روایت پیشرفت ایران
⭕️ الزامات زیستبوم نوآوری ۱ معرفی کتاب «بزرگ مریخی، کوچک ونوسی»؛ بررسی 40 مورد همکاری فناورانه بین
⭕️ الزامات زیستبوم نوآوری ۱
معرفی کتاب «بزرگ مریخی، کوچک ونوسی»؛ بررسی 40 مورد همکاری فناورانه بین شرکتهای ایرانی
💠حدود چهار هزار شرکت دانشبنیانی که در حوزههای دانشبنیان هاردتِک (فناوری سخت) فعالیت دارند، چگونه باید راه خود را به بازار پیدا کنند؟ و از چه مسیرهایی میتوانند به بزرگ شدن اقتصاد کشور کمک کنند؟
🔸شرکتهای دانشبنیان اگرچه به صورت بالقوه میتوانند به عنوان عامل پیوند بین دانشگاه و صنعت عمل کنند؛ اما اگر بخواهند مسیر مستقل کسب و کار خود را ایجاد کنند و درگیر همه حلقههای زنجیرهیِ ارزش، از توسعه فناوری گرفته تا تولید، بازاریابی و فروش شوند، احتمال شکستشان بسیار بیشتر از شانس موفقیتشان خواهد بود؛ چرا که حتی اگر بتوانند مسیر سنگلاخ تجاریسازی و تولید را طی کنند و محصول خود را به بازار برسانند، نخواهند توانست سهم قابل توجهی از بازار را به دست آورند و بازی را به رقبای سنتی مسلط بر کانالهای بازار و شبکههای فروش خواهند باخت.
🔸آنچه که در دنیا موجب شده، دانش و فناوری سهم عمدهای در *اقتصادهای مبتنی بر نوآوری* داشته باشد، حاصل کسب و کار مستقیم خود شرکتهای فناوری-محور نیست؛ بلکه نتیجه قرار گرفتن نوآوری این شرکتها در بستر تولید و تجارت شرکتهای بزرگ و بینالمللی است. بخشی از موفقیت کشورهایِ پیشرو در دستیابی به اقتصاد مبتنی بر نوآوری، نتیجه زیست-بوم مناسبی است که در این کشورها برای همکاری فناورانه بین شرکتهایِ نوپای دارندهیِ فناوری و شرکتهای بزرگ صنعتی به عنوان متقاضی فناوری فراهم شده است. به عنوان مثال در آمریکا، اصلیترین آرزوی اغلب شرکتهای فناوری-محور رسیدن به حدی از جذابیت اقتصادی است که یک شرکت بزرگ را به خرید آنها ترغیب کند که در این زمینه از اصلاح اکتساب یا Acquisition استفاده میشود.
🔸اهمیت همکاریهای فناورانه بین شرکتهای نوپا و شرکتهای صنعتی به حدی است که رویکرد اغلب شرکتهای بزرگ و همچنین سیاستگذاران نوآوری را به سمت نوآوریِ باز تغییر داده است. نوآوریِ باز به معنی باز کردن درهایِ سازمانها و شرکتهای بزرگ به روی ایدههایِ نوآورانه و فناوریهای جدید از بیرون است. به عبارت دیگر، سازمان و بنگاههای صنعتی به این نتیجه رسیدهاند که همواره تعداد بیشتری از نوآوران و ایدههایِ نوآورانه در بیرون از مرزهای سازمان قرار دارند و اگر سازمان صرفاً به نوآوریهای واحد تحقیق و توسعهیِ خود اتکا کند، عرصه رقابت را به بنگاههای دیگر واگذار خواهد کرد.
✍ دکتر رضا اسدی فرد
#فناوری #نوآوری #دانش_بنیان
#اقتصاد_دانش_بنیان #پیشرفت
#مطالعات_پیشرفت
🇮🇷 خانه هنر و رسانه پیشرفت| راوی پیشرفت ایران
@daneshmand_mag
آمدنت چون رستاخیز، عدل گستر است و چون سپیده ی صبح، نوید آغازی دوباره برای همه ی خوبی هاست.
