تأسیس نظام جدید است. که انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی اعلی الله مقامه الشریف از این قبیل است.(انقلاب‌نامه ص70-69) 🔹در نتیجه باید گفت امام خمینی به طور کلی خط مشی مسلحانه فدائیان اسلام را قبول نداشتند و یاران خود را نیز از پیوستن به گروه‌های مسلح نهی می‌کردند. ⁉️با در نظر گرفتن این نکته باید به این سؤال پاسخ داد که دلایل ایشان برای وارد نشدن به فاز مسلحانه چه بود؟ ◀️دلایل امام اعلی الله مقامه الشریف برای مخالفت با مشی مسلحانه: الف) فایده نداشتن ترور. چراکه با ترور هر فرد، فرد دیگری جایگزین می‌شود و همان سیاست‌ها یا بدتر از آن را پیاده می‌کند. ب) چهره انقلابیون به عنوان تروریست به دنیا معرفی خواهد شد و حرفهای منطقی قیام زیر سؤال خواهد رفت. پ) حرکت‌های مسلحانه به هرج و مرج، ناامنی و بلوا همراه خواهد شد و استقلال و امنیت کشور را با خطر جدی مواجه خواهد کرد.(نهضت امام خمینی ج1 ص1121) در هر صورت ایشان به این خط فکری و عملی پایبند بودند به گونه‌ای که حتی اجازه تجلیل از گروه‌های ترور در نشریات یاران خود را جایز نمی‌دانستند و می‌فرمودند:«تمجید از آدم‌کش‌ها صحیح نیست.»(صحیفه امام ج3 ص45) 🔸البته در میان اطرافیان امام کسانی بودند که اعتقاد چندانی به راه امام نداشتند و طبق خط مشی خود عمل می‌کردند و به گروه‌های مسلح گرایش داشتند و به آن‌ها کمک می‌کردند. 🔹به طور مثال آقای هاشمی رفسنجانی با گروه محمد بخارایی ارتباط و همکاری نزدیک داشت (همان ص1130) و هم‌چنین وی به همراه مرحوم طالقانی و آقای منتظری و برخی افراد دیگر امام را برای حمایت از تحت فشار گذاشت (نهضت امام ج3 ص600) گفتنی است حمایت‌های مالی آقای رفسنجانی از منافقین؛ حتی بعد از آشکار شدن آن‌ها ادامه داشت اما امام نه تنها از گروهک مجاهدین خلق بلکه از هیچ گروه مسلح؛ حمایت نکرد. 🔸در پایان باید برای تاریخ‌نویسانی که این حقایق آشکار را نمی‌بینند و به دلایل خاص تاریخ را وارونه جلوه می‌دهند تأسف خورد. آن‌ها با نوشته‌های آلوده‌شان در تلاش‌اند را به عنوان یک تروریست نشان دهند و وی را الگوی حوزه انقلابی جلوه دهند. در حالی‌که شهید نواب صفوی بر اساس حجت دینی خود عمل کرد و البته الگوی حوزه انقلابی نیز شخصیتی فراتر از نواب‌هاست. الگوی انقلاب کسی نیست جز امام خمینی اعلی الله مقامه الشریف که با اقدام مجاهدانه و اخلاص خود تاریخ کشور را ساخت. 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🖊یکم بهمن؛ سال‌روز آغاز درس‌های حکومت اسلامی و ولایت‌فقیه امام در نجف ◀️« امروز ، حوزه مشهد، و حوزه هاى ديگر موظفند كه اسلام را ارائه بدهند و اين مكتب را عرضه كنند. مردم، اسلام را نمى‏شناسند. شما بايد خودتان را، اسلام‌تان را، نمونه‌هاى رهبرى و را به مردم دنيا معرفى كنيد مخصوصا به گروه دانشگاهى و طبقه تحصيل كرده. دانشجويان چشم‌شان باز است. 🔹شما مطمئن باشيد اگر اين مكتب را عرضه نماييد و را چنان‌كه هست به معرفى كنيد دانشجويان از آن استقبال خواهند كرد. 🔸دانشجويان با استبداد مخالفند. با حكومت‌هاى دست نشانده و استعمارى مخالفند، با قلدرى و غارت اموال عمومى مخالفند، با و مخالفند با اسلامى كه چنين طرز حكومت اجتماعى و تعاليمى دارد هيچ دانشگاه و دانشجوئى مخالفت ندارد. 🔹اينها دست‌شان به طرف دراز است كه براى ما فكرى بكنيد. آيا بايد بنشينيم تا آن‌ها ما را امر به معروف كنند و به انجام وظيفه دعوت نمايند؟ جوانان از اروپا ما را امر به معروف كنند كه ما حوزه اسلامى تشكيل داده ايم شما به ما كمك كنيد؟» 🔻پی‌نوشت: 🔹پنجاه سال از دعوت امام خمینی اعلی الله مقامه الشریف در سال 48 می‌گذرد. دعوتی که مخاطبش قم، نجف، مشهد و سایر حوزه‌های علمیه شیعه بود و هست. 🔸کم‌تر از ده سال بعد از درس‌های امام در نجف حکومت اسلامی در ایران متولد شد و با تأسیس جمهوری اسلامی آن دعوت نه تنها ضرورت خود را از دست نداده است بلکه نیاز به فهم دقیق و عالمانه از حکومت اسلامی و ابعاد مختلف و پیچیده آن بیش از پیش حس می‌شود. امید است با تلاش هرچه بیش‌تر متولیان حوزه علمیه و به انزوا رفتن تفکر حوزوی سکولار این مهم سریع‌تر از گذشته محقق شود. 