eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.6هزار دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
699 ویدیو
597 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir ارتباط با مدیر کانال و خرید آثار: @nasrollahabadi
مشاهده در ایتا
دانلود
🔵صدور منشور روحانیت در پاسخ به شبهات آقای منتظری/1 🔻روایت کم‌تر شنیده شده در خصوص علت صدور منشور روحانیت🔻 🔹شخصیت‌های برجسته دینی در به ویژه جایگاه ویژه‌ای دارند به گونه‌ای که هدایت‌یافتگی آنان جامعه را هدایت می‌کند و گم‌راهی آنان نیز خسارت جبران‌ناپذیری به کشور خواهد زد. 🔸یکی از شخصیت‌های دینی و سیاسی که متأسفانه به دلایل شخصی و خناسان نفوذی عاقبت خوبی پیدا نکرد آقای بود که با سخنان تحریف‌آمیزش غبار فتنه را بر جاده به پا می‌کرد. 🔹یکی از سخنان پراشتباه او در 22بهمن1367 ایراد شد که فردای آن روز در روزنامه کثیرالانتشار نیز منتشر شد. او با سخنرانی تند و غیرقابل دفاع خود خود دستاوردهای چند ساله انقلاب، جنگ و حتی مدیریت انقلاب را به زعم خود به چالش کشید و با القای دروغین دل‌سرد شدن مردم به تخطئه فعالیت‌های نظام نوپای اسلامی و ملت ایران پرداخت. 🔸 حضرت امام قدس سره الشریف با مشاهده رفتارهای ناپسند وی در پیام « » در سوم اسفند همان سال، با عذرخواهی از خانواده های شهدا و جانبازان، نسبت به این نوع نگاه به مسائل جاری کشور، پاسخ کامل و محکمی به سخنان وی می دهند...(روزگار قائم‌مقامی ص114) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚫️من از خانواده شهدا و جانبازان رسما عذرخواهی می‌کنم 🔵منشور روحانیت در پاسخ به شبهات آقای منتظری/2 🔸یکی از شبهاتی که آقای در سخنرانی 22بهمن67 مطرح کرد در خصوص موفقیت نظام اسلامی در هشت سال دفاع مقدس بود. شبهات و تهمت‌هایی سنگین و ناجوانمردانه که باعث شد امام خمینی قدس سره الشریف بدون این‌که نقشی در این تهمت‌ها داشته باشد؛ از خانواده شهدا و جانبازان عذرخواهی کند: 🔹من در اینجا از مادران و پدران و خواهران و برادران و همسران و فرزندان و‏#‎ ‎‏جانبازان به خاطر تحلیل های غلط این روزها رسماً معذرت می‌خواهم و از خداوند‏‎ ‎‏می خواهم مرا در کنار بپذیرد. ما در جنگ برای یک لحظه هم‏‎ ‎‏نادم و پشیمان از عملکرد خود نیستیم. راستی مگر فراموش کرده ایم که ما برای ادای‏‎ ‎‏تکلیف جنگیده ایم و نتیجه فرع آن بوده است. ملت ما تا آن روز که احساس کرد که توان‏‎ ‎‏و تکلیف جنگ دارد به وظیفۀ خود عمل نمود. و خوشا به حال آنان که تا لحظۀ آخر هم‏‎ ‎‏تردید ننمودند؛ آن ساعتی هم که مصلحت بقای انقلاب را در قبول قطعنامه دید و گردن‏‎ ‎‏نهاد، باز به وظیفۀ خود عمل کرده است. 🔸آیا از این که به وظیفۀ خود عمل کرده است‏‎ ‎‏نگران باشد؟ نباید برای رضایت چند فروخته در اظهارنظرها و ابراز عقیده ها‏‎ ‎‏به گونه‌ای غلط عمل کنیم که اللّه عزیز احساس کند جمهوری اسلامی دارد از‏‎ ‎‏مواضع اصولی اش عدول می کند. تحلیل این مطلب که چیزی به‏‎ ‎‏دست نیاورده و یا ناموفّق بوده است، آیا جز به سستی نظام و سلب اعتماد مردم منجر‏‎ ‎‏نمی شود؟! تأخیر در رسیدن به همۀ اهداف دلیل نمی شود که ما از اصول خود عدول‏‎ ‎‏کنیم. همۀ ما مأمور به ادای تکلیف و وظیفه ایم نه مأمور به نتیجه...»