میلاد مهدی موعود مبارک💐
روایت پیشرفت ایران
⭕️ روایت پیشرفت حیات دارد
⭕️ روایت پیشرفت حیات دارد
مجلهها را ایستاده گذاشتم روی میز. این سومین هفتهای بود که زنگ تفکر درباره هویت حرف میزدیم.
تصویری از یک شخصیت با تیتری پررنگ روی هرکدام از جلدهای مجله نقش بسته بود.
«از کودکی رویای فضا داشتم
کیمیاگری ایرانی
باروری باور
دانشمندی با آرزوهای دور برد
ما واکسن نوترکیب میسازیم
روی پاهای ایرانی
دانشمند جوان»
بچهها دستهایشان را گذاشته بودند زیر چانه و به تصاویر روی مجلهها نگاه میکردند. پرسیدم: «کی اسم این چهرهها رو بلده؟»
کسی دستش را بالا نیاورد. دانشمندان ما حتی توی مدرسه هم غریبه بودند.
گفتم: «عیبی نداره. از امروز قراره اسم همهشون رو یاد بگیریم. حالا دوست دارید اول با کدوم آشنا بشین؟»
قصه واکسن نوترکیب، رویای فضا و دانشمند جوان بیشترین رای را آورد.
چند سوال نوشتم روی تخته. دخترها را به نوبت آوردم تا خودشان از روی متن بخوانند. خط به خط میخواندیم، دربارهاش حرف میزدیم و جوابها را جلوی علامت سوالهای رو تخته مینوشتیم. میخواندیم و مینوشتیم درباره آدمهایی که اهل خسته شدن، کم آوردن، غر زدن، نمیتوانیم و نمیشود، نبودند؛ عوضش تا دلت بخواهد اهل توانستن و شدنی کردن نشدنیها بودند.
یک ساعتی از گپ و گفتمان گذشت. دوباره مجلههای دانشمند را گذاشتم روی میز و پرسیدم: «الان بگید اسم کدوم شخصیت روی این جلدها رو بلدین؟» بچهها حالا اسم و قصهی سه تا از آدم حسابیهای کشورشان را یاد گرفته بودند. یاد حرف چند دقیقه پیش مدیر افتادم. موقع آمدن سرکلاس، توی راهرو بهم گفت: «زیاد خودت رو خسته نکن! اینا جز اسم خوانندههای کرهای و بازیگرای آمریکایی چیزی تو مغزشون نمیره.»
اما امروز بچهها جایی تو ذهن و دلشان برای آدمهای بزرگ مملکتشان باز کرده بودند.
دلم نیامد نشریهها را با خودم برگردانم. چشم بچهها هنوز دنبال عکسهای روی جلد بود. نشستم و با خودکار صفحه اولشان نوشتم؛ اهدایی به دانشمندان آینده.
بعد با بچهها رفتیم کتابخانه مدرسه و به نشریهها برچسب امانتی زدیم. قرار شد توی گروههای چهار نفره برای جلسه آینده، قصه یکی از آدمهای روی جلد را آماده کنند.
بالاخره دانشمندها هم پایشان به مدرسه باز شد.
پن: متن بالا روایت تازهای که یکی از خوانندگان عزیز مجله دانشمند برایمان ارسال کرده است. در همان ایامی که مجله کار میشد و ما مخاطب آن را دانشجوها و جوانان درنظر گرفته بودیم، باز هم بازخوردهای مختلفی از معلمان و دانشآموزان عزیز داشتیم که نشان میداد پای دانشمند به مدارس باز شده است و روایت دانشمندان ایرانی، از بُرد مدرسه تا برنامه صبحگاهی و کلاسهای درس، مورد اقبال واقع شده بود. جالب است با توجه به اینکه 9 ماهی هست که چاپ مجله دانشمند با رویکرد روایت پیشرفت را متوقف کردهاند، ولی نسخههای آن ۲۳ شماره هنوز جذاب و کاربردی و تروتازه است.