🔹ناگفته پیداست در این راه باید مراقب راهزنان عقیده فکر نیز بود. کسانی که لباس انقلابی‌گری می‌پوشند و از ارتزاق می‌کنند اما تولیدات آلوده به خود را به اسم به مخاطبان داخلی عرضه می‌کنند. 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻بازنشر به مناسبت فشار برخی جریانات دولتی علیه برنامه‌های انقلابی صدا و سیما🔻 ◀️این دیکتاتورهای قدرت‌طلب 💢 جناب آقای حسن روحانی در سال‌های ابتدایی انقلاب رئیس شورای سرپرستی صدا و سیما بود و از همان زمان درگیری‌هایی با مجموعه صدا و سیما داشت. برخی اسناد و شواهد نشان می‌دهد وی تلاش داشت صدا و سیما را در قبضه قدرت خود بگیرد و برنامه‌ها را طبق میل و سلیقه خود تنظیم کند. 🔸قضیه از این قرار است که آقای در سال 62 عضو شورای سرپرستی صدا و سیما بود و محمد هاشمی هم مدیرعامل آن. شورای سرپرستی و حسن روحانی در آن سال در پی برخی اختلافات؛ در مدیرعامل صدا و سیما را برکنار می‌کنند و شخص حسن روحانی را به عنوان مدیرعامل جدید منصوب می‌کنند. اقدامی که خلاف بود و موجب ناراحتی شدید امام قدس سره شد و ایشان در واکنش به این اقدام غیرقانونی شورای سرپرستی را عزل نموده؛ تأکید کردند سه قوه به این نحو حق دخالت در اداره صدا و سیما را ندارند. ناراحتی امام قدس سره از این اقدام دیکتاتورمآبانه به حدی بود که حتی اجازه ملاقات به حسن روحانی که در صدد توجیه اقدام خودسرانه‌اش بود؛ ندادند. ◀️این؛ شمایی کلی از قضیه عزل آقای حسن روحانی از شورای سرپرستی بود که بارها و بارها در محافل مختلف از جمله نشست تحریف ظالمانه؛ مورد سؤال حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی نیز قرار گرفت و البته بی‌پاسخ ماند. 🔸مشروح ماجرای عزل آقای حسن روحانی از شورای سرپرستی به علاوه تلاش‌های دولت در سال 96 برای تأثیرگذاری جدی بر صدا و سیما: 🔹🔸https://b2n.ir/94125 مشاهده خوی دیکتاتوری و استبداد در برخی مسؤولین دردناک است و دردناک‌تر این‌که آن‌ها با شعار رأی مردم را گرفتند امّا به هرحال جای خوشحالی است که این‌گونه فعالیت‌ها نقاب مصنوعی آزادی و روشنفکری را از چهره مدعیان دروغین برداشته است. 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️مرگ بر آمریکا؛ شعار صلح‌طلبان حقیقی 🔸«شعار« » به روحیه می دهد، ملت‌های مستضعفی که در جهان، ایران را به عنوان ام القرا پذیرفتند، چشمشان به است، اگر این صدا خاموش شود در حقیقت دلسردی و یاس و ناامیدی به مستضعفان روی می کند. 🔹 بنابراین امروز شعار «مرگ بر آمریکا» وظیفه هر انسان مسلمانی است، هر کسی که نسبت به نفرت دارد، باید با همه قدرت در برابر توطئه‌های آمریکا و نقشه‌ها و نیرنگ‌های شیطان بزرگ بایستد و با فریاد «مرگ بر آمریکا» دنیا را متوجه کند که در ایران مرتکب چه جنایاتی شده است؟ 🔸 خطر شعار «مرگ بر آمریکا» به حدی برای وحشت‌انگیز است که می‌بینیم با همه قدرت‌شان به وسیله اذناب‌شان تلاش می کنند این صدا ررا خاموش کنند.»(حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی 11آبان1392) 🔻پی‌نوشت: 🔸شعار مرگ بر آمریکا یکی از اصلی‌ترین شعارهای ملت انقلابی ایران است. اما برخی که هویت خود را در وابستگی به آمریکا و غرب می‌بینند تحمل شنیدن همین شعار ساده را نیز ندارند. 🔹مقابله با این شعار از ابتدای انقلاب اسلامی توسط لیبرال‌های نهضت آزادی شروع شد و در ادامه توسط شخصیت‌هایی هم‌چون حجت‌الاسلام هاشمی رفسنجانی ادامه یافت. امروز نیز معدود حوزویان سکولار هستند که همان مسیر را ادامه می‌دهند. مسیری که ملت ایران فهمیده‌اند پایانش چیزی جز نابودی و تباهی نیست. 🔸به علاوه؛ یکی از ویژگی‌های انحصاری حوزه علمیه شیعه استقلال آن از حکومت‌های طاغوتی است. اما برخی حوزویان سکولار به گونه‌ای سخن می‌گویند و می‌نویسند که شبهه وابستگی فکری به استکبار جهانی را در اذهان ایجاد می‌کنند. 🔹🔹🔹 http://bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.