(صحیفه امام ج21 ص273)(روزگار قائم‌مقامی 115-114) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻هنوز هم چوب اعتماد به لیبرال‌ها را می‌خوریم 🔵منشور روحانیت در پاسخ به شبهات آقای منتظری/3 🔹یکی از دلایل جدی انحراف آقای منتظری؛ اعتماد او به گروه‌های منحرف و لیبرال‌مسلک بود. کسانی که در جریان مبارزات هزینه‌ای ندادند و پس از انقلاب طلب‌کارانه وارد بدنه نظام شدند و علیه اصول انقلابی ملت شوریدند. ◀️امام خمینی در دو پیام جداگانه، به نامه های آقای منتظری پاسخ صریح و روشن دادند. اولین بار در 3 اسفند 67، در پیام «منشور روحانیّت» اعتماد به لیبرال ها و خوشبینی به آنها را _که سیره عملی و ریشه جانبداری های غلط آقای منتظری بود_ مذمت کردند: 🔸«ما هنوز هم چوب اعتمادهای فراوان‏ خود را به ‎‏گروه‌ها و #‎‏لیبرال‌ها می‌خوریم، آغوش کشور و همیشه برای پذیرفتن همۀ‏‎ ‎‏کسانی که قصد و آهنگ مراجعت داشته و دارند گشوده است ولی نه به قیمت‏‎# ‎‏طلب‌کاری آنان از همۀ اصول، که چرا « » گفتید! چرا کردید! چرا نسبت‏‎ ‎‏به منافقین و ضدانقلابیون را جاری می کنید؟ چرا شعار « »‏‎ ‎‏داده اید؟ چرا را اشغال کرده ایم و صدها چرای دیگر. 🔹و نکتۀ مهم در این‏‎ ‎‏رابطه این که نباید تحت تأثیر و بی مورد نسبت به و مخالفین و‏‎ ‎‏متخلفین نظام، به گونه ای تبلیغ کنیم که احکام خدا و حدود الهی زیر سؤال بروند. من‏‎ ‎‏بعض از این موارد را نه تنها به سود کشور نمی دانم که معتقدم دشمنان از آن بهره می برند. ‎‏من به آنهایی که دستشان به رادیو ـ تلویزیون و مطبوعات می رسد و چه بسا حرف های‏‎ ‎‏دیگران را می زنند صریحاً اعلام می کنم: تا من هستم نخواهم گذاشت حکومت به دست‏#‎ ‎‏‎‏لیبرال‌ها بیفتد، تا من هستم نخواهم گذاشت منافقین اسلام این مردم بی پناه را از بین ببرند،‏‎ ‎‏تا من هستم از اصول نه شرقی و نه غربی عدول نخواهم کرد»(صحیفه امام ج21 ص273)(روزگار قائم‌مقامی ص221) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
سلام بر حماسه‌سازان همیشه جاوید روحانیت 🔻سوم اسفند؛ سالروز صدور منشور روحانیت 🔹سلام بر حماسه سازان همیشه جاوید روحانیت که رساله علمیه و عملیه خود را به دم شهادت و مرکب خون نوشته‌اند و بر منبر هدایت و وعظ و خطابه ناس از #شمع_حیات‌شان گوهر شب‌چراغ ساخته‌اند. افتخار و آفرین بر شهدای حوزه و روحانیت که در هنگامه نبرد رشته تعلقات درس و بحث و مدرسه را بریدند و عقال تمنیات دنیا را از پای حقیقت علم برگرفتند و سبک‌بالان به میهمانی عرشیان رفتند و در مجمع ملکوتیان شعر حضور سروده‌اند.(صحیفه امام ج21 ص273) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