#روایت_پیشرفت #دانشمندان_ایران
#فناوری #مدرسه #علم #ترویج_علم
🇮🇷 خانه هنر و رسانه پیشرفت| راوی پیشرفت ایران
@daneshmand_mag
روایت پیشرفت ایران
⭕️ به یاد فجرترین روزهای ملت
⭕️ به یاد فجرترین روزهای ملت
🔻پیشرفت یک ملت بدون روایت فتح قلههایش امکان ندارد. سوخت حرکت ملت، زنده نگهداشتن لحظات تاریخی و شکوهمندی است که پشت سر گذاشته است. لحظاتی مثل عملیات والفجر 8. ادعا نیست اگر بگوییم مناسبات دنیا با ایران و ملت ایران، به قبل و بعد از عملیات والفجر 8 تقسیم میشود؛ یعنی بعد از انقلاب، تسخیر لانه جاسوسی و فتح خرمشهر، هر چه جلوتر میآییم مطلعی باهیمنهتر و پرشکوهتر و حیاتیتر از والفجر ۸ نمیتوانیم پیدا کنیم.
🔻تحول و پیشرفت یعنی همین والفجر ۸. کار و زحمت و توان و عُرضه به خرج دادن، یعنی همین عملیات. آنهم در شرایطی که دنیا تمامقد پشت صدام ایستاده بود و جنگ صرفاً جنگ عراق با ایران نبود بلکه جنگ تمام دنیا با ملتی بود که با رؤیای استقلال، تازه انقلابکرده بود. آن سالها تمام توان، پول، امکانات و فناوری دنیا پایکار صدام بود تا روزی اتفاقی مثل والفجر ۸ نیفتد که افتاد. ۷۸ روز نبرد سخت که از دیدگاه نظامی کاری محال و ناشدنی بود ولی با خروش فرزندان ملت، رد شدن از اروند خروشان و پیروزی در آن عملیات اتفاق افتاد. بعدازاین عملیات بود که حسابوکتاب سیاسی عالم با ایران و بهصورت کلی جبهه آزادگان جهان بهطورکلی تغییر کرد.
🔻والفجر ۸، فتحی است که اگر دهها فیلم سینمایی هم درباره آن ساخته بشود کم است؛ مخصوصا اگر حسابوکتاب عالم و دستهبندی قدرتها را در آن روزها ببینیم و بخواهیم عملیات را با ظرف زمانش فهم کنیم. پیشنهاد میکنم فیلمهای جذاب هالیوودی برای نبردهای جنگ جهانی دوم را مرور کنید؛ سینمای قدرتمند هالیوود، هنوز قصه و روایت کهنه سربازانش را در اولویت خود میداند و از کریستوفر نولان گرفته تا مل گیبسون و استیون اسپیلبرگ، خود را سربازان این جبهه روایت میدانند. این در حالیست که گنج روایت ما بعد از ۳۵ سال، هنوز بکر بکر باقیمانده است. گویی رؤیاپردازیها و حماسهسراییهای ملیگرایانهای که فردوسی سروده را، این بچهها به واقعیت رساندهاند اما کسی آن را نسروده است.
🔻باید به داشتههایمان برگردیم. روایت والفجر 8 میتواند روایت جذاب و پرکشش و الهامبخشی برای جوان دهه هشتادی و نودی ایرانی بشود. کارگردان ما، هنرمند ما، فناور ما و از همه مهتر استاد و معلم امروزی ما اگر میخواهد برای نسل جوانمان از اعتمادبهنفس حرف بزند و از خودباوری و اتکا به خدا بگوید، اگر میخواهد درس شهامت و شجاعت و پیروزی بدهد، اگر قصد دارد درس کارکردن با برنامهریزی و دوراندیشی بدهد، اگر میخواهد از خسته نشدن و تلاش بیوقفه برای وطن بگوید، یا اگر میخواهد تجربۀ باهم بودن و همبستگی ملی را تصویر کند؛ کافی است داستان والفجر 8 ها را روایت کند. خدای غواصان آن شب عجیب اروند، همان خدای امروز است.
#روایت_پیشرفت #والفجر۸
#استقلال #پیشرفت #فناوری
#سینما #روایت_فتح #سرمقاله
#دانشمند۹و۱۰
🇮🇷 خانه هنر و رسانه پیشرفت| راوی پیشرفت ایران
@khaneh_pishraft