پول نفت در جیب رضاخان 🔻به مناسبت صدسالگی کودتای ننگین رضاخان رضا شاه هنگام کناره‌گیری از سلطنت، یکی از ثروتمندترین مردم جهان بود. بر اساس بایگانی وزارت خارجه ایالات متحده، وی نزدیک به 50میلیون دلار در بانک تهران، 18میلیون دلار در بانک‌های نیویورک و حداقل 100میلیون دلار در بانک‌های لندن، ذخیره کرده بود. وی همچنین مقادیر نامشخصی در بانک‌های سوئیس سرمایه‌گذاری کرده بود. وی به بهانه خرید تسلیحات، عواید حاصل از فروش نفت ایران را به حساب‌های شخصی خود در این بانک‌ها واریز می‌کرد. این وجوه بخش اعظم مبالغی را که ذکر کردیم شامل می‌شوند. وی هم‌چنین 7000 دهکده را تصاحب کرد و مناطق وسیعی از اراضی ایران را به املاک شخصی خود اضافه نمود. (از قاجار به پهلوی بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا، محمد قلی مجد، ص17) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴رضاخان از نگاه شخصیت‌های خارجی 🔹رضاخان در ابتدای امر فقط به شکل ظاهری خود متکی بود که عبارت است از قدی بلند و هیکلی نسبتا تنومند. با این حال ظاهرا او لازم بود و همیشه در پشت سرش کسانی وجود داشتند که به شکل مرئی و نامرئی حمایتش می‌کردند و رضاخان به پشت‌گرمی آنان بود که عملیات خود را پیش می‌برد؛ و در غیر این صورت از جماعت کناره می‌گرفت. 🔸رضاخان حتی بعدها هم مردی بود و به عبارت بهتر مردی شناخته می‌شد که قادر به برقراری روابط اجتماعی نیست؛ در کنار این‌ها باید او را افزود که ا لبته لازمه قدرت مطلق‌العنان است. می‌توان گفت رضاخان بی‌عاطفگی را به عنوان عاملی برای جبران عزلت‌گزینی خود به کار می‌گرفت. معاصران وی نقل کرده‌اند که صدایش هم محکم و رسا نبود و گیرائی لازم را نداشت، او نمی‌توانست به راحتی سخن بگوید. که بعدها در اوایل دوره سلطنت او دو سالی مستشار سفارت بریتانیا بود، صدایش را مثل توصیف می‌کند که مبتلا به تنگی نفس است. ، رضاخان را مردی معرفی می‌کند فاقد جاذبه، مردی با ظاهری ترسناک و قیافه‌ای اخمو. فرستاده‌ای از آلمان آن زمان به ایران، رضاخان را مردی معرفی می‌کند نیرومند، بی‌رحم، زیرک و کینه‌توز. 🔹 سرگرد که ظاهرا جهانگرد بوده و اندکی قبل از تغییر سلطنت در وزارت جنگ به ملاقات رضاخان رفته بود، او را فردی توصیف کرده است که از شفقت انسانی و مهر و عاطفه بی‌بهره بود؛ صورتی ساکن و جامد داشت و کمتر تبسم و خوش‌روئی نشان می‌داد؛ این جمود با و شرارت آمیخته بود و غالبا از داخل به خارج شراره می‌کشید. 🔸 در وصف رضاخان نوشته است، به هنگام آشنایی با او وی را بیش‌تر مردی دیده است «فاقد قیود اخلاقی» تا مردی هرزه و فاسد. میلسپو آورده است، رضاخان فردی نیست که در محدود قانون اساسی یا مشروطه فعالیت کند، بلکه او موجودی است با ، بی‌رحم و بی‌اعتقاد به قانون که یک عده و دوره‌اش کرده بودند و چند نفر کم جرأت و خودخواه به او نظر مشورتی می‌دادند. 🔹میلسپو به درستی نوشته است رضاخان هیچ پیوندی با نداشت، و هیچ رشته‌ای او را با قانون اساسی مرتبط نمی‌ساخت؛ برعکس او مردی بود که «تا انتهای کار، سرباز باقی ماند.» 🔸البته که در دوره پهلوی دوم سرنوشت او با مسائلی مهم از جمله کودتای 28مرداد به هم درآمیخته است، از رضاخان تصویری اسطوره‌ای ساخته است.(بسترهای تأسیس سلطنت پهلوی ص39-38، مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
♦️تاکید امام خمینی و لبیک آیت الله خامنه‌ای مبنی بر اهمیت توجه به (۱) ✉️ ماجرای نامه دردمندانه تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی سید حمید روحانی به چه بود؟ 🔸روز چهارم اسفند 1367 امام خمینی(ره) در نامه ای به آیت الله سیدعلی خامنه ای رئیس وقت شورای عالی انقلاب فرهنگی،خواستار نظارت ایشان بر تدوین كتابهای تاریخ مدارس و جلوگیری از تحریف تاریخ در كتب درسی شدند. علت این درخواست، نامه ای بود كه از سوی حجت الاسلام والمسلمین در انتقاد از محتوای كتاب‌های درسی تاریخ برای امام ارسال کرده بود. متن نامه ایشان و پاسخ امام به این شرح است: بسم الله الرحمن الرحیم محضر مبارك مرجع عالیقدر جهان تشیع، رهبر كبیر انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله العظمی امام خمینی – متع الله المسلمین بطول بقاء وجوده الشریف با اهدای سلام... عطف به نامه مورخه 11 بهمن 67، معروض می دارد، برداشت‌ها و تحلیلهای و در بسیاری از كتاب‌های تاریخی كه در پی پیروزی انقلاب اسلامی منتشر شده و می‌شود، و نیز برخی نوشته‌های دور از حقیقت و شده در كتاب‌های درسی مدارس و دانشگاه‌ها در زمینه تاریخ، به شدت نگران كننده و رنج‌آور است. اینجانب به نمونه هایی از آن اشاره می‌كنم: 1. كتاب «تاریخ معاصر ایران» كه برای دوره‌های متوسطه دبیرستان‌ها تدوین شده است، درباره كشیده شدن مردم به سفارت انگلستان در پی ، كه بنابر شواهد موجود با نقشه كافر و بیگانه‌پرستان از خدا بی خبر انجام گرفت، در ص 77 چنین می‌نویسد: «بهبهانی از میانه راه برای مردم پیغام فرستاد كه می توانند در شوند. به این ترتیب، در حدود بیست هزار نفر به باغ سفارت بیگانه پناه بردند و...» این اظهارنظر در كتاب درسی آموزش و پرورش، با این قاطعیت، در شرایطی صورت می گیرید كه اساساً موضوع از دید تاریخ نویسان مورد اختلاف است؛ و ضداسلام در كتاب «تاریخ مشروطه»، ص109، در این باره آورده است: «این گمان هرگز نمی رودكه بهبهانی یا طباطبایی به پناهیدن مردم به سفارتخانه خرسندی داده‌اند، و یا چنین گفتگویی در بودن ایشان می‌رفته، چه ما خود دیدیم كه آنان با چه سختی‌ها و بیم‌ها روبه رو بودند،و با این همه از مسجد بیرون نیامدند و سرانجام كه ناگزیر شدند، روانه قم گردند.آن رفتار دلیرانه و جانبازانه آنان كجا، و خرسندی به پناهیدن مردم به سفارتخانه یك دولت بیگانه كجا؟!» 2. در كتاب «تحلیلی از انقلاب اسلامی ایران» كه در سال 1364 برای برخی از دانشگاه ها منتشر شده است، در ص 21، چنین آمده است: «در كشاكش این مهاجرت، حادثه پناهندگی به سفارت انگلستان پیش می آید كه بهبهانی در انجام آن مؤثر بود.» نویسنده این كتاب حدود یك سال پیش از انتشار آن، به همراه نویسنده كتاب «» با اینجانب دیدار كرد. در این مجلس این نویسنده در تأیید نظریه اینجانب، نویسنده كتاب «تاریخ معاصر ایران» را مورد نكوهش قرار داد كه چرا موضوعی را كه در میان تاریخ‌نگاران مورد اختلاف است به صورت حتمی و قاطعیت، آن هم در كتاب درسی دانش آموزان، منعكس كرده است. آن نویسنده نیز به ظاهر به اشتباه خود اعتراف كرد، و قرار گذاشت كه آن را اصلاح كند. لیكن نه تنها تا به امروز این نوشته در كتاب درسی دانش آموزان بدون كوچكترین تغییری آورده شده است، بلكه در كتاب درسی دانشگاه نیز، چنانكه در بالا ملاحظه می فرمایید، تكرار گردیده است؛ كه بازگوكننده غرض و می باشد نه اشتباه. 3. در كتاب «تحلیلی از انقلاب اسلامی ایران» ماجرای كاخ مرمر و حمله به شاه را، كه از سوی سرباز پرشور و از جان گذشته ای به نام «رضا شمس آبادی» انجام گرفت، حركتی كمونیستی وانمودكرده.در ص 95 چنین آورده است: « در ارتباط با یكی از گروههای ماركسیستی - مائوئیستی فعالیت داشت. وی امكان ترور شاه را به گروه خود خبر داده بود، كه با عكس العمل مخالف مركزیت روبه رو شد. سرانجام شمس آبادی بدون در جریان گذاشتن گروه، اقدام به كرد كه ناموفق ماند» در صورتی كه طبق اسناد و مدارك موجود در ساواك و شواهدو دلایل دیگری كه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در دست بوده، كه در جلد اول كتاب «نهضت امام خمینی» آن را آورده ام، نامبرده انگیزه اسلامی داشته، و هیچگونه ارتباطی با كمونیستها نداشته است. به نظر می رسد در كار است تا دروغ ها و بافته های تحریفگران تاریخ درطول یكصدساله اخیر را با آرم و عنوان جمهوری اسلامی اعتبار ببخشد؛ و باتمسك به اینكه این نوشته ها، برداشت ها و تحلیل ها، در نظام جمهوری اسلامی تكرار و در كتابهای درسی آمده است، تحریفگری های نویسندگان خائن گذشته رالباس حقیقت بپوشاند @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
♦️تاکید امام خمینی و لبیک آیت الله خامنه ای مبنی بر اهمیت توجه به (۲) ✉️ ماجرای نامه دردمندانه تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی سید حمید روحانی به چه بود؟ 🔹اینجانب در مدت این چند سال به هر یك از مسئولان امور كه باید به این جریاه رسیدگی كنند متوسل شدم و اعلام خطر كردم، لیكن دریغا كه هیچكس به این دردی كه مرا از درون رنج می دهد توجهی نكرد. ناگزیر وظیفه دانستم كه جریان را با ولی امرم در میان بگذارم تا چاره ای بیندیشند. و «اِنَّمَا أَشْكُوا بَثِّی و حُزنِی اِلی الله». والسلام علیكم و رحمه الله - سیدحمید روحانی 🔻پاسخ امام خمینی(ره) به نامه حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی بسم الله الرحمن الرحیم جناب حجت الاسلام آقای خامنه ای، ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی - دامت افاضاته 🔸نامه جناب حجت الاسلام آقای سیدحمید روحانی اخطاری است برای همه آنانی كه دلشان برای اسلام و انقلاب می تپد. باعث تعجب و تأسف است كه نظام آموزشی كشور اسلامی ایران نسبتی به مرحوم بهبهانی – رحمه الله علیه- دهد كه حتی كسروی با آن درباره ایشان نمی‌دهد. ضد دین پس از تجلیل از آقایان: بهبهانی و طباطبایی دستور بهبهانی و طباطبایی به مردم را در پناه بردن به سفارت یك دولت بیگانه رد می كند. از حضرتعالی، كه دلسوز اسلام و انقلاب هستید، اكیداً می‌خواهم مسئولی برای رسیدگی به این امور گذاشته، تا در تمام اینگونه موارد شما را در جریان بگذارد. سایر موارد نامه آقای روحانی هم مورد مداقه است. گزارش كار را به اینجانب بدهید. والسلام علیكم و رحمه الله. 67/12/4 – روح الله الموسوی الخمینی. (صحيفه امام، ج 21، صص 294 تا 296) 🔻 گزارش ریاست محترم جمهوری اسلامی(آیت الله خامنه ای) به حضرت امام خمینی 🔹بسم الله الرحمن الرحیم محضر مبارک رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی مدظله العالی با عرض سلام و تحیت در اجرای دستور کتبی آن حضرت مورخ ۶۷٫۱۲٫۴ درباره پیگیری برخی خطاها در کتاب تاریخ معاصر ایران و لزوم بررسی کتاب‌های تاریخ مدارس به نظر رسید که کار باید در دو بخش تقسیم شود: 🔸اول بررسی مواردی که در گزارش حجت‌الاسلام سید حمید روحانی به آن پرداخته شده و سپس ایجاد در کلیه نوشته‌های تاریخ در مدارس. 1️⃣در بخش اول مقرر گشت که جلسه‌ای با حضور مسئولان امر کتب درسی و کتاب مورد بحث و آقای روحانی و آقای عطاء‌الله مهاجرانی، نماینده اینجانب تشکیل شود و بررسی و مذاکره لازم پیرامون مواردی که به حضرت عالی گزارش شده انجام گیرد. 🔸نتیجه جلسه مزبور که در روز ۶۷٫۱۲٫۱۰ تشکیل گشت این شد که آنچه به مرحوم آیت‌الله بهبهانی نسبت داده شده مورد اختلاف عیان مورخان است و هیچ نظر قاطعی در آن وجود ندارد و هیچ قرینه و شاهدی نیز بر آنچه به آن بزرگوار نسبت داده شده نیست. 🔹علی هذا ذکر مطلبی مشکوک و بی‌دلیل در کتاب درسی که جمهوری اسلامی است ناروا و ناشی از و است. قرار شد که این موضوع در چاپ‌های بعدی مورد توجه قرار گیرد و اصلاح گردد و توضیح کافی نیز داده شود. 🔸آنچه درباره مرحوم شمس‌آبادی عامل تیر‌اندازی به شاه مخلوع و ارتباط وی با گروه‌های مائوئیست ذکر شده بر اساس اسناد قطعی و تحقیقات محلی خلاف واقع است و نامبرده فردی متشرع و مسلمان بوده و باید این مطلب از کتاب حذف شود 2️⃣ در بخش دوم یکی از برادران و متعهد ماموریت یافته است که کلیه کتاب‌های درسی تاریخ را با دقت بررسی کرده یا خلاف واقع را مشخص نماید. گزارش تفصیلی پس از انجام بررسی ها به استحضار خواهد رسید. نکته شایان ذکر آن است که با مطالعه اجمالی اینجانب در کتاب تاریخ معاصر ایران و با عنایت به اینکه کتاب مذکور دارای جهت گیری درست و متعهدانه در گزارش تاریخ انقلاب می باشد بنظر می رسد که در نگارش دو نکته قبلی هیچ سوء نیتی در کار نبوده است که هیچ انسان غیر معصوم از آن مبرا نیست. همچنین بنابر گزارش افراد مورد وثوق تهیه‌ کنندگان آن کتاب در شمار برادران معتقد و متعهد و انقلابی و با اخلاصند. امید است همگی مشمول ادعیه ذاکیه آن حضرت قرار گیریم. ادامه الله بقائکم والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته سید علی خامنه ای ۶۷٫۱۲٫۱۲ 🗞(روزنامه اطلاعات، ۶۷٫۱۲٫۱۶، ص آخر) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
🔴حضور فعال روحانیت در مبارزه با استبداد رضاخانی در مقابل انفعال مصدق‌السلطنة 🔻به مناسبت صدسالگی کودتای ننگین رضاخان فلیپ؛ وزیر مختار آمریکا در تهران: «به نوبه خودم مایلم جناح روحانیت را قدرت‌مندترین عنصری بدانم که می‌تواند تغییری جدی در دولت ایجاد کند. به نظر من اگر روحانیت واقعا متحد باشد، که نیست، چنان قدرتی خواهد داشت که می‌تواند شاه را به تغییر سیاست‌های مستبدانه فعلی‌اش وادار کند. در حال حاضرف تنها مخالفت فعالانه‌ای که از طرف روجانیون با دولت می‌شود احتمالا به سبب نفوذ افرادی چون مدرس در جناح روحانیت [است]... سیاستمدارانی چون تقی‌زاده و مصدق فعالیت‌هایشان را به مباحثات و استدلال‌های خشک در مجلس محدود کرده‌اند، و وقتی با سیاست‌های خشونت‌آمیز و مستبدانه، نظیر سیاست‌های کنونی شاه مواجه می‌شوند، کنج عزلت گزیده و منتظر تغییر اوضاع خواهند شد.»(گزارش فلیپ، مورخ 25ژوئیه 1928 / 3مرداد1307)(از قاجار به پهلوی بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا، محمد قلی مجد، ص539) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
جنایات شاه مخلوع چیزی نیست که از یاد ملت رفته باشد 🔻 | 4 اسفند ‏🔹بسم الله الرحمن الرحیم ‏ ‏ مخلوع چیزی نیست که از یاد رفته باشد و یا بشود از یاد برد. بر‏‎ ‎‏همه روشن است که محمدرضا پهلوی ما را از هر جهت به کرده بود؛ چه‏‎ ‎‏ازنظر و و چه از نظر و و چه از نظر و ‎ ‎‏انسانی، و اگر مهلت می یافت، به ضربۀ جبران ناپذیر می زد. همه می دانند که دست‏‎ ‎‏او و پدرش به بزرگ و کوچک این مرز و بوم آغشته است.‏ ‏🔸 دسته جمعی و و و از امور رایج رژیم این پلید بود. شاه به‏‎ ‎‏ و دولت دست به این جنایات زد و ملت ما را از هستی‏‎ ‎‏ساقط کرد.‏ 🔹‏ملت ایران در مقابل این خاندان کثیف و امریکا و عمال آنان دست از مبارزات بر حق‏‎ ‎‏خویش بر نمی دارد و نخواهد برداشت.‏ 🔸‏دولت ایران و جناب آقای رئیس جمهور، تمام کوشش و سعیشان را در ‏_‎‏خائن و اخذ اموال ملت ایران از او بنمایند که ملت دلیر، دست از این خواست بر حقشان‏‎ ‎‏بر نمی دارند و قدمی به عقب نمی گذارند.‏ 🔹‏یکی از آثار این خواست، تصرف بود که مورد تأیید ملت قرار گرفت‏‎ ‎‏و چیزی جز عکس العمل جنایات دولت امریکا نمی تواند باشد. اکنون که «کمیسیون‏‎ ‎‏بررسی و تحقیق در مداخلات گذشتۀ امریکا در امور داخلی ایران» از طریق رژیم شاه‏‎ ‎‏سفاک، توسط جناب آقای رئیس جمهوری و شورای انقلاب اسلامی ایران تحقق‏ ‏می پذیرد، جنایات آنان به اثبات خواهد رسید.‏ 🔸‏لازم است در آن روز، معلولین عزیز و قهرمان انقلاب ما، در این مجمع حضور یابند‏‎ ‎‏و خانوادۀ شهدا، طومارهای جنایات شاه و امریکا را به محکمه بفرستند.‏ 🔹‏همان طور که بارها گفته ام ما خواستار استرداد شاه و اموال ملت از او می باشیم و‏‎ ‎‏دانشجویان مسلمان و مبارزی که لانۀ جاسوسی را اشغال کرده اند با عمل ‏‎ ‎‏خودشان ضربه ای بزرگ بر پیکر امریکای جهانخوار وارد نمودند و ملت را سرافراز‏‎ ‎‏کردند؛ ولی از آنجا که در آیندۀ نزدیک نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی‏‎ ‎‏اجتماع می نمایند امر گروگانها، با نمایندگان مردم است تا نسبت به آزادی گروگانها و‏‎ ‎‏امتیازاتی که در قبال آنان باید بگیرند تصمیم گیرند؛ زیرا این مردمند که باید در جریانات‏‎ ‎‏سیاسی دخالت داشته باشند. البته تا تشکیل مجلس شورای اسلامی، شورای انقلاب و‏‎ ‎‏جناب آقای رئیس جمهور کوشش خودشان را دربارۀ برگرداندن شاه و اموال ملت و‏‎ ‎‏جریانات سیاسی که زمینۀ اینگونه خواستها را فراهم می کند، مبذول دارند. از خداوند‏‎ ‎‏متعال، نصرت اسلام و شکست دشمنان اسلام را خواستارم.‏ روح الله الموسوی الخمینی ( 4 اسفند 58، صحیفه امام، ج 12، ص 161و162